Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινά η κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ με... άγνωστο ωράριο!

Ανοίγουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου τα καταστήματα σούπερ μάρκετ τις πύλες τους στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων θεσμοθετημένων πλέον δεδομένων περί ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς που το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσίασε το καλοκαίρι.

Κι ενώ μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση θα τεσταριστεί για τα καλά στην κοινωνία, ακόμα το υπουργείο Εργασίας δεν έχει απαντήσει για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών, με αποτέλεσμα να επικρατεί εκνευρισμός και λογική απορία από την πλευρά της αγοράς.

Ήδη βροχή είναι τα αιτήματα που μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις απευθύνουν προς το υπουργείο Εργασίας το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες ώρες θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά.

Παράγοντες πάντως του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν πως τα καταστήματα λογικά θα ανοίξουν από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ καθώς η έναρξη μετά την κυριακάτικη λειτουργία αφορά στα μαγαζιά μικρών τετραγωνικών και όχι επώνυμων αλυσίδων και εμπίπτει στις ρυθμίσεις για τις 52 Κυριακές κι όχι τις επτά.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μήνυμα σε μπουκάλι ταξίδεψε 1.300 χιλιόμετρα

Στον εντοπισμό μιας βρετανίδας γυναίκας, έχει προχωρήσει μία οικογένεια από τη Νορβηγία, καθώς βρήκε ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι που χρονολογείται από το 1996.
Το σημείωμα γραμμένο από την τότε 12χρονη Λορέτα Μπρουκς, από το Λονδίνο, ξεβράστηκε στην πόλη Ράνεσετ της Νορβηγίας τον περασμένο Απρίλιο και το βρήκαν δύο αδέρφια.

Η Μία και ο Μάρτιν Ρόνταλ, ηλικίας 10 και 8 ετών, το εντόπισαν την ώρα που περπατούσαν με τους γονείς τους, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν ακόμη τον αποστολέα παρ' όλες τις προσπάθειές τους στα social media.

«Η εύρεση ενός γράμματος σε ένα μπουκάλι είναι το όνειρο κάθε παιδιού. Είναι σαν να βρήκαν έναν μυστικό θησαυρό» δήλωσε ο πατέρας των παιδιών, Γκάναρ.

«Τα παιδιά μιλούσαν για κυνήγι θησαυρού, ενώ η ανακάλυψη ενός μηνύματος που είχε ταξιδέψει σε όλη τη Βόρεια Θάλασσα επί 16 χρόνια, ήταν μια μοναδική εμπειρία γι' αυτά. Δοκιμάσαμε όλες τις επιλογές που μπορούσαμε να σκεφτούμε για να εντοπίσουμε τη Λορέττα».

Δεν είναι γνωστό από πού ξεκίνησε το ταξίδι του μπουκαλιού που περιείχε το γράμμα, με ημερομηνία 14 Ιουλίου 1996, αλλά πιθανότατα ταξίδεψε πάνω από 1.300 χιλιόμετρα από την Αγγλία μέχρι τη Νορβηγία.

Η Μία και ο Μάρτιν εντόπισαν το πλαστικό μπουκάλι κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στους παππούδες τους, στις διακοπές του Πάσχα, που ζουν στη δυτική ακτή της Νορβηγίας.

«Βρίσκονταν περίπου 4 μέτρα μακριά από το μπουκάλι, αλλά μπορούσαν να δουν ότι υπήρχε μέσα ένα μήνυμα» είπε ο κ.Ρόνταλ. «Βρισκόταν στριμωγμένο μέσα σε βράχια που γλιστρούσαν».

Στο σύντομο γράμμα, η Λορέττα περιγράφει τον εαυτό της ως «το κορίτσι από την Αγγλία». «Δεν ξέρω ποιος είσαι, αλλά τέλος πάντων… Ποιο είναι το όνομά σου; Στείλε μου γράμμα» έγραφε η επιστολή.

Ο κ.Ρόνταλ δήλωσε: «Η Μία ήταν γοητευμένη από τη σκέψη πως ένα 12χρονο κοριτσάκι θα μπορούσε να γίνει φίλη της. Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να καταλάβει πως πλέον η Λορέττα δεν είναι 12 χρονών».

Η Λορέττα όμως δεν έγραφε την πλήρη διεύθυνσή της στο γράμμα, παρά μόνο κάτι που πιθανότατα είναι ένας ατελής ταχυδρομικός κώδικας.

Έγραψε τη διεύθυνσή της είτε ως Λονδίνο E436 ή E 43G Λονδίνο, Αγγλία, γεγονός που υποδηλώνει πως ζούσε στα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Παρά την έλλειψη στοιχείων, η οικογένεια αποφάσισε να στείλει μια απάντηση, μαζί με ένα αντίγραφο του πρωτότυπου γράμματος και το αρχικό μπουκάλι.

«Πρόσθεσα τη διεύθυνσή μας και μια εξήγηση στο φάκελο, αλλά δεν είχαμε κανένα νέο» δήλωσε ο κ.Ρόνταλ.

«Φυσικά, υπάρχει πιθανότητα η Λορέττα να έχει μετακομίσει και ίσως να έχει αλλάξει το όνομά της. Προσπαθήσαμε όμως να την εντοπίσουμε χρησιμοποιώντας το Facebook, το Linkedin και άλλες διαδικτυακές επιλογές».
Πηγή: BBC
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Ρουμάνος που έκλεψε το μουσείο στο Ρότερνταμ, τώρα το κατηγορεί για αμέλεια!

Την ώρα που το μυστήριο με το τι έχουν γίνει οι πίνακες που έκλεψε ο Ρουμάνος Ράντου Ντογκάρου από το μουσείο Κούνστχαλ στο Ρότενταμ δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί, ο δικηγόρος του δράστη απείλησε σήμερα να προσφύγει κατά του μουσείου για αμέλεια στην προστασία των πινάκων.

Ο Ντογκάρου έχει παραδεχθεί πως έκλεψε πίνακες των Μονέ, Γκογκέν και Πικάσο, τη νύκτα της 15ης προς τη 16η Οκτωβρίου 2012, όμως παραμένουν άφαντοι και μπορεί να έχουν καεί, καθώς η μητέρα του Ντογκάρου είχε δηλώσει πως τους έκαψε, πριν υπαναχωρήσει. Ο Ντογκάρου και πέντε άλλοι ύποπτοι ως συνεργοί, άπαντες Ρουμάνοι, δικάζονται από τον Αύγουστο στο Βουκουρέστι γι' αυτή την κλοπή των πινάκων, που ήταν μια από τις πιο θεαματικές του αιώνα. Σήμερα πραγματοποιείται μια νέα ακροαματική συνεδρίαση.

«Πρόκειται για σοβαρή, ξεκάθαρη αμέλεια», δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος Καταλίν Ντάνκου, συνήγορος του Ντογκάρου, προσθέτοντας: «Αν δεν λάβουμε απάντηση αναφορικά με τους ενόχους αυτής της παραβίασης της ολλανδικής νομοθεσίας για τα μέτρα ασφαλείας του μουσείου  εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προσλάβουμε ολλανδούς δικηγόρους για να ασκήσουμε προσφυγή στη δικαιοσύνη στην Ολλανδία ή στη Ρουμανία».

Αν το μουσείο κηρυχθεί ένοχο αμέλειας, θα πρέπει «να είναι αλληλέγγυο» στην πληρωμή του ασφαλιστή των πινάκων, ο οποίος κατέβαλε 18 εκατ. ευρώ για να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη, συνέχισε ο δικηγόρος. Αυτό θα μείωνε το ποσό που μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει ο πελάτης του, αν καταδικασθεί για την κλοπή και δεν επιστρέψει τους πίνακες.

Παρά τη μεγάλη αξία τους, «κανένας από τους κλαπέντες πίνακες δεν ήταν εφοδιασμένος με συναγερμό», αναφέρεται σ' ένα από τα έγγραφα των ολλανδικών αρχών που εστάλησαν στους ρουμάνους εισαγγελείς.

Ανάμεσα στα έργα που εκλάπησαν είναι τα "Tete d'Arlequin" του Πάμπλο Πικάσο, "Waterloo Bridge"
και "Charing Cross Bridge" του Κλοντ Μονέ και "Γυναίκα μπροστά σε ανοικτό παράθυρο ή Αρραβωνιαστικιά" του Πολ Γκογκέν.protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δέκα άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο

Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν τον εύκολο τρόπο να αποκτήσουν περισσότερη ευχαρίστηση πλούτο ή δύναμη.

Κατά μια έννοια, είναι συναρπαστικό το μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να πετύχει ότι επιθυμεί περισσότερο.Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε 10 ανθρώπους που πιστεύεται πως στραφήκαν στο κακό για να αποκτήσουν ότι επιθυμούσαν...

10. Πάπας Συλβέστρος Β'

Ο Συλβέστρος Β' ήταν ένας από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους της εποχής του. Πολύ έμπειρος στα μαθηματικά, στην αστρονομία και στη μηχανική. Του πιστώνεται η επινόηση του υδραυλικού οργάνου, του ρολόι με εκκρεμές και η εισαγωγή των αραβικών αριθμών στη Δυτική Ευρώπη. Έγραψε επίσης βιβλία για τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τη μουσική, τη θεολογία και τη φιλοσοφία. Ήταν ο πρώτος Γάλλος Πάπας και σίγουρα ο πιο σημαντικός του 10ου αιώνα. Μετά το θάνατό του, άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι η μεγάλη νοημοσύνη του -και, κατά συνέπεια, η εφευρετική μεγαλοφυΐα του- ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας με το διάβολο. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην τακτική επαφή του με μεγάλα επιστημονικά μυαλά του αραβικού κόσμου και η γενναία προσπάθεια του να ξεριζώσει τη σιμωνία (περιπτώσεις χειροτονίας ή προαγωγής κληρικών και μοναχών σε εκκλησιαστικό αξίωμα, με προσφορά οικονομικών ανταλλαγμάτων) στην Εκκλησία.

9. Νικολό Παγκανίνι

Ο Παγκανίνι είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του βιολιού. Έμαθε να παίζει μαντολίνο στα 5 του και μέχρι τα 7 τα είχε αρχίσει να συνθέτει. Ξεκίνησε να παίζει δημοσίως σε 12 αλλά στα 16 του κατέρρευσε και εξαφανίστηκε στον αλκοολισμό. Επανήλθε όμως και μέχρι τα 22 του ήταν ο πρώτος σούπερ σταρ της μουσικής. Μπορούσε να παίζει τρεις οκτάβες σε τέσσερις χορδές με μια έκταση του χεριού, ένα κατόρθωμα που είναι σχεδόν αδύνατο ακόμα και σήμερα. Μέχρι τα 23 του είχε συνθέσει τα «24 καπρίτσια» και για χρόνια κανένας άλλος βιολιστής δεν μπορούσε να παίξει μεγάλο μέρος της μουσικής του. Το παίξιμό του λεγόταν πως έκανε το κοινό να δακρύζει. Ένα από τα διάσημα κομμάτια του ήταν το «Le Streghe» δηλαδή ο Χορός των Μαγισσών. Το κοινό πίστευε πως ο Παγκανίνι είχε έρθει σε συμφωνία με το διάβολο για να παίζει τόσο «υπερφυσικά». Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως είδαν το διάβολο να τον βοηθά κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του. Γι' αυτό το λόγο του αρνήθηκε η τελευταία μετάληψη και το σώμα δεν θάφτηκε καθολικά στη Γένοβα. Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια και μια έκκληση προς τον Πάπα, για να επιτραπεί να μεταφερθεί το σώμα του στη Γένοβα, αλλά και πάλι δεν θάφτηκε. Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν τελικά το 1876 σε ένα νεκροταφείο στην Πάρμα.

8. Ζιλ ντε Ρε

Ο Ζιλ ντε Ρε (Gilles de Rais) θεωρούνταν ευφυής, θαρραλέος και πολύ ελκυστικός με μαύρα γένια. Γεννημένος από μια από τις πιο διακεκριμένες οικογένειες στη Βρετάνη, έμεινε μόνος όταν ο πατέρας του πέθανε στα 20 του. Βρέθηκε με ανείπωτο πλούτο και δύναμη που τελικά τον οδήγησε στην πτώση του. Άρχισε να επιδεικνύει τον πλούτο του με γιορτές που τον οδήγησαν στη κατασπατάληση του και πάνω στην απελπισία του άρχισε να πειραματίζεται με τον αποκρυφισμό, υπό την καθοδήγηση κάποιου Francesco Prelati, ο οποίος του υποσχέθηκε πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει να ανακτήσει την περιουσία που είχε σπαταλήσει με τη θυσία παιδιών σε κάποιον δαίμονα ονόματι «Βαρόνο». Κατά τη διάρκεια ενός «ξεφαντώματος» βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε 80 με 200 παιδιά. Δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε με απαγχονισμό και καύση.

7. Στρατηγός Jonathan Moulton

Ο Moulton ξεκίνησε ως μαθητευόμενος επιπλοποιός, αλλά το 1745 ξεκίνησε την καριέρα του στο στρατό της Νέας Αγγλίας. Το 1749 παντρεύτηκε και απέκτησε 11 παιδιά. Έγινε ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στο Νιου Χάμσαϊρ και αυτό οδήγησε στις μεταγενέστερες ιστορίες ότι είχε κλείσει κάποια συμφωνία με το διάβολο. Το 1769 το αρχοντικό που έκτισε σε μια φτωχή πόλη πουριτανών καεί ολοσχερώς. Οι φήμες τότε έλεγαν ότι ο Moulton είχε μια συμφωνία με το διάβολο πως θα του γέμιζε τις μπότες του με χρυσό μία φορά το μήνα σε αντάλλαγμα για την ψυχή του. Ειπώθηκε ότι ο Moulton σκέφτηκε έναν τέχνασμα και έβαλε τις μπότες του -με τις σόλες βγαλμένες- πάνω από μια τρύπα. Ο διάβολος, απόρησε γιατί δεν γέμιζαν οι μπότες και όταν ανακάλυψε το τέχνασμα θέλησε εκδίκηση. Πιστεύεται ότι όταν ο Moulton πέθανε το σώμα του εξαφανίστηκε από το φέρετρο του και αντικαταστάθηκε από ένα κουτί με νομίσματα που ήταν σφραγισμένο με μια εικόνα του διαβόλου. Ο Moulton θάφτηκε χωρίς κάποια ένδειξη και το μέρος είναι άγνωστο.

6. Urbain Grandier

Ο Urbain Granadier ήταν ένας Γάλλος καθολικός ιερέας ο οποίος κάηκε στην πυρά αφού καταδικάστηκε για μαγεία. Αγνόησε τον όρκο της ιερατικής αγαμίας και είναι γνωστό ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με πολλές γυναίκες έχοντας αποκτήσει μάλιστα και μεγάλη φήμη. Το 1632, μια ομάδα από μοναχές από το τοπικό μοναστήρι των Ουρσουλινών τον κατηγόρησε πως τις έκανε μάγια, στέλνοντας το δαίμονα Ασμοδαίο, μεταξύ άλλων, για να τις κάνουν κακό και αναιδής πράξεις μαζί τους. Στη δίκη του, οι δικαστές, αφού τον βασάνισαν, παρουσίασαν έγγραφα που υποτίθεται ότι είχε υπογράψει και αρκετούς δαίμονες ως απόδειξη ότι είχε κλείσει μια διαβολική συμφωνία. Ήταν γραμμένα ανάποδα στα λατινικά και περιελάμβανε ακόμη και την υπογραφή του ο ίδιου του σατανά! Το κείμενο έλεγε τα εξής:
Εμείς, ο Εωσφόρος, ο Σατανάς, ο Βελζεβούλ, ο Λεβιάθαν, ο Ελιμί,
και ο Ασταρώθ, μαζί με άλλους, δεχτήκαμε σήμερα τη συμφωνία
με τον Urbain Grandier, ο οποίος είναι δικός μας. Σ' αυτόν υποσχόμαστε
την αγάπη των γυναικών, το άνθος των παρθένων, το σεβασμό των μοναρχών, τιμές, λαγνείες και δυνάμεις.
Θα εκπορνευτεί για τρεις ημέρες. Το ξεφάντωμα θα τον ευχαριστήσει. Μας προσφέρει μια φορά
εντός του έτους μια σφραγίδα με αίμα, με τα πόδια που θα καταπατήσει τα ιερά της εκκλησίας και
θα μας κάνει πολλές ερωτήσεις. Με αυτό το σύμφωνο θα ζήσει είκοσι χρόνια ευτυχισμένος
στη γη των ανθρώπων και θα ενωθεί μαζί μας αργότερα στην αμαρτία εναντίον του Θεού.
Δεμένος στην κόλαση, στο συμβούλιο των δαιμόνων.
Εωσφόρος, Βελζεβούλ, Σατανάς
Ασταρώθ Λεβιάθαν Ελιμί
Οι σφραγίδες είναι για τον διάβολο, τον αφέντη και τους δαίμονες, πρίγκιπες του κυρίου.
Baalberith, συγγραφέας.

5. Τζουζέπε Ταρτίνι

Ήταν Ιταλός συνθέτης και βιολιστής και έχει γράψει πάνω από 400 έργα. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συγχρόνους του, δεν έγραψε εκκλησιαστική μουσική ή όπερες, και έγραψε κονσέρτα για βιολιά και σονάτες. Περίφημη είναι η σονάτα του «Η τρίλια του διαβόλου». Η ιστορία πίσω από το έργο αυτό ξεκινά με ένα όνειρο. Φέρεται να είπε στον Γάλλο αστρονόμο Ζερόμ Λαλάντ ότι ονειρεύτηκε πως του εμφανίστηκε ο διάβολος και του ζήτησε να τον υπηρετήσει. Στο τέλος των μαθημάτων τους ο Ταρτίνι έδωσε στον διάβολο το βιολί του, για να δοκιμάσει τις ικανότητες του και ο διάβολος αμέσως άρχισε να παίζει με τέτοια δεξιοτεχνία που ο Ταρτίνι αισθάνθηκε να του κόβεται η αναπνοή. Όταν ξύπνησε ο συνθέτης αμέσως άρχισε να γράφει τη σονάτα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να θυμηθεί ότι είχε ακούσει στο όνειρο. Παρά το γεγονός πως η σονάτα είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό του, ο Ταρτίνι παραπονέθηκε ότι το κομμάτι απείχε πολύ ακόμα από αυτό που είχε ακούσει στο όνειρό του. Είχε γράψει, "είναι τόσο πολύ κατώτερό από αυτό που είχα ακούσει, που αν θα μπορούσα να επιβίωνα αλλιώς, θα είχα σπάσει το βιολί μου και θα σταματούσα τη μουσική για πάντα".

4. Κορνήλιος Αγρίππας

Ο Κορνήλιος Αγρίππας ήταν ο σημαντικότερος συγγραφέας της Αναγέννησης. Σπούδασε νομικά και ιατρική, αλλά ποτέ δεν απέκτησε πτυχίο. Θεωρούνταν μάγος, αποκρυφιστής συγγραφέας, θεολόγος, αστρολόγος και αλχημιστής. Ήταν ηγέτης του φεμινιστικού κινήματος και συχνά υπερασπίστηκε γυναίκες που κατηγορήθηκαν για μαγεία. Έγραψε 3 βιβλία για τον αποκρυφισμό που χρησιμοποιούνται και σήμερα. Το 1535 χαρακτηρίστηκε αιρετικός και καταδικάστηκε σε θάνατο. Δραπέτευσε και καθώς πήγαινε στο σπίτι του, αρρώστησε και πέθανε. Μετά το θάνατό του, κυκλοφόρησαν φήμες ότι καλούσε δαίμονες. Ειπώθηκε πως στο νεκροκρέβατο του, εμφανίστηκε από το πουθενά ένα μαύρο σκυλί που ήταν γνωστό του. Αυτό το μαύρο σκυλί επανήλθε σε διάφορους μύθους όπως στου Φάουστ και στον Γκαίτε έγινε το ο Μεφιστοφελής.

3. Ρόμπερτ Τζόνσον

Ο Τζόνσον ήταν ένας Αμερικανός μουσικός των Blues. Είναι 5ος στους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών του Rolling Stones. Ο θρύλος λέει ότι ήθελε να είναι ο καλύτερος κιθαρίστας και του δοθεί η εντολή να πάει σε ένα σταυροδρόμι. Εκεί συνάντησε τον διάβολο που συντόνισε την κιθάρα του, κάνοντας τον να κυριαρχεί στο όργανο. Ο Τζόνσον όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να διαλύσει τις φήμες, αλλά τις ενθαρρύνει κιόλας με υπαινιγμούς ότι είχε κλείσει και μια συμφωνία με τον πρίγκιπα του σκότους. Παρήγαγε 6 δίσκους πριν πεθάνει σε ηλικία 27 χρονών. Λέγετε πως πέθανε όταν τον έπιασαν να φλερτάρει μια παντρεμένη γυναίκα και εκείνη του έδωσε να πιει ουίσκι που πιστεύεται ότι ήταν δηλητηριασμένο από τον σύζυγό της. Θάφτηκε σε έναν ανώνυμο τάφο, η θέση του οποίου ακόμη ερευνάται.

2. Γιόχαν Φάουστ

Ο Δρ Γιόχαν Φάουστ ήταν ένας πλανόδιος αλχημιστής, αστρολόγος και μάγος της γερμανικής Αναγέννησης. Η ζωή του έγινε ο πυρήνας της δημοφιλούς ιστορίας του γιατρού Φάουστ από την δεκαετία του 1580, με αποκορύφωμα την τραγωδία του Άγγλου ποιητή Μάρλω «Η τραγική ιστορία του Δρ Φάουστ» το 1589 και τον Φάουστ του Γκαίτε. Ο θρύλος λέει ότι ο Φάουστ ήθελε μια ζωή γεμάτη απολαύσεις και έχοντας αναμειχθεί με τον αποκρυφισμό έμαθε πώς να καλεί το διάβολο, έχοντας κλείσει κιόλας συμφωνία μαζί του δίνοντας την ψυχή του σε αντάλλαγμα 24 χρόνων υπηρεσίας από το σατανά. Δυστυχώς, μετά από 16 χρόνια ήθελε να το σπάσει τη συμφωνία. Οι συνέπειες αυτής της προσπάθειας ήταν να δολοφονηθεί άγρια από τον διάβολο.

1. Άγιος Θεόφιλος των Αδάνων

Ο Άγιος Θεόφιλος ο Μετανοών ή των Αδάνων, ήταν κληρικός του 6ου αιώνα, ο οποίος λέγεται ότι
είχε κάνει μια συμφωνία με το διάβολο να αποκτήσει εκκλησιαστική θέση. Η ιστορία του είναι σημαντική, μιας και είναι η παλαιότερη ιστορία συμφωνίας κάποιου με το διάβολο. Ο Θεόφιλος ήταν ο αρχιδιάκονος των Αδάνων της Κιλικίας στη σημερινή Τουρκία. Εκλέχθηκε παμψηφεί ως επίσκοπος, αλλά αρνήθηκε τη θέση λόγω της ταπεινοφροσύνης του και εξελέγη κάποιος άλλος στη θέση του. Όταν ο νέος επίσκοπος στέρησε άδικα της θέσης του αρχιδιάκονου από τον Θεόφιλο, ο Θεόφιλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την ταπεινοφροσύνη του και έψαξε να βρει ένα μάγο για να τον βοηθήσει να επικοινωνήσει με το σατανά. Σε αντάλλαγμα ο σατανάς του ζήτησε να αποκηρύξει τον Χριστό και την Παναγία σε ένα συμβόλαιο που θα υπέγραφε με το ίδιο του το αίμα. Ο Θεόφιλος το έκανε και ο διάβολος τον έκανε επίσκοπο.

Χρόνια αργότερα, φοβούμενος για την ψυχή του, ο Θεόφιλος μετανόησε και προσευχήθηκε στην Παναγία για συγχώρεση. Μετά από 40 ημέρες νηστείας, η Παναγία του εμφανίστηκε και τον τιμώρησε προφορικά. Ο Θεόφιλος Την παρακάλεσε για συγχώρεση και Αυτή του υποσχέθηκε να παρέμβει στο Θεό. Έπειτα νήστεψε άλλες 30 ημερών, οπότε και η Παναγία του εμφανίστηκε ξανά, και του έδωσε άφεση. Ωστόσο, ο σατανάς δεν ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από τον Θεόφιλο, και μετά από 3 ημέρες όταν ο Θεόφιλος ξύπνησε βρήκε στο στήθος του το συμβόλαιο. Πήγε τότε το συμβόλαιο στο νόμιμο επίσκοπο και ομολόγησε όλα όσα είχε κάνει. Ο επίσκοπος έκαψε το έγγραφο, και ο Θεόφιλος ήταν πλέον απαλλαγμένος από το βάρος του συμβολαίου τουnewsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...