Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ρεκόρ "Ολυμπιακού" μποτιλιαρίσματος

 


Απίστευτη ταλαιπωρία για μέλη των Ολυμπιακών αποστολών της Αμερικής και της Αυστραλίας κατα τη διάρκεια της άφιξης τους στο Λονδίνο. Δύο απο τα λεωφορεία που μετέφεραν αθλητές, έκαναν κυριολεκτικά το γύρο του Λονδίνου, αφού οι οδηγοί τους...χάθηκαν...

Τα μέλη της αποστολής της Αυστραλίας στην αρχή νόμιζαν ότι η μεταφορά τους από το αεροδρόμιο Χηθροού στο Ολυμπιακό χωριό, έχει να κάνει με το πρωτοφανές μποτιλιάρισμα.

Μετά απο 4 ώρες περιήγησης όμως και μετά από έντονες διαμαρτυρίες των επιβαίνοντων, ο οδηγός της αποστολής παραδέχτηκε ότι έχει χαθεί επειδή δεν είχε "φορτωθεί" η διεύθυνση του Ολυμπιακού χωριού στο σύστημα πλοήγησης του.

Ανάλογο περιστατικό έγινε όμως και σε λεωφορείο που μετέφερε Αμερικανούς αθλητές, οι οποίοι  έφτασαν στο Ολυμπιακό χωριό μετά από 4 ώρες και αφού ο οδηγός συμβουλεύτηκε το χάρτη!
Πηγή enikos
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στη Συρία ο «κόκκινος» στόλος

 

Η λεγόμενη «Κόκκινη Αρμάδα», δηλαδή, πολεμικά πλοία της Ρωσίας πλέουν στη ΝΑ Μεσόγειο με κατεύθυνση τη Συρία. Στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν στη Μεσόγειο και άλλα δέκα ρωσικά πολεμικά, καθώς και βοηθητικά σκάφη. Προορισμός του δηλώθηκε το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, όπου εκεί υπάρχει η μοναδική ρωσική βάση ελλιμενισμού πολεμικών στη Μεσόγειο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κινητικότητα ρωσικών πολεμικών παρατηρείται και στο λιμάνι της Λεμεσού. Την Κυριακή το πρωί, κατέπλευσε το λιμάνι αυτό της Κύπρου το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος.
Το συγκεκριμένο περιπολικό, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» περιπολούσε από τις αρχές Μαρτίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πριν από λίγες ημέρες συνόδευσε στολίσκο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας που διέπλευσε το Αιγαίο.
Σήμερα αναμένεται στη Λεμεσό να καταπλεύσει και ένα άλλο πολεμικό ρωσικό πλοίο για ανεφοδιασμό, ενώ στις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένονται και αυτά για ανεφοδιασμό και άλλα ρωσικά πλοία. Είναι η πρώτη φορά που ρωσικά πολεμικά πλοία ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Λεμεσού.
Τα περισσότερα ρωσικά πλοία περιπολούν κοντά στη Συρία, στα ανοιχτά της Κύπρου και σύμφωνα με ρωσικές πηγές η συγκεκριμένη αποστολή τους είναι έκτακτη και πραγματοποιείται για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των Ρώσων πολιτών και να απομακρύνουν ένα μέρος του ρωσικού εξοπλισμού που βρίσκεται στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.

Πηγή: tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπάρχει πιο διάσημος Μαραντόνα από τον Ντιέγκο;


Αν και το ερώτημα μοιάζει ρητορικό, η αλήθεια είναι ότι οι αδερφοί του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ούγκο και Λάλο, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο -και όχι μόνο. Εχουν μάλιστα ξεπεράσει κατά πολύ τα 15 λεπτά δημοσιότητας που δικαιούται ο μέσος άνθρωπος, αν πάρουμε τον Αντι Γουόρχολ στα σοβαρά. Η ιστορία τους είναι απολαυστική...

Ο μεν Ούγκο είναι πλέον Αμερικανός πολίτης, καθώς έχει φτιάξει οικογένεια και είναι ιδιοκτήτης αρτοποιείου μαζί με τη σύζυγό του. Πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στην «Palm Beach Post» μιλώντας για τη ζωή του μακριά από τον διάσημο αδερφό του. Ο δε Λάλο είναι γνωστός στην Αργεντινή από την παρουσία του στο δημοφιλές reality show του «Big Brother».

Βέβαια, αμφότεροι κατάφεραν να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και να κάνουν καριέρα μακριά από την πατρίδα τους, όπως και ο «Ντιεγκίτο». Ο Ούγκο, για παράδειγμα, που είναι οκτώ χρόνια μικρότερος του Ντιέγκο και τον φωνάζουν «Τούρκο» λόγω όψης, ξεκίνησε με προοπτική να γίνει και αυτός μεγάλος και τρανός.

Η Αρχεντίνος Τζούνιορς ήταν η πρώτη ομάδα του, στη συνέχεια έγινε διεθνής με τη Νέων και σχετικά γρήγορα τον επέλεξε η ιταλική Ασκολι. Για μία και μοναδική φορά μάλιστα έπαιξε αντίπαλος με τη Νάπολι του αδερφού του στο Καμπιονάτο, πριν παραχωρηθεί στην ισπανική Ράγιο Βαγεκάνο, όπου για δύο χρόνια δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα σπουδαίο.

Ακολούθησαν οι εμπειρίες στην Αυστρία, στην Ουρουγουάη και στη Βενεζουέλα για να καταλήξει στην πιο επιτυχημένη περίοδο της καριέρας του, σε διάστημα έξι χρόνων, στην Ιαπωνία. Εκεί κατάφερε να σκοράρει 100 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις), ώσπου το 1998 κρέμασε τα παπούτσια του.

«Είναι σωστό να λέμε ότι ο Ούγκο δεν έφτασε ποτέ στο επίπεδο του αδερφού του» δήλωσε στην «Palm Beach Post». «Οπως είναι σωστό να λέμε ότι ο μόνος που το κατάφερε αυτό ήταν ο Πελέ» πρόσθεσε με χιούμορ (το έχουν... οικογενειακό) ο... Αμερικανός πλέον Ούγκο Μαραντόνα.

Και με ιδιαίτερη ωριμότητα πρόσθεσε: «Το να πετύχεις ό,τι κατάφερε ο Ντιέγκο είναι απλά αδύνατο. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένος από όσα κέρδισα μέσα από το ποδόσφαιρο. Αλλιώς, δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι σήμερα. Δεν θα είχα την οικογένεια που δημιούργησα...»

Η περίπτωση του Λάλο Μαραντόνα θυμίζει περισσότερο... Ντιέγκο παρά... Ούγκο. Ο δεύτερος αδερφός (έξι χρόνια μικρότερος από τον «θεό» και δύο μεγαλύτερος από τον Ούγκο) ήταν λιγότερο ικανός ποδοσφαιριστής, αλλά κατάφερε να παραμείνει δημοφιλής στην Αργεντινή για διαφορετικούς λόγους.

Η πρώτη φορά που έγινε γνωστός ήταν λίγο πριν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990, όταν συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία να οδηγεί τη Φεράρι του Ντιέγκο με υπερβολική ταχύτητα και χωρίς δίπλωμα. Για όσους δεν θυμούνται, η αστυνομία πήγε στην προπόνηση της εθνικής Αργεντινής για να εξακριβώσει την ταυτότητα του Λάλο και αντί για διευκρινίσεις εισέπραξε την οργή (μπουνιές, κλωτσιές...) του Μαραντόνα και της υπόλοιπης αποστολής, που θεώρησε εσκεμμένη τη συγκεκριμένη ενέργεια και τη χαρακτήρισε ως «δάκτυλο των Ιταλών και των Γερμανών».

Ο Λάλο έκανε τα πρώτα βήματα στην Μπόκα Τζούνιορς γύρω στο 1986, αλλά ύστερα από τρεις συμμετοχές (όλες σαν αλλαγή) πήρε το δρόμο για άλλες πολιτείες. Εφτασε μέχρι την Ιαπωνία, την Ισπανία, μετά πήγε στο Τορόντο και το 1998 η διαδρομή τον έβγαλε στην Ντεπορτίβο Μουνισιπάλ του Περού. Εκεί σκόραρε στο ντεμπούτο του σε ένα φιλικό παιχνίδι και μετά έπαιξε μόνο σε ένα επίσημο! Οταν έφυγε και από το Περού, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Λουίς Σαετόνε είχε κάνει την εξής δήλωση: «Στον ελάχιστο χρόνο που αγωνίστηκε εδώ ήταν ξεκάθαρο ότι παίζαμε με 10 παίκτες.»

Οταν τελείωσε με το ποδόσφαιρο, προσπάθησε να γίνει τηλεοπτικός αστέρας. Ετσι, το 2005 έκανε μία εμφάνιση στην ισπανική έκδοση του «Big Brother», ενώ τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται σε τηλεοπτικό σποτ για ένα «football fantasy game», όπου σατιρίζει τον εαυτό του στην προσπάθειά του να ακολουθήσει τα βήματα του διάσημου αδερφού του. Ο στόχος στη συγκεκριμένη διαφήμιση είναι να ντριμπλάρει 20 κώνους χωρίς να τους ρίξει κάτω, αλλά συνεχώς αποτυγχάνει. Το σποτάκι έχει κάνει πάταγο και ο Λάλο είναι πλέον από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στην Αργεντινή.

Οπως καταλαβαίνετε, η συνύπαρξη των τριών αδερφών είναι σπάνια, αν σκεφτούμε ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Ντιέγκο ήταν στο Ντουμπάι και... παρίστανε τον προπονητή (απολύθηκε πριν από λίγες μέρες από την Αλ-Γουάσλ). Υπήρξε πάντως στην κοινή ποδοσφαιρική τους διαδρομή μία φορά που έπαιξαν συμπαίκτες. Ηταν το 1987 με τη φανέλα της Γρανάδα, όταν στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταγραφή του Λάλο, αντιμετώπισαν τη σουηδική Μάλμε που είχε για προπονητή τον σημερινό ομοσπονδιακό της Αγγλίας Ρόι Χόντσον. Η Γρανάδα είχε νικήσει 3-2, με τον Λάλο να ανοίγει το σκορ και τον Ντιέγκο να σκοράρει λίγο αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Εκτοτε οι ώρες συνύπαρξής τους δεν ήταν πολλές, όμως η αγάπη που τους ενώνει -πάντα υπό τη σκιά του μεγάλου αδερφού- είναι τεράστια. Οπως λέει άλλωστε και ο σοφός λαός, το αίμα νερό δεν γίνεται...


sentragoal.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιστολή πολίτη προς το Υπουργείο Οικονομικών




"ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ

Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας
Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ­μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ­μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).

2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό­κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδή­ματος επιβίωσής μου!!!

3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο '91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρη­ση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.

Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:

α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες και να πλη­ρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.

β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή­σω να γίνω φονέας σας.

γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.

7.7.2012

Άνευ ουδεμίας εκτίμησης

Ν. Αρετούλης"

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ 


Στα τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσει η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ, που θα περιλαμβάνουν και την πρώτη δόση του χαρατσιού των ακινήτων.
Για τη φετινή χρονιά, η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να διακόπτει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, καθώς η οφειλή θα μεταβιβάζεται στην εφορία, η οποία θα την αντιμετωπίζει ως οφειλή προς το δημόσιο.
Δηλαδή, οι εφορίες θα μπορούν στη συνέχεια να προχωρούν σε κατασχέσεις εισοδημάτων, ήτοι μισθών, συντάξεων, ενοικίων, ή και κινητών περιουσιακών στοιχείων.
Το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί μέσω του χαρατσιού να εισπράξει έσοδα 2,2 δισ. ευρώ. Κι ενώ η τρόικα επέβαλε την είσπραξη μέσω της ΔΕΗ, η μόνη παραχώρηση που δίδεται είναι η εξόφληση σε πέντε δόσεις.
Ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι θα μπορούν εντός δέκα μηνών να εξοφλήσουν το χαράτσι, από το τέλος Ιουλίου και μέχρι τον Απρίλιο του 2012.
Το τέλος ακινήτων θα μπορεί να εξοφληθεί ξεχωριστά από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή, ο κάθε φορολογούμενος θα μπορεί πρώτα να εξοφλεί το ρεύμα και στη συνέχεια το χαράτσι.
Πηγή  newsbomb
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

To Central Park της Αθήνας

 


Αν για οποιοδήποτε λόγο ξεμείνετε το καλοκαίρι στην Αθήνα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Όσο λιγότεροι Αθηναίοι, τόσο καλύτερο για εσάς να ανακαλύψετε τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα σημεία της πόλης. Ξεχάστε τις βόλτες σε πολυσύχναστα προάστια και τα τεράστια malls και κατεβείτε μια βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Μια ιδανική λύση για μικρούς και μεγάλους είναι ο Εθνικός Κήπος. Μόλις δύο λεπτά από την έξοδο του μετρό στο Σύνταγμα ανοίγεται μπροστά σας μια πραγματική όαση. Αχανείς εκτάσεις πράσινου, πέργκολες, γέφυρες, κρήνες και δεξαμενές νερού, προσφέρουν πράσινη ανάσα, υψηλής αισθητικής αξίας, στην πυκνοδομημένη πόλη της Αθήνας.
Ο συγκεκριμένος χώρος ενδείκνυται για περπάτημα, ποδήλατο, πικ νίκ, τζόκιν και διάβασμα κάτω από τα πλατύφυλλα πλατάνια. Επίσης, ο ζωολογικός κήπος, η παιδική χαρά και η παιδική βιβλιοθήκη τον καθιστούν ιδανικό προορισμό για τα παιδιά.
Λίγα λόγια για την ιστορία του:
Ο Εθνικός Κήπος σχεδιάστηκε για να περιβάλει τα ανάκτορα του βασιλιά Οθωνα. Η βασίλισσα Αμαλία είχε εκδηλώσει την επιθυμία να δημιουργήσει έναν κήπο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και ανέθεσε το σχεδιασμό του σε ειδικευμένους κηποτέχνες από τη Γαλλία και τη Βαυαρία.
Τις πρώτες φυτευτικές εργασίες οργάνωσε και επέβλεψε ο Βαυαρός γεωπόνος Σμάρατ το 1839, όπου φυτεύτηκαν 15.000 καλλωπιστικά φυτά που μεταφέρθηκαν από τη Γένοβα, καθώς επίσης και με αυτοφυή είδη, που μετέφερε από το Σούνιο και την Εύβοια ο Πρώσος γεωπόνος Φρειδερίκος Σμιτ, βοηθός τού Σμάρατ.
Ο κήπος συνέχισε να επεκτείνεται, και για το σκοπό αυτό προσκλήθηκε ο Γάλλος κηποτέχνης Φρανσουά Λουί Μπαρώ ο οποίος ανέλαβε τη διεύθυνση τού κήπου από το 1845 έως το 1854. Τον Μπαρώ διαδέχθηκε ο Φρειδερίκος Σμιτ, ο οποίος διηύθυνε τον κήπο επί 30 χρόνια, φέρνοντας από το εξωτερικό πολλά φυτά, κατάλληλα για το κλίμα της Αττικής, συμπληρώνοντας έτσι τη φύτευση του κήπου στα σημερινά της όρια.
Το 1923 χαρακτηρίστηκε ‘’Κρατικός Δημόσιος Κήπος’’ και έκτοτε έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το 1927 έγινε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ονομάστηκε ‘’Εθνικός Κήπος’’ .
Πηγή metrogreece
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η άσκηση "πολεμά" το Αλτσχάιμερ

 


Η σωματική άσκηση «προστατεύει» τον εγκέφαλο από την απώλεια μνήμης και τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με τρεις νέες έρευνες επιστημόνων, που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρίας Αλτσχάϊμερ στο Βανκούβερ του Καναδά.
Η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ψυχολογίας Κερκ Έρικσον του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι όσοι περπατούν με μέτριο ρυθμό τρεις φορές την εβδομάδα επί ένα χρόνο, αυξάνουν το μέγεθος της περιοχής του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη διαδικασία της μνήμης.
Οι αμερικανοί ερευνητές χώρισαν σε δύο ομάδες 120 ηλικιωμένους που έκαναν καθιστική ζωή. Η πρώτη ομάδα έκανε αεροβική άσκηση περπατώντας επί 30 έως 40 λεπτά τρεις φορές εβδομαδιαίως, ενώ η δεύτερη ομάδα έκανε άλλου τύπου σωματική άσκηση. Μετά από ένα χρόνο, η απεικόνιση του εγκεφάλου των εθελοντών έδειξε ότι ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου, που παίζει κεντρικό ρόλο στην μνήμη, είχε αυξηθεί 2% κατά μέσο όρο στην πρώτη ομάδα που έκανε περπάτημα, ενώ αντίθετα στη δεύτερη ομάδα το μέγεθος του ιππόκαμπου είχε μειωθεί κατά 1,5%.
Στη δεύτερη μελέτη, ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά και του Ιλινόις στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες ηλικίας 70 - 80 ετών με ήπια συμπτώματα άνοιας, οι οποίες έκαναν βαράκια δύο φορές την εβδομάδα, μετά από έξι μήνες εμφάνισαν βελτιωμένες επιδόσεις στα μνημονικά και λοιπά νοητικά τεστ.
Η τρίτη μελέτη από ερευνητές του ιαπωνικού Εθνικού Κέντρου Γηριατρικής και Γεροντολογίας έδειξε επίσης ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και ισορροπίας βελτιώνουν την μνήμη.
Πηγή enikos
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς - Ποιές περιοχές κινδυνεύουν

 


Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

- Χαλκιδικής, θεσσαλονίκης, Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
- Ηλείας, Αχαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
- Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...