Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

"Είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα"


Κορυφώνονται οι επικοινωνιακές πρωτοβουλίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την προσέλκυση όλο και περισσότερων τουριστών.
Συγκεκριμένα, η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη, στο πλαίσιο συνεντεύξεων σε διεθνή μέσα ενημέρωσης μίλησε στους New York Times, σε ρεπορτάζ του «Business Day Live» για την κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα.
Στην παρέμβασή της η υπουργός κάλεσε τους τουρίστες να επισκεφτούν τη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι είναι η καλύτερη στιγμή να επισκεφτεί κανείς την Ελλάδα, αφού οι τιμές είναι μειωμένες, οι υπηρεσίες είναι υψηλού επιπέδου και το φυσικό κάλλος των ελληνικών προορισμών να παραμένει αλώβητο.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Να δώσουμε και πάλι την Ελλάδα στους Τούρκους»


Η Turkiye  με τον τίτλο «Συνταγή διάσωσης από το περιοδικό Le Point της Γαλλίας: Να δώσουμε και πάλι την Ελλάδα στους Τούρκους»  γράφει ότι σε είδηση του περιοδικού με υπογραφή του Γενικού Δ/ντη Εκδοσης Franz-Olivier Giesbert αναφέρονται τα έξης:

« Την θέση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει πάρει η Τουρκία.  Με 8% ανάπτυξη και αύξηση των εξαγωγών κατά 18%, η Τουρκία παρουσιάζει μια απίστευτη αποδοτικότητα και μπορεί να είναι η χώρα η οποία θα σώσει την Ελλάδα».

Στην είδηση τονίζεται ακόμα:  « Η Ελλάδα υπό την Οθωμανική Διοίκηση ήταν μια χώρα χωρίς προβλήματα. Να την δώσουμε πίσω στην Τουρκία , να ηρεμήσουν εκείνοι , να ηρεμήσουμε και εμείς».


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παράταση για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων ως τις 14 Σεπτεμβρίου


Μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

Την απόφαση αυτή έλαβε η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ μετά από κύκλο συναντήσεων συνεργασίας με τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) το οποίο πρότεινε, μεταξύ άλλων, την παράταση «για προφανείς κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, για λόγους που υπαγορεύονται από το δημόσιο συμφέρον, αλλά και λόγω προβλημάτων που αφορούν σε δυσλειτουργίες της διοίκησης».

Η απόφαση έχει ήδη υπογραφεί σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γρηγόρη Τσάλτα, και από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά, καθώς με τη συγκεκριμένη απόφαση «δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού» και έχει σταλεί προς δημοσίευσή σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Τέλος, σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ και μετά από εισήγηση του Πράσινου Ταμείου, μελετάται ο τρόπος για την απλοποίηση της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων στους πολίτες, σε περιπτώσεις λαθών σε αιτήσεις για ρύθμιση αυθαιρέτων.


tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι νυσταγμένοι... πίτσες ονειρεύονται


Η έλλειψη ύπνου μειώνει τις αντιστάσεις μας στους γευστικούς πειρασμούς και μάλιστα μας κάνει να αποκομίζουμε μεγαλύτερη ευχαρίστηση όταν υποκύπτουμε σε αυτούς, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Όπως διαπίστωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, όταν έδειχναν σε νυσταγμένους εθελοντές διάφορα ανθυγιεινά εδέσματα, ήταν πολύ πιθανότερο να ενεργοποιηθεί το κέντρο επιβράβευσης στον εγκέφαλό τους, απ’ ό,τι όταν τους έδειχναν υγιεινά «πιάτα».

Επιπλέον, η ενεργοποίηση αυτή ήταν πολύ πιο έντονη απ’ όση όταν οι εθελοντές ήταν ξεκούραστοι και κοιτούσαν τις ίδιες ανθυγιεινές λιχουδιές.

Το εύρημα αυτό εξηγεί γιατί όταν είμαστε κουρασμένοι έχουμε την τάση να τρώμε ό,τι πιο παχυντικό υπάρχει - από το χοτ ντογκ στον δρόμο έως όποιο γλυκό βρούμε μπροστά μας.

Η όλη μελέτη έγινε σε 25 άντρες και γυναίκες φυσιολογικού σωματικού βάρους, οι οποίοι υποβάλλονταν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου (fMRI) εν όσω κοιτούσαν φωτογραφίες υγιεινών τροφίμων (όπως σαλάτες) και ανθυγιεινών (όπως πίτσες, ντόνατς και γλυκά).

Η fMRI είναι μία εξελιγμένη μορφή μαγνητικής τομογραφίας, που καταγράφει την δραστηριότητα του εγκεφάλου.

Το πείραμα έγινε πέντε φορές, έπειτα από ισάριθμες νύχτες κατά τις οποίες οι εθελοντές είτε κοιμόντουσαν μόλις 4 ώρες είτε αφήνονταν να κοιμηθούν έως 9 ώρες. Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνέκριναν τα ευρήματα των μαγνητικών.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν πως αν κάποιος προσπαθεί να ελέγξει το σωματικό βάρος του, η έλλειψη ύπνου θα υπονομεύσει την προσπάθειά του», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μαρί-Πιερ Σεντ Όνζ, από το Κέντρο Έρευνα της Παχυσαρκίας του πανεπιστημίου.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην υπερκατανάλωση φαγητού, καθώς και πως όσοι κοιμούνται λίγο αναφέρουν πως έχουν εντονότερη επιθυμία για γλυκά και για αλμυρά τρόφιμα.

Η δρ Σαιντ Όνζ είπε ότι τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν την θεωρία ότι η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει τη ρύθμιση της όρεξης και παίζει ρόλο στην παχυσαρκία.

Στην πραγματικότητα, «όταν οι εθελοντές μας είχαν έλλειψη ύπνου, έτρωγαν κατά μέσον όρο 300 θερμίδες περισσότερες, καταναλώνοντας επίσης περισσότερο λίπος απ’ ό,τι όταν είχαν κοιμηθεί καλά το βράδυ», πρόσθεσε. «Τα στοιχεία από τις απεικονιστικές εξετάσεις του εγκεφάλου παρείχαν την νευρονοητική εξήγηση αυτής της τάσης».

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η συσχέτιση του ελλιπούς ύπνου με την υπερκατανάλωση φαγητού μπορεί να έχει εξελικτικές ρίζες. Όπως εξηγούν, οι πρώτοι άνθρωποι λογικά έπρεπε να κοιμούνται λιγότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν έπρεπε να τρώνε περισσότερο για να παχύνουν εν όψει του χειμώνα.

Η μελέτη παρουσιάσθηκε σε συνέδριο ύπνου στη Βοστώνη.


tanea.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ψυχαναλυτής «πλαστογραφούσε» τις αναμνήσεις ασθενών του


Ένας Γάλλος ψυχοθεραπευτής καταδικάστηκε από δικαστήριο του Παρισιού σε πρόστιμο χιλιάδων ευρώ, επειδή «εμφύτευε» τραυματικές αναμνήσεις σε ασθενείς του.


Η υπόθεση μπορεί να θυμίζει την ταινία «Inception», ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Τα θύματα του Μπενουά Γιανγκ Τινγκ ήταν μια δικηγόρος και ένας επιχειρηματίας. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι ο ψυχοθεραπευτής τους ανάγκαζε να γδύνονται και στη συνέχεια τους «ξυπνούσε» απωθημένες αναμνήσεις.

Η δικηγόρος λέει ότι ο Γιανγκ Τινγκ της εμφύτευσε ψευδείς αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης, όταν ήταν παιδί. Ο επιχειρηματίας από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ο ψυχοθεραπευτής του, του δημιούργησε μια εικόνα της μητέρας του να τσιμπά με μια βελόνα την κοιλιά της, ενώ τον κυοφορούσε.

Ο 76χρονος Μπενουά Γιανγκ Τινγκ χαρακτηρίστηκε «τσαρλατάνος» από το δικαστήριο. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ υποχρεούται να πληρώσει 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και 150 χιλιάδες ευρώ σε αποζημιώσεις στους δύο ασθενείς.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες"


«Υπήρχε μία αυτοκρατορία από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι τη Βόρεια Θάλασσα, όπου όλοι και όλα πήγαιναν ρολόι. Όλοι; Όχι βέβαια. Στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, μία μικρή χώρα, όμορφη αλλά περίεργη, άρχισε να κινείται με ακατάληπτο ρυθμό. Οι άνθρωποι μιλούσαν Ελληνικά και οι κάτοικοί της ονομάζονταν Έλληνες. Περίεργος λαός με παλιά πατίνα».

Κάπως έτσι θα μπορούσε να αρχίζει ένα άρθρο μεγάλου αναλυτή, προκειμένου να εισαγάγει αυτά που συμβαίνουν τώρα (στην Αυτοκρατορία της Ε.Ε.) και αυτά που διαδραματίζονται εδώ και καιρό στη μικρή χώρα της Ανατολικής Μεσογείου (την Ελλάδα).

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Eurogroup, η Κομισιόν, αλλά και οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, εν όψει του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών.

Διασφαλίζουν, όπως δηλώνουν, ρευστότητα στις τράπεζες της παγκόσμιας κοινότητας, αφιερώνουν «συναλλαγματικές γραμμές επικοινωνίας» μεταξύ τους, για να αντιμετωπίζουν ενδεχόμενες ισχυρές πιέσεις σε νομίσματα από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, εξετάζουν όλο το αμυντικό σύστημα της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας, παρακολουθώντας σε κατάσταση συναγερμού τις εξελίξεις στη μικρή αυτή χώρα της Μεσογείου, που διαθέτει το 2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της Ευρωζώνης. Σχήμα οξύμωρον αλλά αληθινό. Το ρεπορτάζ παραθέτει την «αμείλικτη» πραγματικότητα, όπου οι δηλώσεις που εκστομίζονται στην Κουμουνδούρου ανεβάζουν ή κατεβάζουν τις μετοχές στη Σαγκάη και επηρεάζουν τις ισοτιμίες στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

Με κομμένη την ανάσα, λοιπόν, η Ευρωζώνη και το IIF του Τσαρλς Νταλάρα (για λίγους μήνες ακόμη), το ΔΝΤ και οι ιδιώτες τραπεζίτες έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό. Το επίκεντρο των παγκοσμίων εξελίξεων έχει μεταφερθεί σε ένα μικρό τρίγωνο με τρεις κορυφές.

Την πλατεία Κουμουνδούρου, τη Λεωφόρο Συγγρού και την… Ακρόπολη, όπου οι «τρελοί αυτοί Έλληνες» έχουν εναποθέσει τον «θησαυρό» τους, όπως παλιά, στην εποχή του Περικλή. Δύο στοιχεία φυλάσσονται στο «θησαυροφυλάκιο». Η επιμονή να επιβιώσουν και η ελπίδα για ένα χαμόγελο. Είναι όντως όλοι τους τρελοί;

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα αυτές τις ημέρες έχει την απόλυτη τιμητική. Η ιστορία θα δείξει αν η σελίδα που θα γραφτεί στα τωρινά κιτάπια θα είναι «μαύρη» ή θα έχει και κάποιες αποχρώσεις του γκρίζου, με πιο «αισιόδοξες» προοπτικές. Τα σενάρια της επόμενης ημέρας δίνουν και παίρνουν, με τον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης να περιμένει με αγωνία το βράδυ της Κυριακής και τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για λήψη εκτάκτων μέτρων, όπως η παροχή ρευστότητας.

«Θέλουμε την Ελλάδα, αν δεν "ξεχάσει" τα συμφωνηθέντα»

Σε ένα θερμό τετ α τετ στο Παρίσι, Μόντι και Ολάντ συμφώνησαν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, θέτοντας όμως την τήρηση των δεσμεύσεων ως αδιαπραγμάτευτο όρο.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε: «Πλησιάζουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Συμμερίζομαι απόλυτα τα όσα είπε ο Μάριο Μόντι. Είναι οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν. Τους σεβόμαστε. Κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν σε όσα τους ζητήθηκαν. Η κατάσταση, όμως, ήταν τραγική».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει εκ νέου προσήλωση στο ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας. Η Ευρώπη από τη μεριά της είναι ανάγκη να κάνει ό,τι χρειάζεται» συνέχισε ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε κονδύλια και πρωτοβουλίες από πλευράς Ε.Ε. για την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ο Ολάντ παρουσίασε μάλιστα έγγραφο στον Ιταλό πρωθυπουργό με τις προτάσεις του για την τόνωση της ανάπτυξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάριο Μόντι, ο οποίος τόνισε πως στόχος των δύο ηγετών είναι «να ενισχυθεί η ανάπτυξη, χωρίς εγκατάλειψη της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά με υιοθέτηση ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως είχαμε ήδη τονίσει στη διάσκεψη της 23ης Μαΐου».

«Θα πρέπει να ενισχυθεί και η θέση των χωρών έναντι των αγορών. Συζητήσαμε και για την έκδοση ευρωομολόγων» πρόσθεσε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Τόνισε, επίσης, ότι σε τρεις ημέρες διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές και ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στο ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της».

«Ο ελληνικός λαός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, που σε άλλες καταστάσεις θα χρειάζονταν μια γενιά. Η Ε.Ε. και οι χώρες της Ευρωζώνης δείχνουν και έδειξαν αλληλεγγύη. Οι δύο χώρες μας προσφέρουν το 40% της στήριξης στην Ελλάδα. Η συνέχεια της εφαρμογής από μέρους της Ελλάδας των δομικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι η καλύτερη εγγύηση για την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ».

S&P: Ένα «ατύχημα» μπορεί να φέρει την Ελλάδα εκτός ευρώ 

Πιθανότητα «ένα στα τρία» βλέπει η Standard & Poor’s στο ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από το ευρώ την επαύριον των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Την άποψη αυτή εκφράζει σε άρθρο του στους «Financial Times» o επικεφαλής πιστοληπτικής αξιολόγησης του οίκου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης «από ατύχημα».

Ο κορυφαίος αναλυτής του οίκου, Μόριτζ Κρέιμερ, με αφορμή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, εκτιμά ότι το ενδεχόμενο «βιώσιμης κυβέρνησης» παραμένει πολύ αβέβαιο, ενώ υποστηρίζει ότι, παρά την ευρεία υποστήριξη για την παραμονή της χώρας στο ευρώ από όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας και την κοινή γνώμη, υπάρχει τουλάχιστον μία πιθανότητα στις τρεις για έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο του γράφει πως η έξοδος της χώρας μπορεί να γίνει από... ατύχημα. Κάτι που μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που σχηματιστεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙZA - η οποία βασικά θα απορρίψει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - με πιθανό επακόλουθο τη διακοπή της εξωτερικής οικονομικής στήριξης.

Ο κ. Κρέιμερ γράφει πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χωρίς δηλαδή «την τελευταία πηγή πίστωσης» για την Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι πιθανό να αναγκαστεί να βρει άμεσα τρόπους χρηματοδότησης. Δεδομένων των δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη διαδικασία συλλογής εσόδων, πολύ περισσότερο της αδυναμίας της να αυξήσει τα έσοδα από τη φορολογία, η κυβέρνηση μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να μειώσει ακόμη πιο σκληρά τις δαπάνες και να... τρέξει, για να καλύψει τα κενά.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, συνεχίζει ο επικεφαλής πιστοληπτικής αξιολόγησης της S&P, η οικονομική ύφεση της Ελλάδας πιθανότατα θα επιταχυνθεί με επιπλέον αύξηση της ανεργίας και επιδείνωση της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Και καταλήγει λέγοντας πως «όπου επικρατεί η απόγνωση και η απελπισία, ενδέχεται να περάσουν λαϊκίστικα μέτρα, όπως η έξοδος από την Ευρωζώνη».

Νωρίτερα, δε, η Standard & Poor’s έκρουε και τον κώδωνα του κινδύνου για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο συνολικά. Με έκθεσή του, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης προειδοποιεί ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες εισέρχονται σε κρίσιμη φάση και επισημαίνει πως «οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων -όπως οι ελληνικές εκλογές, η ευρωπαϊκή σύνοδος και η σύνοδος της G20- θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μελλοντικής κατεύθυνσης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες».

ΙΙF: Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα περάσει τον σκόπελο

Την εκτίμηση του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του Ινστιτούτου, στην Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, ο κ. Νταλάρα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα πρέπει να επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της στους βασικούς στόχους του συμπεφωνημένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Επισημαίνει, πάντως, ότι υπάρχει «περιθώριο και ανάγκη αλλαγής».

Μέρκελ: Την «έχουν ζώσει τα φίδια»

Την ίδια ώρα, γερμανικά δημοσιεύματα σημειώνουν την ανησυχία του Βερολίνου για τις ελληνικές κάλπες της 17ης Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση «τρέμει» το ενδεχόμενο να εκλεγεί κάποιο αντιμνημονιακό κόμμα, που δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα και τις δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς.

Για να μην ξεχνούμε και την παράλληλη εκλογική αναμέτρηση στη Γαλλία, εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για κατίσχυση των σοσιαλιστών του Ολάντ, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η πολιτική λιτότητας εμπνεύσεως Μέρκελ που έχει επιβάλει σε ολόκληρη την Ευρώπη να πάει περίπατο...

Έτσι, η ισχυρή κυρία της Καγκελαρίας αποφάσισε να παρακολουθήσει την εκλογική μάχη σε Αθήνα και Παρίσι από το γραφείο της στο Βερολίνο, έχοντας κοντά της ολόκληρο το επιτελείο της.

Τηλεδιάσκεψη Eurogroup μετά τα αποτελέσματα

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης φέρεται να σχεδιάζουν τηλεφωνική διάσκεψη αμέσως μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαϊκών διπλωματικών πηγών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο επίτροπος Όλι Ρεν αποφάσισε να μη μεταβεί στη σύνοδο του G20, ενώ, όπως προαναφέραμε, η Άνγκελα Μέρκελ θα καθυστερήσει την αναχώρησή της από το Βερολίνο, προκειμένου να παρακολουθήσει πρώτα τα αποτελέσματα των εκλογών.

Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει περιθώριο 100 ημερών για να εφαρμόσει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα, ώστε να πείσει ότι η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.


zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Εκλογές τελευταίας ευκαιρίας για την Ελλάδα»


Στις ελληνικές εκλογές στρέφουν τα βλέμματα τα διεθνή ΜΜΕ, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της ψηφοφορίας για μια «απελπισμένη» χώρα που γλιστρά επικίνδυνα- όπως σημειώνουν- προς την υπανάπτυξη. Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για τις εκλογές της «τελευταίας ευκαρίας» γράφουν, τονίζοντας τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα την οδηγήσει εκτός ευρώ, αλλά και την αγωνία της Ευρώπης για την επόμενη ημέρα της νομισματικής ένωσης.
Η γαλλική Liberation αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στις ελληνικές εκλογές, με τον τίτλο: «Εκλογές στην Ελλάδα: Ο θυμός ή ο φόβος», σημειώνοντας ότι οι ψηφοφόροι καλούνται την Κυριακή στις κάλπες «για τις εκλογές της τελευταίας ευκαιρίας» και θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε μια επίδειξη δύναμης προς τις Βρυξέλλες ή τον δύσκολο δρόμο των θυσιών.

Ειδικό γράφημα στο οποίο αντιπαραθέτει την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Le Figaro, δίνοντας στους αναγνώστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μόνοι τους τα μετεκλογικά σενάρια, ανάλογα με το ποιο από τα δυο κόμματα θα επικρατήσει.
«Την Κυριακή παίζεται η μοίρα όχι μόνο αυτής της στραγγιγμένης από την ύφεση χώρας. Όλη η Ευρώπη κρέμεται από μια ψήφο που θα μπορούσε να ανοίξει μια καταστροφική ρωγμή στην νομισματική ένωση, που ίσως να είναι αδύνατον να κλείσει…Κάνοντας μια βόλτα στην Αθήνα, είναι αρκετό να ανοίξεις τα μάτια για να συνειδητοποιήσεις ότι πρόκειται για μια χώρα που γλιστρά προς την υπανάπτυξη» γράφει η ιταλική La Stampa.
«Η Ελλάδα βυθίζεται στην απελπισία: «Δεν υπάρχει τίποτα πια εδώ» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNBC.
«Η υπερβολική πολιτική αβεβαιότητα, η καλπάζουσα διαφθορά, οι ουρές στα συσσίτια και η βοήθεια από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, όλα αυτά συνδέονται συνήθως με χώρες που (προσπαθούν) να αναπτύξουν οικονομίες δυτικού τύπου. Ωστόσο, αποτελούν τώρα μια καθημερινή πραγματικότητα για πολλούς Έλληνες, ωθώντας μερικούς στο να μουρμουρίζουν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του να πάει δεκαετίες πίσω σε θέματα ανάπτυξης» αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.
«Η Ευρώπη ετοιμάζεται για την ελληνική ψήφο- και ίσως για περισσότερα» είναι ο τίτλος άρθρου των New York Times, στο οποίο σημειώνεται: «Οι ελληνικές εκλογές της Κυριακής θα μπορούσαν να (προσθέσουν χαρακτήρα) επείγοντος σε μια συζήτηση που (μέχρι στιγμής) ήταν κατά κύριο λόγο ακαδημαϊκή: αν η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει την αποχώρηση ενός από τα μέλη της. Με αυξημένες πιθανότητες οι εκλογές να γεννήσουν ένα πολιτικό αδιέξοδο ή μια λαϊκίστικη αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα, ακόμη και εκείνοι που λένε ότι δεν πιστεύουν πως η Ελλάδα θα βγει από τη νομισματική ένωση, ετοιμάζονται γι' αυτό το ενδεχόμενο» γράφουν οι ΝΥΤ.
To Bloomberg κάνει ειδικό αφιέρωμα στην Β' Αθήνας, καθώς όπως λέει είναι η εκλογική περιφέρεια που εδώ και 40 χρόνια «μαντεύει» με επιτυχία το όνομα του πρωθυπουργού.
Η κακή διάθεση και η πικρία των ψηφοφόρων μετατρέπει την εκλογική αναμέτρηση σε θρίλερ, γράφει το πρακτορείο, σημειώνοντας: «Οι επί χρόνια υποστηρικτές του πολιτικού κατεστημένου που νιώθουν καμένοι, είναι έτοιμοι να ρίξουν τα ζάρια για κάτι καινούργιο».
Σε ένα οδοιπορικό στις γειτονιές της Αθήνας, το Bloomberg κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα κλειστά καταστήματα και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. «Το Μαρούσι ήταν επί μακρόν μια ευημερούσα περιοχή αλλά τώρα υπάρχουν παράπονα για φτώχεια και άνεργους παράνομους μετανάστες…Ένα αποκαλυπτικό βαρόμετρο είναι ο αριθμός των μαγαζιών που χρεοκοπούν» σημειώνει το πρακτορείο.
Στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων, την τελευταία προσπάθεια να συσπειρωθούν οι οπαδοί και να προσελκυστούν οι όποιοι αναποφάσιστοι, αναφέρεται το βρετανικό δίκτυο BBC.
«Οι ανεπίσημες δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση στην στήριξη προς τα αντιμνημονιακά κόμματα…Ενώ πέντε από τις 7 κύριες πολιτικές παρατάξεις απορρίπτουν το τελευταίο μνημόνιο, μόνο ένα κόμμα- οι κομμουνιστές- θέλει η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ» υπογραμμίζει το BBC, παραθέτοντας και γράφημα με τις θέσεις των μεγάλων κομμάτων για το μνημόνιο.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...