Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ για ένα 13χρονο κορίτσι που βρέθηκε κρεμασμένο - Ήταν αυτοκτονία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή




 Η αστυνομία ψάχνει στο Διαδίκτυο την αιτία της τραγικής ενέργειας
- Το μικρό κορίτσι πριν αυτοκτονήσει είχε διαγράψει όλα τα αρχεία της από τον υπολογιστή
- Χαρακτηριστικό της απόγνωσης του κοριτσιού ήταν ότι νωρίτερα είχε κουρέψει τα μαλλιά του
- Ο εισαγγελέας ζητά στοιχεία και τηλέφωνα υπαλλήλων εταιρειών ίντερνετ και κινητών










Η τραγωδία ενός 13χρονου κοριτσιού που προ ημερών επέλεξε για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους να δώσει πρόωρο τέλος στη μικρή διάρκειας ζωούλα της, προκάλεσε κόκκινο συναγερμό στην Αστυνομία.

Το άτυχο κοριτσάκι, βρέθηκε πνιγμένο με αυτοσχέδιο βρόχο που κατά την αστυνομία και τον ιατροδικαστή Πειραιά που διενήργησε τη νεκροτομή, τύλιξε το ίδιο γύρω από το λαιμό του.

Ειδικοί ψυχολόγοι μιλούν για περιστατικό με χαρακτηριστικά... αρχαίας τραγωδίας. Ήταν τέτοιου μεγέθους η απόγνωση που το κυρίευσε, ώστε πριν προβεί στο μοιραίο απονενοημένο διάβημα, έκοψε τα μαλάκια του.

Το αξιοπερίεργο ωστόσο κι αυτό που προκάλεσε τον αστυνομικό συναγερμό ήταν πως πριν δώσει τέλος στη ζωή του, το κοριτσάκι μπήκε στον υπολογιστή και διέγραψε όλα τα αρχεία.

Αυτό που αποτελεί ένα από τα ζητούμενα της έρευνας ως εκ τούτου είναι για ποιο λόγο έγινε η διαγραφή και ποια αρχεία ήθελε να εξαφανιστούν με δεδομένο ότι δεν βρέθηκε πουθενά κάποιο ιδιόχειρο σημείωμα.

Εκφράζονται φόβοι, που η πρόοδος της έρευνας θα καταδείξει εάν είναι βάσιμοι ή όχι, πως το τραγικό παιδί είχε δημοσιοποιήσει στο ίντερνετ την πρόθεση του, χωρίς κανείς να μπορέσει ν' αποτρέψει την αυτοκαταστροφική πράξη.

Μέχρι να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίες και μέχρι να ολοκληρωθεί η εξερεύνηση του υπολογιστή στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν πως μετά από εισαγγελική έγκριση, απεστάλησαν σημειώματα σε όλες τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας να γνωστοποιούν στις αρχές και κυρίως στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα στοιχεία ταυτότητας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με κάθε υπάλληλο νυχτερινής βάρδιας, προκειμένου όταν προκύψει ανάγκη, να κινούνται ταχύτητα οι διαδικασίες άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι εξεγερμένοι απέρριψαν το ειρηνευτικό σχέδιο της Αφρικανικής Ένωσης

Οι εξεγερμένοι απέρριψαν το ειρηνευτικό σχέδιο της Αφρικανικής Ένωσης


«Δεν περιλαμβάνει την αποχώρηση Καντάφι»

Οι Λίβυοι εξεγερμένοι απέρριψαν σήμερα το ειρηνευτικό σχέδιο της Αφρικανικής Ένωσης διότι δεν ικανοποιεί το βασικό τους αίτημα, που είναι η αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι από την εξουσία και γιατί προτείνει την αναμόρφωση του παρόντος συστήματος που οι ίδιοι επιθυμούν την αλλαγή του.

«Η πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης δεν περιλαμβάνει την αποχώρηση του Καντάφι και των γιων του από τη λιβυκή πολιτική σκηνή, επομένως είναι παρωχημένη», ανέφερε ο επικεφαλής του Συμβουλίου των εξεγερμένων, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, σε συνέντευξη Τύπου στη Βεγγάζη, προσθέτοντας ότι το Συμβούλιο από την πρώτη κιόλας ημέρα σύστασής του απαιτεί την αποχώρηση του Καντάφι.

«Η πρωτοβουλία αναφέρεται και σε μεταρρυθμίσεις στο υπάρχον λιβυκό σύστημα και αυτό είναι επίσης εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε ο κ. Τζαλίλ
Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πόσα χρήματα θα μπορούσε να κερδίσει το κράτος από τα ελληνικά κοιτάσματα




Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός, είναι ρεαλιστική η εκτίμηση ότι τα επόμενα 15-20 χρόνια μπορούν να εντοπισθούν στην πατρίδα μας τουλάχιστον άλλα 3-4 κοιτάσματα του μεγέθους του Πρίνου.






Έσοδα ύψους 10 - 15 δισ. δολαρίων για το Ελληνικό Δημόσιο τα επόμενα 10 - 15 χρόνια μπορούν να προκύψουν από την εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες επενδύσεων και τα κέρδη των εταιριών, ανέφερε απόψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τις "Ενεργειακές και Επιχειρηματικές Εξελίξεις στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη".

"Αναμφισβήτητα, τόνισε, πρόκειται για σοβαρή στήριξη στην συλλογική προσπάθεια ανόρθωσης της εθνικής οικονομίας. Η εκτίμηση ότι σε εύλογο βάθος χρόνου μπορούμε να καλύψουμε το 1/5 έως 1/3 των εθνικών μας αναγκών σε υδρογονάνθρακες από εγχώριες πηγές, δεν βρίσκεται καθόλου εκτός πραγματικότητας".

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η επισήμανση του υφυπουργού για ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και δέσμευσης. "Πλανάται, είπε, όποιος νομίζει ότι θα μπορεί να παριστάνει τον επιτυχημένο Υπουργό μιας κυβέρνησης, εάν αυτή έχει συλλογικά αποτύχει".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός, είναι ρεαλιστική η εκτίμηση ότι τα επόμενα 15-20 χρόνια μπορούν να εντοπισθούν στην πατρίδα μας τουλάχιστον άλλα 3-4 κοιτάσματα του μεγέθους του Πρίνου. Αυτό ισοδυνβαμεί με 350.000.000-500.000.000 βαρέλια πετρελαίου τα οποία με τιμή 100 δολ. το βαρέλι, σημαίνουν έσοδα 35-50 δις δολάρια. Αν από αυτό το ποσό αφαιρεθούν οι δαπάνες των επενδύσεων / γεωτρήσεων, καθώς και τα κέρδη των εταιριών εξόρυξης, απομένουν δημόσια έσοδα πάνω από 10-15 δις. δολάρια.

Ο υφυπουργός ανήγγειλε επίσης ότι με το νομοσχέδιο για την ίδρυση Φορέα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων έρευνας / εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο 20 %. Μέχρι την ίδρυση του φορέα, με νόμο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, έχει συγκροτηθεί επιτροπή που θα προχωρήσει σε επεξεργασία, ενιαιοποίηση και προβολή σε διεθνείς επενδυτές, του συνόλου των στοιχείων και πληροφοριών που διαθέτει η χώρα από τις έρευνες υδρογονανθράκων που έγιναν στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 30 χρόνια.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μίζες και στο μετρό της Αθήνας

"Χρήματα με βαλίτσες μεταφέρονταν στην Αθήνα" σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το περιοδικό Spiegel. Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για προμήθειες που αφορούν το μετρό της Αθήνας!
Σύμφωνα με δημοσίευμα τεύχους του Spiegel, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων φέρεται να πλήρωσε μίζες που φτάνουν τα 300.000 ευρώ στα πλαίσια της κατασκευής του μετρό.
Εκτός από την Ελλάδα, γίνεται αναφορά και για προμήθειες σχετικά με έργα σε Ταϊλάνδη, Ρουάντα, Αλγερία και Λιβύη.
Στην υπόθεση των προμηθειών εμπλέκεται η θυγατρική Deutsche Bahn International (DBI).
Για την υπόθεση αυτή διενεργεί έρευνα η εισαγγελία της Φραγκφούρτης εναντίον τουλάχιστον 38 πρώην και νυν στελεχών της εταιρίας. Μεταξύ αυτών είναι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της DBI.
Η έρευνα διενεργείται για τις κατηγορίες της απάτης και της δωροδοκίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Σπίγκελ οι έρευνες της εισαγγελίας που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο σχετίζονται με προμήθειες "μονοψήφιου αριθμού" εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν κυρίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το Spiegel τα μέχρι τώρα στοιχεία, δείχνουν εμπλοκή και της Siemens στη συγκεκριμένη υπόθεση, κάτι που πλέον δεν εκπλήσσει κανέναν.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καρφώστε γιατί χανόμαστε...Ο μηχανισμός πληροφοριοδοτών που στήνει το υπουργείο Οικονομικών

Καρφώστε γιατί χανόμαστε...
Το… «βαθύ λαρύγγι» ψάχνει να βρει η κυβέρνηση για να εντοπίσει για περιπτώσεις ξεπλύματος χρήματος και δε διστάζει να ενεργοποιήσει ακόμα και τους λογιστές στους οποίους εμπιστευόμαστε τις φορολογικές μας δηλώσεις. Και το υπουργείο δεν σταματά έχει επιστρατεύει κτηματομεσίτες και εμπόρους κ.α. για να ελέγχουν εάν μέσω των αγορών μας ξεπλένουμε μαύρο χρήμα.

Η εγκύκλιος ΠΟΛ. 1067/5.4.2011 προβλέπει το εξής απίστευτό! Επαγγελματίες, ιδιώτες ελεγκτές και φορολογικοί ή φοροτεχνικοί σύμβουλοι:
- δεν είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν περιπτώσεις ενδεχόμενης φοροδιαφυγής ή δωροδοκίας ή λαθρεμπορίας που υποπίπτουν στην αντίληψή
- αλλά μόνο περιπτώσεις ενδεχόμενης νομιμοποίησης εσόδων (ξέπλυμα χρήματος) που προέρχονται από τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.

Προσοχή: Για ξέπλυμα χρήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ακόμη και για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μπορεί να κατηγορηθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις, δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και ΦΠΑ και δεν ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές όταν πουλούν προϊόντα και υπηρεσίες αξίας και λαμβάνουν μετρητά.

Με απλά λόγια όταν λογιστές παρατηρήσουν, ότι πελάτες τους ενδεχομένως προβαίνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής γενικώς (π.χ. δεν έχουν αποδώσει τους οφειλόμενους φόρους), δεν αποστέλλουν σχετική αναφορά στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Αντιθέτως, όταν διαπιστώσουν περίπτωση φοροδιαφυγής (π.χ. μη απόδοση Φ.Π.Α.) εκ μέρους πελάτη τους και ταυτόχρονα αγορά από τον ίδιο κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, τότε οφείλουν να αποστείλουν σχετική αναφορά στην ανωτέρω Αρχή.

Πληροφοριοδότες έμποροι-κτηματομεσίτες
Στους πληροφοριοδότες του δημοσίου θα ενταχτούν: Οι κτηματομεσίτες. Όταν μεσολαβούν στη μεταβίβαση ακινήτων και, από τις γενικές πληροφορίες που συλλέγουν για τους πελάτες τους αποκομίζουν την εντύπωση ότι η γενική οικονομική κατάσταση κάποιου πελάτη δεν δικαιολογεί το ύψος της συναλλαγής, τότε οφείλουν να αποστείλουν σχετική αναφορά στην Αρχή

Έμποροι αγαθών μεγάλης αξίας: π.χ. έμποροι πολυτελών αυτοκινήτων, όταν διαπιστώσουν επιμονή του πελάτη για αγορά αυτοκινήτου τοις μετρητοίς, παρά μάλιστα τη σχετική απαγόρευση τότε οφείλουν να αναφέρουν το γεγονός στην Αρχή διότι στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να υποκρύπτεται απόπειρα ξεπλύματος χρήματος.

Τα ίδια ισχύουν αναλογικά και για οίκους δημοπρασίας, εκπλειστηριαστές και ενεχυροδανειστές.


Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Οι αληθινοί άνδρες δεν αγοράζουν κορίτσια»

«Οι αληθινοί άνδρες δεν αγοράζουν κορίτσια»



Σταρ ενάντια στην παιδική πορνεία

Στην καμπάνια του Ιδρύματος «The Demi and Ashton Foundation» συμμετέχουν μια σειρά διάσημων προσώπων με σκοπό να αφυπνίσουν τη συνείδηση του κόσμου σχετικά με την παιδική πορνεία στην Αμερική. Το ίδρυμα ανήκει στην Demi Moore και τον Ashton Kutcher, ενώ η καμπάνια έχει τίτλο «Real Men Don’t Buy Girls», δηλαδή «Οι αληθινοί άνδρες δεν αγοράζουν κοπέλες».

«Έβλεπα κοπέλες έξι και εφτά ετών να βιάζονται με σκοπό το κέρδος. Είπα ότι δεν επιθυμώ να ζήσω σε ένα κόσμο, που συμβαίνουν τέτοια πράγματα και εγώ να κάθομαι άπραγος», είχε πει ο ηθοποιός για την εμπειρία του στην Καμπόζη, που τον παρακίνησε να ιδρύσει τον οργανισμό αυτό.

Στην Αμερική 100.000 με 300.000 παιδιά καταλήγουν σκλάβοι ή πωλούνται για το σεξ, ενώ πάνω από 1.000.000 κορίτσια έχουν καταλήξει στην πορνεία με το μέσο όρο ηλικίας να είναι μόλις 13 ετών! Παράλληλα, η βιομηχανία του σεξ αποφέρει κέρδη του ύψους 39 δισεκατομμυρίων το χρόνο. 

Για τις ανάγκες της καμπάνιας φωτογραφίζονται οι Eva Longoria, Tom Selleck, Harrison Ford, Bruce Willis και Piers Morgan, Sean Penn, Jaime Foxx, Bradley Cooper, Jessica Biel, Sofia Vergara, Thomaw Jane, Zachary Quinto, Ben Stiller, Kaka, Gerard Butler και πολλοί άλλοι, ενώ υπάρχουν και βίντεο με τους Justin Timberlake και Ashton Kutcher.


















Πηγή  newsbest.gr

 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διαχωριστικό ασφαλείας στα ταξί


Η τοποθέτησή του θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη

Το υπουργείο Υποδομών καθόρισε τις προδιαγραφές του διαχωριστικού ασφαλείας που θα τοποθετηθεί προαιρετικά στα ταξί.

Θα πρέπει να είναι κατασκευαμένο από διαφανές, μη τοξικό, μη εύφλεκτο και ανακυκλώσιμο υλικό, που θα διαχωρίζει τον οδηγό από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, χωρίς να δυσχεραίνει την μεταξύ τους επικοινωνία και τη συναλλαγή. Δεν θα επιτρέπεται να εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, όπως για παράδειγμα διαφημιστικούς. 

Το κόστος της τοποθέτησης του διαχωριστικού ασφαλείας, θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του ταξί.
Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι «Στυλοβάτες της Γης» έρχονται τη Μεγάλη Βδομάδα




Φτώχεια και πείνα από τη μία και ίντριγκες και μάχη για την εξουσία από την άλλη. Το σενάριο γνωστό αλλά δεν αναφερόμαστε στην Ελλάδα του 2010…






Η ιστορία μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1123. Οι «Στυλοβάτες της Γης» είναι μία βραβευμένη μίνι σειρά, παραγωγής 2010 που θα ξεκινήσει να προβάλλεται (στις 21:00) από τον ALPHA τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου.
 
Η σειρά μας μεταφέρει, όπως είπαμε, στην Αγγλία του 1123. Οι πόλεμοι ανάμεσα στους φεουδάρχες, οι θρησκευτικές έριδες, οι εξεγέρσεις των χωρικών, η φτώχια, η πείνα και η αβεβαιότητα ταλανίζουν τη χώρα. Ένα μυστικό διαταράσσει τη διαδοχή του αγγλικού στέμματος, και ένα απροσδόκητο μέλος της οικογένειας του βασιλιά Ερρίκου Α’ ανεβαίνει στο θρόνο. Η πάλη για την εξουσία μεταξύ της κόρης του Ερρίκου, Μοντ, και του ανιψιού του, Στέφανου του Μπλουά, παρασύρει την Αγγλία σε έναν καταστροφικό, αδελφοκτόνο πόλεμο.


Εν τω μεταξύ, ο Επίσκοπος Ουόλεραν και η οικογένεια Χάμλεϊ εκμεταλλεύονται τη σύγκρουση για να ικανοποιήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες. Μέσα σε αυτό το ταραχώδες σκηνικό, ο Ηγούμενος Φίλιππος παλεύει με ανυπέρβλητα εμπόδια για να κρατήσει την πόλη του Κίνγκσμπριτζ και το όνειρό του για την οικοδόμηση ενός μεγαλοπρεπή καθεδρικού ναού ζωντανά. Το έργο είναι δύσκολο, αλλά ο πρωτομάστορας Τομ, ο προικισμένος προγονός του Τζακ, και η ευγενής Αλιένα, συνεργάζονται προκειμένου να δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται. Στην πορεία, ιερά μυστικά, κρυμμένα πάθη, ύποπτα συμφέροντα, σιωπηλές συμφωνίες, και απελπισμένοι έρωτες θα πάρουν σάρκα και οστά μπροστά στα θεμέλια του πιο φιλόδοξου ναού της εποχής του.
 
Μία επική ιστορία πάθους και απληστίας που ξεκινά με τον απαγχονισμό ενός αθώου και την κατάρα μιας μάγισσας και τελειώνει με τη δημόσια ταπείνωση ενός βασιλιά. Το 2011 ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες καλύτερης μίνι σειράς ή τηλεοπτικής ταινίας, Α’ ανδρικού ρόλου και Α’ γυναικείου ρόλου.
 
Η σκηνοθεσία είναι του συνεργάτη του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Σέρτζιο Μίμιτσα-Γκεζάν, και η παραγωγή των Ρίντλεϊ και Τόνι Σκοτ, δημιουργών του Μονομάχου. Παίζουν οι Ίαν ΜακΣέιν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μάθιου Μακφάντιεν, Έντι Ρεντμέιν, Χέιλι Άτγουελ, Σάρα Πάρις.
 
 
Οι «Στυλοβάτες της Γης», το μυθιστόρημα του Κεν Φόλετ, σημείωσε σε όλη την Ευρώπη ρεκόρ πωλήσεων, δίπλα στα best seller του Τόλκιν (Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών) και του Νταν Μπράουν (Κώδικας Ντα Βίντσι, Ιλλουμινάτι). Αποτελεί ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της εποχής μας.
Πρόσφατα, σε έρευνα της γερμανικής τηλεόρασης, αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο βιβλίο διαχρονικά, μετά τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τη Βίβλο, ενώ βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων και των Βρετανών αναγνωστών, στην ψηφοφορία για τα εκατό καλύτερα βιβλία που διοργάνωσε το BBC το 2003. 

 
Γρηγόρης Μελάς
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέος τρόμος 7 ρίχτερ στην Ιαπωνία - Ε.Λέκκας: “Ο νέος σεισμός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και σε άλλα πυρηνικά εργοστάσια”





 Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στην ξηρά, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της γης, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του Ιουάκι, νότια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, διευκρινίζοντας ότι η δόνηση δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι που θα πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και του Καναδά. Λίγο μετά τις 12:10 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας έληξε η προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Tepco, έδωσε εντολή για την εκκένωσή του.  
Η ηλεκτροδότηση τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1 διακόπηκε μετά το νέο σφοδρό σεισμό σ' αυτή την περιοχή της βορειοδυτικής Ιαπωνίας, όμως σύντομα ανακοινώθηκε πως αποκαταστάθηκε.

Δεν εντοπίσθηκαν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα στη βορειοανατολική Ιαπωνία ούτε σ' αυτόν του Ιγκασιντόρι, στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσε η εταιρεία Tohoku Electric Power Co.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα δυνατός και αισθητός μέχρι και το Τόκιο. O σεισμός έγινε ακριβώς ένα μήνα μετά τα 9 ρίχτερ και το τσουνάμι που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.


Ε.Λεκκας: "Θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ο νέος σεισμός"
 
Όπως δήλωσε στο Νewsit o καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας " ο σεισμος αυτός δεν είναι μετασεισμός του πρώτου μεγάλου σεισμού. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα νέο σεισμό, σε νέο ρήγμα και το οποίο είναι στον χερσαίο χώρο και το ανησυχητικό είναι ότι περνάει πολύ κοντά από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και το πυρηνικό εργοστάσιο που βρίσκεται νότια, του Τοκάϊ. Εγώ εκτιμώ ότι αυτός ο σεισμός δεν προκαλέσει τσουνάμι, θα προκαλέσει όμως προβλήματα σοβαρά καθώς είναι επιφανειακός, έχει μόνο 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος. Ο σεισμός αυτός δημιουργεί καινούργια δεδομένα σε μια άλλη τελείως θέση".
 Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...