Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

«Πόλεμος» στο κέντρο της Αθήνας

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται έξω από τη Βουλή, με τους διαδηλωτές να ρίχνουν μολότοφ, φωτοβολίδες, κροτίδες, ξύλα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονται παρατεταγμένες έξω από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο πέρα,  σπάνε το εμπορικό κέντρο «Attica», καταστρέφοντας ακόμη και φανάρια του δρόμου. Στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούσεις σημειώνονται μεταξύ απεργών ταξιτζήδων και αστυνομικών, με τους πρώτους να ρίχνουν πέτρες, να ανάβουν φωτιές, έχοντας στήσει οδοφράγματα.

Διαδηλωτές μόλις έβαλαν φωτιά στο φυλάκιο της προεδρικής φρουράς έξω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Χιλιάδες κόσμου συρρέει από το πρωί στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.  Το αδιαχώρητο συμβαίνει από κόσμο σε πλατεία Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Φιλελλήνων.

Νωρίτερα, ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων κινήθηκε με πέτρες και μολότοφ εναντίον μιας διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Σολωμού στο Πολυτεχνείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.
Εδώ και πολύ ώρα νεαροί προσπαθούν να ρίξουν το μεταλλικό φράχτη που έχει στηθεί στο σημείο από το πρωί. 
Από την εκτεταμένη χρήση χημικών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας άνδρας περίπου 60 χρονών, ο οποίος λιποθύμησε κατά της διάρκεια της μεγάλης πορείας.
Στις 12:04 ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Βερανζέρου. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες στους άντρες της αστυνομίας που φυλάει το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις νεαρούς που είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο 914 και κατευθυνόντουσαν στην Ομόνοια, επειδή βρέθηκαν πάνω τους βόμβες μολότοφ.

Στις 09:00 το πρωί οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ συγκεντρώθηκαν, στην Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι έμποροι, στο υπουργείο Εμπορίου. Τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστά, αφού οι επαγγελματοβιοτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ.

Από νωρίς το πρωί έκλεισε η Βασ. Σοφίας από Αμαλίας προς Χίλτον, ενώ έξω από τη Βουλή έχουν παραταχθεί «κλούβες» της Αστυνομίας καθώς έστησαν και τον μελικό φράχτη. Αποκλεισμένη από την αστυνομία είναι η Ηρώδου Αττικού, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια.

Οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό θα παραμείνουν κλειστοί μετά από απόφαση της αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Μαζικές οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μεγάλη είναι η συμμετοχή στις πορείες και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας. Υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, εξαγριωμένοι πολίτες, αυτή την ώρα στο κέντρο του Βόλου, σπάνε υποκαταστήματα τραπεζών.
Χιλιάδες απεργών κατέκλυσαν τους δρόμους σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο , Σητεία, Ιεράπετρα, Αγ.Νικόλαο. Με βασικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας, οι χιλιάδες των Κρητικών φωνάζουν "δεν αντέχουμε άλλο", "όχι άλλα μέτρα εξαθλίωσης, "χρεοκοπήσαμε".
Στο Ηράκλειο άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, "ξέσπασαν" σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, προκαλώντας του φθορές.
Μεγάλος είναι ο όγκος των διαδηλωτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  όπου μια πραγματική κρεμάλα έστησαν έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης οι εργαζόμενοι που κατέβηκαν στους δρόμους αντιδρώντας στα μέτρα που τους χτυπάνε αλύπητα.  
Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και στην πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στο κέντρο του Πύργου. Η πορεία ξεκίνησε από την Πατρών και προχώρησε κατά μήκος της οδού Ερμού. Ποικίλα είναι τα συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του μνημονίου.

protothema.gr

 

 

 

 

 

 

 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θέλουν την Ελλάδα... αποικία


Η ιδέα ενίσχυσης της ομάδας δράσης και παροχής σε αυτή αυξημένων αρμοδιοτήτων φαίνεται πως κερδίζει έδαφος.
Η πρόταση, που απορρίφθηκε από αξιωματούχους ως μια μορφή αποικιοκρατίας, είναι ενδεικτική της αυξανόμενης πίεσης για αυστηρότερη αστυνόμευση της Αθήνας, με ορισμένους να είναι έτοιμοι να απαιτήσουν περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισήμανε ότι δεν υπάρχει σχέδιο να δοθούν περαιτέρω εκτελεστικές εξουσίες στην ομάδα δράσης, τονίζοντας ότι δεν έχει προσεγγιστεί από καμία χώρα.
Στην υποστήριξη της ιδέας για αυστηρότερη επιτήρηση αντανακλάται η δυσαρέσκεια για την αδυναμία να τεθούν ταχύτερο υπό έλεγχο τα οικονομικά της Ελλάδας.
"Είτε αυτό είτε δεν παίρνετε τα χρήματα", σχολίασε στο πρακτορείο Reuters πηγή προσκείμενη στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερη επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.
Επισήμανε μάλιστα ότι απαιτείται η μερική ανάληψη λειτουργιών του κράτους, ώστε να αρχίσει "να λειτουργεί η μηχανή".
"Πρόκειται για βοήθεια που επιβάλλεται έξωθεν. Το μέρος όπου οι ξένοι αναλαμβάνουν ορισμένα στοιχεία της διαδικασίας", σχολίασε αναφορικά με την πρόταση, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει την παρουσία αρκετών εκατοντάδων εμπειρογνωμόνων για τη τη διαχείριση στην Ελλάδα.
Η ιδέα, όπως σημείωσε, υπάρχει σε ορισμένες πρωτεύουσες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Το μέγεθος της παρέμβασης, συνέχισε, θα είναι άνευ προηγουμένου, τονίζοντας πως οι Έλληνες θα πρέπει να το αποδεχτούν.
Επισήμανε μάλιστα πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν υπήρχε ένα ιστορικό υπεύθυνης διαχείρισης, όπως στην Ιρλανδία.
"Χρειάζεστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων", σημείωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως το σχέδιο πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά.
"Ας το ονομάσετε τεχνική βοήθεια ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορείτε να τους ποδοπατήσετε", συμπλήρωσε.
Άλλος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχολιάζοντας την πρόταση, προειδοποίησε για τη σθεναρή αντίσταση στην Αθήνα.
"Οι Έλληνες δεν θα το αποδέχονταν ποτέ και ούτε θα έπρεπε να το αποδεχτούν", υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που συζητείται.
Η πρόταση έχει τη βάση της σε μία ιδέα που εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, περί μόνιμης επιτήρησης με τη σύσταση ειδικής ομάδας για την παρακολούθηση της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών, η Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής θα τεθεί και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό διάσωση χωρών.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίστευτες δηλώσεις από Ιταλό αναρχικό..."Πήραμε μάστερ επεισοδίων στην Ελλάδα"



Στην εκπαίδευσή που έλαβε στην Ελλάδα ο ίδιος και οι σύντροφοί του, αναφέρθηκε μιλώντας στην εφημερίδα "La Repubblica" Ιταλός αναρχικός και μέλος του "Μαύρου Μπλοκ". Πρόκειται για τον 30χρονο Φ. από την Απούλια, ο οποίος συμμετείχε στα επεισόδια που συγκλόνισαν τη Ρώμη το περασμένο Σάββατο. Ερωτηθείς για το πώς προετοίμασαν τη δράση τους, ο 30χρονος απάντησε: "Πήραμε μάστερ στην Ελλάδα". Τόνισε ότι επί ένα χρόνο μέλη του "Μαύρου Μπλοκ" ταξίδευαν στην Ελλάδα και εκπαιδεύονταν από τους συντρόφους τους.
"Μια φορά το μήνα, για ένα χρόνο, φεύγαμε από το Μπρίντεζι και πηγαίναμε στην Ελλάδα. Οι σύντροφοι στην Αθήνα ήξεραν καλά ότι στην τέχνη του αντάρτικου πόλεως, κερδίζει αυτός που...
είναι καλά οργανωμένος" δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εκπαίδευσής τους στην Αθήνα, ο 30χρονος αναρχικός είναι αφοπλιστικός.
"Πριν από ένα χρόνο είχαμε μόνο μια μεγάλη επιθυμία. Να διαλύσουμε τα πάντα. Τώρα ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Στη Ρώμη τα καταφέραμε, γιατί είχαμε σχέδιο και οργάνωση", υποστηρίζει ο Φ.



Πηγή eglimatikotita.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΣΦΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!




Πληθώρα καταγγελιών έχουν φθάσει στα γραφεία της Ελληνικής... Φιλοζωϊκής Εταιρείας για την εγκληματική συμπεριφορά αλλοδαπών Ασιατών, που έχει σχέση με τη βρώση σκύλων και γατιών. Συγκεκριμένα, επώνυμες καταγγελίες για την απίστευτη εικόνα που...
βίωσαν Έλληνες πολίτες βλέποντας κρεμασμένα ανάποδα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας από Κινέζους «πωλητές» επιβεβαίωσαν δεκάδες άλλες καταγγελίες για εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες.

Δυστυχώς, οι συμπολίτες μας, παρότι κατήγγειλαν το γεγονός από το περασμένο Σάββατο που το είδαν τη Δευτέρα στη Φιλοζωική Εταιρεία, δεν γνώριζαν ότι έπρεπε αμέσως να κληθεί η Άμεση Δράση (100) στο τόπο του συμβάντος για τη σύλληψη των δραστών.

Να σημειωθεί ότι η πράξη αποτελεί ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα από τον νόμο (3170/03 και 1197/81), ενώ ο υπό ψήφιση νόμος για την προστασία των μικρών ζώων στη χώρα μας θα είναι πολύ αυστηρότερος προβλέποντας χρόνιες φυλακίσεις άνευ εξαγοράς.

Η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρία καλεί κάθε Έλληνα πολίτη να καταγγέλλει τα γεγονότα που βλέπει στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα το νόμο που στηρίζεται στα ήθη και έθιμα της ελληνικής κοινωνίας, κολάζοντας ποινικά τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πηγή 24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"O Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε"


Ο Αδόλφος Χίτλερ  δεν αυτοκτόνησε. Όλα ήταν μια σκηνοθεσία. Διέφυγε στην Αργεντινή όπου μαζί με την Εύα Μπράουν έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Τα αποδεικτικά στοιχεία της αυτοκτονίας του τυράννου ήταν ελλιπή και πως στην πραγματικότητα εκείνος και η Εύα Μπράουν πήγαν το 1945 στην Αργεντινή και ξεκίνησαν μια καινούρια ζωή.
Αυτό ισχυρίζεται ένα νέο βιβλίο με τίτλο "Grey Wolf: The Escape Of Adolf". Συγγραφείς  του βιβλίου οι  Gerrard Williams και Simon Dunstan οι οποίοι εικάζουν  ότι το ζευγάρι έκανε μια νέα αρχή στα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα ναζιστικά ελεγχόμενο θύλακα της φασιστικής τότε Αργεντινής.
 
Μάλιστα οι δυο συγγραφείς ισχυρίζονται ότι το  ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες πριν από το θάνατο του Χίτλερ σε ηλικία 73 ετών το 1962.
 
Ο Williams δήλωσε στο Sky News "Δε θέλαμε να ξαναγράψουμε την ιστορία, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία που ανακαλύψαμε σχετικά με τη διαφυγή του Χίτλερ είναι πολύ ισχυρά για να τα αγνοήσουμε" και πρόσθεσε "Δεν υπάρχουν ιατροδικαστικά στοιχεία για το θάνατο του Χίτλερ και της Μπράουν και οι ιστορίες από αυτόπτες μάρτυρες για τη ζωή τους στην Αργεντινή είναι συναρπαστικές" προσθέτει.
Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που φημολογείται ότι ο Χίτλερ απέδρασε στην Αργεντινή. Το 2003 ο Abel Basti ισχυρίστηκε το ίδιο στο βιβλίο του "Hitler In Argentina".
Εκείνος ισχυριζόταν ότι ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν κατέφυγαν στην Αργεντινή με υποβρύχιο και έζησαν για πολλά χρόνια στην περιοχή του San Carlos de Bariloche, ένα τουριστικό θέρετρο και παράδεισος για τους λάτρεις του σκι, γύρα στα 1.000 μίλια από το Buenos Aires.
Ιστορικοί όπως ο Walters, ο οποίος έχει μελετήσει επισταμένα την ιστορία της ναζιστικής Γερμανίας και έχει γράψει πολλά βιβλία για τον πόλεμο, χαρακτηρίζουν "γελοίους" τους ισχυρισμούς του βιβλίου, το οποίο θεωρεί ότι βασίστηκε σε αμφιβόλου αξιοπιστίας δευτερογενείς πηγές.
"Η θεωρία ότι ο Χίτλερ επέζησε, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με έρευνες δεκαετιών από επιφανείς ιστορικούς και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι δύο συγγραφείς θα έπρεπε να ντρέπονται γι’ αυτά που γράφουν. Είναι απλά απίστευτο ότι βρέθηκαν εκδότες για να τυπώσουν αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο δεν έχει καμία ουσία και υπηρετεί απλά τη φαντασία σε όσους ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσίας, που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική έρευνα. Τα στοιχεία που υπάρχουν αναφορικά με την αυτοκτονία του Χίτλερ είναι αδιάσειστα" λέει χαρακτηριστικά.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φοβάται την κρίση της ιστορίας ο Πρωθυπουργός


Με βαριές κατηγορίες εναντίον της Ν.Δ. για διάλυση της χώρας και την επισήμανση της ανάγκης ενός αρραγούς μετώπου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ « για να αντέξει και να κερδίσει η χώρα τον πόλεμο» εξελίχθηκε χθες στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η ομιλία του πρωθυπουργού εν όψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου αλλά και της συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
"Λογοδοτούμε στην ιστορία, η οποία αν δεν κάνουμε σήμερα το καθήκον μας θα μας κρίνει αμείλικτα...Οφείλουμε ως κοινωνία, ως λαός, αλλά και ως Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική μας ομάδα εν προκειμένω να αντέξουμε τον πόλεμο αυτό για να κερδίσει η χώρα. Να κερδίσουμε τη χώρα" είπε ο Γ. Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το χαρακτήρισε ως ένα επιχείρημα και ως μια δέσμευση προς τους εταίρους που θα "μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε".
"Θα αντέξουμε και θα προχωρήσουμε, γιατί αυτό είναι το εθνικά και πατριωτικά σωστό. Αυτό είναι και πάλι το μεγάλο στοίχημα στις δύο κομβικές ημερομηνίες, αυτή την εβδομάδα...στην ψηφοφορία της Πέμπτης για το πολυνομοσχέδιο, οφείλουμε και πάλι, με μια φωνή, και ας είμαστε πάλι μόνοι, να δείξουμε πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Ζητήσαμε τη στήριξή σας, ζητάμε και τη στήριξη όλων των κομμάτων, αλλά βεβαίως εμείς είμαστε εκείνοι, που θα σηκώσουμε και πάλι το βάρος αυτής της απόφασης. Και ζητάω τη στήριξή σας, με πλήρη κατανόηση στα προβλήματα που δημιουργούνται. Μια στάση ευθύνης. Να ενισχυθούμε για τη διαπραγμάτευση της Κυριακής" είπε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή "η λογική του πολιτικού ή προσωπικού κόστους, να υποχωρήσουν μπροστά στο εθνικό συμφέρον"
Ο πρωθυπουργός αφού έκανε μια αναφορά με τις τραγωδίες του νέου ελληνικού έθνους από τη δολοφονία του Καποδίστρια, την πολιτική του Τρικούπη τον εμφύλιο και τους "σωτήρες" όπως είπε "που ήρθαν το '65 και υπονόμευσαν τη δημοκρατία" υπογράμμισε το ρόλο του κόμματός του να μην επιτρέψει να γίνουν και πάλι τα ίδια λάθη κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Νέα Δημοκρατία, λίγη ώρα πριν συναντηθεί με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ότι "έφυγε αφού διέλυσε και άφησε ανοχύρωτη τη χώρα" θέτοντας παράλληλα το ερώτημα τι είναι πατριωτισμός σήμερα.
"Όμως, θέλω να ρωτήσω, ποιος είναι σήμερα πατριώτης; Τι είναι πατριωτισμός σήμερα; Πατριώτης είναι αυτός που διπλασίασε το χρέος και τις κρατικές δαπάνες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χρεώσει τις επόμενες γενιές, αλλά και κανείς να μην δανείζει πια τη χώρα μας, κινδυνεύοντας με χρεοκοπία; Ή αυτός που προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα; Είναι πατριωτισμός το να μην αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του και να κρύβεται πίσω από την ψήφο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που κάνουν και θα κάνουν το καθήκον τους; Διότι εμείς κάνουμε το καθήκον μας, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι, αν ήταν απαραίτητη η ψήφος Βουλευτών και άλλων πολιτικών δυνάμεων, θα άφηναν να χρεοκοπήσει η χώρα. Αλλά βεβαίως, έχουν αυτή την ευκολία, γιατί ξέρουν ότι αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσει τις ευθύνες της, τις πατριωτικές και ιστορικές, όπως έχει κάνει πάντα μέχρι τώρα" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διοργανώνουν «επισκέψεις» σε Παράδεισο και Κόλαση


Ένας πνευματικός δάσκαλος από τη Μαλαισία υπόσχεται ταξίδια στην Κόλαση και τον Παράδεισο.
Σε πρόσφατο φεστιβάλ μεταφυσικής με το όνομα Hungry Ghosts Festival, ο γκουρού Κεκ Ενγκ Σενγκ ταξίδεψε τους οπαδούς του στην Κόλαση.
Τώρα, υπόσχεται ένα δεύτερο ταξίδι, αυτή τη φορά στονΠαράδεισο. Ο πνευματικός δάσκαλος υποστηρίζει ότι όσοι συμμετάσχουν στην ιεροτελεστία θα συναντήσουν θεότητες, αγγέλους, ακόμα και συγγενείς που έχουν αφήσει αυτόν τον κόσμο.
Το πνευματικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου και η συμμετοχή κοστίζει 61 δολάρια.
Έντονη είναι η κριτική που ασκείται στον Κεκ από Βουδιστές και άλλες θρησκευτικές ομάδες. «Αν δεν μπορείς να εκτιμήσεις την επίγεια ζωή, μην ασχολείσαι με τον Κάτω Κόσμο ή άλλες τελετουργικές ουτοπίες, γιατί αυτά τα μέρη δεν μπορούν να προσεγγιστούν, λέει ο ακαδημαϊκός σύμβουλος του Γεωκοσμικού Κέντρου Μεταφυσικής Έρευνας της Μαλαισίας, Δρ. Τσουάν Τσονγκ Τσενγκ.
Στις επικρίσεις για «ξέπλυμα ψυχών» ο γκουρού Κεκ απαντά: «Δεν προωθούμε τις δεισιδαιμονίες. Πρόκειται για μια μακρά πνευματική παράδοση, η οποία ξαναζωντάνεψε πρόσφατα στη Μαλαισία».
Πάντως, οι οπαδοί του θα τον ακολουθήσουν και στο δεύτερο πνευματικό ταξίδι, καθώς έμειναν ικανοποιημένοι από την περιήγηση στην Κόλαση.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα ΜΑΤ μηνύουν το Δημόσιο


Εναντίον του ελληνικού Δημοσίου και κατά παντός υπευθύνου θα στραφούν με ομαδική μήνυση αστυνομικοί των ΜΑΤ που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων τους τελευταίους μήνες.
Ένα μεγάλο μέρος των αστυνομικών είναι αυτοί της διμοιρίας των ΜΑΤ που δέχθηκε επίθεση σε στοά στα επεισόδια του περασμένου Ιουνίου.
Οι περισσότεροι από αυτούς τραυματίσθηκαν από πέτρες κι άλλα αντικείμενα που έριχναν εναντίον τους οι διαδηλωτές.
Μάλιστα θα επιρρίπτουν ευθύνες εναντίον αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που τους έδωσαν εντολή να κινηθούν προς αυτό το σημείο με αποτέλεσμα να εγκλωβισθούν στην στοά.
Θα αναφέρουν ακόμη ότι δεν στάλθηκε εγκαίρως από τους ανωτέρους τους δύναμη για να τους βοηθήσει να απεγκλωβιστούν.
Εκτός αυτών, όπως σημειώνει "Το Βήμα", θα περιγράφονται και άλλα περιστατικά τραυματισμού αστυνομικών των ΜΑΤ λόγω "εσφαλμένων εντολών" από προϊσταμένους τους στα επεισόδια εκείνων των ημερών.
Η αγωγή, με την οποία θα ζητείται αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα συνταχθεί με τη νομική αρωγή του συνδικαλιστικού σωματείου των αστυνομικών στην Αττική και ήδη συλλέγονται εσωτερικά έγγραφα της ΕΛΑΣ αλλά και ιατρικά πιστοποιητικά που θα μπορούν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους.
Στο μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από τη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα επεισόδια στην Κερατέα, όσον αφορά καταγγελίες αστυνομικών για τις πολύμηνες συγκρούσεις στην περιοχή, αλλά και την μη καταβολή αμοιβών τους.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...