Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Φοβάται την κρίση της ιστορίας ο Πρωθυπουργός


Με βαριές κατηγορίες εναντίον της Ν.Δ. για διάλυση της χώρας και την επισήμανση της ανάγκης ενός αρραγούς μετώπου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ « για να αντέξει και να κερδίσει η χώρα τον πόλεμο» εξελίχθηκε χθες στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η ομιλία του πρωθυπουργού εν όψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου αλλά και της συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
"Λογοδοτούμε στην ιστορία, η οποία αν δεν κάνουμε σήμερα το καθήκον μας θα μας κρίνει αμείλικτα...Οφείλουμε ως κοινωνία, ως λαός, αλλά και ως Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική μας ομάδα εν προκειμένω να αντέξουμε τον πόλεμο αυτό για να κερδίσει η χώρα. Να κερδίσουμε τη χώρα" είπε ο Γ. Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το χαρακτήρισε ως ένα επιχείρημα και ως μια δέσμευση προς τους εταίρους που θα "μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε".
"Θα αντέξουμε και θα προχωρήσουμε, γιατί αυτό είναι το εθνικά και πατριωτικά σωστό. Αυτό είναι και πάλι το μεγάλο στοίχημα στις δύο κομβικές ημερομηνίες, αυτή την εβδομάδα...στην ψηφοφορία της Πέμπτης για το πολυνομοσχέδιο, οφείλουμε και πάλι, με μια φωνή, και ας είμαστε πάλι μόνοι, να δείξουμε πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Ζητήσαμε τη στήριξή σας, ζητάμε και τη στήριξη όλων των κομμάτων, αλλά βεβαίως εμείς είμαστε εκείνοι, που θα σηκώσουμε και πάλι το βάρος αυτής της απόφασης. Και ζητάω τη στήριξή σας, με πλήρη κατανόηση στα προβλήματα που δημιουργούνται. Μια στάση ευθύνης. Να ενισχυθούμε για τη διαπραγμάτευση της Κυριακής" είπε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή "η λογική του πολιτικού ή προσωπικού κόστους, να υποχωρήσουν μπροστά στο εθνικό συμφέρον"
Ο πρωθυπουργός αφού έκανε μια αναφορά με τις τραγωδίες του νέου ελληνικού έθνους από τη δολοφονία του Καποδίστρια, την πολιτική του Τρικούπη τον εμφύλιο και τους "σωτήρες" όπως είπε "που ήρθαν το '65 και υπονόμευσαν τη δημοκρατία" υπογράμμισε το ρόλο του κόμματός του να μην επιτρέψει να γίνουν και πάλι τα ίδια λάθη κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Νέα Δημοκρατία, λίγη ώρα πριν συναντηθεί με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ότι "έφυγε αφού διέλυσε και άφησε ανοχύρωτη τη χώρα" θέτοντας παράλληλα το ερώτημα τι είναι πατριωτισμός σήμερα.
"Όμως, θέλω να ρωτήσω, ποιος είναι σήμερα πατριώτης; Τι είναι πατριωτισμός σήμερα; Πατριώτης είναι αυτός που διπλασίασε το χρέος και τις κρατικές δαπάνες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χρεώσει τις επόμενες γενιές, αλλά και κανείς να μην δανείζει πια τη χώρα μας, κινδυνεύοντας με χρεοκοπία; Ή αυτός που προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα; Είναι πατριωτισμός το να μην αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του και να κρύβεται πίσω από την ψήφο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που κάνουν και θα κάνουν το καθήκον τους; Διότι εμείς κάνουμε το καθήκον μας, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι, αν ήταν απαραίτητη η ψήφος Βουλευτών και άλλων πολιτικών δυνάμεων, θα άφηναν να χρεοκοπήσει η χώρα. Αλλά βεβαίως, έχουν αυτή την ευκολία, γιατί ξέρουν ότι αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσει τις ευθύνες της, τις πατριωτικές και ιστορικές, όπως έχει κάνει πάντα μέχρι τώρα" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

enet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...