Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η αλαζονεία της εξουσίας...

H ιστορία συμβαίνει γύρω στα 1880-1883.


Μία γυναίκα που φορούσε ένα ξεθωριασμένο καρό φουστάνι με το σύζυγό της, ντυμένο με έναπαλιό κοστούμι, κατέβηκαν από το τρένο στη Βοστώνη και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του προέδρου του Πανεπιστημίου Harvard. Δεν είχαν ραντεβού.
Η γραμματέας μπορούσε να καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι τέτοιοι επαρχιώτες δεν είχαν καμία δουλειά στο Harvard.
"Θα θέλαμε να δούμε να δούμε τον πρόεδρο" είπε ο άντρας με χαμηλή φωνή.
"Θα είναι απασχολημένος όλη μέρα" απάντησε η γραμματέας κοφτά.
"Θα περιμένουμε" απήντησε η γυναίκα.
Για ώρες η γραμματέας τους αγνοούσε, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα απογοητευτούν και θα φύγουν.
Καθώς όμως είδε ότι δεν έφευγαν, η γραμματέας αποφάσισε να ενοχλήσει τον πρόεδρο, παρόλο που δεν το ήθελε με τίποτα.
"Ίσως αν τους δείτε για ένα λεπτό, να φύγουν" του είπε!
Εκείνος αναστέναξε με αγανάκτηση και έγνεψε θετικά. Κάποιος τόσο σημαντικός όσο αυτός σίγουρα δεν είχε το χρόνο να δέχεται ανθρώπους ντυμένους με ξεθωριασμένα καρό φουστάνια και φτωχικά κοστούμια. Ο πρόεδρος στράφηκε προς το ζευγάρι με ύφος βλοσυρό και αλαζονικό.
Η γυναίκα του είπε "Είχαμε έναν γιο που φοίτησε στο Πανεπιστήμιό σας για ένα χρόνο. Το αγαπούσε και ήταν πολύ ευτυχισμένος εδώ. Αλλά δυστυχώς πριν από ένα χρόνο πέθανε απρόσμενα. Ο άντρας μου και εγώ θα θέλαμε να χτίσουμε ένα μνημείο για αυτόν στο χώρο του Πανεπιστημίου."
Ο πρόεδρος δεν συγκινήθηκε καθόλου. Αντιθέτως εκνευρίστηκε.
"Κυρία μου" απάντησε απότομα,"δεν μπορούμε να στήνουμεαγάλματα για κάθε άνθρωπο που φοίτησε στο Harvard και πέθανε. Αν το κάναμε, τότε αυτό το μέρος θα έμοιαζε με νεκροταφείο."
"Οχι" απάντησε γρήγορα η γυναίκα, "δεν θέλουμε να στήσουμε ένα άγαλμα. Σκεφτήκαμε να δωρήσουμε ένα κτίριο στο Harvard."
Ο πρόεδρος γύρισε το βλεμμα του. Έριξε μία ματιά στο ξεθωριασμένο καρό φουστάνι και το φτωχικό κοστούμι καιειπε,εντονα: "Ένα κτίριο! Έχετε ιδέα πόσο κοστίζει ένα κτίριο; Έχουμε κτιρια που κοστιζουν,συνολικα,περισσότερα από επτάμισι εκατομμύρια δολάρια εδώ στο Harvard."
Για μία στιγμή η γυναίκα έμεινε σιωπηρή. Ο πρόεδρος χαμογέλασε ειρωνικα .Ειχε,πλεον,φτασει η ώρα να τους ξεφορτωθεί. Η γυναίκα στράφηκε προς τον άντρα της και είπε ήρεμα:
"Μόνο τόσα χρειάζονται για να φτιάξει κανείς ένα πανεπιστήμιο; Γιατί δεν φτιάχνουμε το δικό μας τότε;"
Ο σύζυγος έγνεψε θετικά. Το πρόσωπο του προέδρου κιτρίνισε και καταλαβε ότι,μαλλον,ειχε κανει καποια τεραστια γκαφα.Ηταν,όμως,πλεον,αργα.
Ο κύριος και η κυρία Leland Stanford σηκώθηκαν όρθιοι και βγήκαν έξω. Ταξίδεψαν μέχρι το Palo Alto στην Καλιφόρνια όπου ίδρυσαν το Πανεπιστήμιο  που φέρει το όνομά τους, το Πανεπιστήμιο Stanford, στη μνήμη ενός γιού τον οποίο το Harvard είχε ξεχάσει.


Το Πανεπιστημιο Stanford,ένα από τα καλυτερα των ΗΠΑ,ιδρυθηκε το 1885.Η συνολικη συνεισφορα του ζευγους εφθασε στα 20 εκατομμυρια δολλαρια (πανω από 400 εκατομμυρια σημερινης αξιας}.


απο e-mail που λάβαμε
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα μυστικά της κάλπης...


Αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Ίσως αλλάξει και το μυαλό ορισμένων....Ποτε δεν ξέρεις....

Πως θα ψηφίσουμε στις εκλογές; Πότε ευνοείται το πρώτο κόμμα; Τι θα συμβεί εάν μπουν πολλά κόμματα στη βουλή; Μπορεί το πρώτο κόμμα να μην πάρει το bonus των 50 εδρών; Τι θα συμβεί εάν η αποχή ξεπεράσει το 50%; Διαβάστε τις απαντήσεις σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ του iPop.gr.

Με μαθηματικό τύπο που προκύπτει από πολλαπλασιασμούς και διαρέσεις γίνεται η κατανομή των εδρών στις εκλογές. Υπάρχει περίπτωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί να πάρουν ποσοστό που δεν θα τους επιτρέπει να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας αφού δεν θα έχουν πλειοψηφία εδρών.
Όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή,τόσο αποδυναμώνεται το πρώτο κόμμα και μαζί οι πιθανότητες αυτοδυναμίας.
Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των κομμάτων που δεν μπαίνουν στη Βουλή, όσο περισσότερα είναι τα άκυρα, τα λευκά και η αποχή, τόσο ενισχύεται το πρώτο κόμμα. Επομένως η ψήφος σε κόμμα που μπαίνει στη Βουλή πιάνει τόπο με την έννοια ότι πηγαίνει εκεί που θέλει ο ψηφοφόρος και όχι με καραμπόλα στο πρώτο κόμμα.

Ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου στο Πάντειο πανεπιστήμιο Ηλίας Νικολόπουλος μιλώντας στο ipop είπε ότι η κατανομή των εδρών με το νόμο Παυλόπουλου, με τον οποίο γίνονται οι εκλογές, κατανέμει τις έδρες με βάση ένα πολλαπλασιασμό και μια διαίρεση. Το συμπέρασμα είναι ότι αν θέλει κάποιος να ρίξει μεν ψήφο διαμαρτυρίας αλλά να μην χάσει την ψήφο του θα πρέπει να ψηφίσει ένα μικρό κόμμα που μπαίνει στη Βουλή. Διαφορετικά είναι σα να ψηφίζει το πρώτο κόμμα αφού το βοηθά να πάρει το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος και να κάνει αυτοδυναμία με μικρότερο ποσοστό.

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος οι έδρες ανά κόμμα κατανέμονται με τον αριθμό των ψήφων που παίρνει ένα κόμμα επί 238 έδρες (αφαιρείται από τις 300 το μπόνους 50 εδρών και οι 12 επικρατείας) δια των εγκύρων ψηφοδελτίων. Δεν υπολογίζονται δηλαδή τα άκυρα,τα λευκά, η αποχή και οι ψήφοι σε κόμματα κάτω του 3%. Όσο μικραίνει ο παρονομαστής ευνοείται το πρώτο κόμμα. Είναι με τέτοιο τρόπο κομμένος και ραμμένος στα μεγάλα κόμματα ο εκλογικός νόμος ώστε όποιος ψηφίζει οτιδήποτε δεν μπαίνει στη Βουλή ή απέχει, είναι σα να ψηφίζει εκείνον που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους.

Με βάση τα δεδομένα των εκλογών ένα κόμμα για να έχει αυτοδυναμία θέλει περίπου 42%. Το ποσοστό αυτό είναι…κυμαινόμενο. Αν δηλαδή μπουν λίγα κόμματα στη Βουλή τότε το πρώτο κόμμα μπορεί να κάνει αυτοδυναμία με μικρότερο ποσοστό. Αν όμως μπουν στο κοινοβούλιο πολλά κόμματα τότε αυξάνεται το ποσοστό που απαιτείται για αυτοδυναμία και ανέρχεται περίπου σε 45%. Όσον αφορά την περίπτωση συνεργασίας ΝΔ_ΠΑΣΟΚ εφόσον πιάσουν και οι δυο μαζί το ποσοστό 42% τότε μπορούν να κάνουν κυβέρνηση αφού θα έχουν πάνω από 150 έδρες.

Ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου θέτει μια παγίδα του εκλογικού νόμου για το πρώτο κόμμα. Από την ώρα που θα πιάσουν πολλά κόμματα το 3% υπάρχει περίπτωση το πρώτο κόμμα να πάρει…κουτσουρεμένο το μπόνους των 50 εδρών. Δηλαδή με 3% το μικρό κόμμα παίρνει περίπου επτά έδρες. Αν τα κόμματα είναι πολλά, ο αριθμός των εδρών που μένει για το πριμ μπορεί να είναι πάνω από 50 έδρες. Κι αυτό γιατί κάθε κόμμα που μπαίνει στη Βουλή αφαιρεί από τον πρώτο έξι με επτά έδρες.

Σε βουλή έξι κομμάτων μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στα δυο πρώτα κόμματα. Σε βουλή επτά και οκτώ κομμάτων η συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε κυβέρνηση με 151 ή 152 έδρες. Σε βουλή εννέα κομμάτων μπορεί να μην γίνεται κυβέρνηση ούτε με συνεργασία.

Όσον αφορά το άκυρο και το λευκό με βάση τον εκλογικό νόμο είναι ακριβώς το ίδιο. Θεωρούνται άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια. Όσο περισσότερα είναι αυτά τα ψηφοδέλτια τόσο περισσότερο ευνοείται το πρώτο κόμμα. Κι αυτό επειδή αυξάνουν τον παρονομαστή της διαίρεσης με την οποία κατανέμονται οι έδρες. Ουσιαστικά το άκυρο και το λευκό μεγαλώνουν το ποσοστό του πρώτου κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο η είσοδος πολλών κομμάτων δεν ευνοεί το πρώτο κόμμα διότι παίρνει βουλευτές από το πακέτο των εδρών χωρίς το πριμ και το ψηφοδέλτιο επικρατείας δηλαδή από τον αριθμό 238 έδρες. Έτσι όσο πιο πολλά είναι τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή τόσο περισσότερες έδρες χάνουν τα μεγάλα κόμματα.

Όμως όσο πιο μεγάλο ποσοστό παίρνει ένα μικρό κόμμα που δεν πιάνει το όριο του 3% για να γίνει κοινοβουλευτικό, τόσο ευνοείται το πρώτο κόμμα διότι αυξάνεται ο παρονομαστής της διαίρεσης που κάνει την κατανομή των εδρών. Πρόκειται για την αρχική μαθηματική πράξη που μοιράζει τις βουλευτικές έδρες.

Σχετικά με την αποχή, όσο και αν είναι το ποσοστό της γίνονται εκλογές και βγαίνει αποτέλεσμα. Ακόμη και αν η αποχή ανέλθει στο 90%. Από το 10% που θα πάει να ψηφίσει θα εκλεγούν οι 300 βουλευτές και μάλιστα με ευνοημένο το πρώτο κόμμα αφού και πάλι παίζει ρόλο ο παρονομαστής στην περίφημη αρχική διαίρεση.

Για να μην λέτε ότι δεν ξέρατε.....



mpistola.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το τεστ που κάνουν όλοι οι Έλληνες


Εσείς πόσο πιθανό είναι να καταλήξετε σε μια ψήφο στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ; Πόσο τοις εκατό "ανεξάρτητος Έλληνας" είστε; Μήπως γοητεύεστε από τις απόψεις που (δεν) ακούγονται από τη Χρυσή Αυγή; Θεωρείτε ότι στο πολιτικό σύστημα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα "Κοινωνική Σύμφωνία"; Πρέπει να αναλάβουμε "Δράση" για να φτιάξουμε μια "Δημοκρατική Αριστερά" που θα λειτουργεί όπως ο "ΛΑΟΣ" θέλει; Ή μήπως μια "Δημοκρατική Συμμαχία" που θα δημιουργήσει συνθήκες για "Ανταρσύα" και επικράτηση των Οικολόγων Πρασίνων;

Κάποιοι πιστεύουν ότι οι διαχωριστικές γραμμές έχουν πέσει και ότι οι ψηφοφόροι δεν κινούνται με βάση τα παραδοσιακά τόξα μεταξύ αριστεράς και δεξιάς.

"Πρέπει να μειωθούν οι ποινές των φυλακισμένων για την αποσυμφόρηση των φυλακών;", "Πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στα δικαιώματα των Ελλήνων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς;", "Τα δύο μεγάλα κόμματα που από τη Μεταπολίτευση εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση της χώρας έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και πρέπει να βρεθούν στο περιθώριο;" και "Η ανανέωση του πολιτικού συστήματος μπορεί να προέλθει μόνο από νέα κόμματα;", είναι μερικά από τα 30 ερωτήματα στο τεστ που μπορεί κάποιος να βρει στη διεύθυνση www.helpmevote.gr.

Με οδηγό τις περιφερειακές εκλογές του 2010 το εργαστήριο εφαρμοσμένης πολιτικής έρευνας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να εφαρμόσει το helpmevote και στις βουλευτικές εκλογές.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό σύμβουλο ψήφου ο οποίος σκοπό έχει να βοηθήσει τους πολίτες να αποφασίσουν πιο κόμμα να ψηφίσουν. Είναι μια εφαρμογή κατά την οποία ο πολίτης απαντάς σε 30 ερωτήσεις και οι απαντήσεις συγκρίνονται με τις απαντήσεις των κομμάτων. Ήδη τα κόμματα έχουν απαντήσει στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο ώστε να συνεκτιμηθεί η θέση τους.

Οι ερωτήσεις βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.helpmevote.gr στην οποία μπορεί να μπει κανείς και να απαντήσει.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκκενώνονται κτίρια που μένουν παράνομοι μετανάστες

Σε εκκενώσεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, όπου διαμένουν μαζικά παράνομοι μετανάστες, προχωρά από σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Η Αθήνα θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες. Πρέπει να ανακαταλάβουμε το δημόσιο χώρο και να μην υποταχθούμε σε αυτούς που θέλουν τους πολίτες υποταγμένους στο φόβο» τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που φιλοξενούν παράνομους μετανάστες θα διώκονται ποινικά.

Ο ίδιος μάλιστα καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν στην Άμεση Δράση τέτοια φαινόμενα. Στη συνέχεια, η ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχει τις καταγγελίες και με την παρουσία εισαγγελέα και τη συνδρομή του ΚΕΕΛΠΝΟ θα προχωρεί σε εκκένωση, απολύμανση και σφράγιση των χώρων αυτών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, τάσσεται κατά της δημιουργίας κέντρων κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο.

«Εκεί που πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στη δική μου ευθύνη. Δεν πρόκειται να μπει κανένας σε σπιτάκι στα κοντέινερς για τους σεισμόπληκτους» ξεκαθαρίζει ο κ.Βορίδης στο ντιμπέιτ με την υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, που θα μεταδοθεί ολόκληρο από το in.gr σήμερα, Τετάρτη.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οίκος αξιολόγησης κατηγορείται για ψευδή στοιχεία


Στο στόχαστρο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Egan-Jones και ο πρόεδρός του Σον Ήγκαν.
Οι κατηγορίες είναι ότι διετύπωσαν ψευδείς ισχυρισμούς κατά την αίτησή τους, το 2008, για την εξαφάλιση του δικαιώματος αξιολόγησης ορισμένων τύπων χρεογράφων.
Οι κατηγορίες που τους απηύθυνε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφορούν επίσης δύο εκ των αναλυτών της εταιρείας, στους οποίους η Egan-Jones φέρεται ότι επέτρεψε να συμμετάσχουν σε αξιολογήσεις εταιρειών, μετοχές των οποίων κατείχαν και οι ίδιοι.
Η Egan-Jones, μέσω νομικού της εκπροσώπου, αρνείται τις κατηγορίες.
Η Egan-Jones συγκαταλέγεται μεταξύ των μικρότερων αναγνωρισμένων αμερικανικών οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν οι: Moody's Corp, McGraw-Hill Cos Inc's Standard & Poor's, and Fimalac SA's Fitch.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα


Στη δημοσιότητα έδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων τη λίστα με τα φάρμακα που θα χορηγούνται στους ασφαλισμένους με μειωμένη συμμετοχή από 0% έως και 10%.

Πρόκειται για φάρμακα που θα χορηγούνται σε ασθενείς με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως οι μεταμοσχευθέντες και οι ασφαλισμένοι που έχουν προσβληθεί από συστηματικά νοσήματα. Οι ασθενείς που πάσχουν πνευμονική υπέρταση, σκλήρυνση κατά πλάκας και κυστική ίνωση απαλλάσσονται από την συμμετοχή για τη θεραπευτική τους αγωγή.

Αντίστοιχα χρονίως πάσχοντες όπως είναι οι διαβητικοί, οι ασθενείς που πάσχουν από πάρκινσον, ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοπόρωση θα καταβάλλουν 10% συμμετοχή για τα φάρμακα που τους συνταγογραφούν οι γιατροί.

Για τα υπόλοιπα φάρμακα της θετικής λίστας η συμμετοχή των ασφαλισμένων είναι 25%.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εταιρείες-«μαϊμού» προμηθεύουν ναυτιλιακά καύσιμα


Εταιρείες που δεν διαθέτουν άδεια εμφανίζονται ως νόμιμοι προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων, γεγονός που, εκτός των άλλων κινδύνων, επισύρει έννομες συνέπειες και για τους αποδέκτες του προϊόντος, δηλαδή τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, στην οποία τονίζεται ακόμη ότι «κατά το τελευταίο διάστημα, ο ΣΕΕΠΕ, μέσω των μελών του, δέχεται πληροφορίες ότι εταιρείες που δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία άδεια εμφανίζονται ως δήθεν νόμιμοι προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων στους κύκλους των δικαιούχων του προϊόντος αυτού (καταναλωτών, πλοιοκτητριών εταιρειών) και εφοδιάζουν τους τελευταίους.

Ο εφοδιασμός κατά τα ανωτέρω δεν αποκλείεται (ανάλογα ασφαλώς με τα χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης) να επισύρει έννομες συνέπειες και για τους αποδέκτες του προϊόντος (πλοιοκτήτριες εταιρείες/καταναλωτές) και επιβάλλεται οι πλοιοκτήτριες εταιρείες να βρίσκονται, κατά τις συναλλαγές τους σε εγρήγορση, ώστε να μην εμπλακούν, εν αγνοία τους, με οποιονδήποτε τρόπο σε μη νόμιμη δραστηριότητα».


zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χρυσάφι για διόδια που δεν λειτούργησαν ποτέ


Μπορεί τα διόδια να έμειναν κλειστά αλλά το υπουργείο Υποδομών καλείται να επιστρέψει 7,5 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου", ποσό που αντιπροσωπεύει διαφυγόντα έσοδα της εταιρείας από τη μη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, που απέχουν από τα διόδια των Μαλγάρων μόλις 8 χιλιόμετρα.
Η αναστολή της λειτουργίας τους είχε αποφασιστεί από τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οικονομικά όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά το συγκεκριμένο κομμάτι της Εθνικής Οδού.
Το Δημόσιο όμως δεν απηλλάγη ποτέ από τη συμβατική υποχρέωση προς την εταιρεία να πληρώσει το αντίτιμο.
Έτσι, στις 9 Απριλίου το υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται άμεση καταβολή ποσού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ για κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης της Εταιρείας "Εγνατία Οδός ΑΕ" στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης του έργου, χρήματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Προκειμένου, μάλιστα, να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τη μη λειτουργία του σταθμού στο Αιγίνιο, αυξήθηκαν τα διόδια των Μαλγάρων για περίπου 1 χρόνο από 2 ευρώ σε 2,80, ενώ σήμερα το αντίτιμο είναι 2 ευρώ και 40 λεπτά.
Στελέχη, πάντως, του υπουργείου Υποδομών παραδέχονται ότι εκείνοι που ωφελήθηκαν από την κίνηση αυτή είναι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και όχι οι οδηγοί που πραγματοποιούν τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Yποδομών ενέκρινε και την καταβολή 90 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, μέσω της Εγνατίας ΑΕ, χρήματα όμως που θα καταβληθούν με την επανεκκίνηση των έργων.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...