Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Με λένε ΕΛΛΑΔΑ...




Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν. Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου. Με λίγα λόγια.


Κάποτε είχα μια συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου. Ήμουν πτωχή πλην τίμια. Πολεμούσα για να μεγαλώσω. Πολεμούσα για τους Βαλκανικούς. Πολεμούσα για τη μεγάλη ιδέα στη Μικρά Ασία. Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω. Πολεμούσα στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν. Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεαν με το παρελθόν.

Μετά άρχισε ο ξεπεσμός μου. Ο γελοίος εμφύλιος των αριστερών με τους δεξιούς που σφάζονταν με τα κονσερβοκούτια. Η ανοικοδόμηση με τις γελοίες πολυκατοικίες, η πιο άσχημη πρωτεύουσα σε όλη την Ευρώπη. Η Χούντα. Το ΠΑΣΟΚ. Τα λαμόγια στην εξουσία. Το ''Τσοβόλα δώσ' τα όλα'' .Ο Κοσκωτάς. Οι κοριοί. Το χρηματιστήριο του '99. Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή. Μαζί και οι ''παπαγάλοι''. Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα. Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι λαϊκιστές στην εξουσία. Πράσινοι και μπλε. Διορίστε. Διορίστε. Χώστε. Φάτε.

Με ξεσκίσανε φιλαράκι. Οι συνδικαλιστές. Οι ληστοτραπεζίτες. Οι Αλβανοί και οι σφαγές. Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια. Οι κουκουλοφόροι και οι κουλτουριάρηδες αριστεροί της πλάκας υποστηρικτές τους. Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες στην ΕΡΤ. Οι υπουργοί και οι μίζες. Η Siemens. O Τσουκάτος. O Σημίτης. O Καραμανλής. Ο Τζέφρι. Οι εισαγγελείς που δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή. Οι τρομοκράτες που έπιασαν τη 17 Νοέμβρη η οποία ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το σύστημα που με τρομοκρατεί φιλαράκι.

Είμαι μία βιασμένη. Τρομοκρατημένη. Μου κλωτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκατά. Με έχουν κάνει σκουπίδι. Με κράζουν οι Γερμανοί. Με κράζουν σε όλα τα κανάλια της γης. Ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας δήλωσε "μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα". Πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους όλοι διότι εγώ έγινα η πιο βρωμιάρα απ' όλους.

Είναι να τρελαίνεσαι. Είναι να παραληρείς.

Θα σου έγραφα κι άλλα. Είχα πολλά να σου πω αλλά θέλω να δω τώρα TV των εργολάβων και των εφοπλιστών που με αποβλάκωσε τελείως. Το μεσημέρι βλέπω τα κουτσομπολίστικα διότι εκεί δεν μιλάνε για εμένα και ξεχνιέμαι. Αποβλακώνομαι ακόμα πιο πολύ.

Έχω τα ωραιότερα βυζιά που είναι σαν νησιά. Τα ωραιότερα μάτια που είναι σαν θάλασσες. Τα ωραιότερα οπίσθια που είναι σαν βουνά. Αλλά δε με γουστάρει πιά κανένας. Διότι είμαι βρώμικη. Με βίασαν όλοι.

Και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός να τους διαολοστείλει όλους αυτούς που με βιάσανε και να τους κλείσει φυλακή. Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας.

Τι να σου λέω άλλο φίλε.

Είμαι εξουθενωμένη..!!!!! Θα δώσω μια όμως και θα σηκωθώ. ΚΟΙΤΑ ΜΕ ΜΟΝΟΟΟ!!!!!!!


Της Ελίνας Δούκα από τη Θεσσαλονίκη
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Κανένας βουλευτής δεν έχει βγάλει μεγάλα ποσά έξω»...


Επιστολή – απάντηση στον Γερμανό ομόλογό του έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προκειμένου να καθησυχάσει το γερμανικό κοινοβούλιο αναφορικά με την υπόθεση των εμβασμάτων που φέρονται να έστειλαν αρκετοί έλληνες πολιτικοί στο εξωτερικό εν μέσω της δραματικής οικονομικής κρίσης.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, την περασμένη Τετάρτη έστειλε επιστολή προς τον κ. Πετσάλνικο στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τόσο στην γερμανική βουλή όσο και στην κοινωνία έχει δημιουργηθεί σύγχυση καθώς από την μια ψηφίζουν μέτρα στήριξης τα ελληνικής οικονομίας και από την άλλη πληροφορούνται ότι έλληνες πολιτικοί μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό και παράλληλα ζητούσε συγκεκριμένα επιχειρήματα προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο κ. Πετσάλνικος ξεκαθάρισε στην επιστολή του ότι «Δεν υπάρχουν Έλληνες βουλευτές οποίοι έχουν βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από τον σχετικό έλεγχο που έγινε μέχρι τώρα» και διευκρινίζει ότι η υπόθεση «ζεύγους Μπακογιάννη – Κούβελου» αφορά «σύζυγο βουλευτή ο οποίος διαθέτει αυτοτελή επιχειρηματική δραστηριότητα και το έμβασμα έγινε μέσα από αυτήν». Επιπροσθέτως, ο κ. Πετσάλνικος επισημαίνει ότι «εκτιμούμε την απόφαση στήριξης της γερμανικής Βουλής προς την Ελλάδα», υπενθυμίζει όμως « τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει ο ελληνικός λαός» και  τα νομοσχέδια που έχει ψηφίσει η ελληνική βουλή, όπως την άρση του τραπεζικού απορρήτου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ποινικοποίηση της.

Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε με νόημα ότι η «σύγχυση» των Γερμανών δεν θα πτοήσει τις έρευνες που ήδη έχει ξεκινήσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής και συμπλήρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που αφορούν την παροχή εξουσιοδότησης των Ελλήνων βουλευτών προκειμένου να ανοίξουν, αν χρειαστεί,  οι τραπεζικοί τους  λογαριασμοί  στην Ελβετία.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Πέναλτι 500 ευρώ" για κάθε φορολογούμενο


Στα 500 ευρώ ανέρχεται κατ’ ελάχιστο ο επιπλέον φόρος που θα βεβαιωθεί στους φορολογούμενους φέτος, για τα εισοδήματα του 2011, λόγω και μόνο της αλλαγής του αφορολογήτου.
Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης φέτος, θα τους βεβαιωθεί:
* Επιπλέον φόρος εισοδήματος 350 ευρώ που αντιστοιχεί στη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2011 ( για τη διαφορά 12.000 - 5.000 ευρώ δηλαδή των 7.000 ευρώ χ 10 = 700 ευρώ : 2 = 350, επειδή αφορά το μισό έτος).
* 'Άλλων150 ευρώ που αντιστοιχεί στη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 8.000 στα 5.000 ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 ( για τη διαφορά 8.000-5.000 δηλαδή των 3.000 ευρώ χ 10% = 300 ευρώ : 2 = 150 ευρώ, επειδή αφορά το άλλο μισό έτος).


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απαρνήθηκε τον μισθό του ο Λουκάς Παπαδήμος





Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απαρνήθηκε την αμοιβή του.
Η είδηση που δεν γνώριζε κανείς ήρθε στη δημοσιότητα μετά από ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου προς τον πρωθυπουργό.
Έτσι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι και ο πρώτος... άμισθος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό κράτος.
Ο πρωθυπουργός έχει αποποιηθεί την πρωθυπουργική αποζημίωση, ενώ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον περασμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την στήλη "Μικρο-πολιτικός" της εφημερίδας "Τα Νέα", ο ίδιος πήρε την απόφαση, προφανώς όντας ευαισθητοποιημένος από την κρίση και τις δυσκολίες της ελληνικής κοινωνίας.
Βέβαια και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν αποποιηθεί τις αποζημιώσεις τους.
Η διαφορά είναι ότι την απόφαση του Λ. Παπαδήμου να αποποιηθεί τον πρωθυπουργικό μισθό, δεν τη γνώριζαν ούτε οι συνεργάτες του.
Πηγή news247
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...