Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο Άδωνις άλλαξε τις πινακίδες στο υπουργείο


Την αρχαιολατρεία του έδειξε από την αρχή ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος προχώρησε στην αλλαγή στις πινακίδες έξω από τα γραφεία που βρίσκονται στον ίδιο όροφο με το δικό του.
Τί σημαίνει αυτό;
Πως το μονοτονικό αποτελεί πλέον παρελθόν και έχει αντικατασταθεί με το αρχέγονο πολυτονικό σύστημα, με τις ψιλές και τις δασείες του.
 
"Ὑφυπουργός Άνάπτυξης Άνταγωνιστικότητας και ναυτιλίας – ἁρμοδιότητες ναυτιλίας" γράφει η μία πινακίδα.
Όχι μόνο με τις ψιλές, αλλά και με τις δασείες στο υφυπουργός και στο αρμοδιότητες.
 
"Αἲθουσα συσκέψεων" λέει η άλλη πινακίδα και η αλλαγή είναι εμφανής.
Πάντως αλλαγές δεν έγιναν μόνο στη γραφή, αλλά και στο χρώμα, αφού όλα τα ταμπελάκια έχουν πλέον μπλε φόντο, της θάλασσας και του ουρανού.






news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

255 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση - 3 απώλειες από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

- Ο Π. Καμμένος από τη Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης
- Απο το ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ Τσετίν Μαντατζή και ο κ. Κατσούρας καταψήφισαν τη νέα κυβέρνηση
- Ναι από Μ. Αποστολάκη και Ελ. Παπαδημητρίου και όχι από τον Γ. Δημαρά, Σακοράφα και Κουρουπλή
- Όλα τα κόμματα της Αριστεράς δεν έδωσσαν ψήφο εμπιστοσύνης 

Η νέα κυβέρνηση τελικά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και είναι η πρώτη κυβέρνηση στην νεότερη ιστορία που λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με 255 ψήφους. 

Κάθε μια από τις ψήφους στη νέα κυβέρνηση, αντιστοιχεί σε απόφαση ευθύνης για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να ανορθωθεί η ελληνική οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, με την οποία "κλείνει" η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε επίσης ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του και τις θέσεις όσων δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει με το τέλος της ομιλίας του για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο νέος πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κρίση χρέους που πλήττει όλη την ευρωζώνη, λέγοντας πως μία αιτία είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε πολλές χώρες και τα οποία αποδείχθηκαν ανεπαρκή. Επίσης, δήλωσαν πως οι χρηματοπιστωτικοί μηχανισμοί δεν έχουν τη δύναμη πυρός για να αποτρέψουν τη διάχυση της κρίσης και αυτό είναι άλλη μία αιτία για την κλιμάκωση της κρίσης. 

Παράλληλα, δήλωσε πως είναι αισιόδοξος πως οι ηγεσίες των χωρών της ευρωζώνης στο τέλος θα λάβουν τις σωστές αποφάσεις και τα κατάλληλα μέτρα για να εδραιωθεί η οικονομική ευημερία των λαών. Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες στην Ελλάδα έτσι ώστε όταν η ευρωζώνη βγει από την κρίση, τότε η Ελλάδα να εξακολουθεί να είναι μέλος της. 

Μία βασική αιτία της κρίσης στην Ελλάδα, όπως σημείωσε ο κ. Παπαδήμος είναι το καθεστώς του δανεισμού, λέγοντας πως δεν υπήρχε δανεισμός για τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων, αλλά μόνο δανεισμός για την κάλυψη των αναγκών του δημοσίου. 




newsit.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπεβλήθη το αίτημα για έκδοση του Ψωμιάδη στην Ελλάδα


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, απέστειλε αίτημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ προκειμένου να εκδοθεί στη χώρα μας ο καταζητούμενος από τις αρχές Μάκης Ψωμιάδης.
Ο Μ. Ψωμιάδης συνελήφθη στις 9 Νοεμβρίου από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων. Ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων έχει διατάξει την προφυλάκισή του. 
Σε βάρος του Μ. Ψωμιάδη εκκρεμούσε από τις 27 Σεπτεμβρίου ένταλμα σύλληψης του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ίδιο ανακριτή, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν του υπ' αριθμ. 3150/2011 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Ο Μ. Παπαϊωάννου την Δευτέρα, επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υπέγραψε το αίτημα προς τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ για την έκδοση του Μ. Ψωμιάδη στη χώρα μας. Το αίτημα αυτό διαβιβάστηκε στη συνέχεια στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση στη γαλλική γλώσσα και σήμερα μέσω της διπλωματικής οδού, στάλθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ, προκειμένου να διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές των Σκοπίων.


enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έσβησε την Ελλάδα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ


Η παντοδύναμη λέσχη Μπίλντερμπεργκ (μέλη της οποίας είναι ο Γ.Παπανδρέου και πολλοί άλλοι Έλληνες πολιτικοί) στην τελευταία της συνεδρίαση προ διμήνου έσβησε από το χάρτη της ευρωζώνης την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα είναι νεκρή». Αυτό αποφάσισαν τα γνωστά και άγνωστα μέλη της Μπίλντερμπεργκ στην τελευταία της συνεδρίαση και τα συμπεράσματά τους διοχετεύθηκαν μέσα από μυστικές ατραπούς σε κυβερνήσεις, μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη Ασία και Αμερική και σε επενδυτικούς ομίλους.
Οι οικονομικοί εγκέφαλοι της Λέσχης μίλησαν σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις για την ελληνική οικονομία που μοιάζει με πυραμίδα, ή με τα γνωστά «αεροπλανάκια» που έχουν στήσει στο παρελθόν μεγάλοι απατεώνες σε βαλκανικές χώρες(κυρίως Αλβανία) για να αρπάξουν τα χρήματα των καταθετών.
Ιδιαίτερα ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών Βίλεν Φερμέεν στην ομιλία του στη λέσχη τόνισε ότι ήδη έχουν μπει σε ισχύ σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη καθώς οι μεγάλοι τραπεζίτες έχουν διαπιστώσει ότι ουδέποτε η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της και πάντως η έξοδος της από το ευρώ θα κοστίσει λιγότερο στην οικονομία της Ευρώπης απ' ότι η παραμονή της.
Βεβαίως όλα αυτά είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία με κάθε τρόπο κρατάει μυστική την έκθεση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

του Κώστα Χαρδαβέλλα


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΛΑΣΗ

Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στη Κόλαση. Ο υπάλληλος εκεί του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να επιλέξει μία από τις κολάσεις των χωρών-μελών της Ε.Ε... Σκέφτεται λίγο ο Έλληνας και αποφασίζει να πάει στη Γερμανική.Οργανωμένη χώρα σου λέει, τόσα χρόνια στην Ελλάδα τι κατάλαβα, μου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον. να δω του τι σημαίνει Ευρώπη έστω και στην κόλαση. Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πόρτα της γερμανικής κόλασης. Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα: ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά. Χτυπάει την πόρτα και του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει. - Θέλω να δω πως είναι μέσα, και να αποφασίσω.. - Ούτε να το σκέφτεστε, του απαντά ο υπάλληλος! Όλη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουνε σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά! Φρίκη Φρίκη!Διάλεξε κάποια άλλη κόλαση καλύτερα. Όπου φύγει-φύγει ο Έλληνας λοιπόν και από πόρτα σε πόρτα. Δοκιμάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, όλες μα όλες μια απ΄ τα ίδια.Τεράστια μαστίγια και βαρέλια με σκατά. Έτσι, απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την Ελληνική κόλαση! Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα γράμματα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ έχουν σβηστεί. Έτσι η επιγραφή γράφει _Ο_ΑΣΗ. - Ελληνική ανοργανωσιά.σκέφτεται. Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύβους, μοιάζουν με μουσική, πλησιάζει περισσότερο, η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, τραγούδια.. Χτυπάει την πόρτα και του ανοίγει ένας υπάλληλος κρατώντας μία μπουκάλα στο χέρι εντελώς φέσι και τον ρωτά τι θέλει. - Ήρθα να δω πώς είναι του λέει και βάζει το κεφάλι του μέσα. Τραπέζια, κάπνα,λουλουδια,πούρα,ουισκια,σφηνακια,βοτκες, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια, κλαρίνα, νταούλια. Γενικός, μπάχαλο. Τρελαίνεται ο Έλληνας.. τι γίνεται εδώ; ρωτάει. - 'Aσε φίλε, χάλια του λέει ο μεθυσμένος. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά. - Πλάκα μου κάνεις, ρωτά ο πεθαμένος. Εδώ πίνετε και γλεντάτε.. - Εεε, ξέρεις πώς είναι στην Ελλάδα!!! Τη μία δεν έχουμε σκατά, την άλλη χαλάνε τα μαστίγια!
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στοιχεία σοκ για τους νεόπτωχους στην Ελλάδα


Το προφίλ του μέσου Έλληνα έχει αλλάξει δραματικά, με δεκάδες συμπολίτες μας να μένουν κυριολεχτικά στο δρόμο, μετά τις απώλειες θέσεων εργασίας και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Πρόσφατη έρευνα άλλωστε αποκάλυψε τη ραγδαία αύξηση των αστέγων, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που στρέφονται σε αγορές μεταχειρισμένων προϊόντων ή από "δεύτερο χέρι", προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε βασικά είδη ρουχισμού και ένδυσης.
Ουρές στους "Γιατρούς του Κόσμου"
Ταυτόχρονα, τον τελευταίο χρόνο δραματική είναι η αύξηση στον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται το πολυϊατρείο των "Γιατρών του Κόσμου", στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι ασθενείς - κατά μέσο όρο - πλησιάζουν τους 1000 τον μήνα, με το 70% αυτών να είναι Έλληνες, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν γύρω στους 500.
Τα οικονομικά προβλήματα και η ανεργία έχουν αλλάξει το "προφίλ" των ανθρώπων που συσσωρεύεται καθημερινά στον χώρο του πολυϊατρείου, στην οδό Ίωνος Δραγούμη.
Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια το επισκέπτονταν, συνήθως, αλλοδαποί, μετανάστες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκε και μία νέα κατηγορία: αυτή των "νεόπτωχων".
Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας από 40 ως και 60 ετών, οικογενειάρχες, που έχασαν ξαφνικά τη δουλειά τους ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες για την υγεία τους ιατρικές εξετάσεις και να προμηθευτούν τα φάρμακα που απαιτεί η αγωγή τους.
"Οι ασθενείς σχεδόν διπλασιάστηκαν από πέρσι. Δεχόμαστε περίπου 200 με 250 άτομα την εβδομάδα. Είναι άνθρωποι που έμειναν χωρίς εργασία και δεν ξέρουν πώς να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ο χώρος του πολυϊατρείου δεν είναι μεγάλος για να δεχτεί τόσο κόσμο και η ουρά των ασθενών φτάνει έως τις σκάλες προκειμένου να τους εξετάσουν δωρεάν οι γιατροί μας", δηλώνει η υπεύθυνη του γραφείου των "Γιατρών του Κόσμου" στη Θεσσαλονίκη Σοφία Γκαρανέ.
Και συνεχίζει: "Έχουμε σε αναμονή πάνω από 300 παιδιά για εμβόλια και δεν προλαβαίνουμε. Υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού ως και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και προσπαθούμε, με όσα μέσα έχουμε, να εξυπηρετήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους", πρόσθεσε η κ.Γκαρανέ.
Στο μεταξύ, έκκληση απευθύνουνοι "Γιατροί του Κόσμου" σε όλους για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ατόμων που επισκέπτονται τα πολυϊατρεία τους, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά.
Μειώνονται τα προϊόντα στο "καλάθι"
Στο ποσόν των 2.317,78 ευρώ διαμορφώθηκε το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού τον Οκτώβριο του 2011, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 που κόστιζε 2.249,10 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αύξηση άγγιξε το 3% και υπολογίζεται στα 68,68 ευρώ.
Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε ο τομέας της στέγασης, κατά 8%, τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός αυξήθηκαν κατά 6% ενώ στον τομέα των μεταφορών σημειώθηκε αύξηση 5%.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο στρατιώτης που οδήγησε το άρμα στο Πολυτχενείο,θυμάται...




Η εισβολή του άρματος μάχης στο Πολυτεχνείο,δεν σημάδεψε μόνο τους εξεγερμένους μέσα από τη πύλη που τσακίστηκε από τους τόνους χάλυβα που έπεσαν με ορμή πάνω της. Σημάδεψαν βαθειά τον 20χρονο τότε στρατιώτη που είχε διαταχθεί να οδηγήσει το άρμα μέσα στο Πολυτεχνείο.

Τ΄ όνομά του Α.Σκευοφύλαξ,αλλά μικρή σημασία έχει τ΄ όνομα. Σημαντικές είναι οι αναμνήσεις ενός ανθρώπου,όπως τόλμησε να της πει μία και μοναδική φορά σε συνέντευξή του στο Βήμα, στην επέτειο του 2003.

Η ιστορία πολλές φορές κάνει ανθρώπους απλούς πρωταγωνιστές.Κάποιες φορές αρνητικούς πρωταγωνιστές. Όπως εκείνο το 20χρονο παιδί στο άρμα μάχης.Που τότε όπως εξομολογήθηκε,πίστευε ότι έκανε το καθήκον του εναντίον των “εχθρών κομμουνιστών”. Και μετά ,όταν η τραγωδία πέρασε και έγινε πολίτης ψήφισε δυο φορές ΚΚΕ!

Η διήγησή του για εκείνη τη νύχτα,ήταν συγκλονιστική:


•«Την ημέρα εκείνη ήμουν υπηρεσία. Στον στρατό είχα δέκα μήνες. Ημουν εκπαιδευτής στο Κέντρο Τεθωρακισμένων, στο Γουδί. Τότε οι «μαυροσκούφηδες» ήταν σώμα επιλέκτων. Πήγα εθελοντικά. Μόλις άρχισαν τα επεισόδια, μπήκαμε επιφυλακή. «Οι κομμουνιστές καίνε την Αθήνα» μας έλεγαν και εμείς τους πιστεύαμε. Θυμάμαι στο στρατόπεδο κάποιοι είχαν ραδιοφωνάκια και ακούγαμε στα κρυφά τον σταθμό του Πολυτεχνείου. «Παλιοκουμμούνια» θα καλοπεράσετε!» λέγαμε».

•«Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου, η ίλη μου πήρε εντολή να ετοιμαστεί για έξοδο. Αποφασίστηκε να βγουν πέντε δικά μας άρματα, κάτι γαλλικά AMX30. Εγώ ήμουν οδηγός στο πρώτο άρμα που βγήκε στον δρόμο». Στο ίδιο άρμα βρίσκονταν ο αξιωματικός Μιχάλης Γουνελάς, ως επικεφαλής, ο ανθυπασπιστής Λάμπρος Κωνσταντέλλος, ως οδηγός εδάφους, ο λοχίας Στέλιος Εμβαλωμένος και ο Γιάννης Τίρπας.


•«Στη 1.15 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου φτάσαμε στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Λίγο αργότερα διασχίζαμε την Αλεξάνδρας, όταν στο ύψος του IKA, στη στάση Σόνια, σταματήσαμε γιατί ο δρόμος ήταν κλειστός. Υπήρχαν οδοφράγματα, φωτιές και ακινητοποιημένα λεωφορεία. Με διάφορες μανούβρες αριστερά – δεξιά, μπρος πίσω, άνοιξα τον δρόμο και προχωρήσαμε» θυμάται ο κ. Σκευοφύλαξ. Ο δρόμος για τα τανκς ήταν ανοιχτός πλέον προς το Πολυτεχνείο. «Οταν φτάσαμε στη διασταύρωση της λεωφ. Αλεξάνδρας και της οδού Πατησίων, μας έδωσαν εντολή να σταματήσουμε. Εκεί, στην πλατεία Αιγύπτου, μείναμε περίπου μία ώρα. Ο κόσμος θυμάμαι ότι μας φώναζε «είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια». Εγώ ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα»!


•2 το πρωί. «Φτάνοντας μπροστά στην πόρτα, έστριψα το άρμα προς το Πολυτεχνείο, με γυρισμένο το πυροβόλο προς τα πίσω. Θυμάμαι ότι σηκώθηκα από τη θέση μου και εγώ και το άλλο πλήρωμα. Δεκάδες φοιτητές κρέμονταν από τα κάγκελα, ενώ εκατοντάδες βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο. Εδειχναν πανικόβλητοι Και εγώ, να σκεφτείς ότι τους έβλεπα σαν μαμούνια που ήθελα να τα φάω»!


•3 το πρωί.«Τότε ήρθε ο οδηγός εδάφους του άρματος και μου λέει: «Θα μπούμε μέσα, θα ρίξουμε την πύλη. Ετοιμάσου!Πήρα θέση και ξεκίνησα. Δεν έβλεπα πολλά πράγματα, δεν είχα καλό οπτικό πεδίο, γιατί κοιτούσα πλέον από τη θυρίδα του άρματος. Δέκα εκατοστά πριν από την πόρτα, σταμάτησα. Σταμάτησα σκόπιμα. Αυτό φαίνεται στο βίντεο της εποχής. Στο φρενάρισμα, οι φοιτητές τρομαγμένοι έφυγαν προς τα πίσω. Αν έμπαινα με ταχύτητα, θα σκότωνα δεκάδες άτομα που εκείνη τη στιγμή ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα. H καγκελόπορτα έπεσε αμέσως. Πίσω από τη σιδερένια πύλη ήταν σταθμευμένο το Μερσεντές το οποίο είχαν βάλει εκεί οι φοιτητές για να φράξουν την είσοδο. Το έκανα αλοιφή. H αριστερή ερπύστρια το έλιωσε. Με το που έπεσε η πύλη του Πολυτεχνείου εισέβαλαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τους φοιτητές. Λίγο αργότερα κατέβηκα και εγώ από το άρμα και μπήκα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Δεν υπήρχε νεκρός. Θα μπορούσε όμως και να υπάρχουν νεκροί» .

•«Αστυνομικοί κυνηγούσαν και χτυπούσαν τους φοιτητές όπου τους έβρισκαν. Αν δεν ήταν οι ΛΟΚατζήδες να τους σταματήσουν – θυμάμαι ότι πολλές φορές πιάστηκαν στα χέρια μαζί τους – δεν ξέρω και γω τι θα γινόταν».

•«Στο προαύλιο του Πολυτεχνείου ήταν πολύ χτυπημένοι, θυμάμαι ότι είδα πολλούς τραυματίες, ενώ τρεις-τέσσερις ήταν σωριασμένοι κάτω, ακίνητοι. Δεν ξέρω αν ήταν νεκροί. Δεν κοίταξα να δω. Κάποια στιγμή ένας φοιτητής όρμησε κατά πάνω μου και μου είπε: «Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες;». Αφήνιασα. Εβγαλα το πιστόλι και προτάσσοντάς το γύρισα και του είπα ουρλιάζοντας: «Σκάσε, ρε κωλόπαιδο, μη σε καθαρίσω». Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή… Αν έλεγε μια κουβέντα παραπάνω, θα τον σκότωνα! Τέτοιος ήμουν. Ενας φασίστας».

•«Οπως περνούσαν οι φοιτητές θυμάμαι ότι έριχναν μέσα στο τανκ πακέτα τσιγάρα και ό,τι προμήθειες είχαν μαζί τους. Οταν γυρίσαμε στο Γουδί, το άρμα έμοιαζε με περίπτερο. Οσο σκέφτομαι ότι οι φοιτητές μας έδιναν σάντουιτς και τσιγάρα, μετά απ’ όσα τους κάναμε… Δεν μπορώ να το συχωρέσω αυτό το πράγμα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι πήγα και έκανα!..».


•«Οταν γυρίσαμε στο στρατόπεδο, έγινα ήρωας. Οι στρατιωτικοί μου έδιναν συγχαρητήρια. Τότε αισθανόμουν ότι ήμουν κάποιος, ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα «παλιοκουμμούνια», όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Ενιωθα περήφανος. Ημουν και εγώ φασίστας».


•«Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που έκανα. Στη θέση μου θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας, έφεδρος στρατιώτης ήμουν άλλωστε. Δεν με απαλλάσσει όμως αυτό. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου».

Πηγή onalert
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η γενιά των αφανών του Πολυτεχνείου


Γενιά ηρωική; Γενιά συμβιβασμένη και εν τέλει βολεμένη; Γενιά γεμάτη οράματα, που έδωσε σάρκα και οστά στις έννοιες της Ηθικής, της Αξιοπρέπειας, της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης; Γενιά που πορεύτηκε έχοντας βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ μετά το βίωμα εκείνου του Νοέμβρη, ή που λοξοδρόμησε ξεπουλώντας στο πέρασμα του χρόνου και στο παζάρι της καθημερινότητας τα λάβαρά της για ίδιον όφελος;
Τι είναι τελικά αυτή η «γενιά»;
Κακά τα ψέματα, χωρίς να το θέλει κλήθηκε να σηκώσει στους ώμους της το βάρος της εξέγερσης απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών. Πήρε -όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά- το ρίσκο να παίξει τη ζωή της κορόνα-γράμματα. Ενδεχομένως αψήφιστα, αυθόρμητα, χωρίς να έχει πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών και των αγώνων.
Τριάντα οκτώ χρόνια μετά, η ίδια γενιά μοιάζει να καλείται και πάλι να επωμιστεί ακόμη ένα βάρος και να απολογηθεί σε μεγάλη μερίδα των νέων, που της χρεώνει ευθύνες για τα αδιέξοδα του τώρα, για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, για το μέλλον που φαντάζει εφιαλτικό. Είναι όμως έτσι; Ή μήπως μια ολόκληρη γενιά ταυτίστηκε με αυτούς τους λίγους που φάνηκε να εξαργυρώνουν τους αγώνες τους;
Εύλογη και η απορία: Δεν έχουν μερίδιο ευθύνης και οι εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι αγωνιστές που είδαν τα οράματα του Νοέμβρη να γίνονται σημαία ευκαιρίας και σάκος του μποξ για τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης κοινωνίας; Δεν έχουν μερίδιο ευθύνης όσοι επέλεξαν το ρόλο της «σιωπηρής πλειοψηφίας»;
Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, η «Ε» ανατρέχει στον Νοέμβρη του 1973 και αναζητεί απαντήσεις από πρόσωπα που διατήρησαν ως ακριβή παρακαταθήκη τα οράματα της εξέγερσης.


enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι αλλάζει στη φορολογία από το 2012


Στις αρχές του 2012 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο φορολογικό σύστημα, ενώ το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης προωθεί σε πρώτη φάση και αλλαγές στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ).
Σε άμεση προτεραιότητα του αρμόδιου υπουργείου φαίνεται ότι τίθεται η αλλαγή στη σχέση φορολογουμένων με τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στα εκτεταμένα φαινόμενα φοροδιαφυγής.
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο:
* Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε βάρος των φυσικών προσώπων που θα διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι δεν ζητούν αποδείξεις για τις αγορές τους. Το πρόστιµο θα καταβάλλεται εντός 10 ηµερών σε οποιαδήποτε ∆ΟΥ, µε έκπτωση 50%.
Για τα πρόστιμα, θα προβλέπεται έκπτωση 40% αν το ποσό θα δίνεται σε δόσεις, 60% αν καταβληθεί εφάπαξ, ενώ θα δίνεται επιστροφή έως και 30% σε όσους πληρώνουν τα πρόστιμα.
* Σε περίπτωση μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης των στοιχείων που έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη συναλλαγής άνω των 5.000 ευρώ θα επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με 25% της συναλλαγής ή μέρους αυτής που αποκρύφτηκε. Το συνολικό ανώτατο πρόστιμο ανά φορολογικό έλεγχο δεν θα μπορεί να υπερβεί τις 100.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα προσαυξάνεται κατά 50%.
* Η έκδοση πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων και η λήψη εικονικών, θα επισύρει πρόστιμο ίσο με το 30% της αξίας κάθε στοιχείου ή καταχώρησης μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ. Το συνολικό ανώτατο πρόστιμο ανά φορολογικό έλεγχο που αφορά την ίδια διαχειριστική περίοδο δεν θα μπορεί να υπερβεί τις 300.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα προσαυξάνεται κατά 50%.
Τα πρόστιμα που βεβαιώνονται θα καταβάλλονται σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με τον περιορισμό ότι κάθε δόση δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ εκτός της τελευταίας. Κατά την εμπρόθεσμη καταβολή των προστίμων, εφάπαξ ή σε δόσεις θα παρέχεται έκπτωση 60% για την εφάπαξ καταβολή, 40% για την καταβολή σε δόσεις, για κάθε δόση, εκτός της πρώτης για την οποία δεν παρέχεται έκπτωση. Επισημαίνεται ότι δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή με έκπτωση επόμενης δόσης αν δεν έχει εξοφληθεί η προηγούμενη αυτής.
* Επίσης, καθιερώνεται νέο point system για τις παραβάσεις, όπου θεσπίζονται για πρώτη φορά "κίνητρα συμμόρφωσης", ενώ υπάρχουν ελαστικότερα πρόστιμα για τυπικές φορολογικές παραβάσεις.
* Ακόμα, καταργείται η διάκριση των βιβλίων σε β΄και γ΄κατηγορίας. Τα βιβλία που σήμερα ονομάζονται β΄κατηγορίας μετονομάζονται σε απλογραφικά, ενώ τα γ΄κατηγορίας σε διπλογραφικά. Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα δεν υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. ευρώ τηρούν απλογραφικά βιβλία, ενώ οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μεγαλύτερα του 1,5 εκατ. ευρώ τηρούν διπλογραφικά βιβλία.
* Μεταξύ των αλλαγών που θα περάσουν σε πρώτη φάση θα είναι η υποχρεωτική χρήση της φοροκάρτας από τις αρχές του 2012, καθώς και τοπόθεν έσχες για όλα τα εισοδήματα.
Η δήλωση εισοδημάτων
Από το 2012 οι φορολογούμενοι θα συμπληρώνουν σε νέα ειδικό έντυπο (Ε10) όλα τα έσοδα και τις δαπάνες που έχουν.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δηλώνουν τα εισοδήματά τους από δάνεια, καθώς και τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες.
Με αυτόν τον τροπο θα καταγράφονται οι περισσότερες συναλλαγές των πολιτών και το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει ότι θα περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή, αποκαλύπτοντας όσους κρύβουν εισοδήματα και δαπάνες από την Εφορία.
Μεταξύ εσόδων και δαπανών θα υπάρχε μία απόκλιση της τάξεως του 15% έως 20%. Εφόσον η διαφορά θα είναι υψηλότερη, τότε θα καταβάλλεται φόρος 10% επί του ποσού της διαφοράς.
Για παράδειγμα, φορολογούμενος με έσοδα 30.000 ευρώ δηλώνει δαπάνες και καταθέσεις 20.000 ευρώ.
Εφόσον, η επιτρεπόμενη διαφορά είναι 20%, αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα έπρεπε να δηλώσει -τουλάχιστον- 24.000 ευρώ σε έσοδα/καταθέσεις.
Για τη διαφορά των 4.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο 400 ευρώ.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...