Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Επτά πλάσματα που ίσως να μην ξέρατε ότι υπήρχαν

Επτά πλάσματα που ίσως να μην ξέρατε ότι υπήρχαν


Στη φύση ζουν ορισμένα πολύ παράξενα πλάσματα. Από μαλακόστρακα που ζουν στα βάθη των ωκεανών μέχρι τα πιο περίεργα τρωκτικά που υπάρχουν!





Υπάρχουν περισσότερα από 2.500 είδη τζιτζικιών στον κόσμο. Μερικά από αυτά έχουν αρκετά περίεργη όψη.





Το axolotl είναι μια σαλαμάνδρα-τυφλοπόντικας που απαντάται στο Μεξικό





Το aye-aye είναι ένας κερκοπίθηκος που μοιάζει με τρωκτικό και ζει στη Μαδαγασκάρη.





Το συγκεκριμένο πλάσμα με τη ροζ μύτη ζει στον Καναδά και τις βορειοανατολικές ΗΠΑ





Το τριχωτό αυτό ζωάκι δεν είναι τίποτε άλλο από… λαγός!





Γιγαντιαία ισόποδα απαντώνται στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού.





Το συγκεκριμένο καρκινοειδές ανακαλύφθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι οι… γούνινες «προεκτάσεις» του!


Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Μέχρι και 100% ιάσιμος ο καρκίνος του παχέος εντέρου




Λιγότερη ταλαιπωρία και αποφυγή της άσκοπης χημειοθεραπείας υπόσχονται δύο νέες διαγνωστικές εξετάσεις στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρόκειται για τους μοριακούς δείκτες, MSI και Oncotype, που αναφέρονται στις αλλαγές των γονιδίων ασθενών με καρκίνο παχέος εντέρου δευτέρου σταδίου.
«Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι...
πλέον ιάσιμος σε ποσοστό από 95-100%, στην περίπτωση που θα διαγνωστεί στο πρώτο στάδιο. Αλλά με την κατάλληλη χειρουργική και θεραπευτική αντιμετώπιση ακόμη και στο δεύτερο στάδιο, το ποσοστό ίασης κυμαίνεται από
75-80%, στο 3ο στάδιο από 60-70% ενώ στο 4ο μεταστατικό στάδιο το 40% των ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση έχει 5ετή επιβίωση. Παράλληλα, χάρη στα στοχευμένα φάρμακα επιτυγχάνεται η επιβίωση 22 μηνών σε ασθενείς με πολύ προχωρημένο καρκίνο του παχέους εντέρου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής χειρουργικής Γιώργιος Μπασδάνης, με αφορμή το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Παχέος Εντέρου και Πρωκτού, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Χάρη στις νέες εξειδικευμένες εξετάσεις μπορεί να προσδιοριστεί αν θα υποβληθεί ή όχι σε χημειοθεραπεία ο ασθενής που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου 2ου σταδίου. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εξέταση και, αν οι τιμές του δείκτη MSI είναι αυξημένες, δεν χρειάζεται να κάνει χημειοθεραπεία, ενώ, αν είναι χαμηλές, υποβάλλεται σε μία άλλη εξέταση αίματος (oncotype),η οποία αποστέλλεται στο εξωτερικό και ανάλογα με τα αποτελέσματα προσδιορίζεται αν θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. «Αυτό έχει τεράστια σημασία, αφενός γιατί ο ασθενής δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθεί με χημειοθεραπείες, και αφετέρου γιατί μειώνεται το κόστος της θεραπείας το οποίο είναι υψηλό» επεσήμανε ο κ. Μπασδάνης.

Όσον αφορά στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου εδώ και μερικά χρόνια εφαρμόζεται στην Αθήνα και φέτος θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στη Θεσσαλονίκη η ρομποτική μέθοδος. «Είναι μία μέθοδος που μοιάζει με τη λαπαροσκοπική, μόνο που είναι πιο εξελιγμένη, δίνει τρισδιάστατη εικόνα και παρέχει στον χειρουργό τη δυνατότητα να χειρίζεται τις λαβίδες με τη βοήθεια μίας κονσόλας» εξήγησε ο κ. Μπασδάνης



Πηγή athina.tv
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Tango Acropolis Festival




To TANGO ACROPOLIS διοργανώνει τον πρώτο επίσημο διαγωνισμό Mundial Del tango του Buenos Aires που γίνεται στην Ελλάδα, έναν ετήσιο διαγωνιστικό θεσμό για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές του Tango που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργεντινής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας και του Δήμου Αθηναίων.
Ένα 5ήμερο φεστιβάλ που ξεκινάει από τις 1O το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με δωρεάν μαθήματα tango, workshops, εκθέσεις ζωγραφικής, προβολή ταινιών, επιδείξεις μόδας, διαλέξεις και βραδινές μιλόγκες όπου η μουσική και ο χορός δεν σταματούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!
Το φεστιβάλ κορυφώνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου με τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού όπου αμέσως μετά την απονομή των βραβείων στους νικητές, το γνωστό nuevo tango γκρουπ, Otros Aires, θα μονοπωλήσει τη βραδιά με τις αργεντίνικες μελωδίες δημιουργώντας ένα μαγικό σκηνικό στο Περιστύλιο του Ζαππείου κάτω από τον αττικό ουρανό…
Την ίδια στιγμή, το θρυλικό ζευγάρι Gloria Υ Eduardo  και η διεθνούς φήμης «μπαλαρίνα του tango” όπως την αποκαλούν, Mora Godoy, παραδίδουν μαθήματα αισθησιασμού δίνοντας ένα μοναδικό tango performance μπροστά στο ελληνικό κοινό.
Οι εκδηλώσεις του TANGO ACROPOLIS ξεκινούν την Τετάρτη 1 Ιουνίου, με εορταστική milonga (βραδιά tango) στην Πλατεία Συντάγματος με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!
TANGO ACROPOLIS 2011 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Ανοιχτή μιλόγκα στην Πλατεία Συντάγματος με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
10.00 – ΛΗΞΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ 1
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "Tango: 2 heads, 4 legs, one heart'', CURATOR : ΚΑΤΕΡΙΝΑ KANTΣΟΥ
10.00 – ΛΗΞΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ 2
ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ "Ι LOVE TANGO", CURATOR: LIANA SKOURLES
TANGO MARKET
19.00 - 20.30 - TANGO STAGE
ΟΜΙΛΙΑ LA HISTORIA DEL TANGO DANZA: Η μοναδική ιστορία του χορού του πάθους  σε μια ξεχωριστή  διάλεξη με video, μουσική  και αναπαραστάσεις με αφηγητές τους σημαντικότερους χορευτές του Tango, Gloria y Eduardo.
21.00 - 22.30 - TANGO STAGE
ΠΡΟΒΟΛH ΤΑΙΝΙΑΣ “L'ABRAZO…LIFE IS A TANGO”
22.30 – ΛΗΞΗ - TANGO STAGE
MILONGA LA BOCA (Βραδιά Tango): Ένα αξέχαστο χορευτικό happening
από την παγκοσμίου φήμης χορεύτρια της Αργεντίνικης σκηνής του tango, MORA GODOY. Μουσική επιμέλεια: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥΗΛ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ
10.00 – ΛΗΞΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ 1
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "Tango: 2 heads, 4 legs, one heart'', CURATOR : ΚΑΤΕΡΙΝΑ KANTΣΟΥ
10.00 – ΛΗΞΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ 2
ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ "Ι LOVE TANGO", CURATOR: LIANA SKOURLES
TANGO MARKET
10.00 - 11.30 - TANGO STAGE
ΠΡΟΒΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ
12.00 -15.00 - TANGO STAGE
1η ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΟΝΤΑ
15.30 - 17.00 - TANGO STAGE
ΠΡΟΒΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
17.30 - 20.30 - TANGO STAGE
2η ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΟΝΤΑ
23.00 – ΛΗΞΗ - TANGO STAGE
ΜΙLONGA SUR (βραδιά Tango): Χορευτικό happening με τους GLORIA Y EDUARDO. Μουσική επιμέλεια: PEGY Y ARIEL
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ
10.00 – ΛΗΞΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ 1
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "Tango: 2 heads, 4 legs, one heart'', CURATOR : ΚΑΤΕΡΙΝΑ KANTΣΟΥ
10.00 – ΛΗΞΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ 2
ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ "Ι LOVE TANGO", CURATOR: LIANA SKOURLES
TANGO MARKET
10.00 - 11.30 - TANGO STAGE
ΠΡΟΒΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
12.00 -14.00 - TANGO STAGE
MASTERCLASS GLORIA & EDUARDO: Οι σημαντικότεροι δάσκαλοι της Αργεντινής  σε ένα σεμινάριο εισαγωγής στο tango. Επίπεδο: αρχάριο-μεσαίο
14.30 - 16.00 - TANGO STAGE
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΝGO
17.00 - 20.00 - TANGO STAGE
3Η ΡΟΝΤΑ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
21.00 - 23.00 - TANGO STAGE
TANGO FASHION DANCE SHOW: Από την κολεξιόν της σειράς MIMI PINZON  by Viviana Laguzzi – Buenos Aires και παπούτσια Comme il faut by conDIVA.com
Φιλανθρωπική εκδήλωση. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.
23.00 - ΛΗΞΗ - ΤΑΝGO STAGE
MILONGA LA SHUSHETA (Βραδιά Tango). Μουσική επιμέλεια: Ν.ΜΑΡΚΕΤΟΣ, ΤΡΥΦΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
10.00 – ΛΗΞΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ 1
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "Tango: 2 heads, 4 legs, one heart'', CURATOR : ΚΑΤΕΡΙΝΑ KANTΣΟΥ
10.00 – ΛΗΞΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ 2
ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ "Ι LOVE TANGO", CURATOR: LIANA SKOURLES
TANGO MARKET
11.00 - 12.00 - TANGO STAGE
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΝGO για παιδιά
12.00 - 13.00 - TANGO STAGE
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΝGO
13.30 - 15.00 - TANGO STAGE
MASTER CLASS MORA GODOY  - Τεχνική γυναικών: Η μπαλαρίνα του tango αποκαλύπτει σε όλες τις γυναίκες τα μυστικά της μοναδικής τεχνικής της.
15.30 - 17.30 - TANGO STAGE
MASTER CLASS GLORIA Y EDUARDO: Ένα μάθημα-εμπειρία για προχωρημένο επίπεδο(Advanced)
18.00 - 19.30 - TANGO STAGE
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ “EL ULTIMO BANDONEON”
21.00 - 22.00 - ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ
ΤΕΛΙKΌΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜOΣ
22.00 - 22.30 - ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ
ΑΠΟΝΟΜH
22.30 - 00.00 - ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ
Εορταστικό φινάλε – milonga με συναυλία  LIVE με τους OTROS AIRES

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
TANGO FASHION DANCE SHOW
Μία διαφορετική επίδειξη μόδας από όλες τις άλλες με δυνατή μουσική και πολύ χορό! Οι γνωστές δημιουργίες της Viviana Lagouzzi και τα περίφημα παπούτσια Comme Il Faux by conDIVA.com αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο στα σώματα των χορευτών του tango, σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, όπου το κοινό θα μπορεί παράλληλα να γευτεί τοπικά εδέσματα και παραδοσιακό κρασί από τον αργεντίνικο μπουφέ. Highlight της βραδιάς το tango performance της μοναδικής Mοra Godoy.
Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί στον σύλλογο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.
Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με προσκλήσεις.
ΈΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ “I LOVE TANGO”  
Στο χώρο του Ζαππείου, στα πλαίσια του TANGO ACROPOLIS, εγκαινιάζεται η έκθεση “I Love Tango” που συγκεντρώνει  25 –διακεκριμένους και νέους- Έλληνες εικαστικούς, που εμπνέονται από το Αργεντίνικο tango και την πολιτιστική κίνηση που δημιουργήθηκε κατά την εξέλιξή του από το 1880 έως σήμερα. Χέρια δεμένα σφιχτά που σε παρασύρουν στο χορό, σώματα κολλημένα που εκφράζουν πάθος (Σάμιος, Μυκονιάτη), πόδια που στροβιλίζονται στις φιγούρες του tango (Ρουμπίνα Σαρελάκου), μια χορεύτρια που χορεύει tango με μουσική υπόκρουση (Λίτη). Η ενέργεια των έργων έχει τόση ζωντάνια, κίνηση και πάθος που μας μαγεύει και μας ταξιδεύει.
Οργάνωση-Επιμέλεια: ART-LS (LIANA SKOYRLIS).
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “TANGO: 2 HEADS, 4 LEGS ONE HEART''
Μέσα από τον φακό των Παγκράτη Παγκρατίδη, Θωμά Χρυσοχοίδη, Victor Obeid, Αλέξανδρου Τρούπη αλλά και τα σκίτσα του Λαυρέντη Χωραϊτη, αποτυπώνονται στιγμές tango μαγείας δείχνοντας ανθρώπους να ενδίδουν σε αυτό που το tango πρεσβεύει: την αγκαλιά, την επικοινωνία, την τρυφερότητα. Η έκθεση φωτογραφίας είναι βασισμένη σε κείμενο της Κατερίνας Κάντσου.
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ
El último bandoneón (2005), Σκηνοθεσία: Alejandro Saderman
Ο Alejandro Sanderman μας ξεναγεί  με  ένα  πραγματικά επιδέξιο τρόπο στον μαγικό κόσμο του Tango μέσω του Bandoneon.  H πρωταγωνίστρια σολίστ του Bandoneon  παίρνει μέρος  στην οντισιόν του Rodolfo Menderos, ενός θρύλου του Bandoneon  που για πολλούς θεωρείται ισάξιος αντικαταστάτης του Astor Piazzolla και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα συναντήσει όλους τους θρύλους  της χρυσής αποχής του Tango, τις δεκαετίες του ‘40  και ‘50.
El Abrazo …. Life is a Tango (2005) Σκηνοθεσία: Alexandre Marc & Mathieu Mazza with Patricia I. Vasquez 
Ένα ντοκιμαντέρ για το Tango σαν τρόπος ζωής στην Αργεντινή του σήμερα γυρισμένο στις παλιές γειτονιές του Buenos Aires. Σε μία Αργεντινή που αρχίζει να αναδύεται από τις στάχτες της οικονομικής κρίσης το Tango τονίζει ακόμα περισσότερο τις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.
MASTERCLASS
Αναγνωρισμένοι διεθνώς για τον ιδιαίτερο τρόπο διδασκαλίας τους, οι κορυφαίοι στο είδος τους, Gloria Υ Eduardo εξακολουθούν, μετά από 50 χρόνια, να χορεύουν tango και να μαγεύουν το κοινό με το πάθος τους.  Δεν είναι τυχαίο που οι μαθητές τους σε όλο τον κόσμο μιλούν για μία μοναδική εμπειρία…
Ακόμα, η Mora Godoy, η « Μπαλαρίνα του Tango», όπως την αποκαλούν θα μας αποκαλύψει πολλά από τα μυστικά της τεχνικής που την έκαναν να χαρακτηρίζεται ως η πιο αισθησιακή και αέρινη χορεύτρια της σκηνής του Tango σε όλο τον κόσμο!
ΔΙΑΛΕΞΗ  - “LA HISTORIA DEL TANGO DANZA”
Μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε την ιστορία του Tango βιώνοντας την εμπειρία του παθιασμένου χορού, σε μια ξεχωριστή διάλεξη με video, μουσική αλλά και χορευτικές αναπαραστάσεις με ομιλητές τους σημαντικότερους χορευτές του Tango, Gloria y Eduardo.


Τιμή Εισιτηρίου:
Ημερήσιο εισιτήριο: (10.00–21.00): 10 ευρώ
Βραδινό εισιτήριο (22.00 - λήξη): 20 ευρώ
Ολοήμερο εισιτήριο (10.00 – λήξη) : 25 ευρώ
Βραδινό εισιτήριο για 5 Ιουνίου (21.00 – λήξη ): 30 ευρώ
Τετραήμερο εισιτήριο: 70 ευρώ

Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 13 ετών

Προπώληση εισιτηρίων:
Public, Metropolis
Online sales:  www.ticketnet.gr
Doors open: 10.00

Πηγή news247.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...