Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Στη δημοσιότητα οι λίστες με τους μεγαλο-οφειλέτες

Όλα τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών βγαίνουν στην δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ ο γ.γ. του υπουργείου κ. Ηλίας Πλασκοβίτης ετοιμάζεται να μεταβεί στην Ελβετία προκειμένου να υπογράψει σύμβαση σύμφωνα με την οποία θα φορολογηθούν τα ποσά των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες.

Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος είπε  «Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Ελβετία για την απόδοση της φορολόγησης καταθέσεων ελλήνων στις ελβετικές καταθέσεις. Το μοντέλο της Βρετανοελβετικής συνεργασίας είναι αυτό που θα υιοθετήσουμε. Ο κ. Πλασκοβίτης θα πάει στην Ελβετία την ερχόμενη εβδομάδα για να υπογραφεί η σύμβαση. Αφού το υπόγραψαν με άλλες δυο χώρες δεν θα έχουν πρόβλημα και με εμάς». Επίσης, για τους μεγαλο-οφειλέτες του ελληνικού δημοσίου είτε αυτοί είναι εταιρείες είτε φυσικά πρόσωπα, είπε «Υπάρχει η λίστα με 15.000 πρόσωπα τα οποία συγκεντρώνουν οφειλές 37 δις από αυτά τα 32 δις τα χρωστούν επιχειρήσεις και τα 5 δις πρόσωπα. Τον κατάλογο των επιχειρήσεων τον δώσαμε. Από εκεί και πέρα δικηγόροι και ελεγκτές εστιάζουν στην λίστα, εξαιρούν πτωχευμένους ή πεθαμένους και εντοπίζουμε 2.500 εταιρείες και στα αντίστοιχα πρόσωπα των εταιριών αυτών».

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι «υπάρχει κατάλογος οφειλετών που ο καθένας οφείλει άνω των 150 χιλιάδων ευρώ και αθροιστικά 5 δις. με πρόστιμα. Ο κατάλογος εκκρεμεί στην Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ελπίζω εως σήμερα να έχω θετική απάντηση. Την άλλη εβδομάδα θα δοθούν όλα στην δημοσιότητα είτε με την σύμφωνη γνώμη της αρχής είτε όχι».

3.718 άτομα έβγαλαν 100.000 ευρώ στο εξωτερικό και δήλωσαν εισοδήματα κατω από 20.000 ευρώ!

Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι έχει στην διάθεσή του τα στοιχεία για τις εξαγωγές (εμβάσματα) χρημάτων προς το εξωτερικό και προχώρησε σε δημοσιοποίηση ορισμένων συγκλονιστικών στοιχείων. Αναλυτικά, τα εμβάσματα του 2009  αφορούν 5,4 δισ. ευρώ και 180.000 συναλλασσόμενους που έκαναν 720.000 συναλλαγές: «Άνω των 100.000 εντοπίσαμε 8.667 περιπτώσεις που αντιστοιχούν στα 4,9 δις. Από αυτές τις 8667 περιπτώσεις, 542 άτομα έχουν δηλωμένο εισόδημα μικρότερο 10.000 ευρώ!» ενώ άλλα 3.718 άτομα τα οποία έβγαλαν στο εξωτερικό 100.000 ευρώ το 2009, δήλωναν εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ. «Το 42% όσων έβγαλαν 100.000 δήλωσαν εισόδημα κάτω των 20.000 μπορεί να παίρνουν και επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ!». Παράλληλα ο υπουργός είπε ότι τις ερχόμενες εβδομάδας θα έρθουν τα αποτελέσματα για τα εμβάσματα του 2010 και 2011.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μεγάλωσε 50 χρόνια μέσα σε λίγες ημέρες…


Τα «χέρια ψηλά» σήκωσαν οι γιατροί μπροστά στην περίπτωση της 23χρονης Νγκουένγκ Τάι Φουόνγκ από το Βιετνάμ, η οποία μέσα σε διάστημα ημερών μεγάλωσε κατά 50 χρόνια!
Η 23χρονη γυναίκα έχει πλέον την εμφάνιση 70χρονης, μετά από ένα έντονο αλλεργικό σοκ που υπέστη το 2008.
Από τότε κυκλοφορεί με μάσκα, γιατί νιώθει άβολα για το ρυτιδιασμένο της πρόσωπο.
Τρία χρόνια μετά, αναζήτησε τη βοήθεια των γιατρών, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση για το περίεργο περιστατικό.
Δείχνοντας φωτογραφίες από το γάμο της, το 2006, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι πρόκειται για την ίδια γυναίκα.
Η ίδια πιστεύει ότι φταίει μια αλλεργία στα θαλασσινά, που είχε για όλη της τη ζωή, όμως μόλις το 2008 εκδηλώθηκε.
Στην προσπάθειά της να απαλλαχτεί από τα συμπτώματα, κατέφυγε σε παραδοσιακά βιετναμέζικα σκευάσματα. Τα συμπτώματα σύντομα υποχώρησαν, όμως το δέρμα της άρχισε να γερνάει με ταχύτατους ρυθμούς και το πρόσωπό της γέμισε ρυτίδες.
Ο σύζυγός της, πάντως, βρίσκεται στο πλάι της και δηλώνει ότι η αγάπη του γι’ αυτήν παραμένει η ίδια.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στα άκρα η κόντρα για τα σκουπίδια


Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών και της κατάληψης των ΧΥΤΑ.
Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, όσοι εργαζόμενοι εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο.
Ο κ. Κουκουλόπουλος διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει από σήμερα και τα σκουπίδια θα μαζεύονται μέρα και όχι νύχτα.
Όσον αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων, ο υφυπουργός τόνισε πως «επειδή δεν παρέχονται υπηρεσίες δεν θα πληρωθεί κανένας εργαζόμενος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ».
Ανέφερε επίσης ότι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος εκδίδει υγειονομική διάταξη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους από τη συσσώρευση των σκουπιδιών.
Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και στους προπηλακισμούς που δέχτηκαν τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης, όσο και ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «τραμπούκους που μπουκάρουν και δέρνουν δημάρχους».
Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές μέσω του προέδρου των εργαζομένων του δήμου Αθήνας Βασίλη Πολυμερόπουλου απείλησαν ότι θα χυθεί αίμα στους δρόμους.
«Αν η κυβέρνηση βάλει ιδιώτες στην αποκομιδή σκουπιδιών θα χυθεί αίμα στους δρόμους και θα πέσει η κυβέρνηση, θα έχουμε θύματα αν οι εργαζόμενοι χάσουν τη δουλειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέσσερα μέτρα Καστανίδη για τον τομέα της καθαριότητας
Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα για τα απορρίμματα.
1. Δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι κινητοποιούνται, καταλαμβάνουν υπουργεία και εμποδίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.
2. Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνει από ιδιώτες σε συνεννόηση με τους δήμους.
3. Συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις αστυνομικές δυνάμεις για τα ΧΥΤΑ Φυλής στην Αττική και Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη που έχουν καταληφθεί από εργαζόμενους.
4. Αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα υπάρξει αναθεώρηση του υφιστάμενου εργασιακού πλαισίου, δηλαδή η αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτες θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα και θα καταργηθούν οργανικές θέσεις.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δημιουργήθηκε και τρομοκρατική ομάδα... μαθητών


Η "Φράξια Καταστροφέων Μαθητών" αυτοσυστήθηκε διαδικτυακά, ανέλαβε την ευθύνη για τις καταστροφές στου Ζωγράφου και ταυτίστηκε με την Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία/FAI

Οι βανδαλισμοί στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου που τελούσε υπό κατάληψη φαίνεται ότι ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης δράσης, αν πιστέψει κανείς το περιεχόμενο μίας νέας προκήρυξης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Σε αυτή η πρωτοεμφανιζόμενη "Φράξια Καταστροφέων Μαθητών" αναλαμβάνει την ευθύνη για τις καταστροφές, με γενικό πρόσταγμα "την καταστροφή αυτού του σάπιου κόσμου".
"Αποφασίσαμε να επιτεθούμε λυσσαλέα στον χώρο, ο οποίος μας φυλακίζει καθημερινά και έχει ως ρόλο την κατασκευή υπηκόων στο καθεστώς: το σχολείο μας. Στον χώρο αυτό ερχόμαστε καθημερινά σε αναμέτρηση με τους καθηγητές - τσιράκια της εξουσίας και τους υποταγμένους συμμαθητές μας και θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο".
"Πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε να οξύνουμε αυτό τον πόλεμο και επιτεθήκαμε με αγριότητα στο σχολείο και επιχειρήσαμε να το κατεδαφίσουμε κρίνοντας αυτή την πράξη ως απελευθερωτική και επαναστατική. Προκαλέσαμε πολλές ζημίες σε όλο τον χώρο του σχολείου προσπαθώντας να συντρίψουμε από τα θεμέλια αυτόν τον εξουσιαστικό θεσμό. Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια του επαναστατικού ανταρτοπόλεμου που μαίνεται συνεχώς".
Τα μέλη της οργάνωσης τελειώνουν την προκήρυξή τους, λέγοντας ότι "κλείνουν το μάτι" στο κάλεσμα των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και θεωρούν πλέον τον εαυτό τους ως τμήμα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας/FAI.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διπλό σοκ για μισθωτούς και συνταξιούχους


Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα η τροπολογία για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής της εισφοράς αλληλεγγύης. Μισθωτοί και συνταξιούχοι δέχονται διπλό σοκ. Η παρακράτηση θα γίνεται από τις μηνιαίες αποδοχές. Με το εκκαθαριστικό της Εφορίας θα εξοφληθεί και η φετινή οφειλή

Νέα διπλή φοροαφαίμαξη σε μισθούς και συντάξεις τον επόμενο χρόνο μέσω της αλλαγής του τρόπου πληρωμής της εισφοράς αλληλεγγύης, που κυμαίνεται από 1% μέχρι 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, φέρνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.
Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, η εισφορά για τα εισοδήματα του 2012 θα παρακρατείται κάθε μήνα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι την ίδια χρονιά μαζί με το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης θα καταβάλουν και την εισφορά για τα φετινά εισοδήματα.
Η παρακράτηση της εισφοράς αυτόματα θα επιφέρει μείωση των καθαρών μηνιαίων αποδοχών από την 1-1-2012, ενώ πρόσθετες απώλειες θα έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από την πληρωμή της εισφοράς για τα εισοδήματα του 2012.
Οπως προκύπτει από τον πίνακα, η αύξηση του παρακρατούμενου φόρου από 1-1-2012 λόγω μείωσης του αφορολόγητου ορίου, των αλλαγών στα κλιμάκια και της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 που είναι το όριο για την επιβολή της εισφοράς, κυμαίνεται από 30,25 ευρώ μέχρι 560 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και τον τομέα (ιδιωτικός ή δημόσιος).
Διπλό σοκ για μισθωτούς και συνταξιούχους
Για παράδειγμα, υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα χωρίς παιδιά με μηνιαίες αποδοχές 928 ευρώ θα έχει αύξηση του παρακρατούμενου φόρου 30,25 ευρώ, με αποδοχές 1.857 ευρώ η αύξηση είναι 64,73 ευρώ, με αποδοχές 2.857 ευρώ η αύξηση είναι 64,73 ευρώ, και για αποδοχές πάνω από 10.714 ευρώ ο παρακρατούμενος φόρος αυξάνεται κατά 479,84 ευρώ.
Μόνο από την εισφορά αλληλεγγύης φορολογούμενος με μηνιαίες αποδοχές 1.000 ευρώ θα δει τις καθαρές αποδοχές του να μειώνονται κατά 10 ευρώ τον μήνα, αφού θα προεισπραχθούν από την Εφορία τα 140 ευρώ που αναλογούν στο εισόδημά του ως εισφορά αλληλεγγύης για ολόκληρο το έτος. Ο ίδιος φορολογούμενος με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης 2012 θα κληθεί να καταβάλει άλλα 140 ευρώ. Δηλαδή η επιβάρυνσή του από την πληρωμή της εισφοράς για τα εισοδήματα δύο ετών μέσα σε ένα έτος ανέρχεται σε 280 ευρώ.
Οσον αφορά στους υπόλοιπους φορολογουμένους (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, εισοδηματίες, μικρομεσαίοι), εξαιτίας του ότι δεν είναι δυνατή η παρακράτηση της εισφοράς από τις μηνιαίες αποδοχές τους, το επόμενο έτος θα πληρώσουν μόνο την εισφορά για τα φετινά εισοδήματα και το 2013 θα καταβάλουν την εισφορά του 2012.
Αύξηση εσόδων
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η αλλαγή στον τρόπο καταβολής της εισφοράς έγινε προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα "δεν πληρώνω" και για να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου. Επισημαίνεται ότι η εισφορά επιβάλλεται στους φορολογουμένους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, με συντελεστές 1% για εισοδήματα 12.000 - 20.000 ευρώ, 2% για εισοδήματα 20.000 - 50.000 ευρώ, 3% για εισοδήματα 50.000 - 100.000 ευρώ και 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα, με άλλη τροπολογία μειώνεται στα 5.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ που ίσχυε για τους νέους κάτω των 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...