Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Είσαι Ευρωπαίος ; Τώρα μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου νόμο !


Ο κάθε Ευρωπαίος πλέον θα έχει την δυνατότητα να φτιάξει τον δικό του νόμο, με την προϋπόθεση να συγκεντρώσει 1.000.000 υπογραφές, και την στήριξη επτά εκ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει τίτλο «Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων πολιτών» και αποτελεί, στην ουσία, μία επίσημη προσπάθεια των Βρυξελλών να καταστήσουν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών πιο δημοκρατική.

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται πλέον στους πολίτες από την 1η Απριλίου. Το σχέδιο αυτό είναι μία προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσεγγίσει τους πολίτες, καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει μέχρι σήμερα ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών κατηγορεί τους θεσμούς της ΕΕ για σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα.

«Το νέο αυτό δικαίωμα θα ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο στη δημοκρατική ζωή της ΕΕ» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς, που είναι και ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας.

Και συμπλήρωσε: «Όχι μόνο θα μεταφέρει αιτήματα Ευρωπαίων απευθείας στις Βρυξέλλες, αλλά θα αποτελεί και αφορμή για συζητήσεις μεταξύ πολιτών διαφορετικών χωρών της Ένωσης, πάνω σε κοινά ευρωπαϊκά θέματα».


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιερό σκάνδαλο με εικονικές δωρεές ενός εκατομμυρίου ευρώ


Περισσότερα από 45 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση φοροδιαφυγής, από δωρεές - μαϊμού προς εκκλησίες στα Φάρσαλα Λάρισας.
Σύμφωνα με το "Έθνος", ανάμεσα στα αναμεμειγμένα άτομα βρίσκονται και ιερείς, που παρείχαν αποδείξεις για μεγάλα ποσά εικονικών δωρεών.
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν -μετά από καταγγελίες- οι έλεγχοι των οικονομικών αρχών έφεραν στο φως εικονικές δωρεές επιχειρηματιών και βιομηχάνων σε εκκλησίες και μοναστήρια των Φαρσάλων, με σκοπό να έχουν φοροαπαλλαγές.
Για παράδειγμα, κάποιος που έδινε 20 ευρώ σε έναν ναό, έπαιρνε απόδειξη για 2.000 ευρώ ή έπαιρνε την απόδειξη χωρίς να έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως βρέθηκε δήλωση φόρου εισοδήματος επιχειρηματία που φέρεται να έχει κάνει δωρεά 40.000 ευρώ σε εκκλησία, αλλά το ποσό δεν βρέθηκε πουθενά.
Μεγάλο μέρος των δήθεν δωρεών αυτών δεν είχαν καν καταγραφεί στα βιβλία των ενοριών, ωστόσο κόπηκαν κανονικά βεβαιώσεις και τα χρήματα στην πορεία... έβγαλαν φτερά.
Ένας από τους εμπλεκόμενους ιερείς έχασε λίγο αργότερα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα και άλλοι δύο ιερείς τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα.
Το θέμα έφτασε τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι τη Βουλή και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε, πως βρέθηκαν πλαστές βεβαιώσεις δωρεών στους ιερούς ναούς Αγίας Αικατερίνης, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Σοφίας, όλοι στην επαρχία Φαρσάλων.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συνυπεύθυνες Γερμανία-Γαλλία για την κρίση


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι επέρριψε σήμερα στη Γερμανία και τη Γαλλία ένα μέρος της ευθύνης για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, μερικές ημέρες πριν από μια σύνοδο των υπουργών Οικονομικών με θέμα την ενδεχόμενη ενίσχυση του ταμείου στήριξης της ευρωζώνης.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ο Μόντι υπενθύμισε ένα επεισόδιο από τα πρώτα χρόνια του ευρώ που, σύμφωνα με τον ίδιο, ευνόησε τους εκτροχιασμούς που οδήγησαν πέρυσι τη νομισματική ένωση στο χείλος του γκρεμού.

«Η ιστορία αυτή αρχίζει το 2003, όταν το ευρώ δεν ήταν ακόμη παρά ένα μωρό. Τότε η Γερμανία και η Γαλλία ήταν οι χώρες που ήταν χαλαρές όσον αφορά τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα χρέη», εξήγησε ο Μόντι σε ομιλία που εκφώνησε στο Τόκιο.

Ο Μόντι, ο οποίος αντικατέστησε στα μέσα Νοεμβρίου το μεγιστάνα Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να σώσει την τρίτη οικονομία της ευρωζώνης την οποία απειλούσε να παρασύρει η θύελλα του χρέους, αφηγήθηκε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε αποφασίσει τότε να μην τιμωρήσει τις δύο κύριες οικονομίες της ζώνης, αντίθετα απ' ό,τι προβλεπόταν από τους μηχανισμούς κυρώσεων που είχαν προβλεφθεί στην αρχή εναντίον των κρατών που δεν συμμορφώνονται.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του οποίου ηγείτο τότε η Ιταλία καθώς κατείχε την εναλλασσόμενη προεδρία του είπε πως αντίθετα από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Γερμανία και η Γαλλία δεν θα ενοχληθούν παρόλο που το έλλειμμά τους υπερέβαινε το 3% του ΑΕΠ», υπογράμμισε.

Ο Μόντι ήταν τότε επίτροπος αρμόδιος για τον Ανταγωνισμό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ασφαλώς, αν ο πατέρας και η μητέρα της ευρωζώνης παραβιάζουν τους κανόνες, δεν μπορείτε να ελπίζετε πως χώρες όπως η Ελλάδα θα τους σεβαστούν», δήλωσε.

Μερικές ημέρες πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της νομισματικής ένωσης στην Κοπεγχάγη, κατά την οποία θα αποφασιστεί ενδεχόμενη ενίσχυση του ταμείου στήριξης της ευρωζώνης, ο Μόντι δήλωσε «πεπεισμένος» για την επιτυχία αυτής της συνόδου.

«Ήρθε η στιγμή να πάρουμε μια οριστική και κατάλληλη απόφαση αναφορικά με τα τείχη προστασίας», τόνισε.

Ο ίδιος φάνηκε πολύ λιγότερο ανήσυχος από προηγουμένως για τις πρόσφατες ανόδους των επιτοκίων των ισπανικών ομολόγων. «Η Ισπανία βρίσκεται σταθερά στην οδό της δημοσιονομικής σταθεροποίησης», δήλωσε.

Η επίσκεψη του Μόντι στο Τόκιο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ασιατικής περιοδείας που θα τον οδηγήσει στην Κίνα και το Καζακστάν, μετά τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Ο ιταλός πρωθυπουργός προβάλλει στις χώρες αυτές μια «νέα» Ιταλία, λιγότερο γραφειοκρατική και πιο ανοικτή στους ξένους επενδυτές.

Όπως αναφέρει η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα «Νικέι», ο Μόντι κάλεσε την Ιαπωνία να αυξήσει τις επενδύσεις στη χώρα του επειδή η Ιταλία αλλάζει, χάρη στη δημοσιονομική αναδιάρθρωσή της.

Οι ιάπωνες θεσμικοί επενδυτές απαλλάχθηκαν απ' όλα τα ομόλογα της ιταλικής κυβέρνησης που κατείχαν αφότου εμφανίσθηκαν τα προβλήματα, δήλωσε ο Μόντι σε ομιλία του στο Τόκιο, σύμφωνα πάντα με τη «Νικέι».

Οι λόγοι που αποσύρθηκαν είναι «εντελώς κατανοητοί, πλήρως δικαιολογημένοι, αλλά δεν ισχύουν πλέον», τόνισε ο Μόντι ενώ επέμεινε πως η κρίση χρέους της ευρωζώνης «έχει σχεδόν τελειώσει».

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής, ο Μόντι είπε πως η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε εργασιακές μεταρρυθμίσεις και στην αφαίρεση όλων των μη δασμολογικών εμπορικών περιορισμών.


newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με ετήσια ατομικά συμβόλαια αυξήσεις & προαγωγές στο δημόσιο


Με ατομικό συμβόλαιο θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι προαγωγές και οι ετήσιες μισθολογικές αυξήσεις στο δημόσιο, ενώ οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται με βάση τη διοικητική τους ικανότητα, τη συμπεριφορά τους και την απόδοσή τους. Ολα αυτά προβλέπονται στο νέο προεδρικό διάταγμα που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Το ατομικά συμβόλαια θα υπογράφονται στο τέλος κάθε χρόνου και θα καθορίζουν συγκεκριμένους στόχους τους οποίους και θα πρέπει να «πιάσουν» οι υπάλληλοι και για τους οποίους θα βαθμολογούνται.

Οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται βάσει των διοικητικών τους ικανοτήτων, της συμπεριφορά τους και της απόδοσή τους στην υπηρεσία. Εισηγητής θα είναι ο άμεσος προϊστάμενός τους, ενώ η τελική κρίση θα γίνεται από τον προϊστάμενο της ανώτερης διοικητικής βαθμίδας.

Το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το επόμενο τρίμηνο.

Οσοι υπάλληλοι «πιάνουν» τους στόχους σε ποσοστό άνω του 80%, θα λαμβάνουν και το κίνητρο επίτευξης στόχου που προβλέπεται από το νέο μισθολόγιο.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κι άλλο "ψαλίδισμα" μισθών ζητά ο ΟΟΣΑ


Περαιτέρω "ψαλίδισμα" μισθών, αύξηση των ορίων απασχόλης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικά κίνητρα για την παράταση του χρόνου εργασίας των ηλικιωμένων εργαζομένων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση ο ΟΟΣΑ.
Κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Οργανισμού για την Ευρωζώνη, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία ζήτησε, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη στήριξη στην επιχειρήσεις με μείωση του μισθολογικού κόστους και του φορολογικού βάρους.
Ο κ. Γκουρία αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της συντεταγμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επέμεινε στην ανάγκη η Ελλάδα να να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τόνισε, ότι η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά απαραίτητο εργαλείο για την επιστροφή στην ανάκαμψη.
Ο οργανισμός ζητά ακόμη την άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό, ρύθμιση της αγοράς αγαθών για μείωση των τιμών και την παροχή καλύτερων ποιοτικώς υπηρεσιών, ενίσχυση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική δραστηριότητα.
Παράλληλα, κρίνει αναγκαία την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ εκτίμησε, τέλος, ότι το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να υποχωρήσει στο 83,6% έως το 2025, ενώ για την οικονομία της Ευρωζώνης προέβλεψε, ότι θα αναπτυχθεί το 2012 κατά μόλις 0,2%.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρελά κέρδη για τους Γερμανούς από την ελληνική κρίση !


Κυνικά αρχίζουν να ομολογούν τώρα οι Γερμανοί, ότι η χώρα τους όχι μόνο δεν έχει ζημιωθεί από την ελληνική κρίση χρέους, αλλά, αντίθετα έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη!  Και αποδίδουν τα κέρδη αυτά κυρίως στο γεγονός ότι η Γερμανία δανείζει τη χώρα μας – μέσω των μηχανισμών «στήριξης» ή «σωτηρίας» - με επιτόκιο μεγαλύτερο από εκείνο, που δανείζεται η ίδια, άρα λειτουργεί με τοκογλυφικούς όρους.

Ο Γερμανός επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, αποκάλυψε σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus ότι με τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας έχουν εισρεύσει στα ταμεία της χώρας τους 15 δις ευρώ επιπλέον και μάλιστα στο μέλλον το ποσόν αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Επί λέξει ο κ. Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε ότι «οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των Γερμανού φορολογούμενου. Στη Γερμανία έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι κάθε μεμονωμένη μεταφορά χρημάτων προς την Ελλάδα βαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας και χρηματοδοτείται από τα χρήματα φορολογουμένων. Η άποψη ότι τα χρήματα δόθηκαν και δεν θα επιστραφούν ποτέ είναι λάθος. Πρόκειται για δάνεια – τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν. Απελευθερωθείτε από την εικόνα της Ελλάδας ως βαρελιού χωρίς πάτο. Δεν υπάρχουν δώρα ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων. Κάθε άλλο:

Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους. Οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού της Γερμανίας λειτουργούν και επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αγορά ακινήτου».


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...