Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μέσα στις επόμενες ώρες αρχίζει ο βομβαρδισμός της Λιβύης από το ΝΑΤΟ




Το ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση
- Απαγόρευση πτήσεων αποφάσισε το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών 
- “Η Λιβυή δεν φοβάται” είπε ο Σάιφ αλ -Ισλάμ Καντάφι  
- Σήμα της Ιντερπόλ προς την Κύπρο για τον Καντάφι







Τα στρατιωτικά πλήγματα κατά της Λιβύης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θα διεξαχθούν "σύντομα", "εντός των επομένων ωρών" και οι γαλλικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αυτές, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν.
 
"Οι Γάλλοι, οι οποίοι ηγήθηκαν των εκκλήσεων (για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης), θα είναι ,φυσικά, συνεπείς ως προς τη στρατιωτική επέμβαση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL. Οταν του ζητήθηκε να γίνει σαφέστερος , είπε ότι οι Γάλλοι "θα συμμετάσχουν" στις επιχειρήσεις.
 
Στο Όσλο, η Νορβηγίδα υπουργός Άμυνας Γκρέτε Φαρέμο δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang ότι η Νορβηγία θα συμβάλει στη στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι.
 
"Θα συμβάλουμε στην επιχείρηση, αλλά είναι νωρίς να πούμε με ποιόν τρόπο. Η αποστολή αεροπορικών δυνάμεων θα ήταν κάτι φυσιολογικό", δήλωσε η νορβηγίδα υπουργός Άμυνας. " Μία δυνατότητα είναι η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και η συμμετοχή σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που απαιτούν αεροπορικές μεταφορές.
 
"Η Λιβύη δεν φοβάται", δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ένας από τους γιούς του Καντάφι, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων.
 
“Είμαστε στην πατρίδα μας και μαζί με τον λαό μας. Δεν φοβόμαστε", τόνισε από την Τρίπολη στην εκπομπή News Nightline του αμερικανικού δικτύο ABC.
 
"Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα βοηθήσετε τον λαό αν βομβαρδίσετε την Λιβύη για να σκοτώσετε Λίβυους. Καταστρέφεται τη χώρα μας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό", πρόσθεσε.
 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση υπέρ της χρήσης στρατιωτικής ισχύος εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, που ανοίγει το δρόμο για αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη.
 
Την ίδια ώρα η Ιντερπόλ, με «πορτοκαλί» σήμα της προς την Κυπριακή Αστυνομία, την καλεί να βρίσκεται σε εγρήγορση και να την ενημερώσει, σε περίπτωση, κατά την οποία ο Μουαμάρ Καντάφι, μέλη της οικογένειάς του και στενοί συνεργάτες του, επιχειρήσουν να ταξιδεύσουν μέσω Κύπρου ή να μεταφέρουν περιουσιακά τους στοιχεία.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, με το σήμα της, που απεστάλη στις αστυνομικές δυνάμεις όλων των κρατών που μετέχουν στην Ιντερπόλ, γίνεται ειδική αναφορά σε 16 άτομα της οικογένειας ή του περιβάλλοντος Καντάφι.
 
Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε, επίσης, ότι η ενέργεια της Ιντερπόλ εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του ψηφίσματος που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας, όταν άρχισε η κρίση στη Λιβύη.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κρατά τα χέρια της νεκρής μητέρας της μέσα στη λάσπη





Με τον πιο σκληρό τρόπο αποχαιρετά η Yoshie Murakami τη νεκρή μητέρα της που χάθηκε μέσα στα ορμητικά νερά του τσουνάμι στην Ιαπωνία. Επί πέντε μέρες η γυναίκα δεν σταμάτησε να ψάχνει μέσα σε ερείπια και λάσπη και η κατάληξη της προσπάθειάς της έμελε να είναι η πιο τραγική. 

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας- μίας από τους 16.600 νεκρούς και αγνοούμενους της Ιαπωνίας...- βρέθηκε μέσα στα συντρίμμια του σπιτιού της. Θαμμένη στη λάσπη η μητέρα της Yoshie δεν φαίνεται καν. Το μόνο που δεν χάθηκε στη λάσπη είναι τα χέρια της κι αυτό είναι το μόνο που έχει η Yoshie για να την αποχαιρετήσει.

Κρατώντας τα συντετριμμένη, η γυναίκα καταρρέει. Μετά την τραγική απώλεια της μητέρας της, το μόνο που έχει να περιμένει είναι να βρεθεί ζωντανή η 23χρονη κόρη της. 



Πηγή newsbeast.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι κάνουν συνήθως οι γυναίκες και καταστρέφουν μία... σχέση!






Ερευνητές συγκέντρωσαν πέντε βασικές συνήθειες των γυναικών που υπονομεύουν μια σχέση.
 
1. Δίνετε υπερβολικά πολλά. Έχετε ακούσει ποτέ για μακροχρόνιες σχέσεις που τις διαλύουν μια μέρα οι άντρες, για να πάνε να παντρευτούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο μιαν άλλη;
 
Συμβαίνει όλη την ώρα, κατά τον σύμβουλο σχέσεων Ράντι Γκάντερ από τη Νέα Υόρκη. «Οι γυναίκες έχουν την εγγενή ικανότητα να φροντίζουν ψυχικά και πρακτικά τους άντρες, και είναι πρόθυμες να δώσουν πολλά. Όταν, όμως, αυτό σε βαθμό… οσιομάρτυρα, οι άντρες συχνά πνίγονται από τις τύψεις ή, ακόμα χειρότερα, νιώθουν υποχρεωμένοι απέναντί στη σύντροφό τους», εξηγεί.
 
Το επακόλουθο είναι να φεύγουν αργά ή γρήγορα από τη σχέση, διότι «προτιμούν περισσότερο τις γυναίκες που δεν βάζουν τη ζωή και την ευτυχία τους να περιστρέφεται γύρω από τους ίδιους», προσθέτει.
 
Αν, συνεπώς, σας αρέσει να δίνετε, συνεχίστε να το κάνετε, αλλά μην παραπονιέστε επειδή ο άλλος δεν είναι επακριβώς το ίδιο δοτικός – και γίνετε και λίγο εγωίστριες.
 
2. Επικοινωνείτε συνέχεια μαζί του. Στην εποχή του Facebook, του Twitter, των e-mail, των SMS και των κινητών είναι πάρα πολύ εύκολο να επικοινωνείτε συνεχώς με το ταίρι σας, με έμμεσο ή με άμεσο τρόπο. Η υπερβολική επικοινωνία, όμως, φέρνει υπερβολική οικειότητα και διαλύει το μυστήριο που τόσο σαγηνεύει τους άντρες, προειδοποιεί ο δρ Ίαν Κέρνερ, σύμβουλος σε θέματα σεξουαλικής υγείας από τη Νέα Υόρκη.
 
«Όλοι έχουμε ακούσει την έκφραση “η πολλή οικειότητα βλάπτει” αλλά στην εποχή μας κάνει κάτι χειρότερο: φέρνει την πλήξη», λέει.
 
Για να αποφύγετε αυτό τον σκόπελο, περιορίστε την επικοινωνία και κρύψτε τις αδιάφορες λεπτομέρειες της καθημερινότητας (ειλικρινά, πιστεύετε ότι τον ενδιαφέρει εάν πήγατε στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσετε φέτα;). Πάψτεεπίσηςναελέγχετεανάδευτερόλεπτοτοπουβρίσκεται.
 
3. Λέτε στις φίλες σας όλα σας τα παράπονα. Οι γυναίκες απολαμβάνουν να τα μοιράζονται όλα με τις φιλενάδες τους, αλλά αν ανήκετε στην κατηγορία όσων δεν κρατούν ούτε μισό παράπονο για τον εαυτό τους, υπονομεύετε τη σχέση σας, κατά τον δρα Γκάντερ.
 
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι οι αληθινοί φίλοι θα παίρνουν μονίμως το μέρος σας και σταδιακά θα αρχίσουν να θυμώνουν μαζί του για τα δεινά που σας προκαλεί, εξηγεί ο δρ Γκάντερ. Στο τέλος, θα φτάσουν στο σημείο να μην τον συμπαθούν και θα πάψουν να στηρίζουν τη σχέση σας, διότι θα θυμούνται όλα όσα σας έχει κάνει.
 
Πάψτε συνεπώς να γκρινιάζετε διαρκώς για τον καλό σας ή/και φροντίστε να μιλάτε και για τα καλά που σας προσφέρει. Θα κάνετε και στον εαυτό σας καλό, εάν του θυμίζετε πότε-πότε ότι δεν έχει για σύντροφό του ένα τέρας.
 
4. Έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κάνετε νάζια κάθε φορά που σας κάνει μία φιλοφρόνηση; Κρύβεστε για να μην σας δει γυμνή; Του λέτε να σβήνει το φως για να κάνετε σεξ; Είστε σε πολύ καλό δρόμο για να διαλύσετε την ερωτική σας ζωή, προειδοποιεί ο δρ Κέρνερ.
 
«Όταν ένας άνθρωπος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν αισθάνεται σέξι, δεν ενδιαφέρεται να κάνει σεξ ή δεν το απολαμβάνει», εξηγεί. «Και αυτό είναι πάρα πολύ ενοχλητικό για τους άντρες».
 
Για να μην βλάψουν οι ανασφάλειές σας τη σχέση σας, σταματήστε να λέτε συνεχώς στο ταίρι σας πόσο άσχημη είστε (στο τέλος θα το πιστέψει…) και προσπαθήστε να δείξετε λίγη αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι. Τέλος πάντων, δεν θα σας βλάψει να ανάψετε δυο-τρία κεριά ή έστω ένα φωτάκι στο υπνοδωμάτιο…
 
5. Μπερδεύετε το «ελπίζω» με την πραγματικότητα. Πόσες φορές έχετε ονειρευτεί τόσο πολύ ότι ο σύντροφός σας θα κάνει κάτι για εσάς, με συνέπεια να απογοητεύεστε οικτρά όταν δεν το κάνει και να αρχίζετε την γκρίνια; Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι ολέθρια για τη σχέση.
 
«Δεν μπορείτε να διατηρήσετε μια σχέση σε μεγάλες προσδοκίες», λέει ο δρ Γκάντερ. «Καλό είναι να ελπίζουμε, αρκεί οι ελπίδες μας να είναι ρεαλιστικές, ώστε να υπάρχει στ’ αλήθεια ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν».
 
Με άλλα λόγια, αν ο σύντροφός σας δεν θυμάται ποτέ τις ημερομηνίες και δεν προγραμματίζει ποτέ ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο, πάψτε να περιμένετε ότι θα το κάνει. Επικεντρωθείτε σε όσα στ’ αλήθεια κάνει και σας ευχαριστούν.
 
Κι αν αυτές οι ημερομηνίες και τα ταξίδια είναι τόσο σημαντικά για εσάς, θυμίστε τις και ζητήστε τα, αντιστοίχως…
 
 
Πηγή: Ένθετο Υγεία
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κόλλησε AIDS από μεταμόσχευση οργάνου εν ζωή δότη

Κόλλησε AIDS από μεταμόσχευση οργάνου εν ζωή δότη

Άντρας από τη Νέα Υόρκη μολύνθηκε από τον ιό του AIDS όταν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση οργάνου από δότη που βρίσκεται εν ζωή. 

Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο δότης είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μετάδοσης ασθενειών, αλλά φαίνεται ότι μολύνθηκε με τον ιό μετά τις εξετάσεις και πριν από την επέμβαση

«Στο χρόνο που μεσολάβησε από τις πρώτες εξετάσεις ως τη μεταμόσχευση, ο δότης πρέπει να είχε ριψοκίνδυνη συμπεριφορά και να μολύνθηκε με τον ιό. Ο δότης και ο λήπτης γνωρίζουν το τι και πώς συνέβη», επισήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Νέας Υόρκης Κλόντια Χάτον Χάτον και τόνισε πως τα ονόματα των δύο ατόμων, αλλά και του νοσοκομείου που έγινε η μεταμόσχευση δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το υπουργείο αποφάσισε, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής, ότι οι δότες θα υποβάλλονται σε εξετάσεις αίματος δύο εβδομάδες πριν την μεταμόσχευση. Συστήνει επίσης στα νοσοκομεία να καθιερώσουν το τεστ με νουκλεϊνικό οξύ που εντοπίζει τους ιούς πολύ πριν από τα συνηθισμένα τεστ.

Οι λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις όσων είναι δότες οργάνων στις ΗΠΑ θεσπίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '80 όταν η επιδημία του AIDS βρισκόταν σε έξαρση. Η υπόθεση αυτή της Νέας Υόρκης είναι η πρώτη που ο ιός μεταδόθηκε από δότη εν ζωή.

Περισσότεροι από 110.000 Αμερικανοί περιμένουν κάθε χρόνο για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση οργάνων, ενώ 57.000 μολύνονται κάθε χρόνο με τον ιό HIV.



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου



Σαν σήμερα


1584: Πέθανε ο Ιβάν ο Τρομερός, τσάρος των Ρώσων. [γεν. 25/8/1530]

1844: Ο Όθων ορκίζεται ενώπιον της Συνελεύσεως ως Συνταγματικός Βασιλεύς.

1858: Γεννήθηκε ο Ρούντολφ Ντίζελ, γερμανός μηχανικός, εφευρέτης της μηχανής εσωτερικής καύσεως. [θαν. 30/9/1913]

1900: Ιδρύεται στο Άμστερνταμ η ποδοσφαιρική ομάδα του Άγιαξ.

1902: Ο ιταλός τενόρος Ενρίκο Καρούζο γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης που η φωνή του αποτυπώνεται σε δίσκο γραμμοφώνου.

1926: Ιδρύεται η Ακαδημία Αθηνών, με πρωτοβουλία του καθηγητή αστρονομίας Δημήτριου Αιγινήτου.

1936: Πέθανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, κορυφαίος έλληνας πολιτικός. [γεν. 23/8/1864]

1938: Φτάνει στον Πειραιά από τη Μασσαλία η καρδιά του αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων, Βαρόνου ντε Κουμπερτέν, για να ενταφιαστεί σύμφωνα με την επιθυμία του στην Ολυμπία.

1939: Γεννήθηκε ο Γιάννης Μαρκόπουλος, συνθέτης.

1941: Γεννήθηκε ο Γουίλσον Πίκετ, αμερικανός τραγουδιστής της σόουλ. («In the midnight hour», «Mustang Sally») [θαν. 19/1/2006]

1991: Ο Χαρίλαος Φλωράκης αποσύρεται από την ηγεσία του Συνασπισμού. Τον διαδέχεται η Μαρία Δαμανάκη.

1996: Πέθανε ο Οδυσσέας Ελύτης, νομπελίστας ποιητής. [γεν. 2/11/1911]

Πηγή: sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μια εβδομάδα μετά τον σεισμό: 17.000 νεκροί και το ραδιενεργό νέφος απειλεί τον πλανήτη




.Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στην Ιαπωνία σήμερα, στις 14:45 τοπική ώρα, ακριβώς μια εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Τα σωστικά συνεργεία σταμάτησαν για ένα λεπτό την ώρα που έγινε μια βδομάδα πριν ο σεισμός. ΦΩΤΟ REUTERS
Τα σωστικά συνεργεία σταμάτησαν για ένα λεπτό την ώρα που έγινε μια βδομάδα πριν ο σεισμός. ΦΩΤΟ REUTERS


 Τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν επιζώντες, μέλη συνεργείων διάσωσης στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία να στέκονται ακίνητοι με χαμηλωμένα κεφάλια. Ο μέχρι τώρα απολογισμός του σεισμού των 9 βαθμών και του τσουνάμι που ακολούθησε είναι 6.405 νεκροί, αλλά περισσότεροι από 10.259 θεωρούνται αγνοούμενοι και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.


Ιάπωνες μηχανικοί καταβάλλουν σήμερα αγωνιώδεις προσπάθειες για να αποφευχθεί μια καταστροφική έκλυση ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα που επλήγη από το σεισμό και το τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής, όμως οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι μπορεί να απαιτηθούν εβδομάδες για να ψυχθούν οι υπερθερμασμένες ράβδοι καυσίμου της πυρηνικής εγκατάστασης.
 
Αξιωματούχοι είπαν πως ελπίζουν ότι θα επισκευάσουν ένα καλώδιο ηλεκτροδότησης, το οποίο τροφοδοτεί τουλάχιστον δύο από τους έξι αντιδραστήρες, με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσουν ξανά οι αντλίες νερού, ενώ κάνουν παράλληλα προετοιμασίες για να τους ρίξουν το απόγευμα νερό από πυροσβεστικές αντλίες που περιμένουν στην περιοχή.
 
Εφόσον τους ζητηθεί, πυροσβεστικές αντλίες του στρατού θα ρίξουν νερό στη δεξαμενή καυσίμου του αντιδραστήρα 3. Μια αντλία της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Τόκιο αναμένεται επίσης να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα 1, καθώς το επίπεδο του νερού στη δεξαμενή καυσίμου του πιστεύεται πως μειώνεται, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιούκιο Εντάνο.
 
Ερωτηθείς για την κατάσταση των αντιδραστήρων 5 και 6, ο Εντάνο δήλωσε ότι οι θερμοκρασίες αυξάνονται σταδιακά και σ' αυτούς, όμως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Αν καταστεί απαραίτητο, θα ρίξουν νερό και σ' αυτούς, πρόσθεσε.
 
Πάντως ουδείς ελπίζει ότι η κρίση, η οποία μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα, θα καταστεί δυνατό να ξεπεραστεί σύντομα.
 
Εκπρόσωπος της ιαπωνικής υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας παραδέχθηκε ότι οι αρχές σκέπτονται μια "λύση Τσερνόμπιλ", να ταφούν δηλαδή οι αντιδραστήρες μέσα σε άμμο και τσιμέντο.
 
Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ήταν αδύνατο να ταφούν σε τσιμένο οι αντιδραστήρες της εγκατάστασης, όμως η προτεραιότητα είναι να ψυχθούν.
 
Τα πράγματα όμως δεν είναι πολύ θετικά για τον αντιδραστήρα Νο3 αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών όλο το κέλυφος έχει λιώσει. Ο κίνδυνος να γίνει έκρηξη σε όλους τους αντιδραστήρες παραμένει μεγάλος δήλωσε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.


 
Τις τελευταίες ώρες, ελικόπτερα του ιαπωνικού στρατού πετούν πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων.
 
Τα δύο ελικόπτερα περιέλουσαν 4 φορές με 7,5 τόνους θαλασσινού νερού το πρωί της Πέμπτης τον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 του σταθμού της Φουκουσίμα.
 
Ενώ αρχικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα που επιχειρούσαν στην περιοχή, ώστε να προστατευθούν από την υπερέκθεση σε ραδιενεργό ακτινοβολία των πληρωμάτων τους, η κλιμάκωση των ποσοστών ραδιενεργού ακτινοβολίας στις ατμοσφαιρικές μετρήσεις, οδήγησε την κυβέρνηση στην αναβολή της απόσυρσης τους.
 
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καπνός από την φωτιά στην υπερθερμασμένη δεξαμενή των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων, εκλύει αρκετά μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.
 
Εν τω μεταξύ παραμένουν στο χώρο του εργοστασίου και περίπου 50 εργάτες που επιχειρούν να εμποδίσουν την έκρηξη των 6 αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού.

 
 
Εντούτοις, το γεγονός ότι οι αντλίες των συστημάτων έχουν χρησιμοποιηθεί για τη ρίψη θαλασσινού νερού και θα πρέπει είτε να καθαριστούν είτε να αντικατασταθούν καθυστερεί σημαντικά το αρχικό πλάνο δράσης, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.
 
Επιπρόσθετα, στις 07:00 τοπική ώρα Ιαπωνίας (01:00 ώρα Ελλάδος) παρατηρήθηκε ότι λευκός ατμός έβγαινε από τους αντιδραστήρες Νο2 και Νο3 με τις πρώτες αναφορές να τονίζουν ότι προέρχονται από διαφορετικά αίτια. Ο καπνός από τον Νο2 οφείλεται στο βράσιμο της δεξαμενής που περιέχει τις ράβδους «ελέγχου» λόγω χαμηλής στάθμης του νερού, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει άμεση χορήγηση νερού. Η επερχόμενη ενεργοποίηση του ενσωματωμένου συστήματος ψύξης αναμένεται να δώσει τη λύση.
 
Όσον αφορά στο Νο3 αντιδραστήρα, εκπρόσωποι της Tepcο πιστεύουν ότι αποτελεί απόδειξη ότι ο χώρος αποθήκευσης των «χρησιμοποιημένων» ράβδων έχει αρχίσει να κρυώνει. Μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων στον συγκεκριμένο αντιδραστήρα, υπήρχε επιβεβαίωση ότι ο χώρος γέμισε με νερό.
 
Ο θλιβερός απολογισμός της τραγωδίας
 
Ο τελευταίος απολογισμός του σεισμού και των τσουνάμι που έπληξαν στις 11 Μαρτίου την βορειοανατολική Ιαπωνία αυξήθηκε σήμερα σε περισσότερους από 16.600 νεκρούς και αγνοούμενους, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 6.405 νεκροί ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων βρίσκεται στους 10.259, διευκρίνισε η αστυνομία.
 
Συνολικά 2.409 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.
 
Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και εκφράζονται φόβοι ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν πλέον σχεδόν καμιά ελπίδα να ανακαλύψουν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια.
 
Μετά το χάος των πρώτων ημερών, η διαδικασία αναγνώρισης των πτωμάτων προχωράει κανονικά.
 
Ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους για ένα πολύ βαρύ απολογισμό. Ο δήμαρχος του λιμανιού Ισινομάκι, μια από τις τοποθεσίες που επλήγησαν περισσότερο από τα τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 9, δήλωσε ότι αγνοείται η τύχη 10.000 ανθρώπων από την πόλη του, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.
 
 
Εκατομμύρια άνθρωποι στο Τόκιο μένουν σήμερα κλεισμένοι στα σπίτια τους, φοβούμενοι μια έκρηξη ραδιενεργού υλικού από το σταθμό που βρίσκεται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων προς το βορρά, αν και οι άνεμοι που πνέουν θα ήταν πιθανό να μετέφεραν το μολυσμένο καπνό ή ατμό μακρία από την πυκονκατοικημένη πόλη, προς τον Ειρηνικό ωκεανό.
 
Πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι η διάδοση της ραδιενέργειας από το σταθμό στη Φουκουσίμα παραμένει τοπική και δεν δημιουργεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα Μάικλ Ο' Λίρι.
 
Εξάλλου ο ιάπωνας υπουργός Εμπορίου ζήτησε από τις εταιρείες και από τον ιαπωνικό λαό να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, καθώς η κορυφαία εταιρεία ενέργειας στη χώρα, η Tokyo Electric Power, εφαρμόζει κυλιόμενα μπλακ-άουτ.
 
Ο υπουργός Μπάνρι Καέιντα ζήτησε επίσης από τις εταιρείες στη δυτική Ιαπωνία να αυξήσουν την παραγωγή τους για να αντισταθμίσουν τη μείωση της παραγωγής στην πληγείσα περιοχή.
 
"Σήμερα ζητώ από τις εταιρείες στην περιφέρεια Κανσάι και δυτικά του Κανσάι να αυξήσουν την παραγωγή από τα συνήθη επίπεδα", δήλωσε ο Καέιντα.
 
Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν αναμένουν ότι θα φτάσει στις ακτές τους επικίνδυνη ραδιενέργεια, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για ένα γενικό έλεγχο των αμερικανικών πυρηνικών σταθμών και υποσχέθηκε στην Ιαπωνία ότι η Ουάσινγκτον θα την στηρίξει.
 
Εξάλλου η Ομάδα των Επτά (G7) πλουσιότερων βιομηχανικών χωρών επεδίωξαν να ηρεμήσουν τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές έπειτα από μια ταραχώδη εβδομάδα και συμφώνησαν να παρέμβουν από κοινού για να περιορίσουν την άνοδο της ισοτιμίας του γεν.
 
Στο μεταξύ, η κορυφαία αμερικανική κανονιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να υποχωρήσει η υπερθέρμανση των ράβδων καυσίμων στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
 
"Είναι κάτι που θα χρειαστεί καιρό, πιθανόν εβδομάδες", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπ0ου στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος της Πυρηνικής Κανονιστικής Επιτροπής Γκρέγκορι Τζάσκο.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...