Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Βρέθηκε ο μεγαλύτερος σαρκοφάγος δεινόσαυρος της Βραζιλίας!




Τα απολιθώματα του μεγαλύτερου σαρκοφάγου δεινόσαυρου που έχει ανακαλυφθεί στη Βραζιλία παρουσίασαν παλαιοντολόγοι της χώρας. Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στην βορειοανατολική Βραζιλία.

Οι επιστήμονες έδειξαν τμήματα από ένα επίμηκες κρανίο καθώς και μία γνάθο. «Πρόκειται για το πρώτο είδος θηριόποδου της Ύστερης Κρητιδικής περιόδου, που έζησε πριν από περισσότερα από 95 εκατομμύρια χρόνια. Τα τμήματα εντοπίστηκαν στην λεκάνη του Μαρανιάου, στο νησί Καουάλ» δήλωσε η παλαιοντολόγος Ελάιν Μασάδου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ακαδημία των Επιστημών στο Ρίο.

«Ζύγιζε από 5 έως 7 τόνους και είχε μήκος από 12 έως 14 μέτρα. Είναι ο πιο μεγάλος σαρκοφάγος δεινόσαυρος που έχει βρεθεί στην Βραζιλία» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την παλαιοντολόγο, ο δεινόσαυρος αυτός μοιάζει με τους σπινόσαυρους που έχουν ανακαλυφθεί στην Βόρεια Αφρική.

Αυτό το νέο θηριόποδο πήρε το όνομα "Oxalaia Quilombolis" προς τιμήν του Οσαλά (Oxala), της αφρικανικής αρσενικής θεότητας, που αργότερα λατρεύτηκε και στην Βραζιλία.

Δύο ακόμη νέα είδη παρουσιάστηκαν: ένας κροκόδειλος μήκους 2,5- 3 μέτρων, που ονομάστηκε "Pepesuchus" και μία μικρή σαύρα δεκαπέντε εκατοστών, η "Brasiliguana prudentis".


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ «Η καταστροφή αυτή δεν έχει προηγούμενο» δηλώνει ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στην Ιαπωνία. Οι πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές είναι πλέον με το σταγονόμετρο. 

O Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας για πρώτη φορά «on camera» παραδέχθηκε πως η διαρροή της ραδιενέργειας είναι σε υψηλά επίπεδα. Σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ο αυτοκράτορας Ακιχίτο δήλωσε «βαθύτατα ανήσυχος» για την κατάσταση στη χώρα και ζήτησε ενότητα για το έργο της ανόρθωσης. «Η καταστροφή αυτή δεν έχει προηγούμενο» τόνισε, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου» δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριγένκο.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από τα κράτη-μέλη της να ελέγχουν τις εισαγωγές τροφίμων από την Ιαπωνία. Η Ιταλία προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και απαγόρευσε την εισαγωγή τροφίμων από τις 11 Μαρτίου, ημέρα του καταστροφικού σεισμού.

Στη χειρότερη περίπτωση, οποιοδήποτε ραδιενεργό νέφος από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό ενδεχομένως θα περιορισθεί στο πυκνοκατοικημένο έθνος του Αρχιπελάγους -- αντίθετα με τη διασπορά που είχε σημειωθεί μετά το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, τονίζουν οι ειδικοί.

«Στη χειρότερη περίπτωση, το ραδιενεργό νέφος δεν πρόκειται να ανέλθει σε πολύ μεγάλο ύψος στην ατμόσφαιρα. Αυτά είναι καλά νέα για τον κόσμο, κακά όμως για την Ιαπωνία», τονίζει ο Γιαν Μπέρανεκ, επικεφαλής της Διεθνούς Πυρηνικής Εκστρατείας της περιβαλλοντικής οργάνωσης Γκρινπίς.

Ο Μπάρανεκ δήλωσε πως η μόλυνση από ραδιενεργό Καίσιο θα καταστήσει πλήρως ακατοίκητες ορισμένες περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό τουλάχιστον για κάποιες δεκαετίες, όπως έγινε και με το Τσερνόμπιλ.

«Βρισκόμαστε στην απαρχή της καταστροφικής φάσης», τόνισε σχετικά με την προσπάθεια των Ιαπώνων να αποτρέψουν τα χειρότερα ο Σεμπάστιαν Πφλουγκμπέιλ, πρόεδρος της γερμανικής ιδιωτικής Εταιρείας Ραδιενεργούς Προστασίας.

«Ίσως θα έπρεπε να προσευχηθούμε», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως σωτηρία για τα 127 εκατ. των Ιαπώνων από τις ραδιενεργές ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις, ή από άλλα πυρηνικά κατάλοιπα, θα είναι μόνον ένας άνεμος που θα τις μεταφέρει επί το ανατολικώτερον στον Ειρηνικό. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ορισμένες περιοχές, σε περίπτωση μόλυνσης ορισμένες ιαπωνικές περιοχές θα παραμείνουν απαγορευμένες.

Πολλοί ειδήμονες τονίζουν πως το αποτέλεσμα ναι μεν θα είναι χειρότερο από την μερική τήξη του πυρήνα στο Θρι Μάιλ Άιλαντ στις ΗΠΑ, το 1979, το οποίο δεν προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα υγείας, αλλά ομολογουμένως θα είναι ελαφρύτερο από την περίπτωση του Τσερνόμπιλ.

Στο Τσερνόμπιλ εξερράγη καθ’ ολοκληρίαν ο πυρήνας του σταθμού. Παράλληλα υπήρξε και πολλή ζέστη και αυτό το οδήγησε ψηλά στην ατμόσφαιρα», τόνισε ο Μάλκομ Κρικ, γραμματέας της Αμερικανικής Επιστημονικής Επιτροπής για τα Αποτελέσματα της Ατομικής Ενέργειας.

Ο ίδιος τόνισε πως η Φουκουσίμα είναι «μία σοβαρή κατάσταση αλλά είναι επίσης πολύ νωρίς να πούμε το ο,τιδήποτε» σχετικά με το ποιο μπορεί να είναι το χειρότερο αποτέλεσμα.

Το Πεντάγωνο από την πλευρά του έχει ζητήσει από τις δυνάμεις του να παραμείνουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μιλίων (80 χιλιόμετρα) από το πυρηνικό εργοστάσιο, λόγω του κινδύνου από τη ραδιενέργεια. Διαβεβαιώνει δε ότι κανένας Αμερικανός ένστολος δεν παρουσιάζει συμπτώματα μόλυνσης από τη ραδιενέργεια, αν και ορισμένοι έλαβαν προληπτικά δόσεις ιωδίου.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λιβύη: "Σαρκοζί φέρε τα λεφτά μας πίσω"

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί το 2007 και του ζήτησε "να επιστρέψει τα χρήματα", προσθέτοντας ότι είναι "έτοιμος να τα αποκαλύψει όλα", σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.
Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο για τη θέση της Λιβύης απέναντι στη Γαλλία, την πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη λιβυκή αντιπολίτευση, ο Σάιφ αλ Ισλάμ απάντησε: "Κατ΄ αρχάς πρέπει ο Σαρκοζί να μας δώσει πίσω τα χρήματα που πήρε από τη Λιβύη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία".
"Εμείς χρηματοδοτήσαμε την προεκλογική του εκστρατεία και θα το αποδείξουμε. Είμαστε έτοιμοι να τα αποκαλύψουμε όλα. Το πρώτο που ζητάμε από αυτό τον κλόουν είναι να δώσει πίσω στο λιβυκό λαό τα χρήματα. Του προσφέραμε βοήθεια για να κάνει έργα για τον λιβυκό λαό, όμως μας απογοήτευσε", πρόσθεσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ.
"Δώστε μας πίσω τα χρήματα. Εχουμε όλες τις λεπτομέρειες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα έγγραφα και τις μεταφορές. Θα τα αποκαλύψουμε όλα σύντομα", διαβεβαίωσε.
Η γαλλική προεδρία διέψευσε αυτές τις κατηγορίες.
Πρόσφατα το επίσημο πρακτορείο Jana είχε δεσμευθεί ότι θα δημοσιοποιήσει "ένα μεγάλο μυστικό" το οποίο θα οδηγήσει στην πτώση του γάλλου προέδρου.
Στις 15 Μαρτίου ο Μουάμαρ Καντάφι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ότι ο "φίλος" του Νικολά Σαρκοζί έχει "τρελαθεί".
Όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη ο Σάιφ αλ Ισλάμ επιβεβαίωσε ότι "σε 48 ώρες όλα θα έχουν τελειώσει".

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για την εξάρθρωση διεθνούς δικτύο παιδικής πορνογραφίας ολοκλήρωσε με επιτυχία η Europol, που ανακοίνωσε τη σύλληψη συνολικά 184 υπόπτων.
Οπως ανακοίνωσε στη Χάγη ο διευθυντής της Europol, "έχουν αναγνωριστεί 176 ύποπτοι, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 184 συλλήψεις και έχουν αναγνωριστεί 230 παιδιά, θύματα αυτών των τρομερών εγκλημάτων".
Στη συνέντευξη Τύπου ο Ρομπ Γουάινραϊτ΄εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν και ανέφερε ότι "είναι η πιο σημαντική υπόθεση που έχουμε δει ποτέ".

Η έρευνα που ονομάστηκε "Επιχείρηση Σωτηρίας" και ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, επικεντρώθηκε σε ένα Διαδικτυακό φόρουμ, το "boylover.net", το οποίο προωθούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και νεαρών αγοριών και έχει μέχρι στιγμής 70.000 μέλη.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών ενάντια στο μεγαλύτερο ίσως δίκτυο παιδεραστών στο παγκόσμιο Διαδίκτυο" ανέφερε ο κ. Γουάινραϊτ.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος δεκατρείς χώρες: η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ισλανδία, η Ολλανδία και η Ιταλία.

ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιστολή κας Παγκάλου στην υπ. Παιδείας:"Θα γίνει της Κερατέας"

Με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Σαρωνικού η σύζυγος του Θ. Πάγκαλου έστειλε επιστολή στην Αννα Διαμαντοπούλου, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη συγχώνευση σχολείων.
Η Χριστίνα Χριστοφάκη με την επιστολή της ξεκαθαρίζει στην υπουργό παιδείας οτι θα την βρεί «απέναντι» στην απόφαση να καταργηθεί το Γυμνάσιο Κουβαρά.
Στην δισέλιδη επιστολή που απευθυνόταν σε ενικό αριθμό στην «αγαπητή Άννα», η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κάνει λόγο για «υπεροπτική στάση στελεχών του υπουργείου» και για «κλειστές πόρτες» που συνάντησε.
Μάλιστα, η κ. Χριστοφάκη, που υπενθυμίζει στην υπουργό ότι είναι η δεύτερη επιστολή που στέλνει, αναφέρει ότι θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, ενώ «δεν θα ήταν ευχάριστο να γεννηθεί μια νέα κρίση τύπου Κερατέας»!
Η επιστολή άναψε φωτιές στην κυβέρνηση, καθώς πολλά από τα λεγόμενα της κας Παγκάλου θεωρήθηκαν σπόντες προς την κα Χριστοφιλοπούλου, η οποία είναι βουλευτής Αττικής μαζί με τον Θ. Πάγκαλο.

blog.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εργαζόμενοι σε τιμή ευκαιρίας

Ενώ ο δείκτης εργατικού κόστους στη ζώνη του ευρώ κινήθηκε ανοδικά κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, τα στοιχεία της Eurostat εμφανίζουν την Ελλάδα ως τη χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση του συγκεκριμένου δείκτη.
Ειδικότερα, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,6% στην Ευρωζώνη, κατά 2% στην Ευρώπη των 27, ενώ μειώθηκε κατά 6,5% στην Ελλάδα, αποτελώντας τη μεγαλύτερη βουτιά εργατικού κόστους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι μισθοί στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 1,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, και το μη μισθολογικό κόστος κατά 1,9%.
Αντίστοιχα, οι αυξήσεις στο ωρομίσθιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζονται στο 2,1% και για το μη μισθολογικό κόστος στο 1,5%.
Να σημειωθεί πως οι βασικοί παράγοντες που λαμβάνονται υπόψιν για τον υπολογισμό του εργατικού κόστους είναι οι μισθοί και τα μη μισθολογικά κόστη.
Η μεγαλύτερη αύξηση του εργατικού κόστους παρατηρείται στη Βουλγαρία με 7,6% και τη Ρουμανία με 5,4%.
Στα στοιχεία μείωσης του ετήσιου κόστους εργασίας κατά 6,5% στην Ελλάδα, αντανακλώνται οι περικοπές δαπανών για την αντιμετώπιση των σοβαρών δημοσιονομικών προβλημάτων.
Η μεγαλύτερη μείωση του εργατικού κόστους μετά την Ελλάδα καταγράφεται στην Ουγγαρία (-2,3%) και την Ιρλανδία (1,2%).
"Η συγκράτηση των μισθών, που λαμβάνει υπόψη την πρόοδο της παραγωγικότητας αλλά επιτρέπει να διατηρηθεί στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνιστικότητας το κόστος εργασίας, είναι ουσιαστικής σημασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας", υπογράμμιζε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σοβαρή τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο

Συνεχίζει να προκαλεί με τις ενέργειές της η Τουρκία, με τουρκική φρεγάτα να παρενοχλεί το βράδυ του Σαββάτου ιταλικό ερευνητικό σκάφος, στο οποίο έκανε έλεγχο!
Το ιταλικό πλοίο έπλεε εντός των ελληνικών θαλασσίων ζωνών νοτίως του Καστελόριζου και με την ενέργειά της αυτή η τουρκική φρεγάτα επανέφερε το ζήτημα της αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Το πλοίο, που είχε αποπλεύσει από την Ιταλία, έπλεε νότια της Κρήτης και ενώ βρισκόταν νότια από την Κάρπαθο, δέχτηκε τις κλήσεις από το τουρκικό πολεμικό πλοίο για να απομακρυνθεί από την περιοχή και να σταματήσει όποιες εργασίες κάνει.
Το σήμα αυτό δόθηκε από την τουρκική πλευρά επειδή, όπως ανέφεραν, το ιταλικό πλοίο βρισκόταν εντός περιοχής της τουρκικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε διάβημα προς την αντίστοιχη τουρκική για να λάβει απάντηση πως η Άγκυρα εμμένει στις πάγιες θέσεις της.
"Δεν διαπραγματευόμαστε το θέμα του FIR"
Σε διάψευση των δηλώσεων του αντιπροέδρου της τουρκική κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την Τουρκία το θέμα του FIR, των χωρικών υδάτων και των νησιών του Αιγαίου, προχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.
«Η δήλωση αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Οι διερευνητικές συνομιλίες αφορούν την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε παράλληλα το "νομικό χαρακτήρα" της διαφοράς για την υφαλοκρηπίδα, τονίζοντας πως η τουρκική πλευρά πλευρά συχνά παρουσιάζει θέσεις που γεννούν αμφιβολίες και δεν συμβάλουν στον στόχο των διερευνητικών συνομιλιών, την πρόοδο των οποίων η Ελλάδα επιθυμεί.
Εκτός αυτών, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε στην έντονη επικοινωνιακή προσπάθεια που κατέβαλε η τουρκική πλευρά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν ακολουθεί τη λογική της επικοινωνιακής διαχείρισης των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, αλλά έχει ως γνώμονα το σεβασμό στο διεθνές δίκτυο.
Παράπεμψε επίσης στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που πρόκειται να συγκληθεί τον προσεχή Ιούλιο στην Τουρκία, επισημαίνοντας πως ανάλογες επαφές "είναι χρήσιμες" στην κρίσιμη συγκυρία των εξελίξεων που επηρεάζουν την ασφάλεια στην περιοχή.
Σε ερώτημα σχετικά με το ότι διεκόπησαν οι παραβιάσεις της Τουρκίας που διεκόπησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου, σημείωσε πως ακριβώς «το γεγονός ότι αυτές σταμάτησαν όταν ήρθε ο κ. Νταβούτογλου και ξανάρχισαν όταν αυτός έφυγε, δείχνει ότι η Τουρκία ελέγχει την κατάσταση. Παρόμοια στάση δεν διευκολύνει τη βελτίωση των διμερών σχέσεων».
Τόνισε, τέλος, πως «σε κάθε παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, υπάρχει άμεση επιχειρησιακή και διπλωματική απάντηση από την ελληνική πλευρά».

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κλείνουν αύριο όλες οι καφετέριες στον Πύργο


Κλείνουν αύριο όλες οι καφετέριες στον Πύργο

Σε κλείσιμο όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προχωρούν αύριο οι ιδιοκτήτες στον Πύργο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αντικαπνιστικό νόμο, που ρίχνει στο κατακόρυφο την πελατεία τους.

Από τις 10:00-13:00 και από τις 19:00-22:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου, όπου εκπρόσωποι του συλλόγου θα μοιράζουν πληροφοριακό υλικό και θα προσφέρουν δωρεάν καφέ. Επίσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο δημαρχείο της πόλης από τις 19:00 έως αργά το βράδυ.

Η διαμαρτυρία θα γίνει υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδινής διαμαρτυρίας θα υπάρξει συσκότιση και θα ανάψουν 3.000 κεριά.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βομβαρδίζουν την Μιζουράτα - Ο Καντάφι προελαύνει παντού – Παίρνει πίσω μία μία τις πόλεις




Βομβαρδισμός από συστοιχίες πυροβολικού στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους πόλη Μιζουράτα, ανατολικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους 11, ανέφερε ένας γιατρός του νοσοκομείου της πόλης μιλώντας τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

    "Έχουμε παραλάβει πέντε σορούς μέχρι στιγμής. Ξέρουμε ότι κι άλλοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί όμως. Τα περισσότερα από τα θύματα έρχονται από το ανατολικό και το νότιο τμήμα της Μιζουράτα", είπε ο γιατρός, που είπε ότι ονομάζεται Μούφτα.

    Κάτοικοι είπαν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να πλήττουν με πυρά πυροβολικού την πόλη νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

    Εκπρόσωπος των εξεγερμένων είχε πει νωρίτερα ότι υπήρχαν τουλάχιστον 4 νεκροί και περίπου 12 τραυματίες από τις οβίδες του πυροβολικού των δυνάμεων του Καντάφι μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι υπήρξαν επιθέσεις "από όλες τις πλευρές".

    "Οι αντάρτες απώθησαν την επίθεση. Τώρα, η ένταση των πυρών [του πυροβολικού] έχει σχετικά μειωθεί", είπε ο εκπρόσωπος.

"Όλα θα έχουν τελειώσει μέσα σε 48 ώρες"

Ο γιος του Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ δήλωσε πριν από λίγο ότι κυβερνητικά στρατεύματα βρίσκονται κοντά στη Βεγγάζη και ότι "όλα θα έχουν τελειώσει μέσα σε 48 ώρες".

Ο Σάιφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews που εδρεύει στη Γαλλία, ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις των διεθνών δυνάμεων για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, είπε: "Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν τελειώσει. Σε 48 ώρες τα πάντα θα έχουν τελειώσει. Οι δυνάμεις μας βρίσκονται κοντά στη Βεγγάζη. Όποια απόφαση κι αν ληφθεί θα είναι πολύ καθυστερημένη".

    Ο στρατός της Λιβύης διεμήνυσε στους εξεγερμένους στη Βεγγάζη να παραδώσουν τα όπλα νωρίτερα σήμερα, καθώς δυνάμεις του προωθούνται πιο κοντά στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών κι ετοιμάζονται για μια μάχη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στην εξέγερση εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι.

    Η πόλη Ατζνταμπίγια, 150 χλμ. νότια της Βεγγάζης στον Κόλπο της Σύρτης, βρίσκεται στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων καθώς οι περισσότεροι από τους εξεγερμένους υποχώρησαν υπό συνεχή μπαράζ πυροβολικού. Αυτοί που έμειναν πίσω παραδίδουν τα όπλα τους, είπε ένας από τους αξιωματούχους των εξεγερμένων.

    Στη Βεγγάζη --όπου εδρεύει το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων-- οι διαθέσεις κυμαίνονταν από τον εκνευρισμό ως την αδιαλλαξία, με ορισμένους να περιμένουν ότι θα γίνει σφαγή και άλλους να εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουν να αποσπάσουν μια νίκη παρά την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων.

    Δυνάμεις πιστές στον Καντάφι έχουν ανακαταλάβει μια σειρά παράκτιων πόλεων τις τελευταίες 11 ημέρες, αποσπώντας τις από τους εξεγερμένους που τις είχαν καταλάβει τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι, που κυβερνά τη χώρα της βόρειας Αφρικής τα τελευταία 41 χρόνια.

    "Συμβουλεύστε τους εξαπατημένους σας γιους να παραδώσουν τα όπλα τους στις ένοπλες δυνάμεις της Ηγεσίας του Λαού και θα καλυφθούν από την αμνηστία που ζήτησε [να παραχωρηθεί] ο Διοικητής [Καντάφι], που θα ισχύει για όποιον παραδίδει το όπλο του στις ένοπλες δυνάμεις και απέχει από [πράξεις] αντίστασης και υπονόμευσης", ανέφερε ανακοινωθέν του στρατού που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε πως οι εξεγερμένοι υποχωρούν από την ανατολική πόλη Ατζαμπίγια, η οποία δέχεται το τελευταίο 24ωρο σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι. Ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για τον αριθμό των αντικαθεστωτικών που υποχωρούν.
 
Η Ατζαμπίγια είναι στρατηγικός κόμβος, καθώς είναι το τελευταίο «εμπόδιο» στο δρόμο των δυνάμεων του Καντάφι προς τη Βεγγάζη. Η πόλη βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νοτίως της έδρας των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας. Από τις αεροπορικές επιδρομές φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας αντικαθεστωτικός.
 
Η λιβυκή κρατική τηλεόραση μεταδίδει πως ο στρατός έχει τον «πλήρη έλεγχο» της Ατζαμπίγια, ωστόσο η εικόνα δεν είναι προς το παρόν σαφής και τις τελευταίες ημέρες πόλεις-κλειδιά της Λιβύης αλλάζουν διαρκώς χέρια μεταξύ κανταφικών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων.
 
 
Σε μία άλλη εξέλιξη, η ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Brnieq ανέφερε ότι μαχητικό MiG 23 των αντιπολιτευτικών δυνάμεων και ελικόπτερο βύθισαν δύο πολεμικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ατζαμπίγια. Η πληροφορία δεν ήταν εύκολο να διασταυρωθεί.
 
Ο στρατός είναι έτοιμος να αναλάβει μία ανθρωπιστικού τύπου επιχείρηση στην Βεγγάζη, αναφέρθηκε τέλος σε ανακοίνωση από την κρατική τηλεόραση, καλώντας τους κατοίκους να μην αφήνουν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν τους «τρομοκράτες», όπως χαρακτήρισε τους αντικαθεστωτικούς
 
Το καθεστώς Καντάφι δηλώνει, παράλληλα, πως ελέγχει όλους τους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, εκτός από το Τομπρούκ στα ανατολικά.
 Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Άγκυρα ετοιμάζει πυρηνικό εργοστάσιο

Η Άγκυρα ετοιμάζει πυρηνικό εργοστάσιο

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κατασκευάσει μαζί με τη Ρωσία το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκουγιου, μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της, παρά το ατύχημα που προκλήθηκε από το σεισμό της Παρασκευής στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε αργά χθες ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μένουν μήνες, ίσως εβδομάδες για να αρχίσουμε μαζί με τη Ρωσία το πρόγραμμά μας για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στη Μόσχα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Το Άκουγιου βρίσκεται στη νότια Τουρκία, στα παράλια στη Μεσόγειο και η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της.

Τουλάχιστον 140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τα 'Αδανα το 1998, μια πόλη κοντά στη Μερσίνη, την επαρχία όπου θα κατασκευαστεί το πυρηνικό εργοστάσιο.

Μιλώντας σε τουρκο-ρωσικό φόρουμ ο Ερντογάν δήλωσε ότι όλα είναι έτοιμα και το πρόγραμμα επενδύεται με 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα για τη Ρωσία, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπαναχωρήσει στα προγράμματά της για την κατασκευή τριών πυρηνικών εργοστασίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στην Τουρκία, παρά τη σοβαρή κατάσταση στα πυρηνικά εργοστάσια στην Ιαπωνία.

«Δεν υπάρχει επένδυση χωρίς ρίσκο», πρόσθεσε.

Η Άγκυρα και η Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία το Μάιο του 2010 για την κατασκευή ενός αντιδραστήρα, προκαλώντας την οργή των οικολόγων που προειδοποιούν για τους κινδύνους στη σεισμογενή περιοχή.



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

. Σαν σήμερα 16 Μαρτίου

Σαν σήμερα

37: Πέθανε ο Τιβέριος, ρωμαίος αυτοκράτορας, επί των ημερών του οποίου σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός. [γεν. 16/11/42 π.Χ.]

1736: Πέθανε ο Τζιοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι, ιταλός συνθέτης. [γεν. 4/1/1710]

1787: Γεννήθηκε ο Γκέοργκ Zίμον Ομ, γερμανός φυσικός, που διαμόρφωσε τη θεωρία των ηλεκτρικών ρευμάτων. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης. [θαν. 6/7/1954]

1813: Γεννήθηκε ο Τζον Σνόου, άγγλος γιατρός, που εισήγαγε τη χρήση του αιθέρα ως αναισθητικό. Θεωρείται από τους πατέρες της επιδημιολογίας. [θαν. 16/6/1858]

1872: Διεξάγεται ο πρώτος τελικός ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι Γουόντερερς νικούν του Ρόιαλ Ιντζινίαρς και κατακτούν το τρόπαιο.

1868: Γεννήθηκε ο Μαξίμ Γκόργκι, φιλολογικό ψευδώνυμο του Αλεξέι Μαξίμοβιτς Πέσκοφ, ρώσος συγγραφέας. («Η Μάνα») [θαν. 18/6/1936]

1921: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το Αφιόν Καραχισάρ, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

1957:Πέθανε ο Κονσταντίν Μπρανκούζι, γαλλορουμάνος γλύπτης, από τους εισηγητές της μοντέρνας γλυπτικής. [γεν. 19/2/1876]

1968: Μία από τις ντροπιαστικότερες σελίδες για τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ. Δυνάμεις τους εισβάλουν στο χωριό Μάι Λάι και σκοτώνουν 450 άοπλους χωρικούς.

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ανακοινώνουν την απαγωγή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Άλντο Μόρο και απειλούν ότι θα τον εκτελέσουν αν δεν αποφυλακιστούν όσα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί.

1992: Δεύτερος σεισμός μέσα σε δυο μέρες συγκλονίζει την Τουρκία, σκοτώνοντας 800 άτομα.

1993: Ο Άρης κατακτά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο μπάσκετ, κερδίζοντας στον τελικό την τουρκική Εφές Πίλσεν με 50-48. Είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.



Πηγή: sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρέμουν το ραδιενεργό νέφος - Μετρήσεις ραδιενέργειας σε κάθε αεροπλάνο που επιστρέφει από την Ιαπωνία!




Εντολή να ελέγχεται κάθε αεροπλάνο που επιστρέφει από την Ιαπωνία έχουν δώσει οι αρχές σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου. Κάθε μια πτήση που προσγειώνεται σε αεροδρόμια όλων των ηπείρων, ελέγχεται να τα επίπεδα ραδιενέργειας που φέρει τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του!

Εν τω μεταξύ με κίνδυνο της ζωής τους επέστρεψαν μετά τις 09:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, οι πενήντα εναπομείναντες εργαζόμενοι που νωρίς το πρωί πήραν εντολή να εγκαταλείψουν προσωρινά τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Όμως αναγκάστηκαν να επιστρέψουν όπως είπαν για να ελέγξουν την κατάσταση και να προσπαθήσουν να μειώσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας για να αποφεχθούν και τα χειρότερα.

Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμποδίζουν όμως το ελικόπτερο να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα Νο. 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NΗΚ και το πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο τον ιάπωνα υπουργό Αμυνας. Νωρίτερα ένα ελικόπτερο είχε προσπαθήσει με κίνδυνο τη ζωή των πιλότων να φτάσει στο πυρηνικό εργοστάσιο όμως τελικά επέστρεψε στην βάση του.

Λίγες ώρες πριν, ακόμη μία πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα Νο. 4, όπου χθες μία έκρηξη στη δεξαμενή του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου προκάλεσε ρήγμα στο τοίχωμά της. Λευκός καπνός έβγαινε από το κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα Νο. 3, ο οποίος ήταν εκτός λειτουργίας την Παρασκευή, όταν ο σεισμός και του τσουνάμι έπληξαν στις βορειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Οι αρχές σχεδιάζουν να ανοίξουν με εκσκαφείς δρόμο προς το κτίριο του αντιδραστήρα Νο.4 για να μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Θαλασσινό νερό διοχετεύεται στους αντιδραστήρες Νο. 1, 2 και 3 για την ψύξη των ράβδων του πυρηνικού καυσίμου.
Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν επίσης να ψύξουν τους αντιδραστήρες Νο. 5 και Νο. 6, στους οποίους και εκεί το επίπεδο του ύδατος μειώνεται από χθες. Οι ιαπωνικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι κακές καιρικές συνθήκες εμποδίζουν την πτήση των ελικοπτέρων που σχεδιάζεται να ρίξουν νερό στις εγκαταστάσεις για την ψύξη των αντιδραστήρων.

Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι οι ράβδοι του καυσίμου στον αντιδραστήρα Νο. 1 έχουν υποστεί ζημία κατά 70% και οι ράβδοι του Νο. 2 κατά 33%.

Οι τιμές της ραδιενέργειας στην περιοχή του Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο, ανέβηκαν 300 φορές επάνω από το φυσιολογικό, αλλά δεν έχουν φθάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχέδια για την επέκταση της ζώνης εκκένωσης γύρω από τον πυρηνικό σταθμό πέραν της ακτίνας των 30 χιλιομέτρων.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνεύσουν από τα βορειο-δυτικά ωθώντας το νέφος από τον πυρηνικό σταθμό προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

 
 
  
 
Το επίπεδο της ραδιενέργειας που μετρήθηκε στην είσοδο του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα ήταν εκ νέου πολύ υψηλό γύρω στις 10:45' τοπική ώρα (03:45' ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας.
 
"Γύρω στις 10:45' το επίπεδο κοντά στην είσοδο του πυρηνικού σταθμού είχε ανέλθει στα 6,4mSv/h (μιλισίβερτ ανά ώρα).
 
Στις 10:54' το επίπεδο μειώθηκε στα 2,9 μιλισίβερτ, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας.
 
Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η ραδιενέργεια στο ίδιο σημείο αυξήθηκε ξαφνικά λίγο μετά τις 10:00 τοπική ώρα πριν μειωθεί εκ νέου.
 
Χθες Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας ήταν αρκετές εκατοντάδες υψηλότερα κοντά στους αντιδραστήρες 3 και 4 που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό.
 
Το επίπεδο ήταν 400 μιλισίβερτ κοντά στον αντιδραστήρα 3 και 100 μιλισίβερτ κοντά στον αντιδραστήρα 4.
 
Μετά τη δόση 100 μιλισίβερτ που λαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός, οι ιατρικές παρατηρήσεις κάνουν λόγο για αύξηση του αριθμού των καρκίνων.
 
Ο πληθυσμός έχει εγκαταλείψει την περιοχή σε ακτίνα 20 χλμ. γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής σε απόσταση 20 έως 30 χλμ. από τον σταθμό της Φουκουσίμα μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Νέος σεισμός 6 ρίχτερ
Ένας νέος σεισμός όμως που έγινε το πρωί έρχεται να ταράξει την Ιαπωνία. Το μέγεθός του ήταν 6 Ρίχτερ και έγινε αισθητός ανατολικά του Τόκιο, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα κτίρια σείονταν για αρκετή ώρα.
 
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στ' ανοικτά της περιοχής Σίμπα, ανατολικά της πρωτεύουσας και το βάθος του ήταν μόνο 10 χλμ., μετέδωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
Δεν εκδόθηκε καμιά προειδοποίηση για τσουνάμι, όμως οι ειδικοί δήλωσαν πως ίσως ανέβει η στάθμη της θάλασσα προκαλώντας διάφορα προβλήματα.
  
Στέλνει ποσότητες από το βαρύ μέταλλο βόριο στην Ιαπωνία μετά από αίτημα βοήθειας η κυβέρνηση της Σεούλ
 
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα στείλει μέρος από τα αποθέματα που διαθέτει σε βόριο, στην Ιαπωνία, συναινώντας στο αίτημα βοηθείας που της απηύθυνε το Τόκιο.
 
Το βόριο που ανήκει στα βαρέα μέταλλα, αναμιγνύεται με θαλασσινό νερό και χρησιμοποιείται από τα συνεργεία, που δίνουν τη μάχη για να αποτρέψουν την τήξη στους πυρήνες των κατεστραμμένων ατομικών αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, προκειμένου να διατηρήσουν υπό έλεγχο τη θερμοκρασία των εμπλουτισμένων ράβδων ουρανίου, στις δεξαμενές συγκέντρωσης.
 
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας απηύθυνε το αίτημα για την προμήθεια του υλικού στη Σεούλ, αφού οι ποσότητες που διέθετε η ίδια έχουν πλέον εξαντληθεί στους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου.
 
Τα συνεργεία που επιχειρούν από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι εκρήξεις στους ατομικούς αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα, κατέφυγαν από νωρίς σε αυτή τη λύση ανάγκης που προβλέπει το ράντισμα με θαλασσινό νερό αναμεμιγμένο με βορικό οξύ των ράβδων του αντιδραστήρα μέσα στη δεξαμενή συγκέντρωσης, ώστε να μην υπερθερμανθούν και οδηγηθούν στη φάση της τήξης και της αλυσιδωτής, ανεξέλεγκτης πια, πυρηνικής διάσπασης.
 
Όπως ανακοίνωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, μία πρώτη ποσότητα του κρίσιμου για την αντιμετώπιση της τήξης των πυρήνων των αντιδραστήρων, υλικού, θα σταλεί άμεσα στην Ιαπωνία.
 
Το Τόκιο ετοιμάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του αμερικανικού στρατού
 
Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να ζητήσει τη συνεργασία του αμερικανικού στρατού για να αποτρέψει μια πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό μεγέθους 9 βαθμών της Παρασκευής, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης.
 
"Η συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό μπορεί να είναι χρήσιμη" στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα όπου σημειώνονται αλυσιδωτά πυρηνικά συμβάντα, είπε ο Γιουκίο Εντάνο, τονίζοντας ότι το Τόκιο "ετοιμάζεται" να ζητήσει τη συνεργασία αυτή.
 
Οι Αμερικανοί "συνεργάζονται ήδη παρέχοντας υποστήριξη επιβλέποντας", πρόσθεσε.
 
Οκτώ αμερικανικά πλοία του πολεμικού ναυτικού, μεταξύ τους το αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρίγκαν μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης στη βορειοανατολική Ιαπωνία.
 
Το Ρόναλντ Ρίγκαν χρησιμοποιείται ως πλωτή εξέδρα για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των ελικοπτέρων του στρατού και της ακτοφυλακής που μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.
 
Τα σχεδόν 80 αεροσκάφη και ελικόπτερα του αεροπλανοφόρου πραγματοποιούν αναγνωριστικές αποστολές και προμηθεύουν νερό και κλινοσκεπάσματα στους πληγέντες, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
 
Προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρίες για την ραδιενέργεια στην περιοχή

Το Κέντρο Παρακολούθησης της Ηφαιστειακής Τέφρας (VAAC) στο Λονδίνο εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για τους κινδύνους από την διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

To VAAC εξέδωσε την προειδοποίηση αυτή στις 05:00 ώρα Ελλάδας και αφορά δέκα περιοχές του εναερίου χώρου στην Ιαπωνία, την Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

    Τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροσκάφη συνεχίζουν να εκτελούν δρομολόγια με προορισμό το Τόκιο, με εξαίρεση αυτά της Lufthansa, τα οποία από χθες Τρίτη προσγειώνονται σε άλλα ιαπωνικά αεροδρόμια.

Σήμερα το πρωί με email που έστειλε στους Έλληνες κατοίκους της Ιαπωνίας η πρεσβεία μας τους καλεί να εγκαταλείψουν την χώρα καθώς ο κίνδυνος από την ραδιενέργεια είναι πολύ μεγάλος. 



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...