Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Πόσο ακρίβυνε η ζωή στην Ελλάδα από το 2004 έως σήμερα


Με μισθούς του 2004 - ίσως και παλαιότερων χρόνων-αλλά με τιμές προϊόντων και υπηρεσιών που βρίσκονται στο 2012 καλούνται να ζήσουν πια οι Έλληνες, μετά την εφαρμογή των δύο μνημονίων και την ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας.


Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» στον ιδιωτικό τομέα ο βασικός μισθός είναι 586 ευρώ τον μήνα (το 2004 ήταν 559 ευρώ) ενώ στον δημόσιο τομέα έρχεται το τρίτο «κούρεμα» αποδοχών που φέρνει τις αμοιβές για το σύνολο των υπαλλήλων οκτώ χρόνια πίσω και για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων (όπως στις ΔΕΚΟ) ακόμη πιο παλιά.

Μόνο με την καθιέρωση του νέου μισθολογίου, που άρχισε να ισχύει ουσιαστικά από τις αρχές του έτους, ορισμένες κατηγορίες  που είχαν υψηλά επιδόματα έχασαν ως και το 40% των αποδοχών τους, παρ' ότι υπήρξε αύξηση των βασικών μισθών τους. Από αυτή την αύξηση ευνοήθηκε ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός υπαλλήλων, όπως οι υπάλληλοι π.χ. του υπουργείου Παιδείας, που είχαν χαμηλά επιδόματα και έτσι κι αλλιώς πολύ χαμηλές αποδοχές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα πράγματα όμως είναι ακόμη χειρότερα για τους περίπου 1,5 εκατομμύριο ανέργους, των οποίων τα εισοδήματα έχουν υποστεί την πιο επώδυνη καθίζηση. Η άμεση υλοποίηση του τρίτου μνημονίου θα προκαλέσει την πιο βίαιη ως τώρα προσαρμογή σε χαμηλά επίπεδα του βιοτικού επιπέδου εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ωστόσο, και ενώ οι αμοιβές και τα εισοδήματα εργαζομένων, μικρομεσαίων, αγροτών και συνταξιούχων συρρικνώνονται - με τραγικό σε αρκετές περιπτώσεις τρόπο -, οι τιμές της βενζίνης, του πετρελαίου θέρμανσης ή των εισιτηρίων είναι υψηλότερες ως και 350% σε σχέση με τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Ενδεχομένως το παστεριωμένο γάλα να πωλείται φθηνότερα από τότε, αλλά το στοιχείο αυτό δεν αποτελεί ένδειξη προσαρμογής των τιμών στα επίπεδα της πρώτης περιόδου του ευρώ αλλά μάλλον εξαίρεση που υποδηλώνει την ανάγκη της τάσης που πρέπει να επικρατήσει στον τομέα των τιμών στο σύνολο της αγοράς.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σ' όλες τις περιπτώσεις που το κράτος είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή στη διαμόρφωση των τιμών, είτε άμεσα είτε έμμεσα, η απογείωση του έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή των καυσίμων, οι τιμές των οποίων έχουν τριπλασιαστεί από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όπως επίσης των προϊόντων καπνού, των αλκοολούχων και μη ακοολούχων ποτών.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δείτε πως στο παρελθόν "έπνιγαν" τις ερωτικές τους επιθυμίες - ΦΩΤΟ

 

Κάποτε όταν η Ευρώπη έμπαινε στον μεσαίωνα, η ερωτική επιθυμία, η σεξουαλική ορμή, φυσιολογικές δηλαδή λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, θεωρούνταν “σταλμένες από τον Σατανά τον ίδιο” και έπρεπε με κάθε τρόπο να εξαφανιστούν. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν άνθρωποι γιατί ο φόβος του αφορισμού, του στίγματος και της πυράς της Ιεράς εξέτασης καραδοκούσε. Συχνά πυκνά για να είναι σίγουροι ότι κανείς δεν θα “παρεκκλίνει του ορθού δρόμου” και δεν θα γίνει βορά στις ερωτικές του ορμές, έφτιαχναν διάφορα εργαλεία που στραγγάλιζαν την σεξουαλική επιθυμία. Και προσοχή μην παρασυρθείτε, αυτό συνεχίστηκε για πολλά πολλά χρόνια μετά τον μεσαίωνα. Δείτε ορισμένα από αυτά τα πραγματικά απάνθρωπα εργαλεία...
 
Ζώνη αγνότητας (γυναίκες)
Το πιο γνωστό σε όλους, αποτρεπτικό για τη γυναίκα εργαλείο ερωτικής επιθυμίας. Πρωτοδημιουργήθηκε από ευγενείς που έφευγαν για τις σταυροφορίες και ήθελαν να είναι σίγουροι ότι οι γυναίκα τους πίσω στην Αγγλία και τη Γαλλία, θα “τιμούσε” το στεφάνι τους και δεν θα γινόταν έρμαιο στις σεξουαλικές ορμές διαφόρων αρσενικών. Και μην ξεχνάτε το ταξίδι από την κεντρική Ευρώπη προς τους Άγιους Τόπους διαρκούσε χρόνια ολόκληρα. Πάντως για να γνωρίζετε τελευταία φορά που σύζυγος “κλείδωσε” τη ζώνη αγνότητας της γυναίκας του, ήταν το 1930! Οι ζώνες που ήταν από σκληρό δέρμα ζώων αλλά και από μέταλλο, “περιφρουρούσαν” τις περιοχές της κοιλιάς του αιδοίου και του πρωκτού και με ένα λουκέτο της εποχής ασφάλιζαν τα σημεία που η γυναίκα έχει οπή. Κλείδωναν έτσι οποιαδήποτε σκέψη για σεξ (ακόμη και αυτοικανοποίησης) για τις γυναίκες. Μικρές τρύπες κατά μήκος της ζώνης επέτρεπαν την ούρηση και την αφόδευση.
 
Εργαλείο αντι- αυνανισμού (άνδρες)
Ο αυνανισμός για πολλά χρόνια όχι μόνο εθεωρείτο αμαρτία, αλλά πίστευαν ότι διαλύει φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η όραση ή η ακοή. Το 1830 λοιπόν δημιούργησαν μια συσκευή (που μοιάζει με σπασουάρ που φοράνε οι αθλητές). Η συσκευή αυτή απέτρεπε τον άνδρα να αυνανιστεί. Το σπέρμα πίστευαν κατά τη βικτωριανή εποχή, είναι πολύτιμο σαν τα αιθέρια έλαια και δεν πρέπει να χάνετε παρά μόνο στον έγγαμο βίο και μόνο για τεκνοποίηση. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι από σκληρό υλικό (κόκκαλο ή ξύλο) που δένει με ζώνη (το λουκέτο το κρατούσε άλλος) και εγκλωβίζει το πέος και τους όρχεις. Μικρές οπές και σε αυτό το εργαλείο επιτρέπουν την ούρηση, αλλά το άκαμπτο υλικό απαγορεύει τη στύση. Το πιο εξελιγμένο μοντέλο στης αρχές του 1850, είχε ειδική θήκη για... πάγο για περισσότερο σίγουρα αποτελέσματα.
 
Αγκαθωτό δαχτυλίδι (άνδρες)
Και αυτό το πραγματικά βάρβαρο εργαλείο ήταν αποκλειστικά για άνδρες και χρησιμοποιήθηκε από το 1880 μέχρι το 1920 (μόνο για 40 χρόνια ευτυχώς). Όπως μπορείτε να δείτε, μοιάζει με παγίδα για αρκούδες. Το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν αποτρεπτικό όχι απλά για τον αυνανισμό αλλά για τη στύση και μάλιστα τη νυχτερινή στύση, εκείνη που έρχεται όταν κοιμόμαστε. Ο άνδρας πριν κοιμηθεί το τοποθετούσε στη βάση του πέους του και το έσφιγγε. Αν ήταν άτυχος κατά τη διάρκεια του ύπνου του να έρθει σε στύση τότε το δαχτυλίδι έκλεινε και από τη σφίξη τα μεταλλικά του δόντια έκαναν το πέος να “επανέλθει στην προτέρα ήρεμη κατάσταση”.
Πηγή iatropedia
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχεται χειμώνας - Πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

 


Ακόμη και στα αστικά κέντρα θα κάνει κρύο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ανάψουν τα καλοριφέρ. Ωστόσο οι κόσμος δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης. Τι προβλέπει για το Νewsit ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.
Ψυχρό διήμερο με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας έρχεται απο την Τετάρτη και μετά. Κρύο δε θα κάνει μόνο για στη βόρεια Ελλάδα αλλά και μέσα στις πόλεις των νοτιότερων ηπειρωτικών περιοχών.

Οπως δήλωσε στο Newsit o μετεωρολόγος, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος "πραγματικά θα έχουμε ένα ψυχρό διήμερο που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το βράδυ και θα συνεχιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θα έχουμε έναν καιρό βορείου ρεύματος οπως λέμε. Δηλαδή στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής θα έχουμε αρκετά ενισχυμένους βοριάδες, πυκνή νέφωση και πιθανότατα και κάποια φαινόμενα με ασθενείς βροχές ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας.


Επομένως και η μέγιστες τιμές από την Τετάρτη ως την Παρασκευή θα είναι χαμηλές, και στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια θα έχει ψύχρα ακόμη πιο έντονη κυρίως τις βραδινές ώρες.


Πάμε σιγά - σιγά σε ένα πιο χειμωνιάτικο σκηνικό. Δε θα διατηρηθούν για πολλές ημέρες αυτές οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, στην Αθήνα για παράδειγμα θα έχουμε μέγιστη θερμοκρασία 17 με 18 βαθμούς κελσίου".


Οι πολίτες πάντως δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης και ήδη ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν το χειμώνα που αρχίζει να δειχνει τα δόντια του.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα "ορφανά" της Βουλής - Ποιοί είναι - Ποιά η δύναμη των κομμάτων

 

- Μεγάλες  απώλειες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
- Ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών
- Ποιοί τους "καλοβλέπουν" - Ποιοί δηλώνουν πίστη στο κόμμα
Και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης μετρούν απώλειες στην κοινοβουλευτική τους δύναμη και μέσα σε λίγους μήνες από τις εκλογές δείχνουν να συρρικνώνονται.

Η ΝΔ ξεκίνησε με 129 βουλευτές και τώρα έχει 125. Διαγράφηκαν οι: Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Σταυρογιάννης Γιώργος Κασαπίδης και Γιάννης Σολδάτος. Από αυτούς, ο κ. Νικολόπουλος, παρά το γεγονός ότι είναι ο πρώτος που έφυγε από τη ΝΔ, δηλώνει πιστός σ΄εκείνη κι ας έχει ιδρύσει το χριστιανοδημοκρατικό κίνημα.

Ο Γιάννης Σολδάτος που είναι και ο πιο πρόσφατα διαγραφείς, δεν θεωρείται ότι θα κάνει πολύ καιρό να περάσει ξανά το κατώφλι της Συγγρού.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με 33 βουλευτές και πλέον μετά από δυο κρίσιμες ψηφοφορίες, μια για το Μνημόνιο 3 και μια για τον προϋπολογισμό έχει 27. Εκτός ΠΑΣΟΚ έχουν τεθεί οι: Μάρκος Μπόλαρης, Αντζελα Γκερέκου, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μίμης Ανδρουλάκης. Στην περίπτωση των 6, κανείς δεν θεωρείται υποψήφιος για ΣΥΡΙΖΑ μεριά, εκτός βέβαια ακπλήξεων. Ακόμα και ο "αριστερός" Μίμης Ανδρουλάκης, δεν θεωρείται ευπρόσδεκτος από την πλευρά Τσίπρα.


Κάποιοι τους κατεβάζουν στους 26 συμπεριλαμβάνοντας και τον Κώστα Σκανδαλίδη, παρά το ότι ο ίδιος είπε ότι με το ΠΑΣΟΚ μπήκε στην πολιτική, με το ΠΑΣΟΚ θα βγεί και από το ΠΑΣΟΚ δεν φεύγει...


Η ΔΗΜΑΡ είναι ίσως το κόμμα το οποίο δεν μετρά τόσες απώλειες. Η κοινοβουλευτική της ομάδα αριθμεί 17 βουλευτές, αλλά στην ουσία είναι 15 αφού μετά την διαφοροποίηση των κυρίων Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, θεωρούνται πλέον ξένα σώματα... 
Πηγή newsit

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρήκαν τους θησαυρούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου; (ΦΩΤΟ)

\

Χρυσές τιάρες, δαχτυλίδια και καρφίτσες βρέθηκαν σε θρακικό τάφο και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως συνδέονται με τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αρχαία χρυσά αντικείμενα, ανάμεσά τους μια τιάρα με μορφές ζώων και ένα κεφάλι αλόγου, ένα χρυσό δαχτυλίδι, 44 γυναικείες μορφές και 100 χρυσά κουμπιά, κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε θρακικό τάφο στη βόρεια Βουλγαρία, στο βουνό Ομουρτάγκ, κοντά στο χωριό Σβεστάρι.

Εκτιμάται πως είναι σχεδόν 2.000 ετών. Χρονολογούνται στο τέλος του 4ου ή στις αρχές του 3ου αιώνα προ Χριστού. Βρίσκονταν στον μεγαλύτερο από τους 150 αρχαίους τάφος της θρακικής φυλής των Γετών, που είχαν επαφές με τους αρχαίους Έλληνες.

Πρόκειται, το πιθανότερο σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, για απομεινάρια από τελετουργικό ταφής. Δεν αποκλείεται να ανακαλυφθεί ένας τεράστιος χώρος ταφής, που πιθανώς να συνδέεται με την κηδεία του Γκαθ, ηγέτη της Κοτέλα και ενός από τους πεθερούς του Φιλίππου της Μακεδονίας, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ένας από τους τάφους της περιοχής, γνωστός ως ο Τάφος του Σβεστάρι, βρίσκεται στη λίστα των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τα ευρήματα θεωρούνται τόσο σημαντικά που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μποϊσοφ κανόνισε να μεταφερθούν στο αρχαιολογικό μουσείο της Σόφιας.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πέρασε με 167 ο προϋπολογισμός


Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με 167 ΝΑΙ τον καταψήφισαν 128 παρών δήλωσαν 4 και απουσίαζε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης. Ο βουλευτής της ΝΔ του νομού Λευκάδας Θ. Σολδάτος ψήφισε παρών για τους προυπολογισμούς των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας και τέθηκε εκτός ΚΟ της ΝΔ

Επίσης παρών σε όλα ψήφισαν ο Μ. Ανδρουλάκης ο Ι. Κουτσούκος και ο Μ. Μπόλαρης . Παρούσα Αν. Γκερέκου  Καταψήφισαν οι Οδ. Βουδούρης,  Μ. Κασσής και Παραστατίδης. Άντίθετα ο Γ. Κασσαπίδης που είχε καταψηφίσει τα μέτρα με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την ΝΔ  ωστόσο υπερψήφισε τον προϋπολογισμό.


Ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά το αποτελέσμα της ψηφοφορίας δήλωσε: «Έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα. Τώρα έχει σειρά η ανάκαμψη και η ανάπτυξη»

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας« είναι όπλο για την διαπραγμάτευση». Όσον αφορά για την εκταμίευση της δόσης «θα εξαρτηθεί από το πότε θα αποφασίσουν τα κοινοβούλια των άλλων χωρών» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας.




real.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όλες οι χοντράδες που ακούστηκαν στην Βουλή το Σαββατοκύριακο!


Δεν ήταν μόνο τα όσα είπε ο Στάθης Παναγούλης μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά και πολλά άλλα που έδειξαν ότι κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει που βρίσκονται!

Η Ελλάδα είναι στην εντατική και κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει. Άλλοι νόμιζαν ότι είναι στο Θέατρο, άλλοι ότι κάνουν εκπομπη και άλλοι καλεσμένοι σε πάνελ εκπομπής!

Κάποιοι άλλοι μπέρδεψαν την πολιτική με τις χυδαίες επιθέσεις σε άτομα με αναπηρία.

Ας τα δούμε για άλλη μια φορά ένα - ένα.

Πρώτος έβαλε τον λίθο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης λέγοντας σε όσους βουλευτές ψήφισαν τα Μνημόνια να παρακαλάνε να περάσουν ειδικό δικαστήριο παρά να βρουν το τέλος του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη όταν λιντσαρίστηκε από εξαγριωμένο πλήθος.

Το τι ακολούθησε μετά το παρακολουθήσαμε έκπληκτοι με τον ΣΥΡΙΖΑ απλά να αποδοκιμάζει αλλά και πολλούς βουλευτές να δράττονται της ευκαιρίας και να δηλώνουν ότι ήδη έχουν δεχθεί απειλές και άλλα τέτοια...

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης νόμιζε ότι ήταν στο σανίδι και επιχείρησε να δώσει παράσταση. Ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με κασετόφωνο και άρχισε από εκεί να αναμεταδίδει προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης τον διέκοψε και του έκλεισε τα μικρόφωνα αλλά ήδη ο ηθοποιός είχε ερμηνεύσει λίγο από τον... ρόλο του.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είχε προηγούμενα με την Χρυσή Αυγή και ιδίως με τον Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε να απαντήσει στυλιστικά στην κατηγορία που είχε δεχθεί για το ρόλεξ που φορούσε. Αποκάλυψε ότι η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου φοράει δαχτυλίδι Very Gavello. «Δυο τέτοιες μπουτίκ υπάρχουν στην Ελλάδα, μία στη Μύκονο και μια στο Κολωνάκι, στη Σκουφά» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τουλάχιστον φάουλ θα μπορούσε να θεωρηθεί ο υποτιμητικός χαρακτηρισμός για έναν άνθρωπο με αναπηρία (ακόμα κι αν αυτός είναι ο Σόϊμπλε) από τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά. Είπε: «Εκεί που περίμενα ότι αυτές οι πολιτικές θα τη βρουν από το λαό, τελικά αυτές οι κυβερνήσεις που εκπροσωπούν αυτές τις πολιτικές θα τη βρουν από τον κουτσό...».




newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο


Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε χθες το «Nordic Explorer», το σκάφος που θα κάνει τις έρευνες για τον εντοπισμό αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή από το Ιόνιο μέχρι νότια της Κρήτης, συνολικής έκτασης 225.000 τετρ. χλμ.
Την αισιοδοξία ότι ο Πατραϊκός «κρύβει» στα σπλάχνα του σημαντικές ποσότητες υδρογονανθράκων εξέφρασε ο υπεύθυνος της νορβηγικής εταιρείας Petroelum Geo-Services (P.G.S.), στην οποία ανήκει το σκάφος, Τζέιμσον Ρόμπιρσον. Οπως επεσήμανε, οι έρευνες θα διαρκέσουν τέσσερις μήνες, ενώ θα χρειαστούν άλλοι τέσσερις για τη μελέτη των αποτελεσμάτων και τη χαρτογράφηση των σημείων όπου πιθανώς θα βρεθούν κοιτάσματα.
Στο σκάφος βρέθηκαν και ενημερώθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, στελέχη του υπουργείου, ο πρώην υφυπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Στις δηλώσεις του ο κ. Λιβιεράτος χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ιστορική για την Ελλάδα και εκτίμησε πως, εάν όλα πάνε καλά, μέσα στο 2014 η ελληνική πολιτεία θα είναι έτοιμη να προκηρύξει τα οικόπεδα για να προχωρήσει η εξόρυξη. «Είναι μια σημαντική μέρα γιατί, στο κλίμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας, έρχεται μια αισιόδοξη νότα ότι η Ελλάδα μπορεί να σχεδιάζει, μπορεί να προγραμματίζει, μπορεί να στήνει μεγάλα προγράμματα, και να τα φέρνει σε πέρας» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι οι διαδικασίες προχωρούν πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς και προσέθεσε ότι τα έσοδα που προσδοκά η χώρα απ' όλη αυτή τη διαδικασία πρέπει να μπουν σε έναν δημόσιο «κουμπαρά» που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας.
«Εχουμε προεκτιμήσει ότι σε βάθος 30ετίας τα δημόσια έσοδα θα ξεπεράσουν τα 150 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα, μαζί με άλλα περίπου 40 δισ. που μπορούν να προέλθουν από την αξιοποίηση του συνόλου του ορυκτού πλούτου της χώρας, μας δίνουν ελπίδα» τόνισε ο κ. Μανιάτης.
Σε 4 μήνες
Η ολοκλήρωση των ερευνών τοποθετείται στις αρχές του 2013 και θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη των διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα και εκμετάλλευση. Οι σεισμικές έρευνες γίνονται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, καθώς η αποζημίωση της εταιρείας θα προέλθει από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρείες που θα ενδιαφερθούν.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...