Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στο Μουσείο της Ακρόπολης


Υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχθεί κανείς τις γιορτές, από το να απολαύσει υπέροχη μουσική, χριστουγεννιάτικα κεράσματα και όλα αυτά με θέα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό;






Τρία απογεύματα, στις 22, 23 και 29 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης υπόσχεται μαγικές στιγμές, υποδεχόμενο με όλα τα παραπάνω τους επισκέπτες του.

Tην Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Μουσείο θα παρουσιάσει συνθέσεις του βραβευμένου μουσικού Μάριου Στρόφαλη, που αποτελούν νοσταλγική περιήγηση σε πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης. Παίζουν οι Μάριος Στρόφαλης (πιάνο), Βαγγέλης Βεργωτής (ακορντεόν), Alfred Shtuni (βιολί) και Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο).

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την όπερα «Κάρμεν», του Ζορζ Μπιζέ (Βαρύτονος: Νίκος Καραγκιαούρης), την εισαγωγή από την οπερέτα «Η Νυχτερίδα», του Γιόχαν Στράους (Σοπράνο: Βάσια Ζαχαροπούλου), την εισαγωγή από τον «Μαγικό αυλό» και Ντουέτο από την όπερα «Ντον Τζιοβάνι», του Μότσαρτ και αποσπάσματα από το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης», του Τσαϊκόφσκι. Η Μουσική Διεύθυνση είναι του Ανδρέα Τσελίκα.

Τέλος, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου, με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Audio String Quartet, θα παρουσιάσει μουσική κλασική, ρομαντική και νεορομαντική. Παίζουν οι 'Αλφρεντ Στούνι (βιολί), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Γιώργος Γαϊτάνος (βιόλα) και Ρία Αναστασίου (τσέλο).

Το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου και κάθε Παρασκευή θα παραμένει ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης με επιλεγμένες ελληνικές γεύσεις.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου), το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό την πρώτη και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (25 και 26 Δεκεμβρίου), όπως και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς (1 Ιανουαρίου). 


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο φανταστικός λόγος ενός φανταστικού πρωθυπουργού


Μια τραβηγμένη φαντασίωση

Ο Αντώνης Κανάκης, σε άρθρο του στο aixmi.gr, ονειρεύεται τον ιδανικό λόγο ενός φανταστικού πρωθυπουργού της Ελλάδας, απευθυνόμενο προς τους ευρωπαίους εταίρους του. Το αίτημα της αξιοπρέπειας και η πρόταση για τη δημιουργία ενός δικαιότερου οικονομικού συστήματος κυριαρχούν στην ομιλία του «πρωθυπουργού», Φανταστικού Φανταστικίδη, όπως την ονειρεύεται ο Κανάκης στο άρθρο που ακολουθεί:

Με τρομάζει το γεγονός, ότι αντί να έχω σεξουαλικές φαντασιώσεις, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, έχω πλέον πολιτικές φαντασιώσεις. Ξέρετε πόσες φορές φαντασιώνομαι ένα πολιτικό πρόσωπο με καινοτόμες απόψεις και τόλμη να τις εφαρμόσει, έξυπνο, σεμνό αλλά και με υγιή τσαμπουκά, κάποιον που να κινηθεί έξω από αυτό το τόσο προβλέψιμο, καταστροφικό και βαρετό πλαίσιο που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, ένα φανταστικό πρόσωπο με φαντασία, με την κατάλληλη δοσολογία ρομαντισμού και ρεαλισμού, τεχνοκράτη, αλλά κυρίως ανθρωπιστή, ικανό, δίκαιο, πρακτικό και δουλευταρά, έναν πολιτικό που να προσφέρει εκτός όλων των άλλων, έμπνευση στους πολίτες, που θα τους παρασύρει στο να γίνουν καλύτεροι. 

Η φαντασίωσή, μου, όμως δεν σταματάει εδώ. Τον φαντασιώνομαι να εμφανίζεται για πρώτη φορά σε κάποια ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής και να αυτοσυστήνεται στους ευρωπαίους ηγέτες, δίνοντας ένα λόγο που μόνο προϊόν της φαντασίας μου θα μπορούσε να είναι. Κλείνω τα μάτια μου και τον ακούω…

«Αγαπητοί συνάδελφοι, ονομάζομαι Φανταστικός Φανταστικίδης και είμαι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Δεν θα σας μιλήσω για το παρελθόν και την ιστορία της, αφού οι περισσότεροι την γνωρίζετε πολύ καλά ή θα έπρεπε να την γνωρίζετε πολύ καλά. Θα σας μιλήσω για το παρόν της. Θα σας μιλήσω για μια μικρή στο μέγεθος χώρα, η οποία κατοικείται από ανθρώπους με μεγάλη καρδιά. Ανθρώπους περήφανους και αξιοπρεπείς. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ! Που και αυτοί δεν κατάφεραν να αντισταθούν απέναντι στο τέρας της κατανάλωσης, του ψεύτικου πλούτου και των ψεύτικων υποσχέσεων που το συνοδεύουν, πέφτοντας στην παγίδα του. 

Εμείς οι ηγέτες τους, δώσαμε στο τέρας αυτό τον χώρο να γιγαντωθεί και να επιτεθεί με τέτοια μανία στους πολίτες και στις κοινωνίες μας. Εμείς οι ηγέτες τους, δεν προσφέραμε προστασία, δεν προσφέραμε βάσεις και πλαίσιο, κοινωνικό και πολιτικό, το οποίο θα διασφάλιζε την πραγματική ευημερία, την πραγματική ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια που κάθε πολίτης δικαιούται.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Ναι, αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην Ελλάδα αυτή την χρονική περίοδο και ναι, χρειαζόμαστε την βοήθεια σας για να τα αντιμετωπίσουμε. Αλλά η Ελλάδα, όπως και κάθε χώρα ή λαός, έχει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και για αυτό δεν θα επιτρέψω ξανά σε κανέναν από εσάς, να απαξιώσει ή να προσβάλει την Ελλάδα, τους πολίτες της και την αξιοπρέπειά τους!

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μου δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο. Κατά συνέπεια, υπάρχουν και ηθικοί λόγοι για να το αντιμετωπίσετε ως πρόβλημα όλων. Το παγκόσμιο αυτό πρόβλημα δημιουργήθηκε την στιγμή που οι ηγέτες ανά τον κόσμο παρέδωσαν τα κλειδιά στις λεγόμενες αγορές και επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη δράση εξ’ ορισμού χυδαίων μηχανισμών, όπως των τραπεζών με την σημερινή τους μορφή και, βεβαίως, των χρηματιστηρίων.

Αλήθεια, ποιοι είναι όλοι αυτοί; Ποιοι είναι όλοι αυτοί που, πλέον, βρίσκονται πάνω από λαούς, από χώρες, από τους εκλεγμένους ηγέτες; Πώς γίνεται να τους έχουμε δώσει τη δυνατότητα να ελέγχουν τις ζωές των πολιτών μας; Και το κυριότερο, ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, γιατί δεν κάνουμε κάτι για να τους σταματήσουμε;

Εσείς, εμείς, είμαστε οι ευρωπαίοι ηγέτες, οι υποτιθέμενοι ηγέτες της κουλτούρας, του πολιτισμού και των μεγάλων κοινωνικών ανατροπών και προόδου. Και τώρα βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες χρονικές στιγμές της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας. Κατά συνέπεια, έχουμε ιστορική ευκαιρία να είμαστε η γενιά των ευρωπαίων ηγετών που θα ανατρέψει αυτήν την καταστροφική πορεία. Οι ηγέτες που δεν θα ολοκληρώσουν διαδικαστικά και υπάκουα την θητεία τους κάνοντας τίποτα απολύτως για τους πολίτες τους. Οι ηγέτες που δεν θα συμπεριφερθούν από την αρχή ως το τέλος, ως άβουλα πιόνια των αγορών. Αντίθετα θα συμπεριφερθούν ως πραγματικοί εκπρόσωποι των λαών τους, ως πραγματικοί ηγέτες και θα αλλάξουν μια για πάντα, αυτό το χυδαίο και απάνθρωπο νομισματικό, τραπεζικό, χρηματιστηριακό σύστημα, το οποίο έτσι και αλλιώς καταρρέει.

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως καταλαβαίνετε, δεν αναφέρομαι σε κάποιες ακόμη απεγνωσμένες ενέργειες μπαλώματος του προβλήματος εντός του ήδη υπάρχοντος οικονομικού συστήματος, αλλά για μια μόνιμη λύση εκτός του πλαισίου αυτού. Ουσιαστικά για μια κατάργηση του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος και για την αντικατάστασή του από ένα άλλο, δίκαιο, ανθρώπινο, που να βασίζεται στον πραγματικό πλούτο και όχι στον κοπανιστό αέρα των υπολογιστών και στα χρηματιστηριακά μαγειρέματα. Ένα σύστημα που δεν θα χρεοκοπεί ολόκληρους λαούς και δεν θα αιχμαλωτίζει τους φυσικούς πόρους των χωρών και την παράγωγή των πολιτών, τον πραγματικό δηλαδή πλούτο, για λογαριασμό κάποιων πολύ λίγων. Ένα σύστημα το οποίο θα θεωρεί αδιανόητο και πρακτικά αδύνατο κάτι τέτοιο. Ένα σύστημα που θα ξαναδώσει στη λέξη οικονομία το πραγματικό της νόημα.

Ο πρόγονός μας Πλάτωνας στο «Νόμοι της Ιδανικής Πολιτείας» είπε: «να μην δανείζεις ή να δανείζεσαι με τόκο». Αυτή η χυδαιότητα είναι η καρδιά του σημερινού «οικονομικού» συστήματος και καθιστά τις πολιτείες μας κάθε άλλο παρά ιδανικές.

Μη φοβάστε, δεν εισηγούμαι την κατάργηση της ελεύθερης οικονομίας. Είναι ανόητο να της αντιτίθεσαι, γιατί σχετίζεται με μια από τις βασικότερες ανάγκες του ανθρώπου, τη φιλοδοξία. Την ανάγκη του να πετύχει περισσότερα και να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους. Την απαίτησή του να αμειφθεί παραπάνω για τον επιπλέον κόπο του, για τις επιπλέον ικανότητές του, για τα επιτεύγματά του και για το προσωπικό τίμημα που πλήρωσε για να τα πετύχει. Βασικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, είτε μας αρέσουν είτε όχι. Είναι, όμως, το ίδιο ανόητο να αντιτίθεσαι και σε κάποιες αριστερές θεωρήσεις της οικονομίας, αφού βασίζονται στη βασική ανάγκη του ανθρώπου για μια δίκαιη κοινωνία, ανθρώπινη, αξιοπρεπή για όλους, με τις μικρότερες δυνατόν κοινωνικές ψαλίδες. Είναι ανούσιο, λοιπόν, να αντιτίθεσαι σε οποιοδήποτε από αυτά, όπως είναι ανούσιο και να προσκολλάσαι μόνο σε ένα από αυτά. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η λύση βρίσκεται στον συνδυασμό και στην δοσολογία των δύο.

«Παν μέτρον άριστον». Οι δικοί μου πάλι το είπαν αυτό. Γιατί, αγαπητοί συνάδελφοι, όπως προανέφερα, είναι άλλο να υπάρχει σε αυτόν τον τόσο πλούσιο πλανήτη, ένα οικονομικό σύστημα το οποίο θα εγγυάται στον κάθε κάτοικο του την αξιοπρέπεια, την ποιότητα ζωής και την ευημερία που του αξίζει, ενώ παράλληλα θα επιτρέπει σε κάποιους ανθρώπους που έχουν τις επιπλέον ικανότητες και τη διάθεση να δουλέψουν περισσότερο να αποκτήσουν και περισσότερα, και είναι άλλο το ένα τοις εκατό του πληθυσμού της γης να έχει στην κατοχή του περίπου το 60 τοις εκατό του παγκόσμιου πλούτου! Πώς καθόμαστε εμείς με σταυρωμένα τα χέρια και το επιτρέπουμε!

Αποφασίστε λοιπόν. Θα μείνουμε στην ιστορία ως μια ακόμα γενιά πολιτικών – πιόνια, υπάκουων των αγορών, ή θα μείνουμε στην ιστορία ως η γενιά των ευρωπαίων ηγετών που ανέτρεψαν και άλλαξαν το σύστημα στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας, υπηρετώντας επιτέλους τους λαούς τους;

Σας ευχαριστώ»

Η φαντασίωσή μου ομολογώ, είναι πολύ τραβηγμένη και το πιθανότερο είναι πως δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, αλλά όπως και στο σεξ, είναι πολύ χρήσιμο και υγιές να τις έχουμε…

Πηγή: aixmi.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Φύτρωσαν" πισίνες στο Κιλελέρ


Με το μέσο ετήσιο αγροτικό εισόδημα που δηλώνεται να ανέρχεται σε 1.578 ή 132 ευρώ τον μήνα, το ιστορικό Κιλελέρ, που έχει γεμίσει πισίνες, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα φοροδιαφυγής που "βασιλεύει" στην Ελλάδα.
Μόνο 40 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, σε σύνολο 1.031.792 ατόμων δηλώνουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.
"Δε μπορώ να καταλάβω πώς ταιριάζουν όλα αυτά με τις καμιά τριανταριά πισίνες που βρίσκουμε σε ένα αγροτικό χωριό 3.000 κατοίκων" αναρωτιέται ο Νίκος Καραβίτης, αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Από τη στιγμή που οι αγρότες, έχοντας τον νόμο στο πλευρό τους, δεν έχουν υποχρέωση να τηρούν βιβλία και στοιχεία από τα οποία να φορολογούνται.
Το ειδικό καθεστώς φορολόγησης για τους αγρότες, που ξεκίνησε με τις αγαθές προθέσεις ελάφρυνσης της φορολογίας των φτωχών αγροτών, αναδεικνύεται σε μεγάλη πληγή για το κράτος.
Σε ό,τι αφορά το χωριό της... φοροδιαφυγής, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", βρίσκεται στον δήμο Κιλελέρ του νομού Λάρισας και αδιαμφισβήτητα δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση ανά την Ελλάδα.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πολυμελές κύκλωμα διέπραττε απάτες


Κύκλωμα που δρούσε από το 2006, διαπράττοντας πλαστογραφίες, απάτες και υπεξαιρέσεις μεγάλης χρηματικής αξίας, εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες από τη Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρία άτομα αλβανικής καταγωγής (δύο άνδρες ηλικίας 40 και 44 ετών και μία 28χρονη γυναίκα), ενώ αναζητούνται 11 επιπλέον άτομα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα κατάρτιζε πλαστά δελτία ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, υπαρκτών προσώπων, στα οποία τοποθετούσε φωτογραφίες μελών της οργάνωσης. Στη συνέχεια, τα μέλη του κυκλώματος εμφανίζονταν σε τράπεζες, εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, χρηματοδοτικής μίσθωσης και κινητής τηλεφωνίας και καταθέτοντας και άλλα πλαστά δικαιολογητικά, εκταμίευαν δάνεια, αγόραζαν πολυτελή οχήματα και ενεργοποιούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.
Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε από τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει το ποσό των 450.000 ευρώ.
Τα παράνομα έσοδα τα οποία αποκόμισε ο 40χρονος αρχηγός της οργάνωσης, νομιμοποίησε από κοινού με τη 28χρονη συλληφθείσα σύζυγο του, με την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας.
Προκειμένου να προσδώσει μάλιστα νομιμοφάνεια στην πηγή του εισοδήματος, η 28χρονη εμφάνισε βεβαιώσεις κερδών του ΟΠΑΠ για τα έτη 2006, 2007 και 2009 συνολικού ποσού 253.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Φτωχή" ηλικιωμένη άφησε 2.000.000 ευρώ και 30 ακίνητα σε γηροκομείο


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η 80χρονη Χαρίκλεια Χριστοδούλου - Τράντου χάρισε "θείο δώρο" στο Γηροκομείο της περιοχής, που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα λειτουργικά του έξοδα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος τουΓηροκομείου, Κώστας Τζανακούλης, είπε, πως η ηλικιωμένη γυναίκα, που απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο, πραγματικά άφησε μία τεράστια κληρονομιά, που ευελπιστεί να τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο.
"Πρόκειται για θείο δώρο, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή", είπε χαρακτηριστικά.
Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε παντρευτεί ποτέ, όπως και οι δύο αδελφοί της, γνωστοί εργολάβοι της περιοχής, που απεβίωσαν πριν από μερικά χρόνια, αφήνοντας όλη την περιουσία τους στην αδελφή τους. Κι εκείνη με τη σειρά της, αποφάσισε να την δωρίσει σε ανθρώπους, που πραγματικά είχαν ανάγκη.
Η διοίκηση του Ιδρύματος έχει κάνει αποδοχή της κληρονομίας και όρισε επιτροπή, που θα διαπιστώσει την κατάσταση των ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων της 80χρονης.
"Πρέπει να σημειώσουμε, πως στο Γηροκομείο δεν θα περιέλθουν όλα τα χρήματα, καθώς όταν τελειώσουμε με τα διαδικαστικά, θα πρέπει να καταβάλουμε φόρο, αλλά και ό,τι άλλο απαιτείται από το κράτος. Βέβαια, το ποσό που θα ανακύψει αναμένεται να είναι τεράστιο", σημείωσε ο δήμαρχος.
Σημειώνεται ακόμη, ότι η 80χρονη προτού πεθάνει, είχε φροντίσει να ενισχύσει οικονομικά και την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην οποία εκκλησιαζόταν, κάνοντας μεγάλη δωρεά.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σάλος από τα μπόνους στους υπαλλήλους της Βουλής!

«Εσπασε» το τηλεφωνικό κέντρο της Βουλής  από αγανακτισμένους πολίτες που τηλεφωνούν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα «μπόνους» των υπαλλήλων του κοινοβουλίου, ενώ ανάλογα τηλεφωνήματα και mail δέχεται και το protothema.gr. Αφορμή, οι πληροφορίες που φέρουν τα πρώην «χρυσά παιδιά» του δημοσίου να αντικαθιστούν τον 15ο και 16ο μισθό με «πριμ αποδοτικότητας» και οι οποίες έκαναν, όπως ήταν φυσικό, έξω φρενών τους Έλληνες φορολογούμενους που διαπιστώνουν ότι την ώρα που οι ίδιοι υφίστανται τις συνέπειες των απεχθέστερων δημοσιονομικών μέτρων κάποιοι εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες οικονομικής ευμάρειας.

Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Το βασικό δεδομένο είναι ότι όντως οι υπάλληλοι της Βουλής αποτελούσαν για χρόνια τα «χρυσά παιδιά» του δημοσίου με υψηλούς μισθούς και «κρυφά» επιδόματα που ανέβαζαν τα εισοδήματά τους σε επίπεδα ρεκόρ. Ενδεικτικό των προνομίων τους ήταν ο 15ος και 16ος αφορολόγητος μισθός κάθε φορά που ολοκληρωνόταν και ξεκινούσε η κοινοβουλευτική σύνοδος. Μεσοσταθμικά αυτό σημαίνει επιπλέον περίπου 600 ευρώ το μήνα στις ήδη υψηλές βασικές τους αποδοχές. Συνολικά το κονδύλι για το συγκεκριμένο «μπόνους» το 2009 ανερχόταν σε 16.902.600 ευρώ!

Όμως, μετά την τελευταία τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής στην οποία προχώρησε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος, οι υπάλληλοι της Βουλής εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο και άρα οι μισθοί τους ισοσταθμίζονται με αυτούς των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων. Επιπροσθέτως, όπως αναφέρουν στο protothema.gr παράγοντες της Οικονομικής Διεύθυνσης της Βουλής, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2012, το κονδύλι των 16,9 εκατομμυρίων ευρώ  περικόπτεται  κατά 11,8 εκατομμύρια ευρώ. Τα 5,1 εκατομμύρια ευρώ που απομένουν θα δοθούν φορολογημένα ως «κίνητρο αποδοτικότητας», μέτρο το οποίο έχει υιοθετηθεί εδώ και λίγο καιρό από το δημόσιο τομέα. 

Μεσοσταθμικά σημαίνει ότι από τα 600 ευρώ το μήνα που λάμβαναν επιπλέον οι υπάλληλοι της Βουλής το 2009 (και μάλιστα αφορολόγητα) πέφτουν σχεδόν στα 100 ευρώ.  Με τον τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό ότι αποκαθίσταται μια μεγάλη αδικία που επιβάρυνε για χρόνια τις τσέπες των φορολογουμένων. Βέβαια, εξακολουθεί να ισχύει το γεγονός ότι αρκετοί εκ των υπαλλήλων της Βουλής αποτελούν «ρουσφέτια» και «ημέτεροι» βουλευτών, υπουργών και παλιών προέδρων καθώς επίσης και ότι ανάμεσα στους κωδικούς χωρίς επεξήγηση του προϋπολογισμού του κοινοβουλίου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ενδεχομένως να παραμένουν «κρυφά» επιδόματα.




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανεκδοτα για την κριση..!!

Ένας τύπος πάει στο βενζινάδικο
και λέει στον βενζινά «βάλε 5 σταγόνες βενζίνη και 3 σταγόνες λάδι».
Και ο βενζινάς: «Να σου κλάσω και λίγο μέσα στα λάστιχα»;

Ποια είναι η διαφορά ενός εργαζόμενου από μία πίτσα;
Η πίτσα μπορεί να θρέψει οικογένεια.

Τι κοινό έχουν η γαλοπούλα και οι Έλληνες;
Τη βγάζουν δεν τη βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Συνελήφθη 15χρονος έξω από σχολείο με μικροποσότητα βιβλίων.

Πώς χαρακτηρίζουν οι επαγγελματίες την κατάσταση με την οικονομική κρίση:
Φούρναρης: ψίχουλα.
Αγρότης: ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.
Ανθοπώλης: μαρασμός.
Υφασματέμπορος: πανί με πανί.
Ψαράς: ούτε λέπι.
Φαρμακοποιός: με το σταγονόμετρο.
Ηλεκτρολόγος: δεν βλέπω φως.
Υδραυλικός: Μούφα η δουλειά
Mηχανικός αυτοκινήτων: Στο ρελαντί...
Έμπορος χαλιών: χάλια.
Κομμωτής: τρίχες.
Ψιλικατζής: ψιλοπράγματα.
Νεκροθάφτης: ψόφια πράγματα.
Tυπογράφος: ούτε φύλλο.


Πάει ο υπάλληλος στον διευθυντή του.
Υπάλληλος: Με συγχωρείτε Κύριε Διευθυντά, μπορώ να σας μιλήσω... ;
Διευθυντής: Βεβαιότατα, έλα στο γραφείο μου.
Υ. Όπως γνωρίζετε είμαι στην εταιρεία εδώ και δέκα χρόνια.
Δ. Ναι, το ξέρω.
Υ. Δεν θα σας το πω δια της πλαγίας οδού, αλλά θα μπω κατ' ευθείαν στο θέμα....
Ζητάω αύξηση του μισθού μου. Υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που με κυνηγάνε, αλλά ήθελα πρώτα να μιλήσω σε σας.
Δ. Αύξηση;;; Θα ήθελα να σου δώσω αύξηση, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Υ. Καταλαβαίνω τη θέση σας, και γνωρίζω την υφιστάμενη ύφεση που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις, αλλά πρέπει να λάβετε όμως υπόψιν σας την αφοσίωσή μου και τη σκληρή μου δουλειά επί δέκα χρόνια στην εταιρεία.
Δ. Λαμβάνοντας υπόψιν μου αυτά που μου λες τελικά θα σου δώσω την αύξηση δεκαπέντε τοις εκατό και πέντε μέρες επί πλέον άδεια τον χρόνο. Πώς σου φαίνεται, είσαι ικανοποιημένος;
Υ. Συμφωνώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και σας ευχαριστώ.
Δ. Πριν φύγεις, όμως, πες μου αν θες, ποιες είναι οι εταιρείες που τρέχουν από πίσω σου;
Υ. Είναι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ και η Τράπεζα για το δάνειό μου...


Μπαίνει μια μέρα ένας Άνεργος μέσα σε ένα μαγαζί και ρωτάει τον ιδιοκτήτη αν υπάρχει δουλειά.
- Βεβαίως και υπάρχει μια θέση. Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να έρχεσαι τρεις μέρες και να είσαι εδώ δύο.. ώρες.
Ο μισθός σου θα είναι 2500 ευρώ τον μήνα, με εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό και μία ξανθιά μοντέλο γραμματέα.
-Πλάκα μου κάνεις?
-Εσύ άρχισες!

- Πώς πέθανε ο τελευταίος Έλληνας συνταξιούχος;
- Πάγωσε μαζί με τη σύνταξή του.

Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας, ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του:
- Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας κλπ.
Έρχεται η σειρά του Ελβετού, που συστήνει αντίστοιχα:
- Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας...
Κρυφογελάει ο Παπανδρέου. Του λέει ο Ελβετός:
- Γιατί γελάτε;
- Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας, ενώ δεν έχετε θάλασσα;
- Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας και Οικονομίας, εγώ γέλασα;


Ο ανθρωπάκος κοιμάται εξαντλημένος από την καθημερινή δουλειά (ελέω Γιώργου και ΔΝΤ).
Ξαφνικά τον ξυπνάει ένας θόρυβος. Ανάβει το φως και βλέπει έναν διαρρήκτη.
-Τι κάνεις εσύ εδώ; ρωτάει.
-Ψάχνω για λεφτά, απαντάει ο διαρρήκτης.
-Περίμενε να ντυθώ, απαντάει ο ανθρωπάκος, για να ψάξουμε μαζί!


Συνομιλία μητέρας - γιου στην Ουγκάντα το 2011:
-Αμπντούλ διάβασε τα μαθήματά σου!
-Δε θέλω τώρα ρε μαμά, βαριέμαι...!
-Αμπντούλ..! Μην είσαι αχάριστος...Τα παιδάκια στην Ελλάδα ούτε βιβλία δεν έχουν....!


Δεν πρόκειται για οικονομική κρίση, ούτε για επιλεκτική χρεοκοπία...
...πρόκειται για ανταλλαγή οργάνων.


Εμείς χρωστάμε τα άντερά μας, και αυτοί θα πάρουν τα αρχίδια μας


Ένας οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο για Αθήνα.
Δεν κινείται τίποτα.
Ξαφνικά, ένας άνδρας του χτυπάει το τζάμι. Ο οδηγός κατεβάζει το παράθυρο:
- Τι συμβαίνει;
- Τρομοκράτες απήγαγαν τον Παπανδρέου και ζητούν 10 εκατομμύρια ευρώ για λύτρα, αλλιώς θα τον λούσουν με βενζίνη και θα τον κάψουν ζωντανό.
Πηγαίνουμε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και μαζεύουμε από τους οδηγούς ό,τι μπορεί να δώσει ο... καθένας.
Ο οδηγός ρωτάει:
- Τι δίνει περίπου ο κάθε οδηγός;
- Γύρω στο ένα λίτρο.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκείνη είναι 157 ετών, και η κόρη της 108.




Οι εκτιμήσεις για το μέγεθος και τη σύνθεση του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού της Ινδονησίας παραμένουν, παρά την εθνική απογραφή που…







πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αλλά αυτό που δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο είναι η «ανακάλυψη» μιας γυναίκας 157 ετών.


Οι υπεύθυνοι της απογραφής δήλωσαν πως πιστεύουν τους ισχυρισμούς της γυναίκας ότι γεννήθηκε το 1853, τη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της η Τραβιάτα του Βέρντι, που ξέσπασε ο Κριμαϊκός Πόλεμος και τοποθετήθηκαν οι πρώτες πινακίδες στις διασταυρώσεις του Σαν Φρανσίσκο.

«Δεν υπάρχουν αυθεντικά δεδομένα που να αποδεικνύουν την ηλικία της, αλλά αν κρίνουμε από τους ισχυρισμούς της και την ηλικία της υιοθετημένης κόρης της, που σήμερα είναι 108 ετών, τότε δύσκολα μπορείς να αμφιβάλλεις,» υποστήριξε ο Jhonny Sardjono, της στατιστικής υπηρεσίας.

Το μοναδικό άτομο που αποδεδειγμένα πέρασε τα 120 χρόνια ήταν η Γαλλίδα Jeanne Calment, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών.

Πηγή tsekouratoi
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...