Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο Έλληνες δικαίωμα ψήφου


Μόνο οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Αυτό υποστηρίζει το Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αποκλείει τους αλλοδαπούς και ουσιαστικά ακυρώνει τα προβλεπόμενα από τον νόμο 3838/2010, τα οποία κρίνει αντισυνταγματικά.
Ωστόσο, παρέπεμψε το ζήτημα προς οριστική κρίση, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Αναλυτικότερα, το Δ΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης "επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος".
Κατά συνέπεια, οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 "είναι ανίσχυρες" ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος, προσθέτει το ΣτΕ.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως υπογραμμίζεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών οργάνων των ΟΤΑ έχουν "καθαρά πολιτικό χαρακτήρα εν όψει των αρμοδιοτήτων που ασκούν οι οργανισμοί αυτοί, αλλά και διότι η εκλογή αυτή ανάγεται στην πολιτική ζωή της χώρας γενικώς".
Εξάλλου, συνεχίζουν οι δικαστές, "η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, ως τοιαύτης νοουμένης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες".
Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 1, 4, 21, 25 και 108) εφόσον δεν προβλέπεται από αυτά "διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto (σ.σ.: στη συγκεκριμένη περίπτωση), της ουσιαστικής προϋποθέσεως γνήσιου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της "νόμιμης διαμονής" έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν" με νομοθετικές "εξαιρετικές" διατάξεις (π.χ. Ν. 3536/2007, κ.λπ.), "ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως".
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.
Να σημειωθεί ότι παρέμβαση στην εν λόγω υπόθεση υπέρ της επίμαχης υπουργικής αποφάσης έχει ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγενείας Έντα Γκέμυ η οποία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 (Δήμος Νικαίας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη).

Πηγή : news 247
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Σινμοεντάκε - Πανικός στους κατοίκους

Η έκρηξη αυτή υποχρέωσε τις αρχές να διευρύνουν την ακτίνα της ζώνης κινδύνου γύρω από το ηφαίστειο Σινμοεντάκε, ύψους 1.420 μέτρων που βρίσκεται στο νησί Κιούσου.

Τέφρα και πέτρες εκτοξεύτηκαν σε ύψος έως και 2.000 μέτρων κατά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε ηφαίστειο στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, προκαλώντας τη θραύση δεκάδων τζαμιών και τον τραυματισμό μιας 92χρονης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η έκρηξη αυτή υποχρέωσε τις αρχές να διευρύνουν την ακτίνα της ζώνης κινδύνου γύρω από το ηφαίστειο Σινμοεντάκε, ύψους 1.420 μέτρων που βρίσκεται στο νησί Κιούσου, το οποίο "ξύπνησε" την περασμένη Τετάρτη για πρώτη φορά εδώ και 52 χρόνια, εκτοξεύοντας τέφρα και εκλύοντας καπνό.

Η τελευταία αυτή έκρηξη του ηφαιστείου σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος σήμερα).

Θραύσματα τζαμιού από τα παράθυρα ενός νοσοκομείου τραυμάτισαν μια 92χρονη γυναίκα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ τα τζάμια που έσπασαν λόγω της έκρηξης σε σχολεία και δημόσια κτίρια υπολογίζονται σε σχεδόν 200, σύμφωνα με αξιωματούχο του δήμου Κιρισίμα.

Μετά την έκρηξη η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας διεύρυνε από τρία σε τέσσερα χιλιόμετρα την ακτίνα της ζώνης κινδύνου γύρω από το ηφαίστειο.

Εξάλλου περισσότεροι από 600 κάτοικοι της Τακαχάρου, πόλης της νομαρχίας του Μιγιαζάκι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε σχολεία και κοινοτικά κέντρα.

Εξάλλου το αρμόδιο ηφαιστειακό παρατηρητήριο ανέβασε κατά μία βαθμίδα, στις τρεις, το επίπεδο συναγερμού, το οποίο αφορά την απαγόρευση της πρόσβασης στο σύνολο της οροσειράς στην οποία βρίσκεται το ηφαίστειο.
πηγή: newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ψάρια που παίρνουν αντικαταθλιπτικά !

Ο Σεμπαστιάν Σοβέ, ερευνητής του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, παρακολουθούσε επί τρεις μήνες τις πέστροφες του ποταμού Σεν Λόρενς που διασχίζει την πόλη. Τι ανακάλυψε;

Πως τα ψάρια αυτά έχουν λιγότερο «ενεργά» εγκεφαλικά κύτταρά από τα αντίστοιχα σε άλλους ποταμούς.

Ο λόγος, είναι, πως το αποχετευτικό σύστημα της πόλης συνδέεται με τον ποταμό.

Εν τω μεταξύ, δυστυχώς για τα ψάρια, το Μόντρεάλ σε ποσοστό κατανάλωσης αντικαταθλιπτικών βρίσκεται αρκετά ψηλά στη λίστα!

«Το Μόντρεαλ έχει ένα πολύ απλό αποχετευτικό σύστημα: από την πόλη απλώς απομακρύνονται τα στερεά χωρίς να απολυμαίνεται το νερό. Σε κάθε περίπτωση, η χημική σύνθεση των αντικαταθλιπτικών σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομακρυνθούν από τα λύματα, ακόμη και αν υπάρχουν πολύ εξεζητημένα συστήματα διαχείρισης», εξηγεί ο Σοβέ.

Ο καθηγητής επισημαίνει ότι τα αντικαταθλιπτικά έχουν λίγο - πολύ γνωστές παρενέργειες στους ανθρώπους, όμως παραμένει άγνωστο πώς επηρεάζονται τα ψάρια και κατ' επέκταση το οικοσύστημα. Η ομάδα του πραγματοποίησε αναλύσεις στο ήπαρ, τον εγκέφαλο και το μυϊκό ιστό των ψαριών και βρήκε ίχνη αρκετών γνωστών αντικαταθλιπτικών.

Ο επιστήμονας θεωρεί πως η έκθεση των ψαριών στα αντικαταθλιπτικά, δεν συνιστά άμεσο κίνδυνο για τους ανθρώπους. «Η ποσότητα αντικαταθλιπτικών που περνά στο ποτάμι μας είναι περίπου αντίστοιχη με αυτήν ενός κόκκου αλατιού, μέσα σε μια πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων. Δεν αρκεί για να επηρεάσει τους ανθρώπους, ακόμη κι αν αυτοί είναι τόσο γενναίοι ώστε να ψαρέψουν εκεί, όμως βλέπουμε ήδη τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα του ποταμού», επισημαίνει.

πηγή: sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δείτε τι έφτιαξαν οι...... Αυστραλοί για να διδάξουν στους μαθητές τους ελληνική Μυθολογία !!!

Δείτε τι έφτιαξαν οι...... Αυστραλοί  για να διδάξουν στους μαθητές  τους ελληνική Μυθολογία !!!
The Greek Mythology Website is produced by the Australian Broadcasting
Corporation in association with The University of Melbourn
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελληνικά νησιά στο σφυρί !

Δώδεκα από τα ωραιότερα ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο, αλλά και κοντά στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο βγαίνουν ήδη στο… σφυρί με μεσίτη την εταιρεία Private Islands Inc που έχει έδρα τον Καναδά.

Τα νησάκια που πωλούνται είναι:
ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ - Κεντρικό Αιγαίο – Σύνδεση με Φολέγανδρο και Σίκινο280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.500.000 ευρώ.
 ΝΑΥΣΙΚΑ: Έχει 2 φυσικά λιμάνια – Υποδοχή Ferry. 1.280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.900.000 ευρώ.
 ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ: Πολύ κοντά σε Αθήνα και Κόρινθο
300 στρέμματα, τιμή πώλησης: 15.500.000 ευρώ.
 ΒΟΥΒΑΛΟΣ: Κολυμπήστε με τα δελφίνια σε αυτό το θεσπέσιο νησί, σ΄ έναν κόλπο περιτριγυρισμένο από τη θαυμάσια θέα των βουνών της Δ. Ελλάδας.
31.63 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.
 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Δίπλα στην Πελοπόννησο, δύο ώρες από την Αθήνα
750 στρέμματα.
 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Με καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας
2,5 στρέμματα, τιμή πώλησης: 1.500.000 ευρώ.
 ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ «ΛΙΧΝΑΡΙ»: Ιδανικό για ανάπτυξη οικισμού
95 στρέμματα, τιμή πώλησης: 3.000.000 ευρώ.
 ΤΡΑΓΟΝΗΣΙ: Κοντά στην Αθήνα, ιδανικό για ιδιωτικό θέρετρο
90 στρέμματα.
 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 01: 2 φυσικά λιμάνια και 2 φυσικές ακτές. Το νησί διαθέτει λόφους με υψόμετρο 77 μ. από τη θάλασσα. 170 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.
 "ΜΙΚΡΗ ΑΜΟΡΓΟΣ": 494 στρέμματα, τιμή πώλησης 6.100.000 ευρώ.
 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 03: Ένα από τα πέντε στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες. Εύκολη πρόσβαση από Αθήνα. 49.4 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.
 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 02: Ιόνιο πέλαγος 58.3 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.


Πηγή: pyles.tv
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γεώργιος Σουρής - 100 χρόνια μετά !

Γεώργιος Σουρής
(1853 - 1919)

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
  
Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
  
Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
  
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
  
Θέλει ακόμα   -κι αυτό είναι ωραίο -
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.
  
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
  
Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.
  
Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ομαδικός τάφος για Χάσκι.

Εκατό σκυλιά Χάσκι βρέθηκαν νεκρά σε ομαδικό τάφο. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ είχαν χρησιμοποιηθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε ψυχιατρική κλινική ο άνθρωπος που τα σκότωσε.

Έρευνα διεξάγει η Καναδική αστυνομία μετά τη μαζική θανάτωση 100 σκυλιών ράτσας Χάσκι τα οποία χρησιμοποιούνταν για να τραβούν τα έλκηθρα στο χιονοδρομικό κέντρο του  Γουίστλερ.
Μια  ζωοφιλική οργάνωση  ανέφερε ότι τα σκυλιά θανατώθηκαν με βάναυσο τρόπο και ρίχτηκαν σε ομαδικό τάφο.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα σκυλιά είχαν "προσληφθεί" για τους περσινούς χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες. Φέτος όμως δεν ήταν αναγκαία και γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να τα θανατώσουν.
Ο Μάρσι Μοριάντι, αστυνομικός υπεύθυνος της επιχείρησης,  ανέφερε ότι μερικά σκυλιά πυροβολήθηκαν και στη συνέχεια ρίχτηκαν σε ομαδικό τάφο.
Η θανάτωση των σκυλιών έγινε τον περασμένο Απρίλιο και ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ο υπάλληλος που τα σκότωσε έπαθε νευρικό κλονισμό και μπήκε σε ψυχιατρική κλινική.
Πηγή : news 247
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πως να μιλήσετε στον ET (χρήσιμο και για τους πολιτικούς...αφού αλλιώς δεν συννενοούμαστε!)


Έχοντας δεδομένο ότι υπάρχουν, και πρόκειται για κάτι πιο εξελιγμένο από ένα βακτήριο, που μπορεί να μιλά και να κινείται, ας υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή βρίσκουμε έναν εξωγήινο στο δρόμο μας. Πώς θα του μιλήσουμε; Τι θα πούμε;

Επειδή ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον θα πρέπει να μάθει να συνεννοείται έστω και ακροθιγώς με έναν εξωγήινο.
Μια πρώτη προσπάθεια για επικοινωνία μαζί του έγινε το 1974, όμως από τότε τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα.
Έτσι λοιπόν, τρεις αστροφυσικοί, οι Dimitra Atri, Julia DeMarines και Jacob Haqq-Misra συνέτεξαν ένα πρωτόκολλο που θα ισχύει για να στέλνονται μηνύματα στους εξωγήινους.
Το πρωτόκολλο αυτό περιέχει οδηγίες για το πώς θα φτιάξει κανείς το μήνυμα του προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες να γίνει κατανοητό από τον εξωγήινους.
Βασικά περιέχει οδηγίες για το πως κωδικοποιείς ένα σήμα, πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το μήνυμα σου και τι πληροφορίες θα περιέχει. Στο πρωτόκολλο συστήνεται η χρήση δύο πολύ κοινών συχνοτήτων της φύσης, 1,42 GΗz και 4,46 GΗz, μαζί με μία απλή μαθηματική γλώσσα.
Βέβαια το μεγάλο ερώτημα παραμένει... Πού το ξέρουμε ότι οι εξωγήινοι σκέφτονται και πράττουν ακριβώς όπως οι άνθρωποι;
Πηγή : news 247
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

...Απεργούν οι γιατροί...


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί, από σήμερα Τρίτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά από σήμερα Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή : news 247
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

...«κόλαση» οι δρόμοι.

Κορυφώνεται, μέρα με τη μέρα, η αντιπαράθεση μεταξύ εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα και αύριο μπλε λεωφορεία και τρόλλεϋ. Σήμερα θα κινηθεί μόνο ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος.  

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών τη νέα απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν κανονικά την απεργία. Παράνομη κρίθηκε επίσης και η απεργία της Δευτέρας.
Στο παρακάτω link, θα βρείτε το χάρτη της Αθήνας με τα σημεία μποτιλιαρίσματος, αλλά και καλύτερης κυκλοφορίας σε real time.
48ωρη απεργία, για την Τετάρτη και την Πέμπτη, έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, ενώ στο Πρωτοδικείο Πειραιά, έχει προσφύγει η διοίκηση του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, προκειμένου να κριθεί παράνομη η κινητοποίηση.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και χαρακτηρίζουν το διάλογο με το υπουργείο Μεταφορών προσχηματικό.
Παράλληλα, αυξήσεις που αγγίζουν ακόμη και το 80% στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών τίθενται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου. Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου, διάρκειας μιάμισης ώρας, διαμορφώνεται στο 1 ευρώ και 40 λεπτά. 
Οι νέες τιμές
- Εισιτήριο για όλα τα μέσα για 90': 1,40 ευρώ
- Εισιτήριο για λεωφορείο, τρόλεϊ και τραμ για μία διαδρομή: 1,20 ευρώ
- Εισιτήριο για όλες μετακινήσεις 24ωρου: 4 ευρώ
- Εβδομαδιαίο εισιτήριο: 14 ευρώ
- Εισιτήριο λεωφορείου για Σαρωνίδα: 1,60 ευρώ
- Εισιτήριο λεωφορείου για τις γραμμές express προς αεροδρόμιο: 5 ευρώ
- Εισιτήριο του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο: 8 ευρώ
- Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία: 20 ευρώ
- Η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: 45 ευρώ
- Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ: 200 ευρώ
- Η ετήσια κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς: 450 ευρώ
- Η μηνιαία κάρτα του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο: 140 ευρώ
- Η ετήσια κάρτα του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο: 1.000 ευρώ
Καταργούνται η μηνιαία και η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΗΣΑΠ και του Μετρό.
Το εισιτήριο του Προαστιακού θα ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς για 90 λεπτά.
Μειωμένο κατά 50% εισιτήριο δικαιούνται:
- Πολύτεκνοι γονείς και μέλη των οικογενειών τους, κάτοχοι κάρτας πολυτέκνου
- Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου
- Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών
- Νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη της ταυτότητάς τους ή διαβατηρίου
- Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές που είναι κάτοχοι δελτίου ΟΑΣΑ
- Σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών ΙΕΚ ή Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών έως 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωσης της Σχολής
-Φοιτητές Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Πανεπιστημίων του εξωτερικού έως 25 ετών, με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας και της ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
Πηγή : newsday.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βαθιά ανάσα πριν την διαδήλωση των μυρίων

Με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης έχει καρφωμένο το βλέμμα του στη σημερινή γιγαντιαία διαδήλωση που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου και με την οποία κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εξεγερμένων πολιτών ενάντια στην απολυταρχία του επί 30 χρόνια προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ. Ένα «τσουνάμι» διαδηλωτών αναμένεται να προσπαθήσει να πλησιάσει το προεδρικό μέγαρο και ο κίνδυνος να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια είναι ορατός, αφού ο στρατός και η αστυνομία έχουν αποκλείσει κάθε οδό προς το «κάστρο» του Μουμπάρακ, αν και δημοσιογραφικές πληροφορίες διατυπώνουν αμφιβολίες για το αν βρίσκεται σήμερα εκεί ο Αιγύπτιος πρόεδρος.
Από χθες το απόγευμα μια «λαοθάλασσα» κατέκλυσε και πάλι την πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παρέμειναν εκεί τη νύκτα, αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει στην πρωτεύουσα, στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ. Επίσης, μία εξέδρα στήθηκε πρόχειρα από τους διοργανωτές για να ανεβαίνει όποιος επιθυμεί να εκφωνεί λόγο προς το συγκεντρωμένο πλήθος. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές εξακολουθούν και σήμερα, όγδοη ημέρα της εξέγερσης, να δηλώνουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα και δεν θα φύγουν από τους δρόμους αν δεν φύει ο Μουμπάρακ από την εξουσία.
Πηγή : newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...