Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Aποκρατικοποιούνται τα αεροδρόμια Αράξου, Καλαμάτας και Ζακύνθου


Στα τέλη Μαρτίου προκηρύσσονται οι διεθνείς διαγωνισμοί για την παραχώρηση 20 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και τα αεροδρόμια του Αράξου, της Καλαμάτας και της Ζακύνθου.

Αναλυτικά, τα 22 αεροδρόμια που θα παραχωρηθούν είναι των: Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Κω, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Καβάλας, Σκιάθου, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Καρπάθου, Καλαμάτας, Λήμνου, Ιωαννίνων, Νέας Αγχιάλου και Αράξου.

Τα αεροδρόμια που δεν θα προσελκύσουν επενδυτές θα τα αναλάβει η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αεροδρομίων (ΑΕΔΑ), ιδιοκτησίας ελληνικού Δημοσίου, που είτε θα τα διαχειρίζεται η ίδια είτε θα εκχωρήσει το management σε τρίτο φορέα.

Εκτιμάται ότι εκτός παιχνιδιού θα μείνουν κυρίως ορισμένα από τα 15 αεροδρόμια των οποίων η επιβατική κίνηση δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 300.000 επιβάτες για το 2013.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Σητείας, της Ικαρίας, της Πάρου, της Λέρου, της Μήλου, των Κυθήρων, της Νάξου, της Καλύμνου, της Αστυπάλαιας, της Σύρου, του Καστελόριζου, της Κάσου, της Σκύρου.

Η παραχώρηση των αεροδρομίων θα γίνει για τουλάχιστον 30-35 χρόνια -η ιδιοκτησία θα παραμείνει στο Δημόσιο-, ενώ θα καθοριστεί αρχικό εφάπαξ τίμημα και ετήσιες πληρωμές αναλόγως των κερδών. Οι παραχωρησιούχοι θα αναλάβουν επίσης και τις επενδύσεις σε υποδομές στα αεροδρόμια που αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 200 και 220 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Τα τέλη θα είναι ανταγωνιστικά και προκειμένου να διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξουν υψηλές χρεώσεις θα εφαρμοστεί η μέθοδος dual-till, βάσει της οποίας θα καθοριστεί ένα συγκεκριμένο περιθώριο κέρδους ειδικά για αεροπορικά έσοδα του παραχωρησιούχου.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, κάθε επενδυτής θα αναλάβει συγκεκριμένες συμβατικές ρήτρες για τη λειτουργία των αεροδρομίων με στόχο να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των αεροπορικών εταιρειών και των επιβατών.


patrisnews.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κατασκευάζεται ο νέος Τιτανικός !


Στα σκαριά είναι η δημιουργία του Titanic II, του δεύτερου Τιτανικού, του πλοίου που έκανε ένα και μοναδικό ταξίδι πριν ένα αιώνα.

Όπως ανακοινώθηκε, περίπου το 2016 το πλοίο θα είναι έτοιμο, έχοντας πολλά κοινά στοιχεία με το πρωτότυπο, συνδυάζοντας το κλασικό με απαραίτητες σύγχρονες προσθήκες, όπως το air condition, χωρίς να χάνεται όμως η ανάμνηση του παλιού. Μάλιστα, στόχος τους είναι να κάνουν τους επιβάτες να νιώσουν μέρος της γνωστής ταινίας, δίνοντάς τους μαζί με το εισιτήριο και ρούχα του 1920.

Μάλιστα, όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο πρώτης κατηγορίας δε θα βρίσκονται με τους υπόλοιπους, ενώ αν το επιθυμούν, θα πρέπει να αλλάζουν ρούχα.


Με λίγα λόγια, έχουν βάλει σκοπό να θυμίζει το πλοίο με σκηνικό ταινίας εποχής, ή πιο συγκεκριμένα του Τιτανικού που είδαμε όλοι. Ό,τι υπήρχε στο πλοίο τότε θα υπάρχει και τώρα, με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν (λογικά το παγόβουνο δεν είναι στην τιμή). Λέγεται πως το εισιτήριο για το πρώτο ταξίδι μπορεί να φτάσει και το 1 εκατομμύριο δολάρια, παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Άραγε Jack/Leo και Rose/Kate θα έχει ή τσάμπα θα ψάχνουν οι επιβάτες;



neolaia.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απόπειρα απάτης σε τράπεζα με έμβασμα «μαμούθ» 650 εκατ. ευρώ


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ένας 63χρονος Γερμανός, ένας 60χρονος Ρουμάνος και ένας 61χρονος Έλληνας, κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος τράπεζας.

Προηγήθηκε καταγγελία αντιπροσώπου της τράπεζας στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.

Η εντολή πίστωσης αφορούσε εικονικό διεθνές έμβασμα ξένης τράπεζας, ύψους 650.000.000 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος ήταν σε τράπεζα της Καλύμνου.

Στις 26 Φεβρουαρίου οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί την τράπεζα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, υποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και μετά  από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από την τράπεζα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εν νέου για τον ίδιο λόγο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Α) στην κατοχή του 63χρονου

Μία μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
Δύο ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks)
Τρεις ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD)
Δύο κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες sim
Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση

Β) στην κατοχή του 60χρονου

Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Δύο κινητά τηλέφωνα
Ένας φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση
Δυο σημειωματάρια με τηλέφωνα
Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.



newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σοκ για τα ισόβια !


Σοκ έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο η ισόβια καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου. Η ΝΔ χθες ανακοίνωσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος «η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Και είναι αυτονόητο, ότι μετά την σημερινή καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αναστέλλεται σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης».

Παράλληλα, τονίζει ότι «υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον Σύριζα. Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;»

Απαντώντας μάλιστα σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου αναφέρει ότι «είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο». Άλλωστε, προσθέτει «μήπως πριν από ενάμιση χρόνο, είχαν σχηματίσει γνώμη περί της ενοχής ή όχι, οι ίδιοι οι Δικαστές που αποφάνθηκαν σήμερα; Ή μήπως γνώριζε από τότε, μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή απόφαση;

Μακάρι, τον ίδιο σεβασμό που δείχνει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη Δικαιοσύνη να μάθει να δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».

Νωρίτερα η Κουμουνδούρου είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ τον χαρακτήριζε «έντιμο άνθρωπο που έχει προσφέρει στην πόλη». Η ΝΔ απαντώντας είπ[ε πως ο Β. Παπαγεωργόπουλος δεν ήταν υποψήφιος για την δημαρχία της πόλης επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα «γαλάζιοι» βουλευτές σημείωναν και την συνάντηση που είχε γίνει πριν από τις περιφερειακές εκλογές μεταξύ των δύο αντρών και από την οποία ο τότε δήμαρχος έφυγε δυσαρεστημένος καθώς ο Πρόεδρος του κόμματος του είχε ανακοινώσει πως δεν θα πάρει το χρίσμα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας που περιόδευε στην Θεσσαλονίκη είπε για το θέμα: «Δεν ξέρω αν αυτά τα καταπληκτικά πράγματα που έκανε μεταξύ άλλων ήταν ότι με το προσωνύμιο «φτερωτός γιατρός», έβαλε φτερά στο δημόσιο χρήμα της πόλης».

Ελένη Παπαγεωργοπούλου: Σε κελί με άλλους 9 o Βασίλης

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Ελένη Παπαγεωργοπούλου, σύζυγος του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης. «Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε ύστερα από 40 χρόνια» είπε εμφανώς ταραγμένη η κυρία Παπαγεωργοπούλου που περιέγραψε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα βρίσκεται στο κελί των φυλακών Διαβατών μαζί με άλλους 9 έγκλειστους και ότι οι πρώτες κουβέντες που του είπε είναι να προσέχει τον εαυτό του.

«Τον κοροϊδεύανε, γιατί ήταν ατσαλάκωτος και προσπάθησαν να τον τσαλακώσουν. Δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει και πολύ. Δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Μιλούσαμε με τα μάτια μας. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Όλα τα έκανε αυτός ο καταχραστής. Ούτε στα πιο φρικτά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πήγαινε στη φυλακή. Δεν ξέρω πως αποφασίζουν. Κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη. Εκτός από τον Μπουτάρη, που είπε στο δικαστήριο ότι η διοίκηση του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια συμμορία» σχολίασε.

Η κυρία Παπαγεωργοπούλου χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την κατάθεση του Γιάννη Μπουτάρη στο Δικαστήριο, ενώ ερωτηθείσα ποιους εννοούσε ο σύζυγός της στο τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας λέγοντας «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» είπε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση Μπουτάρη».

Τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε μιλώντας αργότερα στον Σκάι και για την έρευνα που εντόπισε 1 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της:

«Η έρευνα που βρήκε 1 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του συζύγου μου ήταν κατάπτυστη, εγώ ως οδοντίατρος θα έκανα καλύτερη. Απολύτως νόμιμα ήταν τα χρήματα. Στα 12 χρόνια δημαρχίας του δηλώσαμε 2.14 εκατ. ευρώ επίσημα» υποστήριξε.

«Δεν συμμετείχε καθόλου σε όσα γίνονταν, ούτε υπέγραφε ποτέ τίποτε. Από πού να το φανταστεί (..) ο σύζυγός μου είναι διαμάντι, ο τιμιότερος άνθρωπος. Έπεσε θύμα. Έκλεβε χαμηλόβαθμος υπάλληλος, ο άντρας μου δεν ήξερε τίποτα» υποστήριξε η Ελένη Παπαγεωργοπούλου και έκανε λόγο για άδικη απόφαση του δικαστηρίου. Τόνισε ακόμη ότι τα χαρτιά δεν έφταναν στο δήμαρχο, ο οποίος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι υπήρχε κύκλωμα που υπεξαιρούσε χρήματα από τα ταμεία του δήμου».

Οταν ρωτήθηκε για παλαιότερες δηλώσεις του τότε ταμία του Δήμου Παν. Σαξώνη ότι ο ίδιος έδινε χρήματα στον γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και αυτός με τα σειρά του τα έδινε στον τότε δήμαρχο, η Ελένη Παπαγεωργοπούλου απάντησε: «Ο Σαξώνης μπορεί να λέει ο,τι θέλει. Δεν έχει φέρει ούτε έναν μάρτυρα.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...