Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τα 22 επαγγέλματα όπου υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης σήμερα


Είκοσι δύο επαγγέλματα που παρουσιάζονται εδώ, φαίνεται να χαμογελούν κάτω από το  χλωμό ήλιο της αγοράς εργασίας στη χώρα μας σήμερα.

Στον πίνακα που ακολουθεί, παραθέτουμε 22 τέτοιες περιπτώσεις επαγγελμάτων όπου υπάρχουν  δυνατότητες εύρεσης εργασίας, στα πλαίσια της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και των αδιεξόδων στην απασχόληση.
Χαρακτηριστικό των περισσότερων επαγγελμάτων με θετικές προοπτικές σήμερα, είναι ότι, κατά κύριο λόγο, δε συνδέονται με δραστηριότητες γραφείου και θεωρητικές σπουδές. Ευνόητο είναι ότι, οι υποψήφιοι για ένταξη στα επαγγέλματα αυτά, πρέπει να θέλουν και να μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες τους, να αποκτήσουν τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες και να παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις που τα αφορούν. Όλα τα παραπάνω, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη στις ατομικές επιλογές σπουδών και σταδιοδρομίας.
Ο πίνακας με τα επιλεγμένα 22 επαγγέλματα, προέρχονται από την κυλιόμενη έρευνα της επιστημονικής μας ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που στηρίζεται σε δοκιμασμένη μεθοδολογία και ειδικότερα στο επονομαζόμενο ισοζύγιο της ζήτησης και προσφοράς επαγγελμάτων (balance of demand and supply of professions).  

Η έρευνα παρακολουθεί 700 περίπου επαγγέλματα που ταξινομούνται σε 17 μεγάλες ομάδες και υποομάδες επαγγελμάτων και αξιοποιούνται επίσης από το αυτοματοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Career Gate Test K.17, που διανέμεται με επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. (www.careergatetest.com).   

Η έρευνα που διενεργείται χωρίς καμία κρατική ή άλλη βοήθεια, καλύπτει ένα μεγάλο κενό στη χώρα μας, όπως διαφαίνεται από τη μαζική της αξιοποίηση από το ευρύ κοινό.  Η τελευταία επικαιροποίησή της έγινε τον Ιούλιο του 2012 και αναλυτικά της στοιχεία έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του www.newsbomb.gr.

 22 επαγγέλματα με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα σήμερα:

Πληροφορικός Ψηφιακής Εικόνας,
Πληροφορικός-Οικονομολόγος,
Φοροτεχνικός-Λογιστής
Ορκωτός Ελεγκτής,
Εμποροπλοίαρχος, 
Μηχανικός εμπορικού ναυτικού,
Μηχανολόγος-Μηχανικός,
Γεωπόνος σύγχρονων καλλιεργειών,
Ζωοτεχνικός,
Τεχνολόγος γεωργίας και τροφίμων,
Μηχανολόγος-Τεχνολόγος ενέργειας, 
Τεχνολόγος-ακτινολογίας ή ιατρικών εργαστηρίων,
Νοσηλευτής,
Φυσιοθεραπευτής,
Κτηνίατρος,
Ιχθυολόγος,
Μάγειρας-Ζαχαροπλάστης
Κομμωτής,
Επιπλοποιός,
Ηλεκτρονικός-Ηλεκτρολόγος,
Τεχνικός κινητής τηλεφωνίας
Φύλακας ιδιωτικής ασφάλειας


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς έφυγε το μαύρο χρήμα από την Ελλάδα


Την αυτοπεποίθησή της ότι οι ίδιοι οι Έλληνες που έβγαλαν από το 2003 έως το 2009 περίπου 2010 δισ. ευρώ παράνομα από τη χώρα έφεραν πίσω μεγάλο μέρος των χρημάτων, για να αγοράσουν φτηνά και να ενισχύσουν την ρευστότητά τους σε περίοδο κρίσης, εκφράζει στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο επικεφαλής της οργάνωσης Παγκόσμια Οικονομική Ακεραιότητα, Ρέιμοντ Μπέικερ.
"Αυτό προκύπτει από όσα έχουν διαπιστωθεί σε άλλες χώρες: κατά τη διάρκεια των οικονομικών κρίσεων κάποιοι σπεκουλάρουν, φέρνοντας πίσω χρήματα τα οποία έχουν βγάλει παράνομα τα προηγούμενα χρόνια, για να αποκτήσουν αγαθά σε πολύ χαμηλές τιμές", συνεχίζει ο ίδιος σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στα Νέα.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι κατά τη διετία 200-2011 εισήχθησαν στην χώρα μας βάσει υπολογισμών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης περί τα 160 δισ. ευρώ, γεγονός που έκανε πολλούς τραπεζίτες να ανασηκώσουν τα φρύδια τους.

Όσον αφορά στην αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων μέτρησης, ο ίδιος περιγράφει την μέθοδο:
"Τα δεδομένα που χρησιμοποιήσαμε είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που υποβάλλουν οι κυβερνήσεις των κρατών στο ΔΝΤ. Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα στατιστικά είναι τέλια, αλλά έχουμε ειδικά φίλτρα για να προσέχουμε περισσότερο την ανάλυσή μας. Και δεν εντάξαμε αρκετές δραστηριότητες με παράνομες ροές χρήματος".
Όσον αφορά στα 160 δισ. ευρώ που εισήλθαν στην χώρα μας τη προηγούμενη διετία, ο ίδιος επισημαίνει ότι πρόκειται για χρήματα που θα μείνουν στο δρόμο και ποτέ δεν θα δούμε στα επίσημα στατιστικά στοιχεία. "Η εισροή παράνομου χρήματος συνήθως δεν παράγει χρήματα για το κράτος, καθώς δεν φορολογείται. Το μεγαλύτερο μέρος καταλήγει στην παραοικονομία".
Σύμφωνα με τον κ. Μπέικερ, μεγάλο μέρος του προβλήματος έγκειται στην υποτιμολόγηση αγαθών κατά τις εξαγωγές και την υπερτιμολόγηση στις εισαγωγές. "Έίναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος για την παράνομη ροή χρήματος εκτός μιας χώρας. Εφαρμόζεται από πολλές επιχειρήσεις για να μπαρκάρουν κεφάλαια κατά βούληση και χρησιμοποιείται για την αποφυγή φόρων και την χειραγώγηση τιμών".

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, ένα από τα βασικά στοιχεία που παρακολουθούν οι οικονομολόγοι της οργάνωσης του για να προσδιορίσουν τα μεγέθη των παράνομων ροών είναι οι δηλώσεις που γίνονται με τις εξαγωγές τις εισαγωγές σε παγκόσμιο επίπεδο.
"Για παράδειγμα, βλέπουμε τι δηλώνει η Ελλάδα ότι εξάγει προς την Γερμανία και τι δηλώνει η Γερμανία ότι εισάγει η Ελλάδα. Αν τα στοιχεία που δίνονται από τις δύο χώρες έχουν διαφορές που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό - π.χ. ένα προϊόν βγαίνει από την Ελλάδα στα 100 ευρώ και μπαίνει στην Γερμανία στα 300 ευρώ - τότε κάποιος μαγειρεύει τα τιμολόγια και έχουμε παράνομη ροή χρήματος", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον Ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και τον Βορρά. Ωστόσο, η έλλειψη της διαφάνειας του οικονομικού συστήματος έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη σαν επιδημία.

Πώς επιστρέφει το παράνομο χρήμα στην Ελλάδα

Το μαύρο χρήμα που βγήκε από την Ελλάδα την περίοδο 2003 – 2010, έχει επιστρέψει τα τελευταία 2 χρόνια με τη μορφή επενδύσεων σε ακίνητα.
Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ινστιτούτου Global Financial Integrity Ντεβ Καρ, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ.
Το αμερικανικό Ινστιτούτο σε πρόσφατη έρευνά του ανέφερε ότι το μαύρο χρήμα που έφυγε από τις ελληνικές τράπεζες την περασμένη δεκαετία ανέρχεται σε 261 δισ. δολάρια.
Σχολιάζοντας την εκτεταμένη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ο κ. Καρ επισήμανε ότι οι παράγοντες που την προκαλούν είναι η πολυπλοκότητα του συστήματος, η άνιση κατανομή των φορολογικών βαρών και η μη ανταποδοτικότητα του κοινωνικού κράτους.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...