Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Πρωταθλητές στο άγχος οι Έλληνες επιχειρηματίες

Κύρια αιτία εργασιακού άγχους στην Ελλάδα (45%) είναι η πίεση για επίτευξη στόχων.


Μια αρνητική πρωτιά κατέκτησαν οι Έλληνες επιχειρηματίες το 2011, καθώς σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της International Business Report (IBR) της Grant Thornton, σε 6.000 εταιρείες, είναι οι πλέον αγχωμένοι!

H έρευνα αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα, μαζί με τη Μποτσουάνα και την Ταϊλάνδη, είναι από τις ελάχιστες χώρες όπου αυξήθηκαν τα ποσοστά άγχους, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ειδικότερα, οι Έλληνες επιχειρηματίες βίωσαν, το 2011, περισσότερο στρες (67%), σε σύγκριση με το 2010 (61%). Όλα αυτά σε μια περίοδο που τα επίπεδα του στρες, που αισθάνονται οι επιχειρηματίες, παγκοσμίως, εμφανίζουν τη μικρότερη ετήσια αύξηση από το 2005.

Παρατηρώντας ότι συνολικά στις χώρες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) ο μέσος όρος είναι 40%, για το 2011, και 60%, για το 2010, προκύπτει ότι, για μία ακόμη φορά, η Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, υπερτέρησε και στα επίπεδα του στρες.

Έντονα τονίζεται στην έρευνα ότι κοινή και κύρια αιτία εργασιακού άγχους στην Ελλάδα (45%) είναι η πίεση για επίτευξη στόχων.

Ενδιαφέρον σημείο αποτελεί το γεγονός ότι μόνο το 19% των Ελλήνων επιχειρηματιών κάνει διακοπές, προκειμένου να αντιμετωπίσει το στρες, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τις χώρες PIGS είναι 38%, για την ΕΕ 50%, και, παγκοσμίως 42%.

Για τους Έλληνες, οι πιο δημοφιλείς τρόποι χαλάρωσης από το στρες είναι η άθληση/άσκηση (44%) και η ψυχαγωγία εντός (37%) και εκτός (43%) σπιτιού.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εάν δεν σε θέλει! Έγινε δισεκατομμυριούχος μόνο για δύο ώρες


Πολυεκατομμυριούχος αλλά μόνο για δυο ώρες έγινε ένας 50χρονος Σουηδός, ο τραπεζικός λογαριασμός του οποίου "γέμισε", χωρίς κανείς να καταλάβει το πώς.

"Ήθελα μόνο να δω αν είχα στο λογαριασμό μου αρκετά χρήματα για να κάνω τα ψώνια της ημέρας", είπε ο Άντερς Λόμπεργκ, από το Έστερσουντ της κεντρικής Σουηδίας, στην εφημερίδα Expressen.
Ο 50χρονος χρησιμοποίησε την υπηρεσία Internet Banking της τράπεζάς του για να ελέγξει το υπόλοιπο του λογαριασμού και κυριολεκτικά. . . ζαλίστηκε από αυτό που είδε: ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε 6,206 δισεκατομμύρια κορώνες ή 724 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να "σώσει" την εικόνα στον υπολογιστή του κάνοντας print screen.

Ο Λόμπεργκ άρχισε κατόπιν να σκέφτεται αν θα έπρεπε να μεταφέρει το ποσό σε άλλο λογαριασμό και τι θα μπορούσε να κάνει στη ζωή του με τόσα χρήματα. Ονειρεύτηκε μάλιστα "να αγοράσει ένα κότερο και να ταξιδέψει στην Καραϊβική".

Δυστυχώς για αυτόν, το όνειρο έσβησε γρήγορα. Μετά από δυο ώρες, τα χρήματα εξανεμίστηκαν και ο λογαριασμός του έδειξε και πάλι τα φυσιολογικά, χαμηλά έσοδά του.

Η εκπρόσωπος της τράπεζας Swedbank, Άννα Σούντμπλαντ, δήλωσε ότι κατανοεί το δράμα του Λόμπεργκ αλλά δεν γνωρίζει πώς έγινε το λάθος. "Ίσως να ήταν κάποια άλλη τράπεζα που μετέφερε το ποσό. Δεν προέρχεται αναγκαστικά από εμάς", πρόσθεσε.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Aπάτη μαμούθ από μεγάλη εταιρεία σε βάρος του ΙΚΑ


Νέα απάτη-μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τη ζημιά στο Ίδρυμα να ανέρχεται σε τουλάχιστον 4,5 εκ. ευρώ.
Στην υπόθεση εμπλέκεται γνωστός όμιλος εταιρειών με έδρα το Ν. Ηράκλειο Αττικής με αντικείμενο στο παρελθόν την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων.
Ο όμιλος εταιρειών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΙΚΑ, έχει έδρα το Ν. Ηράκλειο Αττικής και αντικείμενο στο παρελθόν την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων. Χτύπησε δε, "κόκκινο" στο σύστημα "Risk Analysis" που έχει μπει σε εφαρμογή τελευταία από τη Δ/νση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ETAM.
Μικτό κλιμάκιο από ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ έκαναν έφοδο σε χώρο του Ομίλου στο Ν. Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας που λειτουργούν συσχετιζόμενες επιχειρήσεις.
Πρόεδρος της εταιρείας ήταν 83χρονη γερόντισσα που βρέθηκε στο σπίτι της στη Γλυφάδα υποβοηθούμενη από οικιακή βοηθό.
Το συνολικό χρέος σήμερα της εταιρείας προς το ΙΚΑ-ETAM ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ, στην οποία εταιρεία ασφαλίζεται μεγάλο μέρος του προσωπικού των άλλων εταιρειών χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ για εισφορές, ενώ η ίδια αυτή εταιρεία βρίσκεται από ετών σε αδράνεια.
Ακόμη και οι υπεύθυνοι των εταιρειών, ασφαλίστηκαν εικονικά σε άλλες εταιρείες του Ομίλου, με παχυλούς μισθούς χωρίς βέβαια να καταβάλλονται εισφορές με σκοπό να πάρουν και οι ίδιοι σύνταξη από το ΙΚΑ-ETAM.
Ήδη οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ETAM μετά την αποκάλυψη της απάτης θα προχωρήσουν άμεσα σε ακυρώσεις ασφάλισης, σε αναζήτηση τυχόν καταβληθεισών παροχών και θα προβούν στην υποβολή μηνύσεων και σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανακαλύφθηκαν μούμιες-Φρανκεστάιν στη Σκωτία


Το δημιούργημα του Δόκτορος Φρανκεστάιν θύμισαν στους αρχαιολόγος δύο μούμιες που ανακάλυψαν σε νησί της Σκωτίας.


Το σώμα κάθε μούμιας είχε «συναρμολογηθεί» από μέλη, που κάποτε ανήκαν σε διαφορετικούς ανθρώπους!

Η ηλικία των δύο λειψάνων υπολογίζεται στα 3.500 χρόνια. Οι σκελετοί, που έφεραν σημάδια μουμιοποίησης, βρέθηκαν θαμμένοι, σε εμβρυακή στάση, στα θεμέλια ενός οικήματος.

Αυτό που οδήγησε τους επιστήμονες να ερευνήσουν περισσότερο τους δύο σκελετούς, ήταν ότι παρατήρησαν «αταίριαστα» σημεία πάνω τους: η πάνω με την κάτω γνάθος, ο αυχένας σε σχέση μη σπονδυλική στήλη κ.α.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η περίεργη αυτή ανακάλυψη μάλλον δείχνει ότι οι άνθρωποι που είχαν κατοικήσει το νησί «South Uist» είχαν πολύ περίεργα ταφικά έθιμα. Ωστόσο, παραδέχονται ότι για πρώτη φορά βρίσκονται μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο, η ερμηνεία του οποίου φαίνεται πως θα παραμείνει γρίφος για πολύ καιρό.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σπάει όλα τα ρεκόρ η ανεργία


Περίπου οκτακόσιοι πενήντα άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα στην Ελλάδα!

Το συγκλονιστικό αυτό συμπέρασμα προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δείχνουν ότι από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2012 έμειναν αναγκαστικά εκτός εργασίας 308 χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι προστέθηκαν στις μακρές λίστες των ανέργων...

Οι εξελίξεις στο θέμα της ανεργίας θεωρούνται δραματικές.

Η ανεργία διογκώνεται μήνα με τον μήνα. Έτσι, τον Απρίλιο το επίσημο ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 22,5% έναντι 16,2% τον Απρίλιο του 2011 και 22% το Μάρτιο του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Απρίλιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.813.601 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.109.658 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.360.717 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 332.535 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 12.827 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2012 (μείωση 0,3%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 307.775 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 38,4%) και κατά 27.493 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2012 (αύξηση 2,5%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 15.877 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 0,5%) και μειώθηκαν κατά 2.373 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2012 (μείωση 0,1%).
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της διάχυσης και παρουσίασης της στατιστικής πληροφορίας, και προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τον τρόπο παρουσίασης των μηνιαίων εκτιμήσεων από την Eurostat από τον Ιανουάριο 2012 η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει στα δελτία τύπου της τους μηνιαίους δείκτες ανεργίας εποχικά προσαρμοσμένους, για τα άτομα ηλικίας 15 - 74 ετών. Η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει να διαθέτει τα μη-εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στους χρήστες μέσω της διαδυκτιακής πύλης της.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συμμορίες ληστών υποδύονται τους υπαλλήλους για να μπουν στα σπίτια


Ολοένα και αυξάνονται οι περιπτώσεις ληστειών στις οποίες οι δράστες υποδύονται τους υπαλλήλους κάποιας εταιρείας για να πείσουν τα θύματά τους να τους ανοίξουν.
Αυτόν τον νέο τρόπο δράσης φαίνεται πως έχουν υιοθετήσεις οι συμμορίες διαρρηκτών. Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", σε τέτοιου είδους συμμορία αναζητούν οι διωκτικές Αρχές τους δράστες της στυγερής δολοφονίας της 69χρονης Αγγελικής Καρποδίνη το απόγευμα της Δευτέρας στη Φιλοθέη.
"Η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους, οι οποίοι μάλλον υποδύθηκαν πως δουλεύουν για Οργανισμό Κοινωνικής Ωφέλειας, κόλπο που εφαρμόζουν ολοένα και συχνότερα μέλη συμμοριών. Με το που άνοιξε την πόρτα, άρχισαν να τη χτυπούν με μπουνιές στο κεφάλι. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις κηλίδες του αίματος, μέχρι του σημείου που τελικά έπεσε νεκρή", περιγράφει στα "ΝΕΑ" αξιωματικός της ΕΛΑΣ ύστερα από εξέταση στον τόπο του εγκλήματος.
Οι δράστες στη συνέχεια έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι στην οδό Αγίας Φιλοθέης και έκλεψαν τιμαλφή και άγνωστο ποσό. Τη γυναίκα βρήκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος ο σύζυγός της, ιδιοκτήτης γνωστού ξενοδοχείου στην Πάρο, ο οποίος επέστρεψε λίγο αφότου οι δράστες εγκατέλειψαν το σπίτι. Ο ιατροδικαστής κατέληξε πως ο θάνατος προήλθε από τα απανωτά βίαια χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα στο κεφάλι.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρόμοιο περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό ηλικιωμένου, υποναυάρχου σε αποστρατεία, σημειώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Αχαρνών όταν Γεωργιανός, με το πρόσχημα πως μετέφερε ένα δέμα μπήκε στο σπίτι του και τον σκότωσε χτυπώντας τον με τις γροθιές του.
Σύμφωνα με την καταγραφή των επιθέσεων τον τελευταίο χρόνο, οι αστυνομικοί έχουν παρατηρήσει... προτίμηση των ληστών σε μονοκατοικίες ή διώροφες κατοικίες, κυρίως όπου υπάρχουν μεγάλες τζαμαρίες και είναι εύκολο οι ληστές να διακρίνουν τόσο τις κινήσεις του θύματος όσο και την οικονομική του κατάσταση.
"Στην περίπτωση της Φιλοθέης, οι δράστες είχαν την ευκαιρία να κατασκοπεύσουν εύκολα το θύμα τους. Επίσης το διαμέρισμα είναι στο ισόγειο μια διώροφης κατοικίας, όπου μπήκαν και βγήκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί", επισημαίνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ στα "ΝΕΑ", ο οποίος προτείνει να μην αφήνονται ακάλυπτοι χώροι, αλλά και να ζητείται ταυτότητα σε όσους επιχειρούν να μπουν στα σπίτια επικαλούμενοι πως εργάζονται σε κάποιον Οργανισμό ή μεταφέρουν κάτι.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποκωδικοποιήθηκε το DΝΑ της μπανάνας


Οι επιστήμονες διάβασαν επιτέλους το DNA της μπανάνας, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της, καθώς σε διάφορα μέρη του κόσμου απειλείται από αρρώστιες και παράσιτα.


Η μπανάνα έχει πάνω από 36.500 γονίδια (γύρω στα 14.000 περισσότερα από τους ανθρώπους) και το DNA της δείχνει ότι διαθέτει μία εξελικτική ιστορία περίπου 7.000 ετών μετά την αρχική της καλλιέργεια από τους ανθρώπους.

Οι σημερινές μπανάνες του σούπερ-μάρκετ συνήθως έχουν τρεις ομάδες χρωμοσωμάτων, αντί για δύο, πράγμα που σημαίνει ότι τα φυτά από τα οποία προέρχονται, είναι στείρα. Η παγκόσμια παραγωγή της εμπορικής μπανάνας κινδυνεύει, καθώς η τελευταία εμφανίζει εξελικτική στασιμότητα εδώ και πολύ καιρό, με συνέπεια να είναι ολοένα πιο ευάλωτη στις συνεχώς εξελισσόμενες απειλές στο περιβάλλον της. Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι περίπου οι μισές εδώδιμες μπανάνες του πλανήτη προέρχονται από μία και μόνο ποικιλία (Cavendish).

Ήδη μεταλλαγμένες μπανάνες αναπτύσσονται δοκιμαστικά σε φυτείες στην Ουγκάντα, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ποικιλία που θα είναι ανθεκτική σε ένα μικροοργανισμό που καταστρέφει τις μπανανιές στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής. Επίσης στην Αυστραλία καλλιεργούνται διαγονιδιακές μπανάνες που διαθέτουν υψηλότερα επίπεδα σιδήρου και βιταμίνης Α, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα της διατροφής στις φτωχές χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.


newsbomb.gr




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μαζί τ' αποφασίσαμε! - Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καλεί ως μάρτυρες: Σημίτη, Παπαντωνίου, Λαλιώτη, Β.Παπανδρέου, Γ.Παπανδρέου


- Όλοι είχαν υπογράψει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια των υποβρυχίων
- Ήταν συλλογική η απόφαση, τονίζεται στην ανακοίνωση των δικηγόρων του
- Καλούνται ως μάρτυρες και αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας την περίοδο 1998-1999

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος περνά στην αντεπίθεση μέσα από την φυλακή και καλεί ως μάρτυρες τόσο τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και άλλους υπουργούς μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του κατατέθηκε επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου εκείνης.
Δηλαδή: τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου και τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστα Λαλιώτη.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

1.Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρ. Υπουργού κ. Α.-.Α. Τσοχατζόπουλου (προσωρινά κρατούμενου από 11.4.2012) κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Παγορόπουλος, Ιωάννης Νικόλαου, Γρηγόριος Τσόλιας κατέθεσαν σήμερα 12.7.2012 επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή του ν. 4022 και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

2. Η εξέταση των εν λόγω προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση της εν εξελίξει ευρισκομένης τακτικής ανακρίσεως εντελώς απαραίτητη. Και τούτο γιατί έτσι η διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ουσιαστικοποιείται πλήρως, αφού τα ως άνω πρόσωπα μετείχαν ή προετοίμασαν ((σ)τη λήψη των υπό εξέταση ομοφώνων αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. για προμήθεια των 4 υποβρυχίων «214» για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Διευκρινίζεται ότι το ΚΥ.Σ.Ε.Α. με διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την αγορά των 4 υποβρυχίων. Είχε προηγηθεί η κατά νόμο αναγκαία υπηρεσιακή και ιεραρχική προετοιμασία από το Πολεμικό Ναυτικό (αρμόδιες υπηρεσίες και συμβούλια) και από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της προτάσεως του Σ.ΑΜ., με τον Υ.ΕΘ.Α. κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α.
Η τελευταία σχετική απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. (26.7.1999) οδήγησε στην υπογραφή της αντιστοίχου συμβάσεως της 15.2.2000 από την Γ.Δ.Ε. και τα Ε.Ν.Α.Ε. (διευθύνοντα σύμβουλο).

3. Η συμμετοχή του τότε Υ.ΕΘ.Α. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου στην ως άνω υπερδιετή υπηρεσιακή διαδικασία έγκειται στα εξής δύο σημεία:
Α) Εισήγηση ως μέλος του Σ.ΑΜ. προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α. κατόπιν προηγουμένων εισηγήσεων εκ μέρους του Π.Ν. και της Γ.Δ.Ε.
Β) Υλοποίηση της σύμβασης στο διάστημα της θητείας του ως Υ.ΕΘ.Α., μέχρι δηλαδή τον Οκτώβριο 2001, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΚΥ.Σ.Ε.Α.

4. Επισημαίνεται ότι η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου χωρίς την ενδελεχή και σε βάθος διερεύνηση των αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. καθιστά τον δικαστικό έλεγχο ελλιπή, αφού θα εξετάζοντο απλώς μερικές πτυχές της υπόθεσης χωρίς σύνδεση με την αφετηρία, τη μήτρα, της όλης υπόθεσης.

5. Εξάλλου, το αίτημα της εξέτασης των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και άλλων αξιωματούχων του ΥΠ.ΕΘ.Α. έχει υποβληθεί εκ μέρους μας τρεις φορές (στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, στην προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατά την απολογία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου), χωρίς όμως για διαφορετικούς λόγους να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει σχετική απάντηση.

6. Πιστεύουμε ότι το άιτημά μας είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθιστά δε την περαίωση της τακτικής ανάκρισης χωρίς την αιτούμενη εξέταση λογικά και νομικά αδύνατη.

7. Τέλος εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απόλυτη πίστη μας στη Δικαιοσύνη της χώρας μας.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η χειρότερη ημέρα του καλοκαιριού η Πέμπτη - Η θερμοκρασία στους 42 βαθμούς

 


Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Το βράδυ καταιγίδες στα βόρεια που θα ενισχύσουν πρόσκαιρα τους ανέμους στις θαλασσιές περιοχές. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία και θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων τοπικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα ενδέχεται να επεκταθούν και στη δυτική Στερεά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 21 έως 41 και πιθανόν στα νοτιότερα τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 35 και στην Κρήτη κυρίως στα νότια έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 36 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 38 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Σε παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς τοπικά έντονα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων τοπικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...