Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Στέλνουν σε σπίτια πολιτών κλήσεις για τις διαδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

ΧΟΥΝΤΑ: Στέλνουν σε σπίτια πολιτών κλήσεις για τις διαδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου



Το έγγραφο ανάρτησε στο facebook ο πολίτης που καλείται για προκαταρκτική εξέταση. Ο ίδιος βάζει και τη λεζάντα:
Χωρίς άλλο σχόλια…
Καλούμαστε από το «Τμήμα Προστασίας Κράτους και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ», με βάση την παραγγελία της εισαγγελέα που εκδόθηκε στις 17 Νοέμβρη!!!!!!!
Είναι μία από τις κλήσεις πολιτών για τις διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου.
Ιδού η τρομοκρατία του κατοχικού καθεστώτος. Έχουμε καλύψει σκοπίμως το όνομα του κληθέντα συμπολίτη μας καθώς και τα ονόματα των ανακριτών του. Διαβάστε:












Πηγή tsantiri.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παρασκευή 2/12/11: Συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια

Παρασκευή 2/12/11: Συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια [ΔΙΑΔΩΣΤΕ]


Διαδώστε το κάλεσμα!
Αυτή την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή τουΔικηγορικού Συλλόγου Αθήνας κατά του χαρατσιού ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από τις 9:30το πρωί, έξω από το ΣτΕ [Πανεπιστημίου 47] από φορείς και κινήσεις πολιτών και γειτονιών που αγωνίζονται ενάντια στο αντικοινωνικό και αντισυνταγματικό χαράτσι.
Να μην λείψει κανείς και καμία. Το θέμα μας καίει όλους!

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έλληνες σε ξενώνες λαθρομεταναστών


Εφιάλτης το όνειρο της μετανάστευσης

Ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης, που όμοιό του είχε να γνωρίσει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60, βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. 

Χιλιάδες Έλληνες φεύγουν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και την ανεργία. Όμως, η φυγή δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλοί συμπατριώτες μας καταλήγουν σε ξενώνες με τους ντόπιους να τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρομετανάστες. 

Όπως αναφέρει σήμερα στο κύριο θέμα του το «Πρώτο Θέμα», μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες, περίπου 1000 Έλληνες έχουν φθάσει στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν μια δουλειά για να καταφέρουν να μείνουν στη χώρα. Όλοι τους έφυγαν κατά την περίοδο της μεγάλης πολιτικής αστάθειας, του προηγούμενου μήνα. Πολλοί ταξίδεψαν υπό καθεστώς πανικού, χωρίς να έχουν κάνει την παραμικρή προεργασία ή προετοιμασία. 

Ο γραμματέας της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη, Κ.Μάρκου προειδοποιεί τους επίδοξους μετανάστες, ότι η υπόθεση «Αυστραλία» δεν είναι εύκολη. «Όσοι μεταναστεύουν θεωρούν ότι ερχόμενοι στην Αυστραλία, θα βρουν αμέσως δουλειά. Κάνουν λάθος. Η εύρεση εργασίας είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζεται πολύ ψάξιμο». 

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει δώσει οδηγία στην πρεσβεία στην Αθήνα, να περιορίσει δραστικά την έκδοση βίζας για Έλληνες πολίτες, ιδίως για όσους δεν μπορούν να τεκμηριώσουν το λόγο του ταξιδιού τους.


newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μερκοζί : "Μαγειρεύουν" νέο σύμφωνο σταθερότητας


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί σχεδιάζουν από κοινού πιο δραστικά μέτρα-περιλαμβανομένου ενός νέου Συμφώνου Σταθερότητας-για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, γράφει σήμερα η εφημερίδα Welt am Sonntag.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν είναι αναγκαίο η Γερμανία και η Γαλλία θα συμφωνήσουν με ορισμένες άλλες χώρες να δεσμευτούν σε σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία. Πηγές της κυβέρνησης της Γερμανίας λένε ότι το σχέδιο ενδέχεται να ανακοινωθεί από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί εντός της εβδομάδας.
Η εφημερίδα γράφει ότι επειδή θα χρειαζόταν μια μακρόχρονη διαδικασία για να αλλάξουν οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης θα κληθούν να συμφωνήσουν σε ένα νέο σύμφωνο σταθερότητας μεταξύ τους-και να το εφαρμόσουν από τις αρχές του 2012.
Θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με τη Συμφωνία Σένγκεν, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Οι χώρες που θα μετέχουν στο νέο σύμφωνο θα εφαρμόζουν αυστηρούς κανόνες για το έλλειμμα και τους εθνικούς προϋπολογισμούς.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να συμμετάσχει περισσότερο στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη. Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να της υπαγορεύσουν τι να κάνει αλλά το τι περιμένουν Βερολίνο και Παρίσι από αυτή είναι σαφές, τονίζει η Βελτ αμ Ζόνταγκ.
"Βάσει αυτών των μέτρων θα πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία στην ΕΚΤ για μια πιο ισχυρή παρέμβαση στις κεφαλαιαγορές", κατά το δημοσίευμα. Ένας κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να είπε στην εφημερίδα πως "εάν οι πολιτικοί συμφωνήσουν σε ένα σαφές βήμα, η ΕΚΤ θα παρέμβει και θα βοηθήσει".
Την Παρασκευή αξιωματούχοι δήλωσαν στις Βρυξέλλες ότι η στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση θα έδινε στην ΕΚΤ τον αναγκαίο χώρο να ελιχθεί και να αυξήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι αγορές.
Η ΕΚΤ, η οποία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί απευθείας κυβερνήσεις, αγοράζει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά από τον Αύγουστο για να κρατήσει χαμηλά τα κόστη του δανεισμού της τρίτης και της τέταρτης σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης.
Την "σκληρή" γραμμή του Βερολίνου στηρίζει και ο  πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν που επιμένει, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung, πως "η εμπιστοσύνη των αγορών στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης δεν έχει τρωθεί". Κι επειδή η πραγματικότητα δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και οι μεγάλες αγορές όντως έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών, στην προφανή ερώτηση του πως εξηγεί αυτές τις «επιθέσεις» ο κύριος Βάιντμαν τονίζει "Οι πιέσεις των αγορών δεν πρέπει να υπερεκτιμούνται. Αν ανεβαίνουν λίγο τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων δεν μπορεί να διακηρύσσει κανείς ότι ήλθε το τέλος του κόσμου".
Τέλος η Bild-Zeitung αναφέρει πως Γερμανία και Γαλλία επιδιώκουν την προώθηση αλλαγών στις ευρωπαϊκές συνθήκες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το γαλλογερμανικό σχέδιο προβλέπει οι αλλαγές που στοχεύουν σε μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία για τις χώρες μέλη, να υλοποιηθούν ει δυνατόν ακόμα και τον Ιανουάριο και προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, το σχέδιο που επεξεργάζεται ο γαλλογερμανικός άξονας προβλέπει την επικύρωση των αλλαγών από την κάθε χώρα ξεχωριστά, παρακάμπτοντας με τον τρόπο αυτό τις Βρυξέλλες και τις χρονοβόρες διαδικασίες.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...