Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

10.000 Ελληνες αγόρασαν εξοχικό στη Τουρκία

Εκατομμυριούχοι γυρνούν την πλάτη στις ελληνικές πολυτελείς βίλες καθώς η οικονομία της χώρας μας αλλά και τα δημοσιεύματα που συχνά την παρουσιάζουν ως τον τόπο της… αβεβαιότητας, τους τρομάζει, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Ακόμη και οι σημαντικές μειώσεις στις τιμές πώλησης, το ύψος των οποίων καθορίζεται συνήθως από τη βιασύνη και την ανάγκη που έχουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να τα πουλήσουν, δεν φαίνεται να τους ελκύουν.
Την ίδια ώρα, με εκρηκτικούς ρυθμούς ανεβαίνει η αγορά εξοχικών κατοικιών στη γειτονική μας Τουρκία. Όπως προκύπτει από έκθεση της τουρκικής υπηρεσίας κτηματογράφησης για τις αγοραπωλησίες που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τετραετία στην Τουρκία από ξένους, οι Έλληνες έχουν αποκτήσει 9.954 παραθεριστικές κατοικίες, κατέχοντας την τρίτη θέση, μετά τους Βρετανούς και τους Γερμανούς.
Τα σκήπτρα των προτιμήσεων για τους έλληνες αγοραστές κρατούν ηΑττάλεια και η Αλικαρνασσός, οι οποίες εκτός των άλλων διαθέτουν και καλή σύνδεση με τα ελληνικά παράλια. Όπως λένε γνώστες της αγοράς, η τιμή του τ.μ. για μία κατοικία στα τουρκικά παράλια μπορεί να κυμαίνεται από 1.000 - 1.300 ευρώ/τ.μ. όταν στα ελληνικά νησιά συνήθως ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ/τ.μ.
Πέραν των δελεαστικών τιμών στις οποίες προσφέρονται, τα εξοχικά στην Τουρκία, συνήθως, βρίσκονται σε οικιστικά συγκροτήματα που διαθέτουν πολυάριθμες παρεχόμενες υπηρεσίες μεταξύ άλλων και… ελικοδρόμια.

newscode.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αλβανική πρόκληση: "Η Κύπρος είναι τουρκική!"

Πρόκληση στον ελληνισμό, αλλά και παράβαση των κανόνων της ΟΥΕΦΑ και της FIFA που απαγορεύει πολιτικά συνθήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες χαρακτηρίζεται από τη Λευκωσία η ενέργεια των Αλβανών φιλάθλων να υψώσουν την τουρκική σημαία σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Σκεντερμπέου με το ΑΠΟΕΛ.
 
Ο αγώνας διεξαγόταν στα Τίρανα για τον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιον Λινγκ.
 
Μαζί με τις τουρκικές σημαίες, ύψωσαν και πανό που έγραφαν «CYPRO is Turkey».
 
Ακολούθησαν γιουχαΐσματα, αλλά ρίψη καπνογόνων. Οι περίπου 150 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που ταξίδεψαν στην Αλβανία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, έπεσαν θύματα πετροβολισμού στην Κορυτσά, ενώ εντός του γηπέδου δέχθηκαν δεκάδες μπουκάλια από νερό που ρίχτηκαν εναντίον τους.
 
Το ΑΠΟΕΛ καθάρισε το παιγνίδι πολύ γρήγορα νικώντας με 2 - 0 την αλβανική ομάδα και βρίσκεται με το ένα πόδι στην πρόκριση. Να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξης πένθους για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Λεμεσού, κάτι που δεν σεβάστηκαν οι Αλβανοί οπαδοί της Σκεντερμπέου.
 
Η κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρόκειται να διαμαρτυρηθεί στην ΟΥΕΦΑ.
 
newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υγρός, «άδικος» θάνατος


Πάνω από 100 άνθρωποι πέθαναν φέτος στη θάλασσα

Φέτος, από την αρχή της θερινής περιόδου μέχρι και σήμερα, πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα ενώ δεν υπάρχει μέρα που το Λιμενικό να μην καταγράψει τουλάχιστον τρία περιστατικά θανάτων. 

Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Τις πρώτες 15 ημέρες του Ιουλίου, κάνοντας μια καταγραφή από τα δελτία Τύπου του Λιμενικού Σώματος, σημειώσαμε 51 θανάτους σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας. Από αυτούς οι 29 αφορούσαν άνδρες, ανάμεσα τους και ένα 5χρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του σε θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και οι 22 γυναίκες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, οι θάνατοι λουομένων στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας φέτος παρουσιάζουν μικρή αύξηση, και σύμφωνα με τον διευθυντή της Λιμενικής Αστυνομίας Π.Παρασκευά, είναι λάθος η εικόνα που εδώ και χρόνια βγαίνει προς τα έξω, ότι οι Έλληνες δεν γνωρίζουν κολύμπι και πνίγονται στις θάλασσές τους. 

Όπως εξηγεί, όταν συμβεί ένα περιστατικό στη θάλασσα, αυτό καταγράφεται χωρίς να αναφέρεται η αιτία θανάτου, η οποία πιστοποιείται κατά το στάδιο της προανάκρισης από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Τότε γίνεται γνωστό εάν ο θάνατος προήλθε από πνιγμό η από παθολογική αιτία.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νεκρή γοργόνα σε παραλία της Κρήτης; [βίντεο]

Νεκρή γοργόνα σε παραλία της Κρήτης; [βίντεο]


Ένα περίεργο βίντεο κυκλοφορεί στο Youtube. Ο χρήστης που το ανέβασε ισχυρίζεται πως βρήκε μία νεκρή γοργόνα σε μία παραλία της Κρήτης.
Δείτε το και τα συμπεράσματα δικά σας…
Το βίντεο ανέβηκε πριν από μερικές μέρες στο Youtube και όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις και κυρίως ειρωνικά σχόλια, αφού όπως φαίνεται οι περισσότεροι δεν πείθονται ότι πρόκειται για γοργόνα.
Ο χρήστης που το ανέβασε πάντως επιμένει ότι πρόκειται για νεκρή γοργόνα. Αν μη τι άλλο το βίντεο που ακολουθεί είναι εντυπωσιακό…
Πηγή: newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Μου φόρτωσαν τσάντα με μολότοφ»

Ελεύθερος αφέθηκε ο 21χρονος Φώτης Δήμου έπειτα από συνολικά 52 μέρες κράτησης στη ΓΑΔΑ και τον Κορυδαλλό. Είναι ένας από τους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στη διαδήλωση της 11ης Μαΐου
Περιμένοντας να δικαστεί, υποστηρίζει ότι τα ΜΑΤ τού φόρτωσαν μια τσάντα με μολότοφ. Μιλάει για κατασκευασμένες κατηγορίες, που τον κάνουν να νιώθει οργισμένος και αγανακτισμένος.
«Στη φυλακή μ' έπνιξε το άδικο. Ενιωθα ένα βάρος στο στήθος. Φώναζα με όλη μου τη δύναμη ότι δεν έκανα τίποτα. Δίχως να μ' ακούει κανείς. Οι κρατούμενοι μου φέρθηκαν καλά. Ακόμα και οι ποινικοί: "Μην τους φοβάσαι" μου έλεγαν. "Δες το σαν εμπειρία και κράτα τα θετικά. Θα τελειώσει" έλεγαν. Με τους δεσμοφύλακες δεν είχα επαφή. Αυτοί κλείδωναν, ξεκλείδωναν. Οι συνθήκες κράτησης ήταν άθλιες».
Δεν θα ξεχάσει ποτέ την ημέρα σύλληψής του: «Η 11η Μαΐου έχει χαραχτεί στο μυαλό μου. Οπως και οι εικόνες από την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, τον ξυλοδαρμό μου και ειδικά τη στιγμή που ακουμπούν δίπλα μου το σακίδιο. Ελεγα ότι δεν κρατούσα τίποτα κι οι ΜΑΤάδες απαντούσαν: "Δεν πειράζει. Ενα δωράκι είναι. Σκάσε"».
Πώς ήταν στη φυλακή;
«Καθόμουν και σκεφτόμουν διαρκώς. Δεν υπήρχαν δραστηριότητες για να ξεχνιέμαι. Σκεφτόμουν πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο. Η μόνη ενασχόλησή μου ήταν να περιμένω στην ουρά για φαγητό ή να βγω στο προαύλιο να κοιτάξω τον ουρανό. Εκεί έμαθα να εκτιμώ και το φαγητό που τρώω. Και την κουβέντα με τους κρατούμενους. Ολοι βιώνουμε το ίδιο μαρτύριο. Ο ένας δίνει κουράγιο στον άλλο. Οι συνθήκες όμως ήταν άθλιες. Με έβαλαν στην Α' πτέρυγα Κορυδαλλού σε κελί για ένα άτομο, μαζί με άλλους 3 Ελληνες κατηγορούμενους για ληστείες. Αυτοί με στήριξαν».
Και τώρα;
«Είμαι οργισμένος και αγανακτισμένος για την κατάσταση που επικρατεί. Ζω διαρκώς με ένα ερώτημα που βασανίζει στο μυαλό μου: Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί μού έστησαν αυτή την ιστορία. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αντίστοιχες υποθέσεις, όπως του Μάριου Ζέρβα, του φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια, έτυχε να γίνουν γνωστές. Υπάρχουν και πολλές άλλες που δεν δημοσιοποιήθηκαν».
Σε διαδήλωση θα ξαναπάς;
«Η φυλακή σε στιγματίζει. Ζεις με το φόβο ότι θα σου ξανασυμβεί. Δεν θα σταματήσω όμως να διεκδικώ. Γιατί ξέρω ότι έχω το δίκιο με το μέρος μου. Ζητάω ένα καλύτερο μέλλον. Θα συνεχίσω να φωνάζω για ν' ακούγεται η αλήθεια. Ο κόσμος δεν πρέπει να τρομοκρατείται, αλλά ν' ανοίξει τα μάτια του. Γνωρίζοντας, βεβαίως, ότι μπορούν να φορτώσουν τσάντες με μολότοφ στον καθένα μας. Βλέπουν τους διαδηλωτές σαν εχθρούς. Κινούνται με το σκεπτικό "θα σε στείλω φυλακή επειδή διαδηλώνεις"». *

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 16 Ιουλίου

622: Η Εγίρα, αρχή του μωαμεθανικού ημερολογίου: Ο Μωάμεθ εγκαταλείπει τη Μέκκα και καταφεύγει στη Μεδίνα, κυνηγημένος από τους ισχυρούς της περιοχής.

1054: Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μιχαήλ Κηρουλάριος επισημοποιεί το Σχίσμα των Εκκλησιών και αφορίζεται από τους απεσταλμένους του Πάπα.

1872: Γεννήθηκε ο Ρόαλντ Αμούντσεν, νορβηγός εξερευνητής των πόλων.

1877: Διεξάγεται ο πρώτος τελικός του Τουρνουά Τένις του Γουίμπλεντον. Νικητής αναδεικνύεται ο Σπένσερ Μπορ, που επικρατεί του Γουίλιαμ Μάρσαλ με 3-0 σετ.

1918: Πέθανε ο Νικόλαος Β', τσάρος της Ρωσίας. Εκτελέστηκε στο Γιεκατερίνενμπουργκ από τους μπολσεβίκους, μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους.

1933: Γεννήθηκε η Μαίρη Χρονοπούλου, ηθοποιός.

1945: Σ' ένα ερημικό οροπέδιο του Νέου Μεξικού, οι Αμερικανοί δοκιμάζουν με επιτυχία την πρώτη στον κόσμο ατομική βόμβα, με το κωδικό όνομα «Αγία Τριάδα».

1969: Εκτοξεύεται το διαστημόπλοιο «Απόλλων 11», με τους αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάικλ Κόλινς, με προορισμό τη Σελήνη.

1991: Το ΚΚΕ αποχωρεί από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.

2003: Πέθανε ο Σέλια Κρουζ, κουβανέζα τραγουδίστρια, γνωστή και ως «βασίλισσα της σάλσα».

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ομπάμα: Δεν είμαστε Ελλάδα

Αντιμέτωπη με το αδιέξοδο ως προς την αύξηση του νόμιμου ορίου του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ βρίσκεται η Ουάσινγκτον.

Στην ομιλία του την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επιχείρησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς για τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα. «Αντίθετα με ό,τι ορισμένοι άνθρωποι δηλώνουν, δεν είμαστε η Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.



Επιπλέον, εξήγησε ότι τα προβλήματα χρέους, τα οποία αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, δεν είναι τόσο σοβαρά όσο εκείνα που απειλούν τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, διαβεβαιώνοντας ότι η μείωση του ελλείμματος δεν απαιτεί «ριζοσπαστικά» μέτρα.

Ωστόσο, με δεδομένο το αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον αναφορικά με την αύξηση του νόμιμου ορίου του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε έτοιμος να πάρει «σκληρές αποφάσεις», αν οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίσουν ένα πρόγραμμα που θα αποτρέψει την χρεοκοπία. 

«Αν οι Ρεπουμπλικάνοι μου δείξουν ένα σοβαρό σχέδιο, είμαι έτοιμος να ενεργήσω, ακόμη και αν απαιτούνται μερικές σκληρές αποφάσεις από μέρους μου» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, που διευκρίνισε ότι είναι έτοιμος να εφαρμόσει περικοπές σε επιδόματα.

Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους να δεχθούν το πακέτο δημοσιονομικής σταθεροποίησης που προωθεί η κυβέρνηση του και προβλέπει υψηλότερη φορολογία για τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις.



real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η πανσέληνος και οι... λυκάνθρωποι !

Στην Ιταλία, τη Γαλλία και τηΓερμανία υπήρχε η δοξασία σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας θα μπορούσε ναμεταλλαχθεί σε λυκάνθρωπο, εάν κατά τη διάρκεια του θέρους επέλεγε μια Τετάρτη ή Παρασκευή να κοιμηθεί στο ύπαιθρο και ηπανσέληνος να τον λούζει.
Με αυτή τη θεωρία ασχολήθηκανΑυστραλοί ψυχίατροι και επιστήμονες, οι οποίοι κατέληξαν πως συμπτώματα ψυχολογικών κρίσεων με έντονες βίαιες τάσεις σημειώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν το φεγγάρι ολόγιομο αγκαλιάζει τη Γη.
Τι έδειξε η ιατρική έρευνα
Οι ερευνητές ασχολήθηκαν με τους 91 ψυχικά ασθενείς του νοσοκομείο Νιουκαστλ της Νέας Νοτίου Ουαλίας της Αυστραλίας, παρακολουθώντας συστηματικά τη συμπεριφορά τους. Από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Ιούλιου του 2009 κατέγραφαν με λεπτομέρειες το πως κινούνταν στο χώρο.
Μετά την ανάλυση των πρώτων στοιχείων, τα οποία συνέκριναν με τις αναφορές στα αστυνομικά και ιατρικά τμήματα, έφθασαν στο συμπέρασμα ότι όντως κατά τη διάρκεια της πανσελήνου εμφανίζονται τα πιο ακραία κρούσματα στη συμπεριφορά.
Μεταξύ άλλων παρατήρησαν πως εκείνες τις βραδιές πραγματοποιείται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τροχαίων και βίαιων επεισοδίων, ενώ παρουσιάζεται αύξηση περιστατικών με πλούσιες ψυχιατρικές περιπτώσεις, αϋπνίες, εκνευρισμό κλπ. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, η πανσέληνος το επηρεάζει και έτσι εκδηλώνεται πίεση στους νευρώνες του εγκεφάλου.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παιδόφιλοι ... άτομα υπεράνω υποψίας !

Άτομα υπεράνω υποψίας, άτομα της διπλανής πόρτας,οικογενειάρχες με παιδιά,μορφωμένοιοικονομικά ευκατάστατοι... Αυτοί είναι τις περισσότερες φορές οιπαιδόφιλοι που συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου...
Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρη τη χώρα, (θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα), ενώ τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η σύλληψη ενός 33χρονου υπαρχιφύλακα που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Γερμανού στη Φλώρινα, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν 2.500 αρχεία παιδικής πορνογραφίας !
Απ' το 2004 μέχρι και σήμερα, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει εξιχνιάσει περισσότερες από 1.000 υποθέσεις με παιδόφιλους, ενώ έχει συλλάβει 680 άτομα. Εκπαιδευτικοί, γιατροί, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, ακόμη και ιερείς«πιστοί» στο αρρωστημένο τους πάθος !
Πέντε δισ. ευρώ... τζίρος που ξεπερνά το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών
Κάποιοι, είναι ψυχικά άρρωστοι, κάποιοι άλλοι όμως θησαυρίζουν απ' την παιδική πορνογραφία, αφού θεωρείταιπαγκοσμίως η τρίτη πιο επικερδής «επιχείρηση» μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, με τζίρο ετησίωςπου φθάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ !
Τα στοιχεία προκαλούν σοκ. Υπάρχουν περίπου 200.000 ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας, κάθε μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο «ανεβαίνουν» στο ίντερνετ 200 νέες φωτογραφίες με γυμνά παιδιά ακόμη και βρέφη, ενώ παιδόφιλοι για να δουν live βίντεο με βιασμό παιδιού πληρώνουν από 3.000 έως και 12.000 ευρώ !
Και βέβαια πολλοί παιδόφιλοι δεν ικανοποιούν το αρρωστημένο πάθος τους μόνο με βίντεο και φωτογραφίες, αλλά επιδιώκουν και συνάντηση με τα υποψήφια ανήλικα θύματα τους, μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών, παριστάνοντας τους συνομήλικους για να τα ρίξουν στην παγίδα τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνα, ένα στα 7 παιδιά έχει δεχτεί πρόταση μέσω ίντερνετ, με μοναδικό σκοπό την κακοποίηση !
Στη χώρα μας μέχρι στιγμής δεν γίνεται παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας ή τουλάχιστον δεν έχει εντοπιστεί κάτι τέτοιο, παρά μόνο διακίνηση. Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας παρουσιάζουν στασιμότητα, υπάρχει όμως το φαινόμενο της «ανακύκλωσης».
Τι σημαίνει αυτό; Με το νέο πρόγραμμα TLO που προμηθεύτηκαν οι αρχές απ' τις Η.Π.Α. πριν από 4 μήνες, οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εντοπίζουν σε πραγματικό χρόνο τους παιδόφιλους. Εκείνοι όμως παρόλο που ξέρουν ότι θα συλληφθούν και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών... συνεχίζουν! Γιατί όπως λένε κι οι αστυνομικοί, δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την παιδική πορνογραφία!

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιχείρηση "Έλληνες, αδειάστε μας τη γωνιά και συμμαζευθείτε!"

Οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αποτυπώθηκαν μέχρι στιγμής κυρίως σις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται οι τράπεζες για την άντληση ρευστότητας και την επάρκεια κεφαλαίων.

Το πρόβλημα αυτό, ωστόσο, δεν περιορίζεται στην αδυναμία χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας. Αφορά παράλληλα και τη δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών να στηρίξουν  τις επενδύσεις τους στο εξωτερικό, επενδύσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη δεκαετία και έκαννα τις ελληνικές τράπεζες ισχυρούς περιφερειακούς πάικτες με σημαντική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή.

Επιτυχημένη παρουσία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2011,  οι διεθνείς δραστηριότητες των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών (Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) απαριθμούσαν περισσότερα από 3000 καταστήματα, ή 2500 αν εξαιρεθεί η θυγατρική της Εθνικής τουρκική Finansbank λόγω του μεγάλου μεγέθους της. Από το δίκτυο αυτό, η Eurobank διαθέτει 780 καταστήματα (εξαιρουμένου του δικτύου της Πολωνίας μετά τη συμφωνία πώλησης της Polbank στην αυστριακή Raiffeisen),  η Εθνική με 682 (συν άλλα 502 καταστήματα της Finansbank), η Alpha με 559 και η Πειραιώς με 512.

Το σύνολο των χορηγήσεων των τεσσάρων τραπεζών στις διεθνείς δραστηριότητές τους ξεπερνούσε τα 51 δισ. ευρώ, ή τα 37 δισ. ευρώ αν δεν συνυπολογιστεί η Finansbank. Η Eurobank και η Alpha είχαν χορηγήσεις από περίπου 10 δισ. ευρώ η καθεμία και η Πειραιώς με την Εθνική από περίπου 8 δισ. ευρώ (συν 14 δισ. ευρώ για την Εθνική με την Finansbank).

Στο ίδιο τρίμηνο η συμβολή των διεθνών δραστηριοτήτων στην κερδοφορία ήταν σημαντική για όλες τις τράπεζες με την εξαίρεση της Alpha. Ο λόγος των δανείων προς καταθέσεις ήταν από 117% για την Eurobank έως 155% για την Alpha, που θεωρείται φυσιολογικός και εντός της διεθνούς πρακτικής να χρηματοδοτείται η επέκταση σε ξένες αναδυόμενες οικονομίες μέσω των διεθνών κεφαλαιαγορών, τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο της επέκτασης. Το συνολικό έλλειμμα καταθέσεων σε σχέση με τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί φτάνει τα 13 δισ. ευρώ για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες (1,5 δισ. ευρώ για την Eurobank, 2,3 δισ. ευρώ για την Πειραιώς, 3,6 δισ. ευρώ για την Alpha και 5,7 δισ. ευρώ για την Εθνική).

Πλέον όλες έχουν στραφεί στην αυτόνομη προσέλκυση κεφαλαίων από τις θυγατρικές τους τόσο λόγω των δυσκολιών στην Ελλάδα όσο και λόγω της ωρίμανσης των θυγατρικών τους που είναι σε θέση να δανειοδοτούνται αυτόνομα.

Σε ορισμένες χώρες των Βαλκανίων, οι θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών ελέγχουν γύρω στο 25% των αγορών αυτών, οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την τρέχουσα περίοδο που η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, εκείνες ανακάμπτουν και έχουν μπροστά τους θετικές προοπτικές ανάπτυξης.

Σε αγορές με σημαντικό ρυθμό πιστωτικής επέκτασης, η ανάπτυξη των τραπεζών και η βελτίωση των μεριδίων αγοράς, απαιτεί κεφάλαια και επαρκή ρευστότητα που αυτή τη στιγμή οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να διαθέσουν και κατά συνέπεια τις υποχρεώνει σε αναδιάταξη δυνάμεων και αλλαγή της στρατηγικής.

Αυτό σημαίνει πως η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος ξεκινά από το δίκτυο του εξωτερικού.  Η κρίση στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις της στο τραπεζικό σύστημα, διευκολύνει τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό να «χτυπήσει» τις ελληνικές επενδύσεις σε καλή τιμή και παρέχει στις ελληνικές τράπεζες την ευκαιρία να αντλήσουν κεφάλαια και ρευστότητα μέσω της πώλησης θυγατρικών τους.

Οι πρώτες ανακοινώσεις

H Eurobank ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι βρίσκεται σε αρχικές συζητήσεις για τη διάθεση του πλειοψηφικού μεριδίου της στην τοπική θυγατρική της στην Τουρκία, Eurobank Tekfen.

Όπως επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η τράπεζα, «στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, η κίνηση αυτή στην Τουρκία θα επιτρέψει την ανακατανομή πόρων για την ανάπτυξη και ενίσχυση των υφιστάμενων διεθνών δραστηριοτήτων της σε χώρες όπου κατέχει σημαντική παρουσία και παράλληλα θα ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή της θέση». Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank  έχει ήδη διαθέσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της θυγατρικής της στην Πολωνία, Polbank, έναντι 490 εκατ. ευρώ τους προηγούμενους μήνες.

Λίγες ώρες αργότερα  η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε οτι βρίσκεται  σε συζητήσεις με την Standard Chartered PLC για την πώληση της θυγατρικής της στην Αίγυπτο Piraeus Bank Egypt.

Οι παραπάνω κινήσεις επιβεβαιώνουν πως η αναδιάταξη έχει ξεκινήσει και επιβάλλεται για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ελληνικών ομίλων, όπως αποδείχθηκε και από τα αποτελέσματα των stress tests.

Η στρατηγική της ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών στο εξωτερικό, αποτελεί άλλωστε επιταγή και της Τρόικας, όπως άλλωστε και οι παραινέσεις της προς το ελληνικό σύστημα να επιταχύνει τις κινήσεις αναδιάρθρωσης και στο εσωτερικό. Την ίδια «συμβουλή» έχει επαναλάβει αρκετές φορές μέχρι τώρα τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και η κυβέρνηση, προφανώς και υπό την πίεση των εταίρων μας. Η ένταση των πιέσεων μάλιστα που ασκούνται προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι τελείως ανεξάρτητη από τις προθέσεις των αυστριακών ή των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών που μπορούν να επωφεληθούν ώστε να επιτύχουν -φθηνότερα σήμερα- την είσοδό τους σε αγορές που θεωρούσαν φυσική συνέχεια των δικών τους, όπως για παράδειγμα οι Αυστριακοί στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης.

Μια τέτοια εξέλιξη επίσης, υποβοηθείται και από τις αρχές των τοπικών αγορών που λόγω της βαθειάς κρίσης, θεωρούν σήμερα ο,τιδήποτε ελληνικό «τοξικό» και άρα προτιμούν να απαλλαγούν στην παρούσα φάση από την ελληνική παρουσία.

Ολοι οι παραπάνω λόγοι, οδηγούν σε συρρίκνωση της επιτυχημένης πράγματι ελληνικής παρουσίας στο εξωτερικό αφενός και αφετέρου, η συνεχώς αυξανόμενη πίεση, όπως καταδείχθηκε και από τα stress tests, επιταχύνει τις εξελίξεις στο εσωτερικό με συγχωνεύσεις που όπως όλα δείχνουν θα έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξένοι μιλούν για Ανεξαρτησία της Κρήτης στο blog της Guardian

Το προκλητικό ερώτημα για το εάν οι Έλληνες βλέπουν ότι θα υπάρξει σύντομα κίνηση Ανεξαρτησίας της Κρήτης, θέτουν ξένοι προς Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία, μέσα από το blog της εφημερίδας Guardian 
Η εφημερίδα μετά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου, δημιούργησε στο blog της, ένα πάνελ με online συζήτηση για το πώς βλέπουν οι Έλληνες τα νέα μέτρα αλλά και για να εκφράσουν τις απόψεις τους όσον αφορά την οικονομική κρίση που βιώνουν. 

Το κάλεσμα συγκεκριμένα του blog της Guardian για συμμετοχή στη συζήτηση ανέφερε ότι Έλληνες θα απαντήσουν στα σχόλια και τις ερωτήσεις αναγνωστών για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση που διαμορφώνουν τα νέα μέτρα λιτότητας.

Στη τρίτη όμως κιόλας ερώτηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τίθεται το ζήτημα μιας ενδεχόμενης Ανεξαρτησίας της Κρήτης. 

Κατά λέξη αναφέρεται: 

Μιας και η Ελλάδα είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη χώρα, πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια κίνηση ανεξαρτησίας σε κάποιο από τα μεγαλύτερα νησιά της όπως η Κρήτη; 

Το ερώτημα όπως τίθεται, αθώο ή μη, δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της συζήτησης ενώ αποτέλεσε από τις πρώτες αναρτήσεις της διαδικτυακής συνομιλίας μεταξύ των αναγνωστών. 

Και ενώ η απάντηση υπήρξε άμεση και κατηγορηματική από Έλληνα που μετείχε στο πάνελ αναφέροντας ρητά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση (Absolutely not), το θέμα επανήλθε με μεγαλύτερη προκλητικότητα και επιμονή από αναγνώστη με διαφορετικό username 

Για εμάς που δεν ζούμε – εργαζόμαστε στην Ελλάδα, μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε πάνω στο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει κίνηση ανεξαρτησίας από ένα νησί όπως η Κρήτη, ρωτά ο αναγνώστης 
για να πάρει την εξής απάντηση 

Η χώρα μας μπορεί να είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη αλλά όχι και η εθνική μας συνείδηση . Είναι τόσο απλό 

Στο ίδιο κύμα κινήθηκε και η απάντηση από Ελληνίδα που ζει και εργάζεται στην Αγγλία λέγοντας ότι 

δεν υπάρχει καμία τέτοια κίνηση στην Ελλάδα και αν υπάρξει δεν θα έχει δημόσια υποστήριξη. Δεν θα επιστρέψουμε στην εποχή των πόλεων –κρατών, ωριμάσαμε από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου 

Το θέμα της Ανεξαρτησίας του νησιού έχει αναζωπυρωθεί, τα τελευταία χρόνια, µε πρόσχηµα και ευκαιρία τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ενσωμάτωση της Κρήτης στο ελληνικό κράτος. 

Σύµφωνα µε µια αρκετά διαδεδομένη φιλολογία, υπάρχει µυστικός όρος στις συµφωνίες ενσωµάτωσης της Κρήτης ότι θα πρέπει να πραγµατοποιηθεί δηµοψήφισµα µετά από εκατό χρόνια για να επαναεπιβεβαιώσει ή όχι την ένταξή της στο ελληνικό κράτος. 

Στα πλαίσια αυτής της προπαγάνδας εντάσσεται και η επανεµφάνιση, µε κάθε ευκαιρία, της λεγόµενης «κρητικής σηµαίας», η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σηµαία του υπό οθωµανική ηγεµονία προτεκτοράτου της Κρήτης, κατά την περίοδο 1896-1913 (τελευταίο τέτοιο κρούσμα, στη διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εμφανίστηκε η σημαία της Ανεξάρτητης Κρήτης, δίπλα από σημαία ενός τυπικά ανεξάρτητου κρατιδίου που τελεί υπό την κηδεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών) 

Για την ιστορία σημειώνεται ότι το 2007, σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα εφημερίδων, η ΕΥΠ είχε ξεκινήσει έρευνα σε Ελλάδα και εξωτερικό για το ποιοι κύκλοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από ενορχηστρωμένες προσπάθειες που προωθούν το ενδεχόμενο Ανεξαρτησίας ενώ μέχρι τώρα, αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες και επιστημονικοί φορείς παγκοσμίου κύρους όπως η NASA έχουν παρουσιάσει τη Κρήτη ως ανεξάρτητη οντότητα. 

Αφέλεια ή βρώμικο παιχνίδι; 



flashnews.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρόταση για Αθηναική δροσιά από τα Λαμογια


Παραλία Ραμνούντα, Αττική


Η μικρή αμμουδερή και με μικρό βότσαλο παραλία στη παραθαλάσσια τοποθεσία κάτω από τον περίφημο αρχαίο ναό της Νέμεσης στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο 12 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά από το Γραμματικό στο οποίο και ανήκει διοικητικά και 64 περίπου βορειοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.
Κοντά στην παραλία δεν υπάρχουν δυνατότητες για διαμονή, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής οι δυνατότητες είναι περισσότερες. Η παραλία θεωρείται ιδανικός τόπος για ήσυχο μπάνιο, λόγω της σχετικής της απομόνωσης και συγκεντρώνει σχετικά πολύ κόσμο, τόσο από παραθεριστές, όσο και από περαστικούς επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.


μεγέθυνση φωτογραφίας



Η παραλία δεν διαθέτει οργάνωση, αλλά έχει καθαρή θάλασσα και ήσυχο περιβάλλον σε μια ιστορική τοποθεσία με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Παλαιότερα εδώ έβρισκαν καταφύγιο οι λίγοι τολμηροί γυμνιστές από την Αθήνα που δεν μπορούσαν να πάνε στις περίφημες παραλίες της Μυκόνου και έτσι είχαν μια λύση κοντά σχετικά στην πόλη.


Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να απευθυνθείτε στο φαρμακείο στο γειτονικό Γραμματικό (10 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά), ή το Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης (22 χιλιόμετρα νότια).
Η πρόσβαση γίνεται μόνο με ιδιωτικό ή νοικιασμένο αυτοκίνητο.


Πηγή greekhotel
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έτσι θα γίνουν τα δημοψηφίσματα...



Η ρύθμιση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή τους από το φθινόπωρο και μετά....
Τι θα ισχύσει και πως θα γίνουν τελικά...


Η νομοθεσία που ισχύει για τις εθνικές, τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές θα ισχύσει και για τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων, σύμφωνα με τη ρύθμιση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αναμένεται να έλθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή.

Θα στηθούν κανονικά κάλπες, θα διεξάγονται Κυριακή από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου, η ψηφοφορία θα είναι μυστική και θα εποπτεύεται από δικαστικούς αντιπροσώπους, δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και τα αποτελέσματά της θα ανακοινώνονται αμέσως μόλις κλείνουν οι κάλπες με την ίδια ακριβώς διαδικασία η οποία ακολουθείται στις εθνικές εκλογές.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα “Το Βήμα”, με τη νομοθετική ρύθμιση για τη διενέργεια των δημοψηφισμάτων, την οποία άρχισε να επεξεργάζεται κατ' εντολήν του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου ο κ. Ι. Ραγκούσης και ολοκληρώθηκε από τον νυν υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, προσαρμόζεται ο εκτελεστικός νόμος 350/1976 στη συνταγματική αναθεώρηση του 1986.

Ετσι, όπως προβλέπεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο, το δημοψήφισμα διενεργείται 20 ημέρες μετά την έκδοση του σχετικού Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, εισάγονται δύο νέες καινοτομίες, που προβλέπονται στο άρθρο 44 του υφιστάμενου Συντάγματος: Πρώτον, δημοψήφισμα είναι δυνατόν να διενεργηθεί όχι μόνο για «κρίσιμο εθνικό θέμα», όπως ίσχυε πριν από την αναθεώρηση, αλλά και για «ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα εκτός από τα δημοσιονομικά». Δεύτερον, η διενέργεια των δημοψηφισμάτων δεν είναι πλέον στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Δύο μέθοδοι

Στο νέο πλαίσιο ορίζεται ότι για τη διενέργεια δημοψηφίσματος που έχει σχέση με κρίσιμο εθνικό θέμα θα πρέπει να υπάρξει πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, η οποία θα αποφασίσει με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών (151 ψήφοι). Ετσι, για παράδειγμα, αν το Υπουργικό Συμβούλιο κρίνει ότι θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», για το αν δηλαδή η χώρα θα παραμείνει ή θα φύγει από την ευρωζώνη, οφείλει να θέσει την απόφασή του προς έγκριση από τη Βουλή.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Σ' αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται πρόταση από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά από τα 2/5 του συνόλου των βουλευτών. Θα πρέπει δηλαδή να προτείνουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος 120 βουλευτές. Η πρόταση αυτή τίθεται σε ψηφοφορία και θα πρέπει να εγκριθεί από τα 3/5 του συνόλου των βουλευτών, δηλαδή 180 βουλευτές. Πάντως κατά τη διάρκεια της ίδιας βουλευτικής περιόδου δεν θα είναι δυνατόν να υποβληθούν περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδια που αφορούν σοβαρά κοινωνικά ζητήματα.


Και «λευκή» ψήφος

Τα δημοψηφίσματα και στις δύο περιπτώσεις _ και για εθνικά θέματα και για νομοσχέδια _ προκηρύσσονται με σχετικό Διάταγμα που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα ακριβή ερωτήματα όμως που θα τίθενται στην κρίση του λαού θα διατυπώνονται από ειδική επιτροπή, ενώ το κύρος του δημοψηφίσματος ελέγχεται από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 100 του Συντάγματος. Στην περίπτωση κατά την οποία κάποιο νομοσχέδιο, όπως είναι για παράδειγμα ο εκλογικός νόμος, τεθεί προς δημοψήφισμα, τότε αναστέλλονται η έκδοση και η δημοσίευσή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρ' ότι θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκρίνει τον σχετικό νόμο και θα τον αποστείλει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μόνο στην περίπτωση που υπερψηφιστεί από το εκλογικό σώμα στο δημοψήφισμα. Στην περίπτωση βεβαίως που καταψηφιστεί υπερισχύει η ετυμηγορία των πολιτών όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.


Στη διαδικασία διενέργειας δημοψηφισμάτων ενσωματώνονται όλα τα ζητήματα της εκλογικής νομοθεσίας. Ετσι, κατά την ψηφοφορία θα γίνεται χρήση και λευκών ψηφοδελτίων, κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις εθνικές εκλογές. Οι πολίτες δεν θα ψηφίζουν «ναι» ή «όχι», δεν θα τάσσονται μόνο «υπέρ» ή «κατά», αλλά θα έχουν και την ευχέρεια να ρίξουν «λευκό» _ τα οποία δεν θα προσμετρούνται στο αποτέλεσμα. Παράλληλα, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τους όρους διενέργειας των δημοψηφισμάτων, κυρίως όσον αφορά την παρουσίαση των διαφορετικών θέσεων από τα πολιτικά κόμματα στα μέσα ενημέρωσης, με τη μεταφορά της νομοθεσίας που ισχύει σε κάθε προεκλογική περίοδο.


Πηγή 24ωρο
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...