Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Έβαλαν στους σεισμοπαθείς χαράτσι για τα κοντέινερ

Όσο απίστευτο και αν φαντάζει στον κοινό νου, το τέλος ακινήτων καλούνται να πληρώσουν και οι σεισμοπαθείς τριών οικισμών που μένουν σε κοντέινερ από το 1995. Με εξώδικο στη ΔΕΗ θα απαντήσει ο δήμος.

Σεισμοπαθείς τριών οικισμών στα Γρεβενά καλούνται να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ενώ μένουν σε κοντέινερ, μετά το σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995.
Σύμφωνα με το star-fm.gr, τη συμπαράσταση του Δήμου ζητούν οι σεισμοπαθείς των τριών σεισμόπληκτων οικισμών Καλαμιτσίου, Καλοχίου και Μεσολάκκου, καθώς ο γολγοθάς τους συνεχίζεται.
Μάλιστα, στους σεισμόπληκτους του νομού Γρεβενών είχε δοθεί η υπόσχεση στεγαστικών δανείων για την ανέγερση νέων κατοικιών, πλην όμως μέχρι σήμερα ούτε το 5% των σεισμοπλήκτων δεν έχουν πάρει δάνειο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το χαράτσι καλούνται να πληρώσουν μέχρι και οι σεισμοπαθείς που έχουν μετατρέψει τις αποθήκες και τους στάβλους σε κατοικήσιμο χώρο, καθώς εδώ και 16 χρόνια δεν έχει προχωρήσει η μετεγκατάσταση των τριών αυτών οικισμών στη θέση «Πατώματα».
Ο δήμος Γρεβενών θα αποστείλει μάλιστα εξώδικο προς τη ΔΕΗ για να μη χρεώνει το τέλος ακινήτων στα κοντέινερ των σεισμοπαθών των τριών σεισμόπληκτων οικισμών.
Στην ενέργεια αυτή, προβαίνει ο δήμος, όπως τόνισε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο γενικός γραμματέας του δήμου Γρεβενών, Ανδρέας Τόσκας, μετά την έκκληση σεισμοπαθών των οικισμών αυτών.
"Αυτή η ενέργεια καταδεικνύει στη μεγαλοπρέπειά της, την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζεται η όλη ιστορία του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γρεβενών, Ανδρέας Τόσκας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι σεισμόπληκτοι, όταν έλαβαν τους λογαριασμούς, έκπληκτοι διαπίστωσαν να αναγράφονται τα τετραγωνικά των κοντέινερ που 17 χρόνια τώρα θεωρούνται ως πρώτη τους κατοικία.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα... ερωτικά του Καβαλιέρε


Μπορεί ο Καβαλιέρε να έπεσε από το άλογό του, είναι όμως αποφασισμένος να συνεχίσει την καριέρα του στο τραγούδι.
Επειτα από πολλές αναβολές, λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην Ιταλία και των δικαστικών μετώπων του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, τελικά την Τρίτη 22 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το νέο cd του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με ερωτικά τραγούδια, στα οποία συμμετέχει ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Μαριάνο Απικέλα. Ολα τα κομμάτια του άλμπουμ, το οποίο έχει τον τίτλο "Il Vero Amore" ("Αληθινή Αγάπη"), έχουν στίχους αλλά και τη φωνή του Μπερλουσκόνι.
Ζωντανές εμφανίσεις
Δεν είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ήδη στο ενεργητικό του τρεις δίσκους και έχει συνεργαστεί ξανά με τον Απικέλα, ο οποίος έχει γράψει τη μουσική των τραγουδιών.
Μάλιστα έχουν κάνει μαζί και ζωντανές εμφανίσεις στη βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία, για να τέρψουν καλεσμένους, οι οποίοι περιελάμβαναν τους Τόνι και Σέρι Μπλερ, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Τζορτζ Μπους.
Σύμφωνα με τον μουσικό Αντζελο Βαλσίλιο, που εργάστηκε για το νέο άλμπουμ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ένα κομμάτι είναι εμπνευσμένο από την ελληνική λαϊκή μουσική, ενώ στα τραγούδια υπάρχει επίσης το βραζιλιάνικο στοιχείο και πινελιές από τη ναπολιτάνικη διάλεκτο.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δίνει λύση ο Σαμαράς

Νέα επιστολή με αποδέκτη το Eurogroup, την ηγεσία της Ευρωπαικής Ένωσης και την Τρόικα συντάσσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τις δηλώσεις των κ.κ. Γιούνκερ και Μπαρόζο.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά διευκρινίζουν ότι “δεν θα συνυπογράψουμε κανένα κείμενο” αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει κοινό κείμενο δεσμεύσεων με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς όπως αρχικά είχε ζητηθεί. Η βάση του νέου κειμένου  είναι η επιστολή που έχει ήδη αποστείλει στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: ''συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.''

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει ''εργαλεία'' που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας» 

Αναταράξεις εντός ΝΔ

Οι όποιες κινήσεις πάντως του κ. Σαμαρά θα γίνουν μετά την επίσημη ενημέρωση που θα έχει από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχε στην Ευρωπαική Ένωση.

Η νέα υποχώρηση που ζητείται από τον κ. Σαμαρά πάντως προκαλεί ήδη αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος με στελέχη που τοποθετούνται και υπέρ και κατά της νέας επιστολής.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει ότι, εάν δεν υπογράψει την επιστολή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν προτίθεται ούτε ο ίδιος να υπογράψει.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι εντός της ημέρας τα πολιτικά κόμματα θα κάνουν ό, τι χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκτη δόση.

Δείτε εδώ  το σχετικό θέμα.

Όλα αυτά όταν νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος επαναλάμβανε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εκταμίευση εάν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.








protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διευθύντρια τράπεζας υπεξαίρεσε 2,4 εκατ. ευρώ


Διευθύντρια υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 46 ετών, κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων, το ποσό των οποίων υπερβαίνει τα 2.400.000 ευρώ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία
Σύμφωνα με την αστυνομία η διευθύντρια του υποκαταστήματος φέρεται ότι από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον περασμένο Μάιο αποσπούσε συστηματικά χρήματα από ανυποψίαστους πελάτες της τράπεζας και τα μετέφερε σε δικούς της "κρυφούς" λογαριασμούς.
Ακόμα, κατηγορείται ότι στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τις υπεξαιρέσεις των μεγάλων χρηματικών ποσών πλαστογραφούσε τραπεζικές εντολές και ταμειακές αποδείξεις, ενώ φέρεται ακόμα ότι εξαπάτησε και ανώτερους συναδέλφους της που πραγματοποίησαν ελέγχους στην τράπεζα, μετά από τις καταγγελίες καταθετών.
Όπως αποκαλύφθηκε η 46χρονη απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.405.855 ευρώ, από λογαριασμούς προθεσμιακών καταθέσεων 8 πελατών, ενώ μέχρι στιγμής βαρύνεται με τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και ψευδούς βεβαίωσης.
Από την Ασφάλεια ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων στην υπόθεση.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα... delivery boys των εξοπλιστικών


Το «χρώμα του χρήματος» γύ­ρω από τα εξοπλιστικά προ­γράμματα και τις μίζες που διακινούνται μέσα από κυκλώματα ανώτερων αξιωματικών και δημοσι­ογράφων έθιξε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και τώρα πια τον λόγο έχουν η Δικαι­οσύνη αλλά και η Ένωση Συντακτών. Έστω και με... χρονική καθυστέ­ρηση, ο τέως υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στους ένστο­λους διαμεσολαβητές καθώς και σε κάποιους μιζαδόρους δημοσιογρά­φους, οι οποίοι εδώ και χρόνια με απειλές, εκβιασμούς και στημένα ρεπορτάζ κατευθύνουν τα πράγμα­τα σε συγκεκριμένες εταιρείες οπλι­κών συστημάτων.
«Δεν έχουν λυθεί κορυφαία ζητή­ματα εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα υποσυστήματα που λειτουρ­γούν οριζόντια» είπε ο Πάνος Μπεγλίτης λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έξοδό του από την κυβέρνηση. «Ήθελα να μάθω το πόθεν έσχες για τη στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα και αυτό τους ταρακούνησε. Ανώτεροι αξιωματικοί έκα­ναν παιχνίδι με δημοσιογράφους delivery boys. Ορισμένοι δημοσιο­γράφοι έγιναν διαμεσολαβητές συμ­φερόντων με περιοδικά ιλουστρα­σιόν. Προσπάθησα όλα αυτά να τα τσακίσω».
Στοιχεία πλουτισμού
Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός τόσο στους στρατιωτικούς κύκλους όσο και στους δημοσιογραφικούς εί­ναι γνωστά. Μόνο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις παρά μό­νο ανεξήγητα στοιχεία πλουτισμού από τους εμπλεκόμενους. Είναι όμως η πρώτη φορά που υπουργός του εν λόγω υπουργείου καταγ­γέλλει αυτά τα κυκλώματα, τα οποία κινούνται βάσει συγκεκρι­μένου σχεδίου και λογικής.
Ο Πάνος Μπεγλίτης μίλησε μάλιστα για αυτά τα συμφέροντα λέ­γοντας: «Έσπασα υποσυστήματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΥΠΕΘΑ, υποσυστήματα από την εποχή Τσοχατζόπουλου μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη».
Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς, έπειτα από πολιτικές κρίσεις, προ­κύπτουν στοιχεία για μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά μέ­χρι σήμερα, παρά τη φιλολογία που υπάρχει γύρω από αυτές τις ιστορί­ες, λίγα πράγματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Έτσι, τα όσα εί­πε ο πρώην υπουργός είναι σίγουρα μία καλή ευκαιρία για να αρχίσει μία έρευνα από την πλευρά της Δικαιο­σύνης, αφού ο Μπεγλίτης φέρεται αποφασισμένος να δώσει ονόματα και διευθύνσεις.
Οι καταγγελίες του πρώην υπουρ­γού δημιούργησαν αίσθηση και στο Κοινοβούλιο, αφού οι περισσότεροι βουλευτές όλων των κομμάτων πα­ραδέχθηκαν ότι είναι σε γνώση τους πολλά σκάνδαλα που αφορούν εξο­πλιστικά προγράμματα, στα οποία δεν έχει πέσει φως.
Με τη δικαιολογία ότι οι καταγγε­λίες εμπλέκονται με θέματα εθνι­κής ασφάλειας ή ακόμα και με τις σχέσεις μας με τρίτες χώρες, πολλά καραμπινάτα σκάνδαλα έχουν μπει στο καλάθι των αχρήστων. Μάλιστα οι περισσότεροι βουλευτές προ­σπαθούσαν να επικεντρω­θούν στην υπουργία Τσοχατζόπουλου,αφού μόνο για εκείνη την περίοδο υπάρχουν στοιχεία, κα­ταγγελίες και έχουν βρε­θεί αποδείξεις για χρη­ματισμό.
Εντύπωση πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει η Ένωση Συντακτών προ­κειμένου να διερευνήσει το θέμα, παρ’ ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για δημοσιογράφους που αμείβονται από εταιρείες οπλικών συστημάτων προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένα προϊόντα. Εκτός αυτού, η μη διερεύνηση της αλήθειας αφήνει σκιές για όλους τους δημοσιογράφους του εν λόγω ρεπορτάζ, χωρίς αυτοί να μπορούν να αμυνθούν.


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κόβεται το ΕΚΑΣ για 31.638 δικαιούχους του ΙΚΑ


Τη διακοπή του ΕΚΑΣ σε 31.638 δικαιούχους, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Δεκεμβρίου, αποφάσισε το ΙΚΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες η διοίκηση του Ιδρύματος.
Το ποσό του ΕΚΑΣ κυμαίνεται από 57,50 έως 230 ευρώ και μέχρι πρότινος χορηγείτο σε περισσότερους από 193.000 συνταξιούχους. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ θα συνυπολογίζονται όλα τα εισοδήματα εκτός από τα κοινωνικά επιδόματα, ενώ το συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8.472 ευρώ και το οικογενειακό τα 15.380 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, από τη χορήγηση του ΕΚΑΣ θα εξαιρεθούν 19.579 συνταξιούχοι λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων καθώς και όσοι λαμβάνουν σύνταξη από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού.
Επίσης δεν θα καταβληθεί ΕΚΑΣ αλλά ούτε και σύνταξη σε 12.059 συνταξιούχους οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαδικασία απογραφής και δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Όσοι δικαιούχοι επιθυμούν να επαναξιολογηθούν θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους διευθύνσεις πληρωμών του ΙΚΑ, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα, εκκαθαριστικό σημείωμα του 2010 και πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα πληρωμής σύνταξης.


enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δίνουν δάνεια στην Ελλάδα με αντάλλαγμα αγορές όπλων

Μία απίστευτη συμφωνία εις βάρος των Ελλήνων πολιτών αποκαλύπτει ιστοσελίδα πολιτκού περιεχομένου. Γερμανοί και Γάλλοι παραχωρούν δάνειο 110 δις ευρώ στη χώρα, με αντάλλαγμα την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ύψους 10,5 δις ευρώ.

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας neweurope.online, φέρνει στο φως της δημοσιότητας μυστικές συμφωνίες του Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι τα δανεικά προς την Ελλάδα και η επιμονή για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, συνδέεται άμεσα με πωλήσεις οπλικών συστημάτων ύψους 10.5 δις ευρώ. Η αγορά φέρεται να έρχεται ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που η Ευρώπη παραχωρεί "απλόχερα" στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν στα τέλη Οκτωβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν με τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να χορηγήσουν στην Ελλάδα 110 δις ευρώ, το Συμβούλιο αποφάσισε αντίστοιχα ως αντάλλαγμα να συναινέσει η Ελλάδα στην αγορά στρατιωτικών προμηθειών από τη Γερμανία και τη Γαλλία, αξίας 10.5 δις ευρώ.
 
Οι αγορές θα γίνονταν ισότιμα, ώστε καμία από τις ηγετικές δυνάμεις να μην μείνει παραπονεμένη. Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, η αγορά θα περιελάμβανε φρεγάτες, Leopard τανκς από τη Γερμανία και Rafale μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία και άλλα.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι εκείνη την εποχή, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός και θεωρητικά είχε το δικαίωμα να αναλάβει τη δέσμευση εκ μέρους της Ελλάδας.
Τον ίδιο άλλωστε δελέασε ο γαλλογερμανικός άξονας, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να μείνει στην εξουσία για δύο ακόμη χρόνια τουλάχιστον. Το διάστημα θα ήταν αρκετό για να νομιμοποιηθεί και η άτυπη συμφωνία αγοράς οπλικών συστημάτων.
Αφού πραγματοποιεί ανασκόπηση στα αίτια της πτώσης της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και στις ανεπίσημες τότε διαρροές περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος με το φόβο πραξικοπήματος, το δημοσίευμα της ιστοσελίδας καταλήγει στην ανάγκη της υπογραφής του Α. Σαμαρά στο "μαγικό χαρτί" της δανειακής σύμβασης, εξηγώντας ότι:
"Αφού παραιτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και δεν υπάρχει καμία επίσημη δέσμευση από την Ελλάδα, η εντολή αγοράς του υλικού άμυνας παραμένει εντελώς στον αέρα".
Πράγματι, κανείς δεν αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές Φεβρουαρίου, το πιθανότερο με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, θα θέσει στο τραπέζι πιθανές αγορές στρατιωτικού υλικού, όταν στο δημόσιο οι απολύσεις είναι μαζικότατες και μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.
Η υπογραφή, την οποία Γερμανία και Γαλλία ζητούν επίμονα από τον Σαμαρά έρχεται ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
"Ωστόσο, αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα για την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ώστε ο πρόεδρος της ΝΔ να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που δεν τήρησε ο Παπανδρέου", καταλήγει το δημοσίευμα.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διορία στους καταθέτες του εξωτερικού να δικαιολογήσουν τα χρήματά τους


Μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου έχουν διορία οι Έλληνες καταθέτες του εξωτερικού, για να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους
Όπως κατέστησε σαφές ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, τα ονόματα όσων είτε δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση είτε δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους, θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Ακόμη, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί προσύμφωνο μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, προκειμένου οι Έλληνες καταθέτες της Ελβετίας είτε να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί κρατώντας την ανωνυμία τους, είτε να δημοσιοποιούνται τα ονόματά τους και να υπόκεινται στον έλεγχο των ελληνικών αρχών.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δημόσιο: με το ζόρι στην εφεδρεία και τη σύνταξη – Ποιοι κινδυνεύουν να φύγουν πρόωρα


- Όριο ηλικίας ανάλογα το Ταμείο και το... φύλο
- Κρύβει παγίδες η αναγνώριση πλασματικών χρόνων
- Σε εφεδρεία και μητέρες με ανήλικα παιδιά
- Δίμηνη αναστολή της εφεδρείας σε ΟΑΣΑ, ΟΣΕ και ΥΠΑ;
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Οι “μαγικοί” αριθμοί για να βγει κάποιος σε εφεδρεία, αλλά να καταφέρει να πάρει ολόκληρη σύνταξη είναι δύο. Είτε τα 35 έτη ασφάλισης (10.500 ημέρες) είτε το κατά περίπτωση όριο ηλικίας (ανάλογα το Ταμείο, ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, ΤΑΠ-ΟΤΕ κλπ) ΜΈΧΡΙ 31/12/13.
Ουσιαστικά με την εγκύκλιο του υπουργείου πλέον θα βγαίνουν υποχρεωτικά σε εφεδρεία από δω και στο εξής όσοι συμπληρώνουν είτε το όριο ηλικίας, είτε τα χρόνια ασφάλισης:

ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 10.500 Η.Ε. (*)
ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
2011
10.800
58
2012
11.100
59
2013
11.400
60


Πολλοί όμως θα βρεθούν στο καθεστώς εφεδρείας χωρίς να το θέλουν. Αυτοί είναι όσοι έχουν αναγνωρίσει πλασματικά χρόνια ασφάλισης. Παράλληλα υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθούν σε καθεστώς εφεδρείας μητέρες με ανήλικα παιδιά, γυναίκες δηλαδή που έχουν συμπληρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με 5.500 ημέρες, αλλά συνεχίσουν να δουλεύουν.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο σε εφεδρεία μπαίνουν όσοι απέχουν δυο χρόνια από τη σύνταξη και έχουν και το απαιτούμενο όριο ηλικίας. Δηλαδή μητέρες ανηλίκων και όσοι έχουν αναγνωρίσει πλασματικά έτη αν πληρούν τις δύο αυτές προϋποθέσεις θέλουν, δεν θέλουν βγαίνουν σε εφεδρεία.

Παράλληλα για να πάρουν πλήρη σύνταξη όσοι έχουν βαρέα και ανθυγιεινά θα πρέπει από τις 10.500 ημέρες ασφάλισης οι 7.500 θα πρέπει να είναι σε αυτό το καθεστώς:

ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 10.500 Η.Ε. (*)
ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
2011
10.500 ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 7500 ΣΤΟΝ ΚΒΑΕ
55 & 9μήνες
2012
10.500 ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 7.500 ΣΤΟΝ ΚΒΑΕ
56 & 6 μήνες
2013
10.500 ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 7.500 ΣΤΟΝ ΚΒΑΕ
57 & 3 μήνες

Οι γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 10.000 Η.Ε. (*)
ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
2010
10.000
57
2011
10.400
58
2012
10.800
58,5
2013
11.200
59

Οι ασφαλισμένοι στα ειδικά ταμεία:
1. Ασφαλισμένοι μέχρι 31/12/1982
Έτη ασφάλισης
Όριο ηλικίας
35
χωρίς όριο ηλικίας
2. Ασφαλισμένοι από 1/1/1983 μέχρι 31/12/1992
Έτος συμπλήρωσης 35 ετών
Απαιτούμενα
έτη ασφάλισης
για λήψη πλήρους σύνταξης
Απαιτούμενο όριο ηλικίας για λήψη πλήρους σύνταξης
2011
36
58
2012
37
59
2013
38
60
Οι δημοσιογράφοι:
Υπαγωγή στην ασφάλιση μέχρι 31-12-1982
Υπαγωγή στην ασφάλιση
από την 1-1-1983
μέχρι 31-12-1992
Έτος συμπλήρωσης 35 ετών
Συντ.χρόνος
Όριο ηλικίας
Συντ.χρόνος
Όριο ηλικίας
2011
35
Α.Ο.Η.
36
58
2012
35
Α.Ο.Η.
37
59
2013
35
Α.Ο.Η.
38
60
Ασφαλισμένοι του Τομέα Ασφάλισης Ιδιοκτητών, Συντακτών Υπαλλήλων Τύπου
Υπαγωγή στην ασφάλιση μέχρι 31-12-1982
Υπαγωγή στην ασφάλιση από
την 1-1-1983
μέχρι 31-12-1992
Έτος συμπλήρωσης 35 ετών
Συντ.χρόνος
Όριο ηλικίας
Συντ.χρόνος
Όριο ηλικίας
2011
35
58
36
58
2012
35
58
37
59
2013
35
58
38
60

Οι άνδρες ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ)
Έτος συμπλήρωσης 35 ετών
Απαιτούμενα
έτη ασφάλισης
για λήψη πλήρους σύνταξης
Απαιτούμενο όριο ηλικίας για λήψη πλήρους σύνταξης
2011
36
60
2012
37
60
2013
38
60

Οι γυναίκες ασφαλισμένες στο ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ)

Έτος συμπλήρωσης 35 ετών
Απαιτούμενα
έτη ασφάλισης
για λήψη πλήρους σύνταξης
Απαιτούμενο όριο ηλικίας για λήψη πλήρους σύνταξης
2011
36
58
2012
37
59
2013
38
60
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Πέρα από το τι θα γίνει μέχρι το τέλος του 2013 υπάρχει αυτή τη στιγμή ουσιαστικό πρόβλημα με τις αποχωρήσεις τουλάχιστον 14.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο λόγω εφεδρείας. Έτσι εξετάζεται ειδικά σε περιπτώσεις όπως τα Μέσα μεταφοράς της Αθήνας, αλλά και την ΥΠΑ και τον ΟΣΕ δίμηνη αναστολή του μέτρου έως ότου εκπαιδευτεί το νέο προσωπικό που θα κληθεί να αναπληρώσει τα κενά που θα προκύψουν. Απόφαση δεν έχει παρθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι τουλάχιστον σιωπηρά το μέτρο της εφεδρείας τουλάχιστον στους παραπάνω φορείς δεν θα ισχύσει ως το τέλος του χρόνου.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...