Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

Οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί το 2013… σήκωσαν τα μανίκια ψηλά και έφεραν εις πέρας δύσκολα και πολύπλοκα projects που εκπλήσσουν.

Είτε λόγω μεγέθους, είτε λόγω design, είτε λόγω ύψους, οι κατασκευές που θα δείτε στη συνέχεια είναι μοναδικές στο είδος τους...

Γέφυρες, γιγάντια κτήρια, ξενοδοχεία, σιδηροδρομικές γραμμές και ουρανοξύστες έχουν την τιμητική τους σε διάφορα μέρη του κόσμου και στη θέα τους οι επισκέπτες μένουν άφωνοι...

Εντυπωσιακές δομές που ξεχωρίζουν στον ορίζοντα των πόλεων που κατασκευάστηκαν και δεσπόζουν στο αστικό τοπίο…


1. Γέφυρα Bay, Σαν Φρανσίσκο

perierga.gr - Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

2. Σήραγγα Μαρμαρά, Τουρκία

perierga.gr - Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

3. Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, Νέα Υόρκη

perierga.gr - Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

4. Στάδιο Μαρακανά, Βραζιλία

perierga.gr - Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

5. Eμπορικό Κέντρο New Century, Κίνα

perierga.gr - Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

6. Bertha Tunnel Boring Machine, Σιάτλ

perierga.gr - Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

7. Σιδηροδρομική Γραμμή Albacete, Ισπανία

perierga.gr - Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

8. Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

perierga.gr - Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

9. Ξενοδοχείο JW Marriott Marquis, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

perierga.gr - Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

10. Γέφυρα Liuchonghe, Κίνα

perierga.gr - Οι 10 πιο μεγάλες κατασκευές του 2013!

perierga.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εξαπατούσε ανέργους προσφέροντας ανύπαρκτες δουλειές!

Η ανεργία που μαστίζει τη χώρα αποτελούσε μια πολύ καλή ευκαιρία για έναν επιτήδειο απατεώνα, που έπαιζε με τις ελπίδες ανυποψίαστων ανθρώπων για να επιβιώνει ο ίδιος σε βάρος τους! Ο αδίστακτος 55χρονος δημοσίευε αγγελίες με τις οποίες δήθεν εξασφάλιζε εργασία στη Γερμανία, φυσικά με το αζημίωτο!

Η κομπίνα του απάνθρωπου δράστη ήρθε στο φως από την καταγγελία που έκανε ένας 42χρονος από τη Θάσο στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Το θύμα είχε δει στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 μια αγγελία σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης για προσφορά εργασίας στο εξωτερικό και επικοινώνησε τηλεφωνικά με το δράστη, ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης επιχείρησης στη Γερμανία.

Ο 55χρονος, που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές για απάτες τέτοιου είδους, έπεισε τον άτυχο άνδρα να καταθέσει 210 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό με το πρόσχημα ότι θα του αγόραζε τα εισιτήρια για τη μετάβασή του στη Γερμανία, τα οποία φυσικά δεν έστειλε ποτέ! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ ερευνάται αν έχει εξαπατήσει και άλλους απελπισμένους ανέργους.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΕΚΠΟΙΖΩ: 120.000 «όχι» στους πλειστηριασμούς

Περισσότερες από 120.000 υπογραφές, με τις οποίες οι πολίτες λένε «όχι στους πλειστηριασμούς» έχει συγκεντρώσει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Η ΕΚΠΟΙΖΩ κορυφώνοντας τις δράσεις της για τη μη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, διοργανώνει εκδήλωση παράδοσης των ήδη συγκεντρωμένων υπογραφών, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 ώρα 12:00-14:00, στο επάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και στη συνέχεια στη Βουλή.

Μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ και του κινήματος του Avaaz, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «θα δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο και σχετικό με τους πλειστηριασμούς χριστουγεννιάτικο δένδρο», ενώ 5μελής αντιπροσωπεία θα ξεκινήσει για την παράδοση των πάνω από 120.000 υπογραφών στο Ειδικό Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, χωρίς όμως την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, αφού δεν κατέστη δυνατό να οριστεί κάποια συνάντηση μαζί τους.

Τα μηνύματα προς το ελληνικό κοινοβούλιο, θα είναι:
- Ψηφίστε τώρα την 3ετή αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Αντιμετωπίστε ουσιαστικά και με προσεκτικό σχεδιασμό σε βάθος χρόνου το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των κόκκινων δανείων.

«Οι πλειστηριασμοί δεν θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα των τραπεζών, αλλά θα αποτελέσουν χριστουγεννιάτικο δώρο στις εταιρείες που κατέχουν τα δάνεια, θα στείλουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες μικροεπαγγελματίες στον δρόμο, ενώ θα απειληθεί η κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας» όπως σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Tο νοστιμότερο ψωμί της πόλης: Αυτοί είναι οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας

Mυρωδάτο, αχνιστό, με προζύμι, με βιολογικά αλεύρια, εμπλουτισμένο με αρώματα και υλικά – τα νοστιμότερα ψωμιά της Αθήνας σε ένα οδοιπορικό που μοσχομυρίζει και προκαλεί τη λαιμαργία μας.

Η Νένα Δημητρίου του popaganda έκανε ένα ακόμα από τα υπέροχα γαστρονομικά οδοιπορικά της και αυτή τη φορά εντόπισε και περιγράφει μοναδικά κορυφαία αρτοποιεία. Γράφει μεταξύ άλλων:

«Τα παρακάτω είναι μόνο μερικά (έξοχα) παραδείγματα.
Στο διάσημο φούρνο του «Τάκη» κάτω από την Ακρόπολη ζυμώνουν καθημερινά περισσότερα από 15 είδη ψωμιού, από τα ντίνκελ με λιγότερη γλουτένη μέχρι καμπαγιού (γαλλικής έμπνευσης, από σιτάρι, βύνη και σίκαλη). Ο,τι ώρα και να περάσεις θα έχει μια μακριά ουρά, η εξυπηρέτηση όμως είναι ταχιά, γι' αυτό μην προσπεράσεις. Στο «Λυκαβηττό» στη Δεινοκράτους έχουν φανταστικό χωριάτικο καρβελάκι με ωραία κόρα, μοναστηριακό άζυμο, τζιαπάτα για να την κάνεις βάση σε γρήγορες πίτσες. Στο Κουκάκι είναι το «Μαμά Ψωμί», φουρναριό με ντεκόρ ένα πιάνο, περιορισμένη ποικιλία αλλά πρώτη ποιότητα. Τα ψωμιά τα ζυμώνει όλα ο Γιώργος, ο άντρας της Ραλλούς (που έχουν το μπακάλικο εκεί παραδίπλα), με βιολογικό αλεύρι από το Λυγουριό. Αν είσαι εκεί νωρίς, μπορεί να προλάβεις το ψωμάκι με πλιγούρι και φουντούκι- τόσο τραγανό όσο ακούγεται. Στη Νίκαια πρόσφατα μετακόμισε το «Φουρνιστάν». Πέντε ή έξι λογιών ψωμί, με καλύτερο από όλα μάλλον το λαδόψωμο φόρμας. Ο μάστορας κ. Ντίνος, ερασιτέχνης αρτοποιός, ζυμώνει με προζύμι από ρεβίθι παρακαλώ, που υποστηρίζει πως δίνει μια «μαγιά» με πιο πολύπλοκα αρώματα. Κάνει και μπαγκέτες αλλά και δικό του κουλούρι Θεσσαλονίκης. Στην Πετρούπολη το αρτοποιείο της «Κασσιανής», που εξ αντικειμένου μοιάζει πιο πολύ με γαλλική boulangerie παρά με φούρνο της γειτονιάς, πουλάει περισσότερα από 10 είδη ψωμιού ζυμωμένα με εκλεκτά αλεύρια, υπερ-πρωτεϊνούχα πολύσπορα, σίκαλης, και χωριάτικο. (Μη φύγετε χωρίς γλυκό). Στα Εξάρχεια και στο Σύνταγμα είναι η «Πνύκα», ο φούρνος της οικογένειας Κότσαρη, που διαθέτει δικό του πετρόμυλο στο εργαστήριο στο Παγκράτι για να αλέθουν οι ίδιοι το σιτάρι τους- τουλάχιστον αυτό ίσχυε όσο ζούσε ο παππούς κ. Δημήτρης. Πεντανόστιμο ψωμί ολικής άλεσης, μέσα στο οποίο διακρίνεις το πίτυρο και πολύ νόστιμος εκκλησιαστικός άρτος, κατόπιν παραγγελίας. Λευκό ή μαύρο ψωμάκι, με ή χωρίς σουσάμι, μακρύ και κυψελωτό, καρβέλι με σκληρή κόρα.



Ο φούρνος του Τάκη Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη, 210 9230052

Πνύκα Πρατίνου 13, Παγκράτι, 210 7251941 / Πετράκη 24, Σύνταγμα, 210 3245162 /  Τοσίτσα 26, Εξάρχεια, 210 3812817

Λυκαβηττός Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, 210 7211348

Μαμά ψωμί Ζαχαρίτσα 42- 44, Κουκάκι, 210 9227686

Φουρνιστάν Αβύδου 21 & Σήστου, Νίκαια,  6909 641610

Κασσιανή Ελευθερίου Βενιζέλου 129 & Ανατολικής Ρωμυλίας, Πετρούπολη, 210 5019480



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξέρετε γιατί η Κρήτη λέγεται... Κρήτη ;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το νησί έχει πάρει την ονομασία που διατηρεί αιώνες τώρα Στην ακόλουθη λίστα παρατίθενται οι επικρατέστερες θεωρίες που εξηγούν από που προήλθαν τα ονόματα πέντε γνωστών περιοχών του ελλαδικού χώρου.

Κρήτη: Οι μυθικοί Κουρήτες ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, οι πρώτοι κάτοικοι της Κρήτης: Πέντε αδέλφια, ο Ηρακλής (απλή συνωνυμία με τον ημίθεο των δώδεκα άθλων), ο Παιωναίος, ο Επιμίδης, ο Ιάσιος και ο Ίδας, που δεν γεννήθηκαν, αλλά φύτρωσαν από τη γη όταν την έβρεξαν τα πρώτα δάκρυα του νεογέννητου Δία.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι Κουρήτες βοήθησαν τη Ρέα να γεννήσει τον Δία μέσα σε μια σπηλιά της Κρήτης, και ανέλαβαν να... κάνουν θόρυβο χτυπώντας τύμπανα και μεταλλικές ασπίδες κάθε φορά που το μωρό έκλαιγε, ώστε να μην φτάσει ο θόρυβος στα αυτιά του Κρόνου.

Μακεδονία: Δύο διαφορετικές θεωρίες είναι οι επικρατέστερες για την προέλευση του ονόματος της Μακεδονίας
. Η πρώτη θέλει τον φύλαρχο της φυλής που πρωτοεγκαταστάθηκε στη δυτική, νότια και κεντρική Μακεδονία, να την βαφτίζει με το όνομά του (Μακεδών). Η δεύτερη είναι το επίθετο μακεδνός, που χρησιμοποιεί ο Όμηρος για να περιγράψει ένα είδος λεύκας, και το οποίο σύμφωνα με τον λεξικογράφο

Ησύχιο της Αλεξάνδρειας είναι δωρική λέξη (σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Μακεδόνες ήταν δωρική φυλή) που σημαίνει μεγάλος ή ουράνιος.

Λάρισα: Ετυμολογικός γρίφος για τους μελετητές, η λέξη λάρισα χρησιμοποιούταν από τους Πελασγούς για να περιγράψει λίθινη ακρόπολη ή οχυρό –Λάρισα λεγόταν και η Ακρόπολη του Άργους.

Το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί στην πόλη ίχνη που να ταιριάζουν σε αυτήν την περιγραφή, έχει οδηγήσει τους ιστορικούς να θεωρούν ότι η ονομασία προήλθε από αλλού και δόθηκε κατ' ευφημισμό. Κατά τη μυθολογική εκδοχή, πάντως, η Λάρισα ήταν σύζυγος του Ποσειδώνα και μητέρα του Αχαιού, του Φθία και του Πελασγού.

Ζαγοροχώρια: Απλούστερα τα πράγματα εδώ. Η ετυμολογία της λέξης είναι σλάβικη: Za σημαίνει «πίσω» και Gora είναι το βουνό, οπότε τα χωριά πίσω από το βουνό, ευθεία αναφορά στην θέση των χωριών.

Καλαμάτα: Η μεσαιωνική ονομασία της αρχαίας πόλης Φεραί, που διατηρήθηκε μέχρι τις μέρες μας, προέρχεται από την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Καλομάτας, η οποία φυλασσόταν σε ένα βυζαντινό μοναστήρι της περιοχής –και την οποία ο θρύλος θέλει να έκανε ακόμα και τον οθωμανό αγά, στον στάβλο του οποίου ανακαλύφθηκε, να αλλαξοπιστήσει, χάρη στα θαύματα που είδε να πραγματοποιούνται. Η εικόνα υπάρχει ακόμα, και φυλάσσεται στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Υπαπαντής.

arouraios.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...