Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πληρώνουμε 110 υπαλλήλους χωρίς αρμοδιότητα


Λαϊκιστές και υποκριτές, χαρακτήρισε, όσους αντιδρούν στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ομολόγησε ότι πληρώνουμε δεκάδες υπαλλήλους για να... κάθονται.
"Έχουμε 110 υπαλλήλους στην πρώην γενική γραμματεία οι οποίοι εδώ και 10 χρόνια δεν έχουν καμία αρμοδιότητα", είπε ο υπουργός, ενώ χαρακτήρισε "λαϊκιστές και υποκριτές", αυτούς, που όπως υπογράμμισε, ζητούν να συνεχίζει να λειτουργεί η γραμματεία κάτω απ' αυτές τις συνθήκες.
Τα πυρά του κ. Χρυσοχοΐδη στρέφονται κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ως κυβερνητικός εταίρος, έχει δηλώσει αντίθετος στην κατάργηση της ΓΓ Μακεδονίας-Θράκης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση: «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και την εφημερίδα «Εξπρές».
Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες που βραβεύτηκαν, ο υπουργός δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ότι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ρευστότητα των επιχειρήσεων, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός συζητά πολύ σοβαρά το θέμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών.
Έκανε επίσης, γνωστό ότι σύντομα οι όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εξασφαλίζουν εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες, μέσω του ΕΤΕΑΝ, ενώ κάνοντας δημόσια αυτοκριτική είπε: "αισθάνομαι πολύ δυστυχής που είμαι υπουργός Ανάπτυξης σε μια χώρα που έχει βαθιά ύφεση".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

'Ερχεται φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια


Εκτακτη εισφορά "μόνιμου χαρακτήρα", παρόμοια με το χαράτσι της ΔΕΗ, εξετάζει το υπ. Οικονομικών.

“Χαράτσι” τύπου ΔΕΗ έρχεται για τους ιδιοκτήτες αργοτεμαχίων και σύμφωνα με την Καθημερινή η εισήγηση υπάρχει στο γραφείο του υπουργού οικονομικών απο το περασμένο καλοκαίρι και θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος. 

Οπως γράφει η εφημερίδα, ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα. 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται οτι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα απο αγροτεμάχια ορισμένα απο τα οποία βρίσκονται σε Κολωνάκι, Φιλοθέη ή Μύκονο, όταν αυτά μάλιστα αξίζουν δεκάδες εκατ. ευρώ. Κάτω απο αυτό το πρίσμα, το υπουργείο σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με βάση την αντικειμενική τους αξία. 

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πάγωμα μισθών για να σωθεί το δώρο


Με άγριες διαθέσεις επέστρεψαν τα στελέχη του ΔΝΤ στην Αθήνα, καθώς κατά τη συνάντησή της τρόικας με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μαξίμου, ζήτησαν να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τους μισθούς και τις επικουρικές συντάξεις.
Πιο μετριοπαθή στάση τήρησαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", η κυβέρνηση έχει στο συρτάρι σχέδιο, ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της μείωσης του κόστους εργασίας, που φέρεται να έχει θέσει η τρόικα.
Το σχέδιο προβλέπει πάγωμα μισθών και ωριμάνσεων στον ιδιωτικό τομέα για τρία χρόνια, ώστε να σωθεί ο 13ος και 14ος μισθός.
Επίσης, εφόσον υπάρξει συμφωνία δεν θα θιγεί ο κατώτατος μισθός (που ισχύει βέβαια μόνο στα χαρτιά) στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή θα είναι η πρόταση με την οποία θα κατέβει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η τρόικα με επιστολή της θέτει θέμα μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το σχέδιο περιλαμβάνει:
*Την καταβολή κανονικά της αύξησης 2,5% από τον ερχόμενο Ιούλιο στον κατώτατο μισθό, κάτι που προβλέπει η Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ο κατώτατος μισθός από 751 ευρώ θα αυξηθεί στα 769.
*Το πάγωμα κατά την τριετία 2013-2015 του νέου (769 ευρώ) κατώτατου μισθού παράλληλα με το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.
*Την κανονική καταβολή του 130υ και 14ου μισθού.
Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο το σχέδιο αυτό να προωθηθεί στη Βουλή με νομοσχέδιο και όχι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...