Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η όμορφη πλευρά της Αθήνας


Η "μαύρη" πλευρά της Αθήνας είναι αυτή που έχει χαραχτεί στο μυαλό μας από τη χρονιά που φεύγει. Ένα βίντεο με λήψεις από διάφορες περιοχές της Αθήνας έρχεται να μας θυμίσει τις ομορφιές της.
Με εικόνες από το Ολυμπιακό Στάδιο, τον Λυκαβηττό, το Πασαλιμάνι, τον Παρθενώνα, τη Βουλή και το Σύνταγμα, το βίντεο του χρήστη του twitter snolly "φωτίζει" τις ομορφιές που κρύβει η πρωτεύουσα.
Για ένα λεπτό του time lapse βίντεο λήφθηκαν περίπου 4.500 φωτογραφίες, με το κάθε λεπτό να απαιτεί 3,5 περίπου ώρες εργασίας.
Οι φωτογραφίες, που τοποθετούνται η μία μετά την άλλη, έχουν ληφθεί σε χρονικά διαστήματα δευτερολέπτων, ωρών, εβδομάδων ή ακόμα και μηνών, αποδίδοντας το πέρασμα του χρόνου σε κλάσματα δευτερολέπτου.
news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πατρίδα ή θάνατος :στο βιβλίο Γκίνες ο Φιντέλ Κάστρο για τις 639 απόπειρες δολοφονίας της CIA εναντίον του


Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Αντιαποικιοκρατικής Επανάστασης , ο 85χρονος Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος αποσύρθηκε από την εξουσία το 2006 για λόγους υγείας, μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το άτομο εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας: 639 φορές συνολικά από το 1959, όταν μαζί με τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και ενάντια στις  ανέτρεψε τον δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα, ο οποίος απολάμβανε την υποστήριξη των ΗΠΑ.
«Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ο άνθρωπος που έχει γίνει τις περισσότερες φορές στόχος δολοφονίας, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες και τα αρχεία της αμερικανικής CIA, η οποία διέταξε τις περισσότερες από αυτές», αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.cubadebate.cu.
Σύμφωνα με τα δεδομένα , μέχρι το 2006, όταν ο Φιντέλ παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, είχαν καταγραφεί 639 απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του — σχεδόν όλες είχαν διαταχθεί από τη CIA.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τους επίδοξους δολοφόνους ήταν πολλές και διαφορετικές, αλλά όλες απέτυχαν: ελεύθεροι σκοπευτές, εκρηκτικά στα παπούτσια του, δηλητήριο στα πούρα του, μέχρι και μια μικρή βόμβα, κρυμμένη σε ένα μπαλάκι του μπέιζμπολ.


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

30χρονη ξύπνησε μετά από δυόμισι χρόνια σε κώμα


Ένα τροχαίο ατύχημα ήταν η αιτία που η Μαρίνα Σπυριάδη, νεαρή δικηγόρος τότε στα 28 της χρόνια βυθίστηκε σε "λήθαργο" για δυόμισι χρόνια με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις.
Όπως αναφέρει στην Espresso ο πατέρας της κοπέλας, Στρατής Σπυριάδης, ο οποίος είναι αναισθησιολόγος, νιώθει τυχερός που ζει το παιδί του και καταγγέλλει το νοσοκομείο Μυτιλήνης το οποίο θεωρεί πως ο νευροχειρουργός δεν αντιμετώπισε με σοβαρότητα τη κατάσταση της κόρης του.
"Έχω κινηθεί δικαστικά κατά του νοσοκομείου Μυτιλήνης. Έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή αποσυμπίεση του εγκεφάλου της", τονίζει ενώ προσθέτει πως η κοπέλα μεταφέρθηκε κλινικά νεκρή στο σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Η Μαρίνα όλο αυτό το διάστημα πάλεψε και κατάφερε να ξυπνήσει αντικρίζοντας και πάλι τη ζωή. Η κατάστασή της βελτιώνεται, έχει αρχίσει να τρώει κανονικά από το στόμα ενώ προσπαθεί να μιλήσει, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι αρκετά και έχουν να κάνουν με την κίνησή της.
Όπως εξηγεί ο πατέρας της στην εφημερίδα, η κόρη του πρέπει να μπει ξανά στο νοσοκομείο και να κάνει κάποιες διορθωτικές επεμβάσεις στο ένα της πόδι, το οποίο παραμένει εδώ και δύο χρόνια αγκυλωμένο.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το «σουπερ μάρκετ» των φυλακών κάνει... χρυσές δουλειές

Η κρίση δεν έχει επηρεάσει το... εμπόριο που γίνεται στις φυλακές. Από κάρτες sim μέχρι κοκαΐνη και 45αρια μπορεί να προμηθευτεί ένας κρατούμενους. Αρκεί να έχει να πληρώσει.

Δεν είναι νέο ότι στις φυλακές Κορυδαλλού το εμπόδιο γνωρίζει... άνθιση. Το καινούργιο είναι κυρίως το ύψος των τιμών που έχει το ιδιότυπο αυτό «σούπερ μάρκετ». Τιμές που φτάνουν έως τις 2.500€ για ένα κινητό ή τα 500€ για ένα......
μπουκάλι ουίσκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Πρόκειται για μια καλοστημένη επιχείρηση, που έρχεται ξανά στο φως μετά την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού και μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».



Ένα κινητό 3G με κάμερα μπορεί να κοστίσει μέχρι και 2.500€. Αν βέβαια κάποιος θελήσει κάτι πιο... πρωτόγνωρο, τότε το κόστος πέφτει στα 1.000-1.500€. υπάρχουν βέβαια και εξαρτήματα που έρχονται... μαζί με το κινητό: κάρτα sim περίπου 150€ (από 300€ παλιότερα) και φορτιστής περίπου 150€ (από 250€).

Ένα γραμμάτιο κοκαΐνη αξίζει 300€ όσα και μια τράπουλα, ηρωίνη με δοσομετρητή ένα καπάκι από στυλό κοστίζει 250€, ενώ τη διπλή τιμή έχει ένα μπουκάλι ουίσκι! Ανάλογα τη μάρκα βέβαια...

Με τα απαραίτητα χρήματα και τις κατάλληλες διασυνδέσεις, μπορεί κάποιος να μη μείνει στις... «αθώες» αγορές. Στα... ράφια υπάρχουν και 45αρια.





eglimatikotita.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ οι βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά

Την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος οι πρώην και νυν βουλευτές, που δεν παραιτούνται από τη διεκδίκηση των αναδρομικών, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε ότι «κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες, με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών».

«Είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε έναν που θέλει να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας» συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης.

Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι πήρε από την αρχή ξεκάθαρη θέση και προσθέτει: «Ό,τι λέμε, το εννοούμε στο ακέραιο. Και το διασφαλίζουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι, το θέμα με τα αναδρομικά 117 βουλευτών, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πήρε μεγάλες διαστάσεις, συναντώντας σωρεία αντιδράσεων από συναδέλφους τους.








protothema.gr. 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κόβουν τον ΦΠΑ στις κάρτες

Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ κατά 3%, από το 23 στο 20%, και  από το 13% στο 10%, θα καταβάλλουν οι καταναλωτές που θα ψωνίζουν με πιστωτική  κάρτα, σε μια νέα προσπάθεια να τονωθεί η αγορά και κυρίως να αυξηθούν, κατά το δυνατόν, τα έσοδα του Δημοσίου.

Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών το οποίο μάλιστα φέρεται να έχει λάβει και την έγκριση της τρόικας.

Διπλό αναμένεται το όφελος, καθώς με τη χρήση των  πιστωτικών καρτών οι επιχειρήσεις και  οι καταστηματάρχες είναι εκ των  πραγμάτων υποχρεωμένοι και να εισπράττουν  τον ΦΠΑ και – κυρίως – να τον αποδίδουν στο Δημόσιο. Για την ακρίβεια την απόδοση του ΦΠΑ θα την κάνουν ουσιαστικά οι ίδιες οι τράπεζες σε κάθε εκκαθάριση συναλλαγής με τις επιχειρήσεις!

Παράλληλα διευκολύνονται (;) οι καταναλωτές στις όποιες αγορές τους καθώς τα μετρητά τείνουν  να καταστούν είδος εν ανεπαρκεία …




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε πέντε δόσεις το «χαράτσι» στα ακίνητα


Η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Απρίλιο του 2012, ενώ η πέμπτη και τελευταία, τον Ιανουάριο του 2013.
Στις 31 Μαρτίου του 2012 θα συμψηφιστούν και τα επιπλέον ποσά του φετινού τέλους που κατέβαλαν ή θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι, λόγω λάθους που έγινε στον υπολογισμό.
Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ορίζεται ότι αυτός που θα κρίνει αυτούς που ζουν υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες και άρα θα δικαιούται απαλλαγής, θα είναι ο προϊστάμενος της εκάστοτε ΔΟΥ και όχι οι τριμελείς επιτροπές. Ο έφορος θα αποφασίζει και για την αναστολή της διακοπής του ρεύματος.
Σε περίπτωση που υπάρχουν λάθη στον υπολογισμό του τέλους, ο φορολογούμενος οφείλει να το εξοφλήσει, ενώ το επιπλέον ποσό θα συμψηφιστεί στις 31 Μαρτίου του 2012.
Στα ακίνητα που δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των 1.000 τ.μ., το ειδικό τέλος ακινήτων μειώνεται κατά 30% για το τμήμα της επιφάνειας άνω των 1.000 τ.μ. και κατά 60% για το τμήμα άνω των 2.000 τετραγωνικών μέτρων.
Εξαιρούνται από το τέλος οι κοινόχρηστοι χώροι κύριων τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχείων και κάμπινγκ) που αφορούν χώρους προσέλευσης, υποδοχής και υγιεινής, οι οποίοι προσδιορίζονται σε ποσοστό 35% της συνολικής επιφάνειας της ξενοδοχειακής εγκατάστασης.
Εφόσον περάσουν τέσσερις μήνες από την προθεσμία πληρωμής του τέλους, τότε θα καθίσταται ληξιπρόθεσμο και θα ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Το τέλος του 2011 βαρύνει τον ιδιοκτήτη ή επικαρπωτή του ακινήτου την 17η Σεπτεμβρίου 2011. Για το τέλος του 2012 η αντίστοιχη ημερομηνία ορίστηκε η 31η Μαρτίου.
Λήγει η προθεσμία
Την προσεχή Πέμπτη, λήγει η προθεσμία για κατόχους ακινήτων, που έχουν υποστεί μεταβολή στην περιουσιακή ή οικογενειακή τους κατάσταση, προκειμένου να δηλώσουν τις συγκεκριμένες αλλαγές.
Οι αλλαγές θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία θα εκδώσει και θα αποστείλει τα εκκαθαριστικά για φόρους και τέλη που ήταν σε εκκρεμότητα τα προηγούμενα χρόνια.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...