Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Telegraph: Πώς σχεδιάζει η Γερμανία να υποτάξει όλη την Ευρώπη

Σε μία μεγάλη αποκάλυψη για τα μελλοντικά σχέδια της Γερμανίας στην Ευρώπη προχώρησε σήμερα
η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, ημέρα επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Πρόκειται για ένα εξασέλιδο εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο περιλαμβάνει σχέδιο για τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, με....
ευρείες αρμοδιότητες, όπως ο πλήρης δημοσιονομικός έλεγχος μιας χρεοκοπημένης χώρας, που περιήλθε σε γνώση του βρετανικού εντύπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο πτώχευσης μεγάλων κρατών μελών της Ευρωζώνης, που δε θα επιδέχονται σωτηρίας. Στο σχέδιο αναφέρερεται ότι οι Γερμανοί σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση επεμβαίνοντας στην κυριαρχία άλλων χωρών, στρώνοντας το έδαφος για ένα "υπερ- κράτος" με τους δικούς του φόρους και δημοσιονομικά προγράμματα που θα καθορίζονται από τις Βρυξέλλες.

Στη βάση αυτών των αρχών, το γερμανικό σχέδιο προβλέπει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), που ενεργοποιείται στα τέλη του 2012, σε ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ, δηλαδή σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα μπορεί να αναλάβει τον πλήρη δημοσιονομικό έλεγχο μιας χρεοκοπημένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου της εκκαθάρισής της, δηλαδή της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της.

Το γερμανικό σχέδιο έχει ως αφετηρία την επιβολή «αυτόματων κυρώσεων» σε χώρες - μέλη που έχουν ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων με την Κομισιόν. 

Το Βερολίνο θέλει την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσων παραβιάζουν συστηματικά τους κανονισμούς που διέπουν την Ευρωζώνη.

Οι κυρώσεις διαβαθμίζονται από πρόστιμα έως απώλεια της κυριαρχίας επί της κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα έχει «πραγματική δυνατότητα παρέμβασης» στους προϋπολογισμούς των χωρών που έχουν λάβει στήριξη από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως το σχέδιο αντικατοπτρίζει τη θέση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα αντιμετωπιστεί μέσω μιας «δημοσιονομικής ένωσης» με επόμενο στόχο την «πολιτική ενοποίηση».

Τέλος στο εμπιστευτικό σημείωμα αναφέρεται ότι η Γερμανία προσπαθεί να αποτρέψει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αγγλία για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η λιτότητα δεν αγγίζει τους βουλευτές...

Σχεδόν ανέπαφα παραμένουν τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό για το 2012. Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά ταύτα, ο προϋπολογισμός 2012 είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά, το οποίο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει κυρίως από περικοπές, σε μισθούς υπαλλήλων, μισθωμάτων και εξοπλισμών.

-          Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ) προβλέπονται 35.016.200 ευρώ , δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα  σε σχέση με το 2011.

-          Για βουλευτικές  αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ  (όσα και το 2011)

-          Αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ  (για το 2011 ήταν 5 εκατ. ευρώ)

-          Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ , μόλις 39.400 ευρώ  λιγότερα από το περασμένο έτος)

-          Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ (όσο και το 2011)

-          Εξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ (μειωμένα κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011)

-          Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ (αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011)






protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προϋπολογισμός φόρων και σκληρής λιτότητας


Με στόχο έλλειμμα στο 5,4% το τελικό σχέδιο του προϋπολισμού που κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στη Βουλή.
Στη σύντομη παρέμβασή του ανέφερε ότι με το νέο προϋπολογισμό μπορεί υπό όρους και προϋποθέσεις να αρχίσει η αντιστροφή της πορείας του τόπου.
"Είναι ένας προϋπολογισμός πρωτογενούς πλεονάσματος αν και μικρού, της τάξεως του 1,1% του ΑΕΠ, καθώς και μείωσης του δημοσίου χρέους", σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Επισήμανε ότι δεν θα συνοδεύεται από νομοσχέδιο με νέα φορολογικά/εισπρακτικά μέτρα,  ότι πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό εδώ και πολλά χρόνια που θα προβλέπει πλεόνασμα υπό την προϋπόθεση ότι θα ενσωματώσει το όφελος από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
"Για πρώτη φορά μετά από πολλά-πολλά χρόνια, η Ελλάδα πρόκειται να εμφανίσει πρωτογενή πλεονάσματα και να αλλάξει σελίδα στη δημοσιονομική της κατάσταση.
Βεβαίως, καθοριστικός παράγοντας είναι να ενσωματώσουμε στις προβλέψεις του νέου Προϋπολογισμού το όφελος από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, από το PSI, ένα όφελος που μπορεί να είναι ισοδύναμο με το όφελος όλου του πακέτου του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, να κινείται κάπου μεταξύ 4 δισεκατομμυρίων ευρώ και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανάλογα με το αν ο υπολογισμός γίνεται σε ταμειακή ή δεδουλευμένη βάση", σημείωσε.
Το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει στο 5,4% αν υλοποιηθεί το PSI και στο 6,7% αν δεν καταστεί εφικτό. Προβλέπεται ακόμα κατάργηση των φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων σε πολλές κατηγορίες όπως και η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Τα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν βάσει του νέου προϋπολογισμού να πληρώσουν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με φέτος, λόγω της έκτακτης εισφοράς, τη μείωσης του αφορολόγητου ορίου και των φοροαπαλλαγών, καθώς και της κατάργησης της έκπτωσης λόγω αποδείξεων.
Οι φόροι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι αυξημένοι κατά 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς θα καταβληθούν το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο ΦΑΠ του 2010 και του 2011, χωρίς σε όλα αυτά να υπολογίζονται οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
"Ξεχάστε τα λάθη του παρελθόντος"
Να ξεχάσουν τον καταμερισμό ευθυνών για τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουν με λογική ενότητας για την προώθηση του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από τα μέλη της κυβέρνησής του, κατά την αρχική τοποθέτησή του στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.
Ζήτησε ακόμα από τους υπουργούς να παραδώσουν σημειώματα με τις εκκρεμότητες που έχουν, ώστε να συντονιστεί η κυβέρνηση για την προώθηση των νομοθετημάτων.
Ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις συναντήσεις που θα έχει σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Δευτέρα και την Τρίτη.
Το αντικείμενο της πρώτης, ουσιαστικά, συνεδρίασης του κυβερνητικού οργάνου, με τη νέα τρικομματική σύνθεση, ήταν η έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012.
Σε αυτόν το έλλειμμα αναμένεται να φθάσει στο 5,4% του ΑΕΠ αν υλοποιηθεί το PSI και στο 6,7% αν δεν καταστεί εφικτό.
Επίσης, προβλέπεται κατάργηση των φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων σε πολλές κατηγορίες όπως και η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς και από πού θα ξεκινήσει η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο

Η Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία για τους μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμπληρώνουν φέτος 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι τουλάχιστον 53 ετών.

Με βάση την σχετική εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση λαμβάνοντας για δύο χρόνια το 60% του βασικού μισθού, πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται επίσης κατάργηση όλων των τμημάτων δακτυλογράφησης στα υπουργεία, γενικότερα όλων των υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως για παράδειγμα οι περισσότερες υποδιευθύνσεις σε υπουργεία και Οργανισμούς!

Πέραν αυτών με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου από την άλλη Δευτέρα συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα τους χρόνια και παρέμεναν στην υπηρεσία τους επωφελούμενοι από σχετική ρύθμιση, που τους έδινε το δικαίωμα παράτασης για 3 ακόμη χρόνια.

Τέλος, στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχαν για το θέμα υπηρεσιακοί παράγοντες αποφασίστηκε να μπουν μέσα στις προθεσμίες σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας περίπου 30.000 υπάλληλοι κατά τρόπο ώστε στην πρώτη φάση υλοποίησής της να μειωθούν κατά 30% οι δημόσιοι φορείς.








protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λύση – έκπληξη για την έξοδο από την κρίση


Έως και πριν από έναν μήνα, η συζήτηση θεωρείτο εντελώς εκτός θέματος και δεν άνοιγε καν.
Σήμερα, ωστόσο, λόγω των συνθηκών, έχει «πέσει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που εξελίσσονται στο τρίγωνο Βρυξελλλών – Βερολίνου - Παρισιού, ενώ τα απόνερα της φτάνουν και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μεταξύ των οποίων και στην Αθήνα.
Ο λόγος αφορά στο ενδεχόμενο (αλλά και στη δυνατότητα) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, να κόψει χρήμα εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εν εξελίξει οικονομικής κρίσης.
Πρόκειται για μια πρόταση, η οποία έχει ήδη διχάσει τον άξονα Γερμανίας – Γαλλίας με την πρώτη να τάσσεται προς το παρόν αναφανδόν κατά της υιοθέτησής της από το φόβο του πληθωρισμού, που εξελίσσεται σε εμμονή για τους Γερμανούς από τα χρόνια του μεσοπολέμου.
Αντιθέτως, οι Γάλλοι το συζητούν ανοικτά και είναι έτοιμοι να δουν και όλες τις εναλλακτικές του, εφόσον κάτι τέτοιο κρίνεται σκόπιμο.
Στην Αθήνα, πάλι, μπορεί να συμμετέχουν στο διάλογο που εξελίσσεται στο παρασκήνιο, λόγω της δυσχερούς θέσης στην οποία βρισκόμαστε ως χώρα, όμως, οι απόψεις που εκφράζονται παρακολουθούνται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Ημιεπισήμως, η θέση της Ελλάδας είναι υπέρ αυτής της εξέλιξης, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει την οριστική λύση – υπό προϋποθέσεις– της πρωτοφανούς κρίσης χρέους  που μαστίζει ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο και την απειλεί με οικονομικό αφανισμό.
Όπως πάντως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες στην ελληνική πρωτεύουσα, «για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να πεισθούν οι Γερμανοί και μετά να αλλάξει η συνθήκη του Μάαστριχτ».
Κάτι που δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο…


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ήθελαν να τη θυσιάσουν στο Σατανά και να φάνε τις σάρκες της!


Απίστευτες αποκαλύψεις στη δίκη των σατανιστών που έκαψαν ζωντανή τη 18χρονη ομογενή Κίρστι Θεολόγου προκαλούν ανατριχίλα. 






Η υπόθεση είχε συγκλονίσει όχι μόνο τη Νότια Αφρική αλλά όλη την υφήλιο και τα διεθνή ΜΜΕ είχαν ασχοληθεί εκτενώς με την κτηνωδία μερικών νεαρών, που αποφάσισαν να θυσιάσουν ένα 18χρονο κορίτσι στο Σατανά. 

Την περιέλουσαν με πετρέλαιο και την έκαψαν ζωντανή. Η Κίρστι δεν άντεξε και λίγες μέρες μετά την επίθεση, έφυγε από τη ζωή. Οι δολοφόνοι της, οδηγήθηκαν στη φυλακή και τώρα, αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη. 

Οι μαρτυρίες στη δίκη τους προκαλούν την ίδια ανατριχίλα με το έγκλημά τους. Η αποκάλυψη πως δεν ήθελαν μόνο να θυσιάσουν τη 18χρονη, αλλά και να φάνε τις σάρκες της, άφησε άφωνους τους πάντες στο δικαστήριο. 

Όλα ήρθαν στο φως μέσα από την κατάθεση της Μπερναντέτ Λόκχαρτ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Espresso. Η γυναίκα επικαλέστηκε όσα της είπε το 16χρονο κορίτσι που ήταν μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα και κατηγορείται για συνεργεία. Σύμφωνα με την κατηγορούμενοι, οι σατανιστές ήθελαν να φάνε τις σάρκες της Κίρστι και να κάνουν σατανιστικό τελετουργικό βασισμένοι στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.

«Εγκέφαλος» του εγκλήματος ο Λίντον Βάγκνερ. Μαζί του στο εδώλιο κάθονται οι: Ρόμπιν Χάργουντ, Λέστερ Μούντλι, Τζέρεμι Κινγκ και Χάρβεϊ Ίσα. 

Οι δράστες (μεθυσμένοι και υπό την επήρεια χασίς) προσπάθησαν να πείσουν τη 18χρονη να βγάλει τα ρούχα της, αλλά εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά. 
Είχαν ανάψει ένα κερί και σχημάτισαν με πέτρα στο έδαφος ένα μεγάλο τρίγωνο, πάνω από το οποίο προσευχήθηκαν. 

Ο ντετέκτιβ της αστυνομίας Τζόζεφ Γέντε είπε ότι μετά την προσευχή, ο Κινγκ άρχισε να σφίγγει το λαιμό της Κίρστι, ενώ ο Μούντλι της έδενε τα χέρια με σχοινί. Όταν η φίλη της Γκράμερ, που ήταν παρούσα- προσπάθησε να επέμβει, ο Βάγκνερ την άρπαξε, της έσφιξε το λαιμό και την άφησε αναίσθητη. 

Και στράφηκε στην Κίρστι. Τη χτύπησε στο κεφάλι με μια πέτρα μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της. Μετά, την έλουσε με πετρέλαιο και της έβαλε φωτιά. 

Όταν η 16χρονη κατηγορούμενη Ρώτησε τον Βάγκνερ γιατί χτύπησε την κοπέλα με την πέτρα (με την οποία νωρίτερα είχε σχηματίσει το τρίγωνο στο έδαφος), εκείνος της απάντησε πως επρόκειτο για σατανιστικό τελετουργικό και επανέλαβε στίχους από την Αποκάλυψη του Ιωάννη.


newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Βατικανό «αφόρισε» το... φιλί


Τον παλιό καλό εαυτό της θυμήθηκε η ιταλική εταιρεία ρούχων Benetton, η οποία έπειτα από μερικά χρόνια "αποχής" από τις προκλητικές διαφημίσεις, στις οποίες την είχαμε συνηθίσει κυρίως τη δεκαετία του '90, επέστρεψε δριμύτερη για να εξοργίσει αυτή τη φορά τον Ποντίφικα.
Τον παλιό καλό εαυτό της θυμήθηκε η ιταλική εταιρεία ρούχων Benetton, η οποία έπειτα από μερικά χρόνια "αποχής" από τις προκλητικές διαφημίσεις, στις οποίες την είχαμε συνηθίσει κυρίως τη δεκαετία του '90, επέστρεψε δριμύτερη για να εξοργίσει αυτή τη φορά τον Ποντίφικα. Στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας με τίτλο "Unhate" η Benetton αποφάσισε να καταπολεμήσει την κουλτούρα του μίσους... συμφιλιώνοντας γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, αλλά και της θρησκείας, και απεικονίζοντάς τες να ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά, φυσικά προϊόν φωτομοντάζ.
Ενα από αυτά τα αταίριαστα ζευγάρια είναι και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' με τον Αιγύπτιο ιμάμη Αχμέντ ελ Ταγιέμπ, μια αφίσα η οποία "κατέβηκε" λίγες ώρες μετά την ανάρτησή της στον ιστότοπο της Benetton, έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες του Βατικανού, το οποίο αργότερα ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Παρότι υπήρξε και επίσημη διαβεβαίωση της εταιρείας την Τετάρτη ότι θα αποσυρθεί η διαφήμιση, η αφίσα παρέμενε μέχρι χθες στη βιτρίνα ενός καταστήματος στην πολυσύχναστη πλατεία της Φοντάνα ντι Τρέβι.
Η διαφήμιση "όχι μόνο προκαλεί ζημιά στην αξιοπρέπεια του Πάπα και της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και στα αισθήματα των πιστών" κατήγγειλε το Βατικανό, καλώντας τους δικηγόρους του "να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα" για να σταματήσουν τη χρήση της φωτογραφίας είτε για εμπορικούς είτε για δημοσιογραφικούς σκοπούς.
Η καμπάνια περιλαμβάνει όμως και άλλα "καυτά" φανταστικά φιλιά, τα οποία αν μη τι άλλο πετυχαίνουν να τραβήξουν τα βλέμματα παγκοσμίως και να προκαλέσουν: Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ φιλάει στο στόμα όχι μόνο τον Νικολά Σαρκοζί, αλλά και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ τρυφερό τετ α τετ έχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον Βενεζουελάνο Ούγκο Τσάβες και τον Κινέζο Χου Ζιντάο.
Το Βατικανό «αφόρισε» το... φιλί
Από την καμπάνια βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φιλιά ανάμεσα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον ηγέτη των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς, καθώς και των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.


ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Η Βρετανία θα μπει τελικά στο ευρώ»

«Η Βρετανία θα μπει τελικά στο ευρώ»


Σόιμπλε: Και μάλιστα νωρίτερα απ' όσο πιστεύουν οι Βρετανοί

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι περιμένει πως η Βρετανία θα ενταχθεί στο ευρώ «νωρίτερα απ' όσο πιστεύουν πολλοί Βρετανοί». 

Στη συνέντευξή του ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης πώς η κρίση χρέους της ευρωζώνης επιβεβαίωσε την πεποίθησή του πως οι Γερμανοί παραμένουν δεσμευμένοι σε μια ισχυρή Ευρώπη. «Θέλουν μια ισχυρή Ευρώπη και μια σταθερή Ευρώπη», δήλωσε.

Ο γερμανός υπουργός έκανε τα σχόλια αυτά αφού το συνέδριο των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι πρέπει να υποστηριχθούν κινήσεις για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για να ενισχυθεί η πολιτική ολοκλήρωση στη 17μελή ευρωζώνη.
Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...