Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πλάκες χρυσού και λίρες στο σπίτι της κόρης του Τσοχατζόπουλου


Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο σπίτια της Αρετής Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες κατασχέθηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής αλλά… ξεχωριστή αξία έχουν οι δέκα πλάκες χρυσού και οι λίρες που βρέθηκαν!
Η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε εντάλματα εκδόθηκαν, καθώς οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, αλλά και λόγω της βαρύτητας της πράξης. Συνολικά στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι περισσότερα από 10 πρόσωπα, ενώ πηγές της Εισαγγελίας χαρακτηρίζουν τα στοιχεία «πολλά και πολύ σοβαρά» .

Η διώξη ασκήθηκε, μάλιστα, όπως λέγεται, βάσει στοιχείων που αντλήθηκαν από τις υποθέσεις για τα υποβρύχια, αλλά και από δικογραφίες που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, επί υπουργείας του κ. Τσοχατζόπουλου.

‘Ετσι το βασικό αδίκημα, που όμως είναι παραγεγραμμένο, είναι η δωροδοκία από την οποία οι ενδείξεις οδηγούν στο κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


tsantiri.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στις 6 Μαΐου οι εκλογές


Στις 6 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Μιλώντας στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Παπαδήμος τόνισε στους υπουργούς ότι για τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν διπλό έργο, αυτό της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και τη συνέχιση του έργου της κυβέρνησης.

Επίσης, έκανε έναν μικρό απολογισμό του έργου της κυβέρνησής του, αναφερόμενος κυρίως στο δέυτερο χρηματοδοτικό πακέτο και στο PSI, ενώ σημείωσε πως αυτοί οι μήνες απέδειξαν ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κομμάτων.

Σε λίγη ώρα (5 μμ) ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, για να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κάρολο Παπούλια.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και θα προκηρύξει τις εκλογές, ανοίγοντας και επισήμως την προεκλογική περίοδο.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σκάει «ισπανική βόμβα» στην Ευρώπη !


Συναγερμός στην Ευρώπη για την «ισπανική βόμβα» που ετοιμάζεται …

Τον φόβο και την αγωνία ότι η Ισπανία μπορεί να εξελιχθεί σε μια Ελλάδα ζει το τελευταίο 24ωρο κατά τρόπο έντονο το σύνολο της Ευρωζώνης.

Η κατακόρυφη άνοδος των spreads στην Μαδρίτη, τα υψηλά επιτόκια δανεισμού της χώρας και οι εκδόσεις που δεν καλύπτονται 100%, θυμίζουν έντονα κάτι από Ελλάδα λίγο πριν ενταχθεί υπό τη «σκέπη» της τρόικας.

Μόνο που τα μεγέθη μεταξύ των δύο χωρών είναι εντελώς διαφορετικά.

Κι αν στην περίπτωση της χώρας μας, απαιτήθηκαν περί τα 200 δισ. ευρώ, για να επέλθει μια στοιχειώδης ισορροπία περί τα δημοσιονομικά, στην περίπτωση της Ισπανίας, το ποσό αυτό εκτιμάται ότι θα φτάσει πάνω από 500 δισ. ευρώ, σε πρώτη φάση.

Δηλαδή, αθροιστικά, όσα χρειάστηκαν μαζί για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία κι ενδεχομένως λίγο παραπάνω.

Εξέλιξη μάλλον φυσιολογική, αν αναλογιστεί κανείς μεταξύ άλλων ότι:

α) η Ισπανία είναι σήμερα μέλος του κλαμπ των 20 ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως,

β) μόνο οι τράπεζες της υπολογίζεται ότι έχουν αγοράσει κρατικό της χρέος, ύψους 68 δισ. ευρώ, το οποίο απειλεί την επόμενη μέρα τους, ενώ γ) η ανεργία στη χώρα της Ιβηρικής υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στο 22%, με 23%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, με τους νέους να είναι άνεργοι ο 1 στους 2!

Η κατασκευαστική φούσκα, των μέσων της δεκαετίας του 90 έχει σπάσει και έχει σμπαραλιάσει ό,τι έχει απομείνει σε επίπεδο ανάπτυξης και όλα αυτά καλείται τώρα να τα διαχειριστεί η νέα συντηρητική κυβέρνηση, που παρ όλα αυτά δηλώνει αισιόδοξη. Οι αγορές όμως δεν είναι καθόλου και το απέδειξαν κατά τις χθεσινές συνεδριάσεις, οι οποίες ήταν έντονα αρνητικές, ενώ στο ίδιο μοτίβο αναμένεται να κινηθούν και σήμερα…


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

8,7 ρίχτερ στην Ινδονησία


Σεισμός μεγέθους 8,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στην βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανέφερε αρχικά ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και στη συνέχεια 8,5.
Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο σεισμός σημειώθηκε στην δυτική επαρχία Άτσεχ.
Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενο τσουνάμι στην Άτσεχ, ενώ και ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι "δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι παρότι βρισκόμαστε σε συναγερμό" μετά τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Άτσεχ και είχε μέγεθος 8,7 βαθμούς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επισκέπτεται την χώρα, και ο οποίος είπε ότι η Βρετανία θα προσφέρει την βοήθειά της στην χώρα αν χρειαστεί.
Το ινδονησιακό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό, ανακοίνωσε ότι η προειδοποίηση παραμένει ενεργή και ότι ένα κύμα ύψους 17 εκατοστών κατευθύνεται προς την Άτσεχ.
Η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι φαίνεται μικρό, αλλά τα τσουνάμι μπορεί να εμφανίζονται ως πολλά κύματα μαζί.
Πριν από λίγο, οι παράκτιες περιοχές στη θάλασσα Ανταμάν της Ταϊλάνδης τέθηκαν σε συναγερμό για τσουνάμι.
Οι σειρήνες ακούστηκαν στην παραλία Πατόνγκ της νήσου Πουκέτ στις 4:25 μμ (τοπική ώρα) και οι τουρίστες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μεταβούν σε ασφαλέστερο μέρος, έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Nation.
Επίσης, το αεροδρόμιο του Πουκέτ έκλεισε προσωρινά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η επαρχία Ατσεχ επλήγη το 2004 από τσουνάμι που άφησε πίσω του 170.000 νεκρούς ή αγνοούμενους και στοίχισε συνολικά την ζωή σε 230.000 ανθρώπους σε 13 χώρες του Ινδικού Ωκεανού.
Μετασεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Άτσεχ
Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Άτσεχ μετά τον σεισμό των 8,7 βαθμών που σημειώθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη επαρχία και είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι σε ολόκληρο τον Ινδικό Ωκεανό.
Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε πριν από λίγο και η Σρι Λάνκα, ενώ οι αρχές της Ταϊλάνδης εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι για το Πουκέτ και την Πανγκνά.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης άντρες της ασφάλειας, του ΣΔΟΕ και δικαστικοί υπάλληλοι, εκτελώντας το ένταλμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, συνέλαβαν τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, έξω από το σπίτι του, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

"Στον ανακριτή πάμε, θα τα πούμε εκεί πέρα..." δήλωσε ο πρώην υπουργός στην είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου μεταφέρθηκε προτού οδηγηθεί στα Δικαστήρια.

Η είδηση ότι οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου "έσκασε" σαν βόμβα περίπου στις 10 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Κατά πληροφορίες, το ένταλμα που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου. Το ένταλμα αφορά στην κίνηση τραπεζικών λογαριασμών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Άμυνας μέσω off shore εταιρειών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το νεοκλασικό στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δηλαδή στοιχειοθετείται η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από αξιόπιστες δικαστικές πηγές αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί ροή χρήματων από off shore εταιρείες σε λογαριασμούς του κ. Τσοχατζόπουλου με πηγή προέλευσης τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal η οποία έχει αποδειχθεί ότι έκανε παράνομες πληρωμές και δωροδοκούσε για να εξασφαλίσει ότι θα πάρει το μεγάλο συμβόλαιο ναυπήγησης 4 υποβρυχίων τύπου 214 που ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε το 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί από τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές και για άλλα παρένθετα πρόσωπα που εμπλέκονται στις off shore με τις οποίες ταυτοποιήθηκε ότι συνδέεται ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Το ένταλμα διαβιβάστηκε για εκτέλεση στην αστυνομία και ο κ. Τσοχατζόπουλος αναζητούνταν στην οικία του στην Ακρόπολη όσο και στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Ομήρου.

Παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό του κ. Τσοχατζόπουλου γίνονταν στο σπίτι της κόρης του Αρετής. Εκτός από αστυνομικούς στις έρευνες συμμετείχαν δικαστικοί και στελέχη του ΣΔΟΕ.

«Θα δούμε πολλές ακόμα τέτοιες περιπτώσεις» σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Όπως ανέφερε, από χθες, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος για το «πόθεν έσχες», οι πολιτικοί θα πρέπει να αποδεικνύουν, πλέον, όχι πόσα χρήματα έχουν , αλλά πως τα απέκτησαν.

ΠΑΣΟΚ: Η δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της» δήλωσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Θα ήταν καλύτερο αν την είχε κάνει πιο γρήγορα» σημείωναν οι ίδιες πηγές, αφήνοντας υπονοούμενα για τη χρονική συγκυρία που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης του πρώην υπουργού.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η ιστορία και τα έθιμα της Μ. Τετάρτης


Βρισκόμαστε στο μέσο της Μεγάλης Εβδομάδας. Το γεγονός που έρχεται η Εκκλησία να μας θυμίσει, λαμβάνει χώρα δύο
ημέρες πριν οδηγηθεί ο Ιησούς Χριστός στο Σταυρό.

Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος είναι αυτός που εξιστορεί τι έγινε
εκείνη την ημέρα:
Ο Ιησούς βρισκόταν στο σπίτι του Σίμωνα του λεπρού. Εκεί εμφανίστηκε μια γυναίκα κρατώντας ένα μπουκαλάκι με
ακριβό μύρο. Ζήτησε συγχώρεση από τον Υιό του Θεού, επειδή ήταν πόρνη, και έριξε αυτό το μύρο στα μαλλιά
Του. Οι μαθητές του Ιησού, θεώρησαν την πράξη αυτή μεγάλη σπατάλη, αφού θα μπορούσαν να πουλήσουν το μύρο
και με τα χρήματα που θα έπαιρναν να βοηθούσαν τους φτωχούς. Ο Ιησούς παίρνοντας το μέρος της γυναίκας,
επίπληξε τους μαθητές του, λέγοντας τους ότι η γυναίκα αυτή του έκανε καλό, αφού με αυτό το μύρο τον ετοίμασε
για την ταφή. Τους θύμισε ότι τους φτωχούς θα μπορούν να τους βοηθούν καθ' όλη την διάρκεια της ζωής τους, ενώ
Εκείνον θα τον έχουν για λίγο ακόμα. Την συγχώρησε για τις αμαρτίες της και, προφητικά μιλώντας, είπε ότι η
πράξη της αυτή θα αναφέρεται στο Ευαγγέλιο που θα κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας, αυτή η αναφορά,
ένα μνημόσυνο γι' αυτήν. Τότε ο Ιούδας έφυγε και πήγε να συναντήσει τους Αρχιερείς. Τους ρώτησε τι θα του δώσουν
για να τους παραδώσει τον Χριστό, και αυτοί του υποσχέθηκαν τριάντα αργύρια.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις εκκλησίες μας, τελείται το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου. Κατά την
διάρκεια του, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Ευλογείται έτσι το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει»
τους πιστούς στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες.
Το Μυστήριο του Ευχελαίου, μπορεί να τελεστεί και εκτός ναού, όποτε το ζητήσει ένας πιστός από τον ιερέα της
ενορίας του. Και τότε, όταν τελείται δηλαδή σε κάποιο σπίτι, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Το
λάδι του Ευχελαίου θεωρείται θεραπευτικό. Κατά την διάρκεια του μυστηρίου ο ιερέας ανάβει ένα κερί για κάθε
Ευαγγέλιο που διαβάζει. Αυτό κάνουν και μερικοί πιστοί κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ευχελαίου, στην εκκλησία,
την Μεγάλη Τετάρτη.

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, οι γυναίκες πηγαίνουν στο Μεγάλο Ευχέλαιο, έχοντας μαζί τους μια σουπιέρα με
αλεύρι. Σε αυτό στερεώνουν τρία κεριά, τα οποία καίνε κατά την τέλεση του Μυστηρίου. Το αλεύρι αυτό, το
χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα πασχαλινά κουλούρια την επόμενη ημέρα.


agriniolife.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...