Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

8,7 ρίχτερ στην Ινδονησία


Σεισμός μεγέθους 8,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στην βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανέφερε αρχικά ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και στη συνέχεια 8,5.
Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο σεισμός σημειώθηκε στην δυτική επαρχία Άτσεχ.
Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενο τσουνάμι στην Άτσεχ, ενώ και ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι "δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι παρότι βρισκόμαστε σε συναγερμό" μετά τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Άτσεχ και είχε μέγεθος 8,7 βαθμούς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επισκέπτεται την χώρα, και ο οποίος είπε ότι η Βρετανία θα προσφέρει την βοήθειά της στην χώρα αν χρειαστεί.
Το ινδονησιακό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό, ανακοίνωσε ότι η προειδοποίηση παραμένει ενεργή και ότι ένα κύμα ύψους 17 εκατοστών κατευθύνεται προς την Άτσεχ.
Η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι φαίνεται μικρό, αλλά τα τσουνάμι μπορεί να εμφανίζονται ως πολλά κύματα μαζί.
Πριν από λίγο, οι παράκτιες περιοχές στη θάλασσα Ανταμάν της Ταϊλάνδης τέθηκαν σε συναγερμό για τσουνάμι.
Οι σειρήνες ακούστηκαν στην παραλία Πατόνγκ της νήσου Πουκέτ στις 4:25 μμ (τοπική ώρα) και οι τουρίστες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μεταβούν σε ασφαλέστερο μέρος, έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Nation.
Επίσης, το αεροδρόμιο του Πουκέτ έκλεισε προσωρινά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η επαρχία Ατσεχ επλήγη το 2004 από τσουνάμι που άφησε πίσω του 170.000 νεκρούς ή αγνοούμενους και στοίχισε συνολικά την ζωή σε 230.000 ανθρώπους σε 13 χώρες του Ινδικού Ωκεανού.
Μετασεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Άτσεχ
Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Άτσεχ μετά τον σεισμό των 8,7 βαθμών που σημειώθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη επαρχία και είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι σε ολόκληρο τον Ινδικό Ωκεανό.
Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε πριν από λίγο και η Σρι Λάνκα, ενώ οι αρχές της Ταϊλάνδης εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι για το Πουκέτ και την Πανγκνά.


news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...