Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ελληνας χάκερ ετών 13 κάνει άνω κάτω την Ευρώπη!


Ένας 13χρονος μαθητής κατηγορείται από την Αστυνομία ως μέλος του ελληνικού βραχίονα των χάκερς «Anonymous». Ο πιτσιρικάς, θεωρείται από τους έμπειρους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας από τους καλύτερους χάκερ της Ελλάδας και μέλος της οργάνωσης Greek Hacking Scene που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, είναι ο μικρότερος σε ηλικία χάκερ που έχει εντοπιστεί από τις αρχές αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πέσει στα δίχτυα του νόμου χάκερ που να πηγαίνει στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Ο μαθητής, φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι … έπαιζε στο διαδίκτυο ενώ στο σχολείο είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές.

Οι 100 χάκερς της Ελλάδας

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας και τις έρευνες που έχουν γίνει από εταιρείες πληροφορικής, «κυκλοφορούν» περίπου 100 χάκερς… Δυνατά μυαλά που έχουν κερδίσει διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο και φημίζονται διεθνώς για τις ικανότητες τους. Μόλις εννέα έχουν συλληφθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της ΕΛ.ΑΣ, κανένας δεν έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί ενώ μετά από κάθε ανακοίνωση Τύπου της Ασφάλειας, μυστικές υπηρεσίες μεγάλων χωρών, εταιρείες πληροφορικής, πανεπιστήμια αλλά και μεγιστάνες «σφάζονται» για το ποιος θα τους κερδίσει και θα τους προσλάβει. Φυσικά με υψηλές αμοιβές, εξασφαλισμένο μέλλον και προνόμια που κανείς απλός εργαζόμενος μπορεί να φανταστεί. Ένας μόνο όρος: Να μείνουν για πάντα ανώνυμοι και στο σκοτάδι. Για έναν χάκερ η δημοσιότητα σημαίνει αυτόματα και το τέλος της καριέρας του….


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ απειλεί και την Ελλάδα


Με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τη Συρία, η Άγκυρα στήνει πολεμικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο και βρίσκει ευκαιρία να αλλάξει τους «κανόνες εμπλοκής» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, τόνισε ότι έχουν αλλάξει οι κανόνες πολεμικής εμπλοκής, με τρόπο τέτοιο που θα θεωρείται «στρατιωτικός στόχος», κάθε «στρατιωτικό στοιχείο που θα συνιστά απειλή από τη Συρία προς τα σύνορα της Τουρκίας».

Ωστόσο, ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν αρκέστηκε στη Συρία, καθώς έσπευσε να υπογραμμίσει το «δικαίωμα» της Τουρκίας για πτήσεις των μαχητικών της αεροσκαφών «γενικά» στη Μεσόγειο, κάνοντας λόγο και για την Κύπρο.

«Έχουμε δικαιώματα, γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει δικαιώματα η Βόρεια Κύπρος, της οποίας ήμαστε εγγυήτρια δύναμη και παράλληλα υπάρχουν τα προβλήματα που δημιουργούν άλλες χώρες στην περιοχή. Είναι φυσιολογικό μας δικαίωμα να αναπτύσσεται αυτή η δραστηριότητα ρουτίνας στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η πτήση του αεροσκάφους μας. Ταυτόχρονα, η πτήση έγινε και για να δοκιμαστεί το σύστημα ραντάρ μας που έχει ανανεωθεί», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, αρνήθηκε όποιες τουρκικές βλέψεις για γειτονικά εδάφη. «Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη καμίας χώρας και καμίας γειτονικής χώρας. Η Τουρκία δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλης χώρας. Όλοι οι γείτονες πρέπει να είναι σίγουροι για την Τουρκία. Είναι πολύτιμη η φιλία της Τουρκίας, αλλά εξίσου έντονη και η οργή της. Το γεγονός ότι ήμαστε διαλλακτικοί δεν σημαίνει ότι ήμαστε ήμερα πρόβατα. Μην ξεγελά κανέναν η ψύχραιμη στάση μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ απειλεί και την Ελλάδα

Παράλληλα, σε προκλητική ανακοίνωση προχώρησε και το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού.

«Ο τουρκικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε το 2012, 114 φορές. Θα έπρεπε να έχουμε καταρρίψει 114 αεροπλάνα φέτος, αν καταρρίπταμε κάθε αεροπλάνο που παραβίαζε τον εναέριο χώρο μας χωρίς προειδοποίηση. Οι περισσότερες παραβιάσεις έγιναν από ελληνικά αεροσκάφη, αλλά και ισραηλινά. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως αντιδράσαμε εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου. Μόνο αυτή την εβδομάδα έξι αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και ακόμα δεν καταρρίψαμε κανένα», τονίζει η ανακοίνωση.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Δημόσιο "παγώνει" επιστροφές φόρου και πληρωμές


Στο "πάγωμα" πληρωμών και επιστροφών φόρου προχωρά το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να εξασφαλίσει επαρκή ρευστότητα για τα ταμεία του Δημοσίου που βρίσκονται στο κόκκινο, αλλά και να διατηρήσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό.
Αυτό ενώ συνεχίζεται η "αιμορραγία" στα φορολογικά έσοδα, με την υστέρηση να διαμορφώνεται στα 661 εκατομμύρια ευρώ στο 5μηνο Ιανουαρίου - Μαΐου και να αυξάνονται συνεχώς οι ανάγκες για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία στο ίδιο διάστημα έχουν απορροφήσει σχεδόν το 60% της ετήσιας χρηματοδότησης.
Τα συμπεράσματα αυτά, σύμφωνα με την Ημερησία, προκύπτουν από τα τελικά στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πεντάμηνο.
Σύμφωνα δε με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τακτική της έγκρισης πληρωμών με το σταγονόμετρο ακολουθείται και εντός του Ιουνίου, καθώς κύριο μέλημα παραμένει να διατηρηθεί η επάρκεια των κρατικών διαθεσίμων.
Πιο αναλυτικά, οι πρωτογενείς δαπάνες ανήλθαν στα τέλη Μαΐου στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, μειωμένες κατά 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά και σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί για φέτος.
Αρκετά περιορισμένες σε σχέση με τους στόχους είναι οι δαπάνες περίθαλψης και οι λειτουργικές δαπάνες. Επίσης οι επιστροφές φόρων έχουν πέσει στα 1,23 δισεκατομμύρια ευρώ από 2,23 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι.
Με αυτά τα δεδομένα ο προϋπολογισμός κρατήθηκε εντός των στόχων που τέθηκαν τον Μάρτιο, με την τελευταία αναθεώρηση των προβλέψεών του.
Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο πεντάμηνο σε 10,87 δισεκατομμύρια ευρώ (έναντι στόχου 12,89 δισεκατομμύρια ευρώ) και το πρωτογενές έλλειμμα σε 2,34 δισεκατομμύρια ευρώ (έναντι 4,23 δισεκατομμυρίων ευρώ).
Όμως εκφράζονται φόβοι ότι ο εκτροχιασμός του είναι θέμα μηνών, εξαιτίας των αποκλίσεων στα έσοδα, αλλά και των αυξημένων χρηματοδοτικών αναγκών των ασφαλιστικών ταμείων.
Μάλιστα, εξαιτίας και της μεγάλης ύφεσης η οποία θα προσεγγίσει το 6% για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς, διατυπώνεται η πρόβλεψη πως το έλλειμμα μπορεί να αγγίξει στο τέλος του 2012 το 8% του ΑΕΠ, από 6,7% που είναι ο στόχος.
Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία έχουν λάβει ήδη το 60% της προβλεπόμενης ετήσιας χρηματοδότησης και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα χρειαστούν πρόσθετες επιχορηγήσεις.
"Μαύρη τρύπα" 661 εκατομμυρίων ευρώ
Η "μαύρη τρύπα" των εσόδων έφθασε στα 661 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος Μαΐου, από 334 εκατομμύρια ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου.
Σε σύγκριση με το πρώτο πεντάμηνο του 2011:
•Οι εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος ήταν μειωμένες κατά 352 εκατομμύρια ευρώ ή κατά 8,37%
•Τα έσοδα από τον ΦΠΑ σημείωσαν πτώση της τάξεως των 894 εκατομμύρια ευρώ ή του 12,1%
•Οι εισπράξεις από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης καυσίμων και λοιπών ενεργειακών προϊόντων υποχώρησαν κατά 43 εκατομμύρια ευρώ ή κατά 2,94%
•Τα έσοδα από τους ΕΦΚ στα προϊόντα καπνού και τα αλκοολούχα ποτά ήταν μειωμένα κατά 1,75% ή κατά 32 εκατομμύρια ευρώ
•Τα έσοδα από τους λοιπούς ΕΦΚ (στα προϊόντα καπνού, στα αλκοολούχα ποτά κ.λπ.) μειώθηκαν κατά 46 εκατομμύρια ευρώ.
•Τα τέλη ταξινόμησης από εισαγωγές και πωλήσεις αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων ήταν μόλις 21 εκατ. ευρώ, έναντι 46 εκατομμύρια ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Η "παρτίδα" σώζεται από τις εισπράξεις από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες στο πρώτο πεντάμηνο έφθασαν το 1,633 δισεκατομμύριο ευρώ.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εως 10 δισ. το πακέτο στήριξης της Κύπρου


Στα 10 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο ήμισυ του εθνικού της προϊόντος, εκτιμάται, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι θα ανέλθει το πακέτο στήριξης της Κύπρου.
Η Κύπρος χρειάζεται να καλύψει δανειακές ανάγκες της τάξης του 1,8 δισ. έως τις 30 Ιουνίου, ενώ μια πιθανή βοήθεια μπορεί να είναι ευρύτερη για να καλύψει και δημοσιονομικές απαιτήσεις, δήλωσε στο Ρόιτερς, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή.
Η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» γράφει σήμερα ότι τα χρήματα που απαιτούνται αναμένεται να υπερβούν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ ο «Πολίτης» τοποθετεί το πακέτο στα 10 δισ. ευρώ.
Η Κύπρος εκτιμάται ότι υπέβαλε αίτημα βοήθειας προς την ΕΕ, αφότου εξάντλησε τις προσπάθειες να εξασφαλίσει δάνεια από την Κίνα ή την Ρωσία.
«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να εξασφαλίσουμε ένα διμερές δάνειο, το οποιο θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αναλόγως», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.
Η Κύπρος είναι αποκλεισμένη από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές για περισσότερο από ένα χρόνο ενώ στα τέλη του 2011 εξασφάλισε δάνειο 2,5 δισ. ευρώ από την Ρωσία, ποσό που φτάνει όμως να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μόνο για το 2012.
Εντός της ημέρας, ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας αναμένεται να ενημερώσει την αντιπολίτευση, από την οποία έχει δεχθεί έντονη κριτική, τόσο για το αίτημα στην ΕΕ, όσο και για την λήψη μέτρων για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της χώρας.
Η αντιπολίτευση τον έχει κατηγορήσει ότι ήταν εκτός πραγματικότητας και αγνόησε τις προειδοποιήσεις ότι η οικονομία βρισκόταν σε κίνδυνο, πράγμα που η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά.
Το αίτημα για στήριξη της Κύπρου έρχεται λίγο πριν από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την χώρα, την 1η Ιουλίου.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πως να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα


Με το θερμόμετρο να δείχνει 35 βαθμούς υπό σκιάν και 40 βαθμούς κελσίου κάτω από τον καυτό ήλιο είναι απαραίτητο να λάβετε τα μέτρα σας.

Οπως δήλωσε o καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιος Σπαντιδέας "ιδιαίτερα με τις αλλαγές των κλιματολογικών συνθηκών ο καύσωνας βρίσκεται πάλι μπροστά μας και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε απώλειες ανθρώπων γιατί δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:

- Να αποφέυγετε τις άσκοπες εξόδους και την έκθεση του σώματός μας σε υψηλές θερμοκρασίες.

- Να απέχετε από κάθε μορφή βαριάς σωματικής άσκησης ή εργασίας σε ακάλυπτους εξωτερικούς χώρους. Ιδιαίτερα τα άτομα που εργάζονται σε ανοιχτό περιβάλλον και όσοι κάνουν βαριά χειρονακτική εργασία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

- Να παραμένετε σε κλιματιζόμενους χώρους και όπου δεν υπάρχουν να προτιμάτε σκιαζόμενους χώρους.

- Να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα και το ντύσιμό σας να είναι πολύ ελαφρύ. Τα μωρά πρέπει να τα ντυνετε με δροσερά ρούχα και να αφήνετε ακάλυπτα τα χέρια και τα πόδια τους.

- Να αποφεύγετε τα βαριά φαγητά και να τρώτε ελαφρά. Προτιμήστε τα μικρά και συχνά γεύματα με άφθονα φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε τα πλούσια σε λιπαρά και μεγάλα γεύματα. Η τροφή σας να είναι ελαφρώς αλατισμένη καθώς ο οργανισμός χάνει πολλά υγρά μέσω της εφίδρωσης.

- Αποφύγετε τα ζεστά ροφήματα και αφεψήματα και πιείτε άφθονο νερό και δροσερά υγρά.

- Να μην καταναλώνετε οινοπνευματώδη ποτά γιατί αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος ιδιαίτερα κατά τις μεσημεριανές ώρες που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή.

- Να κάνετε συχνά και δροσερά ντους εάν έχετε τη δυνατότητα.

- Τα ατόμα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα όσοι έχουν καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους για πιθανή ρύθμιση των δόσεων των δόσεων των φαρμάκων που λαμβάνουν.

- Να φοράτε πάντα καπέλα και αντιλιακά όταν εκτίθεστε σε ανοιχτούς χώρους.

- Να φοράτε γυαλιά ηλίου για να προστατέψετε τα μάτια σας από την ακτινοβολία του ήλιου.

- Να μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα υπερίληκα άτομα και τα μωρά που δεν έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δυσοίωνα τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό

Σκούρα τα πράγματα για τον ελληνικό τουρισμό. Γερμανοί και Ολλανδοί επιλέγουν διαφορετικά.


Με βάση τις μέχρι τώρα κρατήσεις για το πρώτο τετράμηνο, δυσοίωνη προμηνύεται για το 2012 η κατάσταση για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με έρευνα της GfK Travel Insights, ενώ σημειώνεται ότι ο ανταγωνισμός από γειτονικές χώρες και συγκεκριμένα από την Τουρκία και τις χώρες της Β. Αφρικής -οι οποίες φαίνεται ότι ξεπερνούν τις κοινωνικές αναταραχές της περυσινής χρονιάς- αποτελούν τους πιο ευδιάκριτους λόγους της μείωσης της τουριστικής προσέλευσης.

Για την ελληνική τουριστική αγορά, η οποία διαχρονικά παρουσιάζει τη θερινή ως τη μοναδική δυνατή της περίοδο, σε σχέση με άλλες γειτονικές ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου, παρατηρείται ότι δύο από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές της Ευρώπης παρουσιάζουν σημαντική μείωση ως προς την επιλογή της Ελλάδας σαν τον τόπο προορισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές τους (Γερμανία 5%, Ολλανδία 2,3%).

Ειδικότερα, τουλάχιστον 135.000 λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας το 2012, ενώ για τους Ολλανδούς ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 37.000 τουρίστες. Σε ποσοστά οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε -27,4% για τα έσοδα από την Γερμανία και - 13,7% για τα έσοδα από Ολλανδία, συνυπολογιζόμενης και της μείωσης της μέσης τιμής του πακέτου.

Σημαντικός παράγοντας για τον ρυθμό κρατήσεων και αγοράς τουριστικών πακέτων με προορισμό την Ελλάδα, είναι και η αρνητική δημοσιότητα που έχει λάβει η χώρα μας από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και που σχετίζονται με τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και την αστάθεια με τις υπάρχουσες πολιτικές συνθήκες και επιπρόσθετα τις φήμες που καλλιεργεί μερίδα του διεθνούς τύπου για ένα αντι-γερμανικό αίσθημα που διακατέχει τον ελληνικό λαό.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άδειασαν τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά Ταμεία


Στο ΙΚΑ αναζητούνται 1,4 δισ. ευρώ για να συνεχίσει η ομαλή καταβολή των συντάξεων μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στον ΟΑΕΕ το έλλειμμα θα φτάσει τα 822 εκατ. ευρώ. Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων είναι σε εκκρεμότητα 52.000 αιτήσεις για το εφάπαξ και σε άλλα 20 Ταμεία ή τομείς πρόνοιας τα ποσά εφάπαξ που καταβάλλονται είναι μεγαλύτερα κατά 2% έως 83% σε σχέση με τις εισφορές.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Εθνους", στο μέτωπο των ασφαλιστικών ταμείων τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:
*Στο ΙΚΑ αναζητείται 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ για να συνεχίσει η ομαλή καταβολή των συντάξεων μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Tο πρώτο τετράμηνο του έτους υπήρξε μία μείωση των εσόδων κατά 12% έως 14%, ενώ η εισφοροδιαφυγή αγγίζει τα 6 δισεκατομμύρια τον χρόνο (ένας στους τρεις εργαζομένους δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη).
Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως κάθε μήνα το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας στρέφεται στον εσωτερικό δανεισμό (από το ΕΤΕΑΜ και τον φορέα της ΔΕΗ) για να βρει τα απαιτούμενα χρήματα και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
*Στον ΟΑΕΕ το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 822 εκατομμύρια ευρώ (με βάση στοιχεία της ΕΣΕΕ). Για να γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα της κατάστασης, αρκεί να αναφερθεί πως η μείωση των εσόδων από τις εισφορές έχει υπερβεί το 30%.
Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου καλείται να εξετάσει μια σειρά μέτρων, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Μεταξύ άλλων, αναμένεται να υπάρξουν προτάσεις για αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, αλλά και για καταβολή των συντάξεων για 12 μήνες (χωρίς δώρα και επιδόματα για τα οποία οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν καταβάλει εισφορές).
*Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων είναι σε εκκρεμότητα 52.000 αιτήσεις για το εφάπαξ, ωστόσο δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, όσοι καταθέσουν τώρα τα χαρτιά τους θα πάρουν το βοήθημα μετά από επτά χρόνια.
Στο τραπέζι θα τεθούν προτάσεις για αύξηση των εισφορών ή για μείωση του καταβαλλόμενου εφάπαξ για δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο.
Εναλλακτικά, εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να μην καταβάλλεται βοήθημα σε όσους δεν συμπληρώνουν 25 έτη ασφάλισης.
*Σε άλλα 20 Ταμεία ή τομείς πρόνοιας τα ποσά εφάπαξ που καταβάλλονται είναι μεγαλύτερα κατά 2% έως 83% σε σχέση με τις εισφορές που έχουν δώσει οι ασφαλισμένοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τους φορείς των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργαζομένων στις φαρμακευτικές εταιρείες, του προσωπικού των ιπποδρομιών και των εταιρειών τσιμέντου.
Από "κόσκινο" θα περάσουν και 89 παροχές (π.χ. επιδόματα, προσαυξήσεις) που χορηγούνται από Ταμεία και άλλους οργανισμούς.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ολυμπία: Ξέφραγο αμπέλι ο αρχαιολογικός χώρος


Κάτι η ρομαντική διάθεση, κάτι η δημιουργικότητα του καλλιτέχνη, κάτι η ανυπέρβλητη γοητεία του τοπίου και του χώρου, δεν ήθελε πολύ μια 61χρονη τουρίστρια από την Αυστραλία, να «παρασυρθεί».
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, τα ξημερώματα της Τρίτης αποφάσισε να πηδήξει την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας για να βγάλει φωτογραφίες κατά την ανατολή του ήλιου, μια ομολογουμένως εξαιρετική εικόνα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.
Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε τόσο από τη Ζ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, όσο και από την Αστυνομία. Πέρα από το «χαλαρό» της υπόθεσης που ευτυχώς δεν είχε τραγικές συνέπειες για την περιοχή, θα πρέπει να δούμε την ουσία του θέματος. Το ότι δηλαδή ο αρχαιολογικός χώρος είναι αφύλακτος τις νυχτερινές ώρες, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια για να προσληφθούν νυχτοφύλακες!
Και αυτό ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες μετά τη ληστεία στο παλαιό μουσείο και επίσης ενώ έχει υπάρξει ένα σοβαρό περιστατικό με το χαμένο κιονόκρανο από τον αρχαιολογικό χώρο.
Στη συνέχεια της ιστορίας η 61χρονη έγινε αντιληπτή από τον πρωινό φύλακα που έκανε την καθημερινή του εξερεύνηση στο χώρο και πήγε να σβήσει και το φωτισμό. Ξαφνικά είδε μπροστά του την γυναίκα, τη σταμάτησε και κάλεσε την Αστυνομία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.  Οι Εισαγγελικές Αρχές μέσα στη μέρα θα αποφανθούν για τις προθέσεις της Αυστραλής τουρίστριας.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...