Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η ανατριχιαστική εξομολόγηση του έφηβου που σκότωσε τους γονείς και τα αδέρφια του [εικόνες]

Η ανατριχιαστική εξομολόγηση του έφηβου που σκότωσε τους γονείς και τα αδέρφια τ


Με σαδιστικό τρόπο περιγράφει ο 15χρονος Νεχεμιάν Γριέγο τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε τους γονείς και τα τρία αδέλφια του, ενώ αποκάλυψε ότι σκόπευε να βγει στο δρόμο και να αρχίσει να σκοτώνει τυχαία όποιον έβρισκε μπροστά του με στόχο να σκοτωθεί αφότου ανταλλάξει πυροβολισμούς με την αστυνομία.
Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία ότι τον ενοχλούσε η μητέρα του και για αυτό τον λόγο τη σκότωσε, ενώ, περιγράφει με τρόπο τρομακτικό τον τρόπο με τον οποίο ξεκλήρισε ολόκληρη την οικογένειά του.
Είπε στους αστυνομικούς ότι το βράδυ του Σαββάτου άρπαξε την καραμπίνα του και πυροβόλησε τ η μητέρα του στο κεφάλι την ώρα που ο μικρότερος του αδερφός κοιμόταν δίπλα της. Επειδή ο αδερφός του δεν τον πίστεψε του έδειξε το ματωμένο κεφάλι της μητέρας τους και μετά τον πυροβόλησε.
Στη συνέχεια πήρε ένα ημιαυτόματο όπλο από την ντουλάπα των γονιών του, πήγε στο δωμάτιο που βρισκόντουσαν οι δύο αδελφές του όπου τις πυροβόλησε και μετά κρύφτηκε στο μπάνιο περιμένοντας τον πατέρα του να γυρίσει από τη δουλειά.
Οταν εκείνος μπήκε στο σπίτι τον πυροβόλησε πολλές φορές.
Κατέθεσε ακόμη ότι ξαναγέμισε το όπλο του και ετοιμαζόταν να πάει σε κάποια πολυσύχναστη περιοχή και να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους προτού πέσει νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.
Η Αστυνομία, πάντως, απέφυγε να σχολιάσει το κείμενο αυτό και αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.
Ο Γριέγο βρίσκεται προφυλακισμένος και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο τις επόμενες ημέρες.



Πηγή: iefimerida.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι είναι το αέριο mercaptan με μυρωδιά ιδρώτα, σκόρδου και κλούβιου αυγού που κατέπνιξε το Παρίσι

Τι είναι το αέριο mercaptan με μυρωδιά ιδρώτα, σκόρδου και κλούβιου αυγού που κατέπνιξε το Παρίσι


Μπορεί να χαρακτηρίζεται «άκακο» από τις αρχές, αλλά η δυσβάσταχτη οσμή του αερίου mercaptan που προήλθε από διαρροή σε εργοστάσιο κοντά στη Ρουέν της Γαλλίας, ταλαιπωρεί πληθυσμούς σε μεγάλη ακτίνα, φθάνοντας μέχρι το Παρίσι και το Λονδίνο.
Το δύσοσμο αέριο το οποίο σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές δεν είναι τοξικό.
Από τη νύχτα της Δευτέρας, όταν σημειώθηκε η διαρροή, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ταλαιπωρούνται εξαιτίας της δυσάρεστης οσμής, η οποία περιγράφεται ως ένας ανυπόφορος συνδυασμός «ιδρώτα, σκόρδου και κλούβιου αβγού».
Πολλοί κάτοικοι του Παρισιού διαμαρτυρήθηκαν για τη μυρωδιά, κάνοντας λόγο για ημικρανίες και ναυτία, ενώ παράπονα καταγράφηκαν ακόμη και στα νοτιοανατολικά του Λονδίνου.
Πρόκειται για άχρωμο προσθετικό που χρησιμοποιείται στο φυσικό αέριο γιατί η θειώδης μυρωδιά του, συμβάλλει στο να εντοπίζονται οι διαρροές.
Όπως γράφει πάντως η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», τα συμπτώματα που προκαλούνται μακροχρόνια από το mercaptan ή methanethiol, σε μικρές συγκεντρώσεις, είναι η ενόχληση στα μάτια, αναπνευστικά και δερματολογικά προβλήματα, ενώ το εν λόγω αέριο είναι ένα προϊόν που επισήμως κατηγοριοποιείται ως τοξικό εισπνεόμενο και «επικίνδυνο για το περιβάλλον».
Η διαρροή ξεκίνησε από εργοστάσιο παραγωγής χημικών προϊόντων Lubrizol και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η δυσοσμία έφτασε μέχρι και τα περίχωρα του Παρισιού νωρίς σήμερα το πρωί δηλαδή επηρέασε ακτίνα περίπου 100 χιλιομέτρων.


Πηγή: iefimerida
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Ταλιμπάν για πρίγκιπα Χάρι: Συγκρίνει τον πόλεμο με τα παιχνίδια του και το Playstation

Οι Ταλιμπάν για πρίγκιπα Χάρι: Συγκρίνει τον πόλεμο με τα παιχνίδια του και το P


Με ειρωνικό ύφος απαντούν στον Βρετανό πρίγκιπα οι αντάρτες του Αφγανιστάν σχετικά με την παραδοχή του ότι σκότωσε Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της θητείας στου στη χωρα η οποία τελείωσε τη Δευτέρα.
«Υπάρχουν 49 χώρες με αυτόν τον εξοπλισμό και δεν καταφέρνουν να εξουδετερώσουν τους μουτζαχεντίν και τώρα ο πρίγκιπας φτάνει να συγκρίνει αυτόν τον πόλεμο με τα παιχνίδια του, το Playstation του, ή όπως θέλει να τα λέει» δήλωσε με δηκτικό τόνο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμιουλάχ Μουτζαχίντ
Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Χάρι «πρέπει να έχει ψυχολογικά προβλήματα» έπεται από τις δηλώσεις του για την αποστολή στα ελικόπτερα Απάτσι στο Αφγανιστάν.



Πηγή: iefimerida
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εθνικό σχέδιο δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο Αντ. Ρουπακιώτης διευκρινίζει ότι θα ληφθούν υπόψη και οι συστάσεις διεθνών οργανισμών προς την Ελλάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα


Ομάδα εργασίας για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, συγκροτείται με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «έργο της εν λόγω Ομάδας Εργασίας θα είναι η συνολική παρουσίαση του επιπέδου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, καθώς και η επεξεργασία και διαμόρφωση των αναγκαίων δράσεων και πρωτοβουλιών για την περαιτέρω προάσπιση και προαγωγή κατ' ιδίαν ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Ο Αντ. Ρουπακιώτης διευκρινίζει, επίσης, ότι θα ληφθούν υπόψη και οι συστάσεις διεθνών οργανισμών προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο αξιολόγησης της χώρας για τις δράσεις της στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, Απόστολος Αλεξόπουλος, Λίτσα Αμανατίδου, Τζένη Βαμβακά, Νίκος Βούτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Ηρώ Διώτη, Ρένα Δούρου, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Τάσος Κουράκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρης Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Στέφανος Σαμοϊλης, Γιάννης Σταθάς, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Στρατούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Ο Αντ. Ρουπακιώτης ενημερώνει τους βουλευτές, ότι προκειμένου να διερευνάται αποτελεσματικά η βασιμότητα των καταγγελιών και η ύπαρξη εθνικού, φυλετικού μίσους ή ρατσιστικών και ξενόφοβων κινήτρων, ορίστηκε ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Ορνεράκης ως αρμόδιος εισαγγελέας για τη συγκέντρωση και εποπτεία των υποθέσεων, που υποβάλλονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στόχος είναι να μην επαφίεται, πλέον, η πρωτοβουλία αποκλειστικά στον παθόντα, ο οποίος πολλές φορές δεν έχει τη δυνατότητα ή διστάζει να απευθυνθεί στις αρχές επιβολής του νόμου και να ζητήσει τη δίωξη της πράξης που τελέστηκε εις βάρος του ή να επιμείνει στο σχηματισμό σχετικής δικογραφίας, ανέφερε ο υπουργός. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απεργία στο Μετρό




Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκαλέσαν οι καταγγελίες του υπουργείου Μεταφορών για απεργία «μαϊμού» στο Μετρό.






Η προϊστάμενη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγ. Φάκου ζήτησε να γίνει προκαταρκτική εξέτασης για να διαπιστωθεί αν πράγματι -σύμφωνα με τις καταγγελίες- πολλοί από τους εργαζόμενους πληρώνονται την ημέρα της απεργίας, δηλώνοντας άδεια, ασθένεια ή ρεπό.

Επίσης, ζήτησε τη δικαστική απόφαση, με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία του Μετρό, προκειμένου να ερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Η εισαγγελική παρέμβαση είναι ένα ακόμη «επεισόδιο» που έρχεται να προστεθεί στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ακινητοποιημένοι, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι οι συρμοί του μετρό, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας έως τις 16.00. Έως την ίδια ώρα (από τις 12:00) δεν κινούνται ΗΣΑΠ και Τραμ.

Δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει κοινή απεργία σε όλα τα ΜΜΜ.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πέθανε το βρέφος που νοσηλευόταν με ασιτία στην εντατική




- Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο εξασθενημένος οργανισμός του δεν τα κατάφερε
- Το μόλις 34 ημερών αγοράκι δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο
- Εκτός από συμπτώματα ασιτίας παρουσίαζε και συμπτώματα υποθερμίας και σήψης










Το λίγων ημερών βρέφος είχε μεταφερθεί με συμπτώματα ασιτίας από τη Λέρο στο Ηράκλειο και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Εκτός από συμπτώματα ασιτίας παρουσίαζε και συμπτώματα υποθερμίας και σήψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές και άλλες πηγές, το βρέφος είχε γεννηθεί στις 15η Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 3 κιλά.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι οδηγοί ΜΜΜ

Το μετρό απεργεί για έκτη συνεχή μέρα

Να μην συμπεριλάβει στο ενιαίο μισθολόγιο τους οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς και ορισμένους τεχνικοί υποστήριξης, καλεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του, προκείμενου, όπως υποστηρίζει, να δοθεί ομαλή διέξοδος στο πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Οι πολίτες του Λεκανοπεδίου υφίστανται μια σοβαρή ταλαιπωρία από τα προβλήματα που δημιουργούν οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών (και ειδικά στα μέσα σταθερής τροχιάς).

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί με άμεσες πρωτοβουλίες και στάση ευθύνης τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τους εργαζόμενους.

Έγκαιρα το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει στην Κυβέρνηση το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή της διάταξης του Ν4093/2012 σε κλάδους και ειδικότητες οδηγών -τεχνικών ή εξειδικευμένου προσωπικού στον ΟΑΣΑ. Είχαμε μάλιστα ζητήσει τόσο με παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς, όσο και με κατάθεση ειδικής τροπολογίας στο «Φορολογικό», να προβλεφθεί η δυνατότητα ΚΥΑ για την ρύθμιση προβλημάτων που ήταν σαφές ότι θα ανακύψουν.

Δυστυχώς οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές. Τις επαναφέραμε και χθες δια του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Κ. Χατζηδάκη, πιστεύοντας ότι μπορούν να δώσουν μια θετική και ομαλή διέξοδο -χωρίς ακρότητες και λογικές καταστολής -στην κρίση που υπάρχει.

Καλούμε την Κυβέρνηση να τις αποδεχθεί έστω και τώρα, και να οδηγήσει με διάλογο στην εκτόνωση της κρίσης.

Καλούμε όμως και τα σωματεία των εργαζομένων να σκεφτούν τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων τους στο σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας, και να σταθούν υπεύθυνα στην ανάγκη εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

Αναφερόμενοι τέλος στην χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (περί «απειλών» από το Υπουργείο με την στήριξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ), καλούμε τους συντάκτες της, αντί της ιδιοτελούς εμπάθειας και του τυφλού φανατισμού απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους, να φροντίσουν να ενημερώνονται στοιχειωδώς για τις πρωτοβουλίες των άλλων κομμάτων, ώστε τουλάχιστον να είναι επαρκείς στην δουλειά τους

Πηγή:.skai.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...