Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

«Χάκερς» κτύπησαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Σκοπός ήταν να δοθεί σε κάποια κυβέρνηση πρόσβαση στα δεδομένα του δικτύου υπολογιστών

Μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε πρόσφατα κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσαν στους New York Times στελέχη του ΔΝΤ. Τα στελέχη του ΔΝΤ εκτιμούν ότι οι επιθέσεις συνδέονται με κάποια κυβέρνηση και λάμβαναν χώρα αρκετούς μήνες.
Στελέχη του Ταμείου μιλούν για «πολύ μεγάλη παραβίαση» των συστημάτων του ΔΝΤ. Ανάμεσα στα δεδομένα που εκλάπησαν περιλαμβάνονται και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο στόχος της επίθεσης, είπε ο Τομ Κέλερμαν, ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων, είχε σκοπό να δώσει σε μια κυβέρνηση «πρόσβαση στα ενδότερα» του δικτύου του ΔΝΤ.
«Επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση» είπε ο Τομ Κέλερμαν, ο οποίος είναι στο διοικητικό συμβούλιο της International Cyber Security Protection Alliance.
«Ο κώδικας αναπτύχθηκε και τοποθετήθηκε για αυτό το σκοπό» πρόσθεσε, αναφερόμενος σε λογισμικό που αποπειράθηκαν να εγκαταστήσουν οι χάκερ στα συστήματα του Ταμείου.
Οι υποδομές πληροφορικής του Ταμείου «λειτουργούν πλήρως», δήλωσε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόουλι.
«Ερευνούμε ένα συμβάν. Δεν είμαι σε θέση να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για την έκταση του συμβάντος που αφορά την κυβερνοασφάλεια» πρόσθεσε.
Το προσωπικό του ΔΝΤ και τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου ενημερώθηκαν την Τετάρτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το συμβάν, αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμα σχετική επίσημη ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τους New York Times, το e-mail που εστάλη στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου αναφέρει ότι υπήρξαν «ύποπτες μεταφορές φακέλων» και ότι έρευνες έδειξαν ότι μία επιφάνεια εργασίας στο Ταμείο χρησιμοποιήθηκε για να αποκτήσει πρόσβαση σε συστήματα ου Ταμείου.
Οι χάκερ που παραβίασαν τα συστήματα του διεθνούς οικονομικού οργανισμού πιστεύεται ότι συνδέονται με κάποια κυβέρνηση, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg News.
Η επίθεση πιστεύεται ότι έγινε πριν από τη σύλληψη και την παραίτηση του γενικού του διευθυντή Ντομινίκ Στρος Καν.
Η Παγκόσμια Τράπεζα διέκοψε όλες τις συνδέσεις των συστημάτων της με εκείνα του ΔΝΤ λόγω της επίθεσης, αναφέρουν οι New York Times.
Στην έρευνα για το συμβάν συμμετέχει πλέον και το FBI, δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έλληνας κατασκεύασε τον ταχύτερο υπολογιστή του κόσμου


Ερευνητές της εταιρείας πληροφορικής ΙΒΜ, με επικεφαλής τον Έλληνα φυσικοχημικό Φαίδωνα Αβούρη, δημιούργησαν το πρώτο κύκλωμα υψηλής ταχύτητας από γραφένιο, στο οποίο όλα τα στοιχεία είναι ολοκληρωμένα σε ένα τσιπάκι.
Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά και ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ηλεκτρονικών υπολογιστών βασισμένων στο γραφένιο και όχι στοπυρίτιο όπως μέχρι σήμερα, με δυνητικές εφαρμογές από τις ασύρματεςεπικοινωνίες μέχρι τους ενισχυτές.
Τα τελευταία χρόνια είχε υπάρξει πρόοδος στη δημιουργία συσκευώνβασισμένων στο πολύ λεπτό γραφένιο, που θεωρείται το «υλικό του μέλλοντος», ενώείχαν κατασκευαστεί μεμονωμένα τρανζίστορ από γραφένιο.
Όμως δεν είχε καταστείδυνατό να ενοποιηθούν (ολοκληρωθούν) τα τρανζίστορ από γραφένιο με άλλαηλεκτρονικά συστατικά μέσα σε ένα ενιαίο και μοναδικό "τσιπ", αυτό ακριβώς πουκατάφεραν οι ερευνητές της ΙΒΜ.
Η δυσκολία έγκειτο κυρίως στο ότι το γραφένιο δεν κολλάει πολύ καλά στα μέταλλα και τα οξείδια, τα οποία χρησιμοποιούνται στηβιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών.
Ο Φαίδων Αβούρης, που έκανε τηνεπιστημονική δημοσίευση στο περιοδικόScience, καθοδήγησε μια ομάδα ερευνητών του Κέντρου Ερευνών Γουότσον της ΙΒΜ στη ΝέαΥόρκη, ώστε να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τις τεχνικές δυσκολίες, ενοποιώντας σεένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ένα τρανζίστορ γραφενίου και ένα ζεύγος πηνίωνεπαγωγικής αντίστασης πάνω σε μια πλακέτα από καρβίδιο του πυριτίου.

Είναισημαντικό ότι η όλη διαδικασία κατασκευής είναι συμβατή με τις υφιστάμενες συμβατικές μεθόδους παραγωγής ημιαγωγών, πράγμα που διευκολύνει την πρακτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.
Τα νέα ολοκληρωμένα κυκλώματα από γραφένιο λειτουργούν σε ραδιοσυχνότητεςμέχρι 10 GHz και είναι κατ' εξοχήν κατάλληλα για συστήματα ασύρματωνεπικοινωνιών.

Η ομάδα του Αβούρη (Nanometer Scale Science and Technology), στην οποία περιλαμβάνεται ο επίσης ελληνικής καταγωγής ερευνητής ΧρήστοςΔημητρακόπουλος, ήδη εργάζεται για να τελειοποιήσει το νέο ολοκληρωμένο κύκλωμααπό γραφένιο, ενώ σχεδιάζει την ανάπτυξη ακόμα πιο πολύπλοκων κυκλωμάτων γιαπιο εξελιγμένες συσκευές.
Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναιδυνατόν, στο μέλλον, να συνδυάσουν γραφένιο και πυρίτιο και να δημιουργήσουν "υβριδικά" κυκλώματα με νέες λειτουργικές δυνατότητες.
Το γραφένιο ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του ΄70 και βαθμιαία οι επιστήμονες,μέσα από διαδοχικές ανακαλύψεις, έχουν καταφέρει να παρασκευάζουν "φιλμ" αυτούτου υλικού με πάχος μόλις ένα άτομο. Το φιλμ συνίσταται σε μια εξαγωνικήδιάταξη μορίων άνθρακα και έχει ποικίλα πλεονεκτήματα, όπως ότι είναι εύκαμπτο,διαφανές και φθηνό.
Προς το παρόν πάντως, το γραφένιο δεν φαίνεται ικανό να αντικαταστήσει τασημερινά τρανζίστορ CMOS, που αποτελούν τη βάση όλων των μικροεπεξεργαστών καιτων μνημών των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των καταναλωτικών ηλεκτρονικώνσυσκευών.
Το γραφένιο δεν έχει τις ίδιες φυσικές ιδιότητες με τα υλικά τωνπαραδοσιακών ημιαγωγών και δεν μπορεί -ακόμα τουλάχιστον- να πετύχει τα ίδιαπράγματα με ένα συμβατικό τρανζίστορ.

Όμως η βιομηχανία ημιαγωγών -στην Ευρώπηκαι την Ασία ακόμη περισσότερο από ό,τι τις ΗΠΑ- το θεωρεί πολλά υποσχόμενο καιεπενδύει σε αυτό, καθώς, όπως δήλωσε ο Αβούρης, η ενσωμάτωση των συγκριτικάφθηνότερων κυκλωμάτων γραφένιου μπορεί στο μέλλον να μειώσει τις τιμές πολλώνηλεκτρονικών συσκευών.
Ο Φαίδων Αβούρης γεννήθηκε το 1945 στην Ελλάδα και αποφοίτησε από τοΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ πήρε το διδακτορικό του στηνΦυσικοχημεία από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 1974. Έκανε τηνμεταδιδακτορική του έρευνα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Λος Ατζελες (UCLA)και μετά εργάστηκε ως ερευνητής στα Εργαστήρια Bell της AT&T.
Το 1978μεταπήδησε στην ΙΒΜ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα ως κορυφαίος ερευνητής,επικεφαλής του τομέα νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας, όπου θεωρείταιπρωτοπόρος σε διεθνές επίπεδο. Έχει επίσης διατελέσει καθηγητής σταπανεπιστήμια Κολούμπια και Ιλινόις.
Η θεωρητική (βασική) και πειραματική (εφαρμοσμένη) έρευνά του εστιάζεται στιςηλεκτρικές, οπτικές και οπτοηλεκτρονικές ιδιότητες των νανοσωλήνων άνθρακα καιτου γραφένιου, έχοντας δημοσιεύσει περισσότερες από 360 επιστημονικές εργασίεςπάνω σε αυτά τα θέματα. Το 1998, η ομάδα του στην ΙΒΜ παρουσίασε το πρώτο στονκόσμο μοριακό τρανζίστορ βασισμένο σε νανοσωλήνες άνθρακα, το οποίο βελτίωσεπεραιτέρω τα επόμενα χρόνια.
Ο Αβούρης έχει ανοίξει το δρόμο για μιαενοποιημένη ηλεκτρονική και οπτοηλεκτρονική τεχνολογία με βάση τα υλικά απόάνθρακα. Είναι μέλος πολλών επιφανών επιστημονικών και ακαδημαϊκών ενώσεων καιέχει βραβευτεί κατ' επανάληψη για το έργο του.

tanea.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρέθηκε μυστικός κώδικας σε κείμενα του Πλάτωνα;


Μυστικό κώδικα σε κείμενα του Πλάτωνα υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ο ερευνητής δρ Τζέι Κένεντι, από το Κέντρο Ιστορίας της Επιστήμης, Τεχνολογίας και Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του καθηγητή, ο Πλάτων ήταν οπαδός της θεωρίας του Πυθαγόρα, σύμφωνα με την οποία οι πλανήτες και τα αστέρια παράγουν μια μη ακουστή μουσική, την περίφημη «αρμονία των σφαιρών».
Βαδίζοντας στα χνάρια του Πυθαγόρα, έναν αιώνα μετά ο Πλάτων χρησιμοποιούσε μια μυστική διάταξη των συμβόλων, έναν «κώδικα», προκειμένου να δώσει στα κείμενά του μια μουσική δομή! Αυτόν ακριβώς τον «κώδικα» υποστηρίζει ότι «έσπασε» ο δρ Κένεντι ανακαλύπτοντας τα κρυφά μηνύματα στα έργα του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.
«Οι μυστικοί κώδικες του Πλάτωνα, δεν είναι κάτι νέο", εξηγεί ο καθηγητής. «Στην αρχαιότητα, πολλοί από τους οπαδούς του υποστήριζαν ότι τα βιβλία του περιείχαν κι άλλα επίπεδα εννοιών και μυστικούς κώδικες, αλλά αυτό είχε αμφισβητηθεί και τελικά απορριφθεί από τους σύγχρονους μελετητές. Κι όμως εγώ έσπασα τον κωδικό. Έχω πλέον αποδείξεις ότι τα βιβλία περιέχουν κώδικες και σύμβολα και ότι η διαλεύκανση αυτών αποκαλύπτει την κρυμμένη φιλοσοφία του Πλάτωνα».
Το μυστικό του σύμπαντος, μέσα από την αρμονία!
Ο δρ Κένεντι αφιέρωσε τα τελευταία πέντε χρόνια μελετώντας τα περίπου 30 βιβλία του Έλληνα φιλοσόφου.
«Η παρουσία και η φύση των κρυφών κωδίκων σημαίνουν ότι ο Πλάτωνας είχε συλλάβει 2.000 χρόνια πριν από τη γέννηση της σύγχρονης επιστήμης, το μήνυμα ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από τα μαθηματικά και τη λογική και όχι από τους θεούς!», λέει ο καθηγητής.
Ο Πλάτων, έζησε μία ζωή «στην κόψη του ξυραφιού», ενοχλώντας πολλούς με τις ιδέες και τις πράξεις του! Η κωδικοποίηση των απόψεών του, ήταν μάλλον ο μόνος τρόπος για να τις κληροδοτήσει στις επόμενες γενεές!
Η προσπάθεια για αποκάλυψη της κρυφής γνώσης του, μόλις ξεκίνησε! Όπως λέει ο δρ Κένεντι: «Υπάρχουν 2.000 σελίδες γεμάτες από κρυμμένα μηνύματα σε κάθε λέξη. Θεωρώ ότι οι σημαντικότερες απόψεις αυτού του κορυφαίου φιλοσόφου, μας περιμένουν να τις φέρουμε στο φως! Είμαστε μόνο στην αρχή κάτι πολύ σπουδαίου».
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Eκστρατεία προβολής της Ελλάδας από τους ομογενείς της Αυστραλίας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος» έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, με τίτλο «Και Φέτος Πάμε Ελλάδα».

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα τονίζει πως τα καθημερινά νέα από την Ελλάδα «πληγώνουν, ενοχλούν, εξοργίζουν, απογοητεύουν, πικραίνουν και προκαλούν μεγάλη ανησυχία».

«Παρόλα αυτά», συνεχίζει το άρθρο, «για μας η Ελλάδα είναι η χώρα της καταγωγής μας. Την αγαπάμε και την πονάμε. Και όπως κάναμε πάντα, έτσι και τώρα, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα συμβάλλουμε ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Θα δώσουμε τον δικό μας αγνό αγώνα, χωρίς κρατική, κομματική ή άλλη καθοδήγηση και χωρίς να περιμένουμε κανένα αντάλλαγμα. Όπως κάναμε πάντα άλλωστε. Γιατί εμείς, στο εξωτερικό, έτσι μάθαμε να αγαπάμε την Ελλάδα. Χωρίς υστεροβουλία!»

Με σύμμαχο την τεράστια και δυναμική παροικία της Αυστραλίας, η εκστρατεία στοχεύει στην τόνωση του ελληνικού τουρισμού.

Η καμπάνια διεξάγεται τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα μέσα από όλες τις έντυπες εκδόσεις του «Νέου Κόσμου» και του αγγλόφωνου Neos Kosmos English Edition.

Η εφημερίδα καλεί τους ίδιους τους ομογενείς να διεξάγουν αυτή την εκστρατεία και ζητά από τους αναγνώστες της, που είτε έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα είτε θα την επισκεφθούν φέτος, να στέλνουν φωτογραφίες τους από τα αγαπημένα τους μέρη μαζί με τις εντυπώσεις τους. Επίσης, να συστήνουν στους αναγνώστες περιοχές, χωριά, παραλίες, μνημεία, φεστιβάλ, ταβέρνες και γενικά οτιδήποτε τους εντυπωσίασε.



zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

500 εκ. ευρώ πρόστιμα “κουνιούνται” στις μαρίνες

Περίπου 500 εκ. ευρώ είναι ξεχασμένα στις μαρίνες της Ελλάδας. Τόσα είναι τα πρόστιμα που προσδοκά το ΣΔΟΕ μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων για πλοία αναψυχής με "περίεργο" καθεστώς ιδιοκτησίας.

Ωστόσο μεγάλο μέρος των προστίμων δεν εισπράτεται σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News γιατί υπάρχει μεγάλη ασυνεννοησία μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ έχου πέσει εκατοντάδες ιδιοκτήτες σκαφών που δήλωναν τα γιωτ για επαγγελματικά, ώστε να παρακάμπτουν την εφορία, ελάχιστοι πέρασαν από το ταμείο.

Η συντριπτική πλειοψηφία περιμένει το νομοσχέδιο του υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων που αναμένεται να ψηφιστεί κάποια στιγμή και που θα ανοίξει το δρόμο για την περαίωση και εκεί.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που άρχισε το σαφάρι για τα σκάφη, δεσμεύτηκαν 550 κότερα, Από την εμφάνιση των πρώτων 100 ιδιοκτητών σκαφών στη ΔΟΥ πλοίων συγκεντρώθηκαν 30 εκ. ευρώ ενώ από τους υπόλοιπους 450 το ΣΔΟΕ ανέμενε πρόστιμα ύψους 70 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγή που μιλά στη Real, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των οποίων τα γιωτ είναι δεσμευμένα επιθυμούν να καταβάλουν το πρόστιμο για να πάρουν πίσω το σκάφος τους. “Αν όμως δεν πάρει πίσω το σκάφος δεν πρόκειται να δώσει τα χρήματα” αναφέρει.

Συνολικά το ΣΔΟΕ έχει ήδη καταγράψει και θα ελέγξει 4.016 σκάφη, τα οποία είτε είναι δηλωμένα σε ναυτιλιακές εταιρείες πλοίων αναψυχής, είτε ιδιωτικά με κοινοτική σημαία, είτε με σημαία τρίτων χωρών. Με την ολοκλήρωση των ελέγχων το ΣΔΟΕ προσδοκά έσοδα που υπερβαίνουν τα 500 εκ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό - σύμφωνα με τη Real - θα πρέπει να προστεθούν και τα ετήσια έσοδα που θα εξασφαλίσει το κράτος εφεξής, ειδικά με τα τεκμήρια, αφού για ένα σκάφος 25 μέτρων αντιστοιχεί τεκμήριο 350.000 ευρώ ετησίως.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιοκτήτες πέρασαν από την εφορία καταβάλλοντας μεγάλα ποσά ως και 2 εκ. ευρώ καθώς επρόκειτο για κότερα υπερπολυτελή. Ακόμη όμως και όσοι πλήρωσαν παραμένουν "όμηροι" του νομοσχεδίου που έρχεται, αφού από τα σκάφη που είχαν δηλωθεί ως επαγγελματικά κανένα δεν αποδεσμεύτηκε ως τώρα, είτε καταβλήθηκαν οι αναλογούντες φόροι, ειτε όχι. Μόνο όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο της περαίωσης στα γιοτ ολοκληρώθηκε μετά από καθυστερήσεις πολλών μηνών στις 20 Μαΐου, ωστόσο ακόμη δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, μολονότι η είσπραξη των εσόδων προϋπολογίζεται και στο Μεσοπρόθεσμο. 



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

2.000 ευρώ χάνει ζευγάρι χαμηλόμισθων, 2.740 ευρώ οι συνταξιούχοι

Ακόμη και τα 2.000 ευρώ φτάνει το ετήσιο χαράτσι από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας”, που αναφέρει ότι πάνω από 5% ψαλιδίζεται το εισόδημα του ιδιωτικού υπαλλήλου, πάνω από έναν μισθό χάνει ο δημόσιος υπάλληλος, ενώ ο “προνομιούχος” συνταξιούχος των 1.800 και 2.000 ευρώ το μήνα θα χάσει την τρίτη κατά σειρά μηνιαία σύνταξη σε διάστημα ενός έτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα τέσσερα θύματα του Μεσοπρόθεσμου είναι: ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα:

1.Ένα ζευγάρι μισθωτών που εισπράττουν από 1500 ευρώ ο καθένας, θα υποστούν μείωση εισοδήματος – ανάλογα και με την περιουσιακή τους κατάσταση- που θα ξεπεράσει το 5%.

Για την ακρίβεια θα πληρώσουν: 420 ευρώ εισφορά για την ανεργία, 840 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης, (αν έχουν και περιουσία 400.000 ευρώ) 200 με 300 ευρώ, αύξηση του ΦΠΑ σε εστίαση και καφέ 180 ευρώ και άλλα 180 αν καπνίζουν και οι δύο μαζί ένα πακέτο την ημέρα. Στα 22 ευρώ πάει το κόστος από την αύξηση των τελων κυκλοφορίας αν έχουν αυτοκίνητο 1400 κυβικών. Το σύνολο: 1.940 ευρώ.

2.Ένα μισθό θεωρείται ότι χάνει ο δημόσιος υπάλληλος.

Αν πάρουμε ως παράδειγμα έναν υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που έχει δουλέψει 17 χρόνια, που αμείβεται με 1.920 μεικτά. Αυτός πληρώνει 700 ευρώ εισφορά για την ανεργία, 495 εισφορά αλληλεγγύης, 600 ευρώ χάνει από την περικοπή 50% στο κίνητρο απόδοσης, 24 ευρώ χάνει το εισόδημά του από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας με αυτοκίνητο 1600 κυβικών. Αν έχει περιουσία 250.000 ευρώ, τότε καλείται να πληρώσει από 50 ως 150 ευρώ και αν του αρέσει να επισκέπτεται και εστιατόρια ή ταβέρνες – τότε θα δώσει άλλα 120 ευρώ. Σύνολο: 2.079 ευρώ.

3.Ο συνταξιούχος που εργάστηκε 40 χρόνια για να έχει μία σύνταξη της τάξης των 2.000 ευρώ και 600 ευρώ επικουρική αντιμετωπίζεται ως προνομιούχος.

Με την αύξηση του ΛΑΦΚΑ στην κύρια σύνταξη, πληρώνει 480 ευρώ. Με την επιβολή ΛΑΦΚΑ στη επικουρική πληρώνει άλλα 840 ευρώ, με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 960 ευρώ. Αν έχει και ένα αυτοκίνητο 2000 ευρώ πληρώνει ακόμη 60 ευρώ και από την έκτακτη εισφορά στο ΙΧ 150 ευρώ. Αν κατάφερε να φτιαξει και ένα σπίτι αξίας 350.000 ευρώ, πληρώνει ακόμη 150-250 ευρώ. Το σύνολο: 2.740 ευρώ.

4.Ένας ελεύθερος επαγγελματίας – νομοταγής που δηλώνει τα πραγματικά εισοδήματα και κόβει αποδείξεις – που έχει έσοδα 60.000 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει ως και 2.400 το χρόνο εισφορά αλληλεγγύης, εισφορά υπέρ ανέργων ανάλογα με το εισόδημα και ό,τι προβλέπεται από τα επαγελματικά κριτήρια.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Δηλητήριο» η Φουκουσίμα

Επιδεινώνθηκε η ραδιενεργός μόλυνση από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, καθώς όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, μετά από αναλύσεις που πραγματοποίησε στα ύδατα εντός του εδάφους εντόπισε ίχνη του χημικού στοιχείου στρόντιου σε 240 φορές υψηλότερο επίπεδο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο

Οι αρχές που ελέγχουν τον σταθμό ανακοίνωσαν ότι το επικίνδυνο αυτό ραδιενεργό υλικό ανιχνεύτηκε κοντά στους κατεστραμμένους αντιδραστήρες 1 και 2 του εργοστασίου της Φουκουσίμα.
Η εταιρεία Tepco ανέφερε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις δοκιμές καθαρισμού των υδάτων, που αρχικά είχε καθοριστεί να αρχίσουν στα μέσα Ιουνίου.
Δεν ανακοινώθηκε καμία νέα ημερομηνία.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Colpo Grosso για τζάμπα «ασημικά»


Τα «γεράκια» των αγορών προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα μέσω Χρηματιστηρίου

Το «μήλο της έριδος» σε όλη αυτή τη διεθνή επικοινωνιακή κατάρρευση των πάντων στην Ελλάδα δεν είναι άλλο από τις αποκρατικοποιήσεις και το μοίρασμα της πίτας των μοναδικών περιουσιακών στοιχείων που άμεσα θα εκποιηθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Άποψη», τα δεδομένα που θα καθορίσουν το θερμό καλοκαίρι στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων είναι τα εξής. Η πέμπτη δόση του Ιουλίου θα δοθεί, το κράτος δεν θα «κατεβάσει» ρολά, αλλά η Ευρώπη θα ανάψει το πράσινο φως για τα επόμενα 100 δις ευρώ μόνο αν επιτευχθεί πολιτική συναίνεση, υπό τον όρο ότι «κάθε 1 ευρώ αποκρατικοποίησης που θα κάνει στο εξής η Ελλάδα, θα αποδεσμεύει 3 ευρώ βοήθειας από το νέο πακέτο».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι σε αυτό θα υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι για όλους τους τομείς με αιχμή τις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες θα τρέξουν από ειδική ομάδα διεθνών έμπειρων παικτών. 

Δεν θα πρέπει επίσης να αγνοείται το γεγονός ότι με το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας, οι διεθνείς κερδοσκόποι, που δεν θα εισπράξουν τα χρήματα που έβαλαν σε CDS υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας, θα επιτύχουν με συντονισμένες κινήσεις, μέσω του Χρηματιστηρίου και άλλων συνδυασμένων πιέσεων να χαμηλώσουν πάρα πολύ τις αποτιμήσεις, ώστε να τοποθετηθούν χαμηλά και να θησαυρίσουν. 
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θρίαμβος Ερντογάν με αυτοδυναμία


Αυτοδυναμία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και αύξηση της δύναμης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, δείχνουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στην Τουρκία.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού κ. Ερντογάν κερδίζει το 50,7 % των ψήφων με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, αλλά φαίνεται πως δεν θα καταφέρει να κερδίσει τις απαιτούμενες 330 έδρες για να προχωρήσει στο δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα, το κόμμα του κ. Ερντογάν κερδίζει έως τώρα 326 έδρες , κάτω από τις αναγκαίες 330 και κάτω από τις 331 που κατείχε έως τώρα. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα 25,6% και το Κόμμα της Εθνικής Δράσης 13,2% , σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά αποτελέσματα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Στις εκλογές του 2007 το κόμμα του κ. Ερντογάν είχε κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 46,5 % ενώ τώρα με βάση τις σφυγμομετρήσεις το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναμένεται να λάβει μεταξύ 45-50% των ψήφων.

Οι κάλπες στην Τουρκία έκλεισαν στις 17.00 ώρα Ελλάδας. Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 04.00 ώρα Ελλάδας στις ανατολικές επαρχίες της χώρας και μία ώρα αργότερα στις δυτικές, ενώ η προσέλευση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη από νωρίς μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Νωρίτερα, πολλά άτομα τραυματίστηκαν και η αστυνομία προχώρησε σε 40 συλλήψεις λόγω επεισοδίων που έγιναν κυρίως στην Αγκυρα και στο νότιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας. 

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 12 Ιουνίου



Γεγονότα

1897: Ο Καρλ Έλσενερ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον πολυσουγιά, που αργότερα θα ονομαστεί «ελβετικός».

1913: Δημιουργείται το πρώτο καρτούν, στις ΗΠΑ. Ο Τζον Ράντολφ Μπρέι σκηνοθετεί την ταινία «Το όνειρο του καλλιτέχνη», στην οποία ένας σκύλος καταβροχθίζει συνεχώς λουκάνικα έως ότου στο τέλος εκρήγνυται.

1955: Απομακρύνονται από τη γραμμή Ακαδημίας - Καλλιθέας τα τραμ και αντικαθίστανται με τρόλεϊ.

1965: Παρουσιάζεται η θεωρία του Μπινγκ Μπανγκ για τη δημιουργία του σύμπαντος.

1991: Ο Μπόρις Γέλτσιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας. Είναι ο πρώτος εκλεγμένος ηγέτης στη χιλιετή ιστορία της χώρας.

1994: Το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο στις Ευρωεκλογές με ποσοστό 37,6%. Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 32,6%, η Πολιτική Άνοιξη με 8,6%, το ΚΚΕ με 6,2% και ο Συνασπισμός με 6,2%.


Γεννήσεις
1827: Γιοχάνα Σπύρι, φιλολογικό ψευδώνυμο της Γιοχάνα Λουίζ Χόισερ, ελβετίδα συγγραφέας. («Χάιντι») [θαν. 7/7/1901]

1929: Άννα Φρανκ, γερμανοεβραία, γνωστή για το Ημερολόγιό της. [θαν. Μάρτιος 1945]

1941: Τσικ Κορία, αμερικανός τζαζίστας.

Θάνατοι

1798: Ρήγας Φεραίος, πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Στραγγαλίστηκε από τους Οθωμανούς σε φυλακή του Βελιγραδίου. [γεν. 1757]

1957: Τζίμι Ντόρσεϊ, αμερικανός τζαζίστας. [γεν. 29/2/1904]

2002: Γιάννης Γεωργακάς, επιχειρηματίας, ιδρυτής του «Μινιόν», του πρώτου πολυκαταστήματος στην Ελλάδα. [γεν. 1913]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι φοροφυγάδες στα πούπουλα


Τα «παραθυράκια» της παρανομίας

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση... εύχεται να περιορίσει τη φοροδιαφυγή για να μην μετατρέψει την έκτακτη εισφορά σε τακτική, προκύπτει ότι μια σειρά από «παράθυρα» φοροδιαφυγής παραμένουν ορθάνοικτα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι η κυβέρνηση μπορεί να «ακουμπήσει» τη φοροδιαφυγή για τους εξής 7 λόγους:  

1 Η μη εξίσωση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα με τις πραγματικές επιτρέπει το «ξέπλυμα» χρήματος μέσω της κτηματαγοράς.

2 Στην οικοδομή δεν εκδίδονται τιμολόγια και παραστατικά, καθώς το ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομής που προσδιορίζει η εφορία δεν αντιστοιχεί ούτε στο ένα τρίτο του πραγματικού κόστους.

3 Το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ετοιμάζεται να αυξήσει τον φόρο κατοχής ακινήτων, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το οποίο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υποστηρίξει ούτε καν την πληρωμή του ΦΜΑΠ του 2010 και του ΕΤΑΚ του 2009.

4 Η επιταγή του προηγούμενου φορολογικού νόμου για πραγματοποίηση μέσω τραπεζικού συστήματος των συναλλαγών αξίας άνω των 1.500 ευρώ στην πράξη δεν εφαρμόζεται. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν κανέναν λόγο να δυσαρεστήσουν τους πελάτες τους καθώς ακόμη και αν συλληφθούν να παραβιάζουν τον νόμο τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν είναι ελάχιστα.

5 Για τα τεκμήρια διαβίωσης, δεν έχει στηθεί ακόμη ο απαραίτητος ηλεκτρονικός μηχανισμός ελέγχου. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αυξήσει τα τεκμήρια αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος στέλνει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο και ποιος όχι, ποιος έχει αποκρύψει το σκάφος αναψυχής και ποιος την πισίνα. Σχετικές προβλέψεις του περυσινού φορολογικού νόμου που θα υποχρέωνε τις επιχειρήσεις να αποστέλλουν ηλεκτρονικά πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών έχουν παραμείνει στα χαρτιά.

6 Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, το μέτρο των αποδείξεων ενέχει κινδύνους για τα φορολογικά έσοδα καθώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου της φορολογικής συμμόρφωσης. Το μέτρο της φοροκάρτας, που υποτίθεται ότι θα έλυνε τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή καθώς ανακύπτουν συνεχώς νέα προβλήματα.

7 Το ΥΠΟΙΚ δεν έχει βρει τρόπο να περιορίσει την «επαγγελματική φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή». Από δηλώσεις έμπειρων στελεχών στην «Οικονομία» προκύπτει δυσκολία εντοπισμού των εικονικών τιμολογίων, αδυναμία ελέγχου των εταιρειών real estate μέσω των οποίων φοροαποφεύγουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, ακόμη και ελέγχου του συστήματος εκτόξευσης των τιμών των προϊόντων από τη στιγμή που θα φύγουν από τον γεωργό μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν στο ράφι.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα καταδίκη της Ελλάδας



«Εμείς οι κρατούμενοι από τις φυλακές στο Σουφλί, καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά της αστυνομίας, τις συνθήκες κράτησης, την έλλειψη καθαριότητας, την ακαταλληλότητα του φαγητού και ζητάμε την πλήρη υποστήριξή σας».
Ετσι ξεκινούσε η επιστολή-διαμαρτυρία εννέα ιρανών μεταναστών απεργών-πείνας, πριν από περίπου ενάμιση μήνα.
Είχαν συλληφθεί στον Εβρο και κρατούνταν σε συνθήκες που δεν ταιριάζουν στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. «Η κατάστασή μας εδώ μέσα είναι πραγματικά τραγική και άθλια. Στους χώρους που κοιμόμαστε βρομάνε σκουπίδια και η μυρωδιά από τις τουαλέτες μάς έκανε να είμαστε όλοι σχεδόν άρρωστοι. Σε τέτοια κατάσταση που ζούμε εδώ μέσα έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε άνθρωποι» ανέφεραν στην επιστολή τους.
Οι περιγραφές τους είναι, δυστυχώς, απολύτως ρεαλιστικές. Καταγράφουν με ωμό τρόπο τις συνθήκες που επικρατούν σε όλα σχεδόν τα κέντρα κράτησης αλλοδαπών που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Το ίδιο διάστημα, ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Βασ. Καρύδης και ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Κ. Παπαϊωάννου, επισκέπτονταν τα ίδια στρατόπεδα του Εβρου. Οι διαπιστώσεις τους ταυτόσημες: Μιλούν για ανθρωπιστική κρίση και θέτουν ζήτημα παραβίασης θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, κυρίως λόγω των άθλιων συνθηκών κράτησης και των σημαντικών ελλείψεων στη στελέχωση της ΕΛ.ΑΣ.
Πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου καταδίκασε την Ελλάδα, ακριβώς για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης αλλοδαπών στο Σουφλί και τη Διεύθυνση της Πέτρου Ράλλη. Οπως αναφέρεται στην υπόθεση του Τούρκου R.U., στο αστυνομικό τμήμα του Σουφλίου κρατήθηκε σε σκοτεινό δωμάτιο με 50 άλλους κρατούμενους με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, χωρίς τηλέφωνο και επικοινωνία με τον έξω κόσμο και χωρίς να λάβει την κατάλληλη ιατρική βοήθεια, δεδομένου ότι, όπως διαβεβαίωσε και το Κέντρο κατά των Βασανιστηρίων, είχε υποβληθεί σε βασανιστήρια κατά την κράτησή του στην Τουρκία και είχε γάγγραινα, με αποτέλεσμα την αποκοπή δύο δακτύλων του!
Το ίδιο τραγικές είναι όμως και οι συνθήκες στα κρατητήρια και των αστυνομικών τμημάτων της Αθήνας. Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, που επισκέφθηκε πρόσφατα το τμήμα Πατησίων, είδε 18 μετανάστες στριμωγμένους σε τρία υπόγεια κελιά, χωρίς παράθυρα και επισκεπτήριο (για 5-11 μήνες). «Ενα χρόνο έχουμε να δούμε ήλιο, δεν αξίζει αυτό σε ανθρώπους» έλεγε ένας από αυτούς. Ακόμη και οι αστυνομικοί ομολογούν ότι δεν μπορούν να κρατούν ανθρώπους για απέλαση τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού είναι αδύνατον να τους παράσχουν φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η κατάσταση έχει φτάσει κυριολεκτικά στο απροχώρητο. Οι αλλοδαποί εισρέουν κατά χιλιάδες από τον Εβρο, με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες υποδομές να είναι ακατάλληλες για αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι λύσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η δημιουργία των ειδικών κέντρων πρώτης υποδοχής θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εναλλακτικά, αλλά δεν επαρκούν. Η άρνηση των τοπικών κοινωνιών να δεχθούν κέντρα μεταναστών στις περιοχές τους, οξύνει τα προβλήματα.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...