Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη


Ο βίος και η πολιτεία του Φράνο Σέλικ αψηφούν κάθε περιγραφή. Έχοντας γλιτώσει...από τον θάνατο επτά φορές (μια από τις οποίες άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου, με εκείνον να πέφτει στο κενό και να προσγειώνεται σε μια μπάλα άχυρο), στο τέλος βρέθηκε να κερδίζει το λαχείο.

Η πρώτη φορά που ο 81χρονος καθηγητής μουσικής από το Ντουμπρόβνικ ξέφυγε από το θάνατο ήταν το 1962, όταν το τρένο που επέβαινε έφυγε από τις ράγες και έπεσε στο παγωμένο ποτάμι. Εκείνος ξέφυγε με υποθερμία και ένα σπασμένο χέρι, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι 17 επιβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ένα χρόνο μετά, την πρώτη και τελευταία φορά που μπήκε σε αεροπλάνο, ο Φράνο βρέθηκε να πέφτει στο κενό μαζί με άλλους 19 επιβάτες όταν η πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε ξαφνικά. Εκείνος επέζησε με ενθύμιο μερικούς μώλωπες (σ.σ. Προσγειώθηκε πάνω σε μια μπάλα άχυρο), ενώ όλοι οι
υπόλοιποι πέθαναν.

Οι περιπέτειες όμως του Σέλικ δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το 1966 βρέθηκε μέσα σε ένα λεωφορείο που βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε ένα ποτάμι, με αποτέλεσμα να πνιγούν 4 επιβάτες. Εννοείται πως ο Σέλακ δεν έπαθε τίποτα.

Ενώ, τον αμέσως επόμενο χρόνο, συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό των Ηνωμένων Εθνών σε ένα βουνίσιο πέρασμα. Το αυτοκίνητό του έπεσε κάτω στον γκρεμό βάθους 300 μέτρων, με τον Φράνο να καταφέρνει τελευταία στιγμή να πηδήσει έξω και να πιαστεί από ένα δέντρο.

Μετά από όλα αυτά κανείς δεν αμφιβάλει ότι δικαίως κέρδισε -ως ανταμοιβή από το κάρμα του- ένα εκ. δολάρια σε λαχείο του 2001. Ένα ποσό που το επέτρεψε να αγοράσει ένα ιδιωτικό νησί στην Αδριατική και να ζει απομονωμένος εκεί.

Μέχρι που γνώρισε την 5η σύζυγό του, Κατερίνα, αυτή που ο ίδιος θεωρεί «το καλό μου γούρι». Τότε πούλησε το νησί, μοίρασε τα χρήματα σε συγγενείς και φίλους και επέστρεψε στο φτωχικό πατρικό του. Κρατώντας μόνο ένα ποσό για την εγχείριση αντικατάστασης γοφού που χρειαζόταν και
ένα εκκλησάκι στην Παναγία που είχε τάμα να χτίσει.

Η συνέχεια περιλαμβάνει το αυτοκίνητό του να πιάνει φωτιά και να εκρήγνυται καθώς οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο. Και μάλιστα όχι μια, αλλά δυο φορές (τόσο το 1970, όσο και το 1973).

Τα 80s στάθηκαν καλά με τον καθηγητή μουσικής, καθώς η ζωή του δεν κινδύνεψε ούτε μια φορά.

Αντιθέτως στα 90s αντιμετώπισε 1-2 «προβληματάκια», με ένα λεωφορείο να πέφτει πάνω του και να τον αφήνει αναίσθητο καθώς περπατούσε στο Ζάγκρεμπ το 1995.

Ενώ, τον αμέσως επόμενο χρόνο, συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό των Ηνωμένων Εθνών σε ένα βουνίσιο πέρασμα. Το αυτοκίνητό του έπεσε κάτω στον γκρεμό βάθους 300 μέτρων, με τον Φράνο να καταφέρνει τελευταία στιγμή να πηδήσει έξω και να πιαστεί από ένα δέντρο.


 iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ραβασάκια» σε 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων


Η Εφορία θα αποστείλει «ραβασάκια» σε 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για την καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2011 και του έτους 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ειδοποιητήρια θα σταλούν στα τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο εντός του Φεβρουαρίου και θα παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους να καταβάλουν τους αναλογούντες φόρους σε 10 δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει σε έσοδα της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν εκκαθαριστικά σημειώματα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν τον ΦΑΠ του έτους 2011.Ο ΦΑΠ του 2011 θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 200.000 ευρώ. Ο ΦΑΠ του 2012 υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Εξάλλου, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν τις τελευταίες 2 ή 3 διμηνιαίες δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τέλος, ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων (θα αντικαταστήσει τον ΦΑΠ και το τέλος ακινήτων) θα επιδιωχθεί να επιβληθεί και να εισπραχθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2013.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επίδομα ανεργίας και για ελεύθερους επαγγελματίες


-Ποια είναι τα κριτήρια και πόσοι θα είναι τελικά οι δικαιούχοι
-Από 180 έως 360 ευρώ τα χρήματα που θα παίρνουν
-Κλιμακωτή αύξηση του επιδόματος ανάλογα με τα έτη ασφάλισης


Επίδομα ανεργίας θα παίρνουν πλέον και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, ή να διακόψουν τη δραστηριότητα τους.

Το μέτρο της καταβολής επιδόματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, θα συζητηθεί σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στις 12.00 στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, υπό τον αρμόδιο υπουργό Ιωάννη Βρούτση.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι διοικήσεις του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι καταβολής του επιδόματος.

Το ποσό θα ξεκινά από τα 180 ή 200 ευρώ, και θα φτάνει έως τα 360 ευρώ, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι εργαζόμενοι.

Το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΕ, είναι μικρότερο απ΄ αυτό του ΟΑΕΔ, μιας και οι εισφορές που πληρώνουν στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι μικρότερες απ΄αυτές που καταβάλουν στον ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι για την ανεργία.

Η διάρκεια του επιδόματος, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», εξετάζεται να ξεκινά από τους τρεις μήνες, και ανάλογα με τα κριτήρια των δικαιούχων, να φτάνει μέχρι και τον ένα χρόνο.

Τα κριτήρια για την καταβολή επιδόματος

Ελάχιστο χρόνο πληρωμής εισφορών στον ΟΑΕΕ, που εξετάζεται να είναι από πέντε χρόνια και πάνω.

Όσο αυξάνονται τα χρόνια καταβολής, τόσο θα προσαυξάνεται και το ποσό του επιδόματος.

Κλιμακωτή αύξηση του βοηθήματος έως 360 ευρώ ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

Ελάχιστη διάρκεια καταβολής του επιδόματος τους τρεις μήνες, και μέγιστη τους δώδεκα μήνες (για εξαιρετικές περιπτώσεις).

Για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, βρίσκονται ήδη στην ουρά δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, ωστόσο δεν θα ξεπεράσουν τους 15.000 αυτοί στους οποίους θα καταβληθεί, μιας και τα διαθέσιμα του ΟΑΕΕ δεν επαρκούν.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...