Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ακυρώνεται το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

 

Την ακύρωση της σύμβασης της ΕΕΤΑΑ με τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" για το σχολικό έτος 2012-2013, αποφάσισε το Ζ΄ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η σύμβαση αφορά τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε 60.000 παιδιά, σε όλη την Ελλάδα, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" του υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Τη σχετική απόφαση κοινοποίησε χθες ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης και υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ στο έκτακτο συνέδριο του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο οποίος τόνισε ότι με την ακύρωση, αλλά και τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας που ακολουθούν, διακινδυνεύει το πρόγραμμα αξίας 145 εκατ. ευρώ, με το οποίο χρηματοδοτείται η λειτουργία των βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).
Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και των επιλέξιμων φορέων υλοποίησης της δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" για το σχολικό έτος 2012-2013 κωλύεται λόγω των διαδοχικών τροποποιήσεων της αρχικής προκήρυξης τόσο ως προς το ύψος της χρηματοδότησης της δράσης όσο και ως προς το διαθέσιμο ποσό ανά παιδί. Εξαιρούνται τα σχέδια σύμβασης που αφορούν τα παιδιά στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και τις δομές προνήπιων με αναπηρία.
Κατά της σύμβασης προσέφυγαν ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ -όπως αναγράφεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου- στις 15 Οκτωβρίου 2012 έγινε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ.
Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης κ. Δανιηλίδης σε ανακοίνωσή του "πρόκειται για τη χειρότερη εξέλιξη, για την οποία είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα με τους πιο υψηλούς τόνους, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε".
Ο κ. Δανιηλίδης τονίζει ότι "οι εμμονές του υπουργείου Εργασίας μας οδήγησαν σ' αυτή την τραγική κατάσταση, ακυρώνοντας ένα ιδιαίτερο σημαντικό πρόγραμμα σε καιρούς χαλεπούς για την ελληνική οικογένεια, οδηγώντας τους γονείς σε ένα νέο κύκλο απόγνωσης".
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τις στρεβλώσεις και τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή NEWS247
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...