Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κάλυμνος: Η μορφή του Ιησού εμφανίστηκε σε εικόνα της Παναγίας!





Από την Κυριακή 6 Απριλίου, κάνουν λόγο πολλοί κάτοικοι της Καλύμνου για θαύμα στο νησί τους. Από το βράδυ της Κυριακής και μάλιστα, την ώρα που ψάλλονταν τα εγκώμια της Θεοτόκου, έχει εμφανιστεί σε εικόνα της Παναγίας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλύμνου, η μορφή του Ιησού Χριστού με ακάνθινο στεφάνι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος, ενημερώθηκε αμέσως για το γεγονός και επισκέφθηκε τον ιερό ναό. Ο κ. Παΐσιος ανέφερε, ότι αυτά τα σημεία τα στέλνει ο Θεός για να μας συνετίσει, και να επιστρέψουμε κοντά του.

Από την ώρα που μαθεύτηκε το ''σημάδι από τον Κύριο'', όπως λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να δουν από κοντά το θαυμαστό γεγονός εν μέσω Σαρακοστής. 

Σύμφωνα με την εφημερίσα ''Εspresso'', υπάρχουν και κάποιοι που είναι λίγο επιφυλακτικοί και περιμένουν μέχρι να αποφανθούν οι ειδικοί. Παρόλα αυτά, στο παρελθόν, στην ίδια μητροπολιτική επαρχία συνέβη το εξής: Στην Παναγία του Χάρου, που είναι η μοναδική εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά το Θείο Βρέφος, στους Λειψούς, τα κρίνα που βρίσκονται γύρω από αυτή κάθε χρόνο ανθίζουν. Συγκεκριμένα, στην εορτή του Ευαγγελισμού, οι πιστοί πηγαίνουν κρίνα από τους αγρούς και τα τοποθετούν στην εικόνα της Παναγίας. Ύστερα, από 5 μήνες κι ενώ αυτά έχουν ξεραθεί τελείως, την παραμονή της εορτής, στα εννιάμερα από την Κοίμηση της Θεοτόκου, ανθίζουν όλα. 

Και παρόλο που πολλοί επιστήμονες έχουν πάρει δείγματα στα εργαστήριά τους για να τα εξετάσουν, δεν έχουν δώσει προς το παρόν κάποια εξήγηση.

Δες το βίντεο:




Πηγή Tlife.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λουκέτο σε μεγάλα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών - Στο άρθρο 99 σήμερα η Expert Ελλάς




25% έχει πέσει ο τζίρος σε μικρά καταστήματα αλλά και μεγάλες αλυσίδες
- Στο κόκκινο (-40%) οι πωλήσεις στις μαύρες συσκευές (τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα)
- "Δεν μπαίνει κόσμος πια στα μαγαζιά μας", λέει στο Newsit η Πρόεδρος του κλάδου


































Η κρίση έχει αρχίσει και αποτυπώνεται πλεον και στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Παρά τις προσφορές, τις μεγάλες ευκαιρίες, τις άπειρες δόσεις, οι καταναλωτές δεν βάζουν πλεον το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν άνθρωποι του κλάδου, η πτώση στον τζίρο αγγίζει τουλάχιστον το 25%!

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στις λεγόμενες μαύρες συσκευές, δηλαδή τηλεοράσεις και συστήματα ήχου που οι πωλήσειέχουν πέσει ακόμη και 40%.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ραδιοφώνων και Ηλεκτρικών Συσκευών, Ολίβια Αβράμη η οποία διατηρεί κατάστημα στα Πατήσια, " Η κρίση μας έχει τσακίσει. Αφού έκλεισε η ΕXPERT σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τα μικρότερα καταστήματα. Η πτώση του τζίρου μας υπερβαίνει το 25% με πιο προβληματικές τις "μαύρες συσκευές" ήχου και εικόνας όπου η πτώση αγγίζει το 40%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχει μειωθεί δραματικά η επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας. Δεν μπαίνει κόσμος πια".

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ραδιοφώνων και Ηλεκτρικών Συσκευών, Ολίβια Αβράμη:



Tρανό παράδειγμα της κρίσης η σημερινή εξέλιξη για την αλυσίδα Expert. Κατέθεσε αίτηση για την υπάγωγή της στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007 (διαδικασία συνδιαλλαγής) στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Εικόνα Ήχος ΑΕΕ, στην οποία η Expert Ελλάς είναι βασικός μέτοχος, με προσωρινή διαταγή, ελήφθησαν προληπτικά μέτρα προστασίας της εταιρείας.

Η Expert Ελλάς ΑΕ διευκρινίζει ότι επέλεξε την προστασία του Νόμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και στον κλάδο ηλεκτρικών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, εξαιτίας των επισφαλειών των μελών του δικτύου της. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην προσπάθεια εξυγίανσης, μέσα από τη διαδικασία αυτή, η εταιρεία θα έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των προμηθευτών - πίστωτών της.

Επιπλέον, η διοίκηση της Εικόνα Ήχος ΑΕΕ ενημερώθηκε ότι η απόφαση της Expert Ελλάς ΑΕ περί κεφαλαιοποίησης των υποχρεώσεων της εισηγμένης παραμένει σε ισχύ. Για το συγκεκριμένο θέμα, το διοικητικό συμβούλιο της Εικόνα Ήχος ΑΕΕ θα αποφασίσει, εντός των επομένων ημερών.

Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Doctor Λαμόγιο

«Σε δέκα λεπτά έρχεται ο γιατρός». Α, ρε τι γίνονταν στο άκουσμα της φράσης! Η Κική έπιανε το ξεσκονόπανο να ξεσκονίσει τα ξεσκονισμένα, η μάνα μου ετοίμαζε το δίσκο με το γλυκό και συγχρόνως μου ξανάλλαζαν νυχτικό και με χτένιζαν. Η επίσκεψη του κου Κίτσου στο σπίτι (αν κρίνω από το όνομα πρέπει να ήταν ελβετικής καταγωγής) ισοδυναμούσε με επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κος Κίτσος λοιπόν εμφανιζόταν πάντα με κοστούμι και γραβάτα και μια τσάντα φουσκωτή. Εκείνες οι ιατρικές τσάντες ήταν για το γιατρό της τότε εποχής, όλα τα ιατρικά εργαστήρια, όλοι οι αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι μαζί! Ο γιατρός αφουγκράζονταν τον ασθενή, έδινε τεράστια σημασία στα λόγια και στο σώμα, συνεργάζονταν απόλυτα με συμπτώματα. Κάθε λέξη, κάθε απόστροφος είχε τη σημασία της. Όφειλε να ξεχωρίζει αλήθειες από φαντασιώσεις, υπερβολές ή αντίθετα λεπτομέρειες που έμοιαζαν αλλά δεν ήταν λεπτομέρειες. Πέρα απ΄αυτό όμως, ξεχώριζε και ο ίδιος από το μέσο όρο των ανθρώπων, σε συμπεριφορά, σε γενικές γνώσεις, στον τρόπο ομιλίας, σε κοσμοπολιτισμό. Ήταν πώς να το πω; Αναγεννησιακοί άνθρωποι. Ωστόσο ο σεβασμός που επιδεικνύαμε για τον ιατρικό κόσμο βρίσκονταν σε αντίθεση με την εμπιστοσύνη στα νοσοκομεία της χώρας και τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Γι αυτό και περιουσίες ξεπαστρεύονταν στην κυριολεξία με το που το κακό χτύπαγε την πόρτα. Ούτε σου πέρναγε από το μυαλό να μείνεις στην Ελλάδα. Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν σε Λονδίνο, Αμερική μέχρι και ανατολικές χώρες…Αρκεί να μην έμενες «εδώ». Το εδώ, στη συνείδηση των ανθρώπων σου, ισοδυναμούσε με θάνατο. Μέχρι που άνοιξε το «Υγεία» από μια ομάδα γιατρών. Πω, πω πώς φάνταζε στα μάτια μας! Το μέγεθος, η πολυτέλεια. Μπορούσες να σκεφτείς σκωληκοειδίτιδα…Στο πρώτο στάδιο.Για τα πιο βαριά υπήρχε διαφήμιση του Cromwell Hospital στις ελληνικές εφημερίδες που αλίευε πελάτες, επί σειρά ετών…Όλα αυτά βέβαια όχι για την πλειονότητα του κόσμου (μη τρελαθούμε!)
Από εκείνα τα χρόνια άλλαξαν πολλά. Σπάνια οι άνθρωποι σκέφτονται τα «ξένα» ως λύση. Και όσο και να ρέπουμε στη μίρλα ως λαός και οι απαιτήσεις μας να ισούνται με νοσοκομειακά πρότυπα Ολλανδίας, Δανίας σίγουρα τίποτα δεν θυμίζει το παρελθόν. Για να είμαστε δε και ακριβοδίκαιοι, η χώρα μας πρόσφερε ιατρικό «παράδεισο» σε πολλούς που ζήτησαν καταφύγιο τα τελευταία χρόνια στα εδάφη μας και παρεχώρησε υπηρεσίες δωρεάν κάτι που ούτε πέρασε από το μυαλό της υπερδύναμης Αμερικής να πράξει. Γιατί ανατρέχω λοιπόν σε εκείνα τα χρόνια; Παρατηρώντας τους γιατρούς, στην πλειονότητά τους, σε τίποτα δεν φέρνουν στον αναγεννησιακό άνθρωπο της μνήμης μου. Μέρα την μέρα, μίτζα τη μίτζα, μεταμορφώθηκαν σε φθηνούς πωλητές, σε εταιρικά τσιράκια, σε λαμόγια . Τι έμεινε καθαρό σε τούτον τον τόπο –εκτός ίσως από τους πολιτικούς-(178.000.000! Είναι πολλά τα λεφτά!) για να αποτελέσει εξαίρεση ο ιατρικός χώρος; Τι να αφουγκραστείς το σώμα και τα λόγια όταν τα διαγνωστικά κέντρα κουνάνε «καραμέλες» ; Πώς να μη βιάζεται το στυλό να γράψει φάρμακα και φάρμακα όταν οι φαρμακευτικές εταιρείες χαρίζουν οικοσκευές και ταξίδια; Πώς να μην ζητάς ακτινογραφία και αξονική τομογραφία και μαγνητική  (με αυτή την περίεργη σειρά) από τον ασθενή με τον πρώτο πόνο που θα σου αναφέρει; Πώς να μην φτάνει η Ελλάδα να διεκδικεί μια από τις πρώτες θέσεις σε καισαρική; Έπεσε περονόσπορος στην καισαρική. Θα πείτε γενικεύω. Λαϊκίζω…Μια μικρή κατηγορία…Μια μειοψηφία….Ξέρω. Ξέρω.
Σε μια εκπομπή μια γυναίκα αμερικάνα, μάνα αυτιστικού παιδιού είπε σ΄ένα γιατρό μια φράση συγκλονιστική «εγώ το εργαστήριο το έχω μπροστά στα μάτια μου 24 ώρες το 24ωρο». Αυτό ισχύει για καθέναν από μας….Σαν βγεις στον πηγαιμό για ανεύρεση γιατρού, οποιασδήποτε ειδικότητας, θα αντιληφθείς ότι το φαινόμενο Doctor λαμόγιο είναι φρικτά διαδεδομένο. Και αυτό κάνει τους σωστούς, τους έντιμους μια αξιοσέβαστη απόλυτα μειοψηφία. Όποτε συναντώ λοιπόν κάποιον απ΄αυτούς αλήθεια σας το λέω βουρκώνω. Τρέμω μη και χαλάσει, μη με διαψεύσει. Μη τον ή την παρασύρει το τσουνάμι της διαφθοράς, της ανευθυνότητας, του θράσους. Νιώθω σαν να συναντώ το πιο σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση. Τι careta, careta! Γιατρός, γιατρός. Και μα την αλήθεια…Την αρρώστια την παλεύεις πιο εύκολα απ΄ότι το γιατρό λαμόγιο. Και ακόμα χειρότερα τα κλειστά στόματα των συναδέλφων όταν μιλάνε «για μειοψηφίες που αμαυρώνουν….»
Υ.Γ Νιώθω την ανάγκη να αφιερώσω αυτό το κείμενο σε έναν σπουδαίο γιατρό και ακαδημαϊκό. Σε έναν απόλυτα αναγεννησιακό άνθρωπο. Στον μακαρίτη Νίκο Ματσανιώτη. Θυμάμαι σε μια συνέντευξη που του είχα πάρει του ζήτησα ν΄αναφερθεί σε ένα περιστατικό της καριέρας του. Μετά από άπειρα χρόνια αφοσίωσης και περγαμηνών…Μετά από σχεδόν μια θριαμβευτική πορεία. Θέλησε ν΄αναφερθεί σε ένα του ιατρικό λάθος. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο από την αρθρογράφο. Μόνο σεβασμός.

της Ρέας Βιτάλη

protagon.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δημοπρατείται ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Στη δημοπράτηση της α' φάσης του διαγωνισμού για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για όλα τα μέσα αστικών συγκοινωνιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του, προχώρησε ο ΟΑΣΑ .
Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), διάρκειας 12 ετών. Η προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 24η Μαΐου 2011.
Με το έργο αυτό, το χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί σταδιακά από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες», οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ο ΟΑΣΑ θα είναι σε θέση να ελέγχει αποτελεσματικότερα το σύστημα πωλήσεων και επικυρώσεων εισιτηρίων, μειώνοντας σημαντικά τις απώλειες εσόδων του.

Αποπληρωμή του έργου - Σύνδεση επιπέδου παροχής υπηρεσιών και πληρωμών


Η αποπληρωμή του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω της καταβολής ετήσιων πληρωμών διαθεσιμότητας. Τονίζεται ότι οποιαδήποτε υπέρβαση κόστους ή χρονοδιαγράμματος κατά την περίοδο εγκατάστασης και οι όποιες αστοχίες κατά την περίοδο λειτουργίας, δεν επιφέρουν αναπροσαρμογή του τιμήματος αλλά βαρύνουν αποκλειστικά τον ανάδοχο.
Επιπλέον, το ύψος των ετήσιων πληρωμών θα μειώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του έργου. Σε περίπτωση αποκλίσεων από τα προσυμφωνημένα επίπεδα απόδοσης επιβάλλονται απομειώσεις στις πληρωμές διαθεσιμότητας.


Πληροφορίες για την παραλαβή της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παραλάβουν την προκήρυξη του διαγωνισμού θα πρέπει να απευθύνονται στον ΟΑΣΑ (Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών - Τμήμα Προμηθειών, οδός Μετσόβου 15 Αθήνα, τηλ.: 210-8200808, φαξ: 210-8212219).

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Περαιτέρω εκροή των καταθέσεων βλέπει η Εθνική το 2011

Η μείωση των καταθέσεων αναμένεται να συνεχιστεί και το 2011 με ηπιότερο ρυθμό απ’ ότι το 2010 που συρρικνώθηκαν κατά 40 δισ. ευρώ, ενώ από τα τέλη του 2012 και μετά, προβλέπεται αύξηση των συνολικών αποταμιευμένων ποσών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας, η εκτιμώμενη εκροή καταθέσεων φέτος, θα ανέλθει στα 19 δισ. ευρώ. Αντιθέτως, η μείωση των καταθέσεων από μη κατοίκους της Ελλάδας αναμένεται να είναι μικρή καθώς το επίπεδό τους έχει σχεδόν επανέλθει στο 8% του ΑΕΠ, που αποτελεί τον μακροχρόνιο μέσο όρο.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Εθνικής τράπεζας, οι καταθέσεις αναμένεται να επανακάμψουν σταδιακά από τα τέλη του 2012 και μετά. Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται στο βασικό σενάριο του προγράμματος σταθεροποίησης που κάνει λόγο για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στις αρχές του 2012. Με βάση αυτό, το ποσοστό αποταμίευσης του ιδιωτικού τομέα θα επανακάμψει σταδιακά στον μεσοπρόθεσμο μέσο όρο του 8% από το 2% που εκτιμάτε ότι είναι τώρα. Επίσης στην πρόβλεψη της Εθνικής τράπεζας, συνυπολογίζεται και η παραδοχή ότι ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης είναι περίπου ανάλογος με το ρυθμό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ. Με βάση τα παραπάνω οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι ο ρυθμός αύξησης των καταθέσεων θα διαμορφωθεί ετησίως στο 5% το 2012 και θα επιταχυνθεί μετά το 2013 σημειώνοντας αυξήσεις ύψους 13 δισ. ευρώ ετησίως (6%). 
enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διαψεύδει τον Spiegel ο Στρος Καν

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Spiegel προχώρησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, επισημαίνοντας πως στηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της
"Υποστηρίζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της" δήλωσε στα ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Σπίγκελ", που έκανε λόγο για δήθεν προτροπή του Ταμείου προς τη χώρα μας, να αναδιαρθρώσει το χρέος προς τους πιστωτές της.
Ο Στρος Καν τόνισε ότι "το πρόγραμμα στήριξης που παρέχεται από το ΔΝΤ και την ΕΕ στόχο έχει να θέσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο όσο το δυνατόν συντομότερο χωρίς να υπάρξει ανάγκη για κανενός είδους πτώχευση".
Ανέφερε δε ότι είναι αναγκαία μία πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να βγει η Ευρώπη από την κρίση χρέους των ασθενέστερων οικονομιών της ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στη χώρα μας είπε ότι μια πιθανή αναδιάρθρωση δεν θα βοηθούσε την ανταγωνιστικότητα, που κατά τη γνώμη του είναι η ρίζα του ελληνικού προβλήματος. Παράλληλα, τόνισε ότι το δάνειο προς την Ελλάδα δόθηκε για να μπορέσει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο δρόμο της ανάπτυξης.
"Δεν υπάρχουν οριζόντια μέτρα, όπως αυτά του 2010. Έχουμε, βέβαια, ένα ενιαίο μισθολόγιο. Στο ενιαίο μισθολόγιο θα αρθούν οι αδικίες που υπάρχουν στο σημερινό μισθολόγιο των δημοσιών υπαλλήλων. Αν θα γίνει άμεσα, ή σε μια μεταβατική περίοδο, θα τα δούμε, αλλά είναι προφανές ότι αυτές οι αδικίες θα αρθούν" υπογράμμισε χθες ο υπουργός των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται το τριμελές κλιμάκιο της τρόικας, για τους καθιερωμένους ελέγχους. Κατά την παραμονή του κλιμακίου στην Αθήνα θα οριστικοποιηθούν τόσο τα επιπλέον μέτρα για φέτος όσο κι εκείνα για την περίοδο 2012-2015, ύψους άνω των 23 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η τρόικα θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρόταση ενοχής για Κεντέρη - Θάνου

Ως σκηνοθετημένο χαρακτήρισε το τροχαίο που φέρονται να είχαν η Κατερίνα Θάνου και ο Κώστας Κεντέρης παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ο εισαγγελικός λειτουργός Γιώργος Πέτρος. Ελαφρυντικά σε αθλητές και γιατρούς αλλά όχι για τον Χρήστο Τζέκο
Τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή για την Κατερίνα Θάνου και τον Κώστα Κεντέρη, καθώς και τον τότε προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο, πρότεινε ο εισαγγελέας της δίκης Γιώργος Πέτρος κατά την εισήγησή του για το ατύχημα που φέρονται ότι είχαν οι δύο αθλητές την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
"Κανένα στοιχείο δεν υπήρξε ώστε να προκύπτει τροχαίο. Μοναδικό στοιχείο ήταν φθορές μικρής σημασίας πάνω στη μοτοσυκλέτα. Στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν ούτε θραύσματα ούτε άλλα υλικά που να μαρτυρούν κάποια σύγκρουση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός Γιώργος Πέτρος.
Αναφέρθηκε στην ευθύνη του προπονητή που είχε το ρόλο "πατέρα" απέναντι στους αθλητές, ενώ χαρακτήρισε ως ψευδές το τροχαίο ατύχημα.
«Δεν έγινε κανένα ατύχημα και δεν υπήρχε κανένας λόγος νοσηλείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ουδέποτε έλαβε χώρα το συμβάν. Τα όσα κατέθεσαν μεταγενέστερα οι κατηγορούμενοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος και ο αυτόπτης μάρτυρας Σακελαρίου ήταν ψευδή», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως δεν υπήρχε λόγος νοσηλείας των αθλητών στο ΚΑΤ.
Όσο για τους κατηγορούμενους γιατρούς, ανέφερε ότι οι εξετάσεις που έκαναν ήταν ψευδείς αναφορές και ότι η κατάσταση σοκ στην οποία βρέθηκαν οι δύο αθλητές μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο δεν ήταν αποτέλεσμα του τροχαίου, αλλά αποτέλεσμα της άμεσης ψυχικής εξάρτησης των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου με τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο.
Για την παράβαση καθήκοντος των επτά γιατρών θεώρησε ότι την έπραξε ο κ. Μπαλτόπουλος που διέταξε την εισαγωγή και δήλωσε πως οι αθλητές δεν μπορούν να καταθέσουν στην τροχαία η να δώσουν αίμα. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους έξι γιατρούς θεώρησε πως υπάρχει μόνο η συνέργεια.
Όσο για ελαφρυντικά, στην περίπτωση των αθλητών αναγνώρισε πως υπάρχουν, καθώς είχαν «ψυχική εξάρτηση από τον προπονητή» και για τους γιατρούς επειδή «είχαν απέναντι τους δυο θρύλους της Ελλάδας».
Αντίθετα, δεν αναγνώρισε ύπαρξη ελαφρυντικών στην περίπτωση του Χρήστου Τζέκου για τον οποίο ανέφερε πως τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται σχετικά με τα σκευάσματα που βρέθηκαν έπειτα από την έρευνα στην εταιρία του.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τσερνομπίλ 25 χρόνια μετά - Οδοιπορικό στην πόλη φάντασμα - Η ακτινοβολία ακόμη σκοτώνει




Συγκλονιστικό ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης
- Η ραδιενέργεια δεν εγκαταλείπει ποτέ!
- Μετρήσεις που σοκάρουν ακόμα και σήμερα











Ο θάνατος χορεύει ακόμη πάνω από το Τσερνομπίλ. Μια πόλη που 25 χρόνια πριν βίωσε τον χειρότερο εφιάλτη της, σήμερα είναι ένα φάντασμα. Άδεια εγκαταλελειμμένα σπίτια, ανοιχτά καταστήματα, νηπιαγωγεία με ζωγραφιές στον τοίχο απο παιδάκια που τώρα δεν ζουν...

Η ρωσική τηλεόραση Russia Today, 25 χρόνια μετά, έκανε ένα απίστευτο οδοιπορικό στην πόλη του Πριπγιάτ, δηλαδή το Τσερνομπίλ όπως το ξέρει ολόκληρος ο κόσμος.
Ο ρεπόρτερ κρατάει επάνω του ένα μετρητή ραδιενέργειας. Ο ήχος που κάνει είναι ανατριχιαστικός. Το Τσερνομπίλ δεν έχει ακόμη καθαρίσει.

Το ρεπορτάζ ξεκινάει με τον ρεπόρτερ να λέει ότι “25 χρόνια μετά το Πρίπγιατ είναι μια πόλη φάντασμα”.
Τα πλάνα παγώνουν την ψυχή του τηλεθεατή. Ειδικά οταν ακολουθούν πλάνα αρχείου με την Ουκρανική πόλη να σφύζει από ζωή. Ακόμη και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Λούνα Πάρκ με την μεγάλη ρόδα είχε πάντα παιδάκια που με τις φωνές και τα γέλια τους έδιναν ένα άλλο τόνο στη πόλη.

Κανείς στην πόλη του Πρίπγιατ δεν ήξερε ότι 3 χιλιόμετρα δίπλα το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, “έσκασε”. Στη συνέχεια μας πηγαίνει στην “γέφυρα του θανάτου”. Εκεί όπου στήθηκε το πρώτο μπλόκο από αστυνομικούς που απαγόρευσαν την είσοδο και την έξοδο από την πόλη. “Οι αστυνομικοί έμειναν εκτεθειμένοι στην ραδιενέργεια. ¨όλοι τους πέθαναν σε λίγες ώρες”.

Το ρεπορτάζ ξεκινάει με τον ρεπόρτερ να λέει ότι “25 χρόνια μετά το Πρίπγιατ είναι μια πόλη φάντασμα”.
Τα πλάνα παγώνουν την ψυχή του τηλεθεατή. Ειδικά οταν ακολουθούν πλάνα αρχείου με την Ουκρανική πόλη να σφύζει από ζωή. Ακόμη και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Λούνα Πάρκ με την μεγάλη ρόδα είχε πάντα παιδάκια που με τις φωνές και τα γέλια τους έδιναν ένα άλλο τόνο στη πόλη.

Κανείς στην πόλη του Πρίπγιατ δεν ήξερε ότι 3 χιλιόμετρα δίπλα το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, “έσκασε”.
Στη συνέχεια μας πηγαίνει στην “γέφυρα του θανάτου”. Εκεί όπου στήθηκε το πρώτο μπλόκο από αστυνομικούς που απαγόρευσαν την είσοδο και την έξοδο από την πόλη. “Οι αστυνομικοί έμειναν εκτεθειμένοι στην ραδιενέργεια. ¨όλοι τους πέθαναν σε λίγες ώρες”.

Το ρεπορτάζ σοκάρει με τον ρεπόρτερ να κρατάει τον μετρητή. Τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι ακόμη επικίνδυνα.
“Ο μετρητής μου τώρα που περπατάω στο κέντρο της πόλης δείχνει ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας είναι 15 φορές υψηλότερο από το κανονικό”. Και μόλις ο ρεπόρτερ σκύβει και πλησιάζει τον μετρητή στο χώμα, εκεί “τρελαίνεται” το μηχάνημα.


Το έδαφος και το υπέδαφος στο Τσερνομπίλ “καίνει” ακόμη.



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...