Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ποιος θα παραδώσει τα κλειδιά της Ελλάδας;




Το Βερολίνο επιμένει ότι οριστική λύση για το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να δοθεί αν η ευρωζώνη δεν αναλάβει τη συνολική οικονομική διαχείριση της χώρας

Ήδη από χθες το είπε σαφέστατα ( με επιστολή που απέστειλε από κοινού) το οικονομικό επιτελείο της Ολλανδίας
Ο υπουργός Οικονομικών Γιαν Κες ντε Γιάγκερ, όπως μετέδωσε το Reuters, είπε πως: «Σε ακραίες περιπτώσεις, μία χώρα θα μπορούσε να τεθεί υπό επιτροπεία εάν ζητήσει οικονομική βοήθεια».

Εδώ πρέπει να θυμηθούμε ότι η χώρα έχει ήδη ζητήσει βοήθεια και πως ήδη η τρόικα επιβάλει τους κανόνες του παιχνιδιού.
Η επιτροπεία όμως σημαίνει κάτι... παραπάνω. Ουσιαστικά σημαίνει ότι η οικονομική διακυβέρνηση περνάει στα χέρια άλλων.

Όπως είπε ήδη ο Ε. Βενιζέλος στη Βουλή : “Προ πολλού τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά η εθνική κυριαρχία έχει μια διάσταση οικονομική και αυτή η διάσταση έχει επίσης κόστος.... Πρέπει να πούμε αλήθειες ότι ναι έχει περιοριστεί η δημοσιονομική κυριαρχία είναι δύσκολο να στέκεσαι στην ευρωζώνη όταν είσαι ο δανειζόμενος” 

Καθώς λοιπόν η Ολλανδία πολλές φορές “εκφράζει” απόψεις που ακούμε από τη Γερμανία η “επιτροπεία” ίσως αποτελεί τη μετάφραση της “ανάγκης αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών” που είχε πει τόσο η Καγκελάριος, Α. Μέρκελ όσο και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι ποιο πολιτικό κόμμα, ποια κυβέρνηση, θα πει το ναι σε κάτι τέτοιο, ποιος δηλαδή θα παραδώσει την διακυβέρνηση (οικονομική διακυβέρνηση ισούται με πλήρη διακυβέρνηση ενός κράτους) της Ελλάδας.
Η απάντηση είναι “κανένα” και αυτό σημαίνει είτε εκλογές, είτε κυβέρνηση από συνασπισμό κομμάτων (το ένα δεν αποκλείει το άλλο).

Κάποιοι μάλιστα βλέπουν ότι τα ενδεχόμενα δεν είναι μακρυά. Ο γαλλογερμανικός άξονας φαίνεται να βιάζεται να δώσει έστω μια προσωρινή λύση για την Ελλάδα υπό τον κίνδυνο να επεκταθεί η κρίση σε μεγάλες οικονομίες όπως η Ιταλία και μετά η Ισπανία.

Η, έστω, προσωρινή λύση όμως θα σημάνει και παράδοση των κλειδιών;
Κάποιοι “ζεσταίνουν” αυτό το σενάριο βλέποντας τις δραματικές κινήσεις του πρωθυπουργού με συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με εκδότες και τον πρόεδρο της Ν.Δ

Πηγή newsit



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σήμερα απεργούν τα ΜΜΕ, αύριο και μεθαύριο παραλύει η χώρα

Φωτογραφία αρχείου.


Από τα Μέσα Ενημέρωσης ξεκινά σήμερα ο χορός των απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν με τη μεγάλη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 19 και Πέμπτης 20 Οκτωβρίου. 
Έτσι, από τις 6 το πρωί σήμερα Τρίτη, έως την ίδια ώρα της Τετάρτης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. 
Με απόφαση των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου, οι εργαζόμενοι στον Τύπο, θα εργαστούν κανονικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για την μεγάλη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση.


Πηγή enet
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

50χρονη από την Ηλεία οργάνωνε όργια με φοιτητές στην Πάτρα




Έχει βουίξει η τοπική κοινωνία...







Την υπόθεση αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα "Κόσμος" και μετά, όλη η Πάτρα αλλά και ο Πύργος μιλούσαν γι' αυτό.
Όπως διαβάζουμε τώρα, στο PatrisNews.com , η γυναίκα είναι γύρω στα 50 και μένει σε διαμέρισμα της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα.

Η κυρία που είναι από το νομό Ηλείας φέρεται να έχει μετατρέψει το διαμέρισμά της σε... φροντιστήριο του σεξ.

Φοιτητές κάνουν συχνά επισκέψεις στο σπίτι της για να συμμετάσχουν -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- σε όργια, ερωτικά παιχνίδια ρόλων κ.α.

Όπως διαβάζουμε στο PatrisNews, το νέο έχει διαδοθεί σε αρκετές σχολές του πανεπιστημίου Πατρών ενώ πολλοί από τους φοιτητές πάνε στο σπίτι της γυναίκας και άλλους συμφοιτητές τους, για να γνωρίσουν από κοντά τις περιποιήσεις της!...


Πηγή newsit



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...