Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«Έτσι νίκησαν την Μέρκελ»


Σκληρό πόκερ μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών παίχτηκε στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες το σκληρό «πρέσινγκ» που δέχθηκε ο ευρωπαϊκός Βορράς και κυρίως η Άνγκελα Μέρκελ, από τον Νότο...

Το γερμανικό περιοδικό εξηγεί την στάση που κράτησε ο Μάριο Μόντι, και την ακολούθησε και ο Μαριάνο Ραχόι, χαρακτηρίζοντάς της ως «σκληρή». Η Δανέζα πρωθυπουργός μάλιστα έκανε λόγο για... ομηρία των 27 μέσα στην αίθουσα από την Ιταλία και την Ισπανία.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, το «πρέσινγκ» της Ιταλίας στην Γερμανία δεν έγινε μόνο στον αγωνιστικό χώρο και στο πλαίσιο του EURO 2012, αλλά και στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής. Ο Μάριο Μόντι κρατώντας αγέρωχη στάση είπε πως οι συνομιλίες θα συνεχίζονταν όχι μόνο όλο το βράδυ αλλά και ολόκληρη την Κυριακή αν χρειαστεί προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα που θα καθησυχάσουν τις αγορές. Παρόμοια στάση κράτησε και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος είχε εκφράσει την αγωνία του για τα υψηλά επιτόκια με τα οποία αναγκάζεται να δανειστεί.

Η Άνγκελα Μέρκελ ωστόσο δεν έδειξε να επηρεάζεται από «ταμπεραμέντο» της Μεσογείου και θεώρησε πως οι 27 είχαν ήδη καταλήξει σε μία συμφωνία για την ανάπτυξη της Ευρώπης ύψους 120 δισ. ευρώ και την υιοθέτηση των ομολόγων έργων.

Το Spiegel περιγράφοντας το συγκεκριμένο χρονικό σημείο, τονίζει πως τότε ήταν που άρχισε η πραγματική αντεπίθεση του Νότου. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι σηκώθηκε περίπου στις 20:00 έτοιμος να κατευθυνθεί προς του δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από την αίθουσα και να τους ανακοινώσει πως επετεύχθη συμφωνία.

Δύο λέξεις όμως τον σταμάτησαν. «Πού πας;» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι με φανερά έντονο ύφος. Η Ιταλία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Σύνοδο εάν δεν γίνει φανερό πως η ΕΕ παίρνει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών επιτοκίων με τα οποία αναγκάζεται να δανείζεται η χώρα, είπε ο Μάριο Μόντι. Τόνισε επίσης πως συναίνεση όσον αφορά το Σύμφωνο Ανάπτυξης, δεν πρόκειται να δώσει εάν δεν λυθεί αυτό το ζήτημα. Η Ισπανία μπορεί να είναι αντίπαλος της Ιταλίας στον τελικό του EURO 2012, στην κρίσιμη όμως αυτή Σύνοδο για το euro, ήταν ένας ισχυρός της... σύμμαχος. Έτσι ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε και αυτός πως θα τηρήσει την ίδια στάση και πως δεν πρόκειται να εγκρίνει το πακέτο για την ανάπτυξη.

Όπως ήταν φυσικό στην αίθουσα επικράτησε ένταση η οποία εκφράστηκε δια στόματος της πρωθυπουργού της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, η οποία αναρωτήθηκε εάν ολόκληρη η αίθουσα είναι... όμηρος της άτυπης αυτής μεσογειακής συμμαχίας.

Τελικά ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι δεν πήγε πουθενά και έμεινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Επί τρεις ώρες σύμφωνα με το Spiegel ακολούθησαν σκληρές διαβουλεύσεις. Στις 23:00 ο κ. Ρομπάι επιχείρησε άλλη μία προσπάθεια να κατευθυνθεί προς τους δημοσιογράφους. Αυτήν την φορά τον πίεσε και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ η οποία τον παρότρυνε να ανακοινώσει την συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης. Στο σημείο εκείνο παρενέβη και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε από τον Ρομπάι «να πει την αλήθεια»...

Η ώρα έχει πάει πλέον 23:00 και στην αίθουσα Τύπου εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοινώνοντας πως επί της αρχής υπάρχει συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης. Συμπλήρωσε όμως ότι δύο χώρες δεν μπορούν προς το παρόν να δώσουν την τελική έγκρισή τους, φανερώνοντας το κλίμα που επικράτησε στην αίθουσα.

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η αντιπαράθεση και οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν για τουλάχιστον μία ώρα ακόμη, με τους ηγέτες των χωρών που είναι εκτός της Ευρωζώνης να αποχωρούν, αφήνοντας τους υπολοίπους 17 να «μάχονται»...

Όπως μεταδίδει το Spiegel, μέχρι εκείνη την ώρα η Γερμανία κρατούσε σκληρή στάση, η οποία όμως κάμφθηκε όπως φάνηκε μετά από πολλές ώρες πίεσης του Μόντι και του Ραχόι.

Τελικά η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε στις 05:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο Ρομπάι ανακοίνωσε τελικά την επίτευξη της συμφωνίας για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αγορά ομολόγων από τους μηχανισμούς στήριξης.

Ο Μάριο Μόντι αποχωρώντας από την σύνοδο έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους καθ'οδόν προς το αυτοκίνητό του, ανακοινώνοντας και αυτός με τη σειρά του πως θα μεταβεί στο Κίεβο για το τελικό του Euro 2012.

Πάντως από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με την γαλλική Le Monde είπε πως «πιστεύω ότι καταλήξαμε σε κάτι σημαντικό αλλά μείναμε πιστοί στη φιλοσοφία μας: Καμία διευκόλυνση χωρίς ανταλλάγματα», ενώ προσέθεσε πως «μένουμε πιστοί στο γνωστό σχήμα: Διευκολύνσεις, ανταλλάγματα, έλεγχος».


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιός είναι στην πραγματικότητα ο Πίου...


Είναι ο ήρωας της πιο επιτυχημένης διαφήμισης των ημερών. Ο Πίου, ο μέχρι πρότινος καθαριστής τζαμιών...
«πιάνει την καλή», όταν ο πρόεδρος μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας τον κάνει αστέρα στο ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο λόγω... χρώματος.
Ο Πίου λοιπόν, ή αλλιώς «το μαύρο πιστόλι» στην πραγματικότητα λέγεται Τζόελ, και δεν είναι ηθοποιός αλλά εργάζεται σε παραγωγές ταινιών ως μακενίστας. Δεν είναι Έλληνας, αλλά από τη Νιγηρία και είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, με την οποία έχει αποκτήσει και ένα παιδάκι. Τα τελευταία χρόνια, ζει και εργάζεται μόνιμα στη χώρα μας!



blog.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στα 2 δισ. ευρώ οι οφειλές στον ΟΑΕΕ - Σχεδόν οι μισοί δεν μπορούν να πληρώσουν


Το 45% των ασφαλισμένων του Οργανισμού αδυνατεί να καταβάλει εισφορές του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού.

Από τους περίπου 300.000 παλαιούς οφειλέτες μόλις 28.000 έχουν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Οι βεβαιωμένες οφειλές αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ και ο ΟΑΕΕ αναζητά επιπλέον περίπου 220 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων Αυγούστου και του επιδόματος αδείας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ταμείου προτίθεται να προχωρήσει στην αναζήτηση βεβαιωμένων οφειλών ακόμη και με την ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και στη λήψη μέτρων κατά της εισφοροαποφυγής, σε συνεργασία με την εφορία.

Βάσει, του προϋπολογισμού του Οργανισμού, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το 2012 αναμένεται να φθάσουν τα 1,487 δισ. ευρώ, όταν το 2011 η εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 2,137 δισ. ευρώ. Τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται συνολικά σε 4,311 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα σε 5,133 δισ. ευρώ.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς η Μέρκελ έγινε ποδοσφαιρικός... πελάτης των «PIGS» του «κακού» Νότου


Ήταν 22 Νοεμβρίου του 2005 όταν η – εξόχως ποδοσφαιρόφιλη - Άνγκελα Μέρκελ έγινε καγκελάριος. Έκτοτε, μέχρι τα... μισά (τουλάχιστον) κάθε σημαντικής διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, η Άνγκελα τρέφει μεγάλες προσδοκίες για την τύχη της εθνικής γερμανικής ομάδας. Μονίμως όμως τη στενοχωρούν οι ... μεγάλοι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού Νότου!

Τα όνειρα της Μέρκελ, ανά δύο έτη προσκρούουν στο δεύτερο και το τέταρτο γράμμα του ειρωνικού λεκτικού σχήματος «PIGS», το οποίο λάνσαραν ορισμένοι ... ψηλομύτες του Βορρά για να χλευάσουν τους «παρακατιανούς» του Νότου.

«PIGS», δηλαδή «γουρούνια»... Πρόκειται για τα αρχιγράμματα των ονομασιών της Πορτογαλίας, της Ιταλία, της Ελλάδας, της Ισπανίας. Δυστυχώς για τους Γερμανούς, Ιταλοί και Ισπανοί διαθέτουν πλεόνασμα ποδοσφαιρικού ταλέντου.

Οι πάσες Ιταλών – Ισπανών και το «σκασιαρχείο» στη G-20

Η αρχή έγινε στο Μουντιάλ που διεξαγόταν στην ίδια τη Γερμανία, το 2006. Στις 4 Ιουλίου, στο Ντόρτμουντ, οι Ιταλοί γιόρτασαν την.... επέτειο των γενεθλίων του Γκαριμπάλντι αποκλείοντας τους γηπεδούχους και εξαιρετικά φιλόδοξους Γερμανούς.

Το 2008 η γερμανική ομάδα έφθασε στον τελικό του Euro, αλλά ηττήθηκε από την αντίστοιχη ισπανική (Βιένη, 29 Ιουνίου).

Το 2010, στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, το... πολυεθνικό γερμανικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εμφανιζόταν πανίσχυρο. Απέδιδε μάλιστα το ελκυστικότερο ποδόσφαιρο που «πιστώθηκε» ποτέ γερμανική εθνική ομάδα από το 1990, κατά πολλούς δε από το 1974.

Η καγκελάριος έτριβε τα χέρια της από ικανοποίηση, τότε. Έκανε ένα... επιδεικτικό «σκασιαρχείο» από τις εργασίες του G-20, οι οποίες εξελίσσονταν στο Τορόντο, παρέα με τον άγγλο πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Από κοινού παρακολούθησαν το ματς Γερμανία – Αγγλία, που έληξε με γερμανικό θρίαμβο, 4-1.

Εκείνος κι εκείνη εξασκήθηκαν, τότε, στο σπορ της «διπλωματικής αυτοσυγκράτησης» : Η Άνγκελα πάσχισε – και κατάφερε- να κρατήσει σε ... λογικά επίπεδα τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού, ώστε να μην «πικαριστεί» ο Ντέιβιντ. Εκείνος χαλιναγώγησε την οργή του, όταν είδε τον διαιτητή να ακυρώνει πεντακάθαρο γκολ των συμπατριωτών του, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο η έκβαση του ματς δεν είχε-ακόμη- κριθεί.

Κάθε άλλος Άγγλος θα είχε εκστομίσει είκοσι «fuck» το λεπτό, αλλά ο Κάμερον στάθηκε στο... θεσμικό του ύψος.

Στη συνέχεια η Άνγκελα ταξίδεψε στη Ν. Αφρική. Βρέθηκε στις κερκίδες των επισήμων του γηπέδου του Κέιπ Τάουν, όταν η Γερμανία συνέτριψε την Αργεντινή με 4-0. Η Μέρκελ πανηγύρισε έξαλλα, με την ψυχή της. Στη συνέχεια όμως ήλθαν οι Ισπανοί...

Οι «φούριας ρόχας» (έτσι αποκαλείται η ισπανική ομάδα) απέκλεισαν τους Γερμανούς. Ήταν 7 Ιουλίου, επέτειος της γερμανικής επικράτησης στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974. Τότε η Άνγκελα, κόρη πάστορα, ήταν 20 ετών και ζούσε στην Ανατολική Γερμανία.

Η πολιτική φόρτιση κι ο ... ανακαλών Λίνεκερ

Το καλοκαίρι του 2010 ο όρος «PIGS» είχε ήδη εισέλθει για τα καλά στη ζωή μας. Η κρίση είχε οξυνθεί, η αντίθεση Βορρά- Νότου στην Ευρώπη ήταν αντικείμενο παγκόσμιας συζήτησης, πολλοί οικονομολόγοι δήλωναν εξοργισμένοι με τη σκληρή, μονεταριστική γραμμή της Μέρκελ που επικράτησε στη σύνοδο του G-20.

Μοιραίο ήταν να πανηγυρίσει ολόκληρος ο ευρωπαϊκός Νότος την επικράτηση των Ισπανών επί των Γερμανών, με πάθος ... ειδικών συνθηκών. Οι συνθήκες έγιναν ... ειδικότερες στις ημέρες μας κι έτσι τα γκολ του Μπαλοτέλι απέκτησαν εντονότερη «σημειολογική» βαρύτητα !

Κάπως έτσι, στον τελικό του φετινού Euro θα αναμετρηθούν οι δυο μεγαλύτερες (και ποδοσφαιρικά ισχυρότερες) ... συνιστώσες των «PIGS». Οι χώρες – άλλη σύμπτωση, αυτή- των οποίων οι οικονομίες , λόγω του σημαντικού μεγέθους τους, προκαλούν στην Ευρωζώνη σοβαρότατα... υπαρξιακά προβλήματα.

Σε αυτήν τη διοργάνωση η Μέρκελ είδε την ομάδα «της» να... περικυκλώνεται στα ημιτελικά από τρία «PIGS» - Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία- και τελικά να αποκλείεται. Η γερμανική ποδοσφαιρική «υπέρβαση» αναβάλλεται και πάλι – υπό μία έννοια, είναι κι αυτό ένα είδος «επιμήκυνσης» ...

Ούτως ή άλλως είναι πλέον αφόρητα παρωχημένη η διάσημη ρήση του παλιού, άγγλου ποδοσφαιριστή Γκάρι Λίνεκερ: «Στο ποδόσφαιρο παίζουν 22 άνθρωποι και στο τέλος νικούν οι Γερμανοί».

Η συχνότητα με την οποία διαψεύδεται πλέον το ... σκοροφαγωμένο κλισέ , κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ώθησε τον ίδιο τον Γκάρι στην απόφαση να το ανακαλέσει! Το έκανε φέτος, όταν η Μπάγερν Μονάχου έχασε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο «σπίτι» της- το γήπεδό της.


«Η εθνική ομάδα δεν είναι πολυ-πολιτισμική; Κακώς είναι;»

Κατά τα άλλα, η... ζέση με την οποία αντιμετωπίζει η Μέρκελ το ποδόσφαιρο ενίοτε μετατρέπεται σε «επικοινωνιακό» μπούμερανγκ, στην ίδια τη Γερμανία.

Παράδειγμα: Τον Οκτώβριο του 2010 η καγκελάριος προκάλεσε πολλές -και έντονες- συζητήσεις στη χώρα της, λέγοντας: «Το πολυ-πολιτισμικό μοντέλο έχει αποτύχει πλήρως στη Γερμανία». Κάποιοι συμφώνησαν, άλλοι διαφώνησαν, αλλά οι περισσότεροι – και από τα δυο «στρατόπεδα» - προσυπέγραψαν το σχόλιο που ακούστηκε:

«Η καγκελάριος ξορκίζει την πολυ-πολιτισμική Γερμανία, αλλά χοροπηδάει σαν ... το κατσίκι όταν νικά η πολυ- πολιτισμική εθνική ομάδα των εξαιρετικών παικτών που κατάγονται την Πολωνία, την Τουρκία, τη Βόρειο Αφρική, την υποσαχάρια Αφρική»...

Για την ικανότητα του ποδοσφαίρου να γίνεται «σημαία» σε διελκυστίνδες πολιτικές, κοινωνικές και εθνικές, «βασίλειο» συμβολισμών και ...βαρόμετρο, έχουν γραφτεί αμέτρητα βιβλία. Αξεπέραστο μάλλον παραμένει το έργο «Τα Χίλια Πρόσωπα του Ποδοσφαίρου», του Εντουάρντο Γκαλεάνο. Ασταμάτητη είναι και η ροή των γεγονότων που παρέχουν εναύσματα και ιδέες για συγγραφή νέων...

Τι θα άξιζε να επισημανθεί επί του παρόντος, σε μία Ευρώπη στην οποία η μπάλα παρέχει «ψυχολογικό καταφύγιο» στις κοινωνίες των «PIGS»; Ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς απείρως δημοκρατικότερο και δικαιότερο, αλλά και απείρως... λογικότερο από το κυρίαρχο οικονομικό status quo!

Στο ποδόσφαιρο, άντε, το πολύ- πολύ να λάβει ως δώρο η Γερμανία ένα «τραβηγμένο» πέναλτι στο 90' για να παίξει «τα ρέστα της» επί ένα δίλεπτο. Δεν γίνονται όμως ... άλλα.

Η τρελή οικονομική «τραμπάλα» και η ... μπάλα

Ποια «άλλα»;

Άλλα ... παράλογα! Να, ας πούμε να επιβάλλεται στην Ελλάδα ως συνταγή «δημοσιονομικής εξυγίανσης» εκείνη που εκτοξεύει το δημόσιο χρέος από το 120% στο 160% του ΑΕΠ, το οποίο και συρρικνώνεται σε βαθμό συμβατό μόνο με ... πολεμικές περιόδους.

Να, ας πούμε να υποχρεούνται οι Πορτογάλοι να «φορτωθούν» τέταρτο πακέτο λιτότητας, την ώρα που το μεν έλλειμμά τους μειώνεται, το δε δημόσιο χρέος τους είναι 88%, έναντι 87% του μέσου όρου της Ευρωζώνης (αυτά έγιναν κατά την εποχή της «αποκαθήλωσης» του πρωθυπουργού Σόκρατες).

Να, ας πούμε να «δανείζονται τα κράτη 600 φορές ακριβότερα από τις τράπεζες», όπως έγραψε προσφάτως, αγανακτισμένος, ο παλιός πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μισέλ Ροκάρ.

Να, ας πούμε, Βερολίνο και Βρυξέλλες να τιμωρούν χώρες – κατ' ουσίαν κοινωνίες- για παραβιάσεις ανελαστικών, δογματικών, σχεδόν ... θεολογικών «κανόνων», τους οποίους αδυνατεί να εφαρμόσει κι η ίδια η Γερμανία!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το γερμανικό δημόσιο χρέος που ήταν 64,9% του ΑΕΠ το 2007 (δηλαδή πάνω από το επιτρεπτό όριο του 60%), το 2011 είχε «σκαρφαλώσει» στο 81,2%.

Ναι, η Γερμανία. Η χώρα που δανείζεται με μηδενικά – ενίοτε και αρνητικά- επιτόκια. Η χώρα που τα ...κανόνισε έτσι, ώστε ο οικονομικός μηχανισμός της Ευρωζώνης να λειτουργεί σαν τραμπάλα: Τα ελλείμματα του Νότου γίνονται πλεονάσματα στο Βορρά.

Ε, όπως και να το κάνουμε, απ' αυτού του είδους την οικονομική «τραμπάλα» λογικότερη και δικαιότερη είναι η ... μπάλα. Αν μη τι άλλο...


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τυφλός μαθητής από τη Λέσβο αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις!


Πολλοί ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες που ξεχώρισαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο η περίπτωση του Στρατή Εγγλέζου χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, αφού πρόκειται για ένα τυφλό εκ γενετής παιδί που πήρε 20 σε όλα τα μαθήματα!
Ο 18χρονος εξετάστηκε στη Θεωρητική Κατεύθυνση ως ειδική κατηγορία ξεχωριστά από τους συμμαθητές του και αρίστευσε. Πλέον ετοιμάζεται για την μετακόμιση στη Θεσσαλονίκη, όπου θα σπουδάσει στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου πανεπιστημίου.
"Όσοι έχουμε προβλήματα όρασης, δε δίνουμε Πανελλαδικές. Εξετάστηκα σε τέσσερα θέματα στο κάθε μάθημα, ίδια με τους άλλους στα μαθήματα τα ενδοσχολικά και διαφορετικά, αλλά ίδιας δυσκολίας, στα μαθήματα της Κατεύθυνσης. Δυσκολεύτηκα περισσότερο στα Λατινικά, αφού είναι στην ουσία μια ξένη γλώσσα που έπρεπε να μάθω εξ ακοής και ήταν ένα μάθημα που από πέρυσι που το ξεκίνησα, μου φάνηκε δύσκολο" δήλωσε στην εφημερίδα Εμπρός ο Στρατής.


emprosnet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Μάριος Μπαλοτέλης είναι... γιος της μάνας μου!


Ξέρεις τι είναι να ακούς τη μάνα σου να λέει “παιδί μου” έναν δίμετρο “σκούρο” που δεν μιλάει καν ελληνικά; Δεν την κοιτάς λίγο στραβά; Δεν θέλεις να τη ρωτήσεις... κάτι;

Σοκ έπαθα.
Είχα πάρει μπύρες, την είχα στρώσει από νωρίς στην κουζίνα να μου μαγειρέψει και της είχα πει : “απόψε δεν έχει τούρκικο, θα δω μπάλα”
Το πρώτο σοκ ήταν όταν μου είπε “ναι παιδάκι μου, μπάλα θα δούμε”. Το δεύτερο ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι η μανούλα μου, ετών 68, ήξερε ότι η μπάλα είναι στρογγυλή! 
Το τρίτο σοκ ήταν όταν ήρθε και έκατσε δίπλα μου και με ρώτησε “εμείς είμαστε με τα μπλε; Αυτή η που... η Μέρκελ είναι στο γήπεδο;”
Πρώτη φορά άκουσα τη μάνα μου να βρίζει και μάλιστα γυναίκα. 
Τότε κατάλαβα...
Δεν ξέρω τι έκανε όταν έβαλε το γκολ ο Σαμαράς, δεν ξέρω καν αν είδε τη δικιά μας την Εθνική, ξέρω όμως ότι στη γειτονιά ήταν η δικιά μου η μάνα (!) που ακούστηκε να φωνάζει περισσότερο απ' όλους στο 1-0 λέγοντας μάλιστα “τώρα να σας δω που... δες γερμαναράδες”!
Εκεί που ... ξέφυγα όμως ήταν στο 2-0, όταν την άκουσα να φωνάζει “μπράβο παιδί μου” και δεν κοίταζε εμένα αλλά τον Μπαλοτέλι! 
Έβρισε και τον διαιτητή όταν του έβγαλε κίτρινη κάρτα (νόμισε ότι τον βγάζει απ' το παιχνίδι)...
Αναρωτήθηκε και γιατί “το έβγαλε έξω το παιδί ο προπονητής” ... Συγκινήθηκε όταν την είπα ότι είναι υιοθετημένος απ' τη Γκάνα γιατί οι γονείς του δεν μπορούσαν να τον αναθρέψουν και τον έδωσαν σε ένα ζευγάρι Ιταλών να τον μεγαλώσει...
Μια οικογένεια γίναμε...
Το μνημόνιο έμαθε ως και τη μάνα μου... μπάλα! 


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...