Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Oι 4 χρυσοί κανόνες που ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση μας κάνει να νιώθουμε ότι πατάμε γερά στα πόδια μας και μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Υπάρχουν τέσσερις βασικές «αρχές» που πρέπει να ακολουθούμε ώστε να διώξουμε κάθε ανασφάλεια από τη ζωή μας.

1. Θυμόμαστε πάντα ότι δεν είμαστε μόνοι: Η μοναχικότητα μπορεί να πυροδοτήσει την ανασφάλεια. Πρέπει να κοιτάζουμε γύρω μας και να ζητάμε βοήθεια, αλλά και να στρεφόμαστε στους άλλους όταν μας έχουν ανάγκη.

2. Αποδεχόμαστε τον εαυτό μας: Πρέπει να εκτιμάμε κάθε στοιχείο του χαρακτήρα μας, εστιάζοντας πάντα στα θετικά μας στοιχεία. Μαθαίνοντας να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας μπορούμε να απαλλαγούμε από τις ενοχές που μας αποτρέπουν να προοδεύσουμε.

3. Δεν πρέπει να αναμένουμε την τελειότητα: Τα πάντα στη ζωή είναι ένα «έργο υπό κατασκευή». Οι παράλογες απαιτήσεις δεν αφήνουν περιθώριο για σταδιακή βελτίωση και εξέλιξη, ενώ μπορεί να μας κάνουν να χάσουμε σημαντικές ευκαιρίες.

4. Δεν πρέπει να χάνουμε τη στιγμή: Δεν πρέπει να συγκεντρώνουμε όλη μας τη ζωή γύρω από το σήμερα, αλλά ούτε και να μας στοιχειώνει το παρελθόν ή να μας ανησυχεί το μέλλον. Ένας περίπατος ή μια καθημερινή συζήτηση με φίλους μας δίνουν ενέργεια και χαρά για να κινητοποιηθούμε και να προοδεύσουμε.



onmed.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γερμανία: Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι απελπιστική

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική», αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) για την Ελλάδα, αναφερόμενο στην ανεργία και στον αποπληθωρισμό, με αφορμή τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της Αθήνας.Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του dpa, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η Ελλάδα δανείστηκε βραχυπρόθεσμα 1,6 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,15%, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη φορά, «προκειμένου να μπαλώσει τρύπες στον προϋπολογισμό της».

Η τρόικα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως ούτε για τον προϋπολογισμό του 2014, ούτε και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης

Το Πρακτορείο επισημαίνει ακόμη ότι η τρόικα των ελεγκτών θα συνεχίσει την αποστολή της στην Αθήνα από την Τετάρτη και ότι η έκθεσή της αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο. Τονίζεται δε ότι η τρόικα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως ούτε για τον ήδη ψηφισθέντα από το κοινοβούλιο προϋπολογισμό του 2014, ούτε και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και απαιτεί -μεταξύ άλλων- περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και στην εξοπλιστική βιομηχανία.

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική», αναφέρει το dpa: «Η Ελλάδα μάχεται ενάντια σε ανεργία που βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ και βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον παραλυτικό αποπληθωρισμό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ», καταλήγει το τηλεγράφημα.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιστορική χειραψία μεταξύ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο

Οι μεγάλοι άνδρες, λέγεται, πως δεν εμπνέουν μόνον με τη ζωή αλλά και με το θάνατό τους...

Κάπως έτσι θα μπορούσε ίσως να ερμηνευτεί το παρακάτω περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο: στην τελετή μνήμης για το Νέλσον Μαντέλα, στο Soccer City, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έκανε χειραψία με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο.

Την ιστορική στιγμή συνέλαβε ο φακός της τηλεόρασης που καλύπτει την τελετή.
Πρόκειται για την πρώτη... προσέγγιση των δυο κρατών εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα!



newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποιοι είναι οι απεχθέστεροι συνταξιδιώτες σε αεροπλάνο

«Οι Αδιάφοροι Γονείς» είναι ο απεχθέστερος τύπος συνταξιδιώτη σε αεροπλάνο και ακολουθούν «Αυτός που Κλωτσάει από το Πίσω Κάθισμα», «Ο Βρωμερός Επιβάτης» και «Ο Πιωμένος», σύμφωνα με σχετικό κατάλογο που δημοσίευσε το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο Expedia.com και μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Την λίστα συνέταξε η εταιρεία συμβούλων Northstar, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία για αυτά που ενόχλησαν περισσότερο 1.001 Αμερικανούς σε ένα ταξίδι τους με αεροπλάνο την τελευταία πενταετία.

Από τους ερωτηθέντες, το 63% απάντησε ότι "ενοχλείται συχνά" από τους γονείς που ταξιδεύουν μαζί με τα ζωηρά παιδιά τους με το 59% όσων είναι κάτω των 35 ετών να απαντούν ότι θα πλήρωναν ακριβότερο εισιτήριο, αν οι αεροπορικές εταιρείες έδιναν αυτή τη δυνατότητα, για να καθίσουν σε ειδικά ήσυχα τμήματα του χώρου επιβατών του αεροσκάφους.

Δεν είναι μόνο το κλάμα και οι φωνές των παιδιών που ενοχλούν πολλούς επιβάτες, αλλά και οι φλύαροι συνεπιβάτες τους. Το 73% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι νιώθουν "τρόμο" όταν κάθονται δίπλα σε φλύαρους.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...