Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κρήτη:Η πιο συγκινητική είδηση – Επέστρεψε στο σπίτι η καρδιά του αδικοχαμένου τους παιδιού!

 

Σε αυτές τις γκρίζες μέρες που διανύουμε, έχουμε όσο ποτέ ανάγκη από ιστορίες αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Μια τέτοια, είναι η ιστορία των οικογενειών Κουταλώνη και Μαγγίνα.
Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ πριν από δύο χρόνια στα Χανιά, όταν ο γιος της οικογένειας Κουταλώνη πέθανε σε ηλικία 28 ετών σε τροχαίο δυστύχημα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι γονείς του άτυχου νεαρού σε μία τόσο δύσκολη για αυτούς στιγμή φάνηκαν δυνατοί και γενναιόδωροι. Αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του Νικόλα τους.
Το Σύστημα Υγείας τους υποχρέωσε να στείλουν οι ίδιοι το δείγμα αίματος για ανάλυση στην Αθήνα… Ο εφιάλτης τους δεν είχε τέλος. Από την άλλη ο 52χρονος Δημήτρης Μαγγίνας είχε καρδιακή ανεπάρκεια λόγω ενός πρόωρου εμφράγματος που έπαθε σε ηλικία μόλις 29 ετών! Η θεραπευτική αγωγή του κράτησε ως το 2007, όταν άρχισαν εκ νέου τα προβλήματα. Το μπαϊ πάς στο οποίο υποβλήθηκε δεν βοήθησε και ο πόνος συνεχιζόταν. Μέχρι που μια μέρα, πρήστηκε ολόκληρος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Στο Ωνάσειο του είχαν πει: «Κύριε Μαγγίνα είστε πολύ άρρωστος αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε». Έτσι στις 8 Ιούνιου μπήκε στην υποστήριξη καρδιάς. Για 25 μήνες κουβαλούσε πάνω του το βαλιτσάκι με την μηχανική του καρδιά, περιμένοντας καρτερικά το κατάλληλα μόσχευμα.
Στα μέσα Ιούλιου του 2010 αυτές οι δύο οικογένειες συναντιούνται. Η Ομάδα Συντονισμού του Ωνασείου τηλεφώνησε και τους είπε πως «βρέθηκε δότης». Το αίμα του Νικόλα είχε ελεγχθεί και ήταν συμβατό. Η μεταμόσχευση έγινε στις 28 Ιουλίου. «Από την στιγμή που συνήλθα ήθελα να βρω αυτούς τους ανθρώπους να τους πω ένα ευχαριστώ» δήλωσε ο κ. Μαγγίνας. Και ο πατέρας του αδικοχαμένου Νικόλα έκανε τις ίδιες σκέψεις.
Μια μέρα που ο Δημήτρης κοιτούσε τηλεόραση είδε σε μια εκπομπή για δωρεές οργάνων έναν μαυροφορεμένο άντρα. Αμέσως κατάλαβε. Σημείωσε το όνομα, έψαξε και βρήκε τηλέφωνα. Από την πρώτη στιγμή που οι δύο άντρες συναντήθηκαν, αισθάνθηκαν έναν ιδιότυπο δεσμό μεταξύ τους ενώ έγιναν πολύ καλοί φίλοι!
«Στο στήθος αυτού του ανθρώπου χτυπάει η καρδιά του παιδιού μου. Ξέρεις τι είναι να ξαναγυρίζει του παιδιού μου η καρδιά και να χτυπάει σπίτι μου;» λέει ο κύριος Κουταλώνης.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το "κόλπο" για να αδειάσει το Δημόσιο


Σπρώχνουν στη σύνταξη 63.000 δημοσίους υπαλλήλους. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, κλείνει το παράθυρο της 25ετίας και φεύγουν μέσω της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας 30.000 το 2013, άλλοι 30.000 το 2014 και 3.000 ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη σύνδεση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 με την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ενός ικανού αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και προκειμένου να μην "κλειδωθούν" στα 67, μελετάται να τους προταθεί άμεση έξοδος.

Όσοι δηλαδή δεν φύγουν μέσα στο 2013 και το 2014 θα "κλειδωθούν" για σύνταξη στα 67!

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απόλυση 3.000 δημοσίων υπαλλήλων που είτε έχουν κριθεί επίορκοι είτε έχουν προβλήματα υγείας, όπως νοητική υστέρηση.

Ειδικά για τη δεύτερη κατηγορία, σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόλυση θα συνοδευτεί με χορήγηση αναπηρικής σύνταξης σε όσους κριθεί ότι όντως είναι ασθενείς και πληρούν τα κριτήρια.

Αναλυτικότερα, το σχέδιο εξόδου προβλέπει την προσυνταξιοδοτική εφεδρεία συνολικά 63.000 υπαλλήλων. Στην ουσία θα μείνουν για ένα ή δύο χρόνια παίρνοντας το 70% των σημερινών αποδοχών τους και έπειτα θα συνταξιοδοτούνται κανονικά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αύξηση του ορίου ηλικίας που προβλέπουν τα νέα μέτρα.

Όσοι δεν δεχτούν να αποχωρήσουν μέσω της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, θα παραμείνουν  στο δημόσιο πολύ περισσότερα χρόνια από ότι υπολόγιζαν. Κι αυτό διότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει διατάξεις του νόμου 3865/2010 με τις οποίες ορίζεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι που θεμελίωσαν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31/10/2010 διατηρούν το δικαίωμα οποτεδήποτε κι αν αποχωρήσουν καθώς εξαιρούνται από το γενικό όριο ηλικίας των 65 ετών που τώρα πάει στα 67.

Δηλαδή με την κατάργηση των διατάξεων αυτών, οι υπάλληλοι που μέχρι σήμερα θα έβγαιναν στη σύνταξη στα 55-60 τους με 25ετία, θα υποχρεωθούν να παραμείνουν έως και 12 έτη παραπάνω καθώς θα συνταξιοδοτούνται πλέον στα 67!

Για παράδειγμα, με τις παραπάνω διατάξεις, ένας άνδρας με 25 χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιο μέχρι τις 31/12/2010 και ένα παιδί θεμελίωνε συνταξιοδοτικό δικαίωμα από τα 55 έως το 60ο έτος του, χωρίς να επηρεάζεται από το γενικό όριο ηλικίας των 65 ετών που από το 2013 θα ανέβει στα 67. Αν αρνηθεί να τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα τότε, λόγω τις κατάργησης των παραπάνω διατάξεων, θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται μέχρι τα 67.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαφάρι ελέγχων για λαθρεπιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς


Εντατικούς ελέγχους στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς ξεκινούν από σήμερα οι ελεγκτές, που θα επιδιώξουν τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους.

Οι έλεγχοι, σε πρώτη φάση θα διεξαχθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το ποσοστό λαθρεπιβίβασης εκτιμάται ότι ξεπερνά το 20%. Τα μέτρα διαχωρίζονται σε άμεσα (εντός του μήνα) και βραχυπρόθεσμα (μέχρι τέλος Οκτώβρη).

Με βάση το σχεδιασμό, από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει διπλασιασμός των ελέγχων σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, ενώ οι ελεγκτές από 35 που είναι σήμερα θα αυξηθούν σε 80 και θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.

Επίσης, θα ενεργοποιηθούν εθελοντές ελεγκτές, ενώ ο αριθμός των ελεγκτών σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα αυξηθεί στους 80.

Επίσης, προωθείται γενίκευση της επιβίβασης από την εμπρόσθια θύρα των οχημάτων, όπου θα γίνεται επίδειξη του εισιτηρίου ή της κάρτας στον οδηγό. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε 25 γραμμές με χαμηλή επιβατική κίνηση.

Παράλληλα, θα γίνει προοδευτική εισαγωγή εισιτήριου στο λεωφορείο που θα πωλείται από τον οδηγό και συστηματικός έλεγχος των γραμμών όπου το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης έχει πάρει διαστάσεις

Βραχυπρόθεσμα αναμένεται ότι θα δίδεται στον κάθε επιβάτη ένα εισιτήριο δωρεάν για κάθε δέκα ακυρωμένα εισιτήρια ίδιας αξίας. Στόχος είναι να αποφευχθεί το φαινόμενο της μεταβίβασης εισιτηρίων μεταξύ των χρηστών.

Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης του προστίμου όταν πραγματοποιείται άμεση καταβολή επί τόπου ή εντός 10 ημερών.

Άλλα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν είναι έκδοση πολλαπλού εισιτηρίου (δεσμίδα των 10 εισιτηρίων) με έκπτωση επί της αξίας του κομίστρου και πιστοποίηση των καταστημάτων πώλησης εισιτηρίων με ειδικό σήμα.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία


Εντολή προς όλα τα σχολεία έδωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βάλουν τέλος στη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές. Η απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Η απαγόρευση αποφασίστηκε προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, απαγορεύονται οι κρυφές κάμερες στα σχολεία.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, εξέδωσε συμπληρωματική απόφαση, στην απόφαση της Μαριέττας Γιαννάκου για την απαγόρευση των κινητών η οποία προβλέπει:

Για τους μαθητές

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή / και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

Για τους εκπαιδευτικούς

2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένοι εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α').


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φορο-κεραμίδα 46,5% για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες


Το σχέδιο προβλέπει πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και φορολόγηση των εισοδημάτων τους από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 30%. Επιπλέον καταργούνται και τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά που ισχύουν για τα προστατευόμενα παιδιά, ενώ θα πληρώνουν και προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου οικονομικού έτους

Βαρύς και ασήκωτος θα είναι ο «λογαριασμός» που θα κληθούν να πληρώσουν στην Εφορία περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες με τη φορολογική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι περισσότεροι από τους φορολογούμενους αυτούς, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο, καθώς έκρυβαν τα πραγματικά τους εισοδήματα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες φοροεπιβαρύνσεις.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες προβλέπει πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και φορολόγηση των εισοδημάτων τους από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 30%. Ομως, οι νέες ρυθμίσεις κρύβουν παγίδες που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τους φόρους για τους επαγγελματίες.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Δεν καταργείται μόνο το βασικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, τις ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τους αγρότες. Καταργούνται και τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά που ισχύουν για τα προστατευόμενα παιδιά. Τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και σε 3.000 ευρώ για κάθε ένα τέκνο από το τρίτο και τα επόμενα. Οσοι φορολογούμενοι δήλωναν μέχρι τώρα εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα ή γεωργικές εκμεταλλεύσεις και δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο, επειδή τα εισοδήματά τους αυτά ήταν χαμηλότερα από τα ισχύοντα κατά περίπτωση συνολικά αφορολόγητα όρια, θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο με συντελεστή 30% όποια κι αν είναι τα ποσά των ετησίων καθαρών εισοδημάτων που θα δηλώσουν από τις πηγές αυτές.
Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας με δύο παιδιά και εισόδημα 9.000 ευρώ, ενώ φέτος δεν πλήρωσε φόρο, το 2013 θα κληθεί να πληρώσει 2.700 ευρώ φόρο!

2. Από τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες - επιτηδευματίες θα φορολογούνται όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις, τότε εκτός από τον φόρο 30% που θα φορολογηθούν για τα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ, θα επιβαρυνθούν με προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Η προκαταβολή φόρου επιβάλλεται επί του κύριου φόρου που προκύπτει με βάση το ύψος του ετησίου δηλωθέντος εισοδήματος από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα ή από γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ετσι, η επιβάρυνση των συγκεκριμένων φορολογουμένων δεν θα περιοριστεί, τελικά, στο 30%, αλλά θα εκτιναχθεί στο πολύ υψηλότερο επίπεδο του 46,5%.
Δηλαδή ο επαγγελματίας με τα δύο παιδιά, εκτός από τα 2.700 ευρώ που θα πληρώσει, θα επιβαρυνθεί και με 1.485 ευρώ, ποσό που θα καταβάλει ως παρακράτηση φόρου για την επόμενη χρονιά. Δηλαδή, ο λογαριασμός της Εφορίας θα φτάσει συνολικά στα 4.185 ευρώ!

3. Εξετάζεται η αύξηση της παρακράτησης φόρου από 20% που είναι σήμερα σε 30%, μέτρο που αναμένεται να θίξει χιλιάδες κυρίως νέους εργαζόμενους που εργάζονται με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου και αμείβονται με «μπλοκάκι».

Μισθωτοί και συνταξιούχοι

Κατάργηση των απαλλαγών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Σε δραστική μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από 45% σήμερα ακόμη και στο 30% μπορούν να προσδοκούν μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνεται η εφαρμογή μιας νέας φορολογικής κλίμακας με διατήρηση του αφορολόγητου ορίου και περιορισμό των κλιμακίων από οκτώ που είναι σήμερα σε τρία και μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από 45% που εφαρμόζεται σήμερα για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ σε 30%.

Στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται πολλά σενάρια για τη νέα φορολογική κλίμακα με τη διαμόρφωση του ανώτατου συντελεστή στο 30% και με πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών για όλους τους φορολογούμενους. Εξετάζονται:

- Κατάργηση των απαλλαγών για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

- Κατάργηση των αφορολόγητων ποσών που ισχύουν για τις οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα.

Το κόστος ανέρχεται για τον προϋπολογισμό στα 438 εκατ. ευρώ και το απολαμβάνουν 1,4 εκατ. φορολογούμενοι.

- Κατάργηση της έκπτωσης των τόκων από τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η έκπτωση έως και 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων για δαπάνες με αποδείξεις από ορισμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών με υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής. Οσες περισσότερες αποδείξεις συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι, τόσο μεγαλύτερο το όφελος που θα έχουν.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...