Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ!




Το «πράσινο φως» για τη λήψη γενετικού υλικού για εξέταση DNA και δια της βίας(!), ανάβει γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κονταξή, με αποδέκτη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην εγκύκλιό του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αφού αναφέρει πως η λήψη γενετικού υλικού για τη διενέργεια εξέτασης DNA είναι υποχρεωτική, επισημαίνει πως η «ρήτρα της υποχρεωτικότητας περιλαμβάνει κατά λογική αλλά και νομική αναγκαιότητα και την δια βίας εκτέλεση της απόφασης των διωκτικών αρχών» για τη λήψη του υλικού από συγκεκριμένο κατηγορούμενο…. 

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην γνωμοδότησή του ο κ. Κονταξής: «Εάν γίνει δεκτόν ότι δεν περιλαμβάνει και την δια βίας εκτέλεση της σχετικής υποχρέωσης των διωκτικών αρχών τότε διερωτάται κανείς τι νόημα έχει. Το λεγόμενο ότι το υποχρεωτικό έχει την έννοια ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η θέληση του κατηγορουμένου, δεν απαιτείται η συναίνεση αυτού και μόνο, τότε είναι κενό περιεχομένου. Το διωκτικό όργανο είναι μεν δηλαδή υποχρεωμένο να λάβει γενετικό υλικό για ανάλυση πλην όμως η εκτέλεση της υποχρεώσεώς του αυτής θα εξαρτάται από τον κατηγορούμενο, δηλαδή χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η εκτέλεσή της. Έτσι ο κατηγορούμενος θα μπορεί να ματαιώσει τη διενέργεια της ανάλυσης, η οποία πλέον θα εξαρτάται από αυτόν. Τότε τι νόημα έχει το υποχρεωτικό. 

Όταν ο κατηγορούμενος δεν συναινεί στη λήψη γενετικού υλικού τότε πως θα γίνει η υποχρεωτική λήψη αυτού από αυτόν για να γίνει η ανάλυση; Το να λέει κάποιος ότι υφίσταται υποχρέωση λήψης του γενετικού υλικού για ανάλυση DNA αφενός και αφετέρου ότι αυτή γίνεται χωρίς τη συναίνεση του κατηγορουμένου και ότι δεν περιλαμβάνεται στην άνω υποχρεωτική λήψη και τη δια βίας λήψη του άνω υλικού [αφού δεν συναινεί ο κατηγορούμενος] δεν είναι συνεπής προς εαυτόν εάν δεν αποδείξει άλλον νομικό τρόπο λήψεως του ρηθέντος υλικού». 

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του κ. Κονταξή, η λήψη DNA από κατηγορούμενο και η ανάλυσή του, συμβάλλει στην ανεύρεση της αλήθειας από τη Δικαιοσύνη. Πρόκειται – όπως σημειώνει - για σπουδαίο αποδεικτικό μέσο  που αν και μπορεί να αποτελεί επέμβαση σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, εντούτοις δεν προσκρούει σε αυτά έστω και αν γίνεται χωρίς τη συναίνεση του κατηγορουμένου.



Πηγή apospasma.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε"


Απάντηση στα όσα είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, δίνει με άρθρο του στη Le Monde, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Ο Κώστας Σημίτης τόνισε ότι τα στοιχεία της Ελλάδας, την περίοδο της ένταξής της στην ευρωζώνη, δεν ήταν πλαστά και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο Ν. Σαρκοζί επιμένει σε αυτή την άποψη.
"Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε καλύτερα το ελληνικό πρόβλημα σε μια κρίσιμη στιγμή" σημειώνει ο κ. Σημίτης, ο οποίος αναφερόμενος στον Νικολά Σαρκοζί και τις δηλώσεις του στο κανάλι TF1 περί "χαλκευμένων στοιχείων" και "λάθους" τονίζει ότι τα κριτήρια εισόδου ήταν συγκεκριμένα.
Επίσης, ο Κώστας Σημίτης προσθέτει ότι η Ελλάδα είχε πιάσει όλους τους στόχους εκείνη την εποχή και οι επιδόσεις της ελέγχθηκαν από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο πρώην πρωθυπουργός καταλογίζει ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγορεί ότι φούσκωσε το έλλειμμα με λογιστικές αλχημείες.
"Η Ελλάδα εισήλθε, στη ζώνη του ευρώ, βάσει των επιδόσεων της το 1999. Το 2004, μετά τις εκλογές και την άνοδο στην εξουσία της Νέας Δημοκρατίας, η νέα κυβέρνηση προχώρησε σε αλλαγή του τρόπου εγγραφής των στρατιωτικών δαπανών στον προϋπολογισμό. Τα τελευταία αντί να εγγράφονται στην ημερομηνία παραλαβής του εξοπλισμού, όπως ίσχυε στις άλλες χώρες, μεταφέρθηκαν στην ημέρα τις παραγγελίας. Έτσι, σημαντικά ποσά που έπρεπε να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό μετά το 2004, καταγράφηκαν ως έξοδα της προηγούμενης περιόδου και το γεγονός αυτό επιβάρυνε το έλλειμμα" γράφει ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο Κώστας Σημίτης, οργισμένος, σημειώνει ότι είναι "θλιβερό" το γεγονός ότι ο Σαρκοζί, αναφέρεται ξανά σε αυτό το ζήτημα με αυθαίρετο τρόπο και ότι δεν λαμβάνει υπόψη το κύρος των υπηρεσιών της Κομισιόν και της ΕΚΤ.
Υπενθυμίζει ακόμη ότι, το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γαλλίας μετά την είσοδό της στην ευρωζώνη το 1997 (ήταν 3,3%) ήταν μεγαλύτερο από εκείνο της Ελλάδας (3,1%).
"Ας ευχηθούμε ότι η εμμονή του(σσ του Σαρκοζί)  με τα στατιστικά θα δώσει τη θέση της σε μια πιο υπεύθυνη τοποθέτηση, που θα επικεντρώνεται στις απαραίτητες συνθήκες για να εξασφαλιστεί η συνύπαρξη των χωρών, στο πλαίσιο της ανάπτυξης εντός της νομισματικής ένωσης. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που εγγυάται την συνέχεια του ευρωπαϊκού οράματος" καταλήγει ο κ. Σημίτης.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αρχή ευρωκάθαρσης με την Ελλάδα


Η θεωρία του "μαζί ξεκινήσαμε, μαζί θα καταστραφούμε", όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, δεν μπορεί να είναι "κόλλα που θα κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη".
Επαναφέρει έτσι στο προσκήνιο το θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. "Η Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα θα μπορούσε να αναπτύξει μία νέα σχέση μαζί της.
Θα υπάρχει το ευρώ σε δέκα χρόνια; Ναι. Το νόμισμα είναι πολύ δυνατό και οι παγκόσμιες οικονομίες τόσο αλληλένδετες που δεν μπορεί να εξαφανιστεί. Το ευρώ παραμένει. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η μορφή της νομισματικής Ένωσης σε δέκα χρόνια", διερωτάται ο αρθρογράφος.
Η έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για τις υπόλοιπες αδύναμες χώρες.
"Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως την Ευρωζώνη, η έξοδος για τις χώρες κρίσης δεν είναι πλέον ταμπού.
Αν η Ιταλία δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις πρέπει επίσης να αποκλειστεί. Αυτό βέβαια θα έφερνε περισσότερη ταλαιπωρία για τους Έλληνες από αυτή που περνούν τώρα με τις μεταρρυθμίσεις.
Αυτό όμως θα έκανε άλλες χώρες όπως την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία να πιεστούν πραγματικά να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις", σημειώνεται.
Η μακροπρόθεσμη ενότητα, όπως αναφέρεται, θα μπορούσε να έρθει μόνο από μία νομισματική Ένωση που έχει υποστεί προσαρμογές.
Μία Ευρώπη που θα δίνει σχέδια διάσωσης σε υπερχρεωμένες χώρες δημιουργώντας τους νέα χρέη, θα αποτύχει, επισημαίνεται.
"Η εμπιστοσύνη που έδειξε η Ε.Ε. στις χώρες κρίσης δεν έχει επιστραφεί. Το χρέος της Ελλάδας ακόμα και μετά το κούρεμα θα παραμείνει πηγάδι χωρίς πάτο...", σχολιάζει η εφημερίδα και διαπιστώνει ότι τα αποθέματα του EFSF δεν είναι τόσο μεγάλα ώστε σώσουν την Ιταλία και ενδεχομένως άλλες χώρες αργότερα.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προλειαίνουν το έδαφος για εκλογές μετά τις 19 Φεβρουαρίου


Κάθε άλλο παρά σίγουρη θεωρούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τη διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, πέραν του αναμενόμενου.
"Ο χρόνος των εκλογών έχει ελάχιστη σημασία μπροστά στην αντιμετώπιση δύο τεράστιων προβλημάτων: την απειλή της έσωθεν αναταραχής και ανομίας και την έξωθεν απειλή της αποβολής από την ευρωζώνη", δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
"Είναι θέμα της Βουλής και προφανώς των αρχηγών των κομμάτων, να διαπιστώσουν λήξη συναγερμού για την επιστροφή στα δεδομένα της κανονικής πολιτικής ζωής", πρόσθεσε.
 "Πρέπει κατηγορηματικά και με σαφήνεια οι πολιτικές δυνάμεις κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να θεωρήσουν ότι είναι σε κυβέρνηση πολιτικής συνευθύνης και να της δώσουν δύναμη για να ολοκληρώσει το έργο της και να διασφαλιστούν τα 130 δισ. ευρώ της συμφωνίας που θα δώσουν αναπτυξιακή τροχιά στη χώρα", ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.
"Εκλογές πρέπει να γίνουν μόνον όταν ολοκληρωθεί και κατοχυρωθεί το έργο αυτό", τόνισε.



enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν ζητούν αποδείξεις


Με τις αλλαγές στις ποινές της εφορίας που αφορούν παραβάσεις από τις επιχειρήσεις αλλά και τους απλούς πολίτες, την αλλαγή του τρόπου συμβιβασμού και το κλείσιμο υποθέσεων προστίμων που εκκρεμούν στα δικαστήρια θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα το πρώτο μέρος του πολυδιαφημισμένου φορολογικού νομοσχεδίου. Αυτό αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών για το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον αρμόδιο υπουργό κ. Ευ. Βενιζέλο με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, του νέου υφυπουργού κ. Ι. Μουρμούρα, του γενικού γραμματέα φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων κ. Ι. Καπελέρη και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη.
Με το ίδιο νομοσχέδιο θα καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων και θα αντικατασταθεί από τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών ενώ εξετάζεται να περιληφθεί και ο νέος τρόπος υπολογισμού του πόθεν έσχες και του ποσού των αποδείξεων που πρέπει να εμφανίζουν στις φορολογικές δηλώσεις τους οι φορολογούμενοι ή τις καταθέσεις τους όπως αποκάλυψε «Το Βήμα» της περασμένης Κυριακής.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι θα κατατεθούν στη Βουλή στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2012 και θα προβλέπεται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να υπάρχει το περιθώριο για μειώσεις «συγκεκριμένων φορολογικών συντελεστών». Μεταξύ άλλων, προωθούνται νέα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατάργηση -των περισσότερων- φοροαπαλλαγών, καθολικό «πόθεν έσχες» και νέα -αυστηρότερα- τεκμήρια.
Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προβλέπεται ανατροπή στον τρόπο συμβιβασμού και πληρωμής των προστίμων. Με βάση αυτά που ισχύουν σήμερα αν για παράδειγμα επιβληθεί σε κάποιον πρόστιμο για φορολογικές παραβάσεις 10.000 ευρώ μπορεί να συμβιβαστεί στο ποσό των 3.300 ευρώ και να πληρώσει το τελικό αυτό πρόστιμο σε δόσεις. Με το νέο σύστημα, το ίδιο πρόστιμο μειώνεται κατά 60% στην εφάπαξ πληρωμή και 40% αν καταβληθεί σε δόσεις, αλλά το νέο στοιχείο είναι, ότι αν δεν πληρώσει κάποιος το τελικό ποσό χάνει την έκπτωση και βεβαιώνεται στην ουσία όλο το ποσό του προστίμου δηλαδή το 100%.

Να σημειωθεί ότι παλαιότερα ήταν σύνηθες το φαινόμενο κάποιος να συμβιβαστεί, να μειωθεί το πρόστιμό του στο 1/3 και μετά ποτέ να μην πληρώσει την οφειλή. Αυτό σταματάει με το νέο σύστημα προκειμένου να αναγκάσει τους παραβάτες να πληρώνουν τα πρόστιμα. Ετσι, τουλάχιστον ελπίζει ότι θα συμβεί το υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο, νέο στοιχείο στο σύστημα επιβολής προστίμων είναι ότι θα ισχύσει σύστημα επιβράβευσης, αλλά απ' αυτό θα επωφελούνται μόνο όσοι εξοφλήσουν στο σύνολό του και στις προβλεπόμενες δόσεις τις ποινές που τους έχει επιβάλει η εφορία. Συγκεκριμένα, αν κάποιος έχει πρόστιμα 10.000 ευρώ και το πληρώσει εφάπαξ θα έχει αρχικά την έκπτωση του 60% δηλαδή θα κληθεί να πληρώσει 4.000 ευρώ με το συμβιβασμό και στη συνέχεια θα έχει περαιτέρω έκπτωση 30% δηλαδή 1.200 ευρώ εφόσον πλήρωσε το ποσό εντός του χρόνου που προβλέπει η νέα διάταξη. Συνολική έκπτωση 7.200 ευρώ ή σε ποσοστό 72%.
Από την άλλη, επανέρχεται η επιβολή του προστίμου στους απλούς πολίτες που δεν ζητούν απόδειξη, η οποία θεσπίστηκε και παλαιότερα αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Πλέον όσοι «συλλαμβάνονται» από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών που πραγματοποιούν ελέγχους στην αγορά να μην έχουν πάνω τους την προβλεπόμενη απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ ακόμη και αν έχουν λάβει απόδειξη μικρότερης αξίας.
Με το νέο Κανόνα Απεικόνισης Συναλλαγών, εκλογικεύεται το σύστημα επιβολής των προστίμων για εικονικά και πλαστά τιμολόγια και επιβάλλεται πλέον πρόστιμο εφόσον η συναλλαγή είναι πάνω από 5.000 ευρώ πρόστιμο ίσο με το 30% της αξίας του τιμολογίου ενώ με το σύστημα που ισχύει σήμερα επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της αξίας με συνέπεια να επιβάλλονται τεράστια πρόστιμα που ποτέ δεν εισπράττονταν ή εκκρεμούν στα δικαστήρια.



tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βγαίνει σε νέο φοροσαφάρι η Εφορία!


Ο «σάκος» έρχεται από την εφορία και μεταφέρει νέα ραβασάκια έκτακτων εισφορών.
Το υπουργείο Οικονομικών βλέποντας το ταμείο να είναι μονίμως μείον, επαναφέρει στο προσκήνιο ξεχασμένα φοροραχάτσια! Εν αναμονή δηλαδή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2011, του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και των …κλασικών τελών κυκλοφορίας.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων αποστέλλει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», τα εξής:
- 1,6 εκατομμύρια εκκαθαριστικά για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων με προσδοκώμενα έσοδα 150 εκατομμυρίων ευρώ.
- 352.157 εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος, από τα οποία τα 79.123 είναι χρεωστικά και πρέπει οι φορολογούμενοι να τα καταβάλλουν σε μια δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου.
- 6,7 εκατομμύρια ειδοποιητήρια για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας για το 2012. Η προθεσμία πληρωμής είναι η 31η του Δεκέμβρη, ενώ η μη καταβολή του συνεπάγεται με πρόστιμο ίσο με την αξία του σήματος.
- 800.000 πολυεκκαθαριστικά με έκτακτες εισφορές εισοδήματος, αντικειμενικών δαπανών και τέλη επιτηδεύματος. Όσοι λάβουν το συγκεκριμένο ραβασάκι, θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση η οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 300 ευρώ έως το τέλος Δεκεμβρίου.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έως και 60% οι μειώσεις στο Δημόσιο


Σαρωτικές αναμένονται να είναι οι αλλαγές για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο, με το  νέο μισθολόγιο καθώς καταργούνται δεκάδες επιδόματα, μειώνονται εκ νέου οι μισθοί, ενώ προβλέπεται και «πάγωμα» στον ίδιο βαθμό για τα επόμενα δύο έτη.
Συγκεκριμένα, στο νέο μισθολόγιο, θα ενσωματωθεί στο βασικό μισθό ένα ελάχιστο μέρος από τα επιδόματα, που υπήρχαν έως σήμερα και που στην συντριπτική πλειονότητα τους έχουν καταργηθεί.
Το νέο μισθολόγιο συνδέει απόλυτα το βαθμό με το μισθό. Πιο αναλυτικά, σε κάθε βαθμό αντιστοιχεί ένας βασικός μισθός, ενώ προβλέπονται σε κάθε βαθμό και μισθολογικά κλιμάκια, τα οποία αποδίδουν μια αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μισθό.
Η απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων είναι κάθε δύο χρόνια, εκτός από τα κλιμάκια των βαθμών Α’ και Β’, που είναι κάθε τριετία.
Στον ΣΤ’ βαθμό μπαίνουν όλοι οι πρωτοδιορισμένοι υπάλληλοι κάθε κατηγορίας, ενώ ο μισθός για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης  είναι 780 ευρώ. Για τους υπαλλήλουςΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο μισθός είναι 858 ευρώ, για τους αποφοίτους των ΤΕΙ, ο μισθός είναι 1.037, ενώ για τους αποφοίτους των ΑΕΙ υπολογίζεται στα 1.092 ευρώ.
Καταργούνται όλα τα επιδόματα εκτός από τα οικογενειακά και τα επιδόματα θέσης. Μάλιστα,καταργείται το επίδομα γάμου και αναγνωρίζεται η οικογενειακή παροχή μόνο στην περίπτωση που ο υπάλληλος έχει παιδιά.
Τα επιδόματα Επίτευξης Στόχων και Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων θα δίδονται μόνο κάτω από προϋποθέσεις σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε μονάδες που έχουν κύρια αρμοδιότητα την είσπραξη δημόσιων εσόδων. Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος θα απολαμβάνει τα εν λόγω επιδόματα στην περίπτωση που έχει υλοποιήσει τους προβλεπόμενου στόχους σε ποσοστό άνω του 90%.
Παράλληλα, το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων καταβάλλεται σε υπαλλήλους που έχουν επιτύχει κατά 80% τους στόχους που έχουν τεθεί με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης και μάλιστα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% του συνολικού μισθολογικού κόστους του προηγούμενου έτους. Αναλυτικά, θα είναι ίσο με ποσό μέχρι 50% ενός βασικού μισθού για επίτευξη στόχων μέχρι 90% και με το ποσόν ενός βασικού μισθού για επίτευξη στόχων πάνω από 90%.
Στους υπάλληλους των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης καθώς και στους αποφοίτους Λυκείου θα καταβάλλεται το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών στόχων, το οποίο θα έχει τη μορφή ποσοστιαίας προσαύξησης στο βασικό μισθό. Πιο αναλυτικά σε υπαλλήλους που πέτυχαν τους στόχους τους σε ποσοστό πάνω από 90% θα δίδεται προσαύξηση 15% στο βασικό τους μισθό. Να σημειωθεί ότι το ποσόν δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνολικού μισθολογικού κόστους της προηγούμενης χρονιάς.
Επιπλέον, τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, και επίδομα άδειας έχουν μετατραπεί σε επιδόματα ύψους 500 και 250 ευρώ αντίστοιχα, με την προϋπόθεση ο μισθός του υπαλλήλου να μην υπερβαίνει σε 12μηνη βάση τα 3.000 ευρώ μικτά.
Ακόμη, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ορίζεται μέχρι του ποσού των 150 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, το επίδομα απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών είναι 100 ευρώ το μήνα και θα δίδεται σε υπαλλήλους που στις 31 Οκτωβρίου 2011 υπηρετούν σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές της Ελλάδας.
Τέλος, οι υπερωρίες για όλους τους υπαλλήλους κόβονται σημαντικά, καθώς ανώτατο όριο έχουν οριστεί οι 20 ώρες μηνιαίως. Οι μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούν στα κυβερνητικά, κομματικά ή βουλευτικά γραφεία μπορούν να πάρουν υπερωριακή απασχόληση μέχρι 60 ή 50 ώρες μηνιαίως ανάλογα την περίπτωση και μετά από αιτιολόγηση.


newsbomb.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι τρεις "σωματοφύλακες" της Goldman Sachs


Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde αναφέρεται στη σχέση της Goldman Sachs με τους Λουκά Παπαδήμο, Μάριο Μόντι και Μάριο Ντράγκι.
"Τι κοινό έχουν οι τρεις άνδρες;" διερωτάται η Le Monde, δίνοντας η ίδια την απάντηση: Την Goldman Sachs.
Η εφημερίδα αναφέρει πως η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τους συνδέει ενώ τους χαρακτηρίζει ως "μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης Goldman Sachs".
Μάλιστα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για ένα "διακριτικό" δίκτυο επιρροής της τράπεζας στην Ευρώπη, το οποίο, όπως όλοι οι θεσμοί διαθέτει ιεραρχία.
 
"Το πρώτο βραβείο πήγε στον Ιταλό, Μάριο Ντράγκι, αντιπρόεδρο της Goldman Sachs στην Ευρώπη την περίοδο 2002-2005", αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως μια από τις αποστολές του ήταν να πουλήσει τα περίφημα "swaps" για να καλυφθεί μέρος του χρέους της Ελλάδας, πριν από την είσοδο στην ευρωζώνη.  
Η Goldman Sachs είχε στήσει δηλαδή ένα δίκτυο στην Ευρώπη και βοήθησε στο μαγείρεμα του χρέους της Ελλάδας.
Ο Μάριο Ντράγκι, ήταν ο άνθρωπος που κάθισε στην καρέκλα του αντιπροέδρου της τράπεζας από το 2002 ως το 2005 και το όνομά του ενεπλάκη με το μαγείρεμα του ελληνικού χρέους.
Ο Ντράγκι διαβεβαίωσε όταν ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου το 2002, ότι δεν είχε αναμιχθεί στην παραποίηση των ελληνικών στοιχείων από την Goldman Sachs, δύο χρόνια νωρίτερα.
Έπειτα, ακολουθεί ο Μάριο Μόντι, διεθνής σύμβουλος της τράπεζας από το 2005 και τρίτος στη σειρά ο Λουκάς Παπαδήμος, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002, που σύμφωνα με την εφημερίδα, "συμμετείχε στην επιχείρηση των ψεύτικων λογαριασμών που έφτιαξε η Goldman Sachs", στην απόκρυψη δηλαδή του ελληνικού χρέους!
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρεται και στο πρόσωπο του Πέτρου Χριστοδούλου. "Διαχειριστής του ελληνικού χρέους ήταν επίσης ο Πέτρος Χριστοδούλου, ένας πρώην trader της εταιρίας", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Goldman Sachs δεν αφήνει ποτέ τους ανθρώπους της να αποκαλύπτουν τη σχέση μαζί της, ακόμα κι όταν τους έχει ανατεθεί κάποια θεσμική αποστολή, όπως στην περίπτωση του Μάριο Μόντι, ο οποίος είχε αναλάβει το 2010 μία έρευνα για την ευρωπαϊκή αγορά και την οποία του είχε αναθέσει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 
Τέλος, η Le Monde επισημαίνει ότι το δίκτυο επιρροής που είχε δείξει την ισχύ του πριν ή και κατά τη διάρκεια της αναταραχής που προκάλεσε η κρίση του 2008, έχασε την "αποτελεσματικότητά' του, αν και υπήρχαν περιπτώσεις όπου οι μέθοδοι της επενδυτικής τράπεζας έπιαναν, όπως για παράδειγμα στην ελληνική περίπτωση και στα σενάρια για κλυδωνισμούς στην ευρωζώνη. 



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...