Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Κλασική μουσική και για τα τετράποδα.

Ο χορός των γατών

Η κλασική μουσική δεν λατρεύεται μόνο από ανθρώπους. 
Κάποιοι δε από το βασίλειο των ζώων.....την απολαμβάνουν ιδιαιτέρως.
Δείτε την όμορφη γατοπαρέα και το χορευτικό της...




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εταιρία λογισμικού προσλαμβάνει μόνο γυμνούς προγραμματιστές (άντρες ή γυναίκες)!



Οι γυναίκες αναγνώστριες μπορεί να ταραχτούν/τσατιστούν/αφρίσουν με αυτή την είδηση, αλλά ο αρσενικός πληθυσμός θα αρχίσει να ψάχνει για δουλειά στην εταιρία Nude House. Για να τα κάνουμε πιο λιανά, η εν λόγω εταιρία ασχολείται με την δημιουργία λογισμικού και ψάχνει για γυναίκες που να ασχολούνται με τον προγραμματισμό, αλλά ταυτόχρονα να είναι προετοιμασμένες για εργασία σε ένα “ζεστό και ιδιωτικό” εργασιακό περιβάλλον γυμνιστών

Η αγγελία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Craigslist ως “Nude Web Coders Wanted”, και αφορά πλήρη ή μερική απασχόληση, ενώ τονίζεται ότι δε θα έχουν καμία πρόσωπο-με-πρόσωπο επαφή με τους πελάτες της εταιρίας, ούτε βέβαια θα είναι γνωστό ότι δουλεύουν γυμνές. Παράλληλα, η εταιρία ψάχνει και γυμνούς πωλητές, αλλά και γυμνιστές που θα παρέχουν δωρεάν τεχνική υποστήριξη!
Ο ιδρυτής της εταιρίας, Chris Taylor, δήλωσε στη The Register:
Από όσο γνωρίζω, δεν είμαστε απλά η πρώτη Βρετανική εταιρία που προσφέρουμε εργασία σε γυμιστές, για web-coding και web-selling, αλλά είμαστε οι πρώτοι παγκοσμίως που διαθέτουμε ειδική εργασιακή μονάδα για γυμνιστές, δίνοντας τους την ευκαιρία να εργάζονται γυμνοί και να κερδίζουν σημαντικά χρήματα. Βέβαια, έχουμε κάποιες δυσκολίες στο θέμα της προώθησης αυτής της αγγελίας, καθώς οι περισσότεροι συγχέουν το γυμνισμό με το σεξ και την κατάλυση οποιασδήποτε προσωπικής ελευθερίας. Σίγουρα καταλαβαίνουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, μεγεθών και ηλικιών, αλλά αυτό που μας ανησυχεί είναι η τεχνική ικανότητα και οι πωλήσεις, και όχι η διαθεσιμότητα…
Ο Taylor, γυμνιστής και ο ίδιος εδώ και 20 χρόνια, επιμένει ότι η αγγελία του απευθύνεται σε γυναικείο προσωπικό αποκλειστικά και μόνο για να μην είναι ανδροκρατούμενο το γραφείο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 11 αιτήσεις για τις “γυμνές” θέσεις, με ετήσιο μισθό £24.000 (περίπου €27.500).
Στην ιστοσελίδα της εταιρίας περιγράφεται με σαφή τρόπο η δουλειά (χωρίς κανένα υπονοούμενο ή υπεκφυγή):
Οι νέοι αιτούντες θα κληθούν να εργαστούν γυμνοί από τη στιγμή που φτάσουν στο χώρο εργασίας, μέχρι τη στιγμή που θα σχολάσουν. Γυμνοί σημαίνει χωρίς κανένα απολύτως ρούχο ή παπούτσι. Οι νέοι αιτούντες θα είναι γυμνιστές ανεξάρτητα με το φύλο τους
Πηγή news247.gr





Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους Αρεταίειο και Αιγινήτειο λόγω έλλειψης κονδυλίων!





Επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση στη δημόσια υγέια. Ζήτημα ασφάλειας των ασθενών θέτουν οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο και αναστέλλουν το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν διοικητικοί, γιατροί και πανεπιστημιακοί, διαπιστώθηκε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει η λειτουργία των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας.

Όπως λένε δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε για τρόφιμα και καύσιμα, ούτε για φάρμακα. Όσο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, αυτή βρίσκεται στον αέρα εδώ και εβδομάδες και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.


Το κείμενο με την απόφαση
Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο Αιγαίο, ετοιμάζουν έρευνες πετρελαίου, οι Τούρκοι .




Η τουρκική εταιρεία ερευνών πετρελαίου TPAO ανακοίνωσε οτι στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα βρέθηκε πετρέλαιο υψηλής ποιότητας.






Ο πρόεδρος της ΤPAO Mεχμέτ Ουϊσάλ δήλωσε " στην πηγή Σουρμενά-1 κατεβήκαμε μέχρι τα 4800 μέτρα και στα δείγματα που έχουμε βρέθηκε πετρέλαιο υψηλής ποιότητας".  Ο Ουϊσάλ δήλωσε οτι σε περίπτωση που και τα επόμενα δείγματα βγουν θετικά θα έρθει πλοίο της Εχχοn Mobil για να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Οι γείτονες μας ελπίζουν οτι στη συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται βόρεια της Σινώπης οτι θα βρεθεί μεγάλη ποσότητα πετρελαίου. Η ΤPAO ανακοίνωσε επίσης οτι πραγματοποιεί έρευνες για πηγές φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αερίου.

Ο Ουϊσάλ τόνισε οτι η ΤPAO προσπαθεί να κερδίσει διαγωνισμούς ερευνών πετρελαίου στο Βόρειο Iράκ.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤPAO

O πρόεδρος της ΤPAO δήλωσε οτι η εταιρεία του ετποιμάζει έρευνες σε 3 διαφορετικές περιοχές της Μεσογείου. Σύμφωνα με τον Ουϊσάλ οι σεισμικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν σε περιοχή έκτασης 1000 τετργωνικών χιλιομέτρων, χωρίς να δηλώσει για ποιες περιοχές αναφέρεται.
 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αίμα ξανά στην πλατεία Ταχρίρ - Ο στρατός πυροβόλησε διαδηλωτές!





Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων στην – παγκόσμια πλέον γνωστή – πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καίρου.











Ο κόσμος κατέβηκε ξανά στους δρόμους για να ζητήσει να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο έκπτωτος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και να μπει πλέον τέλος στον στρατιωτικό νόμο.

Ο στρατός ωστόσο κατέστειλε τη διαδήλωση και – σύμφωνα με αυτόπτες – άνοιξε πυρ κατά πολιτών. Ιατρικές πηγές λένε ότι οι νεκροί και οι τραυματίες φέρουν τραύματα από σφαίρες, ωστόσο ο στρατός άρνείται ότι χρησιμοποιήσε πραγματικά πυρά.



Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Π. Ψωμιάδης : "Δεν θα γονατίσω" - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα - Ποιός θα τον διαδεχτεί




Αποφασισμένος να δώσει σκληρή μάχη εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά σε γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα, κατήγγειλε ότι "προχθές καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το επίσημο κράτος απέναντι στους πολίτες. Το πρόσωπο το ανθρώπινο και κοινωνικό που έδειξε επί 8 χρόνια η νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Δηλώνει έτοιμος να δώσει νέα σκληρή μάχη και να την κερδίσει αυτή την φορά στον Άρειο Πάγο και αναφορικά με την καταδίκη του αναφέρει πως "κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα. Ένα θέμα που δεν κατάλαβε κανείς είναι το γιατί τιμωρήθηκα. Μιλούν για παράβαση καθήκοντος. Ποια παράβαση καθήκοντος λένε όταν υπάρχει γνωμοδότηση της νομική της υπηρεσίας της νομαρχίας , ότι κύριε νομάρχα έχετε τη διακριτική ευχέρεια να ανακαλέσετε ή να μεταρρυθμίσετε τις πράξεις επιβολής προστίμων τις οποίες παραπονείται ο αιτών".

Εξηγώντας την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε δηλώνει στο NewsIt χαρακηριστικά "Για 1.000 ευρω δεν ντρεπόμαστε; Κινδυνεύω να χάσω τη θέση μου για 1000 ευρώ, όταν ο κάθε δημόσιος λειτουργός, διοικητής τροχαίας ή έφορος, έχει δικαίωμα να μειώσει πρόστιμο, ο αιρετός νομάρχης ήπεριφερειάρχης να μην έχει αυτό το δικαίωμα; Κοιτάξτε το σύστημα θέλει να με γονατίσει αλλά να γνωρίζει ότι είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω. Δε γονατίζω για 1000 ευρώ όταν οι άλλοι έχουν εξαπατήσει, έχουν καταληστέψει τον ελληνικό λαό και είναι αθώοι, όταν καταταλαιπωρείται ο ελληνικός λαός για καποιους ενόχους, εγώ δε θα κάνω πίσω. Και μόνος μου να μείνω θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πατρίδα, τη θρησκεία, την οικογένεια".

Μάλιστα, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ορθάνοιχτα για το εάν ήταν η δίωξή τουη πολιτική, λέγοντας πως "εγώ αυτό που γνωρίζω είναι πως οι ένοχοι είναι έξω και ένας αθώος για τον οποίο λειτούργησε το αβέβαιο σκέλος σήμερα κινδυνεύει να πεθάνει και αναφέρομαι στον ευατό μου. Όποιος ήταν παρών στο δικαστήριο αντιλαμβάνεται τι λέω. Από εκεί και πέρα η κοινωνία θα κρίνει".

Για τον εάν θα ιδρύσει νέο κόμμα εάν τον καθαιρέσουν απαντά "η κίνηση μου αυτή δεν έχει καμία σχέση με την αθωωτική ή ενοχοποιητική απόφαση. Αυτό που είναι να κάνω εγώ θα το κάνω. Εγώ δε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα ούτε στην παράταξή μου, ούτε στον Σαμαρά, ούτε στην πατρίδα. Ότι θα κάνω θα ειναι για το καλό της ενότητας της κεντροδεξιάς και του ελληνικού λαού".

Για το ποιος τον διαδέχεται στην περιφέρεια εάν τον καθαιρέσουν απαντά "βάσει νόμου ο αναπληρωτής νομάρχης, ο αδελφός μου ο Διονύσης ο Ψωμιάδης. Οι εντολείς, οι δήθεν εντολείς διαφωτιστές της παγκοσμιοποίησης και οι εκπρόσωποι τους αρχίζουν και ιδρώνουν. Ο λαός ξυπνάει, ο λαός πιστεύω πως έρχεται η ώρα που θα επαναστατήσει". 




Πηγή newsit.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δείξε μου την εικόνα σου να σου πω ποιος είσαι

Η νέα εφαρμογή της Google για ταυτοποίηση προσώπων
Φανταστείτε μία ημέρα όπου θα μπορείτε να φωτογραφίσετε κάποιον με το κινητό σας στον δρόμο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να έχετε πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά του δεδομένα : ποιο είναι το όνομά του, τι μουσική του αρέσει, που διασκέδαζε χθες βράδυ κλπ.

Ακούγεται τρομακτικό; Κι όμως αυτή η ημέρα δεν είναι πολύ μακριά. Η Google ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι έτοιμη να λανσάρει μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να φωτογραφίζουν ένα πρόσωπο και να αποκτούν έτσι πρόσβαση στις προσωπικές τους πληροφορίες.

Για παράδειγμα θα μπορούσε να πάτε να συναντήσετε τον μελλοντικό σας εργοδότη κι εκείνος, αφού ζητήσει την άδειά σας, να φωτογραφίζει το πρόσωπό σας και στη συνέχεια να έχει άμεση πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας οι χρήστες θα αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα των ανθρώπων που φωτογραφίζουν, μόνο εάν και εφόσον εκείνοι έχουν επιτρέψει ρητά κάτι τέτοιο. Δηλαδή αν θέλετε να σας αναγνωρίζει και να σας ταυτοποιεί η εφαρμογή θα πρέπει να το έχετε δηλώσει στην Google. Από τη στιγμή που έχετε συμφωνήσει μπορείτε να δημιουργήσετε ένα «προφίλ» στο οποίο θα αναγράφεται το όνομά σας, το τηλέφωνό σας και το email σας. Η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει ποια άλλα προσωπικά σας δεδομένα θα αναγράφονται στο προφίλ σας.
Είναι ακόμα άγνωστο το πότε η εφαρμογή θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά, αλλά ο σχεδιασμός της βρίσκεται στα τελευταία στάδια, γεγονός που δεν αποκλείει να τη δούμε στα κινητά μας ακόμα και μέσα στο 2011.
tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καλπάζει ο πληθωρισμός

Ανοδική πορεία ακολουθεί ο πληθωρισμός, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς το Μάρτιο 2011 προκύπτει αύξηση 4,5% έναντι αύξησης 3,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν, σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Μαρτίου 2011 προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2010.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Μάρτιο 2011, σε σύγκριση με το Φεβρουάριο 2011, παρουσίασε αύξηση 3,3%, έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2010–Μαρτίου 2011, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2009–Μαρτίου 2010, παρουσίασε αύξηση 5,1%, έναντι αύξησης 1,6%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.
Σύγκριση Μαρτίου 2011 με Φεβρουάριο 2011
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 3,3% το μήνα Μάρτιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2011, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές:
-Από τις αυξήσεις των δεικτών : α) Κατά 0,3% της ομάδας ‘’ Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ‘’, λόγω αύξησης , κυρίως, των τιμών στα φρούτα νωπά, πατάτες νωπές. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση της τιμής του ελαιολάδου.
β) Κατά 0,8% της ομάδας ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τσιγάρων.
γ) Κατά 37,5% της ομάδας ‘’ Ένδυση και υπόδηση‘’, λόγω επαναφοράς των τιμών των ειδών ένδυσης και υπόδησης στα επίπεδα πριν από τις γενικές χειμερινές εκπτώσεις.
δ) Κατά 1,7% της ομάδας ‘’ Στέγαση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στο πετρέλαιο θέρμανσης.
ε) Κατά 4,7% της ομάδας ‘’ Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες ‘’, λόγω επαναφοράς των τιμών στα επίπεδα πριν από τις γενικές χειμερινές εκπτώσεις.
στ) Κατά 1,2% της ομάδας ‘’ Μεταφορές‘’, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των καυσίμων αυτοκινήτου (βενζίνης).
ζ) Κατά 1,6% της ομάδας ‘’ Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ‘’, λόγω της επαναφοράς των τιμών των ειδών ταξιδίου και προσωπικών ειδών στα επίπεδα πριν από τις γενικές χειμερινές εκπτώσεις, καθώς και λόγω αύξησης των τιμών των ασφαλίστρων μεταφορών.
-Από τη μείωση του δείκτη : Κατά 0,2% της ομάδας ‘’ Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια ‘’, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών ξενοδοχείων.
Σύγκριση Μαρτίου 2011 με Μάρτιο 2010
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 4,5% το μήνα Μάρτιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2010, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών:
-Από τις αυξήσεις των δεικτών :
α) Κατά 2,5% της ομάδας ‘’ Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια νωπά, γαλακτοκομικά και αυγά, πατάτες νωπές, λαχανικά νωπά, γλυκά-ζαχαρωτά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα φρούτα νωπά.
β) Κατά 19,9% της ομάδας ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’, λόγω αύξησης των τιμών των τσιγάρων, καθώς και των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών.
γ) Κατά 1,5% της ομάδας ‘’ Ένδυση και υπόδηση’’, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
δ) Κατά 10,0% της ομάδας ‘’ Στέγαση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης και του φυσικού αερίου.
ε) Κατά 1,8% της ομάδας ‘’ Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη κλινοστρωμνής-λευκά είδη, στα υαλικά, επιτραπέζια σκεύη και οικιακής χρήσης, στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες.
στ) Κατά 8,9% της ομάδας ‘’ Μεταφορές‘’, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη : καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας και υπηρεσίες μεταφορών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα τέλη κυκλοφορίας και των τιμών των αυτοκινήτων.
ζ) Κατά 2,3% της ομάδας ‘’ Επικοινωνίες ‘’, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.
η) Κατά 0,5% της ομάδας ‘’ Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : βιβλία-εφημερίδες-περιοδικά-γραφική ύλη-σχολικά είδη, υπηρεσίες αναψυχής. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα είδη οπτικοακουστικού εξοπλισμού-υπολογιστές.
θ) Κατά 0,2% της ομάδας ‘’ Εκπαίδευση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων .
ι) Κατά 2,0% της ομάδας ‘’ Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ειδών : φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά-γλυκά-καφές-ποτά (σερβιριζόμενα). Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.
ια) Κατά 3,5% της ομάδας ‘’ Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων, των ειδών ατομικής φροντίδας και των κοσμημάτων-ρολογιών.
-Από τη μείωση του δείκτη : Κατά 0,8% της ομάδας ‘’ Υγεία’’, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων.
Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στις ιατρικές, οδοντιατρικές και παραιατρικές υπηρεσίες και στις ιδιωτικές κλινικές.
Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο Εναρμονισμένoς Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Εν. ΔΤΚ) του μηνός Μαρτίου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2010, παρουσίασε αύξηση 4,3%, έναντι αύξησης 3,9%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
Ο Εν. ΔΤΚ κατά το μήνα Μάρτιο 2011, σε σύγκριση με το Φεβρουάριο 2011, παρουσίασε αύξηση 3,2%, έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος Εν. ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Απριλίου 2010 – Μαρτίου 2011, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2009 – Μαρτίου 2010, παρουσίασε αύξηση 5,0%, έναντι αύξησης 1,7%, που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεν έχουν χρήματα ούτε για το ρεύμα

Κλειστό θα παραμείνει το ΤΕΙ Πειραιά τη Δευτέρα (11.04) και Τρίτη (12.04) αφού η κρατική χρηματοδότηση για το 2011 δεν φτάνει να καλύψει απαραίτητες ανάγκες όπως αυτές της ηλεκτροδότησης και του νερού.
Λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου, υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητα, αλλά και προμήθεια αναλώσιμων υλικών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων είναι αδύνατο να καλυφθούν με το ποσό της χρηματοδότησης του έτους, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ιδρύματος.
Πτώση καταγράφει ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ Πειραιά το 2011 για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες πληρωμής ωρομίσθιου προσωπικού αφού ανέρχεται στις 7.400.000 ευρώ ενώ το 2010 ήταν 13.040.000 και το 2009 15.450.000, όπως καταγράφθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση.
Αναμένονται εξελίξεις την Τετάρτη (13.04), μετά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 9 Απριλίου

Γεγονoτα

1829: Ο Γκίκας Βούλγαρης είναι ο πρώτος Έλληνας που πατά το πόδι του στην Αυστραλία. Ήταν γνωστός στους Αυστραλούς της εποχής του ως Τζίνγκερ και είχε καταδικαστεί για πειρατεία στ' ανοιχτά της Κρήτης. Αρχικά, καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Βρετανούς και στη συνέχεια σε φυλάκιση και εξορία στην Αυστραλία.
1870: Σφαγή στο Δήλεσι. Η συμμορία των αδελφών Αρβανιτάκη σκοτώνει τους ομήρους, που είχε συλλάβει στο Πικέρμι (30 Μαρτίου 1870), επειδή οι αρχές δεν ικανοποίησαν τα αιτήματά τους για λύτρα και αμνηστία. Διεθνής διασυρμός της χώρας μας, επειδή οι όμηροι ήταν βρετανοί περιηγητές.
1906: Διοργανώνεται στην Αθήνα η Μεσολυμπιάδα, με αφορμή την επέτειο 10 ετών από την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Παίρνουν μέρος 884 αθλητές από 20 χώρες, ανάμεσά τους 300 Έλληνες και Ελληνίδες. Η διοργάνωση σημειώνει μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν επιβιώνει ως θεσμός, επειδή η Ελλάδα δεν αντέχει το οικονομικό κόστος.
1911: Ο γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωστής Παλαμάς τιμωρείται με παύση ενός μηνός, διότι υπερασπίστηκε τη Δημοτική.
1921: Ο Γεώργιος Παπανδρέου, με άρθρο του στην εφημερίδα «Πατρίς», ζητά την παραίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου υπέρ του διαδόχου Γεωργίου. Γι' αυτό το άρθρο του καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση. Τελικά, παρέμεινε στη φυλακή τέσσερις μήνες.
1927: Οι ιταλοαμερικανοί αναρχικοί Νίκολα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντζέτι καταδικάζονται σε θάνατο για φόνο. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι η δίωξή τους ήταν πολιτική, ενώ η ιστορία τους έγινε κινηματογραφική ταινία και τραγούδι από την Τζόαν Μπαέζ.
  • Γεννησεις
1821: Σαρλ Μποντλέρ, γάλλος συμβολιστής ποιητής. («Τα Άνθη του Κακού») [θαν. 31/8/1867]
1906: Βιτόρ Βαζαρελί, γαλλο-ούγγρος εικαστικός καλλιτέχνης, που θεωρείται ο πατέρας της op-art («οπτικής τέχνης»). [θαν. 15/3/1997]
1926: Χιου Χέφνερ, αμερικανός εκδότης, ιδρυτής της αυτοκρατορίας του «Playboy».
  • Θανατοι
1626: Φράνσις Μπέικον, γνωστός στην Ελλάδα και ως Φραγκίσκος Βάκων, άγγλος πολιτικός φιλόσοφος. [γεν. 22/1/1561]
1959: Φρανκ Λόιντ Ράιτ, αμερικανός αρχιτέκτονας, από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα. [γεν. 8/6/1867]
2000: Άκης Πάνου, λαϊκός μουσικοσυνθέτης. [γεν. 15/12/1933]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γερμανικό βομβαρδιστικό βρέθηκε άθικτο στο βυθό!




Ένα σπάνιο κομμάτι της πολεμικής ιστορίας αναμένεται σύντομα να ανασυρθεί από το βυθό. Πρόκειται για το λεγόμενο “ιπτάμενο μολύβι”, δήλαδή για το γερμανικό βομβαρδιστικό του Β' ΠΠ που καταρρίφθηκε πριν από πάνω από μισό αιώνα.















Το βομβαρδιστικό τύπου Dornier 17 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Kent στη νοτιοανατολική Βρετανία το 1940 κατά τη διάρκεια της Μάχης της Βρετανίας. Εντοπίστηκε μέσω ανιχνευτή σόναρ και προκάλεσε το θαυμασμό των ειδημόνων για το πόσο καλά έχει διατηρηθεί.

Εκπρόσωπος από το μουσείο της Raf, ο Ίαν Θιρσκ δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε μόλις έμαθε για το εύρημα. “Πρόκειται για ένα μοναδικό αεροσκάφος, που συνδέεται μάλιστα με μία μεγάλη στιγμή της βρετανικής ιστορίας. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα στην ιστορία της αεροπορικής ιστορίας του αιώνα μας” δήλωσε.

Το Dornier 17 σχεδιάστηκε το 1934 και αργότερα υπέστη μετατροπές για να συμμετέχει σε εχθροπραξίες. Είχε τη φήμη γρήγορου βομβαρδιστικού, δύσκολο να το πετύχουν τα εχθρικά πυρά.


Περίπου 1.700 είχαν παραχθεί, ωστόσο στο πολεμικό πεδίο αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω της μικρής χωρητικότητας και πολλά έγιναν σίδερα με το τέλος του πολέμου.

Για το συγκεκριμένο αεροσκάφος από τις εικόνες του σόναρ γνωρίζουμε ότι είχε αδειάσει το φορτίο του, ότι δύο από τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν κατά την πτώση ενώ δύο άλλα – μεταξύ των οποίων και ο πιλότος – πιάστηκαν αιχμάλωτοι και έζησαν για να δουν την ειρήνη. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απέφυγαν τη “στάση πληρωμών” οι ΗΠΑ - 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έμεναν χωρίς δουλειά




 Δραματικές διαβουλεύσεις και συμφωνία στο παρά πέντε για τον προϋπολογισμό
- Θα γίνει η μεγαλύτερη περικοπή δαπανών στην ιστορία των ΗΠΑ
- "Δεν θα αποφάσιζα τέτοιο πρόγραμμα υπό άλλες συνθήκες"  δήλωσε ο Ομπάμα

















Γεφύρωσαν τις διαφορές τους Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί και τα βρήκαν στις περικοπές του προϋπολογισμού. Το θρίλερ που προηγήθηκε ωστόσο δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία.

Η συμφωνία επετεύχθη μία ώρα πριν την προθεσμία, η οποία αν είχε χαθεί θα έκλειναν πολλές δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ. Τα κόμματα συμφώνησαν σε περικοπές 38 δισ. δολαρίων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα χαιρέτισε τη συμφωνία και προετοίμασε τους Αμερικανούς για “επώδυνες” περικοπές. “Προγράμματα στα οποία ο κόσμος βασίζεται θα κοπούν. Σημαντικά έργα υποδομής θα καθυστερήσουν. Όσο για εμένα, κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα έκανα τέτοιες περικοπές” ανέφερε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε μάλιστα για τις μεγαλύτερες περικοπές” στην ιστορία της χώρας, ωστόσο υπογράμμισε ότι η Αμερική πρέπει να αρχίσει να ζει “με τα μέσα που διαθέτει” και να μην τα υπερβαίνει.

Αν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία από σήμερα η κυβέρνηση θα έπρεπε να εκδόσει οδηγία για κλείσιμο πολλών υπηρεσιών που θα άφηνε χωρίς δουλειά 800.000 υπαλλήλους.



Σημειώνεται ότι το έλλειμμα του αμερικανικού προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του 2011 ανέρχεται στα 830 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 113 δισ. δολάρια, περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε φέτος τα 14 τρισεκατομμύρια δολάρια.


Πηγή newsit.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πωλητήριο σε ελληνικά νησιά στο Διαδίκτυο αποκαλύπτεται στη Βουλή - Δείτε τις τιμές και τις τοποθεσίες










 Σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα πωλούνται 12 νησιά ανά την Ελλάδα
- Οι τιμές ξεκινούν από τα 6 εκατομμύρια ευρώ
- Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στην αρμοδιότητά του
- Το θέμα αποκάλυψε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Ανατολάκης









Μεγάλη έκταση παίρνει το θέμα με την πώληση Ελληνικών νησιών στο διαδίκτυο, θέμα που αποκάλυψε και έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Ανατολάκης.

Συγκεκριμένα η καναδέζικη ιστοσελίδα www.privateislandsonline.com, δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Μερικά από τα νησιά που πωλούνται είναι : ‘’Καρδιώτισσα’’ στο Κεντρικό Αιγαίο με τιμή πώλησης 6.500.000 ευρώ, “Mικρή Αμοργός” 6.100.000 ευρώ, “Ναυσικά” 6.100.000 ευρώ καθώς και πολλά άλλα!

Ο Γ. Ανατολάκης είχε αρχικά καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών και ζητούσε να μάθει: α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση; β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα εξασφαλίσετε την νομιμότητα ; και γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της Πατρίδας μας σε Ελληνικά νησιά;

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ ήταν πως το συγκεκριμένο υπουργείο δεν είναι αρμόδιο και έτσι ο κ. Ανατολάκης επανήλθε με νέα ερώτηση προς όλα σχεδόν τα υπουργεία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σημαντικό αυτό θέμα των ελληνικών νησιών.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...