Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Όταν το Σύνταγμα γίνεται πεδίο μάχης!


Έχοντας αναδειχθεί ως πρόσωπο της χρονιάς από το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Time, ο «ανώνυμος διαδηλωτής» της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Συρίας, της Αθήνας, του κινήματος «Occupy Wall Street» και της εξέγερσης κατά του Πούτιν στη Ρωσία, δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα αφιέρωμα στη χρονιά που φεύγει.
Στην Ελλάδα, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω στους Αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος και στις συγκρούσεις με ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, που μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης ουκ ολίγες φορές. 
Το κίνημα των Αγανακτισμένων της Αθήνας και των άλλων πόλεων ανά την Ελλάδα ξεκίνησε ως «απάντηση» στους Ισπανούς «Indignados», σήκωσε πολύ κόσμο από τον καναπέ του και τον έβγαλε στους δρόμους, συζητήθηκε, προβλημάτισε, δίχασε και διχάστηκε, για να φτάσει τελικά, λίγο πριν από το τέλος του 2011, να «αγνοείται», ουσιαστικά, αφήνοντας αναπάντητο το ερώτημα εάν επρόκειτο για μια κοινωνική εξέγερση που καταλάγισασε πλέον ή αν η «φλόγα» της αντίστασης σιγοκαίει ακόμα...
Σε κάθε διαδήλωση, συγκέντρωση, πορεία, ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί, αδιάψευστος μάρτυρας των γεγονότων, «κοινωνός» εικόνων εκπληκτικής σύλληψης και δυναμικής. Μέσα λοιπόν από το φακό του βραβευμένου Έλληνα φωτογράφου του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη, ας θυμηθούμε εικόνες που σοκάρουν από το οργισμένο 2011 των αθηναϊκών δρόμων...


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ιλ τάραξε τη φύση


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», η οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο της Β. Κορέας KCNA, ο πάγος έσπασε, ο ήλιος έλαμψε και ο ερωδιός υποκλίθηκε στον πατέρα του εκλιπόντα ηγέτη.
Η αλληλουχία των φυσικών φαινομένων έχει ως εξής: στο όρος Paektu, στο οποίο λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, σημειώθηκε μια τεράστια ρωγμή πάγου, η οποία συνοδεύτηκε από «έναν εκκωφαντικό θόρυβο», στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Chon.
Την τεράστια ρωγμή ακολούθησε μια σφοδρή χιονοθύελλα, η οποία όμως διήρκεσε λίγο. Τότε, ένας δυνατός λαμπρός ήλιος έκανε την εμφάνισή του και έριξε τις αχτίδες του στις λαξευμένες στο βουνό λέξεις: «Όρος Paektu, το ιερό βουνό της επανάστασης. Κιμ Γιονγκ Ιλ».
Παράλληλα, στη βορειοανατολική πόλη Hamhung, ένα άλλο φαινόμενο σημειώθηκε κοντά στο άγαλμα του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.
«Στις 21:20 (τοπική ώρα) την Τρίτη, ένας ερωδιός της Μαντζουρίας πέταξε τρεις φορές γύρω από το άγαλμα, πριν κάτσει σε ένα κοντινό δέντρο. Ο ερωδιός έμεινε εκεί σιωπηλός για ένα διάστημα, υποκλίθηκε στο άγαλμα σκύβοντας το κεφάλι του και πέταξε προς την κατεύθυνση της Πιονγκγιάνγκ».
Τα θαύματα συμβαίνουν ακόμα και στη Β. Κορέα.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτοί… Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα κάνουν;

Αρκετοί είναι  και φέτος οι άνθρωποι οι οποίοι θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και  την Πρωτοχρονιά σε κάποιο παγκάκι, στεγνό πεζοδρόμιο ή σε όποιο χώρο θα μπορούν να βρουν κάποιου είδους ζεστασιά και προφύλαξη από τον βαρύ χειμώνα του Δεκεμβρίου.
Οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι ήδη στολισμένες προετοιμάζοντας τους πολίτες για την αγορά των γιορτών, ενώ και ο Δήμος έχει προχωρήσει το δικό του στόλισμα στην πόλη. Κοιτώντας όμως καλύτερα βλέπεις κάποιους ανθρώπους που πολλές φορές βρίσκονται εκεί και προσπαθούν σιωπηρά να αποσπάσουν λίγο από την προσοχή μας και να τους δώσουμε ένα «μαγικό» για αυτούς κέρμα.  
Η εικόνα της  πόλης των Αθηνών αποκαρδιωτική, λόγω της οικονομικής κρίσης και φυσικά άλλων παραγόντων, είναι πλημμυρισμένη από φτωχούς ανθρώπους, οι οποίοι επαιτούν προκειμένου να ταΐσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους ενώ πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και εκείνοι που κοιμούνται σε αυτοσχέδια πρόχειρα καταλύματα. 
Σύμφωνα με στοιχεία των «Γιατρών του Κόσμου» οι άστεγοι στην Ελλάδα αγγίζουν – επισήμως – περίπου τους 20.000. Πρόκειται για ανθρώπους που πλέον δεν έχουν κατοικία ή που βρίσκουν περιστασιακά καταλύματα από αυτά που συντηρούν διάφορες υπηρεσίες. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην περιοχή της πρωτεύουσας ενώ και η υπηρεσία του δήμου Αθηναίων για τους αστέγους, σημειώνει πως υπάρχει μια άνοδος της τάξης του 15-20% στα συσσίτια που μοιράζει καθημερινά.  

Η εικόνα αυτή, «παράπλευρη  απώλεια» κι αυτή της κρίσης, έκανε  ήδη το γύρο του κόσμου, καθώς μόλις πρόσφατα, τόσο το αμερικανικό CNN, όσο και το βρετανικό Reuters πραγματοποίησαν ρεπορτάζ για τους άστεγους της Αθήνας και την αύξηση που καταγράφεται στους απόρους και πένητες στην Ελλάδα λόγω ακριβώς της οικονομικής κρίσης.

protothema.gr

 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Υποστολή" Ελληνικής σημαίας λόγω κρίσης.Από που και γιατί αποχωρεί η Ελλάδα

"Υποστολή Ελληνικής σημαίας" σε αρκετές από τις διεθνείς στρατιωτικές αποστολές στις οποίες συμμετείχε η χώρα,αλλά και άγριο μαχαίρι στις θέσεις του εξωτερικού. Αυτό το τελευταίο βέβαια δεν ισχύει για όσους ...έχουν "δοντάκι" όπως έχει αποδειχτεί κατ΄ επανάληψη και προσφάτως.

Στόχος των περικοπών,τι άλλο η εξοικονόμηση χρημάτων.

Η “ελληνική απόσυρση” ακόμη και από περιοχές όπως το Κόσσοβο ,προκαλεί ωστόσο μεγάλες συζητήσεις και προβληματισμούς, απ΄ όσους υποστηρίζουν ότι η παρουσία της Ελλάδας σε συγκεκριμένες αποστολές δεν μπορεί να υπολογίζεται μόνο με το οικονομικό κόστος.

Επιπλέον σκεπτικισμός επικρατεί και για τη σπουδή της ηγεσίας να καταργήσει μαζικά θέσεις Ακολούθων Άμυνας ,την ίδια ώρα που σκανδαλωδώς εξακολουθούν να γίνονται μεταθέσεις και τοποθετήσεις “ημετέρων” σε ακριβές μισθολογικά θέσεις .Όπως  αυτή αξιωματικού ο οποίος τοποθετήθηκε σε θέση εξωτερικού με μισθό αρκετών χιλιάδων ευρώ,όταν το επίπεδο των Αγγλικών του είναι συζητήσιμο και μη έχοντας τα προσόντα που του εξασφαλίζουν την παραμονή στο στράτευμα στις επόμενες κρίσεις που γίνονται σε λίγους  μήνες, τοποθετήθηκε σε θέση ...τριετούς θητείας! 

Με τέτοιες λογικές να κυριαρχούν ακόμη και σήμερα στο ΥΕΘΑ με την “υπερκομματική” ηγεσία ποιος μπορεί να μιλήσει ...για αξιοκρατία και για λογική στις όποιες περικοπές;


Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, το ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία πσρουσίασαν το σχέδιο για περιορισμό αρκετών αποστολών εξωτερικού, με άμεσο αντίκτυπο την περικοπή των δαπανών. 

Επιχείρηση ISAF-ΒΟΣΝΙΑ
Σήμερα η συμμετοχή στην επιχείρηση ανέρχεται σε 171 άτομα. 
Το 2012 έχει προγραμματιστεί μείωση κατά 111 άτομα που θα επιφέρει επιπλέον οικονομικό όφελος 5.500.000 ευρώ.

Επιχείρηση KFOR-ΚΟΣΣΟΒΟ

Η συμμετοχή στην επιχείρηση το 2010 ανέρχονταν σε 670 άτομα με κόστος 26.500.000 ευρώ. Μετά την μείωση τον Μάιο του 2011 κατά 399 άτομα η παρούσα συμμετοχή στην επιχείρηση ανέρχεται σε 271 άτομα με οικονομικό όφελος 15.120.000 ευρώ. Τέλος του 2011 προβλέπεται μείωση κατά 67 άτομα με αντίστοιχο οικονομικό όφελος 270.000 ευρώ.
Το 2012 έχει προγραμματιστεί μείωση κατά 185 άτομα που θα επιφέρει επιπλέον οικονομικό όφελος 5.387.000 ευρώ.
Επιπλέον η μείωση πτήσεων των αεροσκαφών C-130, κατά 50% θα επιφέρει οικονομικό όφελος 723.000 ευρώ.



Μόνιμες ναυτικές δυνάμεις SNMCMG2-SNMG2
Το 2011 η χώρα μας συμμετείχε με 1 ΝΘΗ στην SNMCMG2 και με μία Φ/Γ στην SNMG2. Λόγω της απόσυρσης του Ναρκοθηρευτικού αττό 8 Ιουλ και της φρεγάτας έως το τέλος 2011, το οικονομικό όφελος ανέρχεται σε 9.600.000 ευρώ (1.800.000 ευρώ για το ΝΘΗ και 7.800.000 ευρώ για τη Φ/Γ ).

ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 η χώρα μας συμμετείχε με μία φρεγάτα στην επιχείρηση ΑΤΑΛΑΝΤΑ. Λόγω της απόσυρσης της στις 28 Αυγούστου 2011 το οικονομικό όφελος ανέρχεται σε 23.000.000 ευρώ.
Για το 2012 προγραμματίζεται συμμετοχή στην επιχείρηση με μια Φ/Γ για δύο μήνες ανά εξάμηνο.

ACTIVE ENDEAVOUR 
Κατά το 2011 η χώρα μας συμμετείχε στην επιχείρηση ACTIVE ENDEAVOUR με συνολικό κόστος, 5.250.000 ευρώ ( 4.350.000 ευρώ για το ΓΕΝ και 900.000 για το ΓΕΑ ), αναλυόμενο ως κάτωθι:

• Μία Φ/Γ με ελικόπτερο και ομάδα ΔΥΚ (Βατραχάνθρωποι) για χρονικό διάστημα έως 20 ημερών, 2.300.000 ευρώ.
• Μία Φ/Γ με Ε/Π και ομάδα ΔΥΚ για χρονικό διάστημα έως 10 ημερών στην Α. Μεσόγειο, 1.150.000 ευρώ.
• Ένα υποβρύχιο και για χρονικό διάστημα 20 ημερών, 900.000 ευρώ.
• Δύο έξοδοι αεροσκαφών μηνιαίως, 900.000 ευρώ.

Για το έτος 2012 προγραμματίζεται συμμετοχή στην επιχείρηση ACTIVE ENDEAVOUR με συνολικό εκτιμώμενο κόστος για το ΠΝ και την ΠΑ, 2.870.000 ευρώ, που αναλύεται:

• Μία Φ/Γ με Ε/Π και ομάδα ΔΥΚ για χρονικό διάστημα έως είκοσι (20) ημερών, με ρυθμό 80 εν πλώ /20 εν όρμω, με μέσο συνολικό χρόνο πτήσεων 20 ώρες για Ε/Π SH-70, 2.600.000 ευρώ.
• Μία έξοδο Α/Φ μηνιαίως: 270.000 ευρώ.

UNIFIL-ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΛΙΒΑΝΟΣ
Κατά το 2011 η χώρα μας συμμετείχε στην επιχείρηση UNIFIL με μία ΤΠΚ ή Κ/Φ και με συνολικό εκτιμώμενο κόστος 10.000.000 ευρώ.(2.000.000 ευρώ περίπου επεστράφησαν από τα HE στη χώρα μας λόγω της συμμετοχής μας στην επιχείρηση).
Για το έτος 2012 προγραμματίζεται η ίδια συμμετοχή στην επιχείρηση με το έτος 2011.








Μεμονωμένες Αποστολές

Όσον αφορά τη συμμετοχή μεμονωμένου προσωπικού σε επιχειρήσεις η μείωση ήταν από 19 παρατηρητές - επιτελείς στις αρχές 2011, σε 9 την παρούσα χρονική περίοδο και σε 3 με την αρχή του 2012, δηλαδή μείωση 80 % περίπου. Το όφελος από την ανωτέρω μείωση ανέρχεται σε 832.000 € περίπου. 







Θέσεις εξωτερικού

Οι περικοπές προσωπικού (στρατιωτικό και πολιτικό) και των τριών Γενικών Επιτελείων έχουν κατά κατηγορία :

• Ακόλουθοι (ΑΚΑΜ-ΣΑ-ΝΑ-ΑΑ ). Από τις υφιστάμενες 193 θέσεις καταργήθηκαν ή θα καταργηθούν μέχρι τον Ιούλιο 2012, 137 ήτοι μείωση 71 %.

• Εθνικές Αντιπροσωπείες. Από τις υφιστάμενες 99 θέσεις καταργήθηκαν 32 θέσεις ,ήτοι μείωση 32 %.

• NATO - EE από τι κατανεμημένες στην χώρα μας 408 θέσεις, δεν στελεχώθηκαν οι 134 θέσεις, ήτοι ποσοστό 33%

Αναλυτικά οι καταργούμενες - μη στελεχωμένες θέσεις και το οικονομικό όφελος που προκύπτει, φαίνονται στον πίνακα







onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

The Telegraph: Ο Γ. Παπανδρέου ένας από τους ήρωες του 2011

Τον πρώην έλληνα πρωθυπουργό «που έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης» επέλεξε η βρετανική The Telegraph ως έναν από τους ήρωες του 2011.

Η βρετανική εφημερίδα δημοσιοποίησε λίστα με τους «Ήρωες και τους κακούς» της χρονιάς που φεύγει, τονίζοντας ότι οι κακοί ήταν πολύ περισσότεροι από τους καλούς.

Όσον αφορά στον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρει ότι «έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό έδωσε ένα ‘χτύπημα’ υπέρ της Δημοκρατίας». Η εφημερίδα μάλιστα τονίζει ότι στις πιέσεις για αυστηρότερα μέτρα απάντησε «ναι αλλά μόνο με δημοψήφισμα» και είναι ένας από τους λίγους ευρωπαίους ηγέτες που ρίσκαραν να αφήσουν το λαό να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας στο ευρώ. «Μπορεί το δημοψήφισμα να μην έγινε ποτέ, αλλά η δήλωσή του παραμένει», λέει χαρακτηριστικά. 

Άλλοι ήρωες για το 2011 σύμφωνα με την Telegraph είναι ο διοικητής της τράπεζας της Αγγρίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ, ο Μάικλ Γούλφορντ, επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρίας ηλεκτρινικών ειδών Olympus και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. 

Στους κακούς μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται ο Τζέιμς Μέρντοκ, γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, οι... Μερκοζί, δηλαδή το δίδυμο Άγκελα Μέρκελ – Νικολά Σαρκοζί, ο Τζον Κόρζιν, ιδρυτής της τράπεζας MF Global που κατέρρευσε χρωστώντας 1,6 δισ. δολάρια στους πελάτες της και η εταιρία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Blackstone.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη λίστα της The Telegraph





skai.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο σύγχρονος Σκρουτζ, το άρρωστο ελληνόπουλο και η επιστροφή στη δραχμή


O Νέιλ Κόλλινς των Financial Times, δίνει τη δική του παραλλαγή του παραμυθιού του Καρόλου Ντίκενς με τον Σκρούτζ, υπό τον τίτλο "A Dickens of a mess". Στον κόσμου του σήμερα, εν έτη 2011, τον σύγχρονο Σκρούτζ ενσαρκώνει ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Στο ίδιο παραμύθι υπάρχει και το βαριά άρρωστο ελληνόπουλο το οποίο για να σωθεί, ο Σκρουτζ καλέιται να αποφασίσει τη γιατρειά.
Φυσικά η γιατρειά του Σκρούτζ για το ελληνόπουλο δεν είναι άλλη από την επιστροφή στη δραχμή.
Αναλυτικά η παραλλαγή του παραμυθιού από τους FT
"Ο Ebenezer Ντράγκι αναστέναξε. Δεν θα καταφέρει ποτέ να τελειώσει με αυτούς τους ισολογισμούς των τραπεζών, και είναι ήδη παραμονή Χριστουγέννων. Έχει ζαλιστεί από τα πολλά νούμερα. Τόσο πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, τόσες ρήτρες ασφαλείας, εγγυήσεις, αναχρηματοδοτήσεις… Αρχίζει να μισοκοιμάται. Βρίσκεται μία δεκαετία πίσω. Ένα χαρούμενο πρωινό γεμάτο αισιοδοξία, όταν ο κόσμος καλωσόριζε το νέο νόμισμα.
Πόσο όμορφη ήταν τότε η ζωή! Αυτοί οι ύπουλοι Βρετανοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο ευρώ, αλλά εμείς θα τους δείξουμε! Το ενιαίο νόμισμα θα ενώσει την Ευρώπη οικονομικά και συμβολικά και σύντομα θα απειλήσει το δολάριο στην πρωτοκαθεδρία της παγκόσμιας αγοράς συναλλάγματος.
Αποκαθηλώνουμε τους Γιάνκηδες από τον θρόνο τους και αφήνουμε στο περιθώριο τους Βρετανούς. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Μέσα σε μία δεκαετία οι οικονομίες του βορρά και του νότου θα έχουν συγκλίνει σε μία μεγαλοπρεπή ισχυρή μηχανή. Το ευρώ θα είναι σαν το γερμανικό μάρκο, αλλά με πιο σκούρο χρώμα από τον ήλιο του νότου.
Ο Ebenezer δεν μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο αυτές τις χαρούμενες σκέψεις. Ξύπνησε από θορύβους στην πόρτα του. Δύο άνδρες, ένας Ιταλός και ένας Ισπανός, είχαν απόλυτη ανάγκη από χρήματα. Ρώτησαν αν, υπό το πνεύμα των Χριστουγέννων, ο κ. Ντράγκι θα μπορούσε να τους βοηθήσει και αυτοί σε αντάλλαγμα θα υποσχεθούν ότι θα σταματήσουν να είναι πολυέξοδοι. Πλάκα κάνουν; Νομίζουν ότι μπορεί απλώς να τυπώσει χρήμα; Αυτά τα κάνει ο ύπουλος ανταγωνιστής του σε έναν άλλο οίκο εκκαθάρισης και οδεύει προς την καταστροφή.
Ο Ντράγκι άρχισε και πάλι να λαγοκοιμάται. Είχε, όμως, σπασμωδικά και περίεργα όνειρα. Έβλεπε την εικόνα ενός μικρού παιδιού από την Ελλάδα που οι γονείς του δεν μπορούσαν να του δώσουν το φάρμακο που απεγνωσμένα χρειαζόταν. Αποφάσισε ότι είναι απλώς κουρασμένος επειδή για τόση ώρα προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να ισοσκελίσει τα βιβλία των τραπεζών. Μερικές φορές πετάχτηκε νομίζοντας ότι είχε βρει τα χρήματα που χρειαζόταν. Σχεδόν αμέσως, όμως, συνειδητοποιούσε ότι τελικά η διαφορά ήταν μεγαλύτερη από όση είχε εκτιμήσει αρχικά. Αν είχαμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα εξαρχής, τώρα δεν θα ήμασταν σε αυτήν την κατάσταση, σκέφτηκε με καημό.
Δεν είχε πια κανένα νόημα. Καλύτερα να πήγαινε σπίτι του. Η ώρα είχε περάσει και εκείνος, εξουθενωμένος, έπεσε στο κρεβάτι. Σχεδόν αμέσως ονειρευόταν. Να και πάλι αυτό το μικρό αγόρι από την Ελλάδα. Οι γονείς του, ρακένδυτοι, θρηνούν. Το αγόρι πέθανε. Λες και ήταν χαρακτήρας από αυτές τις φθηνές μελοδραματικές ταινίες. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, σκέφτηκε ο Ντράγκι. Τότε κοίταξε την ημερομηνία: 24 Δεκεμβρίου 2015. Έβλεπε στο μέλλον. Αχ, αν μπορούσε μόνο να δει τις τιμές των μετοχών εκείνη την ημέρα, θα έβγαζε μια περιουσία!
Λογικεύτηκε. Άρχισε να σκέφτεται το αγόρι και όχι το ταλαίπωρο νόμισμά του. Αν ο μικρός Τίμαιος πεθαίνει το 2015, τότε υπάρχει ακόμη χρόνος να σωθεί. Ποιο ήταν και πάλι το πρόβλημα που έπρεπε να λύσει; Το φάρμακο υπάρχει και έχει δοκιμαστεί πολλές φορές. Το αποτέλεσμα δεν είναι απολύτως βέβαιο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και από τον ασθενή. Συνήθως, όμως, η θεραπεία έχει αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν οι μικροί Έλληνες θέλουν να σωθούν, θα πρέπει να τους επιτραπεί να φύγουν από το πολύτιμο ευρώ και (μακριά από εμάς) να κάνουν υποτίμηση.
Άρχισε να σκέφτεται πώς μπορούσε να γίνει αυτό το σχέδιο. Τον πήρε και πάλι ο ύπνος. Νάτος και πάλι ο μικρός Τίμαιος. Δείχνει τόσο χαρούμενος και υγιής παίζοντας στην παραλία. Πίσω του, εκατοντάδες τουρίστες που απολαμβάνουν τον ήλιο και ούζο σε καταπληκτικές τιμές, με την ευγενική συνδρομή των νέων πτήσεων της Ryanair στα ελληνικά νησιά. Ίσως πάει και ο ίδιος κάποια στιγμή εκεί, σκέφτηκε, και κοιμήθηκε και πάλι μέχρι το πρωί των Χριστουγέννων".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...