Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την αστυνόμευση του κέντρου


Συνελήφθησαν 85 άτομα

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνα συνεχίστηκε και χθες, Παρασκευή από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 03.00 τα ξημερώματα σήμερα Σάββατο.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση-σκούπα συμμετείχαν 241 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Ασφάλειας, Τροχαίας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Αστυνομίας Αθηνών). Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 1.345 άτομα, 113 οχήματα και 36 καταστήματα, ενώ από τις αρχές προσήχθησαν 1.132 άτομα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν 85 άτομα, από τα οποία δύο κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων, ένα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ένα για καταδικαστικές αποφάσεις και 65 άτομα για παράβαση του νόμου «περί Αλλοδαπών». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακόμα δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου σχετικά με τα παράνομα παιχνίδια, ενώ κατασχέθηκαν 23 ναρκωτικά χάπια, 2.575 τεμάχια ειδών παρεμπορίου, το χρηματικό ποσό των 4.720 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκαν 108 παιχνιδομηχανές – φρουτάκια και 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Τέλος, ελέγχθηκαν 12 οίκοι ανοχής και υποβλήθηκαν επτά μηνύσεις, σε ισάριθμα άτομα για παράβαση του Ν. «περί εκδιδομένων προσώπων». Σε ελέγχους καταστημάτων, υποβλήθηκαν 10 μηνύσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όσον αφορά την Τροχαία, βεβαιώθηκαν 394 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. (για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, διέλευση πεζοδρόμου κ.λπ.) Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταδρομική επίθεση στα Εξάρχεια


Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια, σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ομάδα περίπου 30 ατόμων, που βγήκαν από τη λαϊκή αγορά στην περιοχή, πέταξαν τις βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού, ωστόσο τραυματίστηκαν τρεις πολίτες -μια γυναίκα και δύο άνδρες- όταν οι άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε μοτοσυκλέτα, η οποία έπεσε σε πάγκο λαϊκής.
Η 55χρονη γυναίκα έχει υποστεί εγκαύματα στο 16% του σώματός της και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο "Γ. Γεννηματάς". Οι άλλοι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Επίσης, πήραν φωτιά τέσσερα αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα. Φθορές προκλήθηκαν και σε καταστήματα της περιοχής.
Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ΜΑΤ και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα γίνεται συχνά στόχος αντιεξουσιαστών και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί τέσσερις επιθέσεις.
Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση από την αστυνομία στην περιοχή απ' όπου προσάγονται άτομα στην Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με το επεισόδιο.
Εξάλλου, στη 1 τα ξημερώματα έγινε και άλλη επίθεση στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, που βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται εκεί, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς.- 

news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών



Πλούσιοι


Ποιος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών; Ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft; Ή μήπως ο Ίνκγβαρ Κάμπραντ IKEA; Υπάρχει κάποιος Έλληνας στη δεκάδα; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Θα πέσετε έξω!
Ποιος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών; Ο Μπιλ Γκέιτς (Microsoft); Ο Γουόρεν Μπάφετ (Berkshire Hathaway); Ο Ίνκγβαρ Κάμπραντ (IKEA); Ούτε κατά προσέγγιση και ας είναι και οι τρεις ζάμπλουτοι. Ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών, όταν ο πλούτος μετριέται σαν ποσοστό της εθνικής οικονομίας, ήταν ο Τζον Ροκφέλερ.
Στον αγώνα για το ποιος είναι ο πιο πλούσιος, επίσημος διαιτητής είναι το περιοδικό «Forbes». Την περασμένη χρονιά το «Forbes» καταμέτρησε 946 δισεκατομμυριούχους (οι εκατομμυριούχοι είναι τόσοι πολλοί που το περιοδικό δεν ασχολείται πλέον μαζί τους), των οποίων η συνολική περιουσία φτάνει τα 3.5 τρις δολάρια. Αυτό το ποσό είναι μεγαλύτερο από το ακαθάριστο Εθνικό προϊόν της Γερμανίας, της τρίτης δηλαδή μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.
Αλλά οι πλουσιότεροι άνθρωποι ever ανήκουν σε ένα δικό τους σπέσιαλ κλαμπ. Σε αυτή τη λίστα των 10 κορυφαίων του πλούτου (που όλοι είναι άντρες), τα ποσά που θα διαβάσετε είναι μυθικά και έχουν υπολογιστεί με βάση την τιμή του δολαρίου το 2007. Σας παρουσιάζουμε την απόλυτη δεκάδα των δισεκατομμυριούχων στην παγκόσμια ιστορία.
1. Τζον ΡοκφέλερΤζον Ροκφέλερ
Στα 74 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 318.3 δις δολάρια
Όταν ήταν πιτσιρικάς, οι δυο μεγάλες του φιλοδοξίες ήταν να βγάλει 100.000 δολάρια και να αξιωθεί να σβήσει 100 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του. Και ναι μεν ο χάρος βγήκε παγανιά δυο χρόνια πριν γίνει αιωνόβιος, όμως στα 98 χρόνια που έζησε ο Ροκφέλερ, έβγαλε πολλούς σκασμούς λεφτά. Ο μπαμπάς του Τζον ήταν ένα υπόδειγμα τεμπέλη, όμως η μαμά του φρόντισε να «ψήσει» τον μικρό ότι η πολλή δουλειά «φτιάχνει» τον αφέντη. Η πορεία προς τα πλούτη άρχισε από ένα παντοπωλείο στη γειτονιά μέχρι να καταλήξει στην ίδρυση της Standard Oil, η οποία μέσα από πανούργες και ληστρικές πρακτικές μετατράπηκε στο μεγαλύτερο μονοπώλιο της Αμερικής, αντιπροσωπεύοντας το 90% της αγοράς επεξεργασμένων καυσίμων.
Το 1911 το Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι το μονοπώλιο της Standard Oil έπρεπε να τελειώσει και διέταξε την πετρελαϊκή αυτοκρατορία να «σπάσει» σε 34 κομμάτια με διαφορετικά Διοικητικά Συμβούλια. Όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση, ο Ροκφέλερ είχε ήδη αποσυρθεί από τη εταιρεία του, έχοντας όμως κρατήσει μεγάλο ποσοστό μετοχών. Η διάσπαση της Standard Oil απογείωσε τις τιμές των μετοχών και έτσι ο Τζον μέσα σε μια νύχτα διπλασίασε την ήδη τεράστια περιουσία του. Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι μαζί του, πρέπει να αναφέρουμε πως σε όλη τη διάρκεια της ζωής του το 10% των κερδών του πήγαινε σε φιλανθρωπίες, με αποκορύφωμα την προσφορά της μισής του περιουσίας – μέσω της διαθήκης του – σε κοινωφελή ιδρύματα.
2. Άντριου ΚάρνεγκιΆντριου Κάρνεγκι
Στα 68 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 298.3 δις δολάρια
Ο Άντριου μετανάστευσε από τη Σκωτία στις ΗΠΑ και από τα 13 μέχρι και τα 20 χρόνια του πέρναγε κλωστές μέσα σε βελόνες, άλλαζε τις κουβαρίστρες και έστελνε τηλεγραφήματα. Κάποια στιγμή βαρέθηκε να ασχολείται με σαχλαμάρες και αποφάσισε να ασχοληθεί με την αγορά μετοχών. Μέσα σε μια δεκαετία είχε επενδύσει στη μεταλλουργία, στους σιδηροδρόμους και τα πετρέλαια. Όμως το χοντρό μπαγιόκο ήρθε από το ατσάλι. Ο Κάρνεγκι έστησε έναν τεράστιο κολοσσό χαλυβουργικής, τον μεγαλύτερο στον κόσμο.
Το 1901, στα 66 του, ο Άντριου αποσύρθηκε πουλώντας τις μετοχές του στο εξωφρενικό για την εποχή ποσό των 225 εκατομμυρίων δολαρίων, εισπράττοντας το αντίτιμο σε ράβδους χρυσού. Κατασκεύασε παράλληλα και ένα τεράστιο χρηματοκιβώτιο για να τσουβαλιάσει το χρυσάφι και να έχει την ησυχία του. Επειδή όμως δεν ήθελε να γίνει Σκρουτζ, αποφάσισε να δωρίσει σε φιλανθρωπίες το 90% της περιουσίας του, κράτησε για πάρτη του το υπόλοιπο 10% για χαρτζιλίκι και πέθανε ευτυχισμένος.
3. Νικόλαος Β’ Ρομανόφ, Τσάρος της ΡωσίαςΝικόλαος Β’ Ρομανόφ, Τσάρος της Ρωσίας
Στα 49 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 253.5 δις δολάρια
Ο τελευταίος Τσάρος της Ρωσίας και ένα από τα μεγαλύτερα ρεμάλια της παγκόσμιας ιστορίας.
O Νικολάι Αλεξάντροβιτς Ρομανόφ, διοίκησε τη χώρα του με σιδερένια πυγμή, αμέτρητα εγκλήματα και τυφλή βία.
Τα 23 χρόνια της βασιλείας του σημαδεύτηκαν από διώξεις, επαναστάσεις, πολέμους και ένα άνευ προηγουμένου αιματοκύλισμα της Ρωσίας. Mοναδικός σκοπό τη συσσώρευση πλούτου.
Το 1917 οι Μπολσεβίκοι ανέλαβαν το θεάρεστο έργο της εξόντωσής του.
Μετά από διαταγή του Λένιν ο Νικόλας μαζί με την οικογένειά του θανατώθηκαν.
4. Γουίλιαμ Χένρι ΒάντερμπιλτΓουίλιαμ Χένρι Βάντερμπιλτ
Στα 64 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 231.6 δις δολάρια
Τούτος δω δεν δυσκολεύτηκε και πολύ αφού κληρονόμησε σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια από τον μπαμπά, τον μεγιστάνα των σιδηροδρόμων Κορνήλιο Βάντερμπιλτ.
Ο οποίος όμως Κορνήλιος είχε πάρει από κακό μάτι τον γιο του και συνεχώς τον στόλιζε με χαρακτηρισμούς όπως «χοντροκέφαλο», «ανεπρόκοπο», «κορόιδο» και «ικανό για το τίποτα».
Παρόλα αυτά ο μικρός Βάντερμπιλτ αποδείχτηκε άξιος μπίζνεσμαν, μεγάλωσε την οικογενειακή επιχείρηση και τελικά κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση του πατέρα του.
Όταν ο Γουίλιαμ πέθανε το 1885, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Για φιλανθρωπίες ούτε λόγος…
5. Οσμάν Αλί Χαν, Ασάφ Τζά ο 7οςΟσμάν Αλί Χαν, Ασάφ Τζά ο 7ος
Στα 50 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 210.8 δις δολάρια
Ο Οσμάν Αλί ήταν ο τελευταίος κυβερνήτης του Πριγκιπάτου των Ιντεραμπάντ και Μπεράρ, πριν την εισβολή και προσάρτησή του από την Ινδία.
Ο αποκαλούμενος και ως η «Αυτού Καθηγιασμένη Υψηλότης», ήταν ένας φωτισμένος και φιλάνθρωπος ηγέτης, που προωθούσε την παιδεία, τις επιστήμες και την ανάπτυξη στη χώρα του.
Προόριζε το 10% του κρατικού προϋπολογισμού στην παιδεία, καθιερώνοντας τη δωρεάν υποχρεωτική βασική εκπαίδευση. Στην 37χρονη παραμονή του στην εξουσία, έφερε στο πριγκιπάτο τον ηλεκτρισμό, ενώ κατασκεύασε δρόμους, συγκοινωνίες και άλλα αναπτυξιακά προγράμματα.
Το 1937 ο Χαν έγινε πρωτοσέλιδο στο περιοδικό «Time», ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της υφηλίου.
6. Άντριου ΜέλονΆντριου Μέλον
Στα 80 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 188.8 δις δολάρια
Ο Άντριου ήταν γιος του τραπεζίτη Τόμας Μέλον, ιδρυτή της τράπεζας «Mellon Bank». Ο μικρός Μέλον καταπιάστηκε στα 17 του με μια εταιρία ξυλείας και στα 27 του ανέλαβε την τράπεζα του μπαμπά.
Ανακατεύτηκε επίσης με πετρέλαια, χάλυβες, ναυπηγεία και κατασκευαστικές εταιρίες.
Το 1921 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Γουόρεν Χάρντινγκ τον διόρισε Υπουργό των Οικονομικών, θέση στην οποία παρέμεινε για μια δεκαετία.
Σε αυτό το πόστο ο Μέλον κατάφερε να αυξήσει το κρατικό εισόδημα με μείωση στους φόρους και περικοπές στις ομοσπονδιακές δαπάνες.
7. Χένρι ΦορντΧένρι Φορντ
Στα 57 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 188.1 δις δολάρια
Ο μπαμπάς Φορντ ήθελε να δει τον γιο του κάου μπόι στη φάρμα της οικογένειας. Όμως ο μικρός είχε άλλα όνειρα και στα 16 του παράτησε τη φάρμα και έγινε μαθητευόμενος μηχανουργός. Στα 28 του άρχισε ήδη να πειραματίζεται με πετρελαιομηχανές στην εταιρεία του Τόμας Έντισον, στην οποία εργαζόταν.
Στα 36 του ο Χένρι ίδρυσε την πρώτη του αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία πτώχευσε δυο χρόνια αργότερα. Ο Χένρι όμως δεν μάσησε και πολύ σύντομα έστησε τη δεύτερη με την ονομασία «The Henry Ford Company». Ούτε και έτσι όμως τα κατάφερε, αφού τελικά αναγκάστηκε να πουλήσει το μερίδιό του στους συνεταίρους του – με τους οποίους είχε έρθει σε σύγκρουση – για μόλις 900 δολάρια. Αγύριστο κεφάλι όμως ο Φορντ, ίδρυσε στο καπάκι την τρίτη εταιρία αυτοκινήτων, την «Ford & Malcomson Company».
Ο Χένρι τα βρήκε με τους προμηθευτές του, αδερφούς Dodge και η εταιρία άλλαξε για μια ακόμα φορά όνομα – ευτυχώς τελευταία – η γνωστή σε όλους «Ford Motor Company». Τότε ήταν που το χρήμα άρχισε να ρέει, ειδικά μετά την παρουσίαση του θρυλικού «Model T», του πρώτου αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής. Το όνομα του Φορντ έγινε συνώνυμο των τεσσάρων τροχών, ενώ ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε στα εργοστάσιά του τη γραμμή μαζικής παραγωγής, αλλά και την 5μερη εργασία και τους υψηλούς μισθούς στους εργάτες.
8. Μάρκος Λικίνιος ΚράσοςΜάρκος Λικίνιος Κράσος
Στα 62 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 169.8 δις δολάρια
Πρόκειται για τον πρώτο διδάξαντα, αφού είναι ο αρχαιότερος σε αυτή τη λίστα. Ρωμαίος στρατηγός και πολιτικός, ευθύνεται για την καταστολή της εξέγερσης των σκλάβων υπό τον Σπάρτακο. Αν νομίζετε ότι οι υπόλοιποι μπίζνεσμεν της λίστας ήταν αδίστακτοι, προφανώς δεν γνωρίζετε τι μπουμπούκι ήταν ο Μάρκος. Ασχολήθηκε με το δουλεμπόριο και τα ορυχεία ασημιού, αλλά το μεγαλύτερο «ταλέντο» του το εξάσκησε ως «μεσίτης» με διάφορους τρόπους: Είτε αγοράζοντας σπίτια «εχθρών» του κράτους, είτε αγοράζοντας σπίτια και περιουσίες θυμάτων των πολέμων της Ρώμης για ψίχουλα και μεταπουλώντας τα με τεράστιο κέρδος, είτε με το κόλπο της φωτιάς: Δημιούργησε μια στρατιά από 500 χτίστες και κάθε φορά που ξεσπούσε φωτιά στη Ρώμη (φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο εκείνα τα χρόνια), διαπραγματευόταν την αγορά των καμένων σπιτιών σε πολύ χαμηλές τιμές. Στη συνέχεια τα ανακατασκεύαζε και τα ξαναπουλούσε στους πρώην ιδιοκτήτες με «σημαία» του την αισχροκέρδεια. Ήταν τόσο μισητός στους πολίτες της Ρώμης, ώστε όταν πέθανε, οι εχθροί του έκοψαν το κεφάλι του και έριξαν λιωμένο χρυσό στο στόμα του, αναφορά στην απληστία του.
9. Βασίλειος Β’ ο ΒουλγαροκτόνοςΒασίλειος Β’ ο Βουλγαροκτόνος 
Στα 67 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 169.4 δις δολάρια
Μετά τον Κράσο, εδώ έχουμε άλλον έναν βάρβαρο μακελάρη, τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου – τρομάρα του – Βασίλειο τον Β’, επονομαζόμενο – γιατί άραγε; – και Βουλγαροκτόνο. Βασίλεψε από το 976 μέχρι το 1025 και στα χρόνια του η Βυζαντινή Αυτοκρατορία έφτασε στο ζενίθ του πλούτου και της δύναμής της. Προσάρτησε πολλά νέα εδάφη, μεταξύ αυτών και τη Βουλγαρία, επιδιδόμενος σε μαζική γενοκτονία των γειτόνων. Ο Βασίλειος δεν είχε διάδοχο – ευτυχώς – και μισό αιώνα μετά τον θάνατό του άρχισε η σταδιακή κατάρρευση του βασιλείου του.
10. Κορνίλιους Βάντερμπιλτ (ο μπαμπάς του Γουίλαμ Χένρι στο Νο 4)Κορνίλιους Βάντερμπιλτ
Στα 82 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 167.4 δις δολάρια
Πρόκειται για την κλασική ιστορία φτωχού που έγινε πλούσιος. Παράτησε τα γράμματα στα 11 λέγοντας το διάσημο «αν πήγαινα στο σχολείο, δεν θα είχα χρόνο να μάθω τίποτα άλλο». Έπιασε δουλειά στα φέρι μποτ της Νέας Υόρκης. Στα 16 του έπεισε τη μητέρα του να του δανείσει 100 δολάρια, με τα οποία ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, μεταφέροντας εμπορεύματα και επιβάτες από το Staten Island στο Manhattan. Ένα χρόνο αργότερα ξεπλήρωσε το χρέος στη μαμά με τόκο 1000 δολάρια. Από την ενασχόλησή του με τα φέρι πήρε το παρατσούκλι «ναύαρχος», αλλά πολύ σύντομα παράτησε τη θάλασσα και έπιασε τα τρένα.
Ο Βάντερμπιλτ ήταν αδίστακτος στις επιχειρήσεις του. Για να πάρετε γραμμή για τι κουμάσι μιλάμε, διαβάστε αυτό: Όταν δυο αντίπαλοί του εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του αγοράζοντας τις μετοχές μιας από τις εταιρίες του, ο Κορνίλιους τους τηλεγράφησε το εξής: «Κύριοι, με εξαπατήσατε. Δεν θα σας μηνύσω, επειδή ο νόμος είναι πολύ αργός. Θα σας καταστρέψω. Ειλικρινά δικός σας, Κορνίλιους Βάντερμπιλτ». Δυο χρόνια αργότερα το κατάφερε, εξαφανίζοντας τις επιχειρήσεις τους. Παρόλο τον πλούτο (ή ίσως εξαιτίας αυτού), η οικογένεια Βάντερμπιλτ δεν ήταν ευτυχισμένη. Ο «Ναύαρχος» σκεφτόταν συνεχώς τη διαθήκη του και επειδή δεν ήθελε να χωρίσει τα λεφτά του σε μερίδια, αποκλήρωσε όλα τα παιδιά του, εκτός από τον Γουίλιαμ, γιατί πίστευε ότι μόνο αυτός ήταν αντάξιός του ώστε να διατηρήσει την αυτοκρατορία του.


Πηγή: 24wro
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα ρίξει οξύ στον δράστη που "έκαψε" το πρόσωπό της!



Με το ίδιο νόμισμα θα πληρώσει, ένας άντρας από το Ιράν την αποτρόπαια πράξη που έκανε το 2004.

Ο Ιρανός Majid Movahedi δεν δίστασε να ρίξει οξύ στο πρόσωπο μιας γυναίκας που τον απέρριψε, με αποτέλεσμα η κοπέλα να παραμορφωθεί και να τυφλωθεί.

Η δικαίωση άργησε μερικά χρόνια αλλά ήρθε τελικά για την 32χρονη Ameneh Bahrami, αφού συμφώνα  τις αρχές του Ιράν, ο άντρας θα πληρώσει για την πράξη του με το ίδιο νόμισμα.

Το Ιράν αποφάσισε να επιτρέψει στην Bahrami να ρίξει οξύ στο πρόσωπο του δράση για να τον τιμωρήσει. Ο Movahedi πρόκειται να τυφλωθεί με τη ρίψη πέντε σταγόνων οξέος σε κάθε μάτι κάποια στιγμή εντός της ημέρας.

Η απόφαση όμως του Ιράν εξόργισε την Διεθνή Αμνηστία που κάνει λόγο για "απάνθρωπη τιμωρία" και καλεί τις αρχές της χώρας  να μην προχωρήσουν στην τύφλωση του  άνδρα με οξύ.

"Είναι απίστευτο το ότι οι αρχές του Ιράν εξετάζουν το να επιβάλουν μια τέτοια ποινή", σχολίασε η υποδιευθύντρια του προγράμματος της Αμνηστίας για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική σε ανακοινωθέν της οργάνωσης.
Η ποινή είχε επιδικαστεί το 2008. Ο Μοβαχεντί είχε παραδοθεί στις αρχές δύο εβδομάδες μετά την επίθεση και είχε ομολογήσει το έγκλημά του στην διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.
Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι δεν δικαιολογείται επ' ουδενί η επιβολή μιας τέτοιας ποινής, ωστόσο, αναφέρει ότι η Bahrami τάχθηκε υπέρ της ποινής κι αξίωσε «ανταπόδοση» για τα τραύματά της.

«Δε θα είναι ανταπόδοση μόνο για εμένα και όλο τον πόνο που υπέφερα, αλλά θα στείλει κι ένα μήνυμα για να φοβηθούν άλλοι και να μην διαπράξουν παρόμοιες επιθέσεις», είπε η γυναίκα στο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA.

Η γυναίκα ζει στην Ισπανία, αλλά εκτιμάται πως ίσως επιστρέψει στο Ιράν για να εγχύσει προσωπικά το οξύ στα μάτια του δράστη. Έχει υποβληθεί σε 17 εγχειρήσεις μετά την επίθεση, από την οποία έχασε το ένα μάτι ακαριαία. Οι γιατροί κατάφεραν να αποκαταστήσουν το 40% της όρασής της από το άλλο μάτι, αλλά η γυναίκα τυφλώθηκε εντελώς εξαιτίας μιας μόλυνσης.

Πηγη  protothema

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Την αποκεφάλισε και έτρεχε με το κεφάλι της μέσα στον κόσμο!



Την απόλυτη φρίκη βιώσαν οι τουρίστες που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο Valdes στην πόλη Los Cristianos της Τενερίφης.

Άνδρας εισήλθε σε super market, ακινητοποίησε μία γυναίκα και την αποκεφάλισε.

Στη συνέχεια ο δράστης, που πιστεύεται ότι είναι άστεγος, υπήκοος Βουλγαρίας, την αποκεφάλισε και στη συνέχεια βγήκε στο δρόμο κρατώντας το κεφάλι της στα χέρια!

Αυτόπτες μάρτυρες άρχισαν να φωνάζουν βλέποντας το αποτρόπαιο θέαμα και κάλεσαν τις αρχές, ενώ οι άνδρες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μέχρι να έρθει η
αστυνομία.

Πηγη Zougla 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αθώος ο Σωκράτης μετά από 2.500 χρόνια

Αθώος ο Σωκράτης μετά από 2.500 χρόνια

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τον βάρυναν το 399 π.Χ.

Δικαιώθηκε ο Σωκράτης μετά από 2.420 χρόνια από Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο αθώωσε τον έλληνα φιλόσοφο.

Τη μεταφορά της δίκης του Σωκράτη ανέλαβε το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάση, με τη συμμετοχή κορυφαίων δικαστών και διαπρεπών δικηγόρων της νεοϋορκέζικης νομικής ελίτ.

Το δικαστικό σώμα διχάστηκε μπροστά σε χείμαρρο επιχειρημάτων και ρητορικών λόγων από τις δυο πλευρές, αναδεικνύοντας παράλληλα το διαχρονικό σκεπτικισμό για την πολύκροτη δίκη του Σωκράτη, που προβληματίζει κάθε φορά που μεταφέρεται ο χρόνος, ο τόπος και η επικρατούσα κατάσταση της τότε εποχής.

Στη δίκη εξετάστηκαν όλες οι κατηγορίες που βάρυναν το Σωκράτη το 399 π.Χ. όπως ασέβεια προς τους Θεούς και διαφθορά των νέων. Με την απόφαση του δικαστηρίου συμφώνησαν 185 θεατές - ένορκοι, διαφώνησαν 29 και πολλοί άλλοι δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Πηγή newsbeast.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άγνωστη λέξη η γυμναστική για τα ελληνόπουλα

Άγνωστη λέξη η γυμναστική για τα ελληνόπουλα


Υπέρβαρα 4 στα 10 παιδιά

Άγνωστες φαίνεται πως είναι για την πλειοψηφία των ελληνόπουλων οι συνήθειες της τακτικής άσκησης και της υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής.

Τέσσερα στα δέκα ελληνόπουλα, ηλικίας 6-12 ετών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ενώ τα τελευταία 13 χρόνια, το ποσοστό των υπέρβαρων παιδιών αυτής της ηλικίας αυξήθηκε κατά 30% και των παχύσαρκων 50%.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Η ευεξία των παιδιών και των νέων στη σύγχρονη κοινωνία». 

Όπως ανέφερε ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος και πρόεδρος του ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, Χάρης Γεωργακάκης, το 90% των παιδιών στην Ελλάδα αντί να γυμνάζεται ή να παίζει προτιμά να βλέπει τηλεόραση, ενώ μόλις το 10% ακολουθεί μεσογειακή διατροφή. 

Τα συμπεράσματα προέκυψαν από πρόσφατη έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, την οποία παρουσιάζει ο «Αδέσμευτος Τύπος» και που καταδεικνύει την τάση των Ελλήνων να εγκαταλείπουν τη μεσογειακή διατροφή και να μεγαλώνουν αγύμναστα και υπέρβαρα παιδιά.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ναι ρε. Εγώ το έκανα…

Προσπαθώ τις τελευταίες μέρες να συνειδητοποιήσω, σαν άνθρωπος πάνω απ΄ όλα, τον άδικο χαμό του συμπολίτη μας. Να καταλάβω τα γιατί της αποτρόπαιας αυτής πράξης και να αποδώσω στους υπεύθυνους τα …συλλυπητήριά μου, για τον ενταφιασμό της όποιας μου ελπίδας να δώ αυτή τη χώρα να ξαναστέκεται περήφανη στα πόδια της. Τους φταίχτες, είμαι σίγουρος, δεν πρόκειται να τους βρώ ποτέ. Τις αθώες παρθένες, όμως, τις έχω εντοπίσει από καιρό.
O υπουργός, λοιπόν, δεν φταίει. Προς θεού άνθρωπε μου. Πώς σου πέρασε απ΄ το μυαλό πως ο ικανός και υπεύθυνος αυτός πολιτικός άντρας θα μπορούσε ποτέ να φταίει για τον θάνατο ενός ανθρώπου; Φτάνει πιά με τις γενικότητες και τους αφορισμούς σας εναντίον ολόκληρου του πολιτικού προσωπικού. Φτάνει πιά με τις εύκολες και αβασάνιστες κρίσεις σας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι αιρετοί …την αιρετότητά μου μέσα! Τους ψήφισε ο λαός και τους έδωσε την εντολή να μας κυβερνήσουνε. Και αν πεθάνει και κάποιος, τι να κάνουμε δηλαδή; Εδώ από μια σκωληκοειδεκτομή πεθαίνει άνθρωπος και θα την γλιτώσει ο καθείς από κοτζάμ εγκληματικότητα; Θα φέρουμε, λοιπόν, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα απαγορεύει στους κοινούς εγκληματίες να κλέβουν κάμερες και να σφάζουν ανυποψίαστους πολίτες και θα το τακτοποιήσουμε και αυτό το θέμα.
Ο Πρωθυπουργός δεν φταίει. Πώς να ρίξεις το φταίξιμο, άλλωστε, σε έναν τόσο μειλίχιο και ευγενικό άνθρωπο; Προσπαθεί ο δόλιος να αλλάξει τον ραγιά που κρύβουμε όλοι μέσα μας και να διώξει τον μισητό κοτζαμπάση από τα δημόσια πράγματα της πόλης μας και εμείς εκεί. Αγύριστα κεφάλια να επιμένουμε να ζούμε όπως πρώτα. Το ότι μου φέρνει λίγο στο μυαλό  τον συμπαθητικό Καμπούρη λίγα δευτερόλεπτα πρίν το τέλος να στέκεται στην γραμμή των βολών, αστο. Ξέχνα το. Μια σκέψη ήτανε και πέρασε. Γιατι, δυστυχώς, για εμάς τα θαύματα συμβαίνουν μια φορά μονάχα..
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν φταίει. Τον βάλανε τον δόλιο στη βιτρίνα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, να χαιρετάει τους περαστικούς και να μοιράζει φοντανάκια στους επισκέπτες. Βγήκαν, βλέπεις, οι δαφνοστεφείς  πανεπιστημιακοί και είπαν κάποτε ότι ο Πρόεδρος εμποδίζει την πλέρια δημοκρατία να ριζώσει στα χώματα αυτής της χώρας. Ξερίζωσαν, λοιπόν, τον μισητό αντιδημοκρατικό θεσμό και άφησαν μονάχη της την «ενός ανδρός αρχή» να αλωνίζει στο «δημόσιο πράττειν» και να παίρνει αποφάσεις. Τώρα, τι σόι δημοκρατική κατάκτηση είναι αυτή, κατά πως έλεγε και ένας από δαύτους που, κάπου τον πήρε το μάτι μου εδώ μέσα, αυτό δεν μπόρεσα ποτέ μου να το καταλάβω. Αλλά είπαμε. Κοτζάμ πανεπιστημιακοί είναι αυτοί. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω από μένα.
Το Σύνταγμα δεν φταίει. Αν περιμένεις μεγάλε να βρείς τον φταίχτη σε ένα κείμενο καθαρογραμμένο και καλοβαλμένο, γεμάτο μπόσικες λέξεις και ζητωκραυγές, ε τότε είσαι πολύ γελασμένος. Και αν νομίζεις ότι με νέες εκθέσεις ιδεών θα καταφέρεις να πιάσεις τη βάση και να εισέλθεις και πάλι στη χορεία των πολιτισμένων κρατών της οικουμενόπολης, ε τότε θεωρώ ότι το έχεις γερά χαμένο. Να φτιάξεις νέο Σύνταγμα και να το βάλεις πού; Στην ψυχή και στο μυαλό ασύντακτων ανθρώπων; Να φτιάξεις νέο Δίκαιο και να το εμπιστευτείς πού; Στην καρδιά άδικων και δίχως αιδώ ανθρώπων; Ωπα ωπα θα βρείς μεγάλε….
Η πνευματική ηγεσία δεν φταίει. Πώς να φταίει, άλλωστε, μια ηγεσία που απλά δεν υπάρχει; Τους εξαφανίσαμε και αυτούς γιατι μας ήτανε αχρείαστοι. Μιλούσανε ακαταλαβίστικα, με τρόπους στρυφνούς και δύσκολους και εμάς μας ήτανε περισσότερο οικεία η γλώσσα του Αντρέα (Παπανδρέου, Μικρούτσικος το ίδιο είναι… Έκαστος εφ’ω ετάχθη, εξάλλου). Ασε που η Αριστερά λοβοτόμησε και όσους μας είχαν απομείνει, τάζοντάς τους πανεπιστημιακά λοφία, ενθουσιώδη ακροατήρια και αυτονόητα πρωτεία και προσχώρησαν και αυτοί στα νεφελώματα και στην λογική του άσπρου μαύρου. Δεν βαριέσαι. Στον {σεσημασμένο βλάκα} οι μανιχαϊσμοί ταιριάζουν περισσότερο.
Ο Τύπος δεν φταίει. Αποστολή του, άλλωστε, είναι η παίδευση και η μόρφωση του κοινού. Η ελευθέρωση του πολίτη και η ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Ο καταλαγιασμός των παθών, η εντιμότητα στην κριτική και η αντικειμενικότητα στις ειδήσεις. Ότι δηλαδή ακριβώς κάνει και ο δικός μας Τύπος. Πού καιρός για περίεργα αλισβερίσια που επισείουν τον ψόγο του φταίχτη…
Ο μέσος Ελληνας πολίτης δεν φταίει. Σε παρακαλώ. Είναι δυνατόν να φταίει ένας άνθρωπος που βλέπει τρεισήμισι ώρες τηλεόραση τη μέρα, που συμμετέχει σε ψηφοφορίες Greek idol και Μaster chef –με κεφαλαία πάντοτε γιατί γινήκανε τα κύρια ονόματα του καθημερινού μας λόγου- που δεν έχει ανοίξει ούτε ένα βιβλίο στη ζωή του και για τον οποίο η εφημερίδα αποτελεί ένα πρωτοσέλιδο κομμάτι χαρτί κρεμασμένο από μανταλάκια στο περίπτερο; Σοβαρεεεεεψου….
Εσύ δεν φταίς σίγουρα. Ασε. Ξέρω ξέρω. Εσύ δεν έχεις καμμία σχέση με τα υπόλοιπα λαμόγια. Πληρώνεις τακτικά τους φόρους σου. Είσαι ευσυνείδητος πολίτης. Δεν ψηφίζεις αυτούς που μας κυβερνούν. Εχεις οικολογική συνείδηση. Αγαπάς τους μετανάστες. Η Πάπυρος Λαρούς είναι το αγαπημένο σου ανάγνωσμα στην τουαλέτα. Στην Τούμπα πληρώνεις πάντα εισιτήριο. Και, φυσικά, εξανίστασαι όταν κάποιος θρασύς σαν εμένα σε βάζει στο ίδιο βάθρο με τους άλλους. Είναι και αυτή η διαολεμένη καμπούρα που φυτρώνει πάντα στην αθέατη πλευρά της ράχης και δεν μπορώ να επιμείνω και περισσότερο. Καλα ντε. Τι βαράς; Τώρα πώς γίνεται τα κείμενα αυτά να τα διαβάζεις μόνο εσύ και όλη η σαβούρα των λοβοτομημένων ψηφοφόρων του εγχώριου δικομματισμού να παρακολουθεί μονάχα μεσημεριανά και να χρησιμοποιεί από ολόκληρο το διαδικτυο μονάχα το {you porn} ,δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Κάποια εξήγηση θα υπάρχει όμως. Ε; Καταπληκτικέ αναγνώστη;
Ησυχοι λοιπόν, με τακτοποιημένη τη συνείδησή μας όλοι, ας επιστρέψουμε στα γνωστά και καθιερωμένα της ζωής μας. Και πού ξέρεις; Ισως κάποτε βρεθεί κανας κουζουλός και φωνάξει αντρίκια: «Εγώ το έκανα μωρέ». Και ίσως τότε πάψει και αυτή η καταραμένη ενοχή να μας αποβάλλει όλους απ΄ την τάξη και την ηρεμία της καθημερινότητάς μας, τιμωρία για τον μαλάκα που δεν λέει να σηκώσει το χέρι του. Και μην μπερδεύεσαι. Ο μαλάκας είναι μαλάκας. Είτε σηκώσει το χέρι του αντρίκια είτε επιμένει να το κρατάει κατεβασμένο , με τον καρπό του κάπως σπασμένο…

Του Τάσου Φούντογλου.
Ειδικευόμενου νεφρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

από το aixmi.gr και το http://greek-publius.blogspot.com/
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η κοκαΐνη των φτωχών

Η κοκαΐνη των φτωχών

Θραύση κάνει στην Ελλάδα η επικίνδυνη ναρκωτική ουσία

Όταν πριν από ένα μήνα οι διωκτικές αρχές πέρασαν χειροπέδες στον καθηγητή τένις των επωνύμων, δεν πίστευαν ότι η συγκεκριμένη σύλληψη θα τους έφερνε μπροστά σε μια ανατριχιαστική ανακάλυψη.

Και στην Ελλάδα κάνει πλέον θραύση το ναρκωτικό, το οποίο οδηγεί σε σύντομο χρονικό διάστημα τους χρήστες σε τρομερό εθισμό, δυσμορφία στο πρόσωπο και τελικά στον θάνατο!

Πρόκειται για τη μεθαμφεταμίνη, ή αλλιώς «κοκαΐνη των φτωχών» η οποία πουλιέται προς 15 ευρώ το γραμμάριο, έχει ήδη κατακλύσει τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τώρα πια έφτασε και στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Espresso», το τελευταίο διάστημα έχουν φτάσει πληροφορίες στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών για τη λειτουργία παράνομου εργαστηρίου μεθαμφεταμίνης σε περιοχή του κέντρου των Αθηνών, η οποία είναι στέκι τοξικομανών.

Τα «λαγωνικά« της Δίωξης ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τη συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να ανακαλύψουν το εργαστήριο παρασκευής αυτού του επικίνδυνου χημικού ναρκωτικού.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Δίωξη Ναρκωτικών συνέλαβε έναν Ιρανό πρωταθλητή του τένις και προπονητή αρκετών επώνυμων Αθηναίων, την ώρα που παραλάμβανε από το ταχυδρομείο το δέμα προερχόμενο από την Τουρκία, το οποίο περιείχε ένα κιλό «κόκα των φτωχών». Όπως διαπιστώθηκε από την Ασφάλεια, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε δεχτεί από την Τουρκία άλλα δέκα δέματα, τα οποία όπως εκτιμά η Ασφάλεια, περιείχαν ποσότητες μεθαμφεταμίνης.

Πηγή newsbeast.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απόψε η Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων

Απόψε η Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων

Με δωρεάν ποτό, συναυλίες, προβολές και περιηγήσεις

Απόψε γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Νύκτα των Μουσείων. Τα Μουσεία μένουν ανοικτά τις βραδινές ώρες, ακόμα και μετά τα μεσάνυκτα, και φιλοξενούν εκδηλώσεις.

Αρκετά είναι και στην Ελλάδα τα μουσεία που συμμετέχουν στον εορτασμό. Συνδυάστε τη σαββατιάτικη έξοδό σας με ένα πέρασμα από τους χώρους της μνήμης και της τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μουσείο Μπενάκη

Πειραιώς 138 (210 3453111)

Μουσείο Ηρακλείδων
Ηρακλείδων 16 Θησείο (210 3461981)

Νομισματικό Μουσείο
Πανεπιστημίου 12 (210 3643774) 

Ίδρυμα Ευγενίδου

Πεντέλης 11 Π.Φάληρο (210 9469600)

Ίδρυμα Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν, Σύνταγμα (210 3611206)

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι (210 7228321-3)

Πηγη΄newsbeast.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χανιά: Μασάζ στην... παραλία από παράνομους μετανάστες


Μασάζ σε λουόμενους προσέφεραν δύο αλλοδαποί 51 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν στήσει την "επιχείρηση" τους σε παραλία του Πλατανιά.






Όπως αναφέρει το flashnews.gr οι δύο "μασέρ" από την Κίνα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας και άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Πλατανιά, διότι δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα καθώς και την απαραίτητη άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ στη συνέχεια εφαρμόστηκε το διοικητικό μέτρο της απέλασης καθώς παρέμεναν παράνομα στην χώρα μας.


Πηγή newsit.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρωτοφανές περιστατικό κακοποίησης σε 8χρονο αγοράκι. Ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο.



Συγκλονισμένοι είναι  οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας από την φρίκη που αντίκρισαν εξετάζοντας ένα 8χρονο παιδί που εισήχθη εσπευσμένα με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του. Πρόκειται για μια από τις πλέον ανατριχιαστικές υποθέσεις που έχουν  κληθεί να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια και μια υπόθεση που αναμένεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τραγικό θύμα, της απίστευτης ιστορίας κακοποίησης είναι ένα 8χρονο παιδί από την Άρτα. Το παιδί μεταφέρθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Καραμανδάνειο με βαριάς μορφής διάτρηση εντέρου.

Η διάτρηση είχε προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο που είχε σφηνωθεί στην πρωκτική του χώρα, ενώ η περίπτωση ατυχήματος , χωρίς να έχει αποκλειστεί , θεωρείται απίθανη.
Το παιδάκι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αυτή τη στιγμή έχει διαφύγει τον κίνδυνο , ενώ παρακολουθείται και από ψυχολόγο.

Πηγή thebest.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έλεγχος-εξπρές σε όσους δεν έκαναν περαίωση

Στο στόχαστρο 500.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες

Το δείγμα των υποθέσεων που θα ελεγχθούν με διαδικασίες εξπρές καθορίζεται με απόφαση του υφ. Οικονομικών Δημ. Κουσελά, που έχει ήδη αποσταλεί στις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα. Κριτήρια για την επιλογή του δείγματος αποτελούν τα τελευταία ψηφία του ΑΦΜ και το ύψος των ακαθάριστων εσόδων.

Άγριο κυνηγητό σε περίπου 500.000 επιχειρήσεις που αγνόησαν την περαίωση εξαπολύει από τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών. Πρώτοι στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται επιτηδευματίες που, ενώ είχαν ακολουθήσει τη διαδικασία της «αυτοπεραίωσης» για τις χρήσεις 2007,1008, και 2009, δεν αποδέχθηκαν το εκκαθαριστικό της πρόσφατης περαίωσης, αλλά και όσοι έχασαν το δικαίωμα της ρύθμισης γιατί δεν κατέβαλαν τουλάχιστον δύο συνεχόμενες ληξιπρόθεσμες δόσεις.

Σύμφωνα με το «Έθνος», αντιμέτωποι με φορολογικό έλεγχο για τις ανέλεγκτες χρήσεις της τριετίας 2007-09 βρίσκονται επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων:
• Τα δύο τελευταία ψηφία του ΑΦΜ είναι 11, 21, 31, 41 και 51
• Το σύνολο των δηλωθέντων ακαθάριστων εσόδων τους για κάθε χρήση υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις και 60.000 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις αμιγώς παροχής υπηρεσιών.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 14 Μαϊου

Γεγονότα
1264 - Ο Ερρίκος Γ' της Αγγλίας αιχμαλωτίζεται κατά τη διάρκεια μάχης στο Σάσσεξ κι έτσι ο Σιμόν ντε Μονφόρ γίνεται de facto κυρίαρχος της Αγγλίας.
1509 - Γαλλικές δυνάμεις νικούν τους Βενετούς στη μάχη του Ανιαντέλο στη βόρεια Ιταλία.
1610 - Δολοφονείται στο Παρίσι ο Ερρίκος Δ΄ της Γαλλίας, πρώτος βασιλιάς της δυναστείας των Βουρβόνων.
1643 - Ανεβαίνει στον θρόνο ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ της Γαλλίας, σε ηλικία τεσσάρων ετών, μετά το θάνατο του πατέρα του, Λουδοβίκου ΙΓ'.
1811 - Η Παραγουάη κερδίζει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.
1865 - Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Διήρκεσαν έως τις 17 Μαΐου, με νικήτρια την παράταξη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου
1900 - Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1900 στο Παρίσι.
1920 - Hμέρα που ο Ελληνικός Στρατός διατάσσεται να αναλάβει εξ ονόματος των συμμάχων την κατάληψη και διοίκηση της Δυτικής Θράκης, αντικαθιστώντας τα Γαλλικά στρατεύματα. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, με τη Συνθήκη των Σεβρών, η Θράκη προσαρτάται οριστικά στην Ελλάδα.
1928 - Έναρξη εργασιών της Τράπεζας της Ελλάδος
1937 - Ο Ντιουκ Έλινγκτον και η μπάντα του ηχογραφούν το περίφημο «Caravan».
1948 - Το Ισραήλ κηρύττει την ανεξαρτησία του από τη Μεγάλη Βρετανία. Πρώτος πρόεδρος ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν.
1955 - Υπογράφεται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας μεταξύ Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ανατολικής Γερμανίας, Ε.Σ.Σ.Δ., Πολωνίας, Ρουμανίας και Τσεχοσλοβακίας.
1957 - Η Εθνική Ελλάδος στο Βόλεϊ δίνει τον πρώτο της διεθνή μεταπολεμικό αγώνα και ηττάται με 3-0 σετ από τη Ρουμανία στο γήπεδο του Πανελληνίου. Με την εθνική αγωνίζεται και ο Κάρολος Παπούλιας, αθλητής του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου τότε και σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
1960 - Η Διάσκεψη των τεσσάρων Μεγάλων Δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία) με το όνομα «Διάσκεψη κορυφής» που συνήλθε προς επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης ναυαγεί στο Παρίσι.
1962 - Ο Χουάν Κάρλος Α' της Ισπανίας παντρεύτηκε στην Αθήνα, την Πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας τελώντας το μυστήριο του γάμου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
2006 - Ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης, ο Άρης επιστρέφει στην Α΄ Εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου, ύστερα από μια δύσκολη χρονιά που τον υποχρέωσε να αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική. Ο Άρης νίκησε στο τελευταίο του παιχνίδι την Κέρκυρα με 3-1 μπροστά σε 20.000 φιλάθλους του.
Γεννήσεις
1265 - Δάντης Αλιγκιέρι, (Δάντης), Ιταλός ποιητής
1904 - Χανς Άλμπερτ Αϊνστάϊν, Αμερικανός καθηγητής της μηχανικής και πρωτότοκος γιος του Άλμπερτ Αϊνστάϊν
1922 - Φράνιο Τούτζμαν, Κροάτης πολιτικός, πρώτος πρόεδρος της Κροατίας μετά την απόσχισή της από τη Γιουγκοσλαβία
1944 - Τζωρτζ Λούκας, Αμερικανός σκηνοθέτης και κινηματογραφικός παραγωγός
1952 - Ρόμπερτ Ζεμέκις, Αμερικανός σκηνοθέτης
1969 - Κέϊτ Μπλάνσετ, Αυστραλιανή ηθοποιός
1971 - Σοφία Κόπολα, Αμερικανίδα σκηνοθέτης
1977 - Άντα Νικοδήμου, Αυστραλιανή κυπριακής καταγωγής ηθοποιός
1981 - Σαρμπέλ, Κύπριος τραγουδιστής
1984 - Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Αμερικανός επιχειρηματίας, ένας από τους ιδρυτές του Facebook.
Θάνατοι
346 - Άγιος Παχώμιος, ιδρυτής του μοναχισμού.
1847 - Φάννυ Μέντελσον, Γερμανός κλασσικός συνθέτης και πιανίστας
1879 - Επαμεινώνδας Δεληγεώργης, έλληνας πολιτικός
1912 - Αύγουστος Στρίντμπεργκ, Σουηδός λογοτέχνης
1919 - Χένρι Τζον Χάϊνζ, Αμερικανός γερμανικής καταγωγής, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας παραγωγής κέτσαπ
1959 - Σίντνεϊ Μπεσέ, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1987 - Ρίτα Χέιγουορθ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1991 - Τζιανγκ Κινγκ, Κινέζα σύζυγος του Μάο Τσε Τουνγκ
1995 - Κρίστιαν Άνφινσεν, Αμερικανός βιοχημικός, βραβείο Νόμπελ Χημείας 1972
1998 - Φρανκ Σινάτρα, Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

“Έτσι σκοτώσαμε τους αστυνομικούς στο Ρέντη”


«Μας ακολουθούσαν αστυνομικοί. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έστριψε σε ένα στενό. Τότε σταμάτησε το αυτοκίνητο, άνοιξαν τα παράθυρα, έβγαλαν τα  όπλα έξω και άρχισαν να πυροβολούν…».

Με κυνικότητα και λεπτομέρειες που σοκάρουν, ο 28χρονος Αντρέι, περιγράφει τη σκηνή της άγριας δολοφονίας των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στου Ρέντη. Οι πρωταγωνιστές της ματωμένης ιστορίας, ξετυλίγουν λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα από τη στιγμή που αποφάσισαν να ληστέψουν το περίπτερο, μέχρι και τα όσα ακολούθησαν μετά την εκτέλεση των αστυνομικών και την απομάκρυνση τους από το σημείο.

Τώρα, ο ένας ρίχνει τα βάρη στον άλλό και δηλώνουν… ερασιτέχνες ληστές που η φτώχια και η ανεργία τους έσπρωξαν στην παρανομία και τελικά στο έγκλημα.

Το protothema.gr φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν το τι πραγματικά συνέβη την 1η Μαρτίου, μέσα από τον φάκελο της δικογραφίας.

Όπως αποκαλύπτεται, από την επόμενη κιόλας ημέρα του μακελειού, η Αντιτρομοκρατική γνώριζε τα ονόματα και τους δράστες , παρακολουθούσε τις κινήσεις τους και κατέγραφε με τα ειδικά μηχανήματα παρακολούθησης την κάθε τους συνομιλία. «Την επόμενη ημέρα της συμπλοκής περιήλθαν πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική που έκαναν λόγο για τον «Βάνια», τον «Αντρέι», τον «Γιούρα» και τον «Ανδρέα», ότι ανήκουν στην ομάδα των δραστών που δολοφόνησε τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ» αναφέρει το διαβιβαστικό της Ασφάλειας.

Βέβαια, απορία και εύλογα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι 75 ημέρες μετά το φονικό στου Ρέντη, δεν έχει βγει ακόμα η βαλλιστική (!) για το καλάζνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία. Έτσι, δεν ξέρουμε αν αυτό που εγκαταλείφθηκε στο σημείο είναι πράγματι το όπλο του εγκλήματος και που αλλού έχει χρησιμοποιηθεί.
Το περίπτερο με τις 100.000 ευρώ
Στις απολογίες που έδωσαν στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι αλλά και ο Αλβανός που τους πούλησε το Volvo, ξετυλίγουν λεπτό προς λεπτό το χρονικό της υπόθεσης.

«Δούλευα παλιά στις επισκευές στα καράβια και τον τελευταίο χρόνο ήμουν άνεργος. Οι άλλοι μου πρότειναν δύο- τρεις ημέρες πριν το συμβάν να κάνουμε τη ληστεία και εγώ τους πρότεινα τον Γιούρι γιατί ψάχνανε ένα τέταρτο άτομο» ξεκινάει την αφήγηση του ο 28χρονος Αντρέι ενώ ο 36χρονος Βάνια που σύμφωνα με την αστυνομία είναι ένας από τους ανθρώπους που πυροβόλησαν με το καλάζνικοφ προσθέτει

«Μας είπαν ότι στο περίπτερο θα πήγαινε ένας προμηθευτής που θα είχε πάνω του 100.000 ευρώ. Μαζευτήκαμε τόσα άτομα για να κάνουμε μια ληστεία σε περίπτερο γιατί δεν ήμασταν επαγγελματίες. Τα όπλα μας τα προμήθευσε ο «Βιτάλι» δηλαδή ένα πιστόλι και ένα καλάζνικοφ με σφαίρες». Αυτή την εξήγηση δίνει ο 36χρονος για το γεγονός ότι πήγαν έξι άτομα με καλάζνικοφ και πιστόλια να ληστέψουν ένα περίπτερο στο Μενίδι.

Ο Αλβανός Γιασάρ, ο άνθρωπος που σύμφωνα με την Αστυνομία πούλησε το κλεμμένο Volvo, προσθέτει «Ο Βάνια μου ζήτησε να του βρω ένα κλεμμένο δυνατό αυτοκίνητο για να μεταφέρει λαθρομετανάστες. Το αυτοκίνητο του το πούλησα 1200 ευρώ…».

Τη στιγμή της ληστείας, όλοι οι συλληφθέντες την περιγράφουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο «Κατά τη διάρκεια της ληστείας κράταγα ένα πιστόλι Lugen ενώ από το Volvo κατεβήκαμε εγώ, ο Βάνια και ο Βιτάλι.

Μάλιστα, όταν ρώτησα τον Βιτάλι που θα πάμε μετά και πως θα φύγουμε από εκεί μου είπε να μην ανησυχώ γιατί όλα είναι κανονισμένα» τονίζει ο Αντρέι ενώ ο Βάνια προσθέτει πως «Εγώ πήρα τα λεφτά του περιπτερά και του άλλου. Οι δύο που φύλαγαν τσίλιες λίγο πιο κάτω, ο ένας έφυγε με τη BMW μου και ο άλλος με το λεωφορείο…».

Καθώς οι ληστές βγήκαν στην εθνική οδό στο ύψος των Αγίων Αναργύρων, οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης τους αντελήφθησαν και άρχισαν να τους ακολουθούν διακριτικά ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Αστυνομίας για τις κινήσεις τους. «Μετά τη ληστεία οι τέσσερις μας μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε. Μου είπαν ότι θα πηγαίναμε προς Πειραιά για να παρατήσουμε το αμάξι. Όσο για τα λεφτά, θα τα παίρναμε την επόμενη ημέρα» περιγράφει ο 28χρονος ληστής.
Σταμάτησαν για να γαζώσουν     
Από αυτό το σημείο και μετά, οι περιγραφές των συλληφθέντων διαφέρουν. Άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος, άλλα περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι τραυματίες αστυνομικοί. Μάλιστα, ενώ ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς αναγνώρισε πλήρως τον 36χρονο Βάνια ως τον άνθρωπο που σήκωσε το κοντόκανο καλάζνικοφ και πάτησε τη σκανδάλη, κανείς από τους συλληφθέντες δεν… θυμάται ποιος ήταν ο εκτελεστής.

«Μετά από λίγο ο Ντίμα αντιλήφθηκε ότι μας ακολουθούσαν  δύο μηχανές της ΔΙΑΣ χωρίς αναμμένα φώτα. Έτσι ανέπτυξε ταχύτητα και έστριψε σε ένα στενό. Τότε σταμάτησε το αυτοκίνητο άνοιξε τα παράθυρα, έβγαλαν  τα όπλα έξω και άρχισαν να πυροβολούν. Μετά από δευτερόλεπτα, ο Ντίμα πάτησε γκάζι και άκουσα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κάτι να χτυπά τη λαμαρίνα του. Σαν να σπάει τζάμι. Στη συνέχεια μπήκε στον κεντρικό δρόμο, έστριψε δεξιά, σταμάτησε το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε. Αρχίσαμε να τρέχουμε. Ο Βιτάλι και ο Ντίμα προς τη μια κατεύθυνση και εγώ σε άλλη και χωριστήκαμε…» περιγράφει ο 28χρονος Αντρέι.

Ο 36χρονος Βάνια, που οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ήταν ο εκτελεστής με το καλάζνικοφ, υποστηρίζει πως κατέβηκε από το κλεμμένο Volvo ένα χιλιόμετρο μακριά από το περίπτερο που λήστεψαν, ωστόσο παραδέχεται ότι επέστρεψε στο σημείο για να «μαζέψει» τους τρεις συνεργούς του.

«Λίγο πιο κάτω από το περίπτερο αποβιβάστηκα από το Volvo και μπήκα στη BMW μου που οδηγούσε ο τσιλιαδόρος. Λίγο αργότερα μου τηλεφώνησε ο Αντρέι και ο Βιτάλι και μου είπαν ότι τους ακολουθούν δύο μηχανές της ΔΙΑΣ και στη συνέχεια μου ξανατηλεφώνησαν λέγοντας μου να κατέβω προς Μοσχάτο για να τους παραλάβω. Τελικά, παρέλαβα από την Πέτρου Ράλλη μόνο τον Βιτάλι ο οποίος μου παραπονέθηκε ότι αισθάνεται ένα κάψιμο στη μέση του, τον έψαξα και είδα ότι είχε χτυπηθεί με όπλο. Πήγαμε σπίτι μου, ήρθε ο γιατρός και άκουσα να τον ρωτάει πως το έπαθε. Άκουσα το Βιτάλι να του απαντά ότι μάλωσε με ‘ένα γνωστό του και κατά λάθος τον πυροβόλησε. Εκείνη τη στιγμή άκουσα στην τηλεόραση για το θάνατο των αστυνομικών» υποστηρίζει ο 36χρονος.

Ο δικηγόρος του 28χρονου Αντρέι κ. Ιωάννης Λαλιάς, μιλώντας στο protothema.gr για την υπόθεση τονίζει πως «Τόσο ο εντολέας μου, όσο και οι υπόλοιποι συλληφθέντες παραδέχονται την εμπλοκή τους στη ληστεία, όχι όμως και στη δολοφονία των αστυνομικών. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του φερόμενου ως συνεργού τους Βιτάλι ο οποίος και ενδεχομένως να φωτίσει με την κατάθεση του την υπόθεση».  
 









 Πηγή PROTOTHEMA



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η τέχνη φωνάζει “ΥΠΑΡΧΩ” και μέσα στην κρίση


Την Πέμπτη το βράδυ εγκαινιάστηκε για 17η χρονιά η Art Athina στο Ολυμπιακό ακίνητο του Tae
Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο. Μέσα στην κρίση πολλοί ίσως να σκεφτούν ότι η τέχνη είναι παράταιρη ή περιττή. Όμως, παρ' όλη την κατήφεια των ημερών, λόγω της αβεβαιότητας του οικονομικού μέλλοντος της χώρας, πιστεύω ότι το να βλέπει έστω (εφόσον δεν μπορεί πλέον να αγοράσει) κανείς τέχνη είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι μεμπτό.

Ο πολιτισμός αποτελεί αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια, ειδικά σε καιρούς κρίσεις. Ο κόσμος χρειάζεται κάτι "για να ξεχαστεί" και είναι θετικό να συνεχίζει να βλέπει πράγματα που τον ευχαριστούν.  Και, φυσικά, αν μπορεί και θέλει, να συνεχίσει να επενδύει στην εικαστική παραγωγή της χώρας, που δυστυχώς στηρίζεται ελάχιστα από την κρατική μηχανή καθώς υπάρχουν λίγες υποτροφίες για καλλιτέχνες στην Ελλάδα και δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα ένα σύστημα που να βοηθά τους καλλιτέχνες να προχωρήσουν και να προωθήσουν την δουλειά τους στο εξωτερικό.

Το υπουργείο Πολιτισμού, πάντως, στήριξε και φέτος τον θεσμό και η διοργάνωση μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές φαίνεται να έχει στεφθεί με επιτυχία. Πάρα πολύς κόσμος έφτασε στο Παλαιό Φάληρο την Πέμπτη -βραδιά των εγκαινίων- μεταξύ τους πολλές προσωπικότητες της πολιτικής -και όχι μόνο- ζωής.

Νωρίς το απόγευμα είδαμε και την Άντα Παπανδρέου μαζί με την κόρη της, να φτάνουν ντυμένες απλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες ή bodyguards στον χώρο της έκθεσης.

Η Art Athina είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους φιλότεχνους της πόλης να δουν την δουλειά εκατοντάδων εικαστικών μαζεμένη σε ένα μέρος, σαν μια επίσκεψη σε ένα τεράστιο μουσείο με έργα για όλα τα γούστα.

Φέτος, συμμετείχαν λιγότερες γκαλερί από το εξωτερικό, ίσως λόγω του φόβου ότι δεν θα υπάρχει αγορά, με την Ελλάδα σε τόσο βαθιά κρίση. Οι ελληνικές γκαλερί στήριξαν τον θεσμό με συμμετοχή που άγγιζε το 100%. Πολλά ήταν τα περίπτερα που ξεχώρισαν και έδειξαν ότι η ελληνική εικαστική αγορά μπορεί να κάνει πολλά ακόμα και σε δύσκολους καιρούς.

Το περίπτερο της γκαλερί AMP ήταν ίσως η καλύτερη φετινή παρουσίαση. Άρτιο και ισορροπημένο, θύμιζε τα περίπτερα καταξιωμένων γκαλερί της Ευρώπης. Με έργα της Ραλλούς Παναγιώτου, του Ολλανδού Joep Van Liefland και του Daniel Silver αλλά και δύο πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές από τον γκαλερίστα Ανδρέα Μελά: ένα πρώιμο σχέδιο του Γιάννη Μόραλη από τα φοιτητικά του χρόνια αλλά και την παρουσίαση ενός μοντερνιστή Έλληνα καλλιτέχνη όχι τόσο γνωστού στο τοπικό κοινό, του Μιχάλη Μιχαηλίδη καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.
Δέσποσαν οι ελληνικές γκαλερί
Η γκαλερί Ελένη Κορωναίου είχε επίσης ένα πολύ αξιόλογο περίπτερο με έργα των Ευτύχη Πατσουράκη, Ειρήνης Ευσταθίου (νικήτρια του τελευταίου βραβείου ΔΕΣΤΕ) του πολύ σημαντικού Γερμανού καλλιτέχνη John Bock και άλλων. Η Αλεξάνδρα Οικονόμου κόρη της Ελένης Κορωναίου, μίλησε για την φετινή εμπειρία της από την φετινή Art Athina "Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι φέτος από την Αρτ Αθήνα.Η ατμόσφαιρα είναι θετική και το ενδιαφέρον ενθαρρυντικό. Οι διοργανωτές έκαναν πολύ καλή δουλειά όσον αφορά την οργάνωση και επίσης την προώθηση του γεγονότος και η προσέλευση του κοινού είναι εντυπωσιακή. Επίσης η ποιότητα των περιπτέρων έχει βελτιωθεί σε σχέση με προηγούμενες χρονιές."

Η γκαλερί K-art έδειξε πολλά έργα νέων καλλιτεχνών όπως του Δημήτρη Τάταρη που πραγματικά αξίζουν της προσοχής μας.

Η γκαλερί Bernier-Eliades, η πλέον καταξιωμένη διεθνώς ελληνική παρουσία των γκαλερί, αφιέρωσε το περίπτερο της στους Gilbert&George, του ιστορικού πλέον Αγγλικού διδύμου των εικαστικών που αποτελούν μια πολύ σοβαρή εικαστική επένδυση.

Η γκαλερίστα Ρεβέκκα Καμχή παρουσίασε ένα light sculpture του Άγγελου Πλέσσα, εξαίσιες φωτογραφίες του Ιάπωνα Nobuyoshi Araki από την δεκαετία του '80 και άλλα έργα.

Ενδιαφέρον είχαν και τα περίπτερα της Θεσσαλονικιώτικης Tint Gallery - ειδικά το έργο του Χρήστου Δεληδήμου - της γκαλερί The Breeder με έργα των Άγγελου Παπαδημητρίου και Γιάννη Βαρελά και άλλων, αλλά και της Α.Δ. στην οποία είδαμε πολλούς νέους καλλιτέχνες αλλά και το πρώτο γλυπτό "φιγούρα" του πρόσφατα εκλιπόντος Βλάση Κανιάρη από το 1961.

Σήμερα, ένα 24ώρο μετά τα εγκαίνια, μια βόλτα στα περίπτερα της φουάρ, δείχνει ότι σε γενικές γραμμές, οι πωλήσεις αν και δύσκολες, έγιναν και έδωσαν μια ανάσα στους γκαλερίστες της Αθήνας που αντιμετωπίζουν με στωικότητα την οικονομική κατάσταση του 2011.


 

Γλυπτό του Βλάσση Κανιάρη στην ΑΔ




Έργα του Daniel Silver στην AMP

 

Οι γκαλερίστες της The Breeder ανάμεσα στο έργο του Α. Παπαδημητρίου



Art Athina
 
Πηγή  PROTO THEMA


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...