Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συντριβάνι η επίμαχη πισίνα του Κορυδαλλού, σύμφωνα με το πόρισμα του υπουργείου


Δεν πρόκειται για πισίνα, αλλά ουσιαστικά για διακοσμητικό σιντριβάνι, το οποίο κατασκευάστηκε από τους κρατούμενους μέσα στην αυλή του Ψυχιατρικού Ιδρύματος των φυλακών Κορυδαλλού.

Αυτό αναφέρει το πόρισμα του τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στον χώρο του ψυχιατρικού καταστήματος Κορυδαλλού.

Το σχετικό πόρισμα, το οποίο παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, περιγράφει την επίμαχη «πισίνα», όπως χαρακτηρίστηκε από μερίδα του Τύπου, ως εξής:

«Στην είσοδο του προαυλίου υπάρχει διακοσμητικός βράχος εν είδει καταρράκτη από τον οποίο ξεκινά ροή νερού που μέσω ενός διαμορφωμένου αύλακα επενδεδυμένου με πέτρα, οδηγείται σε κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό. Το βάθος είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28 Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα.

» Στον έναν αναβαθμό έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον υπερκείμενο διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή.»

Παράλληλα, υπογραμμίζεται στο πόρισμα:

«Κατά την αυτοψία δεν διαπιστώθηκε στην παραπάνω κατασκευή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού, περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης κ.λπ.

Στον χώρο, επίσης, έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένη ψησταριά πλησίον του εσωτερικού φράχτη. Ακόμη περιμετρικά του κήπου έχουν κατασκευασθεί κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών και σε ένα τμήμα του κήπου υπάρχει ένα μικρό περιβόλι».

Το πόρισμα παραδόθηκε στη διενεργούσα την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που έχει διατάξει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κατασκευής των επίμαχων εγκαταστάσεων, η νομιμότητα και ο τρόπος χρηματοδότησής τους.

Ακόμη, από το υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε η εντολή στην εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική» να αφαιρεθούν αμέσως τα επίμαχα κτίσματα, τα οποία «δεν συνάδουν με τη λειτουργία των φυλακών», ενώ παράλληλα διατάχθηκε «η άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας προς αποφυγή ατυχημάτων».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι ουδέποτε είχε ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική άδεια ή είχε γίνει λόγος για την κατασκευή των επίμαχων έργων, αλλά ούτε είχε εγκριθεί σχετική πίστωση.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Τα επιστρέφω όλα στο Δημόσιο


Την πρόθεσή της να παραχωρήσει  στο ελληνικό δημόσιο όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή της, και αποκτήθηκαν με χρήματα του πατέρα της, δημοσιοποίησε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Η διωκόμενη κόρη του πρώην υπουργού στη δήλωση της προς τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, δεν διστάζει να αναφερθεί σε περιουσιακά στοιχεία, τα οποία, όπως αναφέρει, έχουν "κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητας".
Η δήλωση της κυρίας Αρετής Τσοχατζοπούλου:
"Σε συνέχεια της από 26 Απριλίου 2012 απολογίας μου τονίζω έτι μια φορά ότι ουδέποτε προέβην εν γνώσει μου και με σκοπό βιοπορισμού μου σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα του συγκατηγορουμένου πατρός μου Αποστόλου- Αθανασίου Τσοχατζόπουλου ή άλλου προσώπου.
Ωστόσο, με το βάρος της ευθύνης που φέρω ως θυγατέρα προσώπου το οποίο διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας αυτής επί 25 συναπτά έτη, και με κάθε σεβασμό προς τους Έλληνες πολίτες δηλώνω δια της παρούσης ότι εκχωρώ ανεκκλήτως και θέτω υπό τη διάθεση του ελληνικού δημοσίου ευρισκόμενα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία, τα οποία απεκτήθηκαν με χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητάς του".
Κοινοποιεί επίσης τη δήλωσή της στις εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...