Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Περίεργες κατασκευές σε έρημο της Κίνας


Τεράστιες κατασκευές στη μέση κινεζικής ερήμου εντόπισαν οι δορυφόροι της Google.
Στην πρώτη εικόνα απεικονίζεται κάτι που μοιάζει με τεράστιο περίπλοκο δίκτυο, το οποίο αποτελείται από μεγάλες μεταλλικές λωρίδες. Οι γραμμές είναι άψογα σχηματισμένες και φαίνεται σαν να έχουν σχηματιστεί ώστε να είναι ορατές από δορυφόρους σε τροχιά.
Η παραπάνω κατασκευή βρίσκεται στην περιοχή Dunhuang της επαρχίας Gansu, βόρεια του ποταμού Shule, η οποία διασχίζει το οροπέδιο του Θιβέτ προς τα δυτικά, στην έρημο Kumtag και καλύπτει μία περιοχή περίπου 1,5 χιλιομέτρου σε μήκος και 920 μέτρων σε πλάτος.
Ακολουθεί η δεύτερη κατασκευή, η οποία μοιάζει με ένα γιγάντιο δίκτυο... στόχων και βρίσκεται και αυτή στα βόρεια του ποταμού Shule. Αν μεγεθύνει κάποιος την εικόνα, μπορεί να δει κατεστραμμένα οχήματα.
pyles-kina2
Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για δίκτυο που βοηθάει τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της Κίνας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κώδικα επικοινωνίας με «εξωγήινους πολιτισμούς».
Πηγή: pyles.tv

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι κάνει ο Παπανδρέου μακριά από τις κάμερες


Στο νέο γραφείο του στη Βουλή περνάει πολλές από τις ώρες της ημέρας του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου έχοντας διαδοχικές επαφές με στενούς του συνεργάτες.
Ο κ. Παπανδρέου προσέρχεται συνήθως γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι και φεύγει αργά το απόγευμα. Οι μόνιμοι συνομιλητές του έχουν περιοριστεί κατά πολύ και σε αυτούς περιλαμβάνονται ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κ.Νίκος Αθανασάκης και η γενική γραμματέας του πρωθυπουργού κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι βλέπει πλέον ελάχιστους υπουργούς με συχνότητα, πέρα της σταθερής επικοινωνίας που έχει με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα και, φυσικά, με τον προσωπικό του φίλο κ. Παύλο Γερουλάνο, με τον οποίο συναντιέται πάντοτε εκτός «θεσμικών» χώρων.

Ο κ. Παπανδρέου έχει να αντιμετωπίσει το δισεπίλυτο πρόβλημα των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, που απ’ ότι φαίνεται δεν θα μπορέσει να αποφύγει τελικά. Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα που φούντωναν τις τελευταίες ημέρες προέβει σε μια σειρά συναντήσεων με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι με κάθε τρόπο έχουν συζητηθεί από στελέχη και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ως διάδοχοί του.

Μέχρι σήμερα έχει δει τους: Δημήτρη ΡέππαΆννα ΔιαμαντοπούλουΑνδρέα Λοβέρδο,Κώστα ΣκανδαλίδηΜιχάλη ΧρυσοχοΐδηΧρήστο Παπουτσή και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μαζί τους συζήτησε τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης, αλλά και την κατάσταση στο κόμμα. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως οι συνομιλητές του έθεσαν θέμα εσωκομματικών εκλογών, ακόμα και στην περίπτωση που ο ίδιος θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος. Εκείνος κράτησε μεν κλειστά τα χαρτιά του, αλλά σε αρκετούς από τους υπουργούς που τον είδαν άφησε την εντύπωση ότι σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

Τα μηνύματα πάντως που λαμβάνει από την κοινοβουλευτική ομάδα είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά για τον ίδιο. Ο γραμματέας της ΚΟ κ. Βασιλης Έξαρχος μπορεί να τονίζει πως το συνέδριο του κόμματος θα γίνει την άνοιξη, ωστόσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποσυνδέουν το γεγονός αυτό με τις εσωκομματικές διαδικασίες. 

Οι περισσότεροι βουλευτές προτείνουν αλλαγή ηγεσίας πριν το συνέδριο και μάλιστα με τη μέθοδο της κάλπης στους φίλους και τα μέλη, όπως έγινε το 2004 και 2007.

Αν ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να αποχωρήσει ακόμα δεν έχει «μετρηθεί» αν η υποστήριξη στον έναν ή τον άλλον υποψήφιο θα είναι προίκα ή στίγμα. Οι δελφίνοι προβληματίζονται αν το όνομα Παπανδρέου αποτελεί ακόμα σταθερή αξία ή αν έχει απαξιωθεί από την πολιτική του μνημονίου. Αυτό όμως θα το γράψει η Ιστορία… 



newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έλληνας βουλευτής: Tο καλύτερο « επάγγελμα» της Ευρώπης


Στην Ελλάδα της δημοσιονομικής ισοπέδωσης, οι Έλληνες βουλευτές εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα «χρυσά» προνόμια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2012, η μείωση του καθαρού ποσού που θα λάβει κάθε βουλευτής στο χέρι σε σχέση με το 2011 ανέρχεται σε μόλις 500 ευρώ το πολύ!
Συγκεκριμένα, από τα 6.500 ευρώ καθαρά που κατά μέσο όρο λάμβανε κάθε βουλευτής το περασμένο έτος, την νέα χρονιά το ποσό θα διαμορφωθεί στα 6.000 ευρώ.

Μάλιστα, στο παραπάνω ποσό έχει υπολογιστεί και η παρακράτηση μιας βουλευτικής αποζημίωσης, η οποία αν και έχει πριν από αρκετούς μήνες ακόμα δεν έχει παρακρατηθεί.

Την στιγμή δηλαδή οι επιστημονικές προβλέψεις μιλούν για πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους,οι οποίοι προέρχονται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα και οι δημόσιοι υπάλληλοι υφίστανται δραματικές περικοπές που φτάνουν εως και 50%, οι βουλευτές συμμετέχουν στην οικονομική εξυγίανση των δημόσιων ταμείων μειώνοντας τον μισθό τους κατά 7.8%!

Βέβαια, υπάρχει και αντίλογος. Οι ίδιοι οι βουλευτές δηλαδή που λένε ότι «δεν βγαίνουν» καθώς οι δαπάνες για συντήρηση 2 γραφείων, ταξίδια και λοιπές εκδηλώσεις ξεπερνούν το προβλεπόμενο ποσό.

Η απάντηση όμως είναι απλή και βγαίνει αυθόρμητα από κάθε πολίτη : «άλλο να μην μπορεί να πληρώσεις τις έξτρα εκδηλώσεις και τα σουαρέ και άλλο να αντιμετωπίζεις βιοποριστικό πρόβλημα».

Να σημειωθεί ότι πέραν των χρημάτων που λαμβάνει κάθε βουλευτής στο χέρι, υπάρχουν και αρκετά κονδύλια που καταβάλλονται προκειμένου να πληρωθούν «κρυφά» βουλευτικά προνόμια.
Αναλυτικά, για το 2012 προβλέπονται:
- Αντιμισθία συνεργατών βουλευτών 12.786.600 ευρώ
Πρόκειται για τον έναν επιστημονικό συνεργάτη που δικαιούται να έχει κάθε βουλευτής. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος όμως πληρώνεται απ ευθείας από το ταμείο της βουλής. Επιπροσθέτως, κάθε βουλευτής έχει και 2 μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους, όμως, οι υπερωρίες πληρώνονται και αυτές από την βουλή.
- Δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης 3.800.000 ευρώ
Ως γνωστόν, οι βουλευτές δικαιούνται ένα αυτοκίνητο το οποίο τους το παρέχει η Βουλή.
- Λοιπές μισθώσεις 3.800.000 ευρώ
Ο συγκεκριμένος κωδικός έχει να κάνει με την διαμονή των βουλευτών περιφέρειας σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η Βουλή έχει συμφωνίες με 3-4 μεγάλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας προκειμένου να φιλοξενούνται οι εθνοπατέρες.
- Δαπάνες κινητής τηλεφωνίας 650.000 ευρώ
Δωρεάν συσκευή και κυρίως «τσάμπα» τηλέφωνα για τους βουλευτές. Ποιος πληρώνει; Ο έλληνας φορολογούμενος.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέες «θυσίες» 10,4 δισ. το 2012 και … χωρίς "πρόσθετα" μέτρα!

Επιπλέον επιβαρύνσεις 5,3 δισ. από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, τις περικοπές στις φοροαπαλλαγές, την έκτακτη εισφορά και τα τέλη επιτηδεύματος, την κατάργηση της έκπτωσης λόγω αποδείξεων και την φοροκαταιγίδα σε ακίνητα και γιώτα-χι, κρύβει ο νέος προϋπολογισμός για το 2012. Μαζί με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και το ψαλίδισμα των κρατικών επιχορηγήσεων το «μάρμαρο» για μικρομεσαίους και μισθοσυντήρητους φτάνει στα 10,4 δισ. ευρώ επιπλέον βάρη, σε σχέση με φέτος.

Αν και επισήμως ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως ουδείς νέος φόρος θα επιβληθεί, τα περισσότερα μέτρα του 2012 είναι ήδη ψηφισμένα και θα πέσουν σαν «κεραμίδα» επί δικαίων και αδίκων. Για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,4 δισ. σε συνθήκες ύφεσης 2,8% και με ανεργία 17,1%, στέλνει ένα μακρύ «λογαριασμό» σε μισθωτούς και συνταξιούχους, που καλούνται να πληρώσουν επιπλέον:

-          τετραπλάσιους φόρους (2,9 δισ. ευρώ έναντι 700 εκατ. ευρώ φέτος) από το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

-          2,41 δισ. ευρώ εξαιτίας του διπλασιασμού των τεκμηρίων διαβίωσης, της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ, της κατάργησης της έκπτωσης φόρου λόγω αποδείξεων και από νέες περικοπές στις φοροαπαλλαγές.

-           269 εκατ. ευρώ από την εξίσωση του συντελεστή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο (diesel) θέρμανσης με εκείνο του πετρελαίου (diesel) κίνησης, από τον Οκτώβριο του 2012.

-          30 εκατ. ευρώ για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης και στα ΙΧ αυτοκίνητα, λόγω τερματισμού στο καθεστώς της απόσυρσης.

-          39 εκατ. ευρώ από φόρους κατανάλωσης, πολυτελείας, τέλη κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.

Για να ανέλθουν τα δημόσια έσοδα στο 27% του ΑΕΠ το οικονομικό επιτελείο ποντάρει πολλά στο ηλεκτρονικό και καθολικό πόθεν έσχες για όλους τους φορολογουμένους, αλλά και στην πρόσληψη ιδιωτών εισπρακτόρων και στα κίνητα για την συλλογή και απόδοση του ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία. Το υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει να εισπράξει και επιπλέον έσοδα από:

• τη συνέχιση της είσπραξης εσόδων από το τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχει επιβληθεί από το έτος 2011,

• την αλλαγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών,

• τη συνέχιση της είσπραξης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας,

• την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις με μεγάλη κερδοφορία τη χρήση έτους 2010,

• την "περαίωση" για τα ιδιωτικά σκάφη, με παύση της ισχύος της άδειας των μαϊμού επαγγελματικών σκαφών αναψυχής,

• το νέο ειδικό φόρο κατανάλωσης στον καπνό,

• τη συνέχιση της είσπραξης της ειδικής εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης από τα φυσικά πρόσωπα για τα εισοδήματα του 2011 και του 2012 από μισθωτούς και συνταξιούχους,

• την πλήρη (δωδεκάμηνη) απόδοση του μέτρου της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 23%,

• την είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο με συλλήψεις επ’ αυτοφώρο κλπ, καθώς και την επιτάχυνση της εκδίκασης φορολογικών διαφορών.

 
Σφίγγει το ζωνάρι

Την ίδια στιγμή όμως έρχονται και μεγάλες περικοπές δαπανών ύψους 5,1 δισ. ευρώ, που βάζουν «μαχαίρι» στο εισόδημα χιλιάδων νοικοκυριών, συνταξιούχων και επιχειρήσεων που εξαρτώνται οικονομικά από το δημόσιο.

Συγκεκριμένα προβλέπονται μέτρα εξοικονόμησης δαπανών  όπως:

-          Περικοπές μισθών και επιδομάτων δημοσίων υπαλλήλων: 1,6 δισ.

-          Μείωση χρηματοδότησης  και επιδομάτων του ΟΑΕΔ: 264 εκατ.

-          Περικοπές στο ΕΚΑΣ: 175 εκατ.

-          Περικοπές επιχορηγήσεων  ΟΓΑ: 1, 240 δισ.

-          Περικοπές επιχορηγήσεων ΙΚΑ:          1,54 δισ.

-          Περικοπές επιχορηγήσεων  ΝΑΤ: 130 εκατ.

-          Περικοπές επιχορηγήσεων  ΟΑΕΕ:  91εκατ.

Για το 2012 προβλέπεται να «παγώσουν» οι επιστροφές και συμψηφισμοί φόρων για τους φορολογουμένους. Τα φορολογικά έσοδα στο σύνολο τους θα ανέλθουν στα 53,3 δισ. ευρώ ενώ οι δαπάνες θα περιοριστούν στα 72,5 δισ. ευρώ και η πληρωμή τόκων θα περιοριστεί στα 12,7 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 3,6 δισ. ευρώ.


Αποκρατικοποιήσεις


Έσοδα 9,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις ευελπιστεί να εισπράξει το 2012 η κυβέρνηση, παρότι φέτος τα έσοδα αυτά δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τελικώς το 1,8 δισ. ευρώ. Ο κ.Βενιζέλος θα απευθύνει έκκληση σε ξένες κυβερνήσεις και επενδυτές για να μετάσχουν στις διαδικασίες πώλησης, προσδοκώντας έσοδα 3,3 δισ. ευρώ από το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Για να το επιτύχει θα πρέπει το 2012 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για :

• Επέκταση σύμβασης και πώληση μετοχών του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος».

• Παραχώρηση δικαιωμάτων λειτουργίας Εγνατίας Οδού

• Πώληση της αδείας Κρατικών Λαχείων

• Πώληση μετοχών του ΟΠΑΠ

• Πώληση ΟΔΙΕ

• Πώληση μετοχών της ΕΥΔΑΠ

• Πώληση μετοχών της ΕΥΑΘ

• Πώληση ΔΕΠΑ

• Πώληση ΔΕΣΦΑ

• Πώληση μετοχών ΕΛΠΕ

• Πώληση ΛΑΡΚΟ

• Πώληση ΕΑΣ

• Πώληση Καζίνο Πάρνηθας

• Πώληση ΕΛΒΟ

• Αξιοποίηση 39 κτιρίων του  Δημοσίου

• προώθηση ανάπτυξης ακινήτων του δημοσίου






protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...