Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου ;





Το αστέρι του λογότυπου της Mercedes αντιπροσωπεύει την κυριαρχία της στο εδάφος, στη θάλασσα και στον αέρα…

Πρώτα χρησιμοποιήθηκε σε ένα Daimler το 1909, ένα στεφάνι δαφνών προστέθηκε το 1926 για να δηλώσει την ένωση με την Benz, και απλοποιήθηκε αργότερα στο τρέχον σχέδιο το 1937…..


Το σύμβολο της Ιταλικής εταιρείας δεν είναι τίποτε άλλο από τον θυρεό της πόλης του Μιλάνου που έχει τις καταβολές του στην εποχή των σταυροφοριών-εξ'ού και ο σταυρός. Το φίδι απεικονίζεται να τρώει έναν Σαρακηνό, ο φόβος και ο τρόμος των Ιπποτών.



Οι 4 δακτύλιοι του λογοτύπου συμβολίζουν τις 4 εταιρείες του ομίλου Auto-Union (1932)-δηλαδή τις DKW, Horch, Wanderer & Audi. Στα Λατινικά η λέξη "Αudi" σημαίνει ακούω, αλλά επίσης το όνομα ενός εκ των ιδρυτών ήταν "Hoerch" που προφέρεται "hear" και άρα στα Λατινικά μεταφράζεται "Audi"!!!



Το σήμα της Βαυαρικής εταιρείας, απεικονίζει τον προστατευτικό θόλο που είχαν τα ελικοφόρα μαχητικά αεροσκάφη όπως φαίνεται μπροστά από την έλικα. Συνήθως για λόγους ασφαλείας όλα τα αεροσκάφη είχαν-και έχουν-μια airscrew με κάποιο έντονο χρώμα σε λευκό φόντο, ώστε να γίνεται εμφανής η περιστροφή από τα πληρώματα εδάφους. Το όνομα BMW προέρχεται από τα αρχικά του Bayerische Motoren Werke και ξεκίνησε σαν εταιρεία, με την κατασκευή κινητήρων για αεροσκάφη.



Όχι δεν συμβολίζει έναν "ανάποδο λοχία"!! O Andre Citroen έκανε τα πρώτα του βήματα στη μηχανοκίνηση κατασκευάζοντας γρανάζια και τα 2 βελοειδή σχήματα, απεικονίζουν τα "δόντια" των γραναζιών.




Το περίφημο άλογο της Ferrari ήταν το έμβλημα του Ιταλού άσσου του Ά Παγκοσμίου πολέμου, Francesco Baracca, του οποίου οι γονείς έπεισαν τον Ferrari να το χρησιμοποιήσει για τα αγωνιστικά του αυτοκίνητα.

To δεξί χέρι του Κου Φόρντ ήταν ο Harold Wills, ο οποίος έβγαζε τα πρός το ζήν στα νειάτα του τυπώνοντας επαγγελματικές κάρτες. Όταν λοιπόν το 1903 ο Ford έψαχνε για λογότυπο διεπίστωσε πώς η handwritten γραμματοσειρά που είχε χρησιμοποιήσει ο Wills για την cart de visit του ήταν αυτό που ήθελε. Το Οβάλ σχήμα εμφανίστηκε το 1912 και το μπλέ χρώμα προστέθηκε με το λανσάρισμα του μοντέλου Ford Model A το 1927..


H Fiat χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο λογότυπο (1969-1999) από ένα πραγματικά ατυχές γεγονός. Όταν το 1982 και εν μέσω μιας διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, ο διευθηντής του τμήματος σχεδιασμού της Mario Maioli περνούσε δίπλα από το εργοστάσιο Mirafiori είδε το προφίλ των πάνελ με το λογότυπο της Φίατ να διαγράφεται στο ηλιοβασίλεμα. Οι πέντε μπάρες ήταν τα κενά μεταξύ των γραμμάτων του πάνελ!!
Σήμερα η Fiat επέστρεψε στις "ρίζες" της (1999-2006)


Όπως και με την Alfa romeo το σήμα της mazerati ήταν το σύμβολο της επαρχίας της Bologna, όπου αρχικά κατασκευάζονταν τα αυτοκίνητα.


Το λογότυπο της Mazda είναι το πνευματικό τέκνο του διασήμου Ιάπωνα corporate image maker, Rei Yoshimura. Το V που σηματίζεται απεικονίζει απλωμένα φτερά πουλιού και κατά την εταιρεία " το αίσθημα της αποστολή της εταιρείας, την ευγένεια και την ευελιξία"

Το λογότυπο με το περίφημο «βέλος με φτερά» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1926. Η προέλευσή του καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου: ενίοτε λέγεται ότι ο δημιουργός της ιδέας (το στιλιζαρισμένο κεφάλι ενός Ινδιάνου που φοράει κορδέλα με πέντε φτερά) είναι ο εμπορικός διευθυντής της Skoda Plzeň, T. Maglic. Το μπλε και λευκό κυκλικό λογότυπο, το οποίο συμπληρώνεται από ένα βέλος με φτερά που δείχνει προς τα δεξιά και συνδυάζεται με ένα στιλιζαρισμένο πτερύγιο, χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα σε ορισμένα γνήσια εξαρτήματα Skoda (π.χ. τζάμια παραθύρων και μπλοκ κινητήρα). 

Παρόλο που το λογότυπο Skoda θεωρείται ένα από τα πλέον αυθεντικά και στιλιστικά «καθαρά» εμπορικά σήματα κατασκευάστριας εταιρείας στον κόσμο, ο δημιουργός του δεν είναι ακόμα γνωστός. Το μαύρο και πράσινο λογότυπο, το οποίο χρησιμοποιείται από το 1994, προσδίδει στη Skoda περισσότερη αυθεντικότητα – το μαύρο συμβολίζει την εκατονταετή παράδοση, ενώ το πράσινο υποδηλώνει την περιβαλλοντική μέριμνα στην παραγωγή. 


Parakseno.gr : Mitsubishi 1 Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;


Το λογότυπο της Mitsubishi είναι μια ολοκλήρωση δύο οικογενειακών λογότυπων, και αντιπροσώπευε αρχικά τρία κάστανα νερού. Έχει προέλθει από τον οικόσημο του Yataro Iwasaki, ιδρυτής της Tsukumo Shokai, και το οικόσημο της οικογένειας Yamanouchi, από τη γενιά Tosa. Όσον αφορά στο όνομα, σημαίνει κυριολεκτικά «τρία κάστανα νερού» -Mitsu σημαίνει τρία και Hishi είναι η λέξη για το κάστανο νερού.
Parakseno.gr : Opel Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Το σύγχρονο λογότυπο της Opel ήταν αρχικά ένα πηδαλιούχο αεροσκάφος μέσα σε «Ο», που αντιπροσώπευε τη γερμανική πείρα εφαρμοσμένης μηχανικής (1937- 1947). Εξελίχθηκε, σε ένα αεροπλάνο (1954- 1964), και έπειτα στη σημερινή αστραπή το 1964.
Parakseno.gr : Peugeot 1 Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;
Ένα από τα πρώτα πρότυπα Peugeot χτίστηκε στην πόλη Μπέλφορτ, του οποίου το έμβλημα ήταν το λιοντάρι. Το αυτοκίνητο ήταν γνωστό ως λιοντάρι-Peugeot και υιοθέτησε το έμβλημα του Μπέλφορτ.
Parakseno.gr : Pontiac Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Το λογότυπο της Pontiac αντιπροσωπεύει ένα βέλος.Αυτό το λογότυπο εισήχθη το 1958, αντικαθιστώντας το κεφάλι ενός Ινδιάνου αρχηγού από το 1928.
Parakseno.gr : Porsche Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Το διακριτικό της Porsche είναι το οικόσημο της Στουτγάρδης (όπου κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα).Η πόλη στηρίχτηκε στα αγροκτήματα, το οποίο εξηγεί το άλογο• τα ελαφοκέρατα και οι κόκκινες και μαύρες λωρίδες είναι μέρος του οικόσημου του Βασιλείου του Wurttemberg.
Parakseno.gr : Renault 1 Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Το διαμαντένιο λογότυπο της Renault χρησιμοποιήθηκε αρχικά το 1924 (ήταν προηγουμένως κυκλικό), και είχε έναν πολύ λειτουργικό σκοπό -το κέντρο του διακριτικού ήταν κομμένο για να επιτρέπει στον ήχο από την κόρνα, που βρισκόταν από πίσω, να βγαίνει.
Parakseno.gr : Rover Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Το λογότυπο της Rover αντιπροσωπεύει ένα σκάφος Βίκινγκ, μια σύνδεση μεταξύ της έννοιας του «Rover» (το να περιπλανιέται κάποιος) και των Βίκινγκ.
Parakseno.gr : Saab 1 Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Το λογότυπο της Saab που παρουσιάζεται εδώ, παρουσιάσθηκε το 2000, είναι μια εξέλιξη του σχεδίου του 1987 (η επιχείρηση χρησιμοποιούσε ένα λογότυπο με κείμενο μέχρι τότε).Σχεδιασμένο από τον καλλιτέχνη Carl Fredik Reutersward, το αρχικό λογότυπο απεικόνιζε ένα μυθολογικό κτήνος Gripen.Το κεφάλι του Gripen προέρχεται από το οικόσημο του Count von Skane, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο για τη σουηδική επαρχία Skane, όπου η Saab ιδρύθηκε.
Parakseno.gr : Seat Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Η ιστορία του λογότυπου της Seat είναι αβέβαιη, αν και προφανώς αντιπροσωπεύει το «S».
Parakseno.gr : Skoda Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Το λογότυπο της Skoda είναι ένα φτερωτό βέλος, αλλά δεν έχει καμία προφανή σημασία (εκτός από το να δώσει την εντύπωση της ταχύτητας)
Parakseno.gr : Smart Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;
Εκτός από το όνομα «έξυπνο», το «c» είναι για το «συμπαγές», και το βέλος για την «προνοητικότητα».
Parakseno.gr : Subaru Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Η Subaru είναι η πρώτη ιαπωνική επιχείρηση που χρησιμοποίησε όνομα που προέρχεται από τη γλώσσα της, και εκείνο το όνομα απεικονίζεται στο λογότυπό της.Το όνομα αναφέρεται σε μια ομάδα αστεριών στον αστερισμό του Ταύρου (γνωστός και ως Πλειάδες). Γιατί 6 αστέρια στο λογότυπο;Τα πέντε μικρότερα αστέρια αντιπροσωπεύουν τις 5 επιχειρήσεις που συγχώνευσαν για να διαμορφώσουν τις βαριές βιομηχανίες Fuji (πρόγονος της Subaru) το 1953, ενώ το έκτο αστέρι αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ενοποιημένη επιχείρηση.

Parakseno.gr : Toyota Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Το λογότυπο της Toyota αποτελείται από τρεις ελλείψεις, που αντιπροσωπεύουν την καρδιά του πελάτη, την καρδιά του προϊόντος, και τις πάντα επεκτεινόμενες τεχνολογικές προόδους και τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά.Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι αντιπροσωπεύει τις τρεις πτυχές της κουλτούρας της επιχείρησης -ελευθερία, ομαδικό πνεύμα και πρόοδος.Επίσης, στα ιαπωνικά «Toyo» σημαίνει αφθονία, και το «TA» είναι ρύζι (αν και το όνομα επιλέχτηκε από το όνομα του ιδρυτή, όχι για την κυριολεκτική έννοιά του).Σε μερικούς ασιατικούς πολιτισμούς, εκείνοι που ευλογούνται με μια αφθονία ρυζιού θεωρούνται ευλογημένοι με μεγάλο πλούτο.

Parakseno.gr : Volkswagen Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

Το λογότυπο της Volkswagen είναι απλό, αλλά το όνομα ενδιαφέρει -στα γερμανικά, μεταφράζεται ως «αυτοκίνητο του λαού».

Parakseno.gr : Volvo Θες να μάθεις τι εκφράζει το σήμα του αυτοκινήτου σου;

VOLVO σημαίνει «κυλώ» στα λατινικά, και το λογότυπο είναι το συμβατικό σύμβολο στους χάρτες για τον χάλυβα (που ήταν η διασημότερη βιομηχανία της Σουηδίας).Το σύμβολο δεν είναι αυθόρμητο, αντιπροσωπεύει την ασπίδα και τη λόγχη του Άρη, επίσης το αλχημικό σύμβολο για το σίδηρο.









Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι «παγίδες» στο κυνήγι των αποδείξεων

Σε... κυνήγι αποδείξεων, με πολλές όμως «παγίδες», θα αποδυθούν και εντός του τρέχοντος έτους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.


Αν δεν προσέξουν και δεν συλλέξουν τις αποδείξεις που «μετρούν» στην Εφορία, θα κληθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο 22% στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που τελικά συγκεντρώθηκαν.

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο δεν έγινε μόνο πιο αυστηρό το μέτρο, αλλά επήλθαν και πολλές αλλαγές αναφορικά με το ποιες αποδείξεις δέχεται και ποιες όχι η Εφορία.

Ετσι όπως φαίνεται και στην πλήρη λίστα με τις «χρήσιμες» και τις «άχρηστες» αποδείξεις που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος», φέτος δεν «μετρούν» οι αποδείξεις που αφορούν σε δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, τις οποίες δεχόταν μέχρι και το 2012 η Εφορία.

Πρόκειται για δαπάνες που απορροφούν μεγάλο μέρος του ετήσιου οικογενειακού προϋπολογισμού.

Εξάλλου δεν θα περνάνε στην Εφορία οι αποδείξεις του ενοικίου που πληρώνει ο φορολογούμενος για την κύρια κατοικία του και τα παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, κάθε είδους ασφάλιστρα και η αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Επίσης, στην ίδια κατηγορία ανήκουν (όπως και πέρυσι) οι αποδείξεις για ηλεκτρικό ρεύμα και ύδρευση.

Στις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύουν από φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να καλύψουν το 25% των συνολικών ετήσιων αποδοχών τους μέχρι του ποσού των 42.000 ευρώ προστέθηκαν κι αυτές που αφορούν σε δαπάνες για δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Προστέθηκαν επίσης και οι αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών ή λήψης υπηρεσιών που πραγματοποιούνται σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Το «πέναλτι» του 22% κίνητρο για συλλογή των αποδείξεων

Πιο αναλυτικά, με τη νέα ρύθμιση για τη συλλογή αποδείξεων αλλάζουν τα ακόλουθα:

Η υποχρέωση της συλλογής αποδείξεων δαπανών συνολικής αξίας μέχρι 25% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος εξακολουθεί να ισχύει και το 2013, αλλά μόνο για τα εισοδήματα που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες (μισθούς, συντάξεις κ.λπ.) και δεν υπερβαίνουν τις 42.000 ευρώ. Για τους πολίτες με ετήσια εισοδήματα υψηλότερα των 42.000 ευρώ προβλέπεται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ (ποσό δηλαδή ίσο με το 25% των 42.000 ευρώ).

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων δεν καλύπτεται από τον φορολογούμενο θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος, ο οποίος θα υπολογίζεται με συντελεστή 22% επί του «ακάλυπτου» ποσού, δηλαδή με τον κατώτατο συντελεστή της νέας κλίμακας φόρου για τους μισθούς και τις συντάξεις.

Για παράδειγμα, μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 7.500 ευρώ. Στην περίπτωση που συλλέξει λιγότερες αποδείξεις, για παράδειγμα 5.500 ευρώ, τότε στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που συγκεντρώθηκαν, δηλαδή στο ποσό των 2.00 ευρώ, θα επιβληθεί «ποινή» 22%. Θα πληρώσει έξτρα φόρο 440 ευρώ (2.000 Χ 22%).

Η φορολογική «ποινή» η οποία θα επιβάλλεται σε όσους δεν μαζεύουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων ανεβαίνει από το 10% για το 2012 στο 22%.

Το μέτρο ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ οι υπόλοιποι φορολογούμενοι, δηλαδή ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες, αγρότες, εμποροβιοτέχνες, δεν έχουν πλέον καμία υποχρέωση να ζητούν και να μαζεύουν αποδείξεις.
Οι 8+1 κατηγορίες αποδείξεων που «μετρούν» φέτος στην εφορία

1. Διατροφή - ποτά

Oλα τα τρόφιμα

Μη αλκοολούχα ποτά

Kαφές
Τσάι
Kακάο
Αναψυκτικά
Μεταλλικό νερό
Χυμοί
Αλκοολούχα ποτά, καπνός

Kρασιά
Μπίρες
Ούζο
Ουίσκι
Βότκα
Τσιγάρα
Πούρα

2. Ενδυση - Υπόδηση

Υφάσματα
Ρούχα
Αξεσουάρ ένδυσης
Παπούτσια
Επιδιορθώσεις υποδημάτων
Μεταποίηση ρούχων
Καθαρισμός ενδυμάτων

3. Είδη νοικοκυριού

Επιπλα
Φωτιστικά
Διακοσμητικά
Χαλιά - μοκέτες
Υφάσματα κουρτίνας
Ριχτάρια
Στρώμα
Μαξιλάρια
Σεντόνια
Κουβέρτες
Ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, φούρνοι, κλιματιστικά και θερμάστρες)
Μικρές οικιακές συσκευές
Επισκευή ηλεκτρικών συσκευών
Πιάτα - μαχαιροπήρουνα
Υαλικά
Σκεύη κουζίνας
Εργαλεία
Είδη κηπουρικής
Εξαρτήματα (π.χ. λαμπτήρες, μπαταρίες)
Είδη καθαρισμού
Οικιακές υπηρεσίες (οικιακή βοηθός, φύλαξη παιδιών στο σπίτι)
Φύλαξη και καθαρισμός χαλιών

4. Επισκευή και συντήρηση κατοικίας

Υλικά οικοδομής (π.χ. χρώματα στόκος)
Εργασίες υδραυλικού
Εργασίες ηλεκτρολόγου
Κλειδαράς
Εργασίες ελαιοχρωματιστή

5. Μεταφορές

Ανταλλακτικά αυτοκινήτου
Ελαστικά
Λιπαντικά
Πυροσβεστήρας
Καύσιμα.
Σέρβις αυτοκινήτου - μοτοσικλέτας.
Πλύσιμο αυτοκινήτου.
Βαφή αυτοκινήτου
Βουλκανιζατέρ
Μίσθωση ταξί
Μεταφορές πραγμάτων

6. Εκπαίδευση

Δίδακτρα νηπιαγωγείου - δημοτικού
Δίδακτρα γυμνασίου - λυκείου
Δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών

7. Αναψυχή - Πολιτιστικές δραστηριότητες

Ράδιο CD
Τηλεοράσεις
Δορυφορική κεραία
Αποκωδικοποιητής
Συσκευή GPS
Ψηφιακή κορνίζα
Φωτογραφική μηχανή
Βιντεοκάμερες
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Μέσα εγγραφής ήχου - εικόνας
Επισκευές συσκευών
Μουσικά όργανα
Μεγάλα είδη αναψυχής (εξωλέμβια μηχανή, γουίντ - σέρφινγκ)
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Παιχνίδια (κούκλες, ποδήλατα, παζλ)
Είδη άθλησης
Ανθη
Τροφές και είδη για κατοικίδια ζώα
Κτηνιατρικές υπηρεσίες
Εισιτήρια αθλητικών δραστηριοτήτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.ά.)
Γυμναστήρια
Σχολές χορού
Ωδεία
Μαθήματα ποδοσφαίρου - μπάσκετ
Μαθήματα κολύμβησης
Λούνα παρκ
Internet Cafe
Κινηματογράφος
Θέατρα
Μουσεία
Εκτυπώσεις φωτογραφίας
Ενοικίαση DVD
Βιβλία
Εφημερίδες
Περιοδικά
Γραφική ύλη
Σχολικά είδη
Πακέτο διακοπών

8. Εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία

Εστιατόρια
Ταβέρνες
Ζαχαροπλαστεία
Καφενεία
Μπαρ
Νυχτερινά κέντρα
Εξοδα ξενοδοχείων

9. Διάφορα αγαθά, υπηρεσίες

Κουρεία - κομμωτήρια
Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή
Πιστολάκι μαλλιών
Είδη ατομικής φροντίδας
Κοσμήματα - ρολόγια
Είδη ταξιδιού .
Είδη καπνιστού
Παιδικό καροτσάκι
Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου
Βρεφονηπιακοί σταθμοί
Οίκοι ευγηρίας
Βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι
Τραπεζικές υπηρεσίες
Υπηρεσίες χρηματιστών
Υπηρεσίες συμβούλων φορολογίας
Δικηγόροι
Εξοδα θρησκευτικών τελετών (κηδείες)
Υπηρεσίες μεσιτικών γραφείων
Αγγελίες σε εφημερίδες
Φωτοτυπίες

Ποιες αποδείξεις δεν «μετρούν»

Στέγαση

Ενοίκια κατοικιών
Υδρευση - Αποχέτευση
Δημοτικά τέλη
Υπηρεσίες κοινοχρήστων
Συντήρηση ανελκυστήρα
Κηπουρός
Καθαρισμός πολυκατοικίας
Απόφραξη κεντρικής αποχέτευσης
Συντήρηση καυστήρα
Ηλεκτρικό ρεύμα
Υγραέριο - Φυσικό αέριο
Πετρέλαιο Θέρμανσης
Κάρβουνα - καυσόξυλα

Υγεία

Φάρμακα
Φαρμακευτικά προϊόντα (π.χ. θερμόμετρο, οινόπνευμα)
Θεραπευτικές συσκευές (π.χ. ακουστικά βαρηκοΐας, συσκευή μέτρ. ζαχάρου, πιεσόμετρο)
Ιατρικές υπηρεσίες
Οδοντιατρικές υπηρεσίες
Φυσιοθεραπεία
Μικροβιολογική εξέταση
Ακτινογραφία
Υπέρηχος
Τεστ ΠΑΠ - Μαστογραφία
Νοσοκομειακή περίθαλψη
Αποκλειστική νοσοκόμα

Μεταφορές - Επικοινωνίες

Αγορά αυτοκινήτων
Αγορά μοτοσικλετών
Αγορά σκαφών αναψυχής
Τέλη κυκλοφορίας
Διόδια
Εισιτήρια σε τρένα, αεροπλάνα, πλοία αστικές συγκοινωνίες
Ταχυδρομικές υπηρεσίες (δημόσιες και ιδιωτικές)
Σταθερή τηλεφωνία
Κινητή τηλεφωνία
Πρόσβαση στο διαδίκτυο
Εισφορά σε ΕΡΤ
Συνδρομητική τηλεόραση

Αλλες υπηρεσίες

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων
Ασφάλιση κατοικίας
Ασφάλιση υγείας
Ασφάλιστρα αυτοκινήτου - δικύκλων
Αλλες ασφαλίσεις
Φωτοβολταϊκά



e-go.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...