Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

12 παρανομίες που δεν ξέρατε ότι κάνετε

Μάθετε διάφορους νόμους χωρών που οι τουρίστες αγνοούν...

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να κάνετε κάτι παράνομο σε ένα από τα ταξίδια σας, χωρίς να το γνωρίζετε; Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο, αλλά στις περισσότερες χώρες υπάρχουν νόμοι, που οι τουρίστες αγνοούν και θα μπορούσαν κάλλιστα να επιφέρουν ένα τσουχτερό πρόστιμο ή ακόμα και προσωρινή φυλάκιση.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι νόμοι και τα έθιμα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα και καλό θα ήταν πριν την επίσκεψη μας σε μια συγκεκριμένη χώρα, να γνωρίζετε αυτά τα μικρά μυστικά, που θα σας κρατήσουν μακριά από μπελάδες.

Το Βρετανικό Γραφείο Εξωτερικών μάλιστα τονίζει ότι είναι οι περισσότεροι τουρίστες που αντιμετώπισαν προβλήματα με το νόμο είχαν ταξιδέψει στην Ολλανδία, την Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σας παρουσιάζουμε μερικούς από αυτούς τους ιδιαίτερους νόμους:

Ολλανδία: Απαγορεύεται η μεταφορά και η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παρόλο που η Ολλανδία έχει τη φήμη της ανεκτικότητας στη χρήση των «μαλακών ναρκωτικών», αυτή η ιδιαιτερότητα είναι νόμιμη μόνο σε συγκεκριμένους χώρους. Η κατοχή απαγορευμένων ουσιών ή η αγορά τους μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης.

Βενετία: Δεν επιτρέπεται να ταΐζετε τα περιστέρια σε δημόσιους χώρους και πλατείες. Τα πρόστιμα που θα σας επιβληθούν είναι μεγάλα.

Ιαπωνία: Είναι παράνομο έχετε στην κατοχή σας ρινικά σπρέι που περιέχουν ψευδοεφεδρίνη.

Βαρκελώνη: Είναι ενάντια στο νόμο να φοράτε μπικίνι, μαγιό ή να κυκλοφορείτε τόπλες μακριά από την παραθαλάσσια περιοχή της Βαρκελώνης.

Σιγκαπούρη: Θα σας επιβληθεί πρόστιμο αν μασάτε τσίχλα στο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης.

Ταϊλάνδη: Είναι παράνομο να εισάγετε περισσότερα από 200 τσιγάρα στην Ταϊλάνδη. Πέρα από το μεγάλο πρόστιμο που θα χρειαστεί να καταβάλετε, τα τσιγάρα σας θα δημευθούν.

Ιταλία (Φλωρεντία) : Είναι αδίκημα να κάθεστε σε σκαλιά και αυλές, καθώς και να τρώτε ή να πίνετε σε περιοχή γύρω από εκκλησίες και δημόσια κτίρια. Τα πρόστιμα αν σας πιάσουν είναι τσουχτερά.

Σαουδική Αραβία: Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται η φωτογράφιση των κυβερνητικών κτιρίων, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των παλατιών. Σε αντίθετη περίπτωση θα επακολουθήσει σύλληψη και κράτηση.

Μπαρμπέιντος: Αποτελεί παράβαση για τον καθένα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να ντύνονται με ρούχα παραλλαγής.

Νιγηρία: Είναι παράνομο να έχετε μεταλλικό νερό στη Νιγηρία.

Φίτζι: Απαγορεύεται να κάνετε ηλιοθεραπεία τόπλες.

Μαλδίβες: Η δημόσια τήρηση θρησκειών εκτός από το Ισλάμ απαγορεύεται για τους μη γηγενείς και τους επισκέπτες. Η ποινή είναι σύλληψη και κράτηση.



http://kosmoskaipolitismos.blogspot.gr/
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φόρος στα αγροτεμάχια με 7 συντελεστές και μέγιστη επιβάρυνση 236 ευρώ το στρέμμα

Σε διορθώσεις των επιμέρους συντελεστών την τελευταία στιγμή προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να περιοριστεί ο ελάχιστος και ο μέγιστος φόρος στα αγροτεμάχια. Ωστόσο, η διατήρηση του ειδικού συντελεστή 5 στη περίπτωση που υπάρχει και κατοικία εντός του αγροτεμαχίου, απειλεί να μετατρέψει σε... κόλαση τη ζωή των ιδιοκτητών τους.

Επί της ουσίας, εάν η Τρόικα δεν φέρει τα πάνω- κάτω, το υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιεί από την επόμενη χρονιά επτά ειδικούς συντελεστές για τη φορολόγηση των περίπου 50 εκατομμυρίων στρεμμάτων εκτός σχεδίου γης. Με βάση το σχέδιο που θα τεθεί υπόψιν της Τρόικας τις επόμενες ημέρες, ο ελάχιστος φόρος ανά στρέμμα υπολογίζεται στα 0,75 ευρώ και θα φτάνει έως τα 47 ευρώ, ενώ εάν υπάρχει και κατοικία εντός του αγροτεμαχίου, ο φόρος θα φτάνει έως τα 236 ευρώ!

Στον υπολογισμό του Φόρου θα χρησιμοποιείται ο Βασικός συντελεστής φορολογίας 15 λεπτά του ευρώ ανά τ.μ., Συντελεστής θέσης 1 ως 3,5 ανάλογα με την ελάχιστη Αρχική Βασική Αξία Γης, Συντελεστής χρήσης 0,5 ως 2,5 (δασικά, βοσκότοποι, καλλιέργειες κ.λ.π.), Συντελεστής απόστασης από θάλασσα 1- 3, Συντελεστής απομείωσης επιφάνειας 0,4- 1 (κάτω από 130 στρέμματα), Συντελεστής πρόσοψης 1,2 εφόσον το ακίνητο έχει πρόσβαση σε εθνική, επαρχιακή ή αγροτική οδό και Συντελεστής κατοικίας 5, αλλά μόνο εάν αυτή δεν είναι μοναδική κατοικία για την οικογένεια και έχει επιφάνεια κάτω από 150 τ.μ., με την εφαρμογή του συντελεστή να προβλέπεται για επιφάνεια έως 10 στρέμματα.

Για ακίνητο 3 στρεμ. στα Σπάτα, ελαιοκαλλιέργεια, με πρόσβαση σε αγροτική οδό και κατοικία, ο φόρος υπολογίζεται στα 172,80 ευρώ. Για 10 στρεμ. στη Μύκονο, παραθαλάσσιο, με πρόσβαση σε επαρχιακή οδό και κατοικία, ο φόρος υπολογίζεται στα 1.417,50 ευρώ. Για 170 στρεμ. στη Θεσσαλία, μονοετούς καλλιέργειας, με πρόσβαση σε αγροτική οδό, χωρίς κατοικία ο φόρος υπολογίζεται στα 220,32 ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου από τα αγροτεμάχια θα καλύψει τα 150 εκατ. ευρώ από τα 2,9 δισ ευρώ των εσόδων του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων. Σημειώνεται ότι οι αρχικοί υπολογισμοί της διακομματικής επιτροπής για έσοδα έως 700 εκατ. ευρώ απορρίφθηκαν ως υπερφιλόδοξοι από τη Τρόικα.



iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...