Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο παγκόσμιος χάρτης των άθεων ! Ποιοι πιστεύουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο ;

Έναν διαφορετικό παγκόσμιο χάρτη, που δείχνει τη σχέση του ανθρώπου με την πίστη κατάρτισε, κατόπιν έρευνας, η Gallup International.

Οπως προκύπτει και από τον παρακάτω χάρτη (όσο πιο σκούρο το χρώμα τόσο περισσότεροι οι άθεοι) η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων που δεν πιστεύουν στο Θεό είναι η Κίνα, πράγμα αρκετά λογικό αν σκεφθεί κανείς ότι κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης στη χώρα από το 1967 έως το 1977, καταστράφηκαν σχεδόν όλοι οι θρησκευτικοί ναοί.



Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των άθεων στη Γαλλία και την Ιαπωνία, ενώ μικρά ποσοστά κατοίκων που δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν στο Θεό καταγράφονται σε χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, τη Ρωσία, την Τουρκία αλλά και τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα απεικονίζεται με γκρι χρώμα κάτι το οποίο σημαίνει απλά ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στις 40 χώρες που διεξήχθη η συγκεκριμένη έρευνα.




travelstyle.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Τρόικα, οι Κινέζοι και το... κακό το ριζικό μας !

Αν έχω καταλάβει σωστά, δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία να κατέβουν σε απεργία από μεθαύριο -όπως αρχικά είχαν σκεφθεί- που αρχίζει πιλοτικά η εφαρμογή του μέτρου εισόδου των επιβατών στα οχήματα μόνο από την μπροστινή πόρτα, για να μπορεί ο οδηγός να ελέγχει αν έχουν εισιτήριο ή κάρτα προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των λαθρεπιβατών.

Το ενδεχόμενο απεργίας το είχαν εξετάσει, προφανώς για να πετύχουν την μη πρόσθετη «εργασιακή επιβάρυνση», χωρίς επιμίσθιο, των οδηγών. Κάποιος θα τους είπε ότι έτσι γίνεται σχεδόν σ' όλες τις αστικές συγκοινωνίες του κόσμου, χρόνια τώρα. Κι' αν η λαθρεπιβίβαση (κοντά στο 35 %) είχε αντιμετωπισθεί, αν οι συγκοινωνίες είχαν λιγότερο προσωπικό (παλιά εισπράκτορες ,ελεγκτές που υπάρχουν ακόμη αλλά δεν αποδίδουν), αν δεν υπήρχαν μέχρι πρόσφατα γελοία επιδόματα , όπως αυτό του «ζεστάματος μηχανής»(!), πλασματικές υπερωρίες κ.λπ., και καλύτερες αστικές συγκοινωνίες θα είχαμε και φθηνότερο εισιτήριο...

Είναι πολύ κακό να κλείνουν δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δημιουργώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα σε γονείς που εργάζονται (όσοι τυχεροί...) και δεν έχουν πού ν' αφήσουν τα παιδιά τους. Αλλά οι Δήμοι, έχουν κι' αυτοί αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα, το κράτος δεν αντέχει να τους χρηματοδοτεί, τα ελλείμματα πρέπει να μειωθούν και μειώνονται άτσαλα, άγαρμπα, άδικα και αντικοινωνικά.

Οι Δήμοι θα μπορούσαν να βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, αν δεν προσλάμβαναν σχεδόν κάθε χρόνο (παλιότερα μονίμους, στην συνέχεια με συμβάσεις «ορισμένου χρόνου») στρατιές άχρηστων για τις ανάγκες τους υπαλλήλους και -κυρίως- στρατιές εργατών αποκομιδής σκουπιδιών. Που στη συνέχεια, με τις ευλογίες της... πελατειακής λογικής, γίνονταν υπάλληλοι γραφείου για να... προσληφθούν νέοι σκουπιδιάρηδες! Χιλιάδες αυτοί οι «προσωρινοί συμβασιούχοι», που δεν έφευγαν με το τέλος της σύμβασής τους.

Για να εξηγούμαστε: τα ρουσφέτια της εκάστοτε δημοτικής αρχής, που όταν έληγε ο χρόνος της «ορισμένου χρόνου» σύμβασής τους, προσέφευγαν στην δικαιοσύνη και με τα δικονομικά τερτίπια των «προσωρινών διαταγών» εξακολουθούσαν να μισθοδοτούνται μέχρι να... συνταξιοδοτηθούν!

Ευχής έργο θα ήταν το κομβικό λιμάνι του Πειραιά (και κάποια άλλα μεγάλα της χώρας), να είχε εκσυγχρονισθεί χρόνια τώρα ,να εξυπηρετούσε γρήγορα, αποτελεσματικά και με ανταγωνιστικό κόστος όλο και περισσότερα πλοία κάθε χρόνο,και να παρέμενε υπό ελληνικό δημόσιο έλεγχο. Δεν το κατορθώσαμε γιατί... δεν το θελήσαμε.

Ο ΟΛΠ βούλιαζε συνεχώς, έφθασε να ελέγχεται ουσιαστικά από τους «συνδικαλιστές» (ισότιμα συνεταιράκια με τους πολιτικούς στο πελατειακό «παιγνίδι»...) που εξασφάλιζαν μεροκάματα και υπερωρίες κάμποσων χιλιάδων ευρώ μηνιαίως για την (κλειστή, ελεγχόμενη...) τάξη των λιμενεργατών. Έπρεπε να δώσουμε (και να δίνουμε...) τον Πειραιά στους Κινέζους για ν' αναπτυχθεί, να πολλαπλασιάσει ραγδαία τον ετήσιο αριθμό των εξυπηρετούμενων πλοίων και φορτίων, να καταστεί κύρια «πύλη» εισόδου εμπορευμάτων για την Ευρώπη...

Ως υπουργός Υγείας (που τον «ξέρασε» το σύστημα με συνοπτικές διαδικασίες...) ο Αλέκος Παπαδόπουλος ούρλιαζε από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ότι η ΣΠΑΤΑΛΗ στο δημόσιο σύστημα υγείας από την αδιαφάνεια και την κακοδιοίκηση ήταν της τάξεως των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ετησίως.

Ποιος δεν θυμάται «συνταγές» που εξαργυρώνονταν με... καλλυντικά από τα φαρμακεία (μέχρι να καθιερωθεί το απόκομμα με την «μπάρα»), τις εφαρμογές και... πανύποπτες καταργήσεις στην συνέχεια της «λίστα φαρμάκου», τις προμήθειες πανάκριβων μηχανημάτων στα δημόσια νοσοκομείων που... πάντα ήταν «χαλασμένα» ή στις αποθήκες για να γίνονται οι διαγνωστικές εξετάσεις στα... ιδιωτικά κέντρα με διπλάσια κόστη!

Προσπάθησε να επιβάλλει στα δημόσια νοσοκομεία ν' αποκτήσουν... προϋπολογισμούς και να συντάσσουν απολογισμούς κάθε χρόνο (το απολύτως αυτονόητο ακόμη και για την...Ουζουμπούρου, δηλαδή!), να υπάρξει αποτελεσματικά ελεγχόμενη διαδικασία στις προμήθειες. Και... φυσικά τον «έφαγαν». Πάνω από 10 χρόνια αργότερα, κάτι πάει να γίνει κατ' ανάγκην λόγω πιέσεων της Τρόικα, κι' αφού τα δυσθεώρητα χρέη επιβάλλουν, δυστυχέστατα, τις δραματικές περικοπές στην δημόσια υγεία, ότι πιο άδικο και απάνθρωπο μπορεί να βιώσει μια κοινωνία...

Μια από τα ίδια επιχειρούνται μέσα στην κρίση, βίαια και κατεσπευσμένα, στη δημόσια παιδεία. Όπου είχαμε φθάσει να υπάρχουν σχολεία σε χωριά με περισσότερους δασκάλους από μαθητές, προσλαμβάναμε κάθε χρόνο εκατοντάδες «ωρομίσθιους» καθηγητές για να καλύπτουν τα κενά μονίμων πού... ήταν αποσπασμένοι σε πολιτικά και υπουργικά γραφεία, στη Βουλή και σε οργανισμούς!

Τις αλόγιστες, προκλητικές, εγκληματικές σπατάλες και αδιαφάνειες της εποχής της επίπλαστης «ευδαιμονίας» και «επάρκειας» με τα δανεικά και την υπερκατανάλωση, τις πληρώνουμε τώρα με άγριες , ασύντακτες λόγω αφόρητων πιέσεων και έλλειψης περιθωρίων, άδικες περικοπές...

Με το ασφαλιστικό, δεν ασχοληθήκαμε ποτέ σοβαρά και υπεύθυνα -βλέπαμε το επερχόμενο τσουνάμι, και λέγαμε"άστο γι' αργότερα..."- τώρα κόβουμε οριζόντια και απάνθρωπα συντάξεις και κοινωνική πρόνοια!

Τις υποδομές που αποκτήσαμε (και πανάκριβα λόγω διαπλοκής και αδιαφάνειας των συμφερόντων...) με τους Ολυμπιακούς δεν είχαμε καν προβλέψει πως θα τις εκμεταλλευθούμε μεταολυμπιακά. Τώρα σαπίζουν από εγκατάλειψη και έχουν βγει στο σφυρί, μπίρ-παρά! Το «Ελληνικό», το ακριβότερο «οικόπεδο» της Ευρώπης, 10 χρόνια το... κανακεύουμε- τώρα παρακαλάμε να το πάρουν κι' αυτό οι Κινέζοι!

Απολύτως ενδεικτικά τα προαναφερθέντα παραδείγματα του «κακού κεφαλιού» μας. Όποιον δημόσιο τομέα και να ψάξτε, την ίδια κακοδαιμονία θ' απαντήσετε. Οταν ένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει και αφήνεται για... «αργότερα», νομοτελειακά η «λύση» που θα δοθεί τότε, θα είναι γεωμετρικά δυσμενέστερη από εκείνη που δεν δόθηκε στην ώρα της. Και το κόστος απείρως μεγαλύτερο...

Το λέμε μπας και στην «νέα κυβέρνηση» που αποκτήσαμε, τύχει και βρεθούν τίποτε ... νέα μυαλά που να διαθέτουν απλώς κοινό νου και να μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα. Και ν' αποφασίσουν να τα επιδιώξουν...

Εικόνα: toikonomopoulos

του Θάνου Οικονομόπουλου



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ζητούν Έλληνες για τα φραουλοχώραφα και δεν πάει κανείς!

Για την ακρίβεια, ελάχιστος αριθμός Ελλήνων φέρεται να έχει ανταποκριθεί στις αιτήσεις των φραουλοπαραγωγών, για πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ 4.648 εργατων στα φραουλοχώραφα.

Όπως διαβάζουμε στο patrisnews.com, μέχρι πριν από δέκα ημέρες δεν είχε κατατεθεί καμία αίτηση από ενδιαφερόμενο για εργασία στη συγκομιδή της φράουλας! Παράλληλα, σε ερώτηση που κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας ( Γ.Κουτσούκος, Γ.Κοντογιάννης από Ηλεία, Α.Νταβλούρος και Δ.Τσούκαλης από Αχαΐα) αναφέρουν ότι τώρα, είναι μονοψήφιος (!) ο αριθμός των αιτήσεων στον αρμόδιο ΟΑΕΔ της Αμαλιάδας, ζητώντας πλήρη ενημέρωση αλλά και παράλληλα να δοθεί λύση στο ζήτημα της παράνομης χρησιμοποίησης αλλοδαπών εργατών γης.

Δείτε την ερώτηση που κατέθεσαν οι τέσσερις βουλευτές:

"Στον κάμπο της Ηλείας και της Αχαΐας απασχολείται για εποχικές και μόνιμες καλλιέργειες μεγάλος αριθμός αλλοδαπών εργατών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο στην καλλιέργεια της φράουλας απασχολούνται την περίοδο αιχμής στη συγκομιδή του προϊόντος άνω των 5.000 εργατών, το σύνολο των οποίων είναι αλλοδαποί και εξ αυτών το 90% παράνομοι μετανάστες.

Αλλά και στις υπόλοιπες καλλιέργειες (καρπούζι, πατάτες, ελιές, πιπέρι, ντομάτα κλπ), απασχολούνται αλλοδαποί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αν και σε μικρότερο βαθμό.

Μετά τα όσα συνέβησαν πριν από το Πάσχα, με την επίθεση σε αλλοδαπούς στη Μανωλάδα, πολλοί καλλιεργητές κατέθεσαν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ (πάνω από 4.250) με τις οποίες ζητούσαν να προσλάβουν νόμιμους εργάτες γης, κατά προτίμηση Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις αιτήσεις ανταποκρίθηκε ελάχιστος αριθμός ανέργων με αποτέλεσμα το πρόβλημα για τη νέα καλλιεργητική περίοδο να γίνεται πιο έντονο, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Λαμβάνοντας ως δεδομένα τα προβλήματα που θα προκύψουν αν συνεχιστεί το καθεστώς χρησιμοποίησης παρανόμων μεταναστών σε αγροτικές εργασίες,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Πόσοι άνεργοι ανταποκρίθηκαν στις αιτήσεις για εργασία που κατέθεσαν στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδος οι καλλιεργητές φράουλας;

2. Σε ποιες κινήσεις πρόκειται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να ενημερωθούν άνεργοι σε όλη την Ελλάδα για την προσφορά εργασίας σε αγροτικές περιοχές όπως η Ηλεία;

3. Προτίθεστε να συμπεριλάβετε σε ενδεχόμενη καμπάνια ενημέρωσης και ανέργους που σήμερα σιτίζονται από Δήμους ή την Εκκλησία σε ολόκληρη την Ελλάδα;

4. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση από Έλληνες ανέργους, ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε με τη νέα καλλιεργητική περίοδο να υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης αλλοδαπών εργατών γης με νόμιμο τρόπο στις αγροτικές εργασίες της Ηλείας και άλλων περιοχών της χώρας;

5. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ιδιαίτερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη διασφάλιση της συνέχισης της παραγωγής σε προϊόντα, όπως η φράουλα, τα οποία σε ποσοστό 90% εξάγονται στο εξωτερικό, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την εθνική οικονομία;"



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...