Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Προκηρύχθηκε η θέση «επιτρόπου» για την Ελλάδα

 

 Προκηρύχθηκε και επίσημα η θέση του «επιτρόπου» επί του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, Η γενική διεύθυνση οικονομικών της Κομισιόν, η κατεξοχήν γραφειοκρατική δομή που εποπτεύει το ελληνικό πρόγραμμα, περιέλαβε και επίσημα τη θέση «επικεφαλής του γραφείου Ελλάδας» στο οργανόγραμμά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα  real.gr , αυτές τις μέρες στο εσωτερικό της Κομισιόν τρέχει η άτυπη προκήρυξη για την στελέχωση του γραφείου και την κάλυψη της θέσης του επικεφαλής, αλλά το βασικό όνομα έχει κλειδώσει. Πηγή με γνώση των συζητήσεων, μας μετέφερε ότι «το έχουν ήδη αποφασίσει». Το ίδιο το όνομα, ωστόσο, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Παράλληλα αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι ο κ. Ράιχενμπαχ έχασε την κούρσα για τη θέση, παρά την ισχυρή υποστήριξη όλων εκείνων των στελεχών της ομάδας δράσης που είχαν φοβηθεί το «καπέλωμα».

Ο ανθύπατος, όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιες πηγές, κάνοντας έναν αστεϊσμό σε σχέση με τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, θα βρίσκεται θεσμικά δύο βαθμίδες πάνω από τον κ. Μόρς στην ιεραρχία και θα δίνει λογαριασμό κατευθείαν στον γενικό διευθυντή της DGECFIN M. Μπούτι. Ο τελευταίος θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους σε ευρωπαϊκό έδαφος - κεφάλαιο για την Κομισιόν - και θα επωμιστεί την πολιτική απόφαση για την συνέχεια «ελληνικών δεσμεύσεων και νέων στοιχείων που θα προκύψουν από την αναδιαπραγμάτευση».


Η έδρα του λεγόμενου ανθύπατου θα είναι στην Αθήνα και όχι στις Βρυξέλλες, καθιστώντας την παρουσία της τρόικας μόνιμη στο ελληνικό έδαφος, τα υπουργεία και το γενικό λογιστήριο του κράτους. Με αυτόν τον τρόπο οι δημοσιονομικές αποκλίσεις θα ελέγχονται ευκολότερα, οι διορθώσεις θα ζητούνται πιο άμεσα και η διαδικασία των τριμηνιαίων εκθέσεων θα γίνεται «αναίμακτα και χωρίς περιττή δημοσιότητα», όπως ασφαλώς διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές «αν όλα πηγαίνουν καλά». Στην αντίθετη περίπτωση η Κομισιόν δε θα διστάσει να βγει και να πει την άποψή της δημόσια «όπως ακριβώς έκανε πάντα».


Δείτε το έγγραφο της γενικής διεύθυνσης οικονομικών της κομισιόν όπου φαίνεται η δημιουργία της σχετικής θέσης
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το «σωματίδιο του Θεού» αποκαλύφθηκε


Την ανακάλυψη ενός υποσωματιδίου, που έχει ιδιότητες συμβατές με αυτές που περιγράφει η θεωρία του μποζόνιου του Χιγκς, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες του Cern.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ένα από τα δύο πειράματα που πραγματοποιούνται στον τεράστιο επιταχυντή σωματιδίων του Cern, το CMS, έχει δώσει τέτοια αποτελέσματα, τα οποία συνιστούν «ανακάλυψη».

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ένα «αποτύπωμα» που ανταποκρίνεται στο σωματίδιο του Θεού και αντιστοιχεί σε σωμάτιο βάρους 125,3 γκίγκαηλεκτρονιοβολτ (GeV), είναι δηλαδή 133 φορές πιο βαρύ από το πρωτόνιο στον πυρήνα του ατόμου.

Το ίχνος που εντόπισαν οι επιστήμονες είχε μία στις 3,5 εκατομμύρια πιθανότητες να εμφανιστεί, αν δεν υπήρχε το μποζόνιο του Χιγκς.

Οι ενδείξεις είναι πολύ ισχυρές για την ύπαρξη του μποζόνιου, ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω πειραματικός έλεγχος των αποτελεσμάτων.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μόνο 35 από τους 300 βουλευτές αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο!


Ελάχιστοι από τους 300 της Βουλής έδειξαν διάθεση να στερηθούν την πολυτέλεια του βουλευτικού αυτοκινήτου.


Μέσα στον φάκελο που δίνεται από τη Βουλή προς τους νέους και τους «παλιούς» βουλευτές και περιέχονται αυτά που δικαιούνται από τη Βουλή, όπως μεταξύ άλλων τα γραφεία, οι υπάλληλοι, τα κινητά και τα αυτοκίνητα, για πρώτη φορά υπήρχε σχετικό έγγραφο για εκείνους που δεν επιθυμούν να πάρουν αυτοκίνητο που τους διαθέτει η Βουλή.
Όπως αναφέρει το Έθνος, το αποτέλεσμα ήταν μόλις 35 από τους 300 να δηλώσουν ότι δεν θα κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος.

Μεταξύ αυτών ήταν 11 νεοεκλεγέντες και 24 «παλιοί» βουλευτές.


newsbomb.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μις Ολοκαύτωμα εξέλεξε το Ισραήλ

 


Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα καλλιστεία για τη Μις Ολοκαύτωμα που διοργανώθηκαν στις 28 Ιουνίου στο Ισραήλ. Στους όρους επιλογής της νικήτριας περιλαμβάνονταν η ομορφιά και η προσωπική ιστορία της υποψήφιας, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η φρικτότερη ιστορία του Ολοκαυτώματος που μπορούσε η καθεμιά να διηγηθεί.
 


Οι 14 φιναλίστ ήταν από 74 ως 97 ετών και στάθηκαν μπροστά σε ένα κοινό 600 θεατών, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες υπουργοί του Ισραήλ που επιβίωσαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Οι υποψήφιες για τον τίτλο της Μις Ολοκαύτωμα παρήλασαν στο κόκκινο χαλί, ντυμένες με μακριά τουαλέτα και κοσμήματα. Παρουσίασαν τον εαυτό τους και διηγήθηκαν τις αναμνήσεις τους από τον πόλεμο.

Παρότι ο διοργανωτής χαρακτήρισε τα καλλιστεία «ένα αφιέρωμα στη ζωή», μιλώντας στο Associated Press, ακούστηκαν πολλές φωνές διαμαρτυρίας και κριτικής. Η Κολέτ Αβιτάλ, υπεύθυνη της κεντρικής οργάνωσης επιζώντων του Πολέμου χαρακτήρισε την εκδήλωση «εντελώς μακάβρια». Η Λίλι Χάμπερ, κόρη επιζώντος και επικεφαλής οργάνωσης, έκρινε την ιδέα των καλλιστείων «φρικτή». Ο μπλόγκερ Γκαλ Μορ έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τα καλλιστεία με το ρεάλιτυ Big brother.

«Απόλυτος κυνισμός την ώρα που 200.000 επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος ζουν στο Ισραήλ», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα La Tribune που αποκάλυψε το θέμα.

Πηγή http://tvxs.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Σήκωσέ το, το τιμημένο»!


Στις 4 Ιουλίου του 2004, όλοι οι Έλληνες παρακολουθήσαμε το πιο όμορφο παραμύθι. Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας Γερμανός κόουτς και 23 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτοί νίκησαν τους Πορτογάλους με 1-0 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οχτώ χρόνια πριν, ένα έθνος φώναζε ρυθμικά «σήκωσέ το, το τιμημένο» και ο Ζαγοράκης το έκανε με χαρά και περηφάνια. Όλα αυτά μοιάζουν με χαμένο παράδεισο.


Από την «κρεμάλα» στο χειροκρότημα

Κανείς μας δεν περίμενε, όταν άρχισε η Εθνική μας ομάδα την προσπάθεια της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004, πως θα έχει τέτοια κατάληξη για αυτήν. Ειδικά, όταν ξεκίνησε και με δύο συνεχόμενες ήττες (από Ισπανία και Ουκρανία), πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβητούσαν αλλά ήταν και σίγουροι πως ούτε στην τελική φάση δεν θα προκρινόταν. Οι ίδιοι ήταν ήθελαν να «κρεμάσουν» τον Ρεχάγκελ στο Σύνταγμα, για τις επιλογές του.

Ο Ρεχ-ακλής τους διέψευσε. Πέντε νίκες (Αρμενία, Ισπανία, Ουκρανία, Αρμενία και Βόρειο Ιρλανδία) ήταν αρκετές για να εξασφαλίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, και όλοι στο τέλος χειροκρότησαν την προσπάθεια όλων.

Τα θεμέλια

Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε στην Πορτογαλία με μοναδικό σκοπό μια αξιοπρεπή παρουσία. Άλλωστε, η εμπειρία από την εμφάνισή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 δεν άφηνε και πολλά περιθώρια. Πρώτο ματς, κόντρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία στο «Ντραγκάο» στις 12 Ιουνίου του 2004. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Καραγκούνης βρίσκει όσο χώρο χρειάζεται για να εξαπολύσει έναν κεραυνό και να «σφυρίξει» την έναρξη των πανηγυρισμών για τους Έλληνες. Το πρώτο μέρος τελειώνει και η Εθνική βρίσκεται μπροστά στο σκορ, κόντρα σε αριθμούς και προγνωστικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σεϊταρίδης κάνει μία από τις γνωστές του επελάσεις από δεξιά, μπαίνει στην περιοχή και ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον μαρκάρει άτσαλα και αντικανονικά. Ο Πιερλουίτζι Κολίνα σφυρίζει το πέναλτι και ο Άγγελος Μπασινάς κάνει το 2-0. Τσιμπιόμαστε για να δούμε αν ονειρευόμαστε. Ο Ρονάλντο μπορεί να μείωσε σε 2-1 αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Η Εθνική μας, πήρε τη νίκη και τους πρώτους τρεις βαθμούς, βάζοντας τα θεμέλια μιας μεγάλης πορείας.

Βήμα δεύτερο

16/6/2004: Και τώρα Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας» μας περίμεναν για να μας εκδικηθούν για τη νίκη μας στο «Λα Ρομαρέδα» στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης. Ο Μοριέντες είχε πάρει τον ρόλο του εκδικητή και στο 28’ έβαλε τους Ισπανούς μπροστά. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως πήραμε τον λόγο εμείς. Και συγκεκριμένα, ο Βασίλης Τσιάρτας που πήρε χάρακες και μοιρογνωμόνια, έβγαλε μια σέντρα πάρε-βάλε από το κέντρο του γηπέδου με στόχο τον Άγγελο Χαριστέα, και ο ψηλός σέντερ φορ πλάσαρε ιδανικά και έκανε το 1-1. Δέλλας, Καψής και Νικοπολίδης δεν άφησαν να περάσει ούτε μύγα και ακόμα ένας βαθμός για την Εθνική, κάνοντας βήμα πρόκρισης στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ήττα-ζάχαρη

20/6/2004: Λένε πως η τύχη είναι με τους δυνατούς. Και δεν έχουν άδικό αυτοί που το λένε. Το μόνο που θέλαμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση ήταν ένας βαθμός στο ματς με αντίπαλο την Ρωσία. Κιριτσένκο και Μπουλίκιν στα πρώτα 17 λεπτά έκαναν το 2-0 και μας έκαναν την ζωή μας κόλαση. Ο Βρύζας ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από κεφαλιά του Παπαδόπουλου και με πλασέ κάνει μειώνει σε 2-1. Το γκολ αυτό θα μας δώσει την πρόκριση, η ήττα από τους Ρώσους πανηγυρίζεται έξαλλα και αποδεικνύεται τόσο «γλυκιά» σαν την ζάχαρη.

Ελλαδάρα τρέλανε τους

25/6/2004: Στα προημιτελικά ο αντίπαλος μας ήταν η Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν, του Τιερί Ανρί,του Φαμπιέν Μπαρτέζ, του Νταβίντ Τρεζεγκέ και άλλων μεγάλων αστέρων. Δεν μας έδινε κανένας πιθανότητες να περάσουμε από την κάτοχο του θεσμού. Ακόμα και εμείς οι Έλληνες λέγαμε πως εντάξει, καλά ήταν ως εδώ, μια χαρά πορεία κάναμε, ας γυρίσουμε σιγά σιγά. Αμ δε! Τα παιδιά του Ρεχάγκελ την «είδαν» αλλιώς και είπαν να τρελάνουν την Ευρώπη. Στο 65’ ο Ζαγοράκης έκανε τα μαγικά του, «αδειάζει» τον Λιζαραζού, βγάζει σέντρα-λουκούμι για το κεφάλι του Χαριστέα και ΓΚΟΛ. Άντε πάλι στις πλατείες για πανηγύρια. Επόμενος αντίπαλος η κάτοχος του θεσμού, Γαλλία, στα προημιτελικά. Πρόκριση στους «4» και το μαγικό ταξίδι συνεχίζεται…

«Γκολ και φύγαμε για τελικό»

1/7/2004: Η Τσεχία έμοιαζε τρένο. Ίσως η πληρέστερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είχε την ατυχία να είναι η αντίπαλος μας στα ημιτελικά. Οι Τσέχοι μας τρέχουν από το πρώτο λεπτό με σκοπό να μας βγάλουν το λάδι. Οι μάχες στην ελληνική άμυνα δίνουν και παίρνουν. Ο Νικοπολίδης δεχόταν «τρελό» σφυροκόπημα . Ο Καψής πάλευε με τον Κόλερ, ο Σεϊταρίδης μονομαχούσε με τον Μπάρος και όλοι οι διεθνείς πάλευαν με τον Ροσίτσκι και την παρέα του. Ο Νέντβεντ τραυματίζεται και εγκαταλείπει. Το πρώτο μέρος τελειώνει και κράταμε γερά το 0-0. Στο δεύτερο μέρος μια από τα ίδια. Μετά από 90 λεπτά το αποτέλεσμα παραμένει στο 0-0 και οι δύο ομάδες οδηγούνται στην παράταση. Οι Έλληνες διεθνείς οπλισμένοι με το πάθος για το όνειρο ξεκινούν δυνατά και χάνουν σημαντικές ευκαιρίες με τον Γιαννακόπουλο και τον Δέλλα να προηγηθούν. Ο «Κολοσσός» κρατά το καλύτερο για το τέλος. «Γκολ και φύγαμε για τελικό». Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ο Τσιάρτας εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, στέλνει τη μπάλα απευθείας στο κεφάλι του Δέλλα και αυτός στα δίχτυα του Τσεχ. Το σφύριγμα της λήξης από τον Κολίνα στέλνει τους Έλληνες στον έβδομο ουρανό και την Εθνική στον τελικό.

«Σήκωσέ το»

4/7/2004: Αντίπαλος στον τελικό της 4ης Ιουλίου η… τυπικά γηπεδούχος Πορτογαλία, αφού στις εξέδρες του «Ντα Λουζ», οι Ίβηρες γέμισαν το γήπεδο. 10.000 Έλληνες βρίσκονται εκεί για να στηρίξουν την προσπάθεια των διεθνών. «Η αρχαία Ελλάδα είχε 12 θεούς, η σύγχρονη έχει 11». Αυτό ήταν γραμμένο στο πούλμαν που περίμενε την ελληνική αποστολή όταν πάτησε το πόδι της στην Πορτογαλία και δεν είχε καθόλου άδικο αφού ο άθλος που πέτυχε, μόνο Θεοί θα το κατόρθωναν. Η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο αποδείχθηκε η καλύτερη πελάτισσα. Η ελληνική άμυνα δεν απειλείται καθόλου και στο 57’ ο Μπασινάς εκτελεί το κόρνερ, ο Χαριστέας πηδά ψηλότερα από όλους και νικά τον Ρικάρντο, ανοίγοντας το σκορ. Το σφύριγμα της λήξης ξεκινά τα πανηγύρια στην Πορτογαλία και την Ελλάδα και πολύ κλάμα για τους Πορτογάλους. Η Ελλάδα είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλη η Ελλάδα ξεχύνεται στους δρόμους, πανηγυρίζει, τραγουδά.

Αντώνη, Γιούρκα, Στέλιο, Νίκο, Τραϊανέ, Άγγελε, Θοδωρή, Στέλιο, Βασίλη, Ντέμη, Κώστα, Φάνη, Τάκη, Ζήση, Παντελή, Γιώργο, Γιάννη, Μιχάλη, Γιώργο, Κώστα, Δημήτρη, Βασίλη, Ότο και Γιάννη

…σας ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις.

Οι ήρωες της Πορτογαλίας

1. Αντώνης Νικοπολίδης
2. Γιούρκας Σεϊταρίδης
3. Στέλιος Βενετίδης
4. Νίκος Νταμπίζας
5. Τραϊανός Δέλλας
6. Άγγελος Μπασινάς
7. Θοδωρής Ζαγοράκης
8. Στέλιος Γιαννακόπουλος
9. Άγγελος Χαριστέας
10. Βασίλης Τσιάρτας
11. Ντέμης Νικολαΐδης
12. Κώστας Χαλκιάς
13. Φάνης Κατεργιαννάκης
14. Τάκης Φύσσας
15. Ζήσης Βρύζας
16. Παντελής Καφές
17. Γιώργος Γεωργιάδης
18. Γιάννης Γκούμας
19. Μιχάλης Καψής
20. Γιώργος Καραγκούνης
21. Κώστας Κατσουράνης
22. Δημήτρης Παπαδόπουλος
23. Βασίλης Λάκης

Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης





sport-fm.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Δημόσιο – Ποιοι φεύγουν και πως μέχρι το 2015


- Θα βγουν στη σύνταξη πάνω από 111.000 εργαζόμενοι
- «Κούρεμα» στις θέσεις των συμβασιούχων
- Πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνουν τα επόμενα 5 χρόνια
- Τα τέσσερα σενάρια που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση


«Μειώστε το κράτος» είναι μια από τις βασικές απαιτήσεις της τρόικας. Και αυτό σημαίνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Είναι η πιο... «καυτή πατάτα» στα χέρια της κυβέρνησης ενόψει του ελέγχου των τροϊκανών.

Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί και υπογράψει πως μέχρι το 2015 θα έχουν φύγει από το δημόσιο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, 150.000 εργαζόμενοι. Και λίγο πριν οι επικεφαλής της τρόικας περάσουν την πόρτα του Μέγαρου Μαξίμου για να συναντήσουν τον Αντώνη Σαμαρά, έρχεται στο φως το σχέδιο για το.... μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Δημόσιο.

Το σχέδιο για 150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπει αποχωρήσεις μέσω συνταξιοδότησης και μη ανανέωση συμβάσεων αλλά όχι απολύσεις, γράφει η εφημερίδα Το Έθνος. Τη σχετική μελέτη εκπόνησε ιδιωτική εταιρία για λογαριασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2012.

Τα δεδομένα της μελέτης έχουν συμφωνηθεί και με στελέχη του ΔΝΤ.

Το βασικό σενάριο
Χαρακτηρίζεται αλλιώς και «συντηρητικό» και προβλέπει την αποχώρηση 177.146 εργαζομένων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2015 με συνταξιοδότηση και μη ανανέωση συμβάσεων. Μπορούν να γίνουν και 27.619 προσλήψεις την επόμενη 5ετία. Από τη διαφορά αποχωρήσεων/προσλήψεων προκύπτει ότι το 2015 το δημόσιο θα διαθέτει 149.527 άτομα λιγότερα προσωπικό.

Κλειδί φυσικά θα είναι και η μείωση των συμβασιούχων, οι οποίοι μόνο το 2011 μειώθηκαν κατά 49.042 άτομα. Σύμφωνα με τη μελέτη όμως, δεν υπάρχουν εργαλεία για την παρακολούθηση των συμβασιούχων και στις αρχές του 2011 στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ξεπέρασαν τις 100.000, παρά τη μείωση που είχε γίνει.

Μοιραία, από τη στιγμή που δε μπορεί το κράτος να παρακολουθήσει τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού, το μισθολογικό κόστος εκτινάσσεται, παρόλο που δε γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η μελέτη για την επόμενη μέρα στο δημόσιο είναι διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης με την τρόικα για να μη γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.


newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο "εγγονός" των πρωτόπλαστων

 


Συγγενής της πρωτόπλαστης Εύας είναι ένας Βρετανός συνταξιούχος, καθώς ύστερα από τεστ DNA ανακαλύφθηκε ότι το οικογενειακό δέντρο του Ian Kinnaird έχει ρίζες βαθιές που εντοπίζονται μόλις 190.000 έτη πριν. Σύμφωνα με το τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκε, ο άνδρας έχει άμεση συγγένεια με την πρωτόπλαστη Εύα!
Ο 72χρονος Ian δήλωσε στη Mirror: «Είναι πραγματικά μεγάλο σοκ. Έχω ζήσει απίστευτη ζωή μέχρι σήμερα». Ο άνδρας έχει έναν γενετικό δείκτη, τον L1B1, που οι επιστήμονες θεωρούν ότι έχει αρχαία αφρικανική καταγωγή, ενώ δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στη Δυτική Ευρώπη. Η ερευνητική ομάδα που έκανε τα ανάλογα τεστ του βρετανικού DNA ανέφερε πως θεωρούν τον Ian «εγγονό της μαύρης Εύας». Ο συνταξιούχος λέκτορας του Πανεπιστημίου πρόσθεσε: «Φαίνεται πως φέρω ένα γονίδιο από τη Δυτική Αφρική που ήρθε στη Βρετανία μέσω του δουλεμπορίου».
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου St Andrews και ιστορικός Alistair Moffat πραγματοποίησε τη μελέτη σε συνεργασία με τον γενετιστή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου James Wilson. Όπως δήλωσε ο κ. Moffat: «Είναι ένα απίστευτο εύρημα και σημαίνει ότι ο Ian μπορεί να βρισκόταν και στους Κήπους της Εδέμ. Είναι μία επιπλέον απόδειξη ότι ακόμη και οι Αγγλοσάξονες προτεστάντες προέρχονται από τη μαύρη Εύα, τη μητέρα όλων μας. Αυτός ο γενετικός κώδικας συναντάται στη Σενεγάλη αλλά δεν τον έχουμε εντοπίσει ποτέ στη Βορειοδυτική Ευρώπη».
Ο συνταξιούχος έχει μιτοχονδριακό DNA 30.000 ετών. Το φαινόμενο του Ian Kinnaird υποστηρίζεται από επιστήμονες που θεμελιώνουν έτσι τη θεωρία της «μαύρης Εύας». Η συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει ότι η καταγωγή όλων των ανθρώπων του πλανήτη είναι από την Αφρικανική Ήπειρο
Πηγή: news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...