Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πώς μπαίνει κάποιος στα ρεκόρ Γκίνες


Θέλετε να μπείτε στο Guinness World Records 2013;


Η συμμετοχή για κατάρριψη κάποιου από τα ρεκόρ είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους.

Αν διαθέτετε λοιπόν κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο (προσοχή: όποιο κι αν είναι αυτό!) ή αν έχετε κατοικίδιο με ιδιαίτερες ικανότητες, καιρός να ενημερώσετε την επιτροπή των Γκίνες...

Πρώτο βήμα: εγγραφή και αίτηση συμμετοχής

Το πρώτο βήμα για ένα πολυπόθητο πιστοποιητικό του θεσμού είναι η εγγραφή του υποψηφίου και η κατάθεση της σχετικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Guinness World Records.

Δεύτερο βήμα: πρόσκληση κριτή στην προσπάθεια του υποψηφίου

Για να κατοχυρωθεί το ρεκόρ και να είναι επίσημα έγκυρο, ένας κριτής από την επιτροπή των Γκίνες θα πρέπει να παραστεί στην απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ. Διάφορα πακέτα παροχών και επιδικάσεων παρέχονται, προσφέροντας στον υποψήφιο άμεση επαλήθευση και κατακύρωση του ρεκόρ του. Το μόνο που μένει για τον υποψήφιο είναι να επιλέξει ένα από τα πακέτα, με τις τιμές των πακέτων να ποικίλουν ανάλογα με την τοποθεσία και τον αριθμό των ρεκόρ.

Αυτό ήταν! Μόλις κάνατε αίτηση και καλέσατε κριτή από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες. Το μόνο που μένει τώρα είναι να καταρρίψετε όντως το ρεκόρ που δοκιμάζετε και να μπείτε στο βαρύτιμο βιβλίο...





newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βόμβα από το ΙΚΑ: ζητάει πίσω τις συντάξεις από χιλιάδες ασφαλισμένους


Την ανάκληση συντάξεων που έχουν εκδοθεί με συνυπολογισμό πλασματικών χρόνων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο αναγνώρισης που προβλέπει ο νόμος, ζητά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, με έγγραφό της, η γενική διευθύντρια Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, Χαρίκλεια Γοντικάκη.

Παράλληλα με την ανάκληση, σύμφωνα με το έγγραφο, θα πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί και οι ασφαλισμένοι να ενταχθούν σε πρόγραμμα αυτασφάλισης έως τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.

Πρόκειται για ασφαλισμένους που είχαν αναγνωρίσει πλασματικούς χρόνους ασφάλισης πριν από το 2010, με βάση ειδικές νομικές ρυθμίσεις και αναγνώρισαν επιπλέον χρόνους με τις διατάξεις του νόμου 3996/2011, «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις», με αποτέλεσμα να υπερβούν το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται, επαναπατρισθένες Έλληνες υπήκοοι και ομογενείς, οι τεχνικοί σεναριογράφοι και σκηνοθέτες για αποδεδειγμένη υπηρεσία για την οποία δεν είχαν καταβληθεί εισφορές, οι εργαζόμενοι στην τέως Ε.Α.Σ. μέχρι την επαναπρόσληψή τους από τον Ο.Α.Σ.Α., και απολυμένοι από το Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς κατά τη χρονική περίοδο 01.01.1990 έως 31.10.1993, οι οποίοι στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκαν στις ίδιες επιχειρήσεις.

Ακόμη, εκτοπισθέντες ή φυλακισθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 21/04/1967 έως 24/07/1974, απολυμένοι της Πειραϊκής Πατραϊκής (ν. 2458/1997), εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας (ν. 3717/2008) και απολυμένοι από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας (ν. 2335/1995).

Επίσης, μπορούσε να αναγνωρισθεί ο χρόνος της εφεδρικής υπηρεσίας των μισθωτών, κατά τον οποίον καταβάλλονταν το εφεδρικό επίδομα από τον Ειδικό Λογαριασμό Στρατευομένων Μισθωτών του Ο.Α.Ε.Δ. και ο χρόνος συμπληρωματικών παροχών λόγω μητρότητας, κατά τον οποίο καταβαλλόταν το σχετικό επίδομα μητρότητας από τον Ο.Α.Ε.Δ., με σχετική σφραγίδα του Ο.Α.Ε.Δ. επί των ασφαλιστικών βιβλιαρίων.

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του ΙΚΑ, οι περιπτώσεις αυτές, όπου εντοπισθούν, αφορούν πολύ μικρό αριθμό ασφαλισμένων.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

8 Ρίχτερ με το νέο φορολογικό σχέδιο


Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και της ΝΔ το φορολογικό νομοσχέδιο. Βουλευτές προειδοποιούν με καταψήφιση διατάξεών του. Κρίσιμης σημασίας είναι η σημερινή συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οκτώ μεγάλες ανατροπές με «ζημιές» και «κέρδη» για πάνω από 5,5 εκατομμύρια φορολογουμένους φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο, για βασικές ρυθμίσεις του οποίου έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αλλά αντιδρούν και βουλευτές της ΝΔ, προειδοποιώντας μάλιστα με καταψήφισή τους στη Βουλή.

Τα βασικά σημεία αιχμής που προκαλούν τριβές στους κόλπους της κυβέρνησης αφορούν την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου για τα παιδιά, την υπέρμετρη φορολόγηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων από όλους τους αγρότες, καθώς και την κλίμακα και τους συντελεστές του νέου ενιαίου φόρου για τα ακίνητα.

Τα παραπάνω αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες προσέρχονται με κοινή γραμμή και με προεξάρχουσα την κατηγορηματική τους αντίθεση στην κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο υπό προώθηση νομοσχέδιο περιλαμβάνεται μια δυσάρεστη έκπληξη για περίπου 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΟΕ και ΕΕ), καθώς προβλέπεται η αύξηση της προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος στο 80% από 55% που είναι σήμερα.

Με βάση τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό της κυβέρνησης προκύπτουν σημαντικές επιβαρύνσεις για μισθωτούς με παιδιά και εισόδημα από 9.000 ευρώ και πάνω, για τα νοικοκυριά με δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, ενοίκια και άλλα έξοδα, για ελεύθερους επαγγελματίες και εκμισθωτές ακινήτων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, για πωλητές ακινήτων και όσους αποκτήσουν ακίνητο με γονική παροχή ή κληρονομιά και για δικαιούχους εφάπαξ από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αντίθετα, ελαφρύνσεις θα έχουν οι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά με εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ τον χρόνο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα πάνω από 61.000 ευρώ, όσοι εισπράττουν υψηλά ενοίκια άνω των 80.000 ευρώ, οι μικροϊδιοκτήτες και όσοι θα αγοράσουν κατοικία χαμηλής αξίας και οι κάτοχοι αυτοκινήτων με χαμηλά εισοδήματα.

Ειδικότερα, από τις παραπάνω αλλαγές περίπου 1.400.000 μισθωτοί με παιδιά και ετήσιο εισόδημα άνω των 9.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο που θα ξεκινάει από 70 ευρώ και θα αυξάνεται ακόμα και πάνω από τα 5.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών.

Για όσους έχουν ένα παιδί η αύξηση του φόρου σε σχέση με το ισχύον καθεστώς αρχίζει από ετήσιο εισόδημα άνω των 11.000 ευρώ, ενώ για όσους έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τα 9.000 ευρώ. Η αύξηση της φορολογίας θα φανεί από την 1-1-2013 στην παρακράτηση φόρου στις μηνιαίες αποδοχές με αποτέλεσμα το καθαρό ποσό που θα βάλουν στην τσέπη τους να είναι μειωμένο.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα υπάρξει έκρηξη φορολογίας μέχρι και 1.500% για εισοδήματα μέχρι 61.000 ευρώ λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και της αύξησης των συντελεστών.

Αύξηση της φορολογίας θα έχουν και οι αγρότες καθώς θα φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα είχαν αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ και το υπόλοιπο τμήμα του εισοδήματος φορολογούνται με βάση την κλίμακα των φυσικών προσώπων.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ

Για πρώτη φορά επιβάλλεται φόρος υπεραξίας 10% στο κέρδος από πωλήσεις ακινήτων, μετοχών και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων και επιβάλλεται ειδική αυτοτελής κλίμακα για τα εισοδήματα από ενοίκια. Επίσης με τις προωθούμενες ρυθμίσεις μειώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης για τα ΙΧ αυτοκίνητα και παραμένουν ως έχουν τα ποσά του τεκμαρτού εισοδήματος για κατοικίες, πισίνες, σκάφη αναψυχής και άλλα στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης.

Οι διατάξεις-φωτιά του νομοσχεδίου

Οι πλέον αιχμηρές διατάξεις του προωθούμενου νομοσχεδίου είναι οι εξής:

1. Ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες
Οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες θα πληρώσουν σημαντικά αυξημένο φόρο με την υποβολή της δήλωσης, καθώς το ποσοστό προκαταβολής του φόρου για το επόμενο οικονομικό έτος από 55% που είναι σήμερα αυξάνεται στο 80%.

2. Κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους
Καταργείται το αφορολόγητο για τα παιδιά που είναι σήμερα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι τα δύο και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί από τα τρία και πάνω. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα φορολογούνται με 21% από το πρώτο ευρώ και για εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ για 25.001 ευρώ έως 48.000 ευρώ με 36% και πάνω από 48.001 ευρώ με 45%. Μισθωτός με ένα παιδί και εισόδημα 12.000 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον 70 ευρώ ενώ με εισόδημα 20.000 ευρώ θα έχει αύξηση φόρου της τάξης των 130 ευρώ. Μισθωτός με δύο παιδιά και εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον φόρο 50 ευρώ, για εισόδημα 18.000 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι 310 ευρώ, για εισόδημα 25.000 ευρώ η αύξηση φόρου θα είναι 380 ευρώ και για εισόδημα 40.000 διαμορφώνεται στα 1.930 ευρώ. Μισθωτός με τρία παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 150 ευρώ, που αυξάνεται στα 1.020 ευρώ για εισόδημα 29.000 ευρώ, στα 1.900 ευρώ για εισόδημα 37.000 ευρώ, στα 2.510 ευρώ για εισόδημα 50.000 ευρώ και πιάνει οροφή στα 5.210 ευρώ για εισόδημα υψηλότερο των 100.000 ευρώ. Μισθωτοί χωρίς παιδιά και ετήσια εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ θα έχουν μείωση φόρου που θα κυμαίνεται από 20 μέχρι 400 ευρώ ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

3. Φοροαπαλλαγές
Καταργούνται οι αφορολόγητες δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, φροντιστήρια, ενοίκια κ.ά., με εξαίρεση τα έξοδα για γιατρούς και νοσοκομεία, τη διατροφή και τις δωρεές.

4. Αγρότες
Καθιερώνεται η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες και το εισόδημα θα φορολογείται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.

5. Εκμισθωτές ακινήτων
Τα ενοίκια δεν θα προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και θα φορολογούνται με συντελεστές 10%, 30% και 45% και χωρίς αφορολόγητο όριο.

6. Φόρος υπεραξίας
Με συντελεστή 20% θα φορολογείται η διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης ακινήτων, μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων.

7. Τεκμήρια
Παραμένουν αμετάβλητα τα τσουχτερά τεκμήρια για κατοικίες, σκάφη αναψυχής κ.α και μειώνονται μέχρι 44% μόνο τα τεκμήρια για ΙΧ αυτοκίνητα.

8. Ελεύθεροι επαγγελματίες
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός με συντελεστές 26% για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 50.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ελεύθερος επαγγελματίες χωρίς παιδιά και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 1.300 ευρώ, ενώ με το ισχύον καθεστώς ήταν αφορολόγητος. Για εισόδημα 12.000 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι 2.420 ευρώ, για εισόδημα 20.000 ευρώ ο φόρος θα αυξηθεί κατά 2.780 ευρώ, για εισόδημα 30.000 ευρώ διαμορφώνεται στα 2.780 ευρώ και για εισόδημα 61.000 ευρώ στα 30 ευρώ. Από τα 62.000 ευρώ και πάνω θα υπάρξει ελάφρυνση με μείωση φόρου που θα ξεκινά από τα 20 ευρώ και θα φθάνει τα 6.920 ευρώ για εισοδήματα πάνω 150.000 ευρώ.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

H Παλαιστίνη αναβαθμίστηκε σε κράτος - παρατηρητής του ΟΗΕ


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την Πέμπτη ψήφισμα με το οποίο η Παλαιστινιακή Αρχή αναβαθμίζεται σε κράτος με ιδιότητα του παρατηρητή (non-member observer state).

Παρά τις αναμενόμενες διαφωνίες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και φυσικά του Ισραήλ, τελικά υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν 138 χώρες, εννέα ψήφισαν κατά και 41 απείχαν. Με την απόφαση αναγνωρίζεται σιωπηρά ένα παλαιστινιακό κράτος.

Να σημειωθεί πως η ημερομηνία δεν επελέγη τυχαία εκ μέρους των Παλαιστινίων, καθώς η 29η Νοεμβρίου είναι η επέτειος της απόφασης του 1947 για το διαμελισμό της Παλαιστίνης και τη δημιουργία δύο κρατών.

Η αποψινή απόφαση πρόκειται για μια πολιτική, διπλωματική αλλά και συμβολική νίκη την οποία περίμεναν με αγωνία οι Παλαιστίνιοι που τώρα μπορούν να ελπίζουν σε ένα ευνοϊκότερο μέλλον. Βέβαια, την ίδια ώρα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους συμμάχους του Ισραήλ.

Με την αναβάθμιση του διπλωματικού καθεστώτος δίνεται το πράσινο φως για την συμμετοχή των Παλαιστινίων σε συζητήσεις ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, ενώ ενισχύονται οι πιθανότητές τους να ενταχθούν και σε άλλους οργανισμούς που συνδέονται με τον ΟΗΕ, όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όπου και θα μπορούσαν να στραφούν κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.

Η αποδοχή του παλαιστινιακού αιτήματος έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.
Χ. Κλίντον: Ατυχής και αντιπαραγωγική η ψηφοφορία

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον επέκρινε την Πέμπτη, την θετική ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε ότι πρόκειται για μια «ατυχή και αντιπαραγωγική κίνηση» που θέτει περισσότερα εμπόδια στην πορεία προς την ειρήνη.
«Έχουμε ήδη κάνει σαφές, ότι μόνο μέσω των απευθείας διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο πλευρών, των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη που και οι δύο αξίζουν », είπε η Κλίντον σε ομιλία της στην Ουάσιγκτον σε φόρουμ για την εξωτερική πολιτική.
«Για δύο κράτη για δύο κυρίαρχους λαούς για μια βιώσιμη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη να συνυπάρχει σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας με το δημοκρατικό Ισραήλ », πρόσθεσε η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έκκληση ΗΠΑ - Γαλλίας για νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ κάλεσαν την Πέμπτη τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τις δύο πλευρές να επαναλάβουν τις απευθείας συνομιλίες, χωρίς προϋποθέσεις, για όλα τα θέματα που τις χωρίζουν και δεσμευόμαστε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι εκεί για να υποστηρίξουν σθεναρά αυτές τις προσπάθειες », δήλωσε η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παροτρύνουν τα δύο μέρη να αποφύγουν οποιαδήποτε περαιτέρω προκλητική ενέργεια στην περιοχή τους, στη Νέα Υόρκη ή αλλού», συμπλήρωσε η Ράις.
Να αρχίσουν το ταχύτερο νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη κάλεσε και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Ο άμεσος διάλογος είναι πράγματι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση σε αυτή τη σύγκρουση. Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει, ως φίλος τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης», δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Η Χαμάς χαιρέτισε τη «νίκη» στον ΟΗΕ

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς που κατέχει την εξουσία στη Λώρίδα της Γάζα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «νίκη» της Παλαιστίνης, στα Ηνωμένα Έθνη.
«Αυτή είναι μια ακόμη νίκη στο δρόμο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και είμαστε ευχαριστημένοι. Η Χαμάς θεωρεί ότι είναι μια ενιαία επιτυχία που προκαλεί χαρά στο λαός μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Αχμέντ Γιουσούφ, ένας εκ των ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ηγέτες της Χαμάς, που δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ, αρχικά ήταν αντίθετοι προς την κίνηση του Μαχμούτ Αμπάς να επιδιώξει την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για να αποκτήσει η Παλαιστίνη μια έμμεση «κρατική υπόσταση».
Παρότι αργότερα προσέφεραν την υποστήριξή τους, δεν παρέκκλιναν από την αντίθεσή τους στη λύση των δύο κρατών. «Δεν πιστεύουμε στην λύση των δύο κρατών», είπε αρχικά ο επικεφαλής της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ.

«Υποστηρίζουμε κάθε πολιτικό επίτευγμα για να αποκτήσει ο λαός μας ένα κράτος» δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια επισημαίνοντας ότι η θέση της Χαμάς δεν θα αλλάξει, και στάθηκε «στη βάση της μη-αναγνώρισης του κατακτητή».
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου σε Αμπάς για την ομιλία του στον
ΟΗΕ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, άσκησε
σκληρή κριτική στον Μαχμούντ Αμπάς, χαρακτηρίζοντας ως «εχθρική και
δηλητηριώδη», γεμάτη από «ψεύτικη προπαγάνδα » την ομιλία του Παλαιστίνιου
προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη.

«Αυτά δεν είναι λόγια ενός ανθρώπου που θέλει την ειρήνη»,
είπε ο Νετανιάχου μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, αμέσως
μετά από την ομιλία του Μαχμούτ Αμπάς, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η ομιλία του Παλαιστίνιου προέδρου και η απάντηση του
Ισραηλινού πρωθυπουργού έγιναν πριν από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, όπου εμμέσως
αναγνωρίστηκε το παλαιστινιακό κράτος, παρά την απουσία μιας συμφωνίας ειρήνης
με το Ισραήλ.

Θυμίζουμε πως ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κάλεσε τη Γενική
Συνέλευση του ΟΗΕ να υπογράψει τη «ληξιαρχική πράξη γέννησης», τονίζοντας ότι η
ψηφοφορία αποτελεί «την τελευταία ευκαιρία για να διασωθεί η λύση των δύο
κρατών». Υποσχέθηκε ακόμη να  «προσπαθήσει
να αναβιώσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις».

Ο Αμπάς, παράλληλα, αναφερόμενος εκτενώς στην πρόσφατη
επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας που άφησε περισσότερους από 170 νεκρούς καταδίκασε
την ισραηλινή επιθετικότητα. «Δεν υπήρχε ανάγκη από χιλιάδες επιδρομές για να
θυμηθεί ο κόσμος ότι πρέπει να τελειώσει η κατοχή στα Παλαιστινιακά Εδάφη»,
τόνισε, για να προσθέσει ότι «για αυτό είμαστε εδώ σήμερα».

«Ο κόσμος να πει τέλος στην κατοχή και τον εποικισμό στα
Παλαιστινιακά Εδάφη», ζήτησε στη συνέχεια, σε υψηλούς τόνους παρομοιάζοντας το
σημερινό καθεστώς με αυτό του απαρτχάιντ. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος εκτίμησε δε, ότι η λύση των
δύο κρατών καθίσταται όλο και πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...